![]() |
#4231 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Czyli bylas chora. Wszystko moze byc efektem po chorobie.
Choc trzymam kciuki by to jednak bylo co innego ![]()
#4233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zadomowienie
|
Super. Gratulacje
![]()
#4236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edit: z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i wyszły 2 kreski,co prawda testowa trochę jasniejsza, ale wyszła...więc to prawda,że testy owulacyjne mogą wykryć ciążę Edytowane przez retro_migotka Czas edycji: 2015-11-06 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
To ajak idziesz do lekarza niebawem to zrób sobie bete jeszcze raz po 48h czy jest prawidłowy przyrost. Mozesz też zrobić progesteron, żeby zobaczyć czy nie za niski. Ja tak zrobilam, ale ją to panikara jestem :p
Ja najpierw robilam owulacyjny przed @ bo byłam pewna że cykl stracony a ciazowych było mi szkoda bo zostały tylko 3. Jak wyszły 2 krechy na owulacyjny to zrobilam od razu 3 ciazowe :p chociaż do czegoś się przydały bo w owulację nigdy nie wychodziły.
#4238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Retro_migotka gratuluje upragnionych 2 kresek!
![]() ![]() ![]()
#4240 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
To juz kwestia godzin
![]()
#4242 |
Zadomowienie
|
Byłam u lekarza. Od poniedziałku zaczynam brać folik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, wczoraj (9dc) byłam na usg, mamy tym razem 2 pęcherzyki w obu jajnikach (ostatnio był tylko jeden)
![]() ![]()
![]() |
#4244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czy mogłybyścei mi powiedzieć, czy przed owu ten drugi pasek powinien być coraz ciemniejszy przez kilka dni ażw dniu owulacji zrobi się mocno ciemny, czy może być tak że w ogole go nie będzie a w dniu owu się pokaże mocny?? ( mam nadzieję, że nie zakreciłam za bardzo ![]() Ale jeszcze raz mocno mocno gratuluję!!! ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedy lepiej działać, dziś czy jutro?? czy może i dziś i jutro?? Pytam, bo mam zaraz małe spotkanie ze znajomymi i już sama nie wiem...och czemu akurat dzisiaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
Myślę że dziś i jutro
![]() ![]()
![]() |
#4248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednak ja mieszkam w Irlandii, ale test działa na tej samej zasadzie. Zrobiłam wczoraj jeszcze z ciekawości test paskowy, bo został mi jeden i też wyszła druga kreska, ale nie tak mocna jak kontrolna.A na strumieniowym druga kreska o wiele ciemniejsza. Więc albo coś z testami, albo te strumieniowe czulsze (kosztują dwa razy więcej od paskowych w moim przypadku)...najważniejsz e, że dwie maliny się pokazały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Przyczajenie
|
Czy żeby zajść w ciążę wspomagałyście się jakimiś suplementami? Albo te co się starają przyjmują coś? Ja się staram już ponad rok z mizernym skutkiem. Sporo czytałam o Inofem i zastanawiam się nad kupnem. Zawiera kwas foliowy który i tak trzeba przyjmować wcześniej. Z tego co widziałam na necie to lekarze nie widzą przeciwwskazań do przyjmowania go. Kupię to większe opakowanie i będzie na miesiąc. Będę pić co dzień i się starać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Raczkowanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Mi ginekolog kazał stosować inofolic 2 razy dziennie , badał mnie niby wszystko dobrze , a zajść w ciąże nie mogę
![]() ![]() Edytowane przez magdalena0310 Czas edycji: 2015-11-09 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze, co mi przychodzi na myśl to pytanie, czy robiliście z TZ juz jakies badania, żeby sprawdzić czy wszystko u was OK?
![]() |
#4254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrob sobie porzadny komplet badan i juz ![]() Ja statnio zrobilam niemal wszystko co mozna bylo,część prywatnie... Zdrowa ksiażkowo ![]() Męża jeszcze musze wygonic na badania ![]() ![]() I lecimy na żywioł,co będzie to będzie ![]()
![]() |
#4255 |
Raczkowanie
|
Garadiela a jakie badania planujesz wykonać mężowi??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Konto usunięte
|
Dostałam dziś @, normalnie powinnam 12-13...
![]() Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
U mnie pęcherzyk jeden urósł od piątku z 13mm na 16mm, drugi z 13 na 14mm. Lekarz podejrzewa owulację ok środy, a na testach wychodzi jena kreska. Oczywiście ufam lekarzowi i jak najbardziej się staramy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
A chocby nawet podstawowe morfo biochem by zrobil to juz bedzie ok...Tak dla sprawdzenia czy zyje
![]() ![]() ![]()
#4259 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, byłam dziś na wizycie u gina w Luxmedzie (mam tam abonament) i szczerze jestem: zdołowana, wkurzona i rozstrojona :/
weszłam do niego z usmiechem na twarzy,na pytanie jaki cel wizyty, powiedziałam,że jestem w ciąży i pokazałam wynik Beta HCG z 11 dnia po owulacji-wynik 28. Spojrzał na ten wynik i powiedział,że przy tym wyniku ciąża,to nie ciąża ;/ (szok). Zapytał kiedy miałam okres (2.10),ale od razu powiedziałam,że mam długie cykle i według testów owulacyjnych, obserwacji owulacja się przesunęła 10 dni. Nawet nie słuchał, przerwał w pół zdania, po czym stwierdził, wprost, że poziom bardzo niski, kilka razy za niski i prawdopodobnie ciąża pozamaciczna (bo oczywiście owulację liczył od 16 go a nie od 26 jak było w rzeczywistości). Ja mu znów,że owulacja była później i według normy, wynik 28 jest dobry na 4 tydzeń. Znów mi przerwał,....to ja do niego,że niech mi da skierowanie na betę (wtedy bym miała za darmo),a on,że to niepotrzebne. Że mi da skierowanie na USg,ale mam zrobić, dopiero jak beta będzie na poziomie 1000,bo wczesniej USG nic nie pokaże. Ciekawe skąd mam wiedzieć, kiedy to będzie, ze szklanej kuli niby? Powiedział,żeby nie wcześniej niż za 1,5 tygodnia. Najlepsze jest to, że najbliższy termin jest....uwaga.... na 12go grudnia, czyli za ponad miesiąc! Jak faktycnie to ciąża pozamaciczna, to trochę za późno. A najbliższa wizyta w Luxmedzie w porze odpowiedniej dla mnie to 17grudnia. Jestem w szoku. Jak tak można pacjenta potraktować? Jutro idę na betę prywatnie....już nie mówiąc że nawet nie spojrzał na wyniki badań od endykronologa, na które kupę kasy wydałam bo "to nieistotne".... muszę poszukac jakiegś normalnego lekarza, który mnie wysłucha i do którego na wizytę się nie czeka 1,5-2 miesiący....przereklamowa ny ten luxmed, niby opieka prywatna,a takie g_____, lepszą miałam Panią ginekolog lata temu w małej przychodni.... Edytowane przez retro_migotka Czas edycji: 2015-11-09 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Konto usunięte
|
Mnie ginekolog też kiedyś chamsko potraktował, później czytałam o nim opinie to podobno prywatnie jest super a w przychodni... no cham po prostu :/
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.