|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Witam się z rana!
![]() Pospałam dzisiaj do 9, tak się rozleniwiłam że teraz nie chce mi się tyłka do sprzątania ruszyć. Ale chwilka na wizaż i biorę się za porządki i jakiś obiadek bo Tż wcześniej w soboty wraca ![]() darolka ja połówkowe będe miała 24 tygodniu i jakoś niespecjalnie mnie to martwi myślę że lekarz wie co robi umawiając mnie na taki termin ![]() miłej soboty Kobietki!
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój zaczyna podyplomówkę właśnie w styczniu i też się zastanawiam jak to będzie jak będzie miał zjazdy ale wiem, że to potrzebne i trzeba coś robić żeby tylko się nie rozmyślił akurat to dobry czas bo ja chwilowo nie będę pracowała i mogę przysiąść z małą bo normalnie pracuje od pon-pt a weekendy jestem na dyżurach.Posprzątałam gruntownie 2 dni temu także dzisiaj tylko umyję podłogę i zrobię obiad. polly czyli humor trochę się poprawił, mi się zawsze poprawia po zakupach ![]() Bonku mi też się dzisiaj głupoty śniły ale to dlatego, że się najadłam na noc ogórkowej
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Okropny nastroj to i u mnie juz chyba 4 dzien
a dzis wstałam o 7 a juz mam drzemke za soba cos brakuje mi sil i chyba dzis sie nie podniose
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam uważam, że dopóki rośnie nam tylko brzuch, a nie tyłek, uda, ramiona, drugie podbródki itp. to nie ma co fiksować z wagą
![]() Ja mam +5kg. i nie raz mam załamkę, ale potem sobie powtarzam, że przecież w jeansy sprzed ciąży się mieszczę (no pomijając obwód brzucha ), uda mam takie jak miałam, buły mi się nie robią, nie obżeram się to nie panikuję. A że waga systematycznie idzie w górę, cóż, takie uroki ciązy ![]() A wczoraj mąż nawet stwierdził, że jem mniej niż przed ciążą, więcej zup, owoców i warzyw, a mniej syfu. Nie wspominają c chipsach, kiedyś zrobiłabym wszystko dla tv paki paprykowych,a teraz nawet nie kuszą w sklepie. Za to cytrusy pożeram jak głupia. Chyba w głowie też sie przestawiło "nie możesz żreć syfu bo będziesz gruba i to nie będzie kwestia ciązy"
|
|
|
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie moniaa brzuch to wiadomo rośnie dziecko, ale mi juz się uda zrobily ogromne, ramiona na buzi widac wiec trzeba bylo cos z tym zrobić bo wiem doskonale ze to nie efekt uboczny ciąży tylko obzarstwa
tzn moze aż tyle nie zatkam nie wiadomo ile ale mam tendencję do tycia.. I tłumaczenia bo dziecko chce to tylko takie usprawiedliwienie ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Polly
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Polly mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie dla Ciebie bardziej łaskawy
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Kto robi następną część wątku?
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
darolka ja też mam połówkowe jakoś około 24tyg
ale nie martwi mnie to specjalnie bo pytałam się swojego lekarza kiedy mam iść i On podał taką datę więc nie dopytywałam już.moooniaaaa u mnie uda też się "wypełniły" hehe nie tylko brzusio. Mi się wydaje, że to już kwestia jaką kto ma budowę i gdzie przybiera na wadze pod wpływem hormonów, u mnie zawsze pupa była krąglejsza, a miałam szczupły brzuch i "górę". A jak ktoś ma szybką przemianę materii (jak np mój mężuś) to nie przytyje już tak szybko.
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-07 o 11:26 |
|
|
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
witam sie i ja
![]() pogoda tragiczna, nic tylko sie schowac pod koldre i nie wychodzic zaraz jedziemy na zakupy, otworzyli u nas Asde, akurat widzialam tam fajne ubanka, wiec moze cos upoluje dla naszej malenkiej na obiad mam ochote na cos z pieczarkami, wiec albo placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym albo placki ziemniaczano-serowe ![]() poza tym czekam jak na szpilkach, bo dzis kamerzysta ma wyslac nam linka do filmu ze slubu ![]() wstalam dzis o 7:30, budzilam sie w nocy, nie moglam zasnac, nie wiem co mi sie ostatnio ze snem dzieje.. ![]() Cytat:
![]() kiwi jaki slodki ten krolik i sliczne ma futerko i juz sobie wyobrazilam sesje wielkanocna z tym krolikiem i waszym dzieciatkiem ![]() co do wagi, ja odkad mi podskoczyla do 65 zaczelam unikac wazenia tak zwlekam i zwlekam wczoraj wciagnelam zestaw z maka i dalej mi bylo malo, wiec dolozylam Lay'sami.. ale jak maz ciagle mi powtarza, ze tak pieknie wygladam i mu sie w ciazy podobam (czasami sie boje, ze cale zycie bede w tych ciazach chodzic ) to jak mnie zmobilizuje ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- o rany to juz nastepna czesc zaraz ?!?!?!?!?! nie wierze, ze to tak zlecialo i zaraz koniec chyba pobijemy jakis rekord w czesciach i moze jakies nagrody beda
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
Uff to lepiej mi trochę że nie tylko ja mam tak późno :-D w takim razie na spokojnie pójdę bez stresu
jak któraś będzie grzebać przy kalendarzu wizyt to proszę i mnie dopisać ( z tel się nie da :-( ) 23 listopad godz 19 usg połówkowe a 4 grudzień 18 wizyta. Z góry dziękuję :-* I jeszcze miałam pytać czy któraś jeszcze dostała L4 już do porodu?
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka rodziła 2,5roku temu w PL i miała kleszcze. Ma traumę przed następną ciążą i żal do lekarza ale trzeba zrozumieć, że to dla dobra dziecka i nie tylko..
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślałam ze nie można takiego długiego l4
bo mam co wizyte wypisywane
|
|
|
|
#4152 |
|
Rozeznanie
|
Polly
![]() Eeyesblue dokładnie mam to samo z mężem a nawet potrafi powiedzieć że TERAZ wyglądam jeszcze lepiej
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez albo filmiki z przygotowan lub skoty slubow na yt dokladnie, to nie przez widzi mi sie tylko aby ratowac dziecko i matke.. choc wierze, ze trauma na pewno jest, bo na sama mysl mam ciarki |
|
|
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ja i mój paskudny humor
![]() U nas także pogoda dzisiaj nieciekawa a było tak pięknie! Kiwi też mam królika ale jest tak agresywny, że ciężko mu jedzenie podać bo tak się rzuca oby Twój był tak potulny na jakiego wygląda ![]() Czytam o tych wagach waszych i załamuję się jeszcze bardziej Znowu się popłakałam, już nie wiem który raz w tym tygodniu.. Tż miał mieć wolne dzisiaj ale mają tyle pracy, że pojechał rano skończyć jedno auto, miał być na 9, mieliśmy śniadanie razem zjeść, na zakupy spożywcze pojechać a później do Krakowa do Smyka pooglądać wózki itp, słowem taki piękny dzień się zapowiadał i co? Dalej go nie ma pewnie będzie siedział w pracy jak zwykle w sobotę do 15-16 Wybaczcie, rozpisałam się ![]() Miłego dzionka i poprawy humoru wszystkim smętnym mamusiom
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na plusie ponad 4kg ale na razie nogi i tyłek pozostają bez zmian. Ciążowe bryczesy S z h&m nadal są luźne na nogach i pupie
na razie rośnie brzuch i lekko boczki
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sloneczko nie martw sie jeszcze zdazycie poogladac rzeczy ale wiem jak to jest jak czlowiek sie nastawi.. tez tego nie lubie zwlaszcza jak mam cos zaplanowane..
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-11-07 o 11:50 |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś z top5 gaduł?
![]() Kleszcze - niedawno słyszałam opowieść, że lekarz użył kleszczy bo prawdopodobnie śpieszyło mu się do domu oczywiście w naszym cudownym kraju. Akcja porodowa przebiegała prawidłowo i nawet położna mówiła, że nie ma takiej potrzeby. Także tego, zależy na jakiego rzeźnika się trafi szkoda, że potem takie kobiety wolą o tym zapomnieć niż nagłośnić sprawę.W ogóle jaki zabawny przypadek u nas w województwie. Z wojewódzkiego szpitala zwolnili dwóch ginów (rodzina) bo była gruba afera, nawet medialna. Nazwiska bardzo znane, oczywiście same nieciekawe historie z nimi związane. Sama usłyszałam od koleżanek, że jak zacznę rodzić i trafię na X to zaciskać nogi i uciekać I co? przenieśli ich do szpitala 30km dalej, na pipidówie, a szpital ogłosił jaką mają nową świetną kadrę. Śmiech na sali, wszystko grubymi nićmi szyte, powinni im pozabierać prawa wykonywania zawodu, a nie przewalać do innego szpitala.
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-11-07 o 11:58 |
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
Co siade to zapominam napisac. Kobietki wywalcie mnie z klubu na wizazu jak jeszcze tego nie zrobiłyscie bo tak jak pisałam rzadko siadam do komp tylko siedze w tel na wizazu i nie mam jak sie udzielac mimo szczerych checi
jestem leniwa i siedzenie przed komp to dla mnieostatecznosc. Inaczej jak pracowałam bylam tam stale teraz jak mam wolne to nawet nie mam czasu
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Któregoś dnia
Misia Polly teraz nie ma praktycznie dużo pracy przy tym, więcej będzie w okolicach luty/marzec.Bonku, Monia, ja i Malinka już zrobiłyśmy swoje Pamiętam, że Olgietka była wstępnie chętna ale coś nam znów zniknęła pewnie szaleje znów z zakupami, pokój Heli to na pewno już gotowy z każdym detalem
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dziewczyny. Ja nie wiem co to problemy ze snem. Czasem mam kłopoty z zaśnięciem ale jak już usne to i do 11 mogę spać.
![]() Słoneczko jeśli macie oglądać wózki to jedzcie w kraku do Entliczka. Już parę osób mi mówiło że to super sklep. Ogromny wybór wszystkiego i rabaty robią przy większych zakupach. Ja z Sanoka z mężem będę się tam tarabanić
Edytowane przez Smerfetka1990 Czas edycji: 2015-11-07 o 12:07 |
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, współczuję sytuacji z tż. W wielu miastach w marketach przede wszystkim, smyki i inne sklepy są czynne także w niedziele. Może zaplanujcie szalona wózkówą niedziele?
facet się pewnie stara,żeby później na wszystko dla bejbika wystarczyło kasy.---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Polly -
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Emma
postaram sie poprawic w tym tygodniu bede miala wiecej czasu to wejde i troche ogarne co tam działacie.
|
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kretyn jeden! Nie mógł poczekać tych kilku minut i skazał kobietę na taki ból i inne nieprzyjemności z tym związane..---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
No ja myślę
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Jak żadna się nie zgłosi, to mogę zrobić kolejną część. Wypiłam kakao i spowrotem do wyra, nie mam dzisiaj ochoty na nic. Znowu zaczęłam myśleć o wczorajszej sytuacji i mała znowu zaczęła mnie kopać. Chyba chce przez to przekazać "matka, uspokój się, weź się w garść".
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stara się, pewnie, że tak ale wiecie od 8 do 18-19 pracuje u kogoś, przyjeżdża na szybki obiad i jedzie do siebie do domu i robi jeszcze w swoim warsztacie nieraz do 23 i tak co dzień widzę, że jest wyczerpany i sam też mówi, że zmęczony jest i dlatego się wkurzam wieczorem mieliśmy leniuchować a wychodzi na to, że dopiero na zakupy pojedziemy wtedy
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie umiem takich ładnych pierwszych postów robić
|
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reszta zostaje póki co bez zmian (nie licząc brzuszka ) Mam póki coki +4,5kg i jak na ten tydzień ciąży wydaje mi się, że to ok. A jem tak jak przed ciążą, albo i mniej czasami![]() już wczoraj pytałam i coś żadna zgłosić się nie chce ![]() Dziewczyny to nic strasznego, no która następna? ![]() Cytat:
![]() Swoją część wysprzątałam ![]() Teraz czas na zaległe odcinki seriali a w między czasie zmyję i pomaluję od nowa paznokcie
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie słyszałam nawet o takim l4 do porodu. Byłam pewna, że można maksymalnie na miesiąc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

myślę że lekarz wie co robi umawiając mnie na taki termin 

ja lecę zaraz na zakupy, zahaczę o rossmanna bo od dzisiaj makijaż oka, moja ulubiona część
akurat to dobry czas bo ja chwilowo nie będę pracowała i mogę przysiąść z małą bo normalnie pracuje od pon-pt a weekendy jestem na dyżurach.
a dzis wstałam o 7 a juz mam drzemke za soba cos brakuje mi sil i chyba dzis sie nie podniose

tak zwlekam i zwlekam
ale jak maz ciagle mi powtarza, ze tak pieknie wygladam i mu sie w ciazy podobam (czasami sie boje, ze cale zycie bede w tych ciazach chodzic

oby Twój był tak potulny na jakiego wygląda
oczywiście w naszym cudownym kraju. Akcja porodowa przebiegała prawidłowo i nawet położna mówiła, że nie ma takiej potrzeby. Także tego, zależy na jakiego rzeźnika się trafi