|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9
BLACK na swieta dla chlopca to mi sie cos takiego podoba http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-160125-1.html i nie bedzie jednorazowe
dla chlopcow mialam pajaca i czapke mikolajke ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- MALA a taki? http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-153688-1.html ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Ogarnelam pieterko ale jeszcze nie calo bo przerwa na karmienie malej (zjadla pieknie 60 kaszy, popila herbatka) i wlasnie zasnela ide myc podlogi i za obiad sie brac dzis lasagne.
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Sprzedaje ta kurtke nexta musztardowa. Wystawilam na all za 25zl do licytacji. Kup teraz za 50zl. Dobra cena? Niestety rekawki mamy krotkawe no i to rozm 74 a my juz 80smigamy. Myslalam ze next ma zawyzona rozmiarowke.
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK mlodej zaraz 7 msc stuknie a ogrodniczki z nexta 3/6msc wciaz za duze sa :/ pajace nosi 6/9 dla odmiany. Dziwna rozmiarowka
|
#3214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super ze kupka poszła Cytat:
No to chyba jednak dobra ta zupke mama zrobiła 😉 Cytat:
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie. Ogolnie jest ok tylko rekawki krotkie.
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 200g dzis delikatnych jarzynek Alcia zjadła
dałam wody to nie, soku z woda tez nie a potem samej wody jednak troche wypiła hmm, chyba ten sok hippa marchew z jabłkiem lepiej smakował ![]() Do 13:45 juz 4 h snu za nami, niezle, i ja sie załapałam na druga drzemkę, taka dzis pogoda senna, deszczowa Ehhh
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajowy masz dobry gust matka![]() Cytat:
Ja tak samo ![]() Cytat:
Eh no wiem ale ja tak sobie lubie popatrzeć ja córcie i ona na mnie hehe papużki nierozłączki troche Masz jakis typ kiecki? Ja pewnie sie przejadę w grudniu na poszukiwania, juz kolekcja świąteczna pewnie jest i teraz ![]() Hania-super, ze kupka poszła ! A obiadami sie nie przejmuj, w koncu bedzie lepiej ! A ile h po ostatnim jedzonku dałas? Majka-brawo, zupka mamusi smakowała ![]() A żółtko tak normalnie mieszasz ?
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukam czegoś w stylu tego kombi czy sukienki http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p2985071.html http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...9p2814882.html
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilove-dzięki, pózniej obluksm bo zara teraz ma cos ze stronka
![]() Dziewczyny, znacie jakis przepis na ciasto z duza ilością jajek? Mamy ich tyle w lodowce, ze nie zdążymy zjesc chyba
|
#3222 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9
Cytat:
To fajnie poprostu dwie rożne kobiety i dwie rożne relacje myślałam że coś nie tak ![]() Wiesz co ja na kreskach sie nieznam. Wzięłam na próbę Rimmel taka w sztyfcie i gąbeczka z drugiej strony. Cytat:
O kurcze nieźle, wygodnie Wam tak? Cytat:
Oo świetny taki dopasowany )Cytat:
To ekstra! 👏🏻 Cytat:
Fajne bardzo spodnie i brawa za zupkę ![]() Cytat:
W nocy pół butli wypiła, rano drugie pół![]() Dziś zjadła 150 groszku wymieszanego z jarzynkami, jeszcze miała chęć ale już nie dawałam. Może jutro podam mięsko pierwszy raz Mam dać ile zechce czy ostrożniej na początku???---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Ja jeszcze stroju wcale nie patrzyłam. Kombi muszę kupić tylko zastanawiam się jaki rozmiar hmm czy w 80 mi się dziecko nie utopi hmm bo ona taka drobna raczej. Tzn drobna na długość hehe ![]() Kamilove Goczek w jakich rozmiarach macie kombi Wasxym kruszynim?
|
|
#3223 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
moja lubi kubeljiem na pieluchy stukac 😛Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- PAVLINECKA gratuluje 2giego zabka. VIOLKA super ze Ada w łóżeczku sama zasnela,bez protestów Trzymam kciuki oby yak dalej. Upiekłam babkę Majki i jedziemy do koleżAnki z 2ga małą Hania Moja dziś dobre dziecko grala ![]() bo czekalana kuzyna ale nas wystawili do wiatri.a obiecałam jej towarzystwo jak ładnie zje obiad.i zjadla! 😃 |
|||
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a u nas dzis 3 kupy w tym jedna na dwa pampersy oczywiście świeżo przebrane a jak
![]() Chyba do Roska skocze, szkoda, ze ta promka na odzywki nie wchodzi
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
VIOLA jak by nie bylo wygodnie to bym z nia nie spala
teraz sie za to rozpycha juz i po malu ja przenosze do siebie tj 2metry dalej ![]() MADZIX rob jajecznice lub omlety, na obiad kotlety z jajek, ciacho np zebra tam jest 6 jaj chyba Obiad zjedzony, dom ogarniety juz caly, pranie zdjelam i zlozylam teraz lece wieszac i ciasto robic ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A no i obiad mala zjadla
|
#3226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy jakiej firmy chcesz kupić, ja gdybym brała nexta to na bank 74Cytat:
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Zamowilam jeszcze ze smyka. Tz kase przyniosl dzis ![]() I gada ze mam lekka reke a ja mowie ze wiem. a on na to ze cieszy sie ze zdaje sobie sprawe z tego problemu 😉 Wrzucic co wczoraj i dzis zamowilam na fejsa czy nie chcecie?
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy kurteczkę jesienną 68 i dalej dużawawrzuć pewnie
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek na srugą drzemkę już nie chciała w łóżeczku buu he
A nawilżaczy jeszcze nie zaczęłam szukać, tez bym wolała zeby ktoś polecił, za dużo tego wszystkiego Udanego wyjścia![]() Kamilove no tak pisałaś wcześniej. To ja kurtke zimową z H&m mam na 68 😝 i mi sie duża wydawała, teraz to ciekawe. Myślałam ze szybciej ja założymy, muszę ją zmierzyć. A z kombi to tez niewiadomo, trzeba na wymiary patrzeć chyba poprostu. Do nas teść miał wpaść, ale się rozchorował i wpadną znajomi, swoją drogą mogliby "wpaść"Ada by miała towarzysza hehe ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Dzisiaj banan pierwszy raz, rozkoszowali się smakiem ) Kaszka też bardzo smakowała. Ale muszę jakoś w końcu ten dzien poukładać powoli, bo mi niegra narazie. Ale ostatni raz karmiłam cyckiem po 11 Pierwszy taki dzień Fryzjer na wtorek przełożony![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Do posiadaczek leżaczka Tiny Love- Wasze dzieci też się non stop zsuwają w pozycji półleżącej na dół? I naparzają tepkami w tą obręcz metalową naokoło? Mi tak szkoda tych jej tapek, tylko ona nie piszczy narazie że ją boli.
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-11-07 o 18:24 |
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow to długo Adka bez cyca jedzie nam dziś wypadł owoc z planu dnia, wszystko przez drzemkę
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś kombinuje dałam o 16 samego owoca troche, bo do 18 by nie wytrzymała, a przed 18 kaszka z owocem i nakarmię na noc. Oby moje cycki tego nie odchorowały.Ja muszę chyba Kombi większe kupić właśnie, bo drugiej kurtki tez bym wolała nie kupować już, no zobaczymy.
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Ja mam kombiaka roz.80 i kurtkę zimowa też. Póki co to takie duże się wydaje No ale jak ma do końca marca starczyc, to mam nadzieję będzie ok. U nas teściowie są, swietujemy urodziny męża. Młody usnal chwilę temu, a ją się w sypialni na chwilę zaszylam. Niby tyle usypiam Szyma heheAle mam dobry czekoladowy tort, idę po dokładke z kawka ![]() Ciekawe o której najbliższą pobudka.
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
My juz karmieniu, Ala usypiała przy piersi a w lozeczku nagle wigoru dostała I szaleje eh
no ale mam nadzieje, ze troche sie pokręci, krolika potarmosi, smoka powyjmuje i padnie Poleciałam do Roska ale nic nie wzielam, Telescopica juz nie było buu, inne tusze powrzcane, poprzebierane, widać, ze tłum ludzi je macal, pewnie każdy pootwierany to sobie na spokojnie kupie w pn po dostawie wzielam tylko troche chemii a dla Ali jeszcze chustki i soki hippa
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzylam tą kurteczkę rozmiar 68 Ada jeszcze się w niej topi- rączek nie widać wcale
|
#3235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No u nas kupy ida masowo śliwki nie mam co dawać hehe Cytat:
Cytat:
A zapinasz ja pasami w lezaczku? U nas sie nie zsuwa, ja używam tej pozycji krzesełka jak karmie i wtedy ta obręcz sie chowa i fajna poleczka powstaje a poza karmieniem to w tej samej pozycji ta ploze z przodu czy jak to nazwać wyciągam a tylnią chowam i sie robi bardziej leżąca pozycja a obręcz nadal schowana, w innej sytuacji nawala wlasnie w nia nogami ![]() No no to niezle Ada Ci wytrzymała ![]() Ja tez ostatni raz cyckiem karmiłam przed 11 a potem przed 19 ![]() A jakie miałaś pory karmienia dzis? Co do kurtki to mam nadzieje, ze bedzie dobra na Adę, kurcze niby h&m wypada większy ale wcale nie jest taka duza ta nasza kurtka, moja R 80 jest na dlugosc jak ta z Pepco w kwiatuszki Co teraz nosimy, tylko rękawy ma dłuższe Cytat:
Mniam pycha tort nie kuś !!!Ja tez sie zaszylam, Ala padła w koncu ale ja chyba z 10 razy przykładałam z brzucha na plecy a ona tance wyprawiała Najlepsze życzenia dla meza
|
|
#3236 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się że pałąk mógłby byc niżej. Sklada sie chyba średnio (w aucie mam stelaż od 3w1). Tzn.sklada szybko a rozłożenie to trzeba tak nisko pod siedzeniem kliknąć ale to nie jest az taki problem. Niewygodnie ma umiejscowiony hamulec na środku i przy oparciu na płasko trzeba zajrzeć gdzie nogą nacisnąć. Jednak użytkowanie tego wózka na codzień jest b.wygodne. jestem zadowolona. Żółtko przeciskam przez sitko. Dodaje ciut wody. Powstałą papkę dodaję do zupki ![]() Cytat:
Piękne rzeczy! Cytat:
Sękacz ![]() Cytat:
Ja dałam chyba caly słoiczek nawet nie pamietam Cytat:
A nie miałaś kurtki r.74? Edit. Już doczytałam ![]() Cytat:
![]() Byliśmy na zakupach. Spozywka a tyle kasy poszło ech. Kolejny 6pak chustek pampers wzięłam bo za 25 zl w Auchan. Po powrocie synek zaczal płakać ze go rączki i nóżki bolą. Czoło lekko cieple juz i dostał ibum. Coś go bierze a jutro miał iść na urodziny do kolegi. Po prezent jeździliśmy. Mam pytanko - jak ugotuje zupkę jarzynowa to mogę do niej dodać od razu żółtko i zamrozić czy z jajiem nie mrozic? Albo dodać ze słoiczka troche groszku czy kalafiora i juz tego nie gotować tylko zamrozić po wymieszaniu? ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Madzixxx - ja mam w domu chyba 60-70 jaj
|
|
#3237 |
|
Konto usunięte
|
Ha! Dorabialam dzis druga porcje kaszki Hance dzis na kolacje,bo tak jadla 😀 co prawda nieco spozniona bo 19:30,ale godzine wczesniej trochę kp. No w szoku jestem 😍 Tak wizta towarzyska na nią wplynela?! Ekstra sie bawily dziewczynki,jedna pokrzykiwala i pelzala druga ja gladkala i tanczyla
i uciekala przed karmiaca ją owsianka i kanapka ciotka,bo tez niejadek tyle ze 2letni więc mobilny
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIXX po 3,5 godziny od ostatniego cyca i po spacerze dostał ten obiadek.
co do ciasta wiem ze są takie przepisy na serniki z dużą ilością jaj. GOCZEK zwykle robi jedna dziennie rano, a ostatnio właśnie się zdarza ze co dwa dni. CASH dawaj torta! Ale bym zjadła! Sto lat dla męża ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Filip zasnął dziś wcześniej już przed siódma spał. Boje się o której jutro wstanie. Trzeba wcześniej się położyć dziś chyba. MAJKA nie pomogę z ta zupka nie znam się.
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Mala zasnela po kapieli o 18
pijemy piwo z mezem i jemy lody BLACK super zakupy!
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
witam wieczornie
Synek dzisiaj bez drzemki o 17 został przetrzymany, po 19 kąpiel i zasnal przy butli z kaszą manna.. hm ciekawe kiedy pierwsza pobudka... mamy karmiące mm: jak przygotować ta kaszkę ? ja ugotowałam osobno kaszę w wodzie i później dodałam do mleka mm ale chyba coś nie tak... hm bo sama kasza juz gęsta była (pewnie za dużo jej dałam) ale rozpuścila się w mleku hm tylko to mi jakoś nie pasuje.. jak to robicie? nie wiem co teraz robić :P normalnie kładlabym teraz spać a tu już pizza zjedzona i popijamy drinka przy filmie chyba pójdę dziś wcześniej spać bo tu taka cisza :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

dla chlopcow mialam pajaca i czapke mikolajke
ide myc podlogi i za obiad sie brac dzis lasagne.

czy ja dam radę nei widzieć córci?

i mi sie duża wydawała, teraz to ciekawe. Myślałam ze szybciej ja założymy, muszę ją zmierzyć. A z kombi to tez niewiadomo, trzeba na wymiary patrzeć chyba poprostu.