Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 16:25   #3781
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Ja tam nie mam takiej więzi z mamą więc nawet miesiąc czy dłużej mi nie straszny
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 16:29   #3782
viki1988
Zakorzenienie

Wróciłam z wizyty - dziecię nadal jest dziewczynką w dodatku "ziewała" tzn. otwierała dzioba na usg wszystko ok, mam pozwolenie na nie chodzenie do dentysty na razie
Stary 2015-11-05, 16:30   #3783
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Viki super dopisać ci kolejna wizytę?
Stary 2015-11-05, 16:32   #3784
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja tam nie mam takiej więzi z mamą więc nawet miesiąc czy dłużej mi nie straszny
Przed ciążą to też dzwoniłam raz na 2/3 dni, nie miałam o czym gadać, poza tym ja cały czas w pracy byłam a odkąd jestem w ciąży, to dzwoni raz dziennie zapytać się co słychać, jak się czuję, w szczególności teraz, jak są problemy i muszę leżeć. Znaczenie też miało to, że się wyprowadziłam 160 km od niej, wcześniej miałyśmy 20 km, więc jak mi się nudziło, to wsiadałam w autobus i jechałam do niej

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 16:35   #3785
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dotka fajnie to wszystko brzmi w teorii ale w praktyce juz nie jest tak kolorowo.
Ja chcialam chodzic I wlasnie aktywnie urodzic a nie moglam bo glupie polozne od razu po przyjeciu podlaczyly mi oksytocyne chociaz tez wolalabym czekac az samo sie rozkreci I musialam lezec caly czas. Nawet zeby pojsc do toalety musialam sie postawic bo kazaly mi sikac do podsuwacza...

Dlatego teraz niczego nie zakladam, na nic sie nie nastawiam I wiem ze to jaki bede miala porod w 90% zalezy od tego na jaki personel trafie I tyle...
Na kroplówkę z oksy można sie przeciez nie zgodzić a oszukiwanie pacjentek i podawanie oxy mówiąc że to kroplówka nadaje sie po pierwsze do rzecznika praw pacjenta a po drugie w zasadzie na sprawę sądową

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Viki super dopisać ci kolejna wizytę?
Aaaa tak 03.12 g.15.30
Stary 2015-11-05, 16:40   #3786
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Przed ciążą to też dzwoniłam raz na 2/3 dni, nie miałam o czym gadać, poza tym ja cały czas w pracy byłam a odkąd jestem w ciąży, to dzwoni raz dziennie zapytać się co słychać, jak się czuję, w szczególności teraz, jak są problemy i muszę leżeć. Znaczenie też miało to, że się wyprowadziłam 160 km od niej, wcześniej miałyśmy 20 km, więc jak mi się nudziło, to wsiadałam w autobus i jechałam do niej
Ja mówię że ja więzi mocnej z mamą nie mam niezależnie czy mieszkaliśmy 2000 km czy jak teraz 40 czy jestem w ciąży czy nie częstotliwość kontaktów nie ulegala zmianie ona nawet nie wiedziała w którym miesiącu jestem także no.. Ale moja mama nie miała instynktu i miesiąc po porodzie wróciła do pracy a mną się zajmował tata, dowozil mnie tylko do niej na karmienie. Tata jednak nie poradził sobie z byciem tata w moim okresie dojrzewania i w sumie nie ma więzi jakiejś szczególnej. Wiem natomiast to, że chciałabym być lepsza mama dla moich dzieci i mam nadzieję, że bez wzorca mi się to uda
Stary 2015-11-05, 16:40   #3787
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Wszystkie piszecie ze was dzieciaczki kopią w zebra i na górze...
A mój w prawy bok brzucha czuje tam jakies częsci ciała. I jak tak czuje to z 2 strony brzucha takie napieranie. No i też często baardzo nisko go czuje jak mi tak jakby drży, jakby miał drgawki
nigdy na górze, a lekarz na każdej wizycie mówi ze jest główką do dołu. To co on ma takie krótkie nogi że z boku brzucha mnie smyra? Skoro główką do dołu to powinien w żebra walić jak was
Ja tak mam Olivia ma glowke na dole a nozek jeszcze nigdy nie czulam, na prywatnej wizycie za dwa tygodnie az sie zapytam czy ona rusza nozkami bo mam wrażenie ze nie :-/

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 16:50   #3788
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Ja mówię że ja więzi mocnej z mamą nie mam niezależnie czy mieszkaliśmy 2000 km czy jak teraz 40 czy jestem w ciąży czy nie częstotliwość kontaktów nie ulegala zmianie ona nawet nie wiedziała w którym miesiącu jestem także no.. Ale moja mama nie miała instynktu i miesiąc po porodzie wróciła do pracy a mną się zajmował tata, dowozil mnie tylko do niej na karmienie. Tata jednak nie poradził sobie z byciem tata w moim okresie dojrzewania i w sumie nie ma więzi jakiejś szczególnej. Wiem natomiast to, że chciałabym być lepsza mama dla moich dzieci i mam nadzieję, że bez wzorca mi się to uda
O kurde no to rzeczywiście niefajnie, ale ja też jakoś kolorowo nie miałam, a będę najlepszą mamą dla mojego dziecka, później dzieci, na świecie. Będę się starała im dać wszystko co najlepsze Iiii najważniejsze, będę im codziennie mówić, że je bardzo kocham. Mnie tego zawsze brakowało.

Aaaaa zapomniałam, że do pieca miałam zajrzeć chyba nie zgasło

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-05, 16:55   #3789
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
O kurde no to rzeczywiście niefajnie, ale ja też jakoś kolorowo nie miałam, a będę najlepszą mamą dla mojego dziecka, później dzieci, na świecie. Będę się starała im dać wszystko co najlepsze Iiii najważniejsze, będę im codziennie mówić, że je bardzo kocham. Mnie tego zawsze brakowało.

Aaaaa zapomniałam, że do pieca miałam zajrzeć chyba nie zgasło
No właśnie ja też mam nadzieję że słowo "kocham" będzie powszechne w naszym domowym słowniku z tz to sobie wypracowalam i nie boję się tego mówić więc mam nadzieję że dalej z dziecmi też tak będzie

Oby nie zgaslo nienawidzilam rozpalac od nowa Haha
Stary 2015-11-05, 17:02   #3790
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magdusia super, że z szyjka ok
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magdusia gratuluję udanej wizyty, dobrze, że z dzidziusiem wszystko dobrze. Mam nadzieje, że wyniki będą dobre.
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
najważniejsze że z Dzidziem i z szyjką wszystko ok
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Magdusiaaa najwazniejsze, że wszystko jest ok

Cytat:
Magdusia bierz magnez bierz żebyś nie miała później takich problemów jak ja
No wlasnie dzis nie mialal juz jak do apteki zajsc. Ale mam w domu Magnez+wit. B6 myslicie ze moge go brac??? Chyba nie bardzo
bo lekarka kazala kupic Magnezin lub cos z cytrynianem magnezu...

Viki Ewusia gratulacje udanych wizty

Ewusia miejmy nadzieje ze maluch zachce sie jeszcze obrocic. Ma jeszcze troszeczke czasu Kolejna wizyte znowu mamy razem

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 17:06   #3791
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
No właśnie ja też mam nadzieję że słowo "kocham" będzie powszechne w naszym domowym słowniku z tz to sobie wypracowalam i nie boję się tego mówić więc mam nadzieję że dalej z dziecmi też tak będzie

Oby nie zgaslo nienawidzilam rozpalac od nowa Haha
Nie zgasło w ostatniej chwili mnie oświeciło, że jest jeszcze piec. Normalnie to tż się tym zajmuje, ale pojechał na trening.

Nooo właśnie my z tż zawsze często sobie powtarzamy, że się kochamy. Nawet, może to głupie, ale zaczynamy dzień od "kocham Cię". Czasami to takie śmieszne jest, bo jeszcze oboje śpimy, na takim lekkim przebudzeniu i marudzimy sobie pod nosem.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość

No wlasnie dzis nie mialal juz jak do apteki zajsc. Ale mam w domu Magnez+wit. B6 myslicie ze moge go brac??? Chyba nie bardzo

Viki Ewusia gratulacje udanych wizty

Ewusia miejmy nadzieje ze maluch zachce sie jeszcze obrocic. Ma jeszcze troszeczke czasu Kolejna wizyte znowu mamy razem
Magnezinu biorę 6 tabletek na dobę i nie pomaga, tzn pomagał, ale krótko. Teraz zaczęłam brać Magne b6, zobaczymy czy coś pomoże.

Stary 2015-11-05, 17:07   #3792
Eleo765
Zadomowienie

My łóżeczko postawimy w sypialni, na początek wystarczy. Fotel do karmienia juz mi się chyba nie zmieści.

A co do mm to polozna z sr która jest doradcą laktacyjnym polecala na początek mleka dla alergików, ale dokładnie dlaczego i które to musze znaleźć w notatkach
Stary 2015-11-05, 17:08   #3793
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Z nas się śmieją że jak kończymy rozmowę to zawsze jest "kocham cie" mimo że widzimy się za minutę czasem Haha ale nigdy nie wiesz czy ta minuta nie będzie ta ostania a do końca życia nie chce żałować że raz nie powiedziałam
Stary 2015-11-05, 17:11   #3794
niepozorna
Zakorzenienie

Malwi nawet się nie zastanawiaj tylko się przenoś do lekarzy mamy

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka;53357034[COLOR=Silver
][/COLOR]https://www.facebook.com/LaMillouOff...29419290490017

Nieeeee Mój biedny portfel
Bierz i się nie zastanawiaj Jeszcze z tą zniżką. Ja właśnie wyprałam moje owieczki i nie stało się z nimi absolutnie nic. Nie zmieniły kształtu ani koloru. Nic a nic

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty - dziecię nadal jest dziewczynką w dodatku "ziewała" tzn. otwierała dzioba na usg wszystko ok, mam pozwolenie na nie chodzenie do dentysty na razie
Super

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 17:12   #3795
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
rozpinana po bokach z serduszkiem od tego samego użytkownika co ochraniacz i rozpinana wzdłuż ta co wszystkie tutaj z tą kieszonka i od razu u niego biustonosze
a u jakiego użytkownika zamawiałaś?
Stary 2015-11-05, 17:16   #3796
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
a u jakiego użytkownika zamawiałaś?
Tu: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...647742195.html i tu http://allegro.pl/koszula-pizama-do-...682184831.html
Stary 2015-11-05, 17:19   #3797
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
To moze mnie tez od razu mozesz dopisac do wizyt? 18 listopada o 18.15

Znowu mi sie snily wozki, bleh..
Wszystkie kupujecie bazy do fotelikow? Ciagle sie waham

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie kupuję bazy bo nasze dziecko będzie mało podróżowało.

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Ale cudny kącik

Btw, nasunęło mi to pewne pytanie - łóżeczko wstawiacie do swojej sypialni, czy właśnie do osobnego pokoju?

My planujemy postawić obok naszego łóżka, tak by nie nachodzić się za bardzo w nocy :P Nawet przytachałam (tzn mąż z mamą) fotel, na którym będę karmić (obecnie okupowany przez kota <3 ) i pełniący rolę szafy
Łóżeczko będzie stało u nas w sypialni, na przeciwko łóżka.

Cytat:
Włożyłam do koszyka na allegro dwie koszule, biustonosz sportowy i normalny do karmienia z fiszbiną i zamawiam i koniec dylematów o! Torba spakowana!
Do tego z jedną koszulą przyjdzie ten nieszczęsny ochraniacz na szczebelki i ostatnie kliknięcie to pieluchy tetrowe/przewijak/flanela/wanienka i koniec z dylematem i allegro
Mam jeszcze tydzień na decyzję co dokładam do gemini i zamawiam i jak coś mi braknie to będę stacjonarnie kupować o! Taki mam dziś dzień postanowień!
Daj linka do biustonosza z fiszbiną Ostatnio szukam i nie mogę nic znaleźć, żeby jakoś wyglądało i jeszcze był rozmiar.

Cytat:
Była któraś w biedro i widziała te naklejki?
Byłam ale naklejek nie było ale za to kupiłam te chusteczki z Dady sensitive
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 17:20   #3798
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Dziękuję zobaczę, bo też dziś szukałam koszul
Stary 2015-11-05, 17:23   #3799
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Koktajlowa - o taki http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...708027664.html. Jak będzie niewygodny albo coś to wyrzuce, bo cena mała, a dość fajnie wygląda

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Te rozpinane po bokach biorę z myślą o porodzie chociaż polozna mi mówiła że oni dają koszule do porodu no chyba że nie zdążysz się przebrać bo tak dziecko szybko wylazi to wtedy rodzisz w tym co przyszlas Haha a tak to będę próbować obie i zobaczymy która bedzie lepsza w domu to już cycki mi mogą wyskakiwac tz będzie zadowolony Haha
Stary 2015-11-05, 17:29   #3800
niepozorna
Zakorzenienie

Klamka zapadła. Zamówiłam kocyk cienki i gruby, komplet do wózka i rożek. Jeszcze tylko zamówienie z gemini mnie czeka i koniec

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-05, 17:31   #3801
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Mnie tam się wydaje, że możesz, przynajmniej do momentu kiedy sobie kupisz ten zalecony. Wszystkie tu bierzemy różne magnezy i w zasadzie jest ok, byle się przyswajał. Mnie lekarz zalecił Magne B6.
Ja mam wrażenie, że kazdy lekarz ma swój "ulubiony" magnez, który poleca.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 17:38   #3802
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Klamka zapadła. Zamówiłam kocyk cienki i gruby, komplet do wózka i rożek. Jeszcze tylko zamówienie z gemini mnie czeka i koniec
Stary 2015-11-05, 17:45   #3803
kinga1701
Zakorzenienie

viki gratuluję udanej wizyty.

Cytat:
to teraz czekamy aż przyjdzie i się pochwalisz. Na jakie wzory padło ostatecznie?

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Mnie tam się wydaje, że możesz, przynajmniej do momentu kiedy sobie kupisz ten zalecony. Wszystkie tu bierzemy różne magnezy i w zasadzie jest ok, byle się przyswajał. Mnie lekarz zalecił Magne B6.
Ja mam wrażenie, że każdy lekarz ma swój "ulubiony" magnez, który poleca.
Dokładnie tak jest, moja znajoma w Polsce jest przedstawicielem firm farmaceutycznych i mówiła jak to wygląda. Tutaj nawet się z tym nie kryją, że mają z kimś współpracę.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 18:04   #3804
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Z nas się śmieją że jak kończymy rozmowę to zawsze jest "kocham cie" mimo że widzimy się za minutę czasem Haha ale nigdy nie wiesz czy ta minuta nie będzie ta ostania a do końca życia nie chce żałować że raz nie powiedziałam

haha widzę żę nie tylko ja tak mam z moim niema wiadomości sms, gg, rozmowy nawet 10 sekundowej bez kocham Cię i to nadal po 7 latach od ślubu a Ci co się śmieją to może trochę zazdroszczą
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 18:13   #3805
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Właśnie oglądam jakieś tam informacje i jest, że w 2014r ponad 12 tys dzieci nie jest szczepiona. Zaczęto nakładać kary na rodziców nawet do 10 tys.

Stary 2015-11-05, 18:28   #3806
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie oglądam jakieś tam informacje i jest, że w 2014r ponad 12 tys dzieci nie jest szczepiona. Zaczęto nakładać kary na rodziców nawet do 10 tys.

Szkoda że nowy rząd nie obiecał zapłaty za szczepienia
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 18:35   #3807
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Dziewczyny! Pozostało 56 dni do dead line póki co jeszcze czysto teoretycznie
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 18:41   #3808
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
to teraz czekamy aż przyjdzie i się pochwalisz. Na jakie wzory padło ostatecznie?
Brałam od MikoMinky kolorki Karmelove, Miętowe Love i Gentelman. Nazwy ma super

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53358565]Dziewczyny! Pozostało 56 dni do dead line póki co jeszcze czysto teoretycznie [/QUOTE]

U mnie 67

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-05, 18:47   #3809
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uaoo to się weź za szydelkowanie
Ja nie mam cierpliwości, tak samo z tym szyciem ubranek dla lalek. Potrzebuje maszyny, bo ręcznie nie umiem szyc. Jak coś mi nie wychodzi to się zaraz denerwuje

Cytat:
Ja też nie, ale byłoby miło gdyby raz na jakiś czas zadzwoniła zapytała np. jak się czuje.

Cytat:
Brałam od MikoMinky kolorki Karmelove, Miętowe Love i Gentelman. Nazwy ma super
Podasz linka?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 18:47   #3810
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
haha widzę żę nie tylko ja tak mam z moim niema wiadomości sms, gg, rozmowy nawet 10 sekundowej bez kocham Cię i to nadal po 7 latach od ślubu a Ci co się śmieją to może trochę zazdroszczą

głównie z tego śmieją się rodzice a żeby powiedzieli sobie "kocham cie" to nigdy nie słyszałam i znajomi też ale zlewamy to wiadomości do siebie nie piszemy.. Bardzo rzadko a na początku to nie było przerwy nawet 3 min bez SMS hahaha

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53358565]Dziewczyny! Pozostało 56 dni do dead line póki co jeszcze czysto teoretycznie [/QUOTE]

Ja zacznę pewnie panikowac jak będzie 50 u mnie póki co 79 Haha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości