|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też Odezwe sie pozniej, bo zostalismy zaproszeni do siostry meza na robienie domowych burgerow beda burgery, bedzie keczup, beda frytki ![]() Musze kupic cole po drodze, bo od wczoraj chodzi za mna przez Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale np. moja koleżanka rodziła w Warszawie 4 mies temu i była w 41 tc i lekarz ja skierowal na wywołanie porodu bo skoro ma juz dyżur to jej wywoła. Ona sie zgodzila. Najpierw balonik na rozwarcie potem oxy, nie chciała znieczulenia. I mówi że nikomu takiego bólu jaki miała przy oxy nie życzy. Ja mówie do niej to po co ty sie na to godziłas? a ona nie wiem
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce sobie wyobrażać nawet porodów w średniowieczu
Boże co te biedne kobiety przeszły przez te wszystkie wieki |
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy sie, nie chce jeszcze rodzic. Tak dostaje kroplowke z magnezem. Dzieki dziewczyny za
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
malwi ale musisz zostać w szpitalu czy po kroplówce Cię wypuszczą?
JerzyczkaJa nie mam Malmy, ale mam Hemnes ona jest o jedyne 2 cm głębsza(szersza o 20 cm) od Malm u mnie na ten moment (tyle zdążyłam uprać i wyprasować) wygląda to tak może Ci się przyda. Jeszcze muszę zrobić takie przegródki co i jaki rozmiar. |
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ej, mój nie jest jakiś straszny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo super, ze porownujesz do Hemnesa, bo Hemnesa mam ta najwieksza i szuflady sa bardzo glebokie i przestronne, i w ogole mega duzo rzeczy sie do niej miesci ![]() Tobie tez pieknie wszystko sie miesci ![]() Spadam na burgery, zjem za Was trochę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Nam tłumaczyli, że przy kroplówce z oxy bardziej boli, bo jak się wytwarza oksytocyna naturalnie to towarzyszy jej endorfina, łagodząc ból, natomiast przy podawanej sztucznie oxy, te endorfiny się nie uwalniają.
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przyszłości planuję zakupić jeszcze jedną. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- A ma ktoś może z Was komodę BRIMNES? Mam szafę i do kompetu kupiłabym też komodę.
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka właśnie ja też tą duże mam. Ona fajnie pojemna z tego co widzę do tej na górze głębokiej włożyłam wszystkie kosmetyczne fajnie się mieści.
|
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale starszą wersje (wszystkie szuflady sa z tym takim przeźroczystym co perwsza) mam chyba już z 4-5 lat ją i daje rade, lekko pożółkła tylko na szerokości tego blatu nad szufladami, chociaż ta Hemnes jest ogólnie porządniejsza tylko że jest większa (więc więcej miejsca w szufladach) i np. u mnie by sie nie zmieściła za bardzo, Malm nie macałam to nie wiem
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
A racja, to było dość paskudne
o ile w formie tabletek bym nawet rozważyła taką akcje to jeśli chodzi o shake to no way
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam kiedyś program właśnie o jedzeniu łożyska i innych takich dziwnych terapiach (urynoterapia itp.), i tam była babka która zawodowo "przyrządza" łożyska dla mam - smaży, robi koktajle, tabletkuje...
![]() Co do oksy to jak u mnie będzie konieczna to będę chciała zzo. Rodząc bez wspomagaczy chciałabym tego uniknąć, ale zobaczymy ![]() W ogóle czytam sobie bloga zamotani.pl (mega polecam, szczególnie osobom zainteresowanym rodzicielstwem bliskości) i trafiłam na ten artykuł. Jest cudowny
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Heja dziewczyny
![]() Jakoś nie mam dziś na nic sił...chyba jesienna deprecha mnie dopada dobrze, że obiad mam gotowy. Załączam zdjęcia caboo, gdyby ktoś miał jakieś pytania to odpowiem. Malwi, trzymaj się w dwupaku jak najdłużej TheFall, ja też miałam po godzinie przekroczony cukier w czasie krzywej. Miałam 196 przy normie 180 i lekarz stwierdził cukrzyce i bez gadania dieta i monitoring glikemii przykre....
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga zostaje w szpitalu. Juz sie nie bede upierac z wyjsciem, niech mnie faszeruja ale zeby dotrztmac przynajmniej do 36 tc
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję szpitala, ale najważniejsze żeby dzidziuś jak najdłużej został w brzuszku. Trzymam kciuki za Was
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa mnie sie humor troche poprawil, sale obok lezy dziewczyna z ktora lezalam wczesniej i tak juz molestuje polozna, zeby razem nas polozyla, bo ja sama jestem na sali, a ona ma jakies malo gadatliwe kolezanki.
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Edit: właśnie doczytałam o sali |
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Na poczatku grudnia mi wypada 36. Bedziemy walczyc o kazdy dzien, tydzien.
|
|
|
#4105 | ||
|
Rozeznanie
|
Jak już jesteśmy w temacie porodów, widziałyście to: https://www.youtube.com/watch?v=WXEZ6g2WLoM
Moja mama podobnie urodziła moją siostrę, tylko zdążyła dojechać do szpitala Też tak chce ![]() Cytat:
Oby przestało boleć bo jednak jeszcze trochę zostało. Łobuziak dalej rozrabia i się wspina, odkrył właśnie, że jak wyrzuci wszystkie zabawki z pudełka to można je przewrócić i wejść gdzie się chce Cytat:
|
||
|
|
|
#4106 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a na buzię krem na każdą pogodę Hipp labo Babydreamza to bepanthen kupiłam żeby sama stosować na podrażnione brodawki, podobno super sie sprawdza ![]() niestety to nie daje żadnych objawów. Bez badania się nie przewidzi... Cytat:
![]() współczuje Twojej mamie.... Cytat:
tyle samo miejsca zajmuje a jednak ta dodatkowa przestrzeń sie przydaje Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Iola - matko że on był w stanie prowadzić samochód
mój tz to na środku autostrady by się zatrzymał i pewnie spanikowany biegalby wokół samochodu hahaha
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
iola widziałam już kiedyś ten filmik. Tez bym tak chciał tzn nie w samochodzie, ale tak szybko i praktycznie bez bólu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

ja mam jeszcze cala szafke na rzeczy malego, ale po prostu bez komody mialabym niewykorzystana przestrzen w pokoju
a miejsca nigdy za wiele, ale jak chwalicie glebokosc szuflad to chyba sie zdecyduje, tylko u mnie musi byc kolor bialy, zeby pasowal do pozostalych mebli

21.06.2014r.

przykre....
Współczuję szpitala, ale najważniejsze żeby dzidziuś jak najdłużej został w brzuszku. Trzymam kciuki za Was 
Oby przestało boleć bo jednak jeszcze trochę zostało. 
mój tz to na środku autostrady by się zatrzymał i pewnie spanikowany biegalby wokół samochodu hahaha