|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
może coś lekkiego czy wesołego? chętnie bym coś obejrzała ale nie mam pomysłu co
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Mój się raczy piwkiem w domu i dopiero jest mi źle z tego powodu. Robi się taki kochliwy wtedy że nic tylko go palnąć :-\
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
darolka dobrze, że wszystko OK
monikmi dziękuję, spróbuję pół łyżeczki rano, zakupię w takim razie jutro,niedobry smak mi nie przeszkadza ![]() misia880 pyszny koktajl , ale Ci pewnie żarełka zostało ![]() emma wrócił jakiś czas temu już mój mężuś nie pisałam bo oglądaliśmy taniec z gwiazdami przywiózł ogórkową 2xsłoik, barszcz grzybowy 2x i buraczki dla mnie . Kiwi te twoje zwierzaki są przesłodkie Ja bym z chęcią przygarnęła szczeniaczka labradora ale na razie nie mamy ku temu warunków. Ja się już pomału zabieram do spania. Kolorowych wszystkim ![]() Dorka ja nie oglądam żadnych takich rzeczy ciążowych, wystarczy mi nasz wątek, tutaj dziewczyny wszystko wiedzą
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-06 o 22:42 |
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Nasi goście już poszli. Pizza była jak zawsze pyszna
Pora spać oczy same się zamykają. Dobranoc kochane kobietki! ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
nie pogardziłabym.
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się kładę
a zwierzaki cudne
|
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a ja mam dziś takie odczucie kłucia i pieczenia w przełyku i tak myślę czy to zgaga bo jeszcze tego nie miałam. jeśli to zgaga to idzie temu jakoś zaradzić?
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Reenie wez
|
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj mi dziewczyny pisały. Migdały, zimne mleko i syrop gaviscon - mozna w ciazy
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na spacer dał radę iśc, i to sam zaproponował ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- masakra rozmawialam ze znajoma na fejsie pisała ze miala porod traumatyczny bo z uzyciem vacuuma i ze 40 min ja potem szyli z ciekawosci chcialam to zobaczyc i jestem przerażona http://www.dailymotion.com/video/xaz...mocy-proz_tech |
|
|
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]masakra rozmawialam ze znajoma na fejsie pisała ze miala porod traumatyczny bo z uzyciem vacuuma i ze 40 min ja potem szyli z ciekawosci chcialam to zobaczyc i jestem przerażona http://www.dailymotion.com/video/xaz...mocy-proz_tech[/QUOTE]
Z tego co mówił lekarz na szkole rodzenia to w Polsce nie stosują raczej metod pośrednich typu kleszcze lub metoda próżniowa jest albo sn albo cesarska. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4093 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zjadłam kilo mandarynek. Patrzę na zegarek a tu 00.12
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
idę spać ale męczy mnie ta zgaga
|
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z samego rana. Nie spie od 4ej chyba. Dwa razy w nocy wybilo mi korki ( oczywiscie takie rzeczy tylko wtedy jak mojego nie ma). Poza tym od dwoch dni walcze z komarem ktory zadekowal sie gdzies w sypialni i nie moge go znalezc a w nocy atakuje jak wsciekly. Dzisiaj kupuje jakis rajd czy cos bo juz stracilam nadzieje ze go wykoncze wlasnorecznie.
Stefan i Baks slodziaki ![]() Bonku to chyba jakis stary bardzo filmik..widzialam na francuskim Baby Boom porod za pomoca proznociagu. Owszem nie wyglada to rewelacyjnie..ale sprzet nie nie ma nic wspolnego z tym na filmiku. Oczywiscie mam nadzieje ze zadnej z nas to nie spotka. Proznociag to chyba ostatecznosc kiedy porod jest juz za bardzo zaawansowany na zrobienie cesarki a glowka jest zaklinowana i grozi uduszeniem dziecka. Musze sie pochwalic ze od niedzieli zjadlam tylko 1 ciasteczko bo czestowali Wystawienie slodyczy na szafke to bylo dobre posuniecie nawet juz przestalam spogladac na nie w gore ![]() Dzisiaj mam goscia specjalnego caly dzien..moja tesciowa zrobila wszystkim niespodzianke i przyjechala do Francji. Dzisiaj bedzie mi dotrzymywac towarzystwa ![]() W sumie liczylam na leniwa sobote przed komputerem ale mysle ze i tak spedzimy milo dzien tylko we dwie bo moj maz wraca dopiero dzis w nocy. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4096 |
|
Konto usunięte
|
Hello, witam sie i ja.
Też codziennie budzę się rano 4-5, dziś cos pospałam dłużej bo do 6 ![]() Bonku; darolka - ja mam wstręt do takiego kochliwego męża, bo mój właśnie taki jest po alko.. i powiem Wam że to najgorsze co on mi może w ciąży zafundować. Picie alko- a później łaźenie za mną po całej chałupie i chęć miziania się ![]() mira81;- o prosze czyli masz silna wolę, bo ja bym przyniosła drabinę z garażu i dostałam sie do tych słodyczy w chwili wielkiego parcia na cos słodkiegoChyba lubicie się z teściówką, dla mnie takie sam na sam zawsze jest trochę ..jak by to powiedzieć, niezręczne(nie czuje się swobodnie i nie wypoczywam przy niej, jest dystans, mimo iż jest dobra, życzliwa kobietą, ale inny wiek, inna epocha ) kiwi- cudne futrzaczki! Ja swojego kota wykąpałam już , poprosilam męża o pomoc, nastraszyłam go ze jak mnie ugryzie może to grozić niebezpieczeństwem , i żeby pomógł mi . Nie wiedziałam że oprócz takiej "spec-miłości" do kotów on jeszcze ich się boi W każdym bądź razie, zauważyłam że kot jeszcze utyka na jedną noge, kiedyś jak był malutki cos sobie w łapke zrobił, i nie wiem czy tez go bolą stawy na te zmianę pogody , czy od tego oleju , bo nie widać żadnych ran
Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-11-07 o 07:41 |
|
|
|
#4097 |
|
Rozeznanie
|
Hej, u mnie pobudka dzis o 6. Wstalam zeby dac Poli antybiotyk, bo bierze co 8h i juz nie moglam zasnac. W dodatku znowu mam kaszel, wiedzialam, ze mnie zarazi, masakra przez te leki na rozszerzenie pluc co chwile jestem chora.
Wczoraj synus bardzo kopal. No i wlasnie to tak wyglada, ze jeden dzien prawie nic a drugi kopie caly czas. Z dwojga zlego wole jak kopie
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Nadia ja tak mam..uwielbiam slodycze i jak sa w moim zasiegu to nie potrafie sie powstrzymac a jak nie mam dostepu do nich to mnie nie ciagnie. Specjalnie do sklepu nie pojde..drabiny nie mam wiec ich nie sciagne a balansowac na krzesle z taboretem strach. Nie mowie ze calkowicie mam z nich zrezygnowac, nie jestem jakos bardzo nawiedzona, od czasu do czasu nie zaszkodzi ale nie codziennie w ilosciach ktore zjadalam. Bo to juz gruba przesada byla.
A co do tesciowej to owszem ma swoje wady i czasem mnie wkurza ale tak wogole to jest kobieta z jajem, bardzo wesola i rozrywkowa. Mimo 60 lat blizej jej chyba mysleniem do nas niz do innych babc. Takze nie bedziemy odmawiac zdrowasiek itp. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4099 |
|
Konto usunięte
|
mira81;- zazdroszczę takiej teściowej, przypomina mi jedną super ciotkę z którą też często wyjeżdżamy -ma pod 70, ale cuda jej w głowie, i wyglada na 50
![]() verrerie;- musisz uważać na siebie, zdróweczka dla obydwu pań ![]() Moje maleństwo wczoraj dawało czadu, zazwyczaj bardzo słabo czuje ruchy i nie często, a wczoraj to przez cały dzień praktycznie |
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
A co facetow po alkoholu..moj mial to samo zbieralo mu sie na amory zawsze..dopoki nie zrobilam mu kosmicznej awantury ( ale to naprawde byl kosmos) podczas ktorej wyjasnilam mu dokladnie co sadze o seksie z pijanym facetem i zakazalam mu wogole sie dotykac jak przychodzi na bani. No i chyba zadzialalo na niego jak hipnoza bo od tej pory trzyma lapy z daleka po pijaku
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Ja musze sie zebrac do sklepu na 8h30 zaraz jak otwieraja bo w lodowce mam juz tylko swiatlo. Tescuowa ma byc kolo 9-10 i wypadaloby jej na sniadanie podac cos wiecej niz suchara z dzemem ![]() No i o obiedzie pomyslec. Dzisiaj chyba znowu zapiekanka z ryzu i cukinii z sosem pomidorowym bo chodzi juz za mna drugi dzien. Mam nadzieje ze odnajde przepis z ktorego robilam bo oczywiscie sobie nie zapisalam a nie pamietam dokladnie wszystkiego ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
miłego dnia wszystkim życzę |
|
|
|
#4102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiwi mieliśmy jakiś czas temu króliczka :-D niestety odbiło mu coś i skakał na Natale. Traktował ją jak samice i pryskal na nią wolę nie wiedzieć czym. W klatce tak pręty gryzl że potrafil noc sobie poranic. Żal nam go było wejść pojechał do nowego domu. Tan zupełnie inne zwierzę.
Natalka 25.05.2009 Edytowane przez darolka Czas edycji: 2015-11-07 o 08:28 |
|
|
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Czas na sniadanie tz upiekl drobiowy pasztecik dzis troche ogarne chałpe i zalegam z ksiazka pod kocem gardło boli dalej wiec dzis zostane w domu i sie wygrzeje. Tz obiecał zrobic rowniez obiad wiec dzis troche luzu ![]() Miłego i spokojnego dnia dla was
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w 24tc Już popijam herbatę w pracy. Na szczęście poniedziałek wolny, idę na podcięcie i farbę, nareszcie! od sierpnia nie byłam u fryzjera! |
|
|
|
|
#4105 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, że wagą też nie ma co się sugerować, bo każe dziecko inaczej na danym etapie waży Cytat:
![]() Chleb czasami polski kupuję, ale to nie jest juz to jak taki świeży z piekarni, bo bagietek mam już czasami dość ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Popatrz jak masz np 4dzień ciąży to jesteś w pierwszym tygodniu, nie w zerowym. Jak masz 1 tydzień + 4 dni, to już jest pierwszy tydzień skończony i zaczęty drugi, czyli jesteś w 2 tygodniu ciąży ale masz skończony dopiero 1 tydzień. I stąd różnica w liczeniu przez nas/aplikacje a lekarzy Cytat:
Dzień dobry ![]() Myślałam, że poranne już za mną, a tu psikus, połowa 23 tygodnia a ja wylądowałam nad WC![]() Pracowita sobota mi się szykuje dziś, więc kończę herbatkę i znikam sprzątać. A potem muszę się zrobić na bóstwo, bo wychodzimy w gości i pewnie za kierowcę z powrotem będę robić, a tutaj jazda autem dla mnie nie należy do najprzyjemniejszych:rolle yes:
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow.. To ładnie wytrzymałaś teraz już zamierzam normalnie, raz w miesiącu, chodzić
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, dzisiaj mam dzień lenia nic mi się nie chcę, krzywą cukrową będę robić 23.11 przed wizytą, nie wiem czego się spodziewać, mam nadzieję że na czczo wyjdzie dobry wynik, ponieważ w ogóle nie podadzą mi glukozy, na początku ciąży było ok 69 a teraz coś się popsuło. A co do szyjki to ja w 20tc z córcią miałam 21mm i wszystko było ok do końca. A choroba do nam się szykuję córcia kicha i leci z noska, katar u malucha straszna sprawa. Miłego dnia.
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja lecę zaraz na zakupy, zahaczę o rossmanna bo od dzisiaj makijaż oka, moja ulubiona część przy okazji jakąś włoszczyznę na rosołek... no i potem końcówka sprzątania, pracowity dzień... Trochę smutno bo mój TŻ ma zjazd, studia podyplomowe... kończy je w czerwcu i wciąż myślę, jak to będzie z małym dzieckiem i jego weekendowymi wyjazdami, ale jakoś damy radę. Miłego dnia!
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u mnie to zazwyczaj co 3-4 m-ce podcięcie, farbuje mi zawsze mama. Ale teraz pomyślałam, że szarpnę się, a co, należy mi się!
|
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na święta się wybiorę pewnie dopiero na ścięcie, bo też od lipca nie byłam ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

czyli masz silna wolę, bo ja bym przyniosła drabinę z garażu i dostałam sie do tych słodyczy w chwili wielkiego parcia na cos słodkiego
jestem w szoku, że tak pamięta jaka pacjentka miała jaki problem
już za mną, a tu psikus, połowa 23 tygodnia a ja wylądowałam nad WC
teraz już zamierzam normalnie, raz w miesiącu, chodzić
Bo u mnie to zazwyczaj co 3-4 m-ce podcięcie, farbuje mi zawsze mama. Ale teraz pomyślałam, że szarpnę się, a co, należy mi się!