Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 10:21   #4831
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Może zdjątka do pooglądania?
http://viralka.pl/niesamowite-zdjeci...-cud-narodzin/

Pępowina nie wygląda zachęcająco
Może będę okropna, ale większość zdjęć mi się podobała Są zrobione w takie sposób, że nie pokazują nic obrzydliwego, ale same ważne momenty w subtelny sposób.
Nawet pępowina na zdjęciu wygląda przyzwoicie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dawno mnie nie było, bo źle się teraz czuję, ale starałam sie podczytywac. Wylądowałam na ip z regularnymi, silnymi skurczami. Na szczescie sytuację dalo sie opanować - dostałam luteine, magnez i nakaz leżenia. Muszę jeszcze wytrzymać bo to dopiero 33 tydz.
Czytałam, ze kilka nas tak sie posypało - wiem, że wiecie, ale powiem to jeszcze raz - zaciskać nogi, leżeć i pachnieć
Współczuję szpitala :/ Masz rację, kilka z nas już zaliczyło takie wizyty
Rozumiem, że jesteś już w domu? Sterydy też dostałaś?
Stary 2015-11-06, 10:23   #4832
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Obyś miała rację W nocy bym pewnie poczuła, bo Mała teraz tak się rozpycha, że zazwyczaj boli...
A rano zawsze chociaż troszkę się pokręciła... no nic... idę coś ogarnąć, a później się położę i ją spróbuję troszkę rozruszać
Moja ma nogi w dole wiec jak siedzę i brzuch mi się opiera na udach to się zaraz denerwuje i nimi macha, też ja czasem muszę pobudzic
A coś słodkiego działa?

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kleo dzieki ja to wiem ale miewam takie durne mysli

Dlatego nie chcialam 4d :p

U mnie Plus był taki ze ja wymierzyl całą i nie stwierdził odchyleń, jeździł mi po brzuchu chyba z pół godz, następnego dnia miałam jakby zakwasy

Dobra miałam tylko na moment wejść bo sprzątam garderobę, miałam godzinę aż się pranie zrobi, właśnie słyszę ze pralka już gra bo skończyła, a ja przecież na 5 min weszłam...

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:25   #4833
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Może będę okropna, ale większość zdjęć mi się podobała Są zrobione w takie sposób, że nie pokazują nic obrzydliwego, ale same ważne momenty w subtelny sposób.
Nawet pępowina na zdjęciu wygląda przyzwoicie

Nie mówię, że są obrzydliwe. Choć mnie tam jakoś zupełnie nie zachwycają filmy i zdjęcia porodowe, bo jednak widzę to przez pryzmat flaków. No ale ja to jestem wredna ogólnie, bo płacz dziecka tez mi laktacji nie powoduje, ani nie popłakałam się przy żadnym filmiku porodowym...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:29   #4834
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówię, że są obrzydliwe. Choć mnie tam jakoś zupełnie nie zachwycają filmy i zdjęcia porodowe, bo jednak widzę to przez pryzmat flaków. No ale ja to jestem wredna ogólnie, bo płacz dziecka tez mi laktacji nie powoduje, ani nie popłakałam się przy żadnym filmiku porodowym...
Ja też się w sumie nie zachwycam ale to jedne z ładniejszych zdjęć porodowych jakie widziałam
Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Moja ma nogi w dole wiec jak siedzę i brzuch mi się opiera na udach to się zaraz denerwuje i nimi macha, też ja czasem muszę pobudzic
A coś słodkiego działa?

U mnie Plus był taki ze ja wymierzyl całą i nie stwierdził odchyleń, jeździł mi po brzuchu chyba z pół godz, następnego dnia miałam jakby zakwasy

Dobra miałam tylko na moment wejść bo sprzątam garderobę, miałam godzinę aż się pranie zrobi, właśnie słyszę ze pralka już gra bo skończyła, a ja przecież na 5 min weszłam...
Słodkie też nie działa
Jak się położę i wszystko u niej ok to powinna zacząć się wiercic

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-06, 10:32   #4835
halwaya
Zakorzenienie

Te fotki, które Mujer zalinkowala to i tak ładnie podrasowane fotoszopem dlatego mogą się podobać

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ja mam niby juz próbować odciagac i mrozic siare.. nic takiego się nie dzieje.. naciskam, doje i nic.. dziecko może wyć ją mam sucho

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:38   #4836
sylwoha
Zakorzenienie

Ahhh a ja bym chciala foto przy porodzie tak chociaz kilja zdjec. Pamiatka dla mnie fajna. Ale jak mowie, ja ekshibicjonistka bez strachu orzed krwia itp
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:40   #4837
kalwinka
Zadomowienie

Koritsia ja jak znam swoje szczęście zacznę rodzić w nocy, jak tż będzie w delegacji na drugim końcu kraju (a w tym miesiącu ma dużo wyjazdów). Wczoraj rozmawialiśmy że dobrze by było żeby nie zaczynała rodzić przed 20 (żebyjeszcze się dało to tak zaplanować)

Aniqa mała pewnie śpi, może zjedz coś słodkiego albo weź kilka oddechów przeponą ?

Halwaya szkoda Evci, oparzenie faktycznie kiepsko wygląda. nie wiem jak jest z lekami na oparzenia w GB, może faktycznie trzeba z tym jechać do lekarza, żeby dał coś o mocniejszym działaniu
Pocieszę cię, zę u małych dzieci oparzenia się całkiem ładnie goją - moja siostra jak miała jakieś 3-4 lata wylała na siebie gorące mleko - miała podobne rany jak Eva na całych udach. Goiły się dosyć długo ale śladu po nich nie ma

Na śląsku też alarm smogowy. Gdyby ludzie przestali palić czym popadnie byłoby naprawdę dużo lepiej. Nie rozumiem mentalności żeby wszystko wrzucać do pieca - mój teść ma pół garażu starych butów którymi kiedyś handlował. Od dawna powtarzamy żeby je oddał na jakąś zbiórkę odzieży to "nie, bo stare/niemodne/część rozparowana". No to niech wyrzuci "nie będę wyrzucał, przywiozę do was i spalę" Nosz kur.... I nie wytłumaczysz. Tak samo po remoncie przy kotłowni zostało trochę styropianu, mówiłam tż żeby sprzątnął zanim jego ojciec zobaczy ale nie zdążył. Nie dość ze smród na całą okolicę to jeszcze cały piec zasyfiony. Rodzice nam bardzo pomagają, są kochani i w ogóle, ale po takich akcjach mam ochotę zabrać im klucze
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:44   #4838
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ahhh a ja bym chciala foto przy porodzie tak chociaz kilja zdjec. Pamiatka dla mnie fajna. Ale jak mowie, ja ekshibicjonistka bez strachu orzed krwia itp
Będziesz szukać fotografa, który Ci zrobi takie zdjęcia?

Ja wczoraj próbowałam sposobu (chyba Dolinka o tym pisała) ze 'ściągnięciem' z piersi dłońmi i później ściskałam sutki i w lewej pojawiła się siara (i z tej też była plama na staniku), ale z prawej nic. Czasem jedynie odrobina zaschniętego czegoś jest

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Koritsia ja jak znam swoje szczęście zacznę rodzić w nocy, jak tż będzie w delegacji na drugim końcu kraju (a w tym miesiącu ma dużo wyjazdów). Wczoraj rozmawialiśmy że dobrze by było żeby nie zaczynała rodzić przed 20 (żebyjeszcze się dało to tak zaplanować)

Aniqa mała pewnie śpi, może zjedz coś słodkiego albo weź kilka oddechów przeponą ?

Halwaya szkoda Evci, oparzenie faktycznie kiepsko wygląda. nie wiem jak jest z lekami na oparzenia w GB, może faktycznie trzeba z tym jechać do lekarza, żeby dał coś o mocniejszym działaniu
Pocieszę cię, zę u małych dzieci oparzenia się całkiem ładnie goją - moja siostra jak miała jakieś 3-4 lata wylała na siebie gorące mleko - miała podobne rany jak Eva na całych udach. Goiły się dosyć długo ale śladu po nich nie ma

Na śląsku też alarm smogowy. Gdyby ludzie przestali palić czym popadnie byłoby naprawdę dużo lepiej. Nie rozumiem mentalności żeby wszystko wrzucać do pieca - mój teść ma pół garażu starych butów którymi kiedyś handlował. Od dawna powtarzamy żeby je oddał na jakąś zbiórkę odzieży to "nie, bo stare/niemodne/część rozparowana". No to niech wyrzuci "nie będę wyrzucał, przywiozę do was i spalę" Nosz kur.... I nie wytłumaczysz. Tak samo po remoncie przy kotłowni zostało trochę styropianu, mówiłam tż żeby sprzątnął zanim jego ojciec zobaczy ale nie zdążył. Nie dość ze smród na całą okolicę to jeszcze cały piec zasyfiony. Rodzice nam bardzo pomagają, są kochani i w ogóle, ale po takich akcjach mam ochotę zabrać im klucze
Napiłam się już Pepsi i nic
Wiesz, że nie umiem oddychać przeponą? Muszę to poćwiczyć i oglądnąć kilka filmików jak to ma wyglądać

Co do palenia czym popadnie- zgadzam się, ludzie palą strasznym syfem. Wrzucają do pieca co jest pod ręką. Najgorsze jest to, że wyrządzają szkodę środowisku, a tym samym innym ludziom, to piece i kominy mają zalepione plastikiem
Stary 2015-11-06, 10:45   #4839
SweetViolet
Zadomowienie

Hej! Czytalam was regularnie, ale na moim telefonie tylko tyle moglam robic. Ale dzisiaj udalo mi się jakoś wrocic do pelnej wersji wizazu i mogę odpisac.
Od tygodnia jestem w szpitalu i raczej nie zapowiada się zebym z niego wyszla, chyba ze rozpakowana. Pamietacie jak mowilam ze transaminazy mi spadly? To po 5 dniach w szpitalu wzrosly prawie czterokrotnie, czyli cholestaza pelna geba. Biore mnostwo kapsulek na watrobe. Dostalam tez sterydy na rozwoj pluc. Na skurcze i bole brzucha dawali mi nospe i scopolan, co pomagalo do wczoraj. Wczoraj zaczelo się od nowa. Dostalam dzisiaj dodatkowy lek, po ktorym będę się czuc fatalnie, ale pierwsza dawke mam wziac o 12 dopiero. W gratisie zalapalam w szpitalu grzybka. W zwiazku z czym jestem zalamana, bo mam caly czas w glowie mysl ze gdybym się nie polozyla do szpitala to byloby lepiej. Nie wspomne już o mega wygodnym lozku, po ktorym bola mnie wszystkie kosci, miesnie i stawy oraz o przepysznej i zbilansowanej diecie watrobowej... Także u nas za ciekawie nie jest.

Z dobrych wiesci to na przyjeciu mialam usg Mlodego i u niego było wtedy wszystko okej i wazyl już 2300 g

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:48   #4840
halwaya
Zakorzenienie

SV ojej.. trzymaj się dzielnie. Współczuję leżenia w szpitalu! Myślałam, że właśnie coś się nie odzywasz.. dużo zdrówka. Nie znam się na transaminazach.. do dobrze, że wzrosły? Trzymaj się.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:53   #4841
sylwoha
Zakorzenienie

Kalwinia cos w radio mowili ze
Od dzis kary za palenie smieciami 5tys :p

Sie skonczy
Stary 2015-11-06, 10:58   #4842
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Hej! Czytalam was regularnie, ale na moim telefonie tylko tyle moglam robic. Ale dzisiaj udalo mi się jakoś wrocic do pelnej wersji wizazu i mogę odpisac.
Od tygodnia jestem w szpitalu i raczej nie zapowiada się zebym z niego wyszla, chyba ze rozpakowana. Pamietacie jak mowilam ze transaminazy mi spadly? To po 5 dniach w szpitalu wzrosly prawie czterokrotnie, czyli cholestaza pelna geba. Biore mnostwo kapsulek na watrobe. Dostalam tez sterydy na rozwoj pluc. Na skurcze i bole brzucha dawali mi nospe i scopolan, co pomagalo do wczoraj. Wczoraj zaczelo się od nowa. Dostalam dzisiaj dodatkowy lek, po ktorym będę się czuc fatalnie, ale pierwsza dawke mam wziac o 12 dopiero. W gratisie zalapalam w szpitalu grzybka. W zwiazku z czym jestem zalamana, bo mam caly czas w glowie mysl ze gdybym się nie polozyla do szpitala to byloby lepiej. Nie wspomne już o mega wygodnym lozku, po ktorym bola mnie wszystkie kosci, miesnie i stawy oraz o przepysznej i zbilansowanej diecie watrobowej... Także u nas za ciekawie nie jest.

Z dobrych wiesci to na przyjeciu mialam usg Mlodego i u niego było wtedy wszystko okej i wazyl już 2300 g
fajnie, że się odezwałaś trzymajcie się razem dzielnie
mam nadzieję, że nie będziesz się czuła aż tak źle po tym leku
dla was!
eh, te szpitalne łóżka... współczuję, na tym nie da się wypocząć
Stary 2015-11-06, 11:03   #4843
sylwoha
Zakorzenienie

Sweet o kurde, wspolczuje Ci szczerze.
A co mowia, ze moze wyjedziesz?
Czy ze xesarka po skonczonym 37tc?
Stary 2015-11-06, 11:06   #4844
Koritsi_a
Zadomowienie

Kalwinka a TŻ sie nie moze jakoś dogadać z szefem, żeby w tym "gorącym" okresie był w domu?

