Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 17:23   #3061
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez cukierecz Pokaż wiadomość
udało mi się na jutro zapisać na usg. mam nadzieję, że wszystko się rozwieje. I albo będzie dobrze, albo będę szukać psychologa. Bo widzę, że sama sobie nie poradzę.

Ja wiem, że są tragedie i to jest smutne, ale niestety. Jestem jaka jestem, taki mam charakter i płeć dziecka nie jest mi obojętna. Gdybym miała kasy jak Kim K. to też bym skorzystała z opcji wyboru płci, tak jak ona. I możecie myśleć o mnie źle - trudno. Ja nie planuje więcej niż jednego dziecka, bo szczerze niecierpie dzieci, ale swoje chce mieć. Może dlatego nie podchodzę do tego "byle było zdrowe". Jeśli kogoś ranie tymi słowami, przepraszam, ale taka jest moja opinia. Każdy ma swoją.

Czy wy po waszych zdjęciach byłyście w stanie ustalić, na jaką część ciała dziecka patrzycie? Pomyślałam, że wrzuciłabym jedno i byście mi powiedziały, czy to jest to co myślę czy coś zupełnie innego.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wiesz co, podejrzewam,że gdyby okazało się że dziecko jest chore to pewnie to martwiłoby Cukierecz. A skoro nie ma innych problemów, dziecko jest zdrowe itp. to przejmuje się płcią. Zawsze są jakieś priorytety... Ja przepraszam, ale kiedy okazało się,że nasze dzieciaki rozwijają się prawidłowo to która nie odetchnęła z ulgą i nie zaczęła tu smęcić na temat płci?
Nie wypominając Agata- sama gadałaś o Amelce i na początku byłaś rozczarowana,że chłopiec.
Owszem, normalne jest,że z czasem człowiek przywyka do pewnych faktów, ale niektóre jednostki potrzebują więcej czasu... co nie znaczy,że dziewczynie nie przejdzie choćby po porodzie...

Sorry,że tak prosto z mostu, ale dziwi mnie Wasza nagonka na dziewczynę...

Motyl ja jednak widzę różnice pomiędzy "chciałabym mieć chłopca/dziewczynkę, ale jednak będę miała ..." a "nie cierpię dzieci, dlatego muszę mieć chłopca/dziewczynkę". A jak się okaże po porodzie, że kolor oczu nie ten, a włosy się nie kręcą? Albo będzie chciało być mechanikiem samochodowym a nie lekarzem?

edit I nikt nie napisał, że ona by się na martwiła, gdyby dziecko było chore czy coś tego rodzaju. Odniosłyśmy się do jej wpisów o płeć, które w zestawieniu "nie mam milionów więc sobie nie wybiorę" brzmią przynajmniej dla mnie dziwnie....

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2015-11-06 o 17:25
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 17:23   #3062
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Jak ktoras urodzi 4500 to pewnie ani raz 56 nie założy 😉
Dziecko może być długie nawet i bez takiej wagi. W sumie to nie życzę takich dużych dzieci, bo to jednak pociąga za sobą za często obciążenie otyłością itd. No i mniejsze dziecko chyba łatwiej ciut urodzić.
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 17:25   #3063
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Ja zawsze chciałam mieć dziewczynkę i jak lekarz powiedział że dziewczynka to od razu kupowałam sukieneczki i cieszyłam się jak dziecko.. No i miesiąc później dowiedziałam się że jednak będzie chłopak.. Wyszłam z gabinetu smutna, ryknęłam chłopu że już go nie kocham bo zrobił mi siusiaka , popłakałam się a na drugi dzień zaczęłam kupować niebieskie ciuszki i smutek zniknął.. A w pierwszych godzinach myślałam, że nie będę umiała kochać chłopca tak samo jak dziewczynkę.. Teraz myślę że to było bardzo głupie myślenie, wkońcu to będzie cząstka mnie, najukochańsza istota na świecie...
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 17:28   #3064
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Ja zawsze chciałam mieć dziewczynkę i jak lekarz powiedział że dziewczynka to od razu kupowałam sukieneczki i cieszyłam się jak dziecko.. No i miesiąc później dowiedziałam się że jednak będzie chłopak.. Wyszłam z gabinetu smutna, ryknęłam chłopu że już go nie kocham bo zrobił mi siusiaka , popłakałam się a na drugi dzień zaczęłam kupować niebieskie ciuszki i smutek zniknął.. A w pierwszych godzinach myślałam, że nie będę umiała kochać chłopca tak samo jak dziewczynkę.. Teraz myślę że to było bardzo głupie myślenie, wkońcu to będzie cząstka mnie, najukochańsza istota na świecie...
I to jest zupełnie naturalna reakcja. Grunt, ze nie zafiksowałaś się na tym, że Twoje oczekiwania były inne, a życie swoją drogą. I tu mnie się od razu nasuwa, że tak czy siak, najważniejsze to mieć zdrowe dziecko.
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 17:36   #3065
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
A ten klin to tak na stałe czy po jedzeniu tylko ? Boziu...ile jeszcze ja nie wiem
Moja nie ulewała, ja jej dawałam poduszki pod materac jak miała katar, tak mi zalecali
A co do odbijania to jak karmisz mm to po każdym jedzeniu odbijasz, przy kp podobno nie trzeba, ale ja ą odbijałam. Rzadko ulewała.

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja klin dokupiłam jak się okazało, że mała z nami śpi w łóżku a nie łóżeczku Łóżeczko to i na książkach idzie podnieść, ale swojego to nie miałam jak.
Marciar ja bym nie kupowała odrazu, jak Ci będzie potrzebny to wtedy.

Mam fotki, ale teraz nie mam czasu opisać co i jak, to pokaże Wam tylko 2 :p A potem albo jutro wkleje resztę

Ale świetnie wyglądają jak na kilkuletni materiał. I sporo używany

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Motyl ja jednak widzę różnice pomiędzy "chciałabym mieć chłopca/dziewczynkę, ale jednak będę miała ..." a "nie cierpię dzieci, dlatego muszę mieć chłopca/dziewczynkę". A jak się okaże po porodzie, że kolor oczu nie ten, a włosy się nie kręcą? Albo będzie chciało być mechanikiem samochodowym a nie lekarzem?

edit I nikt nie napisał, że ona by się na martwiła, gdyby dziecko było chore czy coś tego rodzaju. Odniosłyśmy się do jej wpisów o płeć, które w zestawieniu "nie mam milionów więc sobie nie wybiorę" brzmią przynajmniej dla mnie dziwnie....

Ja też widzę różnicę, ale nie widzę powodu tak siadać na dziewczynę, bo tak jak mówię- jedni szybciej oswajają się z sytuacją, a inni później. Dziewczyna chciała porady to chciałam jakoś pomóc, ani razu nie przyszło mi na myśl pisać jej,że jest niepoważna i oceniać. A w necie niestety za łatwo oceniamy...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 17:37   #3066
agaczilla21
Zakorzenienie

Rozczarowanie rozczarowaniem...bardziej mylne przeczucia bo to one nastawily mnie na dziewczynkę...ale sorry dowiedziałam się że chłopiec to nie byłam zafiksowana na tym punkcie i kilka dni później kupowałam ciuszki dla P i jakos mi nie bylo zle z powodu tego ze nie będę kupować różowych ciuszków i sukienek....

Nie nalatywalam na cukierka tylko po prostu uważam ze czas zmienić priorytety i pokazuje ze sa tragedie ktora plec przeciwna do wymarzonej absolutnie nie jest....
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 17:43   #3067
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No i to jest normalne.
Mimo wszystko-niektórzy potrzebują dnia, inni tygodnia, inni pół roku.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Rozczarowanie rozczarowaniem...bardziej mylne przeczucia bo to one nastawily mnie na dziewczynkę...ale sorry dowiedziałam się że chłopiec to nie byłam zafiksowana na tym punkcie i kilka dni później kupowałam ciuszki dla P i jakos mi nie bylo zle z powodu tego ze nie będę kupować różowych ciuszków i sukienek....

Nie nalatywalam na cukierka tylko po prostu uważam ze czas zmienić priorytety i pokazuje ze sa tragedie ktora plec przeciwna do wymarzonej absolutnie nie jest....
Nikt nie mówi,że nie zmieni priorytetów.Chciała porady czy lekarz mógł się mylić, chciała,żebyśmy zobaczyły jej zdjęcie usg. Myślę,że nawet jeśli dziecko jest innej płci niż oczekiwana przez nas, to 98% i tak będzie się z czasem cieszyło ze zdrowego dziecka, niezależnie od płci. Ale pozostają takie osoby, którym nie przejdzie rozczarowanie-i takim trzeba współczuć. Ale może Cukierecz będzie w tej większości, trzeba jej tego życzyć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-06, 17:53   #3068
kaaasi
Zakorzenienie

Figa rozbroiłaś mnie moro muszę taka upolować
Motyl dostała poradę wróć poczytaj ale widocznie za mało tej porady było tylko cóż możemy więcej powiedzieć...oceniam to co widzę... jeżeli na własne dziecko patrzymy przez pryzmat płci to coś tu jest nie halo... sama miałam być wymarzonym drugim synem...ależ mnie wkurzały te sweterki po starszym bracie i ciągłe nawiązywanie do tego tematu...

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:02   #3069
tygryszek
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn które robiły juz obciążenie glukozą, czy wynik po 2h macie większy, czy mniejszy od tego po 1h? Bo coś czuję że mi pokręcili z fiolkami i wynik mam cały czas rosnący (miałam już robiona 2 razy krzywą i zawsze po 2h wynik spadał)

Cytat:
ja zawsze marzyłam o dziewczynce, miałam wybrane imię, no uwielbiam te słodkie sukieneczki i robienie kucyków. Kiedy się okazało że mamy synka, było mi smutno, ale teraz wiem że to będzie mój najukochańszy synuś i nikomu go nie oddam .

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:11   #3070
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Figa rozbroiłaś mnie moro muszę taka upolować
Motyl dostała poradę wróć poczytaj ale widocznie za mało tej porady było tylko cóż możemy więcej powiedzieć...oceniam to co widzę... jeżeli na własne dziecko patrzymy przez pryzmat płci to coś tu jest nie halo... sama miałam być wymarzonym drugim synem...ależ mnie wkurzały te sweterki po starszym bracie i ciągłe nawiązywanie do tego tematu...
Patrzenie przez pryzmat płci to taka specjalność arabusów i azjatusów hehe Lecz niejednokrotnie-zdarza się.
Sama przecież jestem zdana na ciągłe ataki,że nie mam parki

Aczkolwiek reakcja Twojej rodziny o tyle mnie dziwi,że właśnie w większości rodzin mówi się,że musi być parka- a u Ciebie niezadowolenie z tego powodu

Btw to mam kolegę- ale to taki typowy burak, pisałam chyba już o tym tutaj- że dla niego tylko "cipki, a nie faceci robią dziewczynki". No i jaki dumny chodził jak na usg wychodziło,że będzie miał chłopca... z tym,że jednak urodziła się dziewczynka No ale w końcu nawet i taki burak przekonał się,że nie płeć jest najważniejsza

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które robiły juz obciążenie glukozą, czy wynik po 2h macie większy, czy mniejszy od tego po 1h? Bo coś czuję że mi pokręcili z fiolkami i wynik mam cały czas rosnący (miałam już robiona 2 razy krzywą i zawsze po 2h wynik spadał)

ja zawsze marzyłam o dziewczynce, miałam wybrane imię, no uwielbiam te słodkie sukieneczki i robienie kucyków. Kiedy się okazało że mamy synka, było mi smutno, ale teraz wiem że to będzie mój najukochańszy synuś i nikomu go nie oddam .
Nawet synowej

Stary 2015-11-06, 18:13   #3071
agaczilla21
Zakorzenienie

Motyl to kuzynka mojego M ma dwóch synów, jej siostra 3 córki...i jak jeszcze siostra M byla w ciąży to się pytala co A będzie miala...i mówi pewnie dziewczynkę...tesciowa przytaknęła..a ona mówi "u was to każdy ma do pary a u nas albo dziewczynki albo chłopaki"...tak jakbyśmy na to wpływ mieli ze każdy z rodzeństwa ma "parkę" 😉

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-06, 18:16   #3072
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:

Nawet synowej
Przemyślę to jeszcze

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:17   #3073
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzenie przez pryzmat płci to taka specjalność arabusów i azjatusów hehe Lecz niejednokrotnie-zdarza się.
Sama przecież jestem zdana na ciągłe ataki,że nie mam parki

Aczkolwiek reakcja Twojej rodziny o tyle mnie dziwi,że właśnie w większości rodzin mówi się,że musi być parka- a u Ciebie niezadowolenie z tego powodu

Btw to mam kolegę- ale to taki typowy burak, pisałam chyba już o tym tutaj- że dla niego tylko "cipki, a nie faceci robią dziewczynki". No i jaki dumny chodził jak na usg wychodziło,że będzie miał chłopca... z tym,że jednak urodziła się dziewczynka No ale w końcu nawet i taki burak przekonał się,że nie płeć jest najważniejsza

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Nawet synowej
wiesz jak mnie wkurzały te sweterki takie typowo chłopięce dobrze rodzina mogła wspomnieć, ale nie przy każdej możliwej okazji toż jak odludek się czułam jak byłam mała...później mi przeszło twarda byłam no ale pamiętam do dziś a jak ataki będą dalej mów że Tż zawsze marzył o takim haremie

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-11-06 o 18:18
Stary 2015-11-06, 18:21   #3074
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz jak mnie wkurzały te sweterki takie typowo chłopięce dobrze rodzina mogła wspomnieć, ale nie przy każdej możliwej okazji toż jak odludek się czułam jak byłam mała...później mi przeszło twarda byłam no ale pamiętam do dziś a jak ataki będą dalej mów że Tż zawsze marzył o takim haremie
Ja mówię,że Putin i Obama mają po dwie córki (przy czym Putin to oficjalnie haha) a jak sobie radzą, o!

Stary 2015-11-06, 18:22   #3075
agaczilla21
Zakorzenienie

Osobiście znam wiele kobiet ktorym marza się same dziewczynki lub sami chłopcy...a jakos juz tak ludzie maja ze jak dwoje dzieci tej samej płci to sa teksty "szkoda ze nie..." "tym razem się nie udało" lub inne beznadziejne teksty....

Motyl a Ty bardzo pasujesz na taka dziewczynkowa mamę 😃
Stary 2015-11-06, 18:22   #3076
marciar7
Zakorzenienie

ręcznik kupiłam o wymiarach 95x95

ja kupuje wszystko unisex haha zaszalałam kupilam jeszcze posciel. wszystko szare w białe gwiazdki łącznie z przybornikiem i rożkiem
jak moja dzidzia nie chce sie pokazać niech potem nie marudzi że wszystko ma w uniseksie
Stary 2015-11-06, 18:22   #3077
butterfly20
Zakorzenienie

Tusia poszła na noc do dziadków, teraz drżę czy nie zrobi wojny. Ostatnio ma mega mamusiowy etap...

Stary 2015-11-06, 18:23   #3078
agaczilla21
Zakorzenienie

Moje padły w 3 minuty...a nie chciały iść do łóżka bo babcia jest....
Stary 2015-11-06, 18:25   #3079
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Mój chłop jak na początku lekarz powiedział że będzie dziewczynka to nie chciał kolegom mówić płci, bo będą się z niego śmiali , że "źle pokrył"

Byłam dziś w KIKu , były przecenione T-shirty rozm.68 na krótki rękaw po 1 euro, więc wzięłam chyba z 10
11.2016

Edytowane przez rudziutka1987
Czas edycji: 2015-11-06 o 18:26
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-06, 18:27   #3080
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówię,że Putin i Obama mają po dwie córki (przy czym Putin to oficjalnie haha) a jak sobie radzą, o!
i tego się trzymajmy zdecydowanie nie pasujesz na chłopczykową mamusie tak jak pisałaś no sama nie wiem czemu tzn Tusia może chcieć wracać do mamy w nocy ?
Cytat:
Osobiście znam wiele kobiet ktorym marza się same dziewczynki lub sami chłopcy...a jakos juz tak ludzie maja ze jak dwoje dzieci tej samej płci to sa teksty "szkoda ze nie..." "tym razem się nie udało" lub inne beznadziejne teksty....

ludziom się nie dogodzi zawsze będzie źle mi się instynkt matczyny włączył warczę jak lew jak mi się ktoś syna czepia lub teściowa chce zmienić imię na Antka

Stary 2015-11-06, 18:33   #3081
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

No ja wiem,że jest trend parkowy
Ja się zawsze czułam dziewczynkowa, cieszę się z dwóch dziewczyn, ale myślę,że gdybym miała chłopca to też bym dała radę

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
ręcznik kupiłam o wymiarach 95x95

ja kupuje wszystko unisex haha zaszalałam kupilam jeszcze posciel. wszystko szare w białe gwiazdki łącznie z przybornikiem i rożkiem
jak moja dzidzia nie chce sie pokazać niech potem nie marudzi że wszystko ma w uniseksie
no to dobry wymiar, posłuży długo

Ja nawet jak znałam płeć w poprzedniej ciąży to same uniseksy kupowałam takze fajnie, jak coś będziesz miała też dla drugiego bobaska kiedyś tam

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
i tego się trzymajmy zdecydowanie nie pasujesz na chłopczykową mamusie tak jak pisałaś no sama nie wiem czemu tzn Tusia może chcieć wracać do mamy w nocy ?

ludziom się nie dogodzi zawsze będzie źle mi się instynkt matczyny włączył warczę jak lew jak mi się ktoś syna czepia lub teściowa chce zmienić imię na Antka
Ona może chcieć wracać za godzinę Bo jak zaśnie to już będzie spać. WIęc lecę sprzątać łazienkę póki mam wolne, bo jutro mamy dzień plenerowy to chcę mieć porządek.

Stary 2015-11-06, 18:42   #3082
marciar7
Zakorzenienie

dziewczyny zaszalałam dziś. oto druga lista od drugiego sprzedawcy hahaha

• BABYONO CUDNA PRZYTULANKA SÓWKA Z GRZECHOTKĄ 0M+
• BABYONO PŁATKI KOSMETYCZNE DLA NIEMOWLĄT 60szt
• BABYONO WKŁADKI LAKTACYJNE PREMIUM KRĄŻKI 24szt
• BECIK ROŻEK NIEMOWLĘCY BAWEŁNA DUŻO NOWYCH WZORÓW
• ORGANIZER PRZYBORNIK NA ŁÓŻECZKO DO ŁÓŻECZKA WZORY
• PODKŁAD JEDNORAZOWY 40x60 PRZEWIJAK AKUKU ATEST x5
• POŚCIEL DZIECIĘCA 2EL 120x90 BAW.100% NOWE WZORY!
• PRZEŚCIERADŁO NA PRZEWIJAK 70x50 POKROWIEC FROTTE
• USZTYWNIONY PRZEWIJAK 70x50 NA ŁÓŻECZKO DUŻY WYBÓR
• WYPEŁNIENIE POŚCIELI 120x90 KOŁDERKA + PODUSZKA
już prawie mam wszystko tym sposobem

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

btw wydałam na to wszystko razem 400.. tż padnie jak się dowie bo musi za to zapłacić hahaha
Stary 2015-11-06, 18:54   #3083
spuchnieta
Raczkowanie

Cytat:
Mój chłop jak na początku lekarz powiedział że będzie dziewczynka to nie chciał kolegom mówić płci, bo będą się z niego śmiali , że "źle pokrył"

Byłam dziś w KIKu , były przecenione T-shirty rozm.68 na krótki rękaw po 1 euro, więc wzięłam chyba z 10
A mój wujek zawsze powtarza, że "dla zucha pierwsza dziewucha"
spuchnieta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-06, 19:02   #3084
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

nie no sikam
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:04   #3085
Aninis
Zakorzenienie

Wróciłam z kina moja dziecina się zlitowała i nie uciskała mi na pęcherz, więc obyło się bez spędzenia seansu w wc
Po kinie zaliczyłam z mężem przegląd jego aparatów słuchowych i babeczka, do której mój tż jeździ opowiedziała nam jak jej syn, który ma ciemną karnację został pobity w Katowicach, bo wzięli go za imigranta normalnie w ojczystym kraju dostać po mordzie, że jesteś przyjezdny, to masakra... skończyło się na kilku szwach na policzku.
A ja usłyszałam, że w końcu widać po mnie ciążę i że nawet na twarzy zrobiłam się papuśna
strasznie lubię tą babeczkę, z naszym bobo też będziemy tam jeździć na "sprawdzanie" słuchu, dowiedziałam się, że po badaniu w szpitalu - mamy się zgłosić w 3 miesiącu życia dziecka

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Lepiej dla niego byłoby na przyszłość, żeby nie!
hahaha zdecydowanie tak. Dobrze, że mój tż się z tego śmiał i nie potraktował tego jako jakiejś aluzji do jego męskości

Cytat:
Napisane przez cukierecz Pokaż wiadomość
udało mi się na jutro zapisać na usg. mam nadzieję, że wszystko się rozwieje. I albo będzie dobrze, albo będę szukać psychologa. Bo widzę, że sama sobie nie poradzę.

Ja wiem, że są tragedie i to jest smutne, ale niestety. Jestem jaka jestem, taki mam charakter i płeć dziecka nie jest mi obojętna. Gdybym miała kasy jak Kim K. to też bym skorzystała z opcji wyboru płci, tak jak ona. I możecie myśleć o mnie źle - trudno. Ja nie planuje więcej niż jednego dziecka, bo szczerze niecierpie dzieci, ale swoje chce mieć. Może dlatego nie podchodzę do tego "byle było zdrowe". Jeśli kogoś ranie tymi słowami, przepraszam, ale taka jest moja opinia. Każdy ma swoją.

Czy wy po waszych zdjęciach byłyście w stanie ustalić, na jaką część ciała dziecka patrzycie? Pomyślałam, że wrzuciłabym jedno i byście mi powiedziały, czy to jest to co myślę czy coś zupełnie innego.
Wiesz co, masz oczywiście prawo do własnego zdania, ale dla mnie to, co piszesz to jest masakra. A zastanawiałaś się kiedyś, co byś zrobiła, gdyby dziecko miało płeć taką jak chcesz, ale było chore?
Z resztą nieważne. Dla dobra twojego dziecka, życzę Ci aby urodziło się zdrowe i z taką płcią o jakiej marzysz.

Cytat:

ja mojej kiedyś zakładam buty u teściów, a młoda patrzy na mój przedziałek i mówi "mamo czemu tu masz łysą linie?". Teściowa do dziś dnia z tego polewa

wiecie co. Wyciągnełam pieluchy, żeby pokazać Aninis o co kaman. I stwierdzam, że to się leczy mam więcej pieluch niż ubranek dla dziecka
Czekam na foty kolekcji

Cytat:
fajnie, że wszystko dobrze no i spora dziewczynka już
Figa jasna sprawa u mnie też czasem tak bywa jak się uda chętnie obejrzę kolekcję już bym nakupowała tego więcej no, ale poczekam jeszcze

w temacie płci...miałam być chłopcem Łukaszem rodzina rozczarowana mimo, że mam brata starszego no cóż.... pamiętam do dziś jak miałam z 5- 6 lat i te rozmowy rodziny...nic miłego jakby to ode mnie zależało
Wiecie co miałam kiedyś w mojej rodzinnej miejscowości kumpla, który był gejem. Mało tego po jakimś czasie znajomości powiedział mi, że lubi przebierać się za kobietę i występuje jako drag queen w jednym z katowickich lokali dla homoseksualistów. Nawet dostałam zaproszenie na występ i oczywiście byłam... przyznam, że nie domyśliłabym się, że to facet, gdybym go nie znała, a nogi zgrabniejsze od niejednej laski. Ale nie o tym chciałam Wam napisać.
Bardzo mnie ciekawiło, jak to jest... jak do tego doszło... kiedy stwierdził, że jest gejem... kiedy poczuł pociąg do damskich fatałaszków i oczywiście jak się bliżej poznaliśmy, to zapytałam.
Dla niego pociąg do chłopców był naturalną sprawą - odkąd pamięta. Tak samo przebieranki w damskie ciuchy. A co najgorsze - kiedy przyznał się swojej mamie do wszystkiego, jego mama się popłakała... a płakała dlatego, że uważała, że to jej wina, bo zawsze marzyła się jej dziewczynka, a on był taki śliczny, że często przebierała go w sukieneczki, zapuszczała dłuższe włosy i robiła kucyki itd.
Być może to zbieg okoliczności, a być może coś w tym jest. Ale historia mnie ruszyła na maksa.
Miałam jeszcze drugiego kumpla geja, który nie miał takich przygód w dzieciństwie - ale też nie miał ciągot do damskich ciuchów i nie bawił się w drag queen.

Ale ale, ja przez długi czas myślałam o dziecku "ono". Nie nastawiałam się i nie traktowałam jako chłopca, czy dziewczynki.

...lecę doczytać resztę, jeszcze 2 strony mam do nadgonienia
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:05   #3086
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zaszalałam dziś. oto druga lista od drugiego sprzedawcy hahaha

• BABYONO CUDNA PRZYTULANKA SÓWKA Z GRZECHOTKĄ 0M+
• BABYONO PŁATKI KOSMETYCZNE DLA NIEMOWLĄT 60szt
• BABYONO WKŁADKI LAKTACYJNE PREMIUM KRĄŻKI 24szt
• BECIK ROŻEK NIEMOWLĘCY BAWEŁNA DUŻO NOWYCH WZORÓW
• ORGANIZER PRZYBORNIK NA ŁÓŻECZKO DO ŁÓŻECZKA WZORY
• PODKŁAD JEDNORAZOWY 40x60 PRZEWIJAK AKUKU ATEST x5
• POŚCIEL DZIECIĘCA 2EL 120x90 BAW.100% NOWE WZORY!
• PRZEŚCIERADŁO NA PRZEWIJAK 70x50 POKROWIEC FROTTE
• USZTYWNIONY PRZEWIJAK 70x50 NA ŁÓŻECZKO DUŻY WYBÓR
• WYPEŁNIENIE POŚCIELI 120x90 KOŁDERKA + PODUSZKA
już prawie mam wszystko tym sposobem

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

btw wydałam na to wszystko razem 400.. tż padnie jak się dowie bo musi za to zapłacić hahaha
a wiesz ile ci jeszcze zostało do kupienia?
Ja ostatnio też 400 zł wydałam, ale to na drobiazgi i mam już prawie wszystko.

No ale z kolei do Tusi pokoju czekają na mnie okrągłe tysiaki do przepuszczenia...

Tęsknię za moją małą w dodatku nie mam romantico wieczoru z mężem, bo on działa z remontem. A normalnie jak Tusia śpi to nie może szaleć z młotkiem:/

Stary 2015-11-06, 19:11   #3087
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
Moja reakcja jest taka sama jak esor. Dlatego nawet tego nie komentuje
A już myślałam, że jestem jedyna, która tak zareagowała

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
oj tak, zadzwoniłam po tej sytuacji do męża i od razu się rozpłakałam, już się obwiniałam o to, że w ogóle dotykałam się do tych "roboczych" kontaktów, ale chciałam po prostu wyjąć wtyczkę. U lekarza serce tak mi waliło, bałam się, że serduszko małego nie będzie już biło, bo i o takich przypadkach czytałam :/
ooo kurczaki mocno Cię popieściło tym prądem? Jak to się w ogóle stało?
Stary 2015-11-06, 19:18   #3088
Lola2828
Zadomowienie

Eh z tą płcią jakoś w ogóle o tym nie myślałam chciałam szczęśliwie donosić to jest marzenie no i zdrowe oczywiście Cieszyłam się z córeczki bardzo ale myślałam że tż będzie zawiedziony jak wyjdziemy z gabinetu a on do mnie kto ci takich głupot naopowiadał i stwierdził że bardzo się cieszy że będzie dziewczynka tylko obawia się dwóch miesiączek w przyszłości bo już z jedną ma horror Szafa złożona jest piękna garderoba dla Ninki mam nadzieje że jej się spodoba jest ogromna i zawsze o takiej marzyłam . Byłam dzisiaj na tej glukozie i była akcja Pani wlała jakiś preparat do kubeczka i kranówką chce to rozcieńczyć a mój tż do niej co pani robi ? może mogła by pani dać przegotowaną wodę ? a ona że nie bo tak robią i koniec no to mówi niech pani zaczeka ja pójdę po mineralną do sklepu a dama obrażona i urażona i do niego że przesadza i wymyśla ehh... wyprosiła mnie i powiedziała że zawoła za 5 min jak pan wróci ze sklepu No błagam was nawet w domu do czajnika leję z filtra bo tak capi ta woda a bakterie ? jestem w ciąży i boję się a tu leją na wszystko ciepłym moczem . A krew pobierają na czczo i po 2 h myślicie że to będzie miarodajny wynik ? To w ogóle nie było słodkie tylko smakowało jak woda z cytryną czy to mozliwe

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Agata ! wszystkiego najlepszego ! i szczęśliwego szybkiego rozwiązania o czasie który sobie wymarzyłaś Cudny prezencik od mamy w postaci drobiazgów i niezapowiedzianej wizyty . I wszystkim gratulacje udanych wizyt Marta a ten twój maluszek taki wstydliwy czuję że mam rację z tą dziewczynką Miałaś tam siedzieć do oporu !! ale chyba wszystkie miałyśmy takie parcie że maleństwo się na nas wyparło
Stary 2015-11-06, 19:21   #3089
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Od jutra wolne mam. Paula, jak tam? Swietujemy dzis razem co?

marciar Ty juz po? czy jeszcze chwila? Pamietaj ze my tu czekamy

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Pracuje nad tym
a jak swietujemy

to co dostałaś ? ja miałam ładne pożegnanie i dużo prezentów

aaa.jpg

bbb.jpg

dddd.jpg

gggg.jpg

cccc.jpg

Aguś

i ode mnie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Nie bylo widac zle sie ulozylp zabijcie mnie

ooooo.... no to czekamy do następnej wizyty

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:26   #3090
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja klin dokupiłam jak się okazało, że mała z nami śpi w łóżku a nie łóżeczku Łóżeczko to i na książkach idzie podnieść, ale swojego to nie miałam jak.
Marciar ja bym nie kupowała odrazu, jak Ci będzie potrzebny to wtedy.

Mam fotki, ale teraz nie mam czasu opisać co i jak, to pokaże Wam tylko 2 :p A potem albo jutro wkleje resztę
te w krowie łaty mi się z flinstonami kojarzą

A ja się cieszę jak głupia, że o tym wspomniałaś, bo nie miałam pojęcia, że cosik takiego istnieje. Ciekawe, czy moja mamuśka wie, czy zabłysnę przed nią
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości