|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
Są zrobione w takie sposób, że nie pokazują nic obrzydliwego, ale same ważne momenty w subtelny sposób.Nawet pępowina na zdjęciu wygląda przyzwoicie ![]() Cytat:
![]() Rozumiem, że jesteś już w domu? Sterydy też dostałaś?
|
|
#4832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A coś słodkiego działa? Cytat:
U mnie Plus był taki ze ja wymierzyl całą i nie stwierdził odchyleń, jeździł mi po brzuchu chyba z pół godz, następnego dnia miałam jakby zakwasy ![]() Dobra miałam tylko na moment wejść bo sprzątam garderobę, miałam godzinę aż się pranie zrobi, właśnie słyszę ze pralka już gra bo skończyła, a ja przecież na 5 min weszłam...
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mówię, że są obrzydliwe. Choć mnie tam jakoś zupełnie nie zachwycają filmy i zdjęcia porodowe, bo jednak widzę to przez pryzmat flaków. No ale ja to jestem wredna ogólnie, bo płacz dziecka tez mi laktacji nie powoduje, ani nie popłakałam się przy żadnym filmiku porodowym... |
|
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jedne z ładniejszych zdjęć porodowych jakie widziałam ![]() Cytat:
![]() Jak się położę i wszystko u niej ok to powinna zacząć się wiercic ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Te fotki, które Mujer zalinkowala to i tak ładnie podrasowane fotoszopem
dlatego mogą się podobać ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ja mam niby juz próbować odciagac i mrozic siare.. nic takiego się nie dzieje.. naciskam, doje i nic.. dziecko może wyć ją mam sucho
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhh a ja bym chciala foto przy porodzie
tak chociaz kilja zdjec. Pamiatka dla mnie fajna. Ale jak mowie, ja ekshibicjonistka bez strachu orzed krwia itp
|
|
|
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
Koritsia ja jak znam swoje szczęście zacznę rodzić w nocy, jak tż będzie w delegacji na drugim końcu kraju (a w tym miesiącu ma dużo wyjazdów). Wczoraj rozmawialiśmy że dobrze by było żeby nie zaczynała rodzić przed 20 (żebyjeszcze się dało to tak zaplanować)
Aniqa mała pewnie śpi, może zjedz coś słodkiego albo weź kilka oddechów przeponą ? Halwaya szkoda Evci, oparzenie faktycznie kiepsko wygląda. nie wiem jak jest z lekami na oparzenia w GB, może faktycznie trzeba z tym jechać do lekarza, żeby dał coś o mocniejszym działaniu Pocieszę cię, zę u małych dzieci oparzenia się całkiem ładnie goją - moja siostra jak miała jakieś 3-4 lata wylała na siebie gorące mleko - miała podobne rany jak Eva na całych udach. Goiły się dosyć długo ale śladu po nich nie ma Na śląsku też alarm smogowy. Gdyby ludzie przestali palić czym popadnie byłoby naprawdę dużo lepiej. Nie rozumiem mentalności żeby wszystko wrzucać do pieca - mój teść ma pół garażu starych butów którymi kiedyś handlował. Od dawna powtarzamy żeby je oddał na jakąś zbiórkę odzieży to "nie, bo stare/niemodne/część rozparowana". No to niech wyrzuci "nie będę wyrzucał, przywiozę do was i spalę" Nosz kur.... I nie wytłumaczysz. Tak samo po remoncie przy kotłowni zostało trochę styropianu, mówiłam tż żeby sprzątnął zanim jego ojciec zobaczy ale nie zdążył. Nie dość ze smród na całą okolicę to jeszcze cały piec zasyfiony. Rodzice nam bardzo pomagają, są kochani i w ogóle, ale po takich akcjach mam ochotę zabrać im klucze |
|
|
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj próbowałam sposobu (chyba Dolinka o tym pisała) ze 'ściągnięciem' z piersi dłońmi i później ściskałam sutki i w lewej pojawiła się siara (i z tej też była plama na staniku), ale z prawej nic. Czasem jedynie odrobina zaschniętego czegoś jest ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Wiesz, że nie umiem oddychać przeponą? Muszę to poćwiczyć i oglądnąć kilka filmików jak to ma wyglądać ![]() Co do palenia czym popadnie- zgadzam się, ludzie palą strasznym syfem. Wrzucają do pieca co jest pod ręką. Najgorsze jest to, że wyrządzają szkodę środowisku, a tym samym innym ludziom, to piece i kominy mają zalepione plastikiem
|
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Czytalam was regularnie, ale na moim telefonie tylko tyle moglam robic. Ale dzisiaj udalo mi się jakoś wrocic do pelnej wersji wizazu i mogę odpisac.
Od tygodnia jestem w szpitalu i raczej nie zapowiada się zebym z niego wyszla, chyba ze rozpakowana. Pamietacie jak mowilam ze transaminazy mi spadly? To po 5 dniach w szpitalu wzrosly prawie czterokrotnie, czyli cholestaza pelna geba. Biore mnostwo kapsulek na watrobe. Dostalam tez sterydy na rozwoj pluc. Na skurcze i bole brzucha dawali mi nospe i scopolan, co pomagalo do wczoraj. Wczoraj zaczelo się od nowa. Dostalam dzisiaj dodatkowy lek, po ktorym będę się czuc fatalnie, ale pierwsza dawke mam wziac o 12 dopiero. W gratisie zalapalam w szpitalu grzybka. W zwiazku z czym jestem zalamana, bo mam caly czas w glowie mysl ze gdybym się nie polozyla do szpitala to byloby lepiej. Nie wspomne już o mega wygodnym lozku, po ktorym bola mnie wszystkie kosci, miesnie i stawy oraz o przepysznej i zbilansowanej diecie watrobowej... Także u nas za ciekawie nie jest. Z dobrych wiesci to na przyjeciu mialam usg Mlodego i u niego było wtedy wszystko okej i wazyl już 2300 g
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
SV ojej.. trzymaj się dzielnie. Współczuję leżenia w szpitalu! Myślałam, że właśnie coś się nie odzywasz.. dużo zdrówka. Nie znam się na transaminazach.. do dobrze, że wzrosły? Trzymaj się.
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Kalwinia cos w radio mowili ze
Od dzis kary za palenie smieciami 5tys :p Sie skonczy |
|
|
|
#4842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymajcie się razem dzielniemam nadzieję, że nie będziesz się czuła aż tak źle po tym leku dla was! eh, te szpitalne łóżka... współczuję, na tym nie da się wypocząć
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet o kurde, wspolczuje Ci szczerze.
A co mowia, ze moze wyjedziesz? Czy ze xesarka po skonczonym 37tc? |
|
|
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
Kalwinka a TŻ sie nie moze jakoś dogadać z szefem, żeby w tym "gorącym" okresie był w domu?
Ja córkę mam z 37+1 ale wywołaną. Dzisiaj jest 36+1. Niby żadnych przesłanek do porodu nie ma no ale... Sweet z cholestaza nie ma żartów. Dobrze że mają Cię pod kontrolą. |
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe od czego to zależy ze niektóre dzieci są takie gladkie i ładne a niektóre taki hmmm... brzydkie
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet trzymajcie się ciepło, już końcóweczka
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno dzieci z cesarek sa zawsze ladniejsze od tych z sn ale to raczej oczywiste.
sweet w zwiazku z ta cholesatza veda rozeiazywac ciaze wczesniej? Cos mowia ? Dobrze, ze jestes pod opieka lekarzy. Swoja droga cholestaza w pierwszej ciazy zdarza sie bardzo rzadko. |
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
limonka bedziesz wiedziala jak
![]() To samo przychodzi. Chociaz ja mam tez starcha teraz bo nie mialam.takiego malucha w rekach od 4 lat. |
|
|
|
#4852 | |||
|
Zadomowienie
|
Wrócilam i padam ;/ najchetniej poszłabym spac ale za poł h mają jakieś apacze przyjechac po auto i musze zejsc.. ale potem ide w kimę i wstaje na wizytę ;p
Cytat:
)Cytat:
a co do wyspania no kto wie ![]() moze teraz ćwiczy Twoją wytrzymałość zeby wiedziec na co moze sobie po porodzie pozwolic![]() Cytat:
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ja w ogóle w rodzinie takiego małego dziecka nie miałam stąd naprawdę mam cykora i mówię tylko do brzucha ze Malutka jak mi pomożesz to jakoś to razem ogarniemy;-)
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
SWEET trzymaj się w dwupaku i dużo zdrówka dla ciebie
Cytat:
Od przebiegu porodu. Od tego czy dziecko rodzi się z wodami czy jednak nie, matka może pęknąć i krwawić, czasem wody mogą nie być czyste przy przenoszonych ciążach, czasem dziecko oddaje smółkę. Jak poród trwa długo to główka się zniekształca i nam położna na Sr mówiła że czasem żałuje że nie ma aparatu żeby rodzicom robić zdjęcia twarzy jak pierwszy raz widzą takie uciorane i zdeformowane dziecko i że to nie ich Także pięknie urodzone czyste dzieci zdążają ale rzadko. A co do zdjęć z porodu. No ja mam jednak podejście: Urodzić i zapomnieć. Na co mi zdjęcia. I HALWAYA dobrze mówi, że obrobione. To już w ogóle bez sensu, jak ktoś się tak jara naturą to niech wrzuca wszystko jak leci bez poprawek
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zobaczylam swoja Hanie to bylam.zachwycona mimo ze mala byla czerwona, pomarszczona i tlusta. Oj byl grubasek.
Ale taka ladna, ladna to sie zrobila dopiero w 3-4 dobie. A sliczna jak miala jakies 3 miesiace
|
|
|
|
#4856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niedawno Szwagierka rodziła to Młoda na pierwszej fotce jaką podesłali czerwona, spuchnięta (oczu jej nie było widać), jakaś taka.. no średnio ładna. A na następnej (kilka godzin później) już śliczna, gładziutka - inne dziecko normalnie. Dwie moje znajome (z listopadówek) rozpakowały się wczoraj i przedwczoraj. A terminowo miały jeszcze 3 tygodnie! Normalnie.. nie znamy dnia ani godziny!
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-11-06 o 11:33 |
||||
|
|
|
#4857 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gin powiedzial, ze próbujemy bez sterydów, ale jak coś to mam natychmiast jechac na ip. Jestem jednak dobrej myśli bo po luteinie skurcze przeszly.Jak tam Twoja malutka? Rozruszałaś ją?? Sweet trzymaj się! Współczuję leżenia w szpitalu, dużo zdrówka dla Ciebie i małego Kciuki! Cytat:
siedzialam bez ruchu.Ja nie chce zdjec z porodu. Chybabym zabiła jakby mi ktos z aparatem przyszedł... I ciesze sie tez, ze mama nie pokazuje mi takich pamiątek. Edytowane przez agrita8 Czas edycji: 2015-11-06 o 11:39 |
||
|
|
|
#4858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o mamoo...
|
|
#4859 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ukrywam, że nawet chciałabym chwilę wcześniej (żeby nie na same Święta), ale.. też mnie to trochę przeraża.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

trzymajcie się razem dzielnie
dla was!
o mamoo...