|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() Zpstaly mi jeszcze podpachy i kapcie do szpitala :-D i jeden kompelt ppscieli oraz pampersy ![]()
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Paula fajnie tak coś dostać na pożegnanie
![]() ![]() ![]() Dobra to lecę z tymi pieluchami (nie wszystkiemu zrobiłam fotki, dlatego mówię, że to się leczy, bo i tak sporo tego). Otulacze - zakłada się na pieluszkę, która nie ma wartstwy nieprzemakalnej (np. tetra, inna pielucha lub pieluszka formowana, już uszyta): 1-2 otulacz PUL 3 otulacz wełniany gatki (kupiony) 4 - 5 otulacze robione na drutach 6 otulacz wełniany (kupiony) 7 otulacz z polaru (u mnie się nie sprawdził, ale niektórzy chwalą) Wełniane są z wełny merynos, praktycznie nie gryzą, chociaż wyjątkowo wrażliwe osoby mogą coś odczuwać (np. moja siostra jako jedyna z chyba 30 osób, które miały to w rękach stwierdziła, że ją gryzie). |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też zaczęłam się zastanawiać nad tym, co będzie dalej. Nie ten kolor włosów, oczu. Miało być podobne do mamy, a niestety jest do taty - lub odwrotnie. Nie to zachowanie. Nie te oceny. Nie te zainteresowania. ![]() Przecież to nie jest mały robocik, którego da się zaprogramować, zgodnie z życzeniami mamy. Nie uważam też, aby była jakaś nagonka na cukierecz... wręcz odwrotnie, bardzo delikatnie kilka osób napisało, że nie rozumie podejścia i tyle, bez oczerniania, wyszydzania, wyśmiewania. A podejeście cukierecz, że myślała że otrzyma dobre słowo, ale nikt jej nie rozumie ![]() Jest takie stare powiedzenie: jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma. A to o czym pisze cukierecz w mojej ocenie wykracza poza rozczarowanie myślałam, że będzie dziewczynka, a jednak chłopak. ![]() Nie byłam z Wami od początku i nie wiem jak faktycznie dziewczyny reagowały tutaj na informacje o płci - ale czy którejkolwiek odechciało się urządzać pokoiku dziecięcego, kupować ciuszki, czy w ogóle dziecka ??? ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() Od 16 roku życia do 32 roku życia moja stała waga 52 kg przy wzroście 170cm. A wierzcie mi, że kiedyś objadałam się słodyczami i fast foodami na potęgę. I nigdy nie miałam problemu z wagą. Niejedna koleżanka z zazdrością na mnie patrzyła, jak zajadałam kolejny batonik. ![]() Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-11-06 o 19:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lola, dostałaś po prostu glukozę cytrynową. Teraz taką dają jak mają ![]()
![]() |
#3095 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
85 przed glukozą 143 po 1h 113 po 2h |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
Aaa bo ty dużo dostaniesz?Łóżeczko, wózek i fotelik?A laktator jakiś itp?
#3097 |
Zakorzenienie
|
Pieluszki formowane (przepuszczające, na które się zakłada otulacz) - mogą być z wkładką wyciąganą lub wszytą na stałe. Te wszyte na stałe dłużej schną. Wkładki mogą być również uformowane, mieć napy do spinania, mogą być po prostu kawałkiem materiału (w tym tetrą czy ręcznikiem z ikei), moga być przeszyte w miejscach składań. Możliwości multum.
1-3 zdjęcia pieluch formowanych z wkładaną wkładką (w sumie dwoma różnymi wkładkami), ta zielona szyta w bb ![]() 4-5 pielucha formowana z wkładką wszytą na stałe 6-7 różne wkładki 8 i zdjęcie poglądowe :p |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zakorzenienie
|
Fajne te pieluszki
![]()
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
Motyl aż z ciekawości zaczęłam czytać II część wątku gdzie okazało sie że będę mieć synka...i było duuuuużo smęcenia ale na to co mi gin powiedział...w sumie nastraszył a nie na to że synek a nie upragniona Amelka
![]() Jak Bóg i zdrowie pozwoli będzie i Amelka...no i jak się uda ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-06 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się po wizycie
![]() wszystko jest dobrze, dzidziak waży 815 gram, jest zdrowy, wciąż ułożony pośladkowo, ale jest jeszcze czas na zmianę pozycji ![]() Przeżyliśmy szok - lekarz pyta, co miało u nas być, bo przecież dziewczynka... my oczy jak pięć złotych, o mało się nie zerwałam z leżanki, i pytam głupio: cooo??? On mówi: no, bo jest chłopczyk a miała być dziewczynka, jak dobrze pamiętam. Okazało się ,że pomylił nas z innymi rodzicami i nadal jest chłopczyk, jeszcze raz przybliżył nam siusiaka i zdj. zrobił. Gapiłam się jak sroka w gnat, czy to na pewno siusiak ![]() Przeprosił i uspokoił, że płeć się nie zmieniła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
Kieszonka, czyli warstwa nieprzemakalnego materiału (np. PUL) zszyta z innym przepuszczającym z z dziurką na wkładkę. Ten materiał od środka może być różny (podobnie w formowanych). Może być mikropolar, który powoduje, że dziecko nie odczuwa, że ma mokrą pieluchę lub jakaś inna tkanina w której czuć.
1-3 typowa kieszonka one-size, czyli spinamy do wielkości jaką potrzebujemy i wkładamy odpowiedniego rozmiaru wkładkę. Dziecko rośnie rozpinamy. Ja ich używałam miej więcej od 3 miesiąca do końca. 3-4 pieluszki szyte na zamówienie, przez mamy szyjące z dodatkowo dopinaną spódniczką ![]() ![]() ta ma od środka frotę bambusową, powoduje, że dziecko czuje, że jest mokro 5 - kieszonka z doszytymi kieszonkami na pupię :p 7 - pieluszka snap in one. Troszkę inny rodzaj pieluszki, do takiego jakby otulacza wpina się wkładki. Zestaw wkładek w tej jest dość pokaźny, wpina się te które potrzeba. Tj. ta pielucha z poprzednich stron (na zdjęciu jednokolorowe) 9 - kąpieluszka, czyli taka pielucha basenowa 10 - zdjęcie całego sfotografowanego zestawu ![]() Tadam ![]() ![]() Do tego dochodzą jeszcze pieluchy All in one. Tj. taka formowana zszyta na stałe z pulem, najszybsza w obsłudze, bo zakłada się jak pamersa, ściąga i wrzuca do pralki, ale ma i swoje minusy. Ja za nimi nie przepadałam, więc ich nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do moich pieluch tetrowych i flanelowych dokupię same otulacze PUL. znalazłam kilka aukcji na allegro ![]() http://allegro.pl/otulacz-pul-pieluc...768313167.html http://allegro.pl/otulacz-lux-4-18-k...107675856.html http://allegro.pl/otulacz-bambams-3-...024349904.html http://allegro.pl/rewelacyjny-otulac...980548133.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zadomowienie
|
ja juz mam upatrzone łóżeczko tz chciał juz zamawiać ale jakoś chce się wstrzymać do grudnia głupie zabobony w które nie wierzę
![]() ![]()
![]() |
#3106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() figa dziękuję za ściągawkę ![]() ![]()
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Paula zwala na swoją córeczkę to ja powiem tak- obżeram się mandarynkami bo Patryczkowi się zachciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
Aninis blisko mieszkasz, możesz wpaść pomacać :p
Lola ja z grubszymi zakupami się wstrzymuje, ale temu że nie mam jeszcze na to miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elena ![]() ![]() rudziutka jutro mój Tż robi najazd na Kika ![]() ![]()
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porwałam za to ciasto owocowe, bo zadziwił mnie naturalny skład, bez żadnych ulepszaczy, konserwantów itd. ![]() A jak staliśmy przy kasie, mój tż mnie złapał 2 rękami za brzuchol i mówi hallo jesteśmy w sklepie. A ja mu odpowiadam, że mała mu kopniakami nadaje alfabet morsa, że ma smaka na śledzie w śmietanie ![]() i tż chciał się po nie wrócić, ale go powstrzymałam, że już mi się nie chce śledzi tylko ciasto, które wzięłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.