|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Ja też rożek za 15 zł, i uważam że jest dobry |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te kulki nie uwierają zupełnie, one pod wpływem nacisku się spłaszczają. Ja mam kocyk z tk-maxx i tak minky z kulkami jest połączone z gładkim minky ![]() ![]()
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie ból głowy też nie opuścił jednak
Żeby się tylko nie skończyło znowu turbo migreną, bo myślałam, że mam to już za sobą. Wystarczy mi, że leżę z powodu brzucha.
|
|
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to nie mus i umieściłam to na liście "prezentów" Wczoraj mi przyjaciółka kliknęła z matą edukacyjną właśnie bujaczek z fisherprice Cytat:
No właśnie mnie przeraziła na zdjęciach Luny to że on wystaje na tym łóżeczku, ale mam zamiar kupić biały i zamontować właśnie na łóżeczku
|
||
|
|
|
#3995 |
|
Rozeznanie
|
Magda 1706 popatrz na olx na ogłoszenia oddam. Dużo ludzi oddaje wielu rzeczy. Moja bratowa dużo rzeczy oddała na olx właśnie po dzieciach za darmo. Albo za przysłowiową paczkę pieluch.
Ja Mam pytanie o torbę do szpitala. Chce kupić sobie jakąś fajną która później wykorzystam na fitness, zumbe. Czy rozmiar sportowej torby S nie będzie za mały ? Same pieluchy i podkłady są spore. .. nie chce kupić większej bo później będzie za duża. .. a mąż kazał sobie wybrać na prezent urodzinowy zaległy. ... oprócz tego mam tylko walizki na kółkach. Rozmiar tej torby to 50 cm na 30 cm . Jakie wy macie. ????? |
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak patrzę, że to pewnie o te witaminy chodzi: http://www.aptekagemini.pl/k-vitum-w...twist-off.html http://www.aptekagemini.pl/d-vitum-w...twist-off.html Tylko nie wiem czy brać duże opakowanie 96 sztuk czy mniejsze 36? Ja na goraczkę nic nie biorę, bo na pewno bez konsultacji z lekarzem będe się bała cokolwiek podać dziecku. Na kolki też nie wiem co brać, zwykłą herbatkę koperkową czy polecacie coś innego?
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Magda np przewijaki tanie po 15, czy 20 zł widziałam na olx tego można szukać w całej Polsce i poprosić z wysyłką, wysyłka nie powinna być droższa niż 10 zł. Teraz nawet zajrzałam i dziś jest kilka za darmo wystawionych, zawsze można zapytać o wysyłkę.
|
|
|
|
#3998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie miałam laktatora, podgrzewacza, stelaża do wanienki, nie miałam rożka (na początku owijałam go pieluchą flanelową i kocykiem). W kosmetyki też nie inwestowałam na początku, na szczęście bo ma uczulenie na większość płynów do kąpieli i chusteczek Nie kupowałam mu pościeli bo spał pod kocykiem. Ubranek miałam kilka potem dostałam sporo jak się urodził. Łóżeczko miałam używane, przewijak i wózek nowy kupiłam Priorytetem dla mnie było mieć rzeczy niezbędne a reszty dorabiałam się na bieżąco
|
|
|
|
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podlaczalam sie do pytania, bo tez musze kupic taka torbe.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam leżaczek z Fisher Price...mówią znajome że się przydaje, sprawdzimy i ocenimy^^
|
|
|
|
#4001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Fisher price jedni chwala, inni, ze tragedia.. Pewnie zalezy od dzidziusia Ja mam zamiar kupic lezaczek bujaczek w okolicach lutego takiego malenstwa nie chcialabym wkladac do niego niech chociaz troche podrosnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak od nikogo nie dostanę a będę chciała kupić to na pewno nie fisher-price. Ich wzornictwo jest dla mnie okropne...
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z torba nie mam pojęcia... położna na SR mówiła, żeby dwie mniejsze przygotować, jedna dla matki druga dla dziecka. Ale ja sama nie wiem co wygodniejsze. Jeśli szpital zapewnia rzeczy dla dziecka, to można zminimalizować ta część - wziąć ubranka, ale jeśli trzeba brać pieluszki, podkłady do przewijania, chusteczki, i nie wiem co jeszcze, to się robi dużo bardzo... A może jednak łatwiej to ogarnąć, jak wszystko jest w jednej torbie...? Tylko że ja kupiłam i się okazało, że jest jakaś gigantyczna... :-(
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brazy i beze Cytat:
Ja na bank chce jedna torbe tylko dlatego moze wezme jednak rozmiar M torby ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4006 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolorystyka ..hmm jak dla mnie kiepska, ale dzieciak musi mieć żywe kolory
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zakochana w leżaczku tiny love.
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o ubranka, to większość mamy używaną. Kika sztuk dosłownie kupiła mi mama. Zabawek też nie mamy. ale mam parę swoich miśków, kupiliśmy matę edukacyjną (używaną). myślę, że to wystarczy na początek, kiedy to dla dziecka najlepszą zabawką będzie szukanie naszych oczu. myślę też, że wyprawka apteczna będzie ograniczona. Kupię maść na odparzenia, sudocrem na obtarcia, pampersy, spirytus czy inny środek do przemywania pępka, zwykłą oliwkę, czy olejek migdałowy, obcinacz do pazurków i tyle. żadnych zbędnych udogodnień. Jak trzeba będzie coś w stylu termomettra bezdotykowego, laktatora, szczotki do włosów, nie wiem czego jeszcze, to się kupi na bieżąco. Po co wydawać pieniądze by leżało...? Myślę, że zdrowy rozsądek przede wszystkim. I nie popadanie w skrajności. CHociaż to też zależy od tego gdzie się mieszka. jak blisko są apteki itd... |
|
|
|
|
#4011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie nie do konca, bo takie male dzieci najlepiej reaguja na kontrastowe kolory, najlepiej biel i czern watpie,ze rozrozniaja kolory bujaczka zywe dzieciece kolory to dopiero pozniej pozniej jak juz pewnie z bujaczka wyrosnie ale ja tez jestem wypaczona, bo ja uwielbiam stonowane barwy, pastele, brazy, beze, szarosci i granaty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4013 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też to zauważyłam ze znów mamy razem wizytę ![]() a tak nietypowo w sumie bo po 2,5 tygodnia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tym ze ja bym zamiast ręcznego wolała elektryczny i myślałam o takim tanim: http://www.aptekagemini.pl/canpol-la...ny-12-201.html ma bardzo dobre opinie w necie jak na to ze cena jest naprawdę super w porównaniu do innych elektrycznych Cytat:
biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft, Dzidziuś płatki mydlane Ja z tych mam kilka saszetek Loveli do białego i płyn Bobini ![]() Cytat:
![]() mamy podobny termin a mój wczoraj ważył 1800 ![]() Cytat:
ja miałam za wysoki po godzinie i mam zdiagnozowaną cukrzyce ciążową Cytat:
![]() leżaczek jest po to żebyś mogła zabrać dziecko ze sobą np do kuchni albo do łazienki ![]() Ja odkupuje od koleżanki leżaczek Tiny love 3 w 1, o taki: http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p Jest najlepszy podobno bo można go rozłożyć całkowicie na płasko, więc nawet noworodek może w nim leżeć bezpiecznie. Niestety drogi jest, dlatego ja się cieszę ze będę mieć sprawdzony z drugiej ręki Dziękuję za wszystkie miłe słowa wiem ze do 35 tygodnia spokojnie może się obrócić, po 35 już raczej sporadycznie to sie zdarza, no ale może i tak będzie
|
||||||||||
|
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiadomo. Wynik wyszedł niejednoznaczny i mam powtórzyć krzywą.
Miałam 70/208/98. Ten środkowy wynik miał normę do 180. |
|
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(przez 2 ginekologów i diabetologa, więc nie było to zdanie jednego lekarza) Dodam że ja po godzinie miałam 180 właśnie, a Ty masz sporo przekroczone.... Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-11-06 o 12:50 |
|
|
|
|
#4018 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo rzeczy jest niepotrzebnych.. ![]() Cytat:
To ja jestem jakaś dziwna, bo nie mam i nie będę mieć żadnych z tych rzeczy wydają mi się zbędne, choć na pewno trochę ułatwiają w życiu. Cytat:
po córce jeszcze, ale w stanie bardzo dobrym i dla mnie do wózka jest idealny. Cytat:
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia ja o tym leżaczku właśnie marzę
![]() a o laktatorze tym samym myślę |
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-06 o 12:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

nieuzywany, calkiem ok jak ktos wlasnie nie chce duzo wydawac
w zeszlym miesiacu moj maz wcisnal mi nowy plaszczyk i sweter, bo przeciez "ja nie potrzebuje, a malemu cos mozna kupic" 

Żeby się tylko nie skończyło znowu turbo migreną, bo myślałam, że mam to już za sobą.
Wystarczy mi, że leżę z powodu brzucha.

a koniec końców się zastanawiam czy to faktycznie aż takie potrzebne, czemu nie kłaść dziecka np. na kanapę?
Dla mnie to nie mus i umieściłam to na liście "prezentów" Wczoraj mi przyjaciółka kliknęła z matą edukacyjną właśnie bujaczek z fisherprice

(przez 2 ginekologów i diabetologa, więc nie było to zdanie jednego lekarza)