|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam, że może najtańsza nie jest, ale starcza na długo
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie nie do mnie, ale ja np mam pewność,że te z szuflady są świeże, bo pani rozrywała mi zbiorcze, zafoliowane w pełni opakowanie (zarówno tuszu jak i cieni). Co do Maybelline Lash Sensetional, to sprawdzałam w ten sposob, że a- najpierw bardzo trudno było go w ogóle odkręcić, a b-szczoteczka bardzo wolno wychodziła, był opór. Dziś wyjęłam szczoteczkę całkiem i tak, myślę,że też jest świeży. Drugi tusz który wziełam z tej serii na sklepie do sprawdzenia niestety otwierał się bez problemu i bez problemu wychodziła również jego szczoteczka.
Dziewczyny nadal myślę nad korektorem pod oczy i podkładem. Czy Astor Perfect Stay ma mniejsze czy większe krycie niż Rimmel Lasting Finish w szklanej butelce? Kurcze, dywaguję tak, bo wyjątkowo na tej promocji mogę sobie kupić tylko jeden podkład-zawsze brałam więcej, ale mam jeszcze sporo zapasów, więc muszę się ograniczyć Inaczej nie pytałabym i wzięła zarówno Max Factor Face Finity jak i Astora Perfect Stay, a tak muszę wybrac.Użyłam dziś solo tego nowego cienie creme de nude- jest niemalże niewidoczny na powiece, ale jakoś go lubię i w związku z tym myślę o następmych
|
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Rimmel Lasting finish nude (ten w tubce) u mnie się nie sprawdził, bo podkreślił wszystkie suche skórki i jeszcze bardziej wysuszył mi skórę. Revlon Colorstay z kolei bardzo dobrze kryje, ale na dłuższą metę może zapychać cerę.
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie tak wszyscy chwala astora i rimmel lf nude ze juz sama nie wiem który chce
z racji pojawiającego sie łzs mam często rozne suche skorki i mimo peelingów , kremów, wiele podkładów je dodatkowo podkreśla. A te sa określane jako nawilżające.. I sama nie wiem
|
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Używała może któraś podkładów Eveline z poza szaf? Jakieś opinie co do trwałości, efektu?
|
|
|
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daje fajne uczucie nawilżenia, nie podkreśla suchych skórek, nie zapycha, trzyma się cały dzień i dobrze kryje
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz moja cera świruje i pomimo peelingów każdy podkład podkreśla mi suche skórki ja na promo kupie HM 51 i rimmel nude 100, nic innego nie wpadło mi w oko, stwierdziłam że w przyszłym mc przejde sie do Douglasa i kupie jeden idealny podkład, mam dość wiecznego szukania i błądzenia
|
|
|
|
|
#2861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam hm51 ale jakoś nie pałamy miłością do siebie. Wiele osób go chwali a na mnie nawet cienka warstwa wyglada jakoś tak.. Jak zważona. Maska. Nie wtapia sie ładnie. Chociaż początki były bardzo obiecujące . Ale wiem ze wiele dziewczyn go bardzo lubi.---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Dziękuje |
||
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam eyeliner żelowy z Maybelline ten z podwójnym pędzelkiem i tusz Miss Sporty Studio Lash 3D volumythic z szuflady z wielką łaską ;/
I co do tego eyelinera to widzę, ze na opakowaniu pisze ze ma nową formułę ktos może się wypowiedzieć na ten temat? używałam tego co miał starą formułę i miał pojedynczy pędzelek i ciekawi mnie czy posiadają jakąś różnicę? |
|
|
|
#2863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kupie Rimmel w szklanej butelce i tego nude bo wciąż myślałam, który wziąć to wezmę dwa i już wtedy ocenie, która wersja jest lepsza.---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Ja za to szukam dobrej bazy pod podkład bo nos mam wiecznie czerwony w zimne dni i wiecznie katar.
|
|
#2866 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale ogólnie, choć ciut gorszy od poprzedniej wersji, nadal wypada dość nieźle w stosunku do pozostałych, więc strasznego powodu do zmartwień nie ma
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lubię bazę z rimmela w tubce
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok dzięki |
|
|
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz byłam niemalże zdecydowana na Max Factora Face Finity ale opinie na KWC to jakaś sinusoida- albo b.dobre albo fatalne opinie i ja już sama nie wiem... Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2015-11-08 o 17:47 |
||
|
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z Rimmela też byłam zadowolona. Astor ma dobre krycie i dobrą trwałość- u mnie trzyma się cały dzień ![]() Max Factora nie miałam, a opinie faktycznie są różne i nie wiem jak by się u mnie sprawdził. Jeśli może być podkład spoza Rossmanna to w Hebe jest dostępny mineralny podkład Verona mineral silk&lift, który bardzo dobrze kryje i ma dość dobrą trwałość Jego krycie jest moim zdaniem lepsze niż Rimmela czy Astora, ale u mnie nie wytrzymywał całego dnia.
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz, że się sprawdza
przeglądnę się jej na promocji.---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Mówisz, że się sprawdza przeglądnę się jej na promocji.Ale LF czy SM ?
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może ktoś używał i Astora i Max Factor face finity i się wypowie jeszcze?
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Rozeznanie
|
Jakiś czas temu kupiłam podkład Wake Me Up Rimmela. Wzięłam odcień "Soft beige" i wtedy wydawał mi się ok (byłam trochę opalona). Teraz niestety wydaje mi się ciut za ciemny
Mimo to bardzo go lubie, nie jest za ciężki, ma fajne krycie jak na moje potrzeby, no może troszkę irytują mnie te błyszczące drobinki.I teraz mam dylemat, czy kupić Wake Me Up w jaśniejszym odcieniu, czy może wypróbować Lasting Finish albo True Match? ![]() Jak myślicie? Jeśli używałyście ich, to który najlepiej się sprawdzał?
|
|
|
|
#2875 |
|
Czarna owca
|
Ja się zastanawiam, jak to jest, że Astor i Rimmel mają jasne korektory, a podkładów nie?
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tusz loreal kupię w zestawie z linerem bo w Tesco będę od 10 takie zestawy
|
#2877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli natomiast ktoś chciałby uzyskać efekt rozświetlonej, nawilżonej cery to raczej nie z tym podkładem. Moim zdaniem to jest podkład w typie Revlon CS. Natomiast mam zagwozdkę jaki korektor kupić pod oczy. Mam jakiś z Bell oraz wykańczam właśnie Rimmel Match Perfection i szukam czegoś nowego. Potrzebuję czegoś co skutecznie ukryje sińce pod oczami i nie wysuszy skóry. Macie jakieś typy ? Myślałam o Lorealu. Edytowane przez adelka99 Czas edycji: 2015-11-08 o 19:37 |
|
|
|
|
#2878 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego nie dziwię się tym opiniom, bo sama miałabym problem jak go ocenić. Jego dobry lub zły wygląd na twarzy zależał od dnia/pory roku/stanu cery/jego humoru (?) Używałam go zimą, wiosną i trochę latem tego roku. I tak jak wiosną i latem był ok, naprawdę podobał mi się jego wygląd na mojej twarzy, tak zimą była to jedna wielka katastrofa - podkład uwidaczniał WSZYSTKIE suche skórki (nawet te, o których istnieniu przed nałożeniem go nie miałam pojęcia). Dodam że mam cerę tłustą (ale dość łatwo się wysuszającą, zwłaszcza zimą). Był on niesamowicie suchy więc najlepiej wyglądał nałożony na krem nawilżający. Krycie tez jak dla mnie miał średnie (jak na podkład, który podobno zawiera korektor). Z plusów natomiast mogę powiedzieć tyle, że miał bardzo przyzwoitą trwałość, filtr spf 20, nie świeciłam się po nim jak choinka, nie zapchał mnie i miał fajny kolor (47 nude). A no i był szalenie wydajny. Więc sama zdecyduj ![]() Tego Astora nie miałam. Edytowane przez Redhead__GIRL Czas edycji: 2015-11-08 o 19:40 |
||
|
|
|
#2879 |
|
Raczkowanie
|
Jakie kredki żelowe polecacie? Oprócz essence longlasting. Chciałabym więcej kolorów
|
|
|
|
#2880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, że nie ma go w R. Ale w sumie i tak jest tani
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

ale jakim cudem w tym "magazynie" znajdują się upaćkane produkty :/ wtf w ogóle. straciłam ostatki wiary w Rossmanna 

Inaczej nie pytałabym i wzięła zarówno Max Factor Face Finity jak i Astora Perfect Stay, a tak muszę wybrac.
Krycie musi być w miarę duże bo mam cerę naczynkową. Odcień jasny,chłodny. Cera jest sucha,wręcz odwodniona,co objawia się takimi jakby zmarszczkami na czole,ale równocześnie bardzo się świeci
W miarę okej jest dla mnie Astor, Perfect Stay, 24H Foundation + Perfect Skin Primer, ale za bardzo się świeci. Największą porażką był u mnie Max Factor, Facefinity All Day Flawless 3 - in - 1 Foundation

ja na promo kupie HM 51 i rimmel nude 100, nic innego nie wpadło mi w oko, stwierdziłam że w przyszłym mc przejde sie do Douglasa i kupie jeden idealny podkład, mam dość wiecznego szukania i błądzenia 

tp
Mimo to bardzo go lubie, nie jest za ciężki, ma fajne krycie jak na moje potrzeby, no może troszkę irytują mnie te błyszczące drobinki.