|
|
#1261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
w jakiej dawce dziennie bierzesz aspargin? ![]() Bylam u poloznej, moze mi sie uda ominac krzywa cukrowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Tez tak mialam ostatnio
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Takie o:
http://www.ebay.co.uk/itm/2217118784...%3AMEBIDX%3AIT Szukalam takiego z kolkami w nozkach, a nie zamiast nozek i zalezalo mi na tym zeby nie mialo pierdyliarda roznych kolorow
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Kejka a da się w ogóle ominąć krzywa cukrowa? Tez bym chciala ☺
|
|
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
A ja się tylko witam dziś z wami. Mam dość marudzenia bo od kilku dni nic innego nie robie. .. powiem tylko tyle że ta ciąża daje mi strasznie w kość i idę spać dalej może przespie ten kryzys emocjonalny. ...:-(
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Polozna powiedziala ze nie musza tego robic...jak sie ladnie do niej usmiechne moze sie udac, ale nie musi . Przed chwila przeczytalam ze to obowiazkowe jest, wiec nie wiem jak
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-07 o 11:39 |
|
|
|
#1266 | |
|
Mama Land
|
Groszekpat: My też kupujemy turystyczne, właśnie z materacem jak do tradycyjnego. Ale jak już sie przeprowadzimy, to kupimy drewniane, bo mi się bardzo podobają, a turystyczne będziemy wozić po rodzicach.
Jakie słodkie to Twoje Maleństwo Gosiulka: Do nas praktycznie nikt nie przychodzi ![]() PŁEĆ Mój Mąż chciałby mieć syna, ale u nas raczej dziewczynka (gin się bardziej płci doszukiwał, niż ją stwierdził ), a na to Mąż: "No cóż, będę kochał jak swoje" Cytat:
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiadomo ze to nie jest najprzyjemniejsze badanie na świecie ale bardzo ważne. I chyba troche demonizowane. Czemu nie chcecie robic? Mierzycie cukier glukometrem? Sorry, ze się wymądrzam ale przerobiłam cukrzyce i w zyciu by mi do głowy nie przyszło, ze cos nie tak bo na czczo miałam zawsze dobrze. wysokie cukry mogą spowodować różne poważne powikłania u dziecka, problemy z łożyskiem. |
|
|
|
#1268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupie ktores z tych dwóch zdjec
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Raczkowanie
|
piękne
Cytat:
![]() Cytat:
pierwszy raz o czymś takim słysze. a wiesz jakby coś wyszo nei tak,ze trzeba być pod specjalną ochroną jakby wyszo coś z cukrem nei tak, i jakie to niebezpeiczne dla dziecka, naprawde przemyśl to jeszcze |
||
|
|
|
#1272 |
|
Rozeznanie
|
Hej witam się dzisiaj
![]() U nas wczoraj nie ciekawie był znowu skok ciśnienia. Byłam na ekg i tam pomiar 170/70 Jak mam leżeć to już w domu wole. W pon zobaczę co tam u Adasia słychać mam nadzieję, że jest ok bo zaczynam się troszkę martwić, czy mu te skoki ciśnieniowe nie zaszkodziły. Będzie dłuższe usg i mam małego stresa. Dzisiaj leżę, małż pojechał do moich rodziców zakupy zawieść i trochę mi smutno, że ja nie mogę. Wieczorem są 90 urodziny dziadzia małża i tak mam ochotę jechać, ale z drugiej strony się trochę boję, że znowu będzie zwyżka i taka pogoda brzydka. Mieliśmy weekend spędzić razem, już sobota zleci i znów sama cały dzień jak kołek. Jakaś chandra mnie łapię, bo tutaj mogę się jedynie wygadać bo nie mam do kogo. Aha wczoraj byłam w pepco i zakupiłam co nie co: 3 niedrapki, 2 body, 1 pajaca i 1 bluzeczkę dla mełego i dla siebie koszulę nocną, papcie i gatki bo nawet ok były i w sumie myślałam, że wydam dużo a tu 90zł... Jak w pon będzie ok z małym to zamawiam łóżeczko
|
#1273 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() twoje groszekpat też bardzo fajne! Agnessa leż i nie kombinuj, z ciśnieniem nie ma żartów nigdzie nie jedź.Dobra tapeta w kuchni prawie zerwana, jeszcze przedpokój osoba która wymyśliła tapety powinna za karę smażyć się w piekle i jako karę zrywać je całą wiecznośćA właśnie kejka nawet nie kombinuj z ominięciem krzwej! Mi teściowa załatwiła glukometr i będę mierzyć nawet jak mi krzywa wyjdzie ok, w co wątpię.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-11-07 o 13:19 |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam problemy z cukrem, i nie wyobrażam sobie nie robić tego badania, bo to jest jedno z ważniejszych
|
|
|
|
#1275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam jak pod koniec ciąży przed wizytą u gina siedziałam na podłodze z lusterkiem i się TAM goliłam, bo bez lusterka oprócz brzucha nic nie widziałamCytat:
Cytat:
Hmmm... mnie się wydaje, że osoby, które w rodzinie nie miały przypadków zachorowań na cukrzycę nie zawsze muszą robić krzywą. Znajoma mówiła, że w pierwszej ciąży jej nie kazał robić, a w drugiej już tak. nie wiem czemu ![]() Podoba mi się to z sową Jakby któraś była zainteresowana, to w biedronce 7 grudnia będą cotton bals po 40zł. Muszę je tym razem kupić
|
||||
|
|
|
#1276 |
|
Winter is coming
|
o nieeee tydzień amerykański w lidlu a ja mam bana na lody
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
z pracy niestety. . ![]() Mnie też wkurzają pytania. . Dobrze się czujesz? Nic ci nie jest? A co będzie? Ale to się jeszcze może zmienić. . Eh.. chyba zacznę udawać głucha. . A mój teść kiedyś walna rób syna żeby nikt nie pier. Dolil twojej roboty później. . Co to ma wogole znaczyć!? Mi też zaczyna robić się ciężko ale jeszcze nie do przesady Piersi Dziewczyny obudziłam się dzisiaj z mokrymi piersiami i miałam coś zaschniete na nim coś przezroczyste i zobaczyłam z ciekawości wczorajszy stanik i tez miałam plamę. . Co to może być?
|
#1278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kropcia wszystko zamawiałaś z jednej strony??? Możesz wkelić linka do tego plakatu, o tyle stron nadrukowane,że doszukac się nie mogę
|
||
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten płyn z piersi to siara. Mam to samo i radzę Ci się już zaopatrzyć w wkładki laktacyjne. |
|
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
O matko.. to już! ?
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przepadam za lidlem, ale może i ja bym się skusiła
|
|
#1283 | ||
|
Zadomowienie
|
Tez sie czailam na to drugie, ale jest tylko czerwone dostepne. A nie jestem przekonana, bo mam juz inna koncepcje kolorystyczna dla bobaska
Cytat:
![]() Ej ja KOCHAM zrywac tapety - taki sentyment z dziecinstwa ![]() Cytat:
Zrobilam ten eksperyment i wyszlo chyba
|
|
#1284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko plakat z shekoku zamawiałam reszta jest ze sklepu Kik ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Mi tez sie juz sączy i sutki swędzą
|
|
#1285 |
|
Rozeznanie
|
I mi narobiłyście smaka na lody więc zadz. do męża żeby mi kupił a on oszalałaś lody chyba ciepłego no i trzeba obejść się smakiem .
Dziś na obiad dla męża będą placuszki ziemniaczane a sobie zrobie chyba warzywa z ryżem zrobię U Nas pogoda też nie dopisuje właśnie się rozpadało a wieczorkiem idziemy do znajomych mała imprezka bo mamy terminy porodu tydzień różnicy tak się złożyło he he Ale Ciuszki kupiłyście przepiękne ja dopiero po nowym roku będę się zaopatrywać ale też sobie oglądam i napatrzeć się nie mogę . A nie pamiętam która z Was tablice zakupiła bardzo pomysłowa i bardzo mi się podoba
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kejka90;53375836]w jakiej dawce dziennie bierzesz aspargin?
![]() jak bolał mnie brzuch i twardniał to gin kazał 3 razy dziennie i tak dotąd biorę bo jak mi się skończył i kilka dni miałam przerwę to zauważyłam dziwne napinanie w podbrzuszu trwające ok minuty i twardniejący brzuch Ejjj też bym lody zjadła ![]() ![]()
Edytowane przez gocha_cz Czas edycji: 2015-11-07 o 14:34 |
|
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jessuniu! Nie pocytowałam tego co chciałam po czytałam na raty!
Od środy do pt byłam u przyjaciółki po za Krakowem idealnie się złożyło bo w Krakowie brud smród i mygła która nie jest mygłą...Mąż do mnie dzwonił: może lepiej nie wracaj, zostań jeszcze chwile przynajmniej póki nie zacznie wiatr wiać.. Ale nie lubie u kogoś tak długo siedzieć. Brzuszek mój już luzik bluzik, nie ma spięć . Myślę, że mogłam troszkę przesadzić wtedy i spanikowaćRUCHY To jest 16tydz 6 dz i chyba wczoraj wieczór pierwszy raz poczłam cosik! Oczywiście nie jestem pewna! Ale tak bulgotało koło pępka. Ach a tu tylko takie bulgotki JEDZENIE No szaleje wczoraj zrobiłam sobie kaszę jaglaną, z kus kus (troszku), z pomidorem, serkiem mozzarellą, ogórkami konserwowymi maluśkimi, oliwkami czarnymi, szczypiorkiem <mniam> i miałam bardzo zdrowy obiadek !! Wczoraj też przyjechał do nas w odwiedziny nasz przyjaciel, wiec dziś na obiad zrobiłam dla męża i kumpla (w założeniu miało być tylko dla nich ale chyba sama zjem :O ): pierś z kurczaka, pokrojone tak cieńko , na to usmażone pieczarki z cebulką, na to majoneziku troszku, i na to grubą warstwę startego sera. Całość na 20 min do lodówki i chłopaki tak zachwalali jedząc, że zachęcili mnie bym sama spróbowała KURCZAK popełniam karygodny błąd! miałam surową kurę z targu i pierś ze sklepu. I zaczełam od kury - odkroiłam szyje kręgosłup, wycięłam pierś i tu szok - w ogóle nie miała prawie tłuszczu! No i nóżke, skrzydełko i szyje wrzuciłam do wody i zrobiłam rosół na kaca (dla męża i kumpla of course i przydał się rosołek na rano jak nie wiem co hehehe).A po skończeniu zabrałam się za pierś ze sklepu .... i myślałam, że zwymiotuje .... tłusta obślizgła tłusta tłusta x 100000. Do tego inny kolor! Taka jasna bardzo, a ta pierś z surowej kurki taka ciemna ![]() Chyba będę tylko pierś z indyka kupować w sklepach a kuraka juz tylko z targu POŁOWA CIĄŻY a kiedy jest ta połowa ciąży? w : 19 tyg 1 dniu czy w 20 tyg 1 dniu? Cytat:
Sunshine cudownie, że już wiesz na 100 procent, że to córeczka ![]() Cytat:
Cytat:
Polecam mój ulubiony serial poprawiający nastrój: ON ONA I DZIECIAKI - ja znalazłam na weeb.tv czy jakoś tak. Kurde upiekłabym jeszcze placka z dyni .... ale może to jutro z rana zrobię - tylko trzeba się przejść po dynie a ich już coraz mniej, nie wiem czy znajdę ;( KIEDY TEN SMOG ZWIEJE! No tak mnie dziś głowa rozbolała jak wyszłam na chwile do sklepu i wróciłam .... podziękować za taki interesik!! I jeszcze pytania mam: Beth - bylaś już u lekarza? W sensie czy drugi maluszek pokazał swoją płeć? ![]() Patryska - pogubiłam się w tych postach, wszystko dobrze tam u Ciebie? Widzialam gdzieś posta, że w pracy jesteś więc rozumie, że już bardzo dobrze? ![]()
|
|
|
#1288 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
justyna fli zapraszam do zrywania
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
DESEREK
a jeszcze opisze, co dziś wykąbinowałam :P Kupilam szarlotkę - podgrzałam w mikrofali, chłopakom zrobiłam po kawie, sobie gorącą czekoladę i akurat miałam lody tiramissu tescowe w zamrażalniku to do gorącej szarlotki każy sobie nabrał lody.... JAAAAAAACię pierniczę
|
|
#1290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem wiem, ale tu akurat nie ma o czym myslec ja czesto badam cukier i na czczo i po posilku godzine- zawsze jest spoko do badania podejde dla bezpieczenstwa, ona mi tak powiedziala bo zapytalam w zartach czy musze nie mam zamiaru "rezygnowac" z tego badania jakby co, mimo ze nie wyobrazam sobie tego wypic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

bo mam też bardzo dużą za ogrzewanie...

), a na to Mąż: "No cóż, będę kochał jak swoje" 

milutko
Jak mam leżeć to już w domu wole. W pon zobaczę co tam u Adasia słychać mam nadzieję, że jest ok bo zaczynam się troszkę martwić, czy mu te skoki ciśnieniowe nie zaszkodziły. Będzie dłuższe usg i mam małego stresa. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i sutki swędzą

ja czesto badam cukier i na czczo i po posilku godzine- zawsze jest spoko