Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 12:06   #3991
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Rozek wczoraj widzialam w sklepie dzieciowym za 15 zl nieuzywany, calkiem ok jak ktos wlasnie nie chce duzo wydawac a przewijak to chodzi Ci o ten usztywniany czy polkoprzewijak?

O to to tez odkad jestem w ciazy zrozumialam moja Mame, ktora zawsze powtarzala,ze woli cos kupic mi i siostrze a nie sobie w zeszlym miesiacu moj maz wcisnal mi nowy plaszczyk i sweter, bo przeciez "ja nie potrzebuje, a malemu cos mozna kupic" gdyby nie TŻ to ja bym przez cala ciaze chyba nic sobie nie kupila

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też tak mam, nie chciałam spodni i kurtki (których tak naprawdę potrzebowałam, bo nie było w czym chodzić) ale przecież ja to przelatam, a dla małego za te pieniądze mogłabym już to i to kupić. Do domu tez juz dawno nic nie kupiłam, co wcześniej mogłam robić nagminnie, bo po co mi to, jak małemu mogę kupić
Ja też rożek za 15 zł, i uważam że jest dobry
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:07   #3992
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
ciekawimnie ten fenomen minky z kulkami- czemu te rzeczy nie sa gladkie? czy to jest wygodne? bo sa ladne ale czy nie uwieraja w skore? nie dotykalam na zywo wiec licze na wasze odczucia i opinie
Jest też gładkie minky, w serduszka i taki wzór "różyczki" - wklejam zdjęcia Te kulki nie uwierają zupełnie, one pod wpływem nacisku się spłaszczają. Ja mam kocyk z tk-maxx i tak minky z kulkami jest połączone z gładkim minky

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:07   #3993
czarnulax
Zakorzenienie

No mnie ból głowy też nie opuścił jednak Żeby się tylko nie skończyło znowu turbo migreną, bo myślałam, że mam to już za sobą. Wystarczy mi, że leżę z powodu brzucha.
Stary 2015-11-06, 12:12   #3994
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Na co zwracac uwagę przy jego zakupie? bo powiem szczerze że to kolejna rzecz od której mózg mi paruje a koniec końców się zastanawiam czy to faktycznie aż takie potrzebne, czemu nie kłaść dziecka np. na kanapę?
Na kanapę nie wolno zostawiać bez opieki W bujaczku zapinasz paskami i nie zleci Ci dziecko jak się przypadkiem przekręci. A zazwyczaj dzieci się przypadkiem przekręcają właśnie kiedy Ciebie nie ma Dla mnie to nie mus i umieściłam to na liście "prezentów" Wczoraj mi przyjaciółka kliknęła z matą edukacyjną właśnie bujaczek z fisherprice Patrząc na to, że nie mam nikogo kto mi zabawi dziecko na 5 min, a siku muszę iść zrobić to dla mnie dużo ułatwia

Cytat:
Najtanszy za 40 zl widzialam chyba, one sie kreca w okolicach 50 zl. Mnie wlasnie kusi dokupic do lozeczka bialego bialy polkoprzewijak, zeby miec takie typowe miejsce do przewijania
30 zł na allegro No właśnie mnie przeraziła na zdjęciach Luny to że on wystaje na tym łóżeczku, ale mam zamiar kupić biały i zamontować właśnie na łóżeczku Teoretycznie mogę przewijać na łóżku, ale dziewczyny tu pisały o plecach. I wszystkie moje koleżanki-mamy mówiły że bez przewijaka ani rusz przy bolących plecach
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:12   #3995
86ewula
Rozeznanie

Magda 1706 popatrz na olx na ogłoszenia oddam. Dużo ludzi oddaje wielu rzeczy. Moja bratowa dużo rzeczy oddała na olx właśnie po dzieciach za darmo. Albo za przysłowiową paczkę pieluch.

Ja Mam pytanie o torbę do szpitala. Chce kupić sobie jakąś fajną która później wykorzystam na fitness, zumbe. Czy rozmiar sportowej torby S nie będzie za mały ? Same pieluchy i podkłady są spore. .. nie chce kupić większej bo później będzie za duża. .. a mąż kazał sobie wybrać na prezent urodzinowy zaległy. ... oprócz tego mam tylko walizki na kółkach.
Rozmiar tej torby to 50 cm na 30 cm . Jakie wy macie. ?????
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:13   #3996
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
ja pisałam w tej sprawie do kumpeli (ona rodziła w zeszłym roku i w tym) i powiedziała że jak się karmi naturalnie to daje się obie witaminy D3 i K razem, a jak butelka to tylko D3. wiec mówiła że najlepiej kupić je osobno. i ona ma d-vitum i k-vitum. są na gemini więc ja sobie je też zamówie
poza tym biorę jeszcze ten pedicetamol co polecałyście i dalej nie wiem co z tych typowo aptecznych rzeczy jeszcze brać? co z kolkami?
a tak w ogóle to dzień dobry
ważna i przydatna informacja! faktycznie lepiej kupić osobno bo przeciez nigdy nie wiadomo co będzie z tym kp
Tak patrzę, że to pewnie o te witaminy chodzi:
http://www.aptekagemini.pl/k-vitum-w...twist-off.html
http://www.aptekagemini.pl/d-vitum-w...twist-off.html

Tylko nie wiem czy brać duże opakowanie 96 sztuk czy mniejsze 36?

Ja na goraczkę nic nie biorę, bo na pewno bez konsultacji z lekarzem będe się bała cokolwiek podać dziecku.

Na kolki też nie wiem co brać, zwykłą herbatkę koperkową czy polecacie coś innego?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:13   #3997
kinga1701
Zakorzenienie

Magda np przewijaki tanie po 15, czy 20 zł widziałam na olx tego można szukać w całej Polsce i poprosić z wysyłką, wysyłka nie powinna być droższa niż 10 zł. Teraz nawet zajrzałam i dziś jest kilka za darmo wystawionych, zawsze można zapytać o wysyłkę.
Stary 2015-11-06, 12:15   #3998
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No ale z czego zrezygnowałaś? Z przewijaka, stelaża do wanienki, leżaczka, rożka? No ja rezygnuję z tego i waham się nad tym przewijakiem No nie wiem z czego jeszcze mogę zrezygnować
Wiesz co ja dużo zaoszczędziłam na butelkach i smoczkach. Po doświadczeniach z córką nie kupowałam wcześniej no i nie było nam to potrzebne. Syn nigdy nie pił nic z butelki, smoczka miał krótko, ale to babcia mu kupiła Nie miałam laktatora, podgrzewacza, stelaża do wanienki, nie miałam rożka (na początku owijałam go pieluchą flanelową i kocykiem). W kosmetyki też nie inwestowałam na początku, na szczęście bo ma uczulenie na większość płynów do kąpieli i chusteczek Nie kupowałam mu pościeli bo spał pod kocykiem. Ubranek miałam kilka potem dostałam sporo jak się urodził. Łóżeczko miałam używane, przewijak i wózek nowy kupiłam Priorytetem dla mnie było mieć rzeczy niezbędne a reszty dorabiałam się na bieżąco
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:16   #3999
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Magda 1706 popatrz na olx na ogłoszenia oddam. Dużo ludzi oddaje wielu rzeczy. Moja bratowa dużo rzeczy oddała na olx właśnie po dzieciach za darmo. Albo za przysłowiową paczkę pieluch.

Ja Mam pytanie o torbę do szpitala. Chce kupić sobie jakąś fajną która później wykorzystam na fitness, zumbe. Czy rozmiar sportowej torby S nie będzie za mały ? Same pieluchy i podkłady są spore. .. nie chce kupić większej bo później będzie za duża. .. a mąż kazał sobie wybrać na prezent urodzinowy zaległy. ... oprócz tego mam tylko walizki na kółkach.

Podlaczalam sie do pytania, bo tez musze kupic taka torbe..

Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:16   #4000
kasia01987
Wtajemniczenie

Ja mam leżaczek z Fisher Price...mówią znajome że się przydaje, sprawdzimy i ocenimy^^
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:18   #4001
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Ja mam leżaczek z Fisher Price...mówią znajome że się przydaje, sprawdzimy i ocenimy^^

Fisher price jedni chwala, inni, ze tragedia.. Pewnie zalezy od dzidziusia
Ja mam zamiar kupic lezaczek bujaczek w okolicach lutego takiego malenstwa nie chcialabym wkladac do niego niech chociaz troche podrosnie

Stary 2015-11-06, 12:20   #4002
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zamiar kupic lezaczek bujaczek w okolicach lutego takiego malenstwa nie chcialabym wkladac do niego niech chociaz troche podrosnie
Ja jak od nikogo nie dostanę a będę chciała kupić to na pewno nie fisher-price. Ich wzornictwo jest dla mnie okropne...

Stary 2015-11-06, 12:20   #4003
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja też z torba nie mam pojęcia... położna na SR mówiła, żeby dwie mniejsze przygotować, jedna dla matki druga dla dziecka. Ale ja sama nie wiem co wygodniejsze. Jeśli szpital zapewnia rzeczy dla dziecka, to można zminimalizować ta część - wziąć ubranka, ale jeśli trzeba brać pieluszki, podkłady do przewijania, chusteczki, i nie wiem co jeszcze, to się robi dużo bardzo... A może jednak łatwiej to ogarnąć, jak wszystko jest w jednej torbie...? Tylko że ja kupiłam i się okazało, że jest jakaś gigantyczna... :-(

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:20   #4004
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że będzie za mała. Ja mam własnie sportową S (chodziłam z nią na siłownię) i się do niej zmieściłam, ale ja nie potrzebuję podkładów, pampersów, ubranek dla małego. Jak to wszystko trzeba zabrać, to się nie zmieści do tej małej.
Stary 2015-11-06, 12:25   #4005
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja jak od nikogo nie dostanę a będę chciała kupić to na pewno nie fisher-price. Ich wzornictwo jest dla mnie okropne...
Dlatego mi tez bardziej sie podobal z chicco, takie stonowane barwy brazy i beze
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja też z torba nie mam pojęcia... położna na SR mówiła, żeby dwie mniejsze przygotować, jedna dla matki druga dla dziecka. Ale ja sama nie wiem co wygodniejsze. Jeśli szpital zapewnia rzeczy dla dziecka, to można zminimalizować ta część - wziąć ubranka, ale jeśli trzeba brać pieluszki, podkłady do przewijania, chusteczki, i nie wiem co jeszcze, to się robi dużo bardzo... A może jednak łatwiej to ogarnąć, jak wszystko jest w jednej torbie...? Tylko że ja kupiłam i się okazało, że jest jakaś gigantyczna... :-(

Ja na bank chce jedna torbe tylko dlatego moze wezme jednak rozmiar M torby

Stary 2015-11-06, 12:26   #4006
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Na co zwracac uwagę przy jego zakupie? bo powiem szczerze że to kolejna rzecz od której mózg mi paruje a koniec końców się zastanawiam czy to faktycznie aż takie potrzebne, czemu nie kłaść dziecka np. na kanapę?
Ja dostałam taki z fisher price i nie jest zły. Dla mnie to wygoda po prostu, jak np. obiad gotujesz to możesz sobie takie marudne dziecko wziąć ze sobą do kuchni i kołysać

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja biorę dwie mniejsze Jak mi wszystko nie wejdzie to podpaski na przykład włożę sobie do reklamówki bo one i tak się szybko zużyją.
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:31   #4007
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Łącze się w ból z wszystkimi chorymi i z katarem. Obudziłam się z ciekawym nosem.

Gratuluję udanych wizyt. Pietrusiowa Jasiu duży chłopak już.

Czarnula mąż jeszcze nie ma sowek dosyć skoro Ci kubki przynosi. Miło

Malwi daj znać po IP skąd ten ból i co znaczy.

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
malwi trzymaj się! I pisz koniecznie co tam się dzieje
Dzieki dziewczyny Na razie leze pod KTG, czekam na lekarza, zeby powiedzial co tam sie dzieje.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:32   #4008
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
.
Sprzedajemy takie rzeczy i poprostu brałam ten co był z największą ilością funkcji kolorystyka ..hmm jak dla mnie kiepska, ale dzieciak musi mieć żywe kolory
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:36   #4009
czarnulax
Zakorzenienie

Ja jestem zakochana w leżaczku tiny love.
Stary 2015-11-06, 12:38   #4010
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
No ale z czego zrezygnowałaś? Z przewijaka, stelaża do wanienki, leżaczka, rożka? No ja rezygnuję z tego i waham się nad tym przewijakiem No nie wiem z czego jeszcze mogę zrezygnować
my w zasadzie kupiliśmy tylko wózek, kupimy łóżeczko (cenię sobie duże łóżko i spanie odseparowaną od ściany bądź drugiego człowieka) + ewentualnie przewijak. z 'meblowych rzeczy'. Dziecka rzeczy poukładamy w którejś z naszych komódek, albo w szafie. jakoś zrobimy miejsce. mamy jeden letni kocyk, dwa ręczniki, 10 pieluszek tetrowych, planuję dokupić dwa kocyki (zimowy letni)

Jeżeli chodzi o ubranka, to większość mamy używaną. Kika sztuk dosłownie kupiła mi mama. Zabawek też nie mamy. ale mam parę swoich miśków, kupiliśmy matę edukacyjną (używaną). myślę, że to wystarczy na początek, kiedy to dla dziecka najlepszą zabawką będzie szukanie naszych oczu.

myślę też, że wyprawka apteczna będzie ograniczona. Kupię maść na odparzenia, sudocrem na obtarcia, pampersy, spirytus czy inny środek do przemywania pępka, zwykłą oliwkę, czy olejek migdałowy, obcinacz do pazurków i tyle.

żadnych zbędnych udogodnień. Jak trzeba będzie coś w stylu termomettra bezdotykowego, laktatora, szczotki do włosów, nie wiem czego jeszcze, to się kupi na bieżąco. Po co wydawać pieniądze by leżało...? Myślę, że zdrowy rozsądek przede wszystkim. I nie popadanie w skrajności. CHociaż to też zależy od tego gdzie się mieszka. jak blisko są apteki itd...
Stary 2015-11-06, 12:40   #4011
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ważna i przydatna informacja! faktycznie lepiej kupić osobno bo przeciez nigdy nie wiadomo co będzie z tym kp
Tak patrzę, że to pewnie o te witaminy chodzi:
http://www.aptekagemini.pl/k-vitum-w...twist-off.html
http://www.aptekagemini.pl/d-vitum-w...twist-off.html

Tylko nie wiem czy brać duże opakowanie 96 sztuk czy mniejsze 36?

Ja na goraczkę nic nie biorę, bo na pewno bez konsultacji z lekarzem będe się bała cokolwiek podać dziecku.

Na kolki też nie wiem co brać, zwykłą herbatkę koperkową czy polecacie coś innego?
tak, to są te. tylko ona mi jeszcze napisała że zamawia je sobie w buteleczkach bo jest łatwiej nakroplić niż z tych kapsułek. ale to pewnie indywidualna sprawa.
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:41   #4012
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Sprzedajemy takie rzeczy i poprostu brałam ten co był z największą ilością funkcji kolorystyka ..hmm jak dla mnie kiepska, ale dzieciak musi mieć żywe kolory

No wlasnie nie do konca, bo takie male dzieci najlepiej reaguja na kontrastowe kolory, najlepiej biel i czern watpie,ze rozrozniaja kolory bujaczka zywe dzieciece kolory to dopiero pozniej pozniej jak juz pewnie z bujaczka wyrosnie ale ja tez jestem wypaczona, bo ja uwielbiam stonowane barwy, pastele, brazy, beze, szarosci i granaty

Stary 2015-11-06, 12:43   #4013
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia gratuluję udanej wizyty, mały się pewnie jeszcze obróci, czyli jednak poród z cukrzycą u Ciebie wygląda tak samo jak u mnie. Nie ma możliwości przenoszenia i ciągła kontrola.
czyli takie same sa procedury w Polsce

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość

Ewusia miejmy nadzieje ze maluch zachce sie jeszcze obrocic. Ma jeszcze troszeczke czasu Kolejna wizyte znowu mamy razem

też to zauważyłam ze znów mamy razem wizytę
a tak nietypowo w sumie bo po 2,5 tygodnia
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Mnie też pewnie czekają częstsze wizyty, ale chyba nawet sama bym je chciała z powodu ryzyka przedwczesnego starzenia się łożyska. Właśnie we wtorek muszę z lekarzem na ten temat porozmawiać.
daj znać co Twój lekarz powiedział, chętnie porównam

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja właśnie dziś dostałam zamówienie z Gemini - załącznik. Taka maleńka paczuszka
też mi taka przyszła ostatnim razem, a jeszcze jedno zamówienie muszę zrobić
Cytat:
dodaję fotki tego co mi SIS przywiozła ze stanów. Nie bardzo wiedziała co kupić poza ciuszkami, ale i tak jestem przeszczęśliwa

Tygrysio to super mięciutki ręczniczek z kapturkiem, odcisk z 'gliny' oraz dwa smoczki. Nie planowałam używać, ale niech będą w razie czego
słodki tygrysek

Cytat:
dziękuję za odp. w sprawie laktatora
Zastanawiam się czy nie kupić jednak wczesniej przy okazji zamówienia na gemini (koszuje ten z Aventu 107zł) ... Moja mama mi doradziła żeby lepiej kupić wcześniej bo np. ona często musiała sobie odciagać pokarm
ja też sie waham ale chyba kupię od razu laktator, jak się nie przyda to sprzedam i tyle... jakoś wolę mieć , a w necie ceny są o wiele niższe (porównywałam)
Z tym ze ja bym zamiast ręcznego wolała elektryczny i myślałam o takim tanim:
http://www.aptekagemini.pl/canpol-la...ny-12-201.html
ma bardzo dobre opinie w necie jak na to ze cena jest naprawdę super w porównaniu do innych elektrycznych

Cytat:

Bo nie wiem czy się opłaca czy lepiej stacjonarnie no i jaki proszek?
z proszków do prania dobry skład mają te: Jelp color żel ,Miocare, Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn, Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś
biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego
mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft, Dzidziuś płatki mydlane

Ja z tych mam kilka saszetek Loveli do białego i płyn Bobini

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale wczoraj naskrobałyście, masakra.

Jestem po wczorajszej wizycie, Jasiu waży 2008 gram Coś to moje dziecko duże się zapowiada, nawet lekarka tak stwierdziła. Termin wg USG przesunął się na 27.12 ale kazała się tym nie sugerować. TŻ już się śmieje, że mały będzie grybaskiem
faktycznie duży synek
mamy podobny termin a mój wczoraj ważył 1800

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Tz pojechal na zakupy, a ja sie zbieram na IP jest co raz gorzej, nasilaja mi sie bole, tak jak na okres, problem juz mam nawet wstac do wc i ta macica w ciaglym napieciu. Dzwonilam do mamy kazala lezec i natychmiast jechac do szpitala. Mam tylko nadzieje, ze nie zaczynam sie otwierac.
trzymaj się
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was miała za wysoki cukier po godzinie przy krzywej?
ja miałam za wysoki po godzinie i mam zdiagnozowaną cukrzyce ciążową
Cytat:
z kanapy to Ci dziecko spadnie
leżaczek jest po to żebyś mogła zabrać dziecko ze sobą np do kuchni albo do łazienki

Ja odkupuje od koleżanki leżaczek Tiny love 3 w 1, o taki: http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p
Jest najlepszy podobno bo można go rozłożyć całkowicie na płasko, więc nawet noworodek może w nim leżeć bezpiecznie.
Niestety drogi jest, dlatego ja się cieszę ze będę mieć sprawdzony z drugiej ręki

Dziękuję za wszystkie miłe słowa tak jak pisałam, ja nie tracę nadziei co do porodu sn, myślę ze mój mały Akrobata jeszcze pokaże mamusi jak sie pięknie umie obracać wiem ze do 35 tygodnia spokojnie może się obrócić, po 35 już raczej sporadycznie to sie zdarza, no ale może i tak będzie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:46   #4014
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
TheFall nie mów, że musisz do nas dołączyć?
No właśnie nie wiadomo. Wynik wyszedł niejednoznaczny i mam powtórzyć krzywą.
Miałam 70/208/98. Ten środkowy wynik miał normę do 180.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:47   #4015
hariett
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie nie do konca, bo takie male dzieci najlepiej reaguja na kontrastowe kolory, najlepiej biel i czern watpie,ze rozrozniaja kolory bujaczka zywe dzieciece kolory to dopiero pozniej pozniej jak juz pewnie z bujaczka wyrosnie ale ja tez jestem wypaczona, bo ja uwielbiam stonowane barwy, pastele, brazy, beze, szarosci i granaty
Ja nie mam nic przeciwko żywym kolorom. Wręcz przeciwnie, uwielbiam je! Ale one jak dla mnie mogą być wykorzystane ładnie, z gustem, albo tak jak robi to fisher price. Ale ja tej firmy nie cierpię za ogół (gadające zabawki "edukacyne" z kiepskimi głośnikami, z których ja, dorosła, średnio rozumiem słowa, plastik fantastik i robienie z dzieci i rodziców idiotów). Chicco i Tiny love mają śliczne te leżaczki

Stary 2015-11-06, 12:47   #4016
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja jestem zakochana w leżaczku tiny love.

O matko, swietny jest!

Stary 2015-11-06, 12:48   #4017
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiadomo. Wynik wyszedł niejednoznaczny i mam powtórzyć krzywą.
Miałam 70/208/98. Ten środkowy wynik miał normę do 180.
u mnie przy tego typu wyniku nie było żadnego powtarzania tylko od razu miałam zdiagnozowaną cukrzycę (przez 2 ginekologów i diabetologa, więc nie było to zdanie jednego lekarza)
Dodam że ja po godzinie miałam 180 właśnie, a Ty masz sporo przekroczone....

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-11-06 o 12:50
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:50   #4018
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje że nie można z yt tak na stałe ściągnąć na kompa czegoś...
Można, już znalazłam stronkę przez którą można ściągnąć za darmo

Cytat:
Wniosek o kredyt złożony. W międzyczasie przeszliśmy dyskusję na temat kosztów wyprawki i tego jak ludzie sobie radzą mając 3 dzieci, ona nie pracuje, a on zarabia najniższą krajową I czy to wszystko tak serio potrzebne
Duży kredyt bierzecie?
Dużo rzeczy jest niepotrzebnych..

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Ja wielu rzeczy dla syna nie kupowałam bo mogłam sobie poradzić bez nich. Jednak teraz mając już sporo rzeczy kupuje te bez których bym się obeszła Myślę, że ludzie w takiej sytuacji wszystko mają po pierwszym dziecku a bez reszty potrafią się obejść. Chociaż ja nie wyobrażam sobie życia bez przewijaka, leżaczka-bujaczka, rożka itp. No i w planach mam specjalny kosz na pieluchy

To ja jestem jakaś dziwna, bo nie mam i nie będę mieć żadnych z tych rzeczy wydają mi się zbędne, choć na pewno trochę ułatwiają w życiu.

Cytat:
Jest też gładkie minky, w serduszka i taki wzór "różyczki" - wklejam zdjęcia Te kulki nie uwierają zupełnie, one pod wpływem nacisku się spłaszczają. Ja mam kocyk z tk-maxx i tak minky z kulkami jest połączone z gładkim minky
Ten kocyk w różyczki mam po córce jeszcze, ale w stanie bardzo dobrym i dla mnie do wózka jest idealny.

Cytat:
Dużo zabawek córka miała z tej firmy i sobie chwalę

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:51   #4019
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia ja o tym leżaczku właśnie marzę
a o laktatorze tym samym myślę Co prawda najchętniej to bym chciała z medeli albo lovi, ale takie pieniądze, że jak dla mnie nie ma sensu tym bardziej, że karmić chcę max do 6 miesiąca. A ten jak na te pieniądze ma całkiem dobre opinie.
Stary 2015-11-06, 12:51   #4020
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

żadnych zbędnych udogodnień. Jak trzeba będzie coś w stylu termomettra bezdotykowego, laktatora, szczotki do włosów, nie wiem czego jeszcze, to się kupi na bieżąco. Po co wydawać pieniądze by leżało...? Myślę, że zdrowy rozsądek przede wszystkim. I nie popadanie w skrajności. CHociaż to też zależy od tego gdzie się mieszka. jak blisko są apteki itd...
Mi położna mówiła, że szczotka do włosów jest nie zbędna, nawet gdy dziecko nie ma włosów jest zalecana aby czesać, ponieważ jest to masaż główki, który poprawia krążenie, stymuluje porost włosów i dzięki codziennemu czesaniu możemy zapobiec powstaniu ciemieniuchy lub szybciej się pozbyć.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-06 o 12:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości