|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
lune ale historia z tego Twojego porodu, co Twoja mama musiała przejść to strasznie jej współczuję....
Zreszta u nas było podobnie, moja mama była po terminie, żadnych objawów porodu nic, jechała na porodówkę, a wczesniej na podwórku ślizgała się na ślizgawce ![]() w szpitalu jakiś nawiedzony lekarz przepowiedział jej, że urodzi podczas jego dyżuru i już on tego dopilnuje. dostawała takie dawki oxy, że jak akcja faktycznie zaczęła się rozkręcać to mama traciła przytomność z przedawkowania. Szybka decyzja o cc bo ze mną też już było cienko, niedotlenienie itd. Ale co się omęczyła to nawet myśleć nie chcę... joannarol oj tak tez musze wziąć się za oglądanie tych filmików z porodu bo zawsze unikałam ich jak ognia, ale teraz chyba czuję się silniejsza psychicznie ![]() Jerzyczka ja mam tą komodę mniejszą i na oko spokojnie zmieszcze w niej te małe ciuszki ![]() Tylko my mamy czarną, jeszcze ze studenckich czasów i przemalujemy na bialo. malwi czyli jest ok, że nie ma rozwarcia, ale pewnie przed Tobą leżenie.. najważniejsze, żeby dzieć jak najdłużej posiedział w brzuszku
|
#4142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przeczytałam na jakims forum, ze nasze babcie to rano rodziły a po poludniu ziemniaki sadzily to juz jest mega uogolnienie
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Mnie jeszcze poród nie przeraża. Jakoś tak na luzie do tego podchodzę. Pewnie będę wrzeszczeć z bólu, ale wychodzę z założenia, że nie tylko mnie to spotka. I to jest jakieś pocieszenie. Chciałabym tylko, żeby nie było żadnych komplikacji i żeby mi dziecka nie uszkodzili
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
I
Cytat:
A chłopy to pili przez ten czas bo przecież trzeba opic ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Wykończy mnie ta dziewczyna dzisiaj nie mam sily biegać za nią, kłócić się i w ogóle ![]() Nie dość że cię ładuje mały od środka to jeszcze co chwile coś wymyśla
|
|
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do samego porodu to się nastawiłam że to po prostu coś naturalnego tak jak np.okres więc jakos nie świruje, bardziej mi zalezy żeby mi nikt nie "przeszkadzał" zbędnymi medycznymi procedurami Cytat:
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda i do kiedy będziesz pracować?
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Od środy mam wolne te 3 dni.. A tak to do końca listopada prawdopodobnie
mamy dzieci starszych jak wy z nimi wytrzymujecie
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Magda a jak z ich przeprowadzka, wiadomo kiedy czy może zrezygnowali?
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do komody ja kupowałam na allegro komodę na styl maml. Jedną na 120cm a druga 70cm. Obie głębokość mają 40cm wiec dla mnie w sam raz. Jestem zadowolona za te pieniądze. Nie ma porównania do mebli z Ikei. Oczywiście białe jak wszystkie meble w mieszkaniu. Tez uwielbiam białe meble, szare ściany i dużo naturalnego drewna. . Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-06 o 19:43 |
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Baby :brawo: w koncu
Dziewczyny zakatarzone, chore wlasnie mi sie przypomnialo, ze bardzo dobry na goraczke i przeziebienie jest sok z agrestu, ale gdzie go dostac to nie mam pojecia. Ja robie sama. Aaaa i sok z pigwy tez jest dobry na przeziebienia.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biały rządzi ![]() A mama biedna też się nieźle nacierpiała Cytat:
Ja pewnie zacznę się stresować jak się poród zacznie |
||
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
To ja sie samym porodem nie stresuje, jakos sobie to wytlumaczylam, ze tyle kobiet rodzi w gorszych warunkach, ze musi byc dobrze. Teraz to tylko dotrzymac jak najdluzej do tego terminu. Aaa i jedyne czego sie boje to karmienia piersia. Nie wiem dlaczego. Boje sie, ze bedzie bolalo i nie dam rady wykarmic dziecka.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze pomyślę nad komodą
Muszę się porządnie zastanowić.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Na hemoroidy podobno dobry jest wywar z kory dębu, normalnie to polecane są nasiadówki, ale nie wiem niestety czy można je w ciąży robić. Ale może właśnie zaparzyć i wacik nasączony przykladac?
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam syrop z pigwy w herbacie. Podobno wiecej ma wit C niz cytryna
|
|
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie to już bym żłopała....
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W salonie fioletowe dodatki w sypialni beżowe.
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Taka jedyna pozytywna pozostalosc po eksie. Kupilam krzak pigwy i zasadzilam u babci. No to se mam teraz pod dostatkiem
|
|
|
#4164 |
|
Rozeznanie
|
Miałam napisać nie mam porównania bo nie widziałam tych mebli z Ikei, ale słownik w tel mi przekręcił słowo i wyszło całkiem inne zdanie
![]() Dla mnie są ok. Proste, zwykle prowadnice, okleina może być. Kupiłam je ponad rok temu, za śmieszne pieniądze. W każdej szufladzie mam jeden rozmiar ciuszków. 56/62/68/74. W reszcie pieluchy, kosmetyki, kocyki. Są fajne wysokie. Mogę wkleić zdjęcie jeżeli mam w tel. |
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Aha
Chyba nie zdecyduje się na drugie dziecko dopóki to nie skończy 18 hahaha
|
|
|
|
#4166 |
|
Rozeznanie
|
Mi najpierw marzyło ale białe mieszkanie. Po tylu latach życia w kolorach chciałam zimne mieszkanie plus kolor w dodatkach. Ostatecznie poszliśmy w szarość. W mieszkaniu mamy 3 odcienie szarości. W sypialni jasny z jedną ścianą turkusem . W dużym grafit z jasnym szarym. W dziecięcym grafit z żółtym. W przedpokojach biała cegła. Mieszkamy juz dwa lata, nic bym nie zmieniła. Lubię chłodne mieszkania. Drewniany mamy stół i wszystkie drzwi i ościeżnice. ..
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę tz przekonać do białych mebli
Do ścian mi się już udało - może nie czysto białych ale jasniutkich więc postęp.. A meble to najlepiej jakby jego zdaniem były czarne on chce chyba żebym nie przestała do końca życia scierac kurzy w moim domu rodzinnym jest cała czarna meblościanka i babcia która ją kupiła mówi do tej pory że nie ma nic gorszego niż ciemne meble i gdyby nie kosztowała tyle to by ją dawno wyrzuciła Haha ale powoli najpierw ściany, później brązowe meble i dojdziemy w końcu do białych |
|
|
|
#4168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko z czasem.
mój to by wszystko przemalowal na biało. Juz mnie namawia żeby drzwi pokojowe walnąć na biało. ... a mi się naturalne podobają. Kołyskę też on napierał żeby przemalować.
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może bym sie skusiła na jakąs wąską komodę dodoatkowo też lubię białe meble i np. w sypialni mam tylko białe + fioletowe ściany
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

a resztą się zajmowała kobieta po porodzie 

nie mam sily biegać za nią, kłócić się i w ogóle
21.06.2014r.

mój tz to na środku autostrady by się zatrzymał i pewnie spanikowany biegalby wokół samochodu hahaha 
Do ścian mi się już udało - może nie czysto białych ale jasniutkich więc postęp.. A meble to najlepiej jakby jego zdaniem były czarne