Planowanie ciąży cz. 2 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 13:27   #4231
retro_migotka
Raczkowanie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Tabaska, wspolczuje wymiotow,mnie na szczescie tylko mdlosci dopadly. Teraz tez raz lepeij a raz gorzej... choc cisnienie mam niskie...

Retro moze jakies przeziebienie?

Pyreczka powtorz test.
Najlepiej miec dwa rozne... ja robilam dzien po dniu testy.
Jeden wyszedl wyrazny a na drugi dzien kreska ledwo ledwo...
właśnie nic mnie nie boli,ani gardło, ani nic. Zresztą, antybiotyk skończylam brać z tydzień temu. Strasznie mi się pić chce, a w niedzielę na cmentarzu zasłabłam. Nie chcę sobie nic wmawiać, dlatego czekam na test z krwi.
retro_migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:17   #4232
Kayira
Zakorzenienie

Czyli bylas chora. Wszystko moze byc efektem po chorobie.
Choc trzymam kciuki by to jednak bylo co innego

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 21:09   #4233
retro_migotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Czyli bylas chora. Wszystko moze byc efektem po chorobie.
Choc trzymam kciuki by to jednak bylo co innego
Jutro idę na betę-12dzien po owulacji,więc powinna wyjść. Po południu będę znać wynik, choc jestem pesymistycznie raczej nastawiona-lepiej się nie napalać. Złaszcza, że mnie brzuch boli drugi dzień z rzędu i piersi. Dziś mąż wrócił z delegacji i stwierdził że mi urosły-tyle dobrego :P trzymajcie kciuki Jak wynik będzie negatywny to w weekend piję wino a co
Stary 2015-11-06, 09:14   #4234
retro_migotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez retro_migotka Pokaż wiadomość
Jutro idę na betę-12dzien po owulacji,więc powinna wyjść. Po południu będę znać wynik, choc jestem pesymistycznie raczej nastawiona-lepiej się nie napalać. Złaszcza, że mnie brzuch boli drugi dzień z rzędu i piersi. Dziś mąż wrócił z delegacji i stwierdził że mi urosły-tyle dobrego :P trzymajcie kciuki Jak wynik będzie negatywny to w weekend piję wino a co
wina się nie napiję. Beta 28 A wczoraj przyszedł mi zestaw testów owulacyjnych i ciążowych, jak będzie wszystko dobrze,przez 3 miesiące do sprzedam tanio jestem w szoku, bo cykle mam nieregularne,ale widać testy owulacyjne się sprawdziły Jestem happy,ale musze pracować
Stary 2015-11-06, 09:58   #4235
Clio_99
Zadomowienie

Super. Gratulacje ja po pozytywnym teście od razu poleciałam na bete bo nie wierzyłam :p dobrze , że poszlas na bete bo mogą ci jeszcze nie wychodzić testy albo bardzo słabe.
Stary 2015-11-06, 17:05   #4236
retro_migotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Super. Gratulacje ja po pozytywnym teście od razu poleciałam na bete bo nie wierzyłam :p dobrze , że poszlas na bete bo mogą ci jeszcze nie wychodzić testy albo bardzo słabe.
właśnie zrobiłam test-nawet cienia kreseczki nie mam, może dlatego,że popołudniu. Zrobię rano z ciekawości, czy wyjście. Dziś rano jak jechałam na ta krew,to sobie myślałam,że w 85% jestem pewna ciąży, zwłaszcza,że jakoś mi słabawo było. Zresztą, dzień przed owulacją mi się śniło,że mam owulację i pokazały się 2 kreski na teście, przedwczoraj mi się za to śnił pozytywny test ciążowy. Więc jak widać można mieć tydzien po owu objawy. Nie czuję w ogóle,że w ciązy jestem, może po pierwszym USG to do mnie dotrze. Wg moich wyliczeń, to jakiś 4 tydzień. W poniedziałek mam lekarza, pokażę mu moje wszystkie badania, może mi coś ustali. Pozdrawiam wszystkie starające-mąż się ze mnie śmiał, z tych testów owulacyjnych a zaszłam mimo cyklów 28-56 dniowych w 1 miesiącu stosowania Jedyny minus,to że apetytu w ogóle nie mam.

edit: z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i wyszły 2 kreski,co prawda testowa trochę jasniejsza, ale wyszła...więc to prawda,że testy owulacyjne mogą wykryć ciążę

Edytowane przez retro_migotka
Czas edycji: 2015-11-06 o 17:07
Stary 2015-11-06, 17:36   #4237
Clio_99
Zadomowienie

To ajak idziesz do lekarza niebawem to zrób sobie bete jeszcze raz po 48h czy jest prawidłowy przyrost. Mozesz też zrobić progesteron, żeby zobaczyć czy nie za niski. Ja tak zrobilam, ale ją to panikara jestem :p

Ja najpierw robilam owulacyjny przed @ bo byłam pewna że cykl stracony a ciazowych było mi szkoda bo zostały tylko 3. Jak wyszły 2 krechy na owulacyjny to zrobilam od razu 3 ciazowe :p chociaż do czegoś się przydały bo w owulację nigdy nie wychodziły.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-06, 18:04   #4238
retro_migotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
To ajak idziesz do lekarza niebawem to zrób sobie bete jeszcze raz po 48h czy jest prawidłowy przyrost. Mozesz też zrobić progesteron, żeby zobaczyć czy nie za niski. Ja tak zrobilam, ale ją to panikara jestem :p

Ja najpierw robilam owulacyjny przed @ bo byłam pewna że cykl stracony a ciazowych było mi szkoda bo zostały tylko 3. Jak wyszły 2 krechy na owulacyjny to zrobilam od razu 3 ciazowe :p chociaż do czegoś się przydały bo w owulację nigdy nie wychodziły.
na pewno mi każe zrobić, a jak nie to poproszę go o skierowanie (mam pakiet medyczny i przy skierowaniu za większość badań nie płacę). Pewnie i inne badania mi zleci, bo mam testosteron 2krotnie za wysoki,a progesteron robiony w 3 dniu cyklu również mi wyszedł prawie 2razy większy niż norma. Również TSH i prolaktynę mam na pograniczu normy. Ogólnie lekarze nie dawali mi szans na zajście bez leczenia, a jednak się udało
Stary 2015-11-06, 19:42   #4239
midusia86
Zakorzenienie

Retro_migotka gratuluje upragnionych 2 kresek!
Stary 2015-11-06, 20:12   #4240
retro_migotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Retro_migotka gratuluje upragnionych 2 kresek!
Dziękuję, tyle że kresek jeszcze nie ma,a jedynie beta wyszło
Stary 2015-11-06, 20:56   #4241
midusia86
Zakorzenienie

To juz kwestia godzin
Stary 2015-11-07, 12:11   #4242
ALL for LOVE
Zadomowienie

Byłam u lekarza. Od poniedziałku zaczynam brać folik
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 17:01   #4243
sreberko4
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, wczoraj (9dc) byłam na usg, mamy tym razem 2 pęcherzyki w obu jajnikach (ostatnio był tylko jeden) w poniedziałek kolejne usg i zobaczymy
Stary 2015-11-07, 18:20   #4244
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
wina się nie napiję. Beta 28 A wczoraj przyszedł mi zestaw testów owulacyjnych i ciążowych, jak będzie wszystko dobrze,przez 3 miesiące do sprzedam tanio jestem w szoku, bo cykle mam nieregularne,ale widać testy owulacyjne się sprawdziły Jestem happy,ale musze pracować
Gratuluje!!! Dobra passa nie znika)) Cieszę się, że napisałaś, że używasz testów owu, bo ja też zaczełam teraz pierwszy cykl z nimi i wkurzona chodzę, bo cały czas druga kreska wychodzi słabiutka i za chiny nie chcą się dwie ciemne pokazać...eh cierpliwości mi chyba trzeba...

A czy mogłybyścei mi powiedzieć, czy przed owu ten drugi pasek powinien być coraz ciemniejszy przez kilka dni ażw dniu owulacji zrobi się mocno ciemny, czy może być tak że w ogole go nie będzie a w dniu owu się pokaże mocny?? ( mam nadzieję, że nie zakreciłam za bardzo )

Ale jeszcze raz mocno mocno gratuluję!!!

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wczoraj (9dc) byłam na usg, mamy tym razem 2 pęcherzyki w obu jajnikach (ostatnio był tylko jeden) w poniedziałek kolejne usg i zobaczymy
Sreberko trzymamy kciuki!!
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 18:44   #4245
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
A czy mogłybyścei mi powiedzieć, czy przed owu ten drugi pasek powinien być coraz ciemniejszy przez kilka dni ażw dniu owulacji zrobi się mocno ciemny, czy może być tak że w ogole go nie będzie a w dniu owu się pokaże mocny?? ( mam nadzieję, że nie zakreciłam za bardzo )
Z tego co piszą to druga kreska ma być takiego samego koloru jak ta testowa, lub nawet mocniejsza. I wtedy owulacja wystąpi do 24/48h. Też zacznę dziś testować
Stary 2015-11-07, 19:20   #4246
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co piszą to druga kreska ma być takiego samego koloru jak ta testowa, lub nawet mocniejsza. I wtedy owulacja wystąpi do 24/48h. Też zacznę dziś testować
ja dzisiaj kupiłam nowe testy strumieniowe a nie paskowe, bo te paskowe mnie wkurzały, cały czas ta druga kreseczka taka cień cienia, a właśnie przed chwilą zrobiłam nowy teraz i ta druga kreska to kreeecha ciemniejsza od kontrolnej, więc się podjarałam tylko czy to ten dzień,że zaraz owu, czy tamte może były trefne??

Kiedy lepiej działać, dziś czy jutro?? czy może i dziś i jutro??

Pytam, bo mam zaraz małe spotkanie ze znajomymi i już sama nie wiem...och czemu akurat dzisiaj; )
Stary 2015-11-07, 20:08   #4247
sreberko4
Zakorzenienie

Myślę że dziś i jutro podeślij mi link do tych strumieniowych testów, zastanowiło mnie to co napisałaś
Stary 2015-11-07, 21:10   #4248
retro_migotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Gratuluje!!! Dobra passa nie znika)) Cieszę się, że napisałaś, że używasz testów owu, bo ja też zaczełam teraz pierwszy cykl z nimi i wkurzona chodzę, bo cały czas druga kreska wychodzi słabiutka i za chiny nie chcą się dwie ciemne pokazać...eh cierpliwości mi chyba trzeba...

Ale jeszcze raz mocno mocno gratuluję!!!

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Sreberko trzymamy kciuki!!
u mnie w 10 dniu pojawiła się słaba kreska testowa, utrzymywała się przez 3 dni,a potem zanikła.I długo długo nic. Dopiero w 25 i 26 dniu wyskoczyla znów, była mocniejsza, jednak nie tak mocna jak kontrolna-widocznie mam mniejszy poziom tego hormonu. My staraliśmy się w 25,26 i 27 dniu,gdzie w 27 to już mąż sie mocno poświecił, bo zaczynał chorować
Stary 2015-11-08, 13:48   #4249
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę że dziś i jutro podeślij mi link do tych strumieniowych testów, zastanowiło mnie to co napisałaś
Witaj, ja kupiłam coś takiego http://www.aptekainternetowa.co/inde...iowy-1szt.html

jednak ja mieszkam w Irlandii, ale test działa na tej samej zasadzie. Zrobiłam wczoraj jeszcze z ciekawości test paskowy, bo został mi jeden i też wyszła druga kreska, ale nie tak mocna jak kontrolna.A na strumieniowym druga kreska o wiele ciemniejsza. Więc albo coś z testami, albo te strumieniowe czulsze (kosztują dwa razy więcej od paskowych w moim przypadku)...najważniejsz e, że dwie maliny się pokazały)
Stary 2015-11-08, 13:49   #4250
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w 10 dniu pojawiła się słaba kreska testowa, utrzymywała się przez 3 dni,a potem zanikła.I długo długo nic. Dopiero w 25 i 26 dniu wyskoczyla znów, była mocniejsza, jednak nie tak mocna jak kontrolna-widocznie mam mniejszy poziom tego hormonu. My staraliśmy się w 25,26 i 27 dniu,gdzie w 27 to już mąż sie mocno poświecił, bo zaczynał chorować
Ja jeszcze dzisiaj też zrobię jeden, zobaczymy co pokaże
Stary 2015-11-09, 08:33   #4251
agrafka122
Przyczajenie

Czy żeby zajść w ciążę wspomagałyście się jakimiś suplementami? Albo te co się starają przyjmują coś? Ja się staram już ponad rok z mizernym skutkiem. Sporo czytałam o Inofem i zastanawiam się nad kupnem. Zawiera kwas foliowy który i tak trzeba przyjmować wcześniej. Z tego co widziałam na necie to lekarze nie widzą przeciwwskazań do przyjmowania go. Kupię to większe opakowanie i będzie na miesiąc. Będę pić co dzień i się starać Może zaskoczę w końcu.
agrafka122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 08:54   #4252
magdalena0310
Raczkowanie

Planowanie ciąży cz. 2

Mi ginekolog kazał stosować inofolic 2 razy dziennie , badał mnie niby wszystko dobrze , a zajść w ciąże nie mogę odstawiłam termometr bo często myślałam ze jestem w ciąży , a potem rozczarowanie bo @ przychodziła

Edytowane przez magdalena0310
Czas edycji: 2015-11-09 o 09:50
magdalena0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 09:22   #4253
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka122 Pokaż wiadomość
Czy żeby zajść w ciążę wspomagałyście się jakimiś suplementami? Albo te co się starają przyjmują coś? Ja się staram już ponad rok z mizernym skutkiem. Sporo czytałam o Inofem i zastanawiam się nad kupnem. Zawiera kwas foliowy który i tak trzeba przyjmować wcześniej. Z tego co widziałam na necie to lekarze nie widzą przeciwwskazań do przyjmowania go. Kupię to większe opakowanie i będzie na miesiąc. Będę pić co dzień i się starać Może zaskoczę w końcu.

Pierwsze, co mi przychodzi na myśl to pytanie, czy robiliście z TZ juz jakies badania, żeby sprawdzić czy wszystko u was OK?
Stary 2015-11-09, 12:41   #4254
Garadiela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Starające się kobietki mogę do Was dołączyć ?
Co prawda cały czas planujemy dzidziusia, ale nie możemy podjąć tej ostatecznej decyzji, głównie dlatego że jeszcze studiuje (ostatni rok mgr). Przyznam się Wam, że tydzień przed okresem kochamy się bez zabezpieczenia więc kiedyś będzie tak, że dzień za wcześnie i będzie wymarzony dzidziuś i w sumie tak byłoby najlepiej, bo nie będzie takiego rozmyślania, planowania, a tak byśmy się cieszyli. Więc taka wpadka planowana dla nas będzie idealna
Byłam już i ginekologa, zbadał mnie, pobrał cytologię i powiedział, że nie widzi żadnych przeciwwskazań
Dochodze do takiego samego wniosku...Ciagle -a bo COS...
Zrob sobie porzadny komplet badan i juz
Ja statnio zrobilam niemal wszystko co mozna bylo,część prywatnie...
Zdrowa ksiażkowo
Męża jeszcze musze wygonic na badania Ale to juz nie taka łatwa sprawa
I lecimy na żywioł,co będzie to będzie

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:59   #4255
claay
Raczkowanie

Garadiela a jakie badania planujesz wykonać mężowi??
claay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 14:55   #4256
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Dostałam dziś @, normalnie powinnam 12-13...

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:38   #4257
sreberko4
Zakorzenienie

U mnie pęcherzyk jeden urósł od piątku z 13mm na 16mm, drugi z 13 na 14mm. Lekarz podejrzewa owulację ok środy, a na testach wychodzi jena kreska. Oczywiście ufam lekarzowi i jak najbardziej się staramy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 20:54   #4258
Garadiela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claay Pokaż wiadomość
Garadiela a jakie badania planujesz wykonać mężowi??
A chocby nawet podstawowe morfo biochem by zrobil to juz bedzie ok...Tak dla sprawdzenia czy zyje Ale wygonic faceta na klucie igla...Eheee

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 21:00   #4259
retro_migotka
Raczkowanie

hej dziewczyny, byłam dziś na wizycie u gina w Luxmedzie (mam tam abonament) i szczerze jestem: zdołowana, wkurzona i rozstrojona :/
weszłam do niego z usmiechem na twarzy,na pytanie jaki cel wizyty, powiedziałam,że jestem w ciąży i pokazałam wynik Beta HCG z 11 dnia po owulacji-wynik 28. Spojrzał na ten wynik i powiedział,że przy tym wyniku ciąża,to nie ciąża ;/ (szok). Zapytał kiedy miałam okres (2.10),ale od razu powiedziałam,że mam długie cykle i według testów owulacyjnych, obserwacji owulacja się przesunęła 10 dni. Nawet nie słuchał, przerwał w pół zdania, po czym stwierdził, wprost, że poziom bardzo niski, kilka razy za niski i prawdopodobnie ciąża pozamaciczna (bo oczywiście owulację liczył od 16 go a nie od 26 jak było w rzeczywistości). Ja mu znów,że owulacja była później i według normy, wynik 28 jest dobry na 4 tydzeń. Znów mi przerwał,....to ja do niego,że niech mi da skierowanie na betę (wtedy bym miała za darmo),a on,że to niepotrzebne. Że mi da skierowanie na USg,ale mam zrobić, dopiero jak beta będzie na poziomie 1000,bo wczesniej USG nic nie pokaże. Ciekawe skąd mam wiedzieć, kiedy to będzie, ze szklanej kuli niby? Powiedział,żeby nie wcześniej niż za 1,5 tygodnia. Najlepsze jest to, że najbliższy termin jest....uwaga.... na 12go grudnia, czyli za ponad miesiąc! Jak faktycnie to ciąża pozamaciczna, to trochę za późno. A najbliższa wizyta w Luxmedzie w porze odpowiedniej dla mnie to 17grudnia. Jestem w szoku. Jak tak można pacjenta potraktować? Jutro idę na betę prywatnie....już nie mówiąc że nawet nie spojrzał na wyniki badań od endykronologa, na które kupę kasy wydałam bo "to nieistotne".... muszę poszukac jakiegś normalnego lekarza, który mnie wysłucha i do którego na wizytę się nie czeka 1,5-2 miesiący....przereklamowa ny ten luxmed, niby opieka prywatna,a takie g_____, lepszą miałam Panią ginekolog lata temu w małej przychodni....

Edytowane przez retro_migotka
Czas edycji: 2015-11-09 o 21:40
Stary 2015-11-09, 21:26   #4260
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Mnie ginekolog też kiedyś chamsko potraktował, później czytałam o nim opinie to podobno prywatnie jest super a w przychodni... no cham po prostu :/

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości