Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 22:03   #4081
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Na Facebooku na profilu moje 600 gram szczęścia jest napisane że ostatni odcinek był dzisiaj :-(
a oprósz tych 600 to oglądacie jakieś programy/seriale mamowo, ciążowo, rodzinne?
może coś lekkiego czy wesołego? chętnie bym coś obejrzała ale nie mam pomysłu co
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 22:05   #4082
misia880
Zakorzenienie

Ja ogladam porody na ipli

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 22:24   #4083
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
to ja się żegnam i uciekam do wyrka, mój TŻ z kolegami na piwie i jest mi mega źle z tego powodu, ale jeszcze trochę i się skończy dobre więc jakoś to przeżyję.

Króliczek cudny
Mój się raczy piwkiem w domu i dopiero jest mi źle z tego powodu. Robi się taki kochliwy wtedy że nic tylko go palnąć :-\
Stary 2015-11-06, 22:34   #4084
fasolka1987
Zadomowienie

darolka dobrze, że wszystko OK

monikmi dziękuję, spróbuję pół łyżeczki rano, zakupię w takim razie jutro,niedobry smak mi nie przeszkadza

misia880 pyszny koktajl , ale Ci pewnie żarełka zostało

emma wrócił jakiś czas temu już mój mężuś nie pisałam bo oglądaliśmy taniec z gwiazdami przywiózł ogórkową 2xsłoik, barszcz grzybowy 2x i buraczki dla mnie . no i opony zimowe jutro o 10.00 wymieniamy.

Kiwi te twoje zwierzaki są przesłodkie nigdy nie miałam chomika ani królika ale te wyglądają na przyjazne
Ja bym z chęcią przygarnęła szczeniaczka labradora ale na razie nie mamy ku temu warunków.

Ja się już pomału zabieram do spania. Kolorowych wszystkim

Dorka ja nie oglądam żadnych takich rzeczy ciążowych, wystarczy mi nasz wątek, tutaj dziewczyny wszystko wiedzą

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-11-06 o 22:42
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 22:51   #4085
_emma
Zakorzenienie

Nasi goście już poszli. Pizza była jak zawsze pyszna
Pora spać oczy same się zamykają. Dobranoc kochane kobietki!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
przywiózł ogórkową 2xsłoik, barszcz grzybowy 2x i buraczki dla mnie
Niezły zapasik nie pogardziłabym.
Stary 2015-11-06, 22:55   #4086
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ja też się kładę a zwierzaki cudne
Stary 2015-11-06, 22:56   #4087
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Dziewczynki a ja mam dziś takie odczucie kłucia i pieczenia w przełyku i tak myślę czy to zgaga bo jeszcze tego nie miałam. jeśli to zgaga to idzie temu jakoś zaradzić?

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 23:00   #4088
misia880
Zakorzenienie

Reenie wez

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 23:04   #4089
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a ja mam dziś takie odczucie kłucia i pieczenia w przełyku i tak myślę czy to zgaga bo jeszcze tego nie miałam. jeśli to zgaga to idzie temu jakoś zaradzić?
wczoraj mi dziewczyny pisały. Migdały, zimne mleko i syrop gaviscon - mozna w ciazy
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 23:04   #4090
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Na Facebooku na profilu moje 600 gram szczęścia jest napisane że ostatni odcinek był dzisiaj :-(
Lektor chyba z przyzwyczajenia powiedział, że w poniedziałek następny odcinek
Stary 2015-11-06, 23:30   #4091
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój się raczy piwkiem w domu i dopiero jest mi źle z tego powodu. Robi się taki kochliwy wtedy że nic tylko go palnąć :-\
moj tez wrocil z budowy po paru piwach i tez był kochliwy ale na spacer dał radę iśc, i to sam zaproponował

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

masakra rozmawialam ze znajoma na fejsie pisała ze miala porod traumatyczny bo z uzyciem vacuuma i ze 40 min ja potem szyli z ciekawosci chcialam to zobaczyc i jestem przerażona http://www.dailymotion.com/video/xaz...mocy-proz_tech
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 23:36   #4092
caro_83
Raczkowanie

[/COLOR]masakra rozmawialam ze znajoma na fejsie pisała ze miala porod traumatyczny bo z uzyciem vacuuma i ze 40 min ja potem szyli z ciekawosci chcialam to zobaczyc i jestem przerażona http://www.dailymotion.com/video/xaz...mocy-proz_tech[/QUOTE]

Z tego co mówił lekarz na szkole rodzenia to w Polsce nie stosują raczej metod pośrednich typu kleszcze lub metoda próżniowa jest albo sn albo cesarska.

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-07, 00:16   #4093
darolka
Rozeznanie

Właśnie zjadłam kilo mandarynek. Patrzę na zegarek a tu 00.12 nie wiedziałam że jest tak późno :O
Stary 2015-11-07, 00:27   #4094
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Dobranoc idę spać ale męczy mnie ta zgaga

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 06:35   #4095
mira81
Zadomowienie

Witam sie z samego rana. Nie spie od 4ej chyba. Dwa razy w nocy wybilo mi korki ( oczywiscie takie rzeczy tylko wtedy jak mojego nie ma). Poza tym od dwoch dni walcze z komarem ktory zadekowal sie gdzies w sypialni i nie moge go znalezc a w nocy atakuje jak wsciekly. Dzisiaj kupuje jakis rajd czy cos bo juz stracilam nadzieje ze go wykoncze wlasnorecznie.

Stefan i Baks slodziaki

Bonku to chyba jakis stary bardzo filmik..widzialam na francuskim Baby Boom porod za pomoca proznociagu. Owszem nie wyglada to rewelacyjnie..ale sprzet nie nie ma nic wspolnego z tym na filmiku. Oczywiscie mam nadzieje ze zadnej z nas to nie spotka. Proznociag to chyba ostatecznosc kiedy porod jest juz za bardzo zaawansowany na zrobienie cesarki a glowka jest zaklinowana i grozi uduszeniem dziecka.

Musze sie pochwalic ze od niedzieli zjadlam tylko 1 ciasteczko bo czestowali Wystawienie slodyczy na szafke to bylo dobre posuniecie nawet juz przestalam spogladac na nie w gore
Dzisiaj mam goscia specjalnego caly dzien..moja tesciowa zrobila wszystkim niespodzianke i przyjechala do Francji. Dzisiaj bedzie mi dotrzymywac towarzystwa
W sumie liczylam na leniwa sobote przed komputerem ale mysle ze i tak spedzimy milo dzien tylko we dwie bo moj maz wraca dopiero dzis w nocy.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 07:08   #4096
201704101323
Konto usunięte

Hello, witam sie i ja.
Też codziennie budzę się rano 4-5, dziś cos pospałam dłużej bo do 6

Bonku; darolka - ja mam wstręt do takiego kochliwego męża, bo mój właśnie taki jest po alko..
i powiem Wam że to najgorsze co on mi może w ciąży zafundować. Picie alko- a później łaźenie za mną po całej chałupie i chęć miziania się

mira81;- o prosze czyli masz silna wolę, bo ja bym przyniosła drabinę z garażu i dostałam sie do tych słodyczy w chwili wielkiego parcia na cos słodkiego
Chyba lubicie się z teściówką, dla mnie takie sam na sam zawsze jest trochę ..jak by to powiedzieć, niezręczne(nie czuje się swobodnie i nie wypoczywam przy niej, jest dystans, mimo iż jest dobra, życzliwa kobietą, ale inny wiek, inna epocha )

kiwi- cudne futrzaczki!
Ja swojego kota wykąpałam już , poprosilam męża o pomoc, nastraszyłam go ze jak mnie ugryzie może to grozić niebezpieczeństwem , i żeby pomógł mi . Nie wiedziałam że oprócz takiej "spec-miłości" do kotów on jeszcze ich się boi - nie wiele pomógł bo jak kot wystawił pazury ten puścił kota z rąk, i była gonitwa po łazience za mokrym kotem ..
W każdym bądź razie, zauważyłam że kot jeszcze utyka na jedną noge, kiedyś jak był malutki cos sobie w łapke zrobił, i nie wiem czy tez go bolą stawy na te zmianę pogody , czy od tego oleju , bo nie widać żadnych ran

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2015-11-07 o 07:41
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 07:24   #4097
verrerie
Rozeznanie

Hej, u mnie pobudka dzis o 6. Wstalam zeby dac Poli antybiotyk, bo bierze co 8h i juz nie moglam zasnac. W dodatku znowu mam kaszel, wiedzialam, ze mnie zarazi, masakra przez te leki na rozszerzenie pluc co chwile jestem chora.
Wczoraj synus bardzo kopal. No i wlasnie to tak wyglada, ze jeden dzien prawie nic a drugi kopie caly czas. Z dwojga zlego wole jak kopie

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 07:25   #4098
mira81
Zadomowienie

Nadia ja tak mam..uwielbiam slodycze i jak sa w moim zasiegu to nie potrafie sie powstrzymac a jak nie mam dostepu do nich to mnie nie ciagnie. Specjalnie do sklepu nie pojde..drabiny nie mam wiec ich nie sciagne a balansowac na krzesle z taboretem strach. Nie mowie ze calkowicie mam z nich zrezygnowac, nie jestem jakos bardzo nawiedzona, od czasu do czasu nie zaszkodzi ale nie codziennie w ilosciach ktore zjadalam. Bo to juz gruba przesada byla.
A co do tesciowej to owszem ma swoje wady i czasem mnie wkurza ale tak wogole to jest kobieta z jajem, bardzo wesola i rozrywkowa. Mimo 60 lat blizej jej chyba mysleniem do nas niz do innych babc. Takze nie bedziemy odmawiac zdrowasiek itp.

Stary 2015-11-07, 07:32   #4099
201704101323
Konto usunięte

mira81;- zazdroszczę takiej teściowej, przypomina mi jedną super ciotkę z którą też często wyjeżdżamy -ma pod 70, ale cuda jej w głowie, i wyglada na 50

verrerie;- musisz uważać na siebie, zdróweczka dla obydwu pań

Moje maleństwo wczoraj dawało czadu, zazwyczaj bardzo słabo czuje ruchy i nie często, a wczoraj to przez cały dzień praktycznie
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 07:36   #4100
mira81
Zadomowienie

A co facetow po alkoholu..moj mial to samo zbieralo mu sie na amory zawsze..dopoki nie zrobilam mu kosmicznej awantury ( ale to naprawde byl kosmos) podczas ktorej wyjasnilam mu dokladnie co sadze o seksie z pijanym facetem i zakazalam mu wogole sie dotykac jak przychodzi na bani. No i chyba zadzialalo na niego jak hipnoza bo od tej pory trzyma lapy z daleka po pijaku

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Ja musze sie zebrac do sklepu na 8h30 zaraz jak otwieraja bo w lodowce mam juz tylko swiatlo. Tescuowa ma byc kolo 9-10 i wypadaloby jej na sniadanie podac cos wiecej niz suchara z dzemem
No i o obiedzie pomyslec. Dzisiaj chyba znowu zapiekanka z ryzu i cukinii z sosem pomidorowym bo chodzi juz za mna drugi dzien. Mam nadzieje ze odnajde przepis z ktorego robilam bo oczywiscie sobie nie zapisalam a nie pamietam dokladnie wszystkiego

Stary 2015-11-07, 08:08   #4101
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dzień dobry miłego dnia wszystkim życzę
Stary 2015-11-07, 08:24   #4102
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Hello, witam sie i ja.
Też codziennie budzę się rano 4-5, dziś cos pospałam dłużej bo do 6

Bonku; darolka - ja mam wstręt do takiego kochliwego męża, bo mój właśnie taki jest po alko..
i powiem Wam że to najgorsze co on mi może w ciąży zafundować. Picie alko- a później łaźenie za mną po całej chałupie

kiwi- cudne futrzaczki!
Ja swojego kota wykąpałam już , poprosilam męża o pomoc, nastraszyłam go ze jak mnie ugryzie może to grozić niebezpieczeństwem , i żeby pomógł mi .
Ja nie cierpię jak on tak łazi za mną. Jest nie do zniesienia. Ale ja mam ojca alkoholika więc w ogóle mam uraz do alko i zawsze mi coś przeszkadza. Ja wiem że zarabiać mu nie mogę ale serio jak wypije 2 piwa a jest zmęczony to już jego wyraz twarzy mnie denerwuje. No tak mam. On nie bardzo to rozumie bo jego rodzice są zupełnie inni więc nie wie jak to jest :-\
Kiwi mieliśmy jakiś czas temu króliczka :-D niestety odbiło mu coś i skakał na Natale. Traktował ją jak samice i pryskal na nią wolę nie wiedzieć czym. W klatce tak pręty gryzl że potrafil noc sobie poranic. Żal nam go było wejść pojechał do nowego domu. Tan zupełnie inne zwierzę.

Edytowane przez darolka
Czas edycji: 2015-11-07 o 08:28
darolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 08:25   #4103
magda16262
Zadomowienie

Witajcie

Czas na sniadanie tz upiekl drobiowy pasztecik dzis troche ogarne chałpe i zalegam z ksiazka pod kocem gardło boli dalej wiec dzis zostane w domu i sie wygrzeje. Tz obiecał zrobic rowniez obiad wiec dzis troche luzu

Miłego i spokojnego dnia dla was
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 08:32   #4104
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Wasza stópka też taka słodka

A ja już nie wiem co robić z tym moim przeziębieniem. Już myślałam że coś przechodzi bo gardło nie boli i katar ciut mam mniejszy ale doszedł z kolei dzisiaj suchy kaszel i od paru godzin bolą mnie ślinianki podjęzykowe czy to może węzły chłonne To chyba oznacza że jest gorzej niż lepiej. A przez weekend nawet do lekarza nie będę mogła iść
Miód, sok z malin, inhalacje, laryng up junior do ssania. Ja od środy jestem chora, gardło przeszło po miodzie, ale kaszle tak, że mam wrażenie, że zwymiotuję w końcu :/

Witam się w 24tc
Już popijam herbatę w pracy. Na szczęście poniedziałek wolny, idę na podcięcie i farbę, nareszcie! od sierpnia nie byłam u fryzjera!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 08:45   #4105
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ano, Amelka urodziła się chyba w 24 tygodniu. A jaka księżniczka teraz, ta sukienka
wczoraj mówili, że w 23

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Emma no co Ty nie widziałaś taty Maciusia? Byla scenka jak rysowal to serce dla teściowej do kamery w powietrzu Podlizywacz chyba musi im pieniążkiem sypać ze takie publiczne miłości
kurde też go nie widziałam wczoraj, jakoś mnie to ominęło

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Chyba troszkę starsza od naszych byla Amelka bo wazyla 620g u nas to ok 500g
w 23 tygodniu się urodziła, czyli w zależności jak lekarze liczą tygodnie to tak jak mniej więcej nasze dzieciaczki
Wiadomo, że wagą też nie ma co się sugerować, bo każe dziecko inaczej na danym etapie waży

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
oj, jak mi sie marzy taki zdrowy swiezy chlebek albo chociaz normalna bulka grahamka a nie jakas napompowana bula jak gabka.. nie spotkalam sie tutaj nigdzie z grahamkami
wiem co czujesz.. Taką grahameczkę to bym zjadła teraz
Chleb czasami polski kupuję, ale to nie jest juz to jak taki świeży z piekarni, bo bagietek mam już czasami dość

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Moja miała 34mm po tygodniu 32mm i jeżeli spadnie do 25mm to lekarz bierze mnie do szpitala. Nawet ostatnio mu napisałam sms bo prosił czy przeszły dolegliwości po lekach i zapytał na kiedy jesteśmy umówieni na wizytę bo chciałby skontrolować długość szyjki jestem w szoku, że tak pamięta jaka pacjentka miała jaki problem
Ale jak Twoja lekarka mówi, ze jest ok to jest ok, długość nie jest najważniejsza jeszcze trzeba wziąć pod uwagę czy jest twarda/miękka.
Co lekarka na długość mojej szyjki dowiem się za 2 tygodnie dopiero. Do tego czasu będę na siebie uważać i zapytam na wizycie o wszystko na pewno

Cytat:
Jestem :-D dzidziuś nie powiedział się więc dalej zostaje 99 % , waży 400 gr. Wszystko w porządku dostałam l4 do końca ciąży ale martwi mnie połówkowe. Kazał zrobić do 24 tyg. A nie ma wcześniej terminu jak 23 listopad to będzie pierwszy dzień 24 tyg. Nie będzie według Was za późno?
Ale 24 tydzień w sensie 23+0 czy 24+0, bo to różnica dość ważna jest Jesli pierwszy przypadek to spokojnie możesz zrobić, a jeśli drugi to nie wiem, warto byłoby lekarza moze zapytać

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
darolka;- u mnie też aplikacją liczy że dzis zaczęłam 21 tydzień, a doktorka mówi że mam 20 i jeden dzień..nie bardzo kumam to
aplikacja liczy tygodnie rozpoczęte, a lekarka skończone. 20 tydzień i jeden dzień to rozpoczęty 21 tydzień

Popatrz jak masz np 4dzień ciąży to jesteś w pierwszym tygodniu, nie w zerowym. Jak masz 1 tydzień + 4 dni, to już jest pierwszy tydzień skończony i zaczęty drugi, czyli jesteś w 2 tygodniu ciąży ale masz skończony dopiero 1 tydzień. I stąd różnica w liczeniu przez nas/aplikacje a lekarzy

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej Zwariowany dzień dziś miałam pojechaliśmy z mężem na zakupy i zobaczcie co kupiliśmy. Przedstawiam Wam Baksa nasze drugie dziecko
A to jest Stefan nasze pierwsze dziecko

Dzień dobry
Myślałam, że poranne już za mną, a tu psikus, połowa 23 tygodnia a ja wylądowałam nad WC
Pracowita sobota mi się szykuje dziś, więc kończę herbatkę i znikam sprzątać. A potem muszę się zrobić na bóstwo, bo wychodzimy w gości i pewnie za kierowcę z powrotem będę robić, a tutaj jazda autem dla mnie nie należy do najprzyjemniejszych:rolle yes:
Stary 2015-11-07, 08:46   #4106
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Witam się w 24tc
Już popijam herbatę w pracy. Na szczęście poniedziałek wolny, idę na podcięcie i farbę, nareszcie! od sierpnia nie byłam u fryzjera!
Gratulacje!

wow.. To ładnie wytrzymałaś ja ostatnio szłam po prawie trzech miesiącach to dzień wcześniej już przeżywałam i nie mogłam się doczekać teraz już zamierzam normalnie, raz w miesiącu, chodzić
Stary 2015-11-07, 08:47   #4107
Gosia02061980
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, dzisiaj mam dzień lenia nic mi się nie chcę, krzywą cukrową będę robić 23.11 przed wizytą, nie wiem czego się spodziewać, mam nadzieję że na czczo wyjdzie dobry wynik, ponieważ w ogóle nie podadzą mi glukozy, na początku ciąży było ok 69 a teraz coś się popsuło. A co do szyjki to ja w 20tc z córcią miałam 21mm i wszystko było ok do końca. A choroba do nam się szykuję córcia kicha i leci z noska, katar u malucha straszna sprawa. Miłego dnia.
Gosia02061980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 08:48   #4108
trzydziescidwa
Zakorzenienie

cześć ja lecę zaraz na zakupy, zahaczę o rossmanna bo od dzisiaj makijaż oka, moja ulubiona część przy okazji jakąś włoszczyznę na rosołek... no i potem końcówka sprzątania, pracowity dzień...
Trochę smutno bo mój TŻ ma zjazd, studia podyplomowe... kończy je w czerwcu i wciąż myślę, jak to będzie z małym dzieckiem i jego weekendowymi wyjazdami, ale jakoś damy radę.
Miłego dnia!
Stary 2015-11-07, 08:49   #4109
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Gratulacje!

wow.. To ładnie wytrzymałaś ja ostatnio szłam po prawie trzech miesiącach to dzień wcześniej już przeżywałam i nie mogłam się doczekać teraz już zamierzam normalnie, raz w miesiącu, chodzić
Ale raz w m-cu chodzisz na farbę czy podcięcie Bo u mnie to zazwyczaj co 3-4 m-ce podcięcie, farbuje mi zawsze mama. Ale teraz pomyślałam, że szarpnę się, a co, należy mi się!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 09:01   #4110
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Witam się w 24tc
za nowy tydzień

ja na święta się wybiorę pewnie dopiero na ścięcie, bo też od lipca nie byłam

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosia02061980 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, dzisiaj mam dzień lenia nic mi się nie chcę, krzywą cukrową będę robić 23.11 przed wizytą, nie wiem czego się spodziewać, mam nadzieję że na czczo wyjdzie dobry wynik, ponieważ w ogóle nie podadzą mi glukozy, na początku ciąży było ok 69 a teraz coś się popsuło. A co do szyjki to ja w 20tc z córcią miałam 21mm i wszystko było ok do końca. A choroba do nam się szykuję córcia kicha i leci z noska, katar u malucha straszna sprawa. Miłego dnia.
ale jeśli nie dadzą Ci glukozy to po prostu będziesz miała tylko cukier na czczo badany nie krzywą. Krzywa jest wtedy jak dają Ci glukozę i masz 3 razy pobieraną krew do badania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości