|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
Kochana Beatko,no Dr wprawdzie wprost nie powiedzial,ze to juz koniec,bo nie moze mi,przeciez jako,lekarz odbierać ostatniej nadziei,poza tym zrobi co będę chciala jak zapłacę ale z tego co mowil,to strata pieniędzy,bo szanse są naprawdę niewielkie,to die dalo odczytać z tego co mowil,choć nie mowil wprost,ze to juz koniec.Próbuję ta kondycję poprawic,odżywiam sie dobrze,teraz zaczelam bez glutenu,przynajmiej chleb i makaron odstawiłam,biore Aspirone Cardio i Acidum Folikum Hasco,anemii juz chyba nie mam ale czuję sie różnie...Ta miesiaczka teraz,po poronieniu,mnie dobija,dzis mam 10 dzien cyklu,a ja mam,jeszcze plamienia,co to jest w ogóle?Czy to koncowka miesiaczki czy tez co innego?Nigdy ,przenigdy tak,nie mialam.Czy ktoś tak mial po poronieniu,na następny cykl?Nie mam nawet kogo zapytac o to czy to normalne,bo przecież z Dr nie ma kontaktu.Mam nadzieję,ze to sie skończy...Kochana,a ta 60-latka,co urodzila teraz bliźniaki to przecież na pewno nie na swoich komórkach,tylko od dawczymi,nie wierzę by w tym wieku miala dobre komorki i byla plodna,a nawet jeśli to jakis mega wyjątek,to ja na pewno do nich nie należę,bo ja juz sie zbliżam do menopauzy😞Dziewczyny,byla m dzis w aptece i,kupilam,ten Ovarin😊Dzięki za polecenie.Mi to moze nic juz nie pomoc ale jak,nie pomoże to,nie zaszkodzi chyba.Wroce tez znowu do ziol,bo przestalam je pić.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-05 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Raczkowanie
|
Jagoda mi lekarka powiedziała, że takie odchylenia co do tygodnia w tą czy w tą nie mają znaczenia, ale pewnie dr woli chuchać na zimne i to dobrze, lepiej być pod kontrolą niż lekceważyć takie rzeczy. Trzymam mocno kciuki za dzidzie, daj znać jak po badaniu.
Z tymi ćwiczeniami na przeponę to na pewno spróbuję, dzięki za radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Zapisałam się na grudzień do szkoły rodzenia, potrzebne jest tam zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciąże, że nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń, to ciekawe czy ja będę mogła, zobaczymy co prof. Huras powie. A Ty Anieanie chodziłaś do szkoły rodzenia? Mogłabyś napisać jeszcze czy czułaś jakieś objawy, że szyjka się skraca? Jakieś ciągnięcie, szczypanie czy cokolwiek? Ja czuję właśnie jakieś ciągnięcia, ale myślałam, że to po tej konizacji może...
![]() |
#1743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#1745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Kamilko, nie udzielam się już na forum ale czasem do Was zerkam zobaczyć co u Was. Bardzo mi przykro, że straciłaś maleństwo ale nie trać nadzieji i walczcie jeszcze bo niewiadomo co jeszcze przed nami, nie myśl o wieku bo coraz częściej się słyszy, że to właśnie kobiety po 40 rodzą zdrowe dzieci. Uważam, że jesteś strasznym myślicielem, ciągle się zastanawiasz jak to będzie, co jeszcze zrobić, żeby było dobrze itp. Uwierz miałam tak samo, po pierwszej porażce in vitro- brak dobrych komórek myślałam, że wpadne w depresję. Minął miesiąc... postanowiłam się nad niczym nie zastanawiać, nie snuć żadnych mysli w głowie i jakoś sie czuję lepiej. Uważam, że co ma byc to będzie i w żaden sposób tego nie zmienię. Na co dzień w pracy mam kontakt z niemowlętami, małymi dziećmi i jakoś daję radę, nie rozczulam się, czekam cierpliwie aż do mnie się los uśmiechnie. Tak wogóle to chciałam Ci powiedzieć, że nasz dr już niejednej powiedział wprost, że nie ma szans na dziecko, że nawet in vitro nie pomoze, że tylko ewentualna adopcja, także jeżeli nie usłyszałaś takich słów to niepotrzebnie się nakręcasz, że już za późno, że juz nie masz szans. Osobiście mi dr opowiadał, że pewnej parze powiedział, że jedyną szansą dla nich jest adopcja, oni wyszli trzaskając drzwiami. Niebawem nawet nie wiem czy nie w następnym cyklu para przyszła do dr oznajmić mu, że jest w ciąży i to naturalnej! Ja też usłyszałam, że kolejna próba do in vitro może się nie powieść i będzie taka sytuacja jak poprzednio, czyli brak wartościowych komórek i co mam się poddać? Mam 28 lat, antygen jajnika, miesiączki coraz słabsze i krótsze i nie wiem ile mi czasu zostało ale nie poddam się choćby nie wiem co bo wierzę w to, że może się uda. Także kamila głowa do góry i włącz myslenie pozytywne bo nie ma rzeczy niemożliwych. Ale jeżeli będziesz na non stopie o tym myśleć i nie skupisz może uwagi na innych sprawach niż tylko zajście w upragnioną ciążę to nic z tego nie będzie. Pozdrawiam i mocno Ci kibicuję. A i jeszcze sprawa diety bezglutenowej, byłam na tej diecie wg zaleceń dr w związku z mutacją mthfr.Wytrwałam pół roku i zrezygnowałam, pewien dr mi tłumaczył, że dieta w zasadzie tu nic nie pomoże, trzebabyło by nic nie jeść bo każdemu cos może szkodzić. Ten kto sobie piecze sam chleb ok, pochwalam ale kupny uważam, że jeszcze bardziej szkodzi niż ten cały gluten. Pomyśleć, co ma w sobie taki chleb skoro ma taki długi termin ważności, normalny zielenieje po 2 dniach. Dlatego uwążam, że jeżeli ktoś ma silna wolę by przejść na diete bezglutenową to dobrze o ile sam sobie przygotowuje posiłki a nie korzysta z gotowców bezglu. Ja natomiast postanowiłam jeśc mniej chleba niż zwykle oraz ograniczyć potrawy mączne. Już od wielu dziewczyn słyszałam siedząć w poczekalni, że mówiły dr, że maja problem z przejściem na tą dięte i dr pozwolił z niej zrezygnować więc wnioskuję, że nie jest taka musowa i to, że ktoś nie będzie z niej korzystał na tym nie ucierpi. Fakt, że gluten moż epowodować wzrost homocysteiny ale dawkowanie wit D i Acardu w moim przypadku zupełnie pomaga. Edytowane przez Ewelina1349 Czas edycji: 2015-11-05 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Raczkowanie
|
ja piję codziennie inofem, zamawiam go przez internet i jest taniej. Poleciła mi go dr Radecka, ale Dr P. też kazał go pić.
#1747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak widać wszystko ma swoje plusy i minusy, poród będzie łatwiejszy, oby dzidziuś jeszcze troszkę wytrzymał ![]()
![]() |
#1749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-05 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Wtajemniczenie
|
Inofen to są saszetki do picia?To ja się pospieszylam i kupilam dzis ten Ovarin w tabletkach,to jak go skończę,kupie Inofen.Mi nic Dr i zadnym nie mowil.Kiedyś go,pytalam o rózne witaminy wlasnie na komorki,które są na rynku to powiedział,że to bzdury i szkoda kasy na to,ze to nic nie daje.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-05 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez sabinqa_71 Czas edycji: 2015-11-05 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Raczkowanie
|
hey Dziewczyny.. podejmuje kolejne podejście o moje szczęście
![]() ![]() ![]()
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-11-05 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, nie jesten stałą pacjentką dr P, dwa razy u niego byłam i wtedy odnalazlam wasz wątek. Chciałam się odezwać ponieważ szczególnie śledzę losy Kamili.
Mam 40 lat trafilam do dr P przez przypadek robił mi drożność na której stwierdził że mam nie drożne jajowody, amh 1.13 i usłyszałam wtedy ze tylko adopcja bo in vitro przy moim amh wieku itd to szkoda czasu. Wyłam w samochodzie jak wracałam do domu. Nie poddałam się i zgłosiłam się do szpitala w Lublinie gdzie inną metodą poddali mnie badaniu drożnośći i okazało się że jest wszystko w porządku, lekarze powiedzieli że w moim jak i w Twoim wieku wiele kobiet zachodzi w ciążę i żebym czasami się nie zaczęła łamać że wiek itd. To był grudzień w zeszłym roku, mój mąż był wtedy za granicą wrócił w lipcu na stałe do domu i w sierpniu zaszłam w ciążę. Mam już córkę 18 letnią z poprzedniego związku. Czytam że Ty zdrowo się odżywianisz, dbasz, witaminki itd. Ja pi urodzeniu pierwszej córki zaczęłam palić a żucilam jak zobaczylam dwie kreski na teście ciążowym. Nie załamuj się więc bo Twoje jajeczka napewno nie są tak uwędzone papierosami jak moje, tylko błagam Cię uwolnij głowę to najważniejsze ![]() ![]() ![]()
#1755 |
Raczkowanie
|
nika to ty nadal stosujesz luteina do pochwową ? i od jakiej dawki zaczynałas a teraz jak zeszłas
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Marta piękna hitoria.... Takie tutaj najbardziej lubimy
![]() ![]() Ola powodzonka 3-mam kciuki
#1757 |
Raczkowanie
|
miałam 3x2 a teraz 2x2. Mam to zmniejszyć, ale nie wiem do ilu, mam brać do końca ciąży, na szczęście mnie nie uczula
#1758 |
Raczkowanie
|
nika a dupka jeszcze bierzesz czy juz nie .Ja od samego poczatku miałam dawke 2*2 ale nie moge sie juz doczekac kiedy przestane brac ta luteine bo chyba przez nia wysype sie równo z kase
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Dziewczyny a czy luteina dopochwowa jest tak samo skuteczna w działaniu jak ta pod język? Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-11-05 o 18:44 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1761 |
Konto usunięte
|
Kamila a jak u ciebie wygląda wit B? Odnośnie homocysteiny, to masz w normie lecz i tak jest wysoka, ja też mam coś ok 9 i dr P mówił mi ze jest za duża, dlatego zlecił mthfr, i już wiedziałam że mi to cholerstwo wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
magit dziewczyny tu kiedyś pisały, że biorą dopochwowo tą luteinę do ssania. Nic Ci dr P nie mówił na ten temat?
#1763 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie acidium folicum hasco jest na receptę ? bo mi zostało na 2 dni nie zauważyłam ,że już nie mam ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Wtajemniczenie
|
Tak,jest na receptę,wlasnie dzis wybralam duzo,mnostwo mi przepisal Dr P.Jesli jestes z Krakowa to mogę Ci dać jedno opakowanie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Wtajemniczenie
|
Migotka,ja nie badałam witaminy B,bo mi Dr tego nie zlecil.Powinnam zbadać?I jaka B?Bo jest ich duzo?
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
Hej, jak jesteś z Krk mogę oddać Ci dwa nieużywane opakowania. Koło sierpnia przepisał mi wraz z żelazem internista, tego kwasu foliowego nigdy nie brałam i nie jest mi potrzebny.
![]() |
#1769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam mam 18 letnią córkę z pierwszego związku urodziłam ją jak miałam 22 lata, potem byłam w drugim związku gdzie mój mąż byl niestety całkowicie bezpłodny, nie miał wogóle plemników. Pogodzilam się z tym że będę miała tylko swoją córkę i tak sobie zylismy przez 12 lat, a piszę o tym dlatego, że przez te 12 lat mój organizm nie widział plemnika na oczy i sama się zastanawiałam czy przez to nie wytworzyły się jakieś przeciwciala albo w ogóle mój organizm np zapomniał o tzw naturalnej prokreacji ![]() Wraz z moim postanowieniem poszłam odrazu do Parensu bo z góry założyłam że to pewnie będzie walka. Trafiłam do dr J on mi zlecił badanie hormonów-wyszły ok, potem amh-1,13 po drodze miałam urea i chlamydie obie bakterie na raz i to z wysokim mianem-wyleczylam w dwa tygodnie, a na koniec na własną prośbę poprosiłam o drożność i wykonywał mi ją właśnie dr P. Historię z drożnością znasz. Mój mąż wrócił na stale w lipcu a w sierpniu zaszłam całkowicie naturalnie w ciążę. Jak odblokowłam głowę? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.