|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
Ja zrobiłam tylko 4 a reszta mięsa w lodówce i jutro usmażę świeże na obiad bo nie lubię odsmażanych... Jeszcze tydzień i będzie w domu. Zleci mi bo by dom wyglancować i pewnie pod koniec tyg juz wszystkie liście beda spadniete to się nimi zajmę 😊 My mamy z forte szafę i komodę w sypialni. Ale ze braliśmy ze sklepu więcej mebli to nam w gratisie zmontowali wszystko i gotowe przywieźli 😊 Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-08 o 12:48 |
|
|
|
|
#3302 |
|
perfumoholiczka
|
Witam z rana, wstałam kilka minut temu
Wczoraj przyjechał nam narożnik który kupiliśmy 34 dni temu (!) , masakra, pisało że do 10 dni roboczych dowiozą.. No ale wreszcie się wyspałam, to nie to samo co materac Ale miałam durne sny dziś. Że chciałam nakarmić dziecko,a z cyców leciało mi mleko w proszku i tak strasznie płakałam, teściowa zabrała mi dziecko i powiedziała że nie jestem dobrą matką i mi go nie odda.. Jejj skąd te sny się biorą...Zaraz budzę chłopa i jedziemy na flohmarkt, może będą jakieś fajne szmatki czy cos
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Ale historie porodowe :-D cod otiszy to polecam maybelline tez zolty kurcze nie pamiętam nazwy :-D
A jantez niedawno wstalam.i to ledwo!!!
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam ze spacerku
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Ten żółty maybelline collosal mam teraz i szukam czegoś lepszego, ale nie za miliony monet
![]() Wczoraj od siostry wzięłam pakę ciuchów + odciagacz do mleka, gatki te jednorazowe i coś jeszcze - nawet nie wiem co. Muszę spisać co mam z ciuszków i uzupełnić
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi w niedzielę mozna
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
My na polku 😊 +17, lekki wietrzyk...czego chcieć więcej 😊
|
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
ja wstałam już o 9.00, ale od tej pory zalegam przez tv, mąż pojechał na dyżur do pracy i czekam na niego z obiadem. ESOR, a z jakiej kolekcji braliście meble?
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie odczuwałam pierwsza czkawkę mojego P ❤
|
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj piekna pogoda ale piździ jak w kieleckiem. Zaraz jak Mała się obudzi to zmykamy na obiadek do moich rodziców Nie zazdroszczę spotkań z dzikami. Ja chyba na żywo nie widziałam ale słyszałam, że potrafią być nieobliczalne.
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z dzikami na żywo spotkałam się kilka razy, ale za każdym razem na karmieniu, więc w bezpiecznej odległości i były czymś innym zajęte. Natomiast w poprzednie lato u mnie ludzie się spotykali z niedźwiedziem :/ z tym to bym się nie chciała spotkać :/ moi rodzice przeżyli spotkanie z misiem na Słowacji, ale przeszedł sobie tylko jakieś 8-10 metrów od nich i nawet na nich nie spojrzał.
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Z Lilką miałam tylko raz przez całą ciążę...dzień przed porodem jak się mandarynek najadłam...i akurat ktg wtedy miałam i co chwilę takie bum...
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
a no pewnie ze mozna
zreszta brzuchata ma też swoje prawa ![]() :brzyda l:ja sie biore za obiadek - dzisiaj bedzie łosoś ![]() a u nas 20 stopni aż jest - chyba sie pory roku poprzestawiały
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci mi zjadły dosłownie wszystko...nie mam ani jabłka, ani mandarynek...nawet banany wszystkie zjadły...Pakusiam
|
|
|
|
#3315 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Ale jaja! W sumie to zazdroszcze ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() My tez wszystko tak wlasnie polujemy i naroznik na allegro, i cos tam troche taniej i cos tam taniej i lacznie wszystko nas wyszlo 2000 zł taniej niz planowalismy i bedzie na meble dla małej ktore jej kupimy pewnie jak skonczy roczek ![]() Co do tuszy to zgadzam sie, te tanie Eveline, Vipery i tak dalej jak sie ma swoj sprawdzony model to lepiej i 3x taniej niz Loreal i inne drogie... Ostatnio chcialam zaszalec i kupilam Loreal taki fioletowo-zloty co ma tu na wizazu genialne opinie i jest nawet gorszy od mojego ukochanego z Eveline, a 4x drozszy
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jacha w koncu wzielam sie za ogarnianie na uczelnie ;-) Ooooo :-(
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 12214055_677239769077937_1595093784_o.jpg
|
|
#3319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. To ja w dwupaku przy nich wysiadam...My się zastanawiamy nad kupnem mebli do pokoju, tak, żeby były od razu dla synka, ale zobaczymy jak to pójdzie- z moim zapałem teraz do kupna czegokolwiek może obejrzę się po Nowym Roku Ja kupiłam kiedyś tak zachwalany max factor 2000 calorii i dla mnie gorszego tuszu to jeszcze nie wyprodukowali. Moje rzęsy nie polubiły się z nim, za to te tanie były ok, a ten różowy rimmela to ja po prostu lubię, bo rzęsom jak widzę, bez różnicy czy to rimmel czy eveline .---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ten milion calorii tusz tez do dipy.. Tak zachwalany a szit..
|
#3321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego właśnie nie lubię listopada, w grudniu też są krótkie dni, ale to już inaczej, bo śnieg leży ( lub powinien), są święta, sylwester...---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- No właśnie, w reklamach wszystko pięknie ładnie a w rzeczywistości o kant d..y potłuc. |
||
|
|
|
#3322 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że udało mu się przebiec, bo jakbym w niego uderzyła, to nie wiem, czy coś by ze mnie zostało. ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
A to w bloku takie akcje masz? Ja bym zgłosiła do spółdzielni, może tam jest jakaś szczelina na łączeniu, czy coś i wilgoć się zbiera. Bo przecież nie ma aż takich mrozów już u nas, żeby od samego niedogrzania takie akcje wychodziły. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
LOVI Laktator elektroniczny Prolactis - koszt ok. 320 zł Ma mnóstwo pozytywnych opinii, chyba ze 180. A co najważniejsze z tego, co wyczytałam, to dziewczyny bardzo go chwalą, że jest bezbolesny i ma kilka ustawień ssania. Można go też przełączyć na ręczny i wykorzystać w podróży jak nie ma dostępu do prądu. http://www.ceneo.pl/22358060#tab=reviews A do tego wpadłam wczoraj na takie cudo i chyba też sobie sprawię Podgrzewacz do butelek - Lovi Podgrzewacz Żelowy Podgrzewacz żelowy jest przeznaczony do wielokrotnego użytku. Aby użyć go ponownie, wystarczy umieścić wkład żelowy w gotującej się wodzie na min. 15 minut. Cechy produktu * innowacyjny - działa bez użycia prądu * funkcjonalny - ogrzewa pokarm i utrzymuje jego temp. przez około 2 godziny * efektywny - w 20 min. podgrzewa 150ml mleka do temp. 36°C * łatwy w użyciu - wystarczy nacisnąć przycisk START * uniwersalny - pasuje do większości butelek/pojemników na pokarm http://www.bangla.babyonline.pl/opin...rzewacz-zelowy ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Zszokowałam się, jak przeczytałam jak to działa ![]() http://skandprojekt.pl/frida_3_instrukcja.html |
|||||
|
|
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Paula wygląda pysznie ale obiadki mnie nie kuszą jak mam ochotę na owoce...Poszłam do sklepu i mam
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam jest taka gąbeczka co wszystko zatrzymuje. Mnie bardziej te do odkurzacza podłączane przerażały, ale w sumie jak to podpiełam to wyszło mi, że to równiej i delikatniej ściąga niż ten katarek. Tylko odkurzacz może trafić jak się za długo to ma włączone, więc bieganie z odkurzaczem za dzieckiem raczej odpada ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- brrr... ani mi nie mów. ja już wszystko pochłonęłam a najbliższy czynny sklep w nd o tej porze kilka km dalej :/ |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
- kotek weź mi zapiecz bakłażana z pomidorami i serem
- yyyy? - no weź łobuz: - tatuś no zrób mamie - to nie jest normalna zachcianka ciężarnej tylko fanaberia. W naszej strefie klimatycznej ciężarnej nie może się zachcieć bakłażana, bo nie je go na codzień i babki i prababki nie jadały. W naszej strefie klimatycznej ciężarna je ogórki kiszone, kapustę i śledzie. pogadane ale zrobi :pAninis mnie też kiedyś przerażały, ale potem jak to zobaczyłam w akcji już mniej Muszę ogarnąć listę wyprawkową, bo jednak za te 6 lat sporo rzeczy z domu wyparowało :/
|
|
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak to mówią, jak coś wygląda głupio, ale działa, nie jest głupie ![]()
|
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

.

Wczoraj przyjechał nam narożnik który kupiliśmy 34 dni temu (!) , masakra, pisało że do 10 dni roboczych dowiozą.. No ale wreszcie się wyspałam, to nie to samo co materac
Ale miałam durne sny dziś. Że chciałam nakarmić dziecko,a z cyców leciało mi mleko w proszku i tak strasznie płakałam, teściowa zabrała mi dziecko i powiedziała że nie jestem dobrą matką i mi go nie odda.. Jejj skąd te sny się biorą...

.
Wczoraj udało nam się wymalować kuchnię i pół dużego pokoju, na dzisiaj zostało drugie pół i pokój Młodego.
i był atak odgrzybiaczem suszenie no i późno poszliśmy spać ale wróg się oddalił puki co