|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
![]() Zdecydowanie wolę opcję z czajnikiem, szybciej, odpowiednia temperatura, wszystko pięknie sprawnie.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-11-07 o 14:21 |
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 9,5min, oszaleli :P Fajny bylby taki, zeby wsadzic tam butle z mlekiem na kolejne karmienie i by juz stala a to by trzymalo stalą temperaturę. Ogolnie w szpitalu mowili, ze mozna podawać mleko smialo w temp. pokojowej (i tak podawalysmy), ale zauwazylam, ze po takim bardziej ulewa/wymiotuje a szkoda mleka, bo mimo ze mi leci po wszystkim (dzis sie ubudzilam w kaluzy mleka, cale lozko zalane), to i tak ledwo wyrabiam na jego potrzeby, karmie na dwa cyce na raz. Przed chwila wydoil w 20min caly cyc i pożarl 80ml odciagniete w trakcie karmienia z drugiego i nadal nie spi tylko sie turla w rożku. A za 15min rozedrze paszcze ze znowu glodny I przypominam, ze on ledwo tydzien skonczyl ![]() No i latam jak ta glupia cala noc po kuchni i jak mleko juz podgrzeje to on przysypia Qrde taki podgrzewacz do sypialni by sie przydal.
|
|
#3273 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
ale widzę że młoda wciąga z większym apetytem jak jest cieplejsze. Niezły żarłok z tego Twojego syna Doriska chyba też ma takiego potrzebującego więcej niż przeciętny noworodek/niemowlak ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Dziewczyny, co robimy z odchowalnią? Przenosimy ten wątek? Zamykamy ten i zakładamy tam nowy?
|
|
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
u nas gdyby nie szwagier to tez byłby Paweł
![]() gratulacje
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas tez w szpitalu bylo to mleko Nawet do domu dawali po butelce na "w razie nocnego kryzysu". I Maks je taka jednorazowka wyparzona karmiony bo typowych butelek ssac nie chce ![]() No trafił mi sie taki żarłok.. Jakby nie ta wizyta na IP to bym myslala ze ma syndrom niedotulenia czy nie wiadomo co ze tyle wisi na cycu bo je i przybiera ksiazkowo.. a on dwa razy tyle potrzebuje ![]() Po tym jak pożarł mi cyce i butle teraz spi juz 1h15min ![]() Maggie, u nas po CC juz 6h pozniej połozne gonily zeby sie zaczac po łózku przekrecac, 8h wstac, a 12h pozniej czlowiek juz po prysznicu byl Inna sprawa ze sie ledwo ruszal
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-11-07 o 16:43 |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytanie czy mamy jakąś chętna na założenie wątku?
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ze mamy wskazania do cc następnym razem ale to taki mega ból i na drugi dzień zajmuj się dzieckiem.. jeszcze ja takiego kolosa urodziłam mnie plecy od kilku dni bolą tak ze szok.. Chyba ze załatwię sobie opiekę na noc przy zmianie pieluch a tak to mąż będzie latał rano.. Jak sobie przypomnę ten ból. . ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#3281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od dwoch dni bylo super. Pobudka co 3h, 40-60ml, kupa i spanie. Przy czym zauwazylam ze jak sie obudzi to zje z 50ml, potem cisnie kupe i zasypia. Wiec przebieram i w trakcie zaczyna plakac i wsadzac dlonie do buzi tak jakby byl glodny, wiec daje mu smoka ale wypluwa. Tak wiec po zmianie pieluchy daje mu jeszcze pozostale mleko ktore dopija i spi :/ wiec mam karmienie na dwa razy :/ No a dzis.. je co godzine po 20ml :/ jestem troche zmeczona bo zanim zje potem kupa potem butelke umyc itd i wychodzi ze zanim sie obroce to godzina mija i on znow chce jesc. Dzis odciagnelam 60ml z obydwu piersi i nie bola takze moze ten makabryczny bol i obrzek juz nie wroca (?) No oby ![]() Jestem strasznie zadowolona z laktatora elektrycznego ale fakt ze glosny wiec nie moge ogladac nic w trakcie wiec czytam ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3282 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Wrześniówki się po prostu przestały udzielać w swoim wątku tutaj, założyły nowy wątek na Odchowalni. Nawet tego na Poczekalni chyba nie zamknęły
|
|
|
#3283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle ze u Ciebie tez tak bedzie za 2-3dni, dopiero dzis mi tak leci mleko ze az tryska w laktator. Sutki tez bolaly piekielnie i takie jakby pecherzyki przezroczyste byly na koncach ale juz sie pogoilo i teraz tak nie boli jak maly ssie, cierpliwosci Co do CC to prawda, bol potworny, ale skurcze parte przy pozamykanej szyjcie byly tak blesne, ze moge miec CC co tydzien, generalnie jednym z najcudowniejszych momentow moim życiu bedzie ten, jak wbili mi w plecy znieczulnie do CC i przestalam czuc skurcze A moj p maly tuczniczek caly czas spi, zaraz mina 2h ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Dziewczyny, ile czekacie po karmieniu z dzieckiem na ramieniu az odbije? Bo Maks tak potrafi byc z 10min i nie odbijac no to wtedy go klade, dluzej nie mam sily w nocy ale moze powinnam czekac dluzej
|
|
#3284 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie do następnego dziecka zupełnie zapomnę jak to przerąbane![]() Ja miałam o 21.40 CC a o 6 godzinie przyszła P Ania i pionizowała babkę obok i p rzy okazji mnie. Ogólnie już po 6 h próbowałam się przekręcić na bok jakoś bo się dusiałam (przez tą moją chorobę nieszczęsną Cytat:
Moja hmm.. a ze 6-8 kupek dziennie i jedną czy dwie takie konkretne W środę i czwartek zrobiła sobie z doopki torpedę i zaatakowała mamusię. W pierwszy dzień poszło na bluzę a w drugi dzień odskoczyłam heheh człowiek kondycji nabierze![]() ale długaśna. Jakie imię? Gratuluję i oby rączki Twoje przestały bolećCytat:
ja mam Lovi Prolactis http://www.ceneo.pl/22358060 elektroniczny i ręczny w jednym Fajny jest![]() Cytat:
Tylko Octeniseptem psikaj co jakiś czas![]() Cytat:
![]() Cytat:
JAk tak dalej pójdzie to nie udźwigniesz obżarciuszka![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olibar współczuję porodu. Masakrę miałaś. Dzielna kobitka z Ciebie Amelie ja tez tak miałam na stole z tym odlotem i mi ciśnienie spadło właśnie jak zaczęłam mocno krwawić z cięcia bleh...
|
|
#3285 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ale Ty nie dokarmiasz mm, to po co Ci?
![]() Mam dzbanek z zimną przegotowaną wodą i wodę w czajniku, niedużo żeby się szybko zagotowała w razie czego. Wlewam do butli trochę tej wody, trochę tamtej i temperatura wycyrklowana co do stopnia ![]() Z odciągniętym trzymanym w lodówce jest gorzej, wstawiam pojemnik po prostu do wrzątku wlanego do miseczki, ale tutaj jednak lepiej się sprawdza podgrzewacz. Wolę nie, bo mnie od jutra przez dwa tygodnie prawie nie będzie
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze jest miec tez wode w termosie taka lekka ciepla ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Mala ja im odlecialam juz jak zaczeli mi smarowac brzuch tym pomaranczowym swinstwem
|
|
|
|
|
#3287 |
|
po drugiej stronie szafy
|
W 50st się lodówkowe nie podgrzeje, chyba że w podgrzewaczu.
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Ja nie widzę zastosowania
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3289 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie wiem co za wynalazek kupiłaś, nie widziałam tego w Rośku
ale zawsze przed podaniem dziecku mleka sprawdzam jego temperaturę na nadgarstku, jak jest za gorące to piorunem się wystudzi, wystarczy chwilę pomachać butelką Próbowałam jeszcze wsadzać butelkę pod kran, daje to ponoć lepszy efekt niż przy wsadzaniu we wrzątek, bo wrzątek ponoć niszczy właściwości mleka itd, ale kiepsko to grzeje...do mleka z lodówki/zamrażarki najlepszy jest chyba jednak podgrzewacz.
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elve Ty się orientujesz w tych Rossamnowskich promocjach. Teraz będzie promo na tusze cienie i takie tam -49%. Wiesz może czy wtedy obniżają cenę tej odżywki do rzęs 4 lash czy jak to się tam zwie co mi polecałyscie?? bo droga ta odżywka
|
|
#3291 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Może twojemu Maksowi i Tobie sie unormuje? Ja też mojemu odciągałam, a teraz już na cycu jedziemy. Cytat:
|
||
|
|
|
#3292 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2268 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2270
|
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jednak wezme Lovi Prolactis, 150 zeta tanszy a niby tez dobry Fajnie by bylo jakby sie z cyca najadal, zobaczymy bo zwykle daje najpierw pocycac a jak nie usypia dopajam butelka (czyli prawie zawsze). Ta plamka na jajkach juz widze sie poprawiła tylko lekko rozwe zostalo, ale sie skorka szybko u takich malenstw regeneruje
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziękuję kochana za fatygęKurde moja Gabi ma chyba ten skok rozwojowy. Jęczy coś, a brzuszek miękki i nie widać, zeby Ją męczył. Śpi niespokojnie i co chwilę jęczy. Kurka wodna to prawda z tym skokiem chyba:/
|
|
#3296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna mi mówiła, że dziecko karmione piersią może zrobić 1 dziennie a może robić do każdej pieluchy i oba przypadki są prawidłowe, a nawet jakby nie zrobiło wcale w ciągu dnia to też przy kp nic złego. Cytat:
ale u mnie dopiero 4 tygodnie, a do tego nie jestem pewna czy już tam wszystko mam ok. ale jak ty już czujesz się ok to szalej! ; p Cytat:
gratuluję! no to jesteśmy wszystkie! |
|||
|
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mała robi od jakiegoś czasu kupkę raz na dwa dni ale się niepokoję bo bardzo jej to ciężko idzie i jest dużo płaczu. Kupka jest płynna ale gęsta
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
A'propo obolałych piersi: jeśli któraś ma bardzo wrażliwe sutki, potrzebuje wietrzyc czy cos, to baaardzo polecam te nakladki:
http://www.aptekagemini.pl/medela-wk...-2-sztuki.html Mega ulga i komfort, nie czuc ich na cycku, sutki się wietrza, poza tym nie trzeba wtedy kupowac jednorazowek
|
#3299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój to jest zarlok 90 mm się nie zaspokoi tylko 120 Będzie położna to podpytam czy tyle można no ale skoro ciągle jęczy to głodny ??? U mnie pokj co 60 ml maks odciagam co 3h ![]() Póki co pije fermatiker na laktacje? KTÓRAŚ UŻYWAŁA I JAK DŁUGO TRZEBA CZEKAĆ NA ZWIĘKSZONĄ ILOŚĆ POKARMU ?---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Fryteczko masz zarloczka tak jak ja ![]() Ile dziennie dziecku kupek powinno robić? Ja mam schize na punkcie biegunek ze mlody może dostać. Dziś od północy byky 4 kupki. To dużo ????
|
|
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

a szkoda mleka, bo mimo ze mi leci po wszystkim (dzis sie ubudzilam w kaluzy mleka, cale lozko zalane), to i tak ledwo wyrabiam na jego potrzeby, karmie na dwa cyce na raz. Przed chwila wydoil w 20min caly cyc i pożarl 80ml odciagniete w trakcie karmienia z drugiego i nadal nie spi tylko sie turla w rożku. A za 15min rozedrze paszcze ze znowu glodny
I przypominam, ze on ledwo tydzien skonczyl
ale widzę że młoda wciąga z większym apetytem jak jest cieplejsze. 
05.07.2008 

Fajny bylby taki, zeby wsadzic tam butle z mlekiem na kolejne karmienie i by juz stala a to by trzymalo stalą temperaturę.

ale dziękuję kochana za fatygę