Ja córkę mam z 37+1 ale wywołaną. Dzisiaj jest 36+1. Niby żadnych przesłanek do porodu nie ma no ale...

Sweet z cholestaza nie ma żartów. Dobrze że mają Cię pod kontrolą.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:07   #4845
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe od czego to zależy ze niektóre dzieci są takie gladkie i ładne a niektóre taki hmmm... brzydkie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:14   #4846
ogolnie
Zakorzenienie

Sweet trzymajcie się ciepło, już końcóweczka
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:14   #4847
czubasek20
Zakorzenienie

Podobno dzieci z cesarek sa zawsze ladniejsze od tych z sn ale to raczej oczywiste.

sweet w zwiazku z ta cholesatza veda rozeiazywac ciaze wczesniej? Cos mowia ? Dobrze, ze jestes pod opieka lekarzy.
Swoja droga cholestaza w pierwszej ciazy zdarza sie bardzo rzadko.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:14   #4848
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ciekawe od czego to zależy ze niektóre dzieci są takie gladkie i ładne a niektóre taki hmmm... brzydkie
Od umiejętności posługiwania się fotoszopem
Stary 2015-11-06, 11:16   #4849
limonka_86
Zadomowienie

Kurcze oglądałam parę filmików na yt jak się podnosi dziecko jak się nosi odbija itp nie wiem jak ja to ogarnę! !:/

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Od umiejętności posługiwania się fotoszopem
Hehe a to pewnie też;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:17   #4850
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Kurcze oglądałam parę filmików na yt jak się podnosi dziecko jak się nosi odbija itp nie wiem jak ja to ogarnę! !:/
Myślę, że lepiej będziesz wiedzieć sama z siebie niż z oglądania filmików Taki nasz matczyny instynkt chyba.
Mujer zaraz mnie stłamsi
Stary 2015-11-06, 11:17   #4851
czubasek20
Zakorzenienie

limonka bedziesz wiedziala jak
To samo przychodzi.
Chociaz ja mam tez starcha teraz bo nie mialam.takiego malucha w rekach od 4 lat.

Stary 2015-11-06, 11:19   #4852
0enedue
Zadomowienie

Wrócilam i padam ;/ najchetniej poszłabym spac ale za poł h mają jakieś apacze przyjechac po auto i musze zejsc.. ale potem ide w kimę i wstaje na wizytę ;p

Cytat:
Cześć dziewczyny
Dawno mnie nie było, bo źle się teraz czuję, ale starałam sie podczytywac. Wylądowałam na ip z regularnymi, silnymi skurczami. Na szczescie sytuację dalo sie opanować - dostałam luteine, magnez i nakaz leżenia. Muszę jeszcze wytrzymać bo to dopiero 33 tydz.
ciesze się, że syt opanowana ! )

Cytat:

Haha, ciekawe czy Ona mi da jak wyjdzie
Ale serio jak skończę sprzątać to się za nią wezmę, bo dalej nie dała znaku żadnego
może poprostu nie wyczułaś tych przesunięć?
a co do wyspania no kto wie moze teraz ćwiczy Twoją wytrzymałość zeby wiedziec na co moze sobie po porodzie pozwolic

Cytat:

współczuje pobytu w szpitalu! trzymajcie się dzielnie!

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:19   #4853
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
limonka bedziesz wiedziala jak
To samo przychodzi.
Chociaz ja mam tez starcha teraz bo nie mialam.takiego malucha w rekach od 4 lat.
Właśnie ja w ogóle w rodzinie takiego małego dziecka nie miałam stąd naprawdę mam cykora i mówię tylko do brzucha ze Malutka jak mi pomożesz to jakoś to razem ogarniemy;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:19   #4854
rudaska
Zakorzenienie

SWEET trzymaj się w dwupaku i dużo zdrówka dla ciebie
Cytat:

Od przebiegu porodu. Od tego czy dziecko rodzi się z wodami czy jednak nie, matka może pęknąć i krwawić, czasem wody mogą nie być czyste przy przenoszonych ciążach, czasem dziecko oddaje smółkę. Jak poród trwa długo to główka się zniekształca i nam położna na Sr mówiła że czasem żałuje że nie ma aparatu żeby rodzicom robić zdjęcia twarzy jak pierwszy raz widzą takie uciorane i zdeformowane dziecko i że to nie ich Także pięknie urodzone czyste dzieci zdążają ale rzadko. A co do zdjęć z porodu. No ja mam jednak podejście: Urodzić i zapomnieć. Na co mi zdjęcia. I HALWAYA dobrze mówi, że obrobione. To już w ogóle bez sensu, jak ktoś się tak jara naturą to niech wrzuca wszystko jak leci bez poprawek
Stary 2015-11-06, 11:29   #4855
czubasek20
Zakorzenienie

Ja jak zobaczylam swoja Hanie to bylam.zachwycona mimo ze mala byla czerwona, pomarszczona i tlusta. Oj byl grubasek.
Ale taka ladna, ladna to sie zrobila dopiero w 3-4 dobie. A sliczna jak miala jakies 3 miesiace

Stary 2015-11-06, 11:31   #4856
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cholercia.. nie mogę oglądać takich zdjęć, bo mi się zaraz na płacz (ze wzruszenia) zbiera. Będę ryczeć przy porodzie jak nic!

Cytat:
Dokładnie, teraz takie przesuwanie czuć Chociaż moja mama wrażenie, że jak już całkiem się ułożyć nie może to się denerwuje i potrafi jeszcze kopa przysadzić, nawet trzy pod rząd Kurde, to by wskazywało na mój charakter, bo jak mi coś nie wychodzi to też się mocno wkurzam i tupię nóżkami
Hehe, u mnie to samo. Czasem mam wrażenie, że młody próbuje coś zrobić, ale nie może/nie ma miejsca, złości sie i zaczyna wtedy kopać.

Cytat:
Też bym mogła jakieś mieć. Tylko takie 'ze smakiem'.

Cytat:
Ja myślę, że to kwestia czy od razu po urodzeniu czy po kilku godzinach jest zrobiona fotka.
Niedawno Szwagierka rodziła to Młoda na pierwszej fotce jaką podesłali czerwona, spuchnięta (oczu jej nie było widać), jakaś taka.. no średnio ładna. A na następnej (kilka godzin później) już śliczna, gładziutka - inne dziecko normalnie.

Dwie moje znajome (z listopadówek) rozpakowały się wczoraj i przedwczoraj. A terminowo miały jeszcze 3 tygodnie! Normalnie.. nie znamy dnia ani godziny!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-11-06 o 11:33
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:35   #4857
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Tak na szczescie w domu Gin powiedzial, ze próbujemy bez sterydów, ale jak coś to mam natychmiast jechac na ip. Jestem jednak dobrej myśli bo po luteinie skurcze przeszly.
Jak tam Twoja malutka? Rozruszałaś ją??

Sweet trzymaj się! Współczuję leżenia w szpitalu, dużo zdrówka dla Ciebie i małego
Kciuki!

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Właśnie ja w ogóle w rodzinie takiego małego dziecka nie miałam stąd naprawdę mam cykora i mówię tylko do brzucha ze Malutka jak mi pomożesz to jakoś to razem ogarniemy;-)
Ja tez nie mialam w rodzinie tak malego dziecka więc stracha mam. Jak mi kolezanka dala synka to bałam się że cos popsuje siedzialam bez ruchu.

Ja nie chce zdjec z porodu. Chybabym zabiła jakby mi ktos z aparatem przyszedł... I ciesze sie tez, ze mama nie pokazuje mi takich pamiątek.

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-11-06 o 11:39
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:38   #4858
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Dwie moje znajome (z listopadówek) rozpakowały się wczoraj i przedwczoraj. A terminowo miały jeszcze 3 tygodnie! Normalnie.. nie znamy dnia ani godziny!

o mamoo...

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:40   #4859
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
a wkońcu Mutsy Igo z tej serii Pure (spełniał najwięcej naszych wymagań i o dziwo obyło się bez kłótni i fochów )
Super jest i najważniejsze, że kupiony w spokoju

Cytat:

Piękne te zdjęcia oprócz pępowiny

Cytat:
Cześć dziewczyny
Czytałam, ze kilka nas tak sie posypało - wiem, że wiecie, ale powiem to jeszcze raz - zaciskać nogi, leżeć i pachnieć
Dobrze, że udało się powstrzymać skurcze

Cytat:

Trzymaj się!!

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:41   #4860
ijaa
Zakorzenienie

Ja nie ukrywam, że nawet chciałabym chwilę wcześniej (żeby nie na same Święta), ale.. też mnie to trochę przeraża.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości