Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-07, 14:19   #3271
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
JAKI PODGRZEWACZ DO BUTELEK POLECICIE?
Bo po 2 dniach z butla juz dostaje jobla od latania do kuchni i grzania czajnika
Ja mam ten http://www.calineczka.pl/sklep/image...CF356_00-5.jpg i u mnie się nie sprawdził, używam go tylko do podgrzania odciągniętego pokarmu z lodówki i ciągle się na niego wkurzam, bo moja młoda lubi porządnie ciepłe mleko, a on podgrzewa dość delikatnie i bardzo długo to trwa - czekanie 9,5 minuty kiedy dziecko się właśnie obudziło i wyje z głodu to jest jak WIECZNOŚĆ

Zdecydowanie wolę opcję z czajnikiem, szybciej, odpowiednia temperatura, wszystko pięknie sprawnie.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-11-07 o 14:21
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 15:42   #3272
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja mam ten http://www.calineczka.pl/sklep/image...CF356_00-5.jpg i u mnie się nie sprawdził, używam go tylko do podgrzania odciągniętego pokarmu z lodówki i ciągle się na niego wkurzam, bo moja młoda lubi porządnie ciepłe mleko, a on podgrzewa dość delikatnie i bardzo długo to trwa - czekanie 9,5 minuty kiedy dziecko się właśnie obudziło i wyje z głodu to jest jak WIECZNOŚĆ

Zdecydowanie wolę opcję z czajnikiem, szybciej, odpowiednia temperatura, wszystko pięknie sprawnie.
To chociaz wiem czego nie kupowac
9,5min, oszaleli :P Fajny bylby taki, zeby wsadzic tam butle z mlekiem na kolejne karmienie i by juz stala a to by trzymalo stalą temperaturę.

Ogolnie w szpitalu mowili, ze mozna podawać mleko smialo w temp. pokojowej (i tak podawalysmy), ale zauwazylam, ze po takim bardziej ulewa/wymiotuje a szkoda mleka, bo mimo ze mi leci po wszystkim (dzis sie ubudzilam w kaluzy mleka, cale lozko zalane), to i tak ledwo wyrabiam na jego potrzeby, karmie na dwa cyce na raz. Przed chwila wydoil w 20min caly cyc i pożarl 80ml odciagniete w trakcie karmienia z drugiego i nadal nie spi tylko sie turla w rożku. A za 15min rozedrze paszcze ze znowu glodny I przypominam, ze on ledwo tydzien skonczyl
No i latam jak ta glupia cala noc po kuchni i jak mleko juz podgrzeje to on przysypia Qrde taki podgrzewacz do sypialni by sie przydal.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 16:01   #3273
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
9,5min, oszaleli :P Fajny bylby taki, zeby wsadzic tam butle z mlekiem na kolejne karmienie i by juz stala a to by trzymalo stalą temperaturę.
On tak trzyma, ale tylko przez 20 minut.
Cytat:
Ogolnie w szpitalu mowili, ze mozna podawać mleko smialo w temp. pokojowej (i tak podawalysmy), ale zauwazylam, ze po takim bardziej ulewa/wymiotuje
Ja tego u swojej nie zauważyłam, w szpitalu też temperaturę pokojową pożerała, tam to w ogóle szli na łatwiznę, bo sponsor załatwił mm ready to drink, więc tam to tylko otwierali flaszkę, nasadzali smoczek i siup do dzioba ale widzę że młoda wciąga z większym apetytem jak jest cieplejsze.

Niezły żarłok z tego Twojego syna Doriska chyba też ma takiego potrzebującego więcej niż przeciętny noworodek/niemowlak

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Dziewczyny, co robimy z odchowalnią? Przenosimy ten wątek? Zamykamy ten i zakładamy tam nowy?
Stary 2015-11-07, 16:18   #3274
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

Ogolnie w szpitalu mowili, ze mozna podawać mleko smialo w temp. pokojowej (i tak podawalysmy), ale zauwazylam, ze po takim bardziej ulewa/wymiotuje a szkoda mleka, bo mimo ze mi leci po wszystkim (dzis sie ubudzilam w kaluzy mleka, cale lozko zalane), to i tak ledwo wyrabiam na jego potrzeby, karmie na dwa cyce na raz. Przed chwila wydoil w 20min caly cyc i pożarl 80ml odciagniete w trakcie karmienia z drugiego i nadal nie spi tylko sie turla w rożku. A za 15min rozedrze paszcze ze znowu glodny I przypominam, ze on ledwo tydzien skonczyl
No i latam jak ta glupia cala noc po kuchni i jak mleko juz podgrzeje to on przysypia Qrde taki podgrzewacz do sypialni by sie przydal.
Ojojoj no zarloczek ci siie trafil
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 16:33   #3275
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam medela swing i sobie go bardzo chwalę Wiem że jest podwójna medela z gorsetem, wtedy nie trzeba trzymać i ciągnie ekspresowo, bo od razu z dwóch piersi, ale czy ja wiem, czy koniecznie trzeba w niego inwestować?

Bosz, zjem tego swojego chłopa

Ja też wstawałam, ale jednak sikanie wymagało mniejszej przytomności niż wstawanie do dzidziola i trwało zdecydowanie krócej

Nie wiem czy czuję się dobrze, sprawdzimy Moje libido mi już uszami dymi więc gorzej po seksie raczej nie będzie
Dzięki sprawdzę
Stary 2015-11-07, 16:36   #3276
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
PIĘKNE
Mój mąż ma na imię Paweł inaczej sama bym tak synkowi dała

:
u nas gdyby nie szwagier to tez byłby Paweł

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
10.50 przyszła na świat 57 cm i 3400 g
gratulacje
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 16:38   #3277
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Ja tego u swojej nie zauważyłam, w szpitalu też temperaturę pokojową pożerała, tam to w ogóle szli na łatwiznę, bo sponsor załatwił mm ready to drink, więc tam to tylko otwierali flaszkę, nasadzali smoczek i siup do dzioba ale widzę że młoda wciąga z większym apetytem jak jest cieplejsze.

Niezły żarłok z tego Twojego syna Doriska chyba też ma takiego potrzebującego więcej niż przeciętny noworodek/niemowlak

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Dziewczyny, co robimy z odchowalnią? Przenosimy ten wątek? Zamykamy ten i zakładamy tam nowy?
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ojojoj no zarloczek ci siie trafil
elve, no to taki zeby dluzej trzymal temperature, jak gora co 3h potrzebne do karmienia a do 6h moze stac cieple.
U nas tez w szpitalu bylo to mleko Nawet do domu dawali po butelce na "w razie nocnego kryzysu". I Maks je taka jednorazowka wyparzona karmiony bo typowych butelek ssac nie chce

No trafił mi sie taki żarłok.. Jakby nie ta wizyta na IP to bym myslala ze ma syndrom niedotulenia czy nie wiadomo co ze tyle wisi na cycu bo je i przybiera ksiazkowo.. a on dwa razy tyle potrzebuje
Po tym jak pożarł mi cyce i butle teraz spi juz 1h15min A ja doje dalej na kolejna butle

Maggie, u nas po CC juz 6h pozniej połozne gonily zeby sie zaczac po łózku przekrecac, 8h wstac, a 12h pozniej czlowiek juz po prysznicu byl Inna sprawa ze sie ledwo ruszal

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-11-07 o 16:43
Stary 2015-11-07, 16:50   #3278
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

A jaki jest standard - myślę że nie ma co odbiegać ?
Pytanie czy mamy jakąś chętna na założenie wątku?
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 16:51   #3279
izabela596
Raczkowanie

Cytat:
gratulacje
Stary 2015-11-07, 16:57   #3280
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za rady Kochana
Ja juz z nim wszystkiego probowalam, nawet karmienia na lezaco z proba spania - wszystko to na nic, bo po 15-20min ciamkania byl znowu ryk :/ I tak póltorej dnia lacznie z noca...

Na szczescie tak jak juz pisalam na FB powod takiego zachowania byl niewiarygodny i banalny - pojechalismy na IP a tam diagnoza, ze Maks po prostu jest GŁODNY! Mimo dojenia mnie godzinami, doslownie dojenia bo mleko leci, slysze polykanie i ulewa, jemu bylo malo. Zostal zwazony i wyszlo, ze w 3 dni przybral 210g - a i tak glodny, nie docieralo to do mnie w ogole jak piediatra tlumaczyla stalam jak slup soli, no bo jak glodny W ramach potwierdzenia teorii, dostal na IP butelke MM - wypil 70ml duszkiem i usnął!! Podobno trafil mi sie wysokoenergetycznochlonny egzemplarz, o duzo wiekszych potrzebach niz typowo noworodek na swoj wiek i zalecenia z IP są takie, zeby karmic z piersi i odciagac i na zawolanie dopajac butelką. I tak robie i odrazu inaczej, noc poprzednia przespal 3,5 oraz 3h. Wczoraj w ciagu dnia tez calkiem ladnie, na wieczor jednak znowu sie rozbudzil i nawet podawanie odciagnietego slabo pomagalo, finalnie jednak zasypial na 0,5-1h, a nad ranem udalo sie ciurkiem 3h. Teraz znow go cos meczy bo mi wymiotuje ale pediatra mowila, zeby sienieprzejmowac bo przez te duze potrzeby moze miec chwilowe fazy ze żoładeczek nie nadąża.

Dzięki Kochana za pomoc
Co prawda problem został juz zdiagnozowany na IP (opisalam powyzej dla aoliath) ale na pewno cos tez jest w tym co piszesz. Szczegolnie ze Maks jest dzieckiem, ktore traumatycznie przeżylo porod (urodzil sie bardzo wykonczony porodem, dopiero za chwile i cichutko jak myszka zaplakal, mial lekkie niedotlenienie przez moje mordercze skurcze, po czym zostal gwałtownie wyrwany na swiat przez CC i z racji na powyzsze komplikacje nie bylo kontaktu skóra do skory a pierwsza proba karmienia dopiero po 3h bo trafil na obserwacje...
Od początku wiec wyjątkowo potrzebuje bycia otulonym, ciagle kokonię go w tetrę a zasypia opatulony w rożku. Za poradą położnych ze szpitala używamy tez smoczka bo ma bardzo silną potrzebe ssania nawet przes sen (robil to jeszcze w brzuszku, mam zdjecia z usg jak zjada palce a urodzil sie ze skórka schodząca z raczek, tak je w brzuchu wymaltretowal )

Jak powyzej, kokonię go caly czas Inaczej nie zasnie...
A przy piersi różnie, 5min czujny spokojny z wyszczerzonymi oczkami, kolejne 5min spokojny z zamkniętymi a potem przysypia...

Z moim jest podobnie. Z tym, ze to w dzien cyca, bo mam sile z nim siedziec, jakis film obejrze, w miedzyczasie z drugiej pościągam i popakuje pokarm do lodowki, a w nocy znowu daje butelke, bo jestem juz wykonczona poza tym jeszcze szybciej przysypia mi przy cycu wiec po 15min znowu by byl ryk

U mnie w szpitalu tez tak jest Co ma swoje plusy i minusy, no bo wez nie podnos glowy 8h jak masz płaczące dziecko pod pacha i go nie widzisz Niestety ja dostalam dopiero po 3h bo byl na obserwacji

O masakra poród, współczuje końcowki
U mnie bylo podobnie, tez ten durny zel na szyjkie, potem kilkugodzinne paranormalne skurcze co 1-2min, przechodzące w mordercze parte z tym ze rozwarcie stanelo na 3 palcach, szyjke dluga, glowka wysoko no i finalnie spadek tętna u malego, wiec zakończylo sie u mnie CC.

Będzie dobrze - teraz juz mamy wskazanie do CC takze nikt nas do tej traumy ponownie nie zmusi, swoje przeszlysmy i dosc

Mój tez takimi musztardami strzela i calkiem "przyjemne" te kupki bo jakby hmmm, calkiem suche, w znaczeniu ze na pupci zostają tylko takie ziarenka bardziej to wytarcia niz do mycia, a reszta w pieluszcze ale to tez pewnie zasluga pampersów

Dołączam do pytania: jaki polecicie laktator elektryczny? Medela? Jaki model? Szukam czego, cichego, co da sie obslugiwac jedna ręką (tak jak reczny). Bo jednak musze odciagac i na dłuzszą mete na ręcznym nie ujade.

Poza tym JAKI PODGRZEWACZ DO BUTELEK POLECICIE?
Bo po 2 dniach z butla juz dostaje jobla od latania do kuchni i grzania czajnika
A dużo odciagasz mleka. Ja z jednej piersi tylko po 30 ml co 3-4 h. Póki co pije fermatiker na zwiększoną ilość mleczka

Wiem ze mamy wskazania do cc następnym razem ale to taki mega ból i na drugi dzień zajmuj się dzieckiem.. jeszcze ja takiego kolosa urodziłam mnie plecy od kilku dni bolą tak ze szok..

Chyba ze załatwię sobie opiekę na noc przy zmianie pieluch a tak to mąż będzie latał rano..

Jak sobie przypomnę ten ból. .

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
9,5min, oszaleli Fajny bylby taki, zeby wsadzic tam butle z mlekiem na kolejne karmienie i by juz stala a to by trzymalo stalą temperaturę.

Moj tez mega pożeracz tylko ze go musze dokarmiać mm bo mam mało narazie pokarmu. Przystawiam co jakiś czas żeby się nie odzwyczail od cycka ale jest ciężko bo mam czerwone całe sutki I boję się o stan zapalny
Stary 2015-11-07, 17:02   #3281
olibar
Raczkowanie

Cytat:
9,5min, oszaleli Fajny bylby taki, zeby wsadzic tam butle z mlekiem na kolejne karmienie i by juz stala a to by trzymalo stalą temperaturę.

Haha ja dzis mam takiego zarloka a raczej terroryste.

Od dwoch dni bylo super. Pobudka co 3h, 40-60ml, kupa i spanie. Przy czym zauwazylam ze jak sie obudzi to zje z 50ml, potem cisnie kupe i zasypia. Wiec przebieram i w trakcie zaczyna plakac i wsadzac dlonie do buzi tak jakby byl glodny, wiec daje mu smoka ale wypluwa. Tak wiec po zmianie pieluchy daje mu jeszcze pozostale mleko ktore dopija i spi :/ wiec mam karmienie na dwa razy :/

No a dzis.. je co godzine po 20ml :/ jestem troche zmeczona bo zanim zje potem kupa potem butelke umyc itd i wychodzi ze zanim sie obroce to godzina mija i on znow chce jesc.

Dzis odciagnelam 60ml z obydwu piersi i nie bola takze moze ten makabryczny bol i obrzek juz nie wroca (?) No oby

Jestem strasznie zadowolona z laktatora elektrycznego ale fakt ze glosny wiec nie moge ogladac nic w trakcie wiec czytam

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 17:02   #3282
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
A jaki jest standard - myślę że nie ma co odbiegać ?
Pytanie czy mamy jakąś chętna na założenie wątku?
Nie mam pojęcia jaki jest standard, pierwszy raz się na Mamie z klasą udzielam Wrześniówki się po prostu przestały udzielać w swoim wątku tutaj, założyły nowy wątek na Odchowalni. Nawet tego na Poczekalni chyba nie zamknęły
Stary 2015-11-07, 17:29   #3283
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
A dużo odciagasz mleka. Ja z jednej piersi tylko po 30 ml co 3-4 h. Póki co pije fermatiker na zwiększoną ilość mleczka

Wiem ze mamy wskazania do cc następnym razem ale to taki mega ból i na drugi dzień zajmuj się dzieckiem.. jeszcze ja takiego kolosa urodziłam mnie plecy od kilku dni bolą tak ze szok..

Chyba ze załatwię sobie opiekę na noc przy zmianie pieluch a tak to mąż będzie latał rano..

Jak sobie przypomnę ten ból. .

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Moj tez mega pożeracz tylko ze go musze dokarmiać mm bo mam mało narazie pokarmu. Przystawiam co jakiś czas żeby się nie odzwyczail od cycka ale jest ciężko bo mam czerwone całe sutki I boję się o stan zapalny
Przed chwila z obu w trybie 7-5-3min odciagnelam 100ml A karmilam i odciagalam jednoczesnie 1h45min temu.
Mysle ze u Ciebie tez tak bedzie za 2-3dni, dopiero dzis mi tak leci mleko ze az tryska w laktator. Sutki tez bolaly piekielnie i takie jakby pecherzyki przezroczyste byly na koncach ale juz sie pogoilo i teraz tak nie boli jak maly ssie, cierpliwosci
Co do CC to prawda, bol potworny, ale skurcze parte przy pozamykanej szyjcie byly tak blesne, ze moge miec CC co tydzien, generalnie jednym z najcudowniejszych momentow moim życiu bedzie ten, jak wbili mi w plecy znieczulnie do CC i przestalam czuc skurcze

A moj p maly tuczniczek caly czas spi, zaraz mina 2h Oby w nocy tez tak bylo Tylko musze mleka nadoić.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Haha ja dzis mam takiego zarloka a raczej terroryste.

Od dwoch dni bylo super. Pobudka co 3h, 40-60ml, kupa i spanie. Przy czym zauwazylam ze jak sie obudzi to zje z 50ml, potem cisnie kupe i zasypia. Wiec przebieram i w trakcie zaczyna plakac i wsadzac dlonie do buzi tak jakby byl glodny, wiec daje mu smoka ale wypluwa. Tak wiec po zmianie pieluchy daje mu jeszcze pozostale mleko ktore dopija i spi :/ wiec mam karmienie na dwa razy :/

No a dzis.. je co godzine po 20ml :/ jestem troche zmeczona bo zanim zje potem kupa potem butelke umyc itd i wychodzi ze zanim sie obroce to godzina mija i on znow chce jesc.

Dzis odciagnelam 60ml z obydwu piersi i nie bola takze moze ten makabryczny bol i obrzek juz nie wroca (?) No oby

Jestem strasznie zadowolona z laktatora elektrycznego ale fakt ze glosny wiec nie moge ogladac nic w trakcie wiec czytam

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
U mojego to standart, jak sie obudzi to biore do cyca na ile on chce czyli az sie "naje", potem na przewijanie, po chwili oczy jak 5zl i zaczyna przy tym wsadzac palce do buzi i wtedy biore i dopajam z butelki. Tylko tez zaczal wlasnie popijac sennie po 20ml i zasypiac na 15-30min, wiec go biore na "przeglodzenie" - po przewinieciu troche pobujam, powpycham smoczka i dopiero jak juz widze ze zaraz bedzie ryk to daje butelke i wtedy duszkiem wypija dobre kilkadziesiat ml i lula z 1-3h.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Dziewczyny, ile czekacie po karmieniu z dzieckiem na ramieniu az odbije? Bo Maks tak potrafi byc z 10min i nie odbijac no to wtedy go klade, dluzej nie mam sily w nocy ale moze powinnam czekac dluzej

Stary 2015-11-07, 18:05   #3284
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Tez cholera swoje przezylas... :/
Ja mam straszna traume po tym wszystkim i szczerze to nie wiem czy drugi raz chce znów to przechodzić. . . Może nie będzie tak samo, ale jednak uraz został na psychice :/
JA miałam i kijową ciążę i poród, ale już tak tego nie pamiętam za bardzo Pewnie do następnego dziecka zupełnie zapomnę jak to przerąbane

Cytat:
[/COLOR]
Wow po 10 wstalas. Szacun. Ja po 18 h.
Ja miałam o 21.40 CC a o 6 godzinie przyszła P Ania i pionizowała babkę obok i p rzy okazji mnie. Ogólnie już po 6 h próbowałam się przekręcić na bok jakoś bo się dusiałam (przez tą moją chorobę nieszczęsną) i tragicznie mnie bolały plecy:/

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ile razy dziennie wasze maluchy te karmione piersia robia kupy
Nel mi dzis zrobila kupe piane i niby to normalne ale inni pisza ze nie zebym badania zrobila pamietam ze Inga tez tak miala i przeszlo samo ale oczywiscie sie zdenerwowalam.
Trzęsiesz Nelcią za bardzo i się spieniło meczko
Moja hmm.. a ze 6-8 kupek dziennie i jedną czy dwie takie konkretne W środę i czwartek zrobiła sobie z doopki torpedę i zaatakowała mamusię. W pierwszy dzień poszło na bluzę a w drugi dzień odskoczyłam heheh człowiek kondycji nabierze

Cytat:
ale długaśna. Jakie imię? Gratuluję i oby rączki Twoje przestały boleć

Cytat:
Dziewczyny JAKI POLECACIE DOBRY LAKTATOR ELEKTRONICZNY? ? Słyszałam że jest nawet taki co go się zakłada i normalnie chodzić

PROSZĘ O POMOC

ja mam Lovi Prolactis http://www.ceneo.pl/22358060 elektroniczny i ręczny w jednym Fajny jest choć w sumie porównania nie mam z innym elektronicznym

Cytat:
Jak oporządzic mikrorankę-odparzenie u maluszka?
Bo mąż przewijal nad ranem i rano i cos musial niedokładnie zrobic, bo Maksowi na jajkach w jednym miejscu zrobila sie taka mikroranka, jak przylozyc wacik to jest kropeczka krwista. Tak to dupka ładna i jajka. Poki co psiknełam Octeniseptem i zabezpieczylam Linomagiem z witaminami A+E.
Lepiej niczym nie smaruj i to takim tłustym jeszcze. NAlepiej mleczkiem posmaruj. TO musi oddychać i się ładnie zagoi Tylko Octeniseptem psikaj co jakiś czas

Cytat:

A jak to robisz z czajnikiem? Dokładna instrukcja proszę

Cytat:

Rany jaki żarłok JAk tak dalej pójdzie to nie udźwigniesz obżarciuszka Strasznie CI się wymagające męskie egzemplarze trafiają

Cytat:
Cytat:
To dawaj zakładaj na odchowalni

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny, ile czekacie po karmieniu z dzieckiem na ramieniu az odbije? Bo Maks tak potrafi byc z 10min i nie odbijac no to wtedy go klade, dluzej nie mam sily w nocy ale moze powinnam czekac dluzej
W sumie nie tak długo, a czasami wcale nie odbije. Za to słysze jak Jej się odbija i idzie powietrze nosem jak jeszcze doi więc się odpowietrza w trakcie już

Olibar współczuję porodu. Masakrę miałaś. Dzielna kobitka z Ciebie

Amelie ja tez tak miałam na stole z tym odlotem i mi ciśnienie spadło właśnie jak zaczęłam mocno krwawić z cięcia bleh...
Stary 2015-11-07, 18:24   #3285
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A jak to robisz z czajnikiem? Dokładna instrukcja proszę
Ale Ty nie dokarmiasz mm, to po co Ci?
Mam dzbanek z zimną przegotowaną wodą i wodę w czajniku, niedużo żeby się szybko zagotowała w razie czego. Wlewam do butli trochę tej wody, trochę tamtej i temperatura wycyrklowana co do stopnia
Z odciągniętym trzymanym w lodówce jest gorzej, wstawiam pojemnik po prostu do wrzątku wlanego do miseczki, ale tutaj jednak lepiej się sprawdza podgrzewacz.
Cytat:
To dawaj zakładaj na odchowalni
Wolę nie, bo mnie od jutra przez dwa tygodnie prawie nie będzie
Stary 2015-11-07, 18:27   #3286
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dzbanek z zimną przegotowaną wodą i wodę w czajniku, niedużo żeby się szybko zagotowała w razie czego. Wlewam do butli trochę tej wody, trochę tamtej i temperatura wycyrklowana co do stopnia
Z odciągniętym trzymanym w lodówce jest gorzej, wstawiam pojemnik po prostu do wrzątku wlanego do miseczki, ale tutaj jednak lepiej się sprawdza podgrzewacz.
Podobno we wrzatku nie mozna podgrzewac, max 50st moze byc...
Dobrze jest miec tez wode w termosie taka lekka ciepla

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Mala ja im odlecialam juz jak zaczeli mi smarowac brzuch tym pomaranczowym swinstwem
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 18:43   #3287
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Podobno we wrzatku nie mozna podgrzewac, max 50st moze byc...
W 50st się lodówkowe nie podgrzeje, chyba że w podgrzewaczu.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dobrze jest miec tez wode w termosie taka lekka ciepla
Ja nie widzę zastosowania
Stary 2015-11-07, 19:01   #3288
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No chodzi mi właśnie o podgrzewanie odciągniętego. Kupiłam w Rossmanie takie coś do utrzymywania ciepła i nie wiem jak to podgrzać taką butlę, żeby z godzinę choć trzymało ciepło. A jak znowu podgrzeję za bardzo a to się okaże że dobrze dziadostwo trzyma ciepło i będę chciała dać Gabi a mleczko za gorące. Eh może zrobię test z wodą
Stary 2015-11-07, 19:12   #3289
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nie wiem co za wynalazek kupiłaś, nie widziałam tego w Rośku ale zawsze przed podaniem dziecku mleka sprawdzam jego temperaturę na nadgarstku, jak jest za gorące to piorunem się wystudzi, wystarczy chwilę pomachać butelką

Próbowałam jeszcze wsadzać butelkę pod kran, daje to ponoć lepszy efekt niż przy wsadzaniu we wrzątek, bo wrzątek ponoć niszczy właściwości mleka itd, ale kiepsko to grzeje...do mleka z lodówki/zamrażarki najlepszy jest chyba jednak podgrzewacz.
Stary 2015-11-07, 19:29   #3290
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co za wynalazek kupiłaś, nie widziałam tego w Rośku ale zawsze przed podaniem dziecku mleka sprawdzam jego temperaturę na nadgarstku, jak jest za gorące to piorunem się wystudzi, wystarczy chwilę pomachać butelką

Próbowałam jeszcze wsadzać butelkę pod kran, daje to ponoć lepszy efekt niż przy wsadzaniu we wrzątek, bo wrzątek ponoć niszczy właściwości mleka itd, ale kiepsko to grzeje...do mleka z lodówki/zamrażarki najlepszy jest chyba jednak podgrzewacz.
Szkoda mi właśnie kasy na podgrzewacz jak chce dawać odciągnięte mleczko tylko jak gdzies pójdę gdzie nie będę chciała cycka na wierzch wystawiać

Elve Ty się orientujesz w tych Rossamnowskich promocjach. Teraz będzie promo na tusze cienie i takie tam -49%. Wiesz może czy wtedy obniżają cenę tej odżywki do rzęs 4 lash czy jak to się tam zwie co mi polecałyscie?? bo droga ta odżywka
Stary 2015-11-07, 19:50   #3291
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
p

Dołączam do pytania: jaki polecicie laktator elektryczny? Medela? Jaki model? Szukam czego, cichego, co da sie obslugiwac jedna ręką (tak jak reczny). Bo jednak musze odciagac i na dłuzszą mete na ręcznym nie ujade.
:
Ja mam Medela Swing . Dobrze mi się z niego odciąga. Mam pożyczony. Właśnie wygooglowałam i zobaczylam ile kosztuje. Łomatko
A Może twojemu Maksowi i Tobie sie unormuje? Ja też mojemu odciągałam, a teraz już na cycu jedziemy.
Cytat:
Jak oporządzic mikrorankę-odparzenie u maluszka?
Bo mąż przewijal nad ranem i rano i cos musial niedokładnie zrobic, bo Maksowi na jajkach w jednym miejscu zrobila sie taka mikroranka, jak przylozyc wacik to jest kropeczka krwista. Tak to dupka ładna i jajka. Poki co psiknełam Octeniseptem i zabezpieczylam Linomagiem z witaminami A+E.
Mój Maks miał to samo... Możesz też mąką ziemniaczaną zasypywać. Krem Musteli też jest dobry na takie sprawy.
Stary 2015-11-07, 20:01   #3292
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve Ty się orientujesz w tych Rossamnowskich promocjach. Teraz będzie promo na tusze cienie i takie tam -49%. Wiesz może czy wtedy obniżają cenę tej odżywki do rzęs 4 lash czy jak to się tam zwie co mi polecałyscie?? bo droga ta odżywka
Dziewczyny w wątku rossmanowskim pisały dziś że sprawdziły i że niestety ta odżywka nie jest w promocji.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2268

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2270
Stary 2015-11-07, 20:07   #3293
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja mam Medela Swing . Dobrze mi się z niego odciąga. Mam pożyczony. Właśnie wygooglowałam i zobaczylam ile kosztuje. Łomatko
A Może twojemu Maksowi i Tobie sie unormuje? Ja też mojemu odciągałam, a teraz już na cycu jedziemy.

Mój Maks miał to samo... Możesz też mąką ziemniaczaną zasypywać. Krem Musteli też jest dobry na takie sprawy.
No ten Medela masakra cena Chyba jednak wezme Lovi Prolactis, 150 zeta tanszy a niby tez dobry
Fajnie by bylo jakby sie z cyca najadal, zobaczymy bo zwykle daje najpierw pocycac a jak nie usypia dopajam butelka (czyli prawie zawsze).
Ta plamka na jajkach juz widze sie poprawiła tylko lekko rozwe zostalo, ale sie skorka szybko u takich malenstw regeneruje

Stary 2015-11-07, 20:44   #3294
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

o ja sie tez na nią zasadzam
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 21:16   #3295
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w wątku rossmanowskim pisały dziś że sprawdziły i że niestety ta odżywka nie jest w promocji.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2268

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2270
no i mi smutno ale dziękuję kochana za fatygę

Kurde moja Gabi ma chyba ten skok rozwojowy. Jęczy coś, a brzuszek miękki i nie widać, zeby Ją męczył. Śpi niespokojnie i co chwilę jęczy. Kurka wodna to prawda z tym skokiem chyba:/
Stary 2015-11-07, 22:06   #3296
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ile razy dziennie wasze maluchy te karmione piersia robia kupy
Nel mi dzis zrobila kupe piane i niby to normalne ale inni pisza ze nie zebym badania zrobila pamietam ze Inga tez tak miala i przeszlo samo ale oczywiscie sie zdenerwowalam.
mój nie wali kupki do każdej pieluchy, mamy tak ze 3-4 kupy.
położna mi mówiła, że dziecko karmione piersią może zrobić 1 dziennie a może robić do każdej pieluchy i oba przypadki są prawidłowe, a nawet jakby nie zrobiło wcale w ciągu dnia to też przy kp nic złego.

Cytat:
Dziewczyny, jak myślicie, seks przed wizytą u gina to duża lekkomyślność?
ale bym sobie poużywała już ; p
ale u mnie dopiero 4 tygodnie, a do tego nie jestem pewna czy już tam wszystko mam ok.

ale jak ty już czujesz się ok to szalej! ; p

Cytat:
A ja niestety nie mogę się przyzwyczaić do tych nocnych wybudzeń, chodzę przez to nieprzytomna :/
ja też, a rano wstać nie mogę

Cytat:
gratuluję! no to jesteśmy wszystkie!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 07:49   #3297
ktosiula
Wtajemniczenie

Moja mała robi od jakiegoś czasu kupkę raz na dwa dni ale się niepokoję bo bardzo jej to ciężko idzie i jest dużo płaczu. Kupka jest płynna ale gęsta

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 09:55   #3298
Pasztetnik
Zadomowienie

A'propo obolałych piersi: jeśli któraś ma bardzo wrażliwe sutki, potrzebuje wietrzyc czy cos, to baaardzo polecam te nakladki:
http://www.aptekagemini.pl/medela-wk...-2-sztuki.html
Mega ulga i komfort, nie czuc ich na cycku, sutki się wietrza, poza tym nie trzeba wtedy kupowac jednorazowek

Stary 2015-11-08, 10:14   #3299
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

No u Nas tez gotowce byky mleka. .

Mój to jest zarlok 90 mm się nie zaspokoi tylko 120
Będzie położna to podpytam czy tyle można no ale skoro ciągle jęczy to głodny ??? U mnie pokj co 60 ml maks odciagam co 3h
Póki co pije fermatiker na laktacje?
KTÓRAŚ UŻYWAŁA I JAK DŁUGO TRZEBA CZEKAĆ NA ZWIĘKSZONĄ ILOŚĆ POKARMU ?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
elve, no to taki zeby dluzej trzymal temperature, jak gora co 3h potrzebne do karmienia a do 6h moze stac cieple.
U nas tez w szpitalu bylo to mleko Nawet do domu dawali po butelce na "w razie nocnego kryzysu". I Maks je taka jednorazowka wyparzona karmiony bo typowych butelek ssac nie chce

No trafił mi sie taki żarłok.. Jakby nie ta wizyta na IP to bym myslala ze ma syndrom niedotulenia czy nie wiadomo co ze tyle wisi na cycu bo je i przybiera ksiazkowo.. a on dwa razy tyle potrzebuje
Po tym jak pożarł mi cyce i butle teraz spi juz 1h15min liz: A ja doje dalej na kolejna butle

Maggie, u nas po CC juz 6h pozniej połozne gonily zeby sie zaczac po łózku przekrecac, 8h wstac, a 12h pozniej czlowiek juz po prysznicu byl Inna sprawa ze sie ledwo ruszal
Jej.. ja miałam cc po 11 a na drugi dzień 6 rano wstać. O kąpieli to mi nawet nie przypominaj ; ( ledwo można było poruszać się na boki..

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Fryteczko masz zarloczka tak jak ja

Ile dziennie dziecku kupek powinno robić? Ja mam schize na punkcie biegunek ze mlody może dostać. Dziś od północy byky 4 kupki. To dużo ????
Stary 2015-11-08, 10:45   #3300
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

Ile dziennie dziecku kupek powinno robić? Ja mam schize na punkcie biegunek ze mlody może dostać. Dziś od północy byky 4 kupki. To dużo ????
Nie ma określenia ile powinno robić. Od "nie musi robić każdego dnia" do kilkunastu dziennie. Także spokojnie. Zakres jest duży i z Twoim maluszkiem wszystko w porzadku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości