|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Czas zabierać się do roboty. Zaplanowałam sobie na dzisiaj "dzień sprzątania". Czuję się nienajlepiej, ale w syfie czuję się jeszcze gorzej.
Jutro do szkoły i nie będę miała kiedy tego zrobić.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-11-06 o 09:14 |
|
|
|
#3932 |
|
Rozeznanie
|
A manti można w ciąży ? Coś mi się obiło o uszy że nie bardzo. Nie wiem.
Ja juz po śniadaniu. Omlet owsiany na dwóch jajkach z twarogiem i dżemem truskawkowym. ![]() Dziś idę do fryzjera. Mam już takie odrosty ze czuje się jak typowa kura domowa. Co prawda siedzieć 3h mi się u niej nie chce.. ale muszę. Jutro jedziemy odwiedzić kuzyna Tz któremu się córka urodziła 1.5ms temu. Kupiłam przywieszke do łóżka i dwa muslinowe otulacze zapakowane w kartonik. Myślę że prezent ok. Bez szaleństw. Chce jeszcze upiec ciasto. Juz się nie mogę doczekać ja zobaczyć. Wziąć na ręce i wypytac o wszystko mamę. Jak sobie radzą. ... Mi się dzisiaj śniło ze bieglam na autobus do pracy a mały tak kopał w brzuch ze szok. Oczywiście w śnie autobus uciekł a ja spóźniłam się 2h. .. uwielbiam te sny. ... Miłego dzionka Wam życzę. Podobno najlepsze na katar jest mleko z piersi. Ada z październikowych mam, pisała ze wyleczyla nim katarek u dziecka. Także tego. Jak juz komuś coś tam kapie z piersi to może warto spróbować ; D
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-06 o 09:20 |
|
|
|
#3933 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ale wczoraj naskrobałyście, masakra. Jestem po wczorajszej wizycie, Jasiu waży 2008 gram Coś to moje dziecko duże się zapowiada, nawet lekarka tak stwierdziła. Termin wg USG przesunął się na 27.12 ale kazała się tym nie sugerować. TŻ już się śmieje, że mały będzie grybaskiem ![]() Wczoraj mieliśmy też pierwsze zajęcia na SR, nawet fajnie było ale szpitala nie zwiedziliśmy bo dużo porodów było. Cały dzień bolał mnie brzuch, dostałam luteinę, bo szyjka miękka się zrobiła Wieczorem prawie płakałam z bólu, nigdy mnie tak nie bolał. Za dużo wczoraj chodziłam chyba. Wyspałam się i od rana jest OKPisałyście o relacjach z mamą, ja pomimo odległości 500 km, mam z moją super kontakt. Kilka razy dziennie rozmawiamy, z teściową też mam dobry kontakt i często rozmawiamy. Cieszę się, że nie mamy jakiś spięć
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula - fajny prezent
Wybierania wzoru ochraniacza ciąg dalszy ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Dialog z Tż: Ja: myszki czy gwiazdki? Tż: Ja jestem za myszkami Ja: A gwiazdki? Tż: no to powiedz który wolisz i wybierzemy twój No to mi pomógł nie?
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
pietrusiowata to Jasiu już dużym chłopczykiem jest
![]() Z tą szyjką to widzę, że coraz więcej z nas zaczyna mieć problemy Mąż mi przywiózł białe twix'y I kubeczek z sówkami |
|
|
|
#3936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocham gotowe na wszystko Mnie znow wozki ![]() Cytat:
![]() Ale dzis pospalam! Siku tylko dwa razy w nocy, a ja czuje sie jak nowonarodzona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też się dzisiaj wyspałam i po wczorajszych przebojach z brzuchem, czuję się jak nowonarodzona ![]()
|
|
|
#3938 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do MANTI mi lekarz pozwolił, więc chyba można;d mnie męczy najbardziej jak się kładę w nocy spać...teraz po cytrusach tak jakby mniej, chyba że to nie dzięki temu |
|||
|
|
|
#3939 |
|
Rozeznanie
|
Mi też zapisała Manti, ale na razie radzę sobie bez i pomaga mleko
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Baby jak Ty tam wytrzymujesz z tymi ludźmi? Pochwal się koniecznie paczkami od rodziców. No i wózkiem oczywiście ![]() Dotka zdrówka Malwi ![]() Iola jak się Mały czuje? Uaoo współczuję bólu głowy ![]() Magda gratki zakupu koszul i biustonoszy A TŻ pomógł, że hej ![]() Czarnula podziel się Twix'ami Ja mirinde dalej uwielbiam Ale cola ostatnio też mi wchodzi
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Dzieci to mają pomysły ![]() Moja też ![]() Cytat:
W takim tempie to oni nigdy nie skończą ![]() candy Gratulacje ![]() Dotka Zdrowiej nam czarnulax Spał dobrze, obudził się pełen sił. Parę razy ściągnęłam go ze stołu, więc opróżnił mi szafki, których nie zdążyliśmy zabezpieczyć malwi Współczuję tego leżenia, ja bym nawet czytać w tej pozycji nie mogła, głowa by mnie zaraz bolała pietrusiowata To moja córka ważyła niewiele więcej jak się urodziła :p Co do tej zgagi i włosów to moje dzieci łyse się urodziły a włosy córce zaczęły rosnąć jak miała 2 latka, syn dalej łysy, a też zgagę miałam To nie zgaga a geny
|
||
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Iola tak slyszalam, ile w tym prawdy to nie wiem.
Tz pojechal na zakupy, a ja sie zbieram na IP jest co raz gorzej, nasilaja mi sie bole, tak jak na okres, problem juz mam nawet wstac do wc i ta macica w ciaglym napieciu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
Malwi trzymam kciuki aby wszystko było ok i aby szyjka dzielnie trzymała.
|
|
|
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie głowa coraz bardziej zaczyna boleć, a myślałam, że gorzej nie będzie. Wątpie abym zrobiła wszsytko, co sobie na dzisiaj zaplanowałam.
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejkus,trzymaj sie i kd razu dawaj znac co z Toba. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze ![]() Ja sie zabieram za sprzatanie, mam do ogarniecia cala gore domu i musze jakos powoli rozlozyc na to sily ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymajcie się zdrowo |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
jak mogę ściągnąć wideo z youtube? (oprócz zapiski)
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3950 |
|
Rozeznanie
|
malwi Jedź i napisz czy w porządku
Trzymam kciuki ![]() uaoo Może spróbuj się zdrzemnąć? Mi takie pół godziny snu najbardziej pomaga, a do tego najlepiej cisza i ciemność. |
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, paracetamol o tyle pomaga, ze przy katarze zatokowym boli glowa. Farmaceuta w aptece polecil ze mozna theraflu. Nie mozna gripexu.
Pietrusiowata, 2008g?! Ale duzy! Malwi, daj znac co na IP! Co do tych wlosow,to maly juz ma, tez nam gin pokazywal na usg ![]() Jaa tez dzis u fryzjera ale SR chyba dzis odpuszcze, jestem niewyspana, przeziebiona i musialabym 100km zrobic,bo na noc zostajemy z tztem u mojej mamy, bo on konczy dzis klasc tapete a rano mamy jechac po wozek to nie oplaca nam sie wracac do siebie.
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie leze i czekam na tz, mam tylko nadzieje, ze nic sie nie zacznie komplikowac prze te godzine.
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam że jak tylko zjem nabiał twaróg ser wiejski czy kakao na mleku to na drugi dzień mam pryszcze ;/ A taką mam ochote ciągle na takie rzeczy. Od początku ciąży tak mam, jak odstawiam to cera gładka ;/ o co chodzi?
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
uczulenie?
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Myślałam, że może w przedszkolu
Już mi się przypomniało, że chora jest Eh... No to pozostaje Ci wziąć jakiś paracetamol i przeczekać |
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
o tak tak mnie też mocno ciągnie w ciązy na gazowane i niezdrowe
ale dzisiaj piątek to sobie pozwolę wieczorkiem przy filmie ![]() Jerzyczka mnie w tym roku też kompletnie odrzuciło od truskawek ![]() Dotka zdrowiej! Witek dzisiaj już bardziej aktywny? malwi trzymaj się i informuj co i jak! Biedna jesteś kurde to leżenie plackiem może człowieka do szału doprowadzić, a i tak szyjka świruje ![]() kamilka dziękuję za Twoją opinię co do laktatora. Ciagle się waham czy kupować już czy poczekać ![]() pietrusiowata jaki duży Jaś! Chyba jako pierwsi przekroczyliście na wątku próg 2 kg ![]() czarnula, ale kochany TZ ![]() Dziewczyny a noworodkowi oprócz witaminy K co się jeszcze podaje? Mogłybyście podrzucić nazwy bo wrzuciłabym sobie od razu do koszyka na Gemini
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren sa chyba takie witaminki KiD albo DiK sie nazywaja, chodzi o wit. K i D.
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i też jestem świadoma, że lekarze też mają różne podejscia - jeden nic nie pozwoli brać, inny ma trochę luźniejszy stosunek. W szpitalu od jednego z lekarzy usłyszałam, że "dziecko nie jest tak łatwo zepsuć". Wiele też zależy od trymestru. Ale na przykład u mnie w aptece farmaceutka nie chciała nic polecać, powiedziała, że konieczna jest konsultacja z lekarzem. Trzymam kciuki, żeby było mimo wszystko ok.
|
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwi trzymam kciuki. Oby wszystko bylo dobrze
Czarnula chyba komus tu jest za dobrze, takie pysznosci od samego rana ![]() Pietrusiowata ale masz duzego synka! Ja jak sie urodzilam wazylam zaledwie 2.400 ![]() Mojakaren ja wlasnie z Gemini zamowilam wit k+d
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-06 o 10:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Jutro do szkoły i nie będę miała kiedy tego zrobić.

Wieczorem prawie płakałam z bólu, nigdy mnie tak nie bolał. Za dużo wczoraj chodziłam chyba. Wyspałam się i od rana jest OK

I kubeczek z sówkami 

Mam nadzieję, że rzeczywiście to nic groźnego
Ale cola ostatnio też mi wchodzi
Do tej pory się nad tym zastanawiamy.