Z różnymi trenerami ćwiczymy, o świetną formę walczymy - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Najlepsze efekty miałam po ćwiczeniach z:
Ewą Chodakowską 1 8,33%
Mel B 2 16,67%
Anną Lewandowską 0 0%
Inne 9 75,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-07, 16:29   #2071
behealthyandfit
Raczkowanie

Dot.: Ewa Chodakowska - czy polecacie ćwiczenie z nią? Wasze efekty

Kupowałam kasze w tym tygodniu, więc podejrzewam, że promocja jeszcze trwa
Wszystkie rodzaje kasz, więc można się nieźle zaopatrzyć, ja kupiłam po 4opakowania z każdej mam zapas przynajmniej na 2msc

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Dziewczyny czy któraś z Was posiada książkę od Gackiej? Polecacie?

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Kolejne wymiary za... 31 dni...
behealthyandfit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 18:38   #2072
aniaaxd2
Zakorzenienie

Teraz to nie dam rady ćwiczyć , zaraz lecę do polski o musze sie pakować , kupić kilka rzeczy dla siostry itp .

Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
nie umiem odejść, nie wiem jak ...

http://www.pmiska.pl/ -----> klikam codziennie , ty tez mozesz
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 18:43   #2073
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez behealthyandfit Pokaż wiadomość
Kupowałam kasze w tym tygodniu, więc podejrzewam, że promocja jeszcze trwa
Wszystkie rodzaje kasz, więc można się nieźle zaopatrzyć, ja kupiłam po 4opakowania z każdej mam zapas przynajmniej na 2msc

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Dziewczyny czy któraś z Was posiada książkę od Gackiej? Polecacie?

O to super, będę się musiała zakręcić Dzięki!
Uh zadziwiające jak czyjeś marudzenie potrafi zmotywować do działania. Szwagierka zaczęła narzekać ze tak jej ciężko schudnąć po ciąży. Ale tak się zastanowiłam, że ona to właściwie nic nie robi w tym kierunku... czasami pokreci hula hop, czasami trochę orbitreka. A odżywianie jakie było takie jest. I co? No samo się nie zrobi Kochana, trzeba działac. I tak oto jestem po treningu Ewki dla Detocell i booty shaking z Tiffany Nikt nie zrobi tego za mnie, poświęciłam niecałą godzinę ze swojego życia ale normę 5 treningów w tygodniu mam wyrobiona Czuję się o niebo lepiej.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaaxd2 Pokaż wiadomość
Teraz to nie dam rady ćwiczyć , zaraz lecę do polski o musze sie pakować , kupić kilka rzeczy dla siostry itp .

Ja tez przeważnie gdy jadę do rodziców to mam dłuższą przerwę w treningach Na długo przylatujesz?
StonkaaZiemniaczana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 18:46   #2074
aniaaxd2
Zakorzenienie

Na tydzień tylko

Stary 2015-11-07, 19:25   #2075
behealthyandfit
Raczkowanie

Pamiętam jeszcze jak ja przylatywalam tylko na tydzień z UK do swojej rodziny... Nic przyjemnego tam wracać. Choć czasami sytuacja materialna nas do tego zmusza, poczucie bezpieczeństwa i komfort psychiczny że praca jest i można godnie żyć. Choć i w PL się da, tyle, że trzeba mieć dużo szczęścia. ;-)
Ja gdyby nie praca w play i gdybym nie miała takich zarobków jakich mam, też pewnie dalej siedzialabym w Londynie.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ja zmotywowana nowa książka od Gackiej wzięłam się od razu za trening co prawda w pierwszym tygodniu jest info żeby ćwiczyc co drugi dzień, ale chyba to nie dla mnie jutro niedziela więc postawie na coś lżejszego

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-07, 21:06   #2076
aniaaxd2
Zakorzenienie

Bede w Polsce to koniecznie kupie płytę Lewandowskiej i Gacke chyba tez skoro mówisz ze motywuje

Stary 2015-11-08, 09:45   #2077
Lilithbb
Raczkowanie

Dot.: Z E. Chodakowską dziś ćwiczyć zaczynamy, tłuszczykowi się nie damy :)

Hej u mnie 30 minut orbitreka (10 km) rano
po południu chodakowska i wieczorem orbitrek - co myślicie? Mało to czy dużo? Może dodać coś do chodakowskiej?

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

a może znacie inne fajne filmiki z ćwiczeniami tylko nie mel b bo nie lubie
Stary 2015-11-08, 10:24   #2078
behealthyandfit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilithbb Pokaż wiadomość
po południu chodakowska i wieczorem orbitrek - co myślicie? Mało to czy dużo? Może dodać coś do chodakowskiej?

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Czy dużo czy za mało to trudno powiedzieć. Nic o Tobie nie wiemy, ile masz lat, ile masz wzrostu, ile ważysz jakie masz wymiary, jak jesz itd... Aktywności jest sporo, weź pod uwagę swoje odżywianie,bo jak będziesz jadła za mało to i tak Ci to nic nie da a jedynie popsuje organizm.

Aniu, Gacką polecam! ćwiczenia wydają się na prawdę łatwe, w szczególności A1, A2 czy Brzuch"A", zrobiłam wczoraj 3 serie, tak jak nakazuje książka, a dziś mam zakwasy na ramionach i trochę na pupie. A niby takie proste te ćwiczenia

Wstałam sobie dzisiaj o 9... zjadłam śniadanie, standardowo owsiankę z kakao, bananem i rodzynkami. Dodatkowo teraz piję kawę.
Na drugie mam zamiar wypić koktajl z pomarańczy i garści szpinaku + kromkę z wędzonym łososiem i ogórkiem.
Na obiad: kurczak z warzywami i kaszą
Przekąska: jaglane brownie - wyszło cudowne!!!
I na kolację która będzie po treningu: to samo co na obiad

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-08, 11:21   #2079
olunia2016
Raczkowanie

Cześć
Czy mogłabym do Was dołączyć?
Jednocześnie mam zapytanie co mi polecacie.
Jestem 3 mc po porodzie przez cc, juz jest wszystko o.k super się czuje itd.
Lecz zostało mi sporo do zrzucenia około 20kg!! Do tego mam mega dużo celulitu, uda, łydki, brzuch, a nawet ręce ;(
Czytałam, że najlepszy program na spalanie tkanki tłuszczowej to Kiler Ewki, więc chciałabym zacząć go ćwiczyć od poniedziałku, no ale nie będę ukrywać że moja kondycja jest zerowa, sądzę że 10m bym nie przebiegła bez zadyszki
Zaraz powiecie, spacery z maluszkiem itd. Niestety, nie mogę z nim za bardzo na dwór ponieważ jest po zapaleniu płuc, więc wystarczy że pogoda jest wietrzna lub powietrze wilgotne i wyklucza to całkowicie wyjście na dwór ( czyli większość jesiennych dni
Baaardzo Was proszę o radę, bo już nie mogę patrzeć na siebie, mam załamki i to ostre... Nie wiem co robić naprawdę.
Dodam, że słodyczy w ogóle nie jem, tłustego też nie ( wczoraj co jedynie zgrzeszyłam i wypiłam ciepłe kakao )
Bardzo prosze o porady, fantastycznie by było gdyby ktoś chętny niesienia pomocy odezwał się do mnie na PW
Dziękuje z góry za wszystkie cenne rady

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Zapomniałam dodać, że rozmawiałam z ginekologiem już miesiąc temu na temat ćwiczeń i dał mi całkowicie zielone światło na ćwiczenia, nawet brzuszki i bieganie.
Więc pod kątem zdrowotnym mogę.
Dodam tylko, że mam lekkie problemy z kolanami, czasem mnie bolą i tak jakby się blokują, że sprawia mi ból aby wyprostować nogę do końca. Za młody rzepka mi wyskakiwała i wskakiwała sama, chodziłam na naświetlanie itd. Powiedzieli, że jeśli nie przejdzie to bedę mieć operacje na kolana i jedna noga w gipsie pół roku ! Oczywiście nie przeszło ( chociaż sie zmiejszyło, nie wyskakuje już na szczęscie jak wyrosłam z okresu dojrzewania), lecz nie chciałam operacji i lekarzowi juz nie wspominałam o bólu

Zaczynamy w końcu odchudzanie
01.11.2015r.

-6kg
jeszcze 14kg
olunia2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 11:26   #2080
behealthyandfit
Raczkowanie

Olunia, witaj w naszych "skromnych" progach.

Ciało po ciąży zmienia się diametralnie i nie możesz liczyć na to, że szybko uda Ci się wrócić do formy sprzed ciąży. Jest jeden magiczny cytat "nie przytyłas wczoraj, nie schudniesz jutro" I to musisz mieć na uwadze. Nie zabieraj się od razu za killera od Ewki bo nie dasz rady go zrobić, a to będzie negatywnie wpływać na Twoje myślenie i działania ku fit sylwetce. Zacznij od spokojniejszy ćwiczen, typu skalpel, Secret, skalpel II. Kiedy te ćwiczenia zaczną być dla Ciebie za łatwe podnieść poprzeczkę wyżej, ale znów nie za wysoko. Powoli... Ale do celu.

Najlepszym rozwiązaniem na zmianę swojej sylwetki jest trening siłowy z areobami. I to nie takie "zrywy", tylko powoli zwiększając liczbę powtórzeń/ciężaru/minut areobow.

Przede wszystkim weź pod uwagę swoje zapotrzebowanie kaloryczne... Oblicz je, na początek zetnij tylko ok 200kcal. Obserwuj się. Poczytaj trochę na temat racjonalnego odżywiania. Jedz! Bez tego tylko spowolnisz swój metabolizm i to nic w stosunku do twojego ciała nie da. Staraj się, aby posiłki były pełnowartościowe. Składające się z białka, węglowodanow i zdrowych tłuszczy. (na sam początek pomocą mogą być książki z fit jedzeniem, wybieraj te które mają rozpisane b/w/t, będzie Ci łatwiej to wszystko ogarnąć)

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Jeżeli masz problemy z kolanem, radzę wybrać się po fachowa pomoc odnośnie treningu do trenera personalnego. Możesz poprosić o plan do działań w domu, a on wezmę pod uwagę Twoje kolano tak żebyś nie zrobiła sobie krzywdy. Skalpel od razu odpada, mocno obciąża stawy.

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-08, 11:46   #2081
olunia2016
Raczkowanie

Cytat:
Olunia, witaj w naszych "skromnych" progach.

Ciało po ciąży zmienia się diametralnie i nie możesz liczyć na to, że szybko uda Ci się wrócić do formy sprzed ciąży. Jest jeden magiczny cytat "nie przytyłas wczoraj, nie schudniesz jutro" I to musisz mieć na uwadze. Nie zabieraj się od razu za killera od Ewki bo nie dasz rady go zrobić, a to będzie negatywnie wpływać na Twoje myślenie i działania ku fit sylwetce. Zacznij od spokojniejszy ćwiczen, typu skalpel, Secret, skalpel II. Kiedy te ćwiczenia zaczną być dla Ciebie za łatwe podnieść poprzeczkę wyżej, ale znów nie za wysoko. Powoli... Ale do celu.

Najlepszym rozwiązaniem na zmianę swojej sylwetki jest trening siłowy z areobami. I to nie takie "zrywy", tylko powoli zwiększając liczbę powtórzeń/ciężaru/minut areobow.

Przede wszystkim weź pod uwagę swoje zapotrzebowanie kaloryczne... Oblicz je, na początek zetnij tylko ok 200kcal. Obserwuj się. Poczytaj trochę na temat racjonalnego odżywiania. Jedz! Bez tego tylko spowolnisz swój metabolizm i to nic w stosunku do twojego ciała nie da. Staraj się, aby posiłki były pełnowartościowe. Składające się z białka, węglowodanow i zdrowych tłuszczy. (na sam początek pomocą mogą być książki z fit jedzeniem, wybieraj te które mają rozpisane b/w/t, będzie Ci łatwiej to wszystko ogarnąć)

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Jeżeli masz problemy z kolanem, radzę wybrać się po fachowa pomoc odnośnie treningu do trenera personalnego. Możesz poprosić o plan do działań w domu, a on wezmę pod uwagę Twoje kolano tak żebyś nie zrobiła sobie krzywdy. Skalpel od razu odpada, mocno obciąża stawy.

Dziękuje za szybką odpowiedz
To jest moja juz druga cesarka.
Po pierwszej w ogóle nie miałam brzucha, dziewczyny w szpitalu mówily ze wyglądam jak bym w ogóle nie rodziła a teraz taka masakra!
Spróbuje w takim razie od skalpela.
A zdrowo się odżywiam już od jakiegoś czasu. Olej z kokosa nieprafinowany, dużo mięsa z kurczaka ( przede wszystkim pierś z kury), pieczywo tylko pełnoziarniste, chude szynki, makarony tez tylko pełnoziarniste i dużo ryżu

01.11.2015r.

-6kg
jeszcze 14kg
Stary 2015-11-08, 11:48   #2082
behealthyandfit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olunia2016 Pokaż wiadomość
Dziękuje za szybką odpowiedz
To jest moja juz druga cesarka.
Po pierwszej w ogóle nie miałam brzucha, dziewczyny w szpitalu mówily ze wyglądam jak bym w ogóle nie rodziła a teraz taka masakra!
Spróbuje w takim razie od skalpela.
A zdrowo się odżywiam już od jakiegoś czasu. Olej z kokosa nieprafinowany, dużo mięsa z kurczaka ( przede wszystkim pierś z kury), pieczywo tylko pełnoziarniste, chude szynki, makarony tez tylko pełnoziarniste i dużo ryżu
Nie wspomniałas o warzywach i owocach, co z nimi? Napisz może jakiś swój przykładowy jadłospis, razem nam będzie łatwiej wyeliminować błędy.

No i ważna rzecz, jak Twoje zdrowe odżywianie się ma do Twojego zapotrzebowania?

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-08, 11:57   #2083
olunia2016
Raczkowanie

Owoce i warzywa to głównie
ogórek, pomidor, kukurydza konserwowa, groszek konserwowy, rzodkiewka, jabłko, często sok marchewkowy.
Jadłospis zrobię później lub jutro bo własnie idę robić obiadek

01.11.2015r.

-6kg
jeszcze 14kg
Stary 2015-11-08, 12:06   #2084
behealthyandfit
Raczkowanie

Brakuje tu zielonych warzyw które są istotne dla nas kobiet: brokuły, szpinak, roszponka, brukselka. Warzywa strączkowe fasola, groch, soczewica.

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-08, 14:07   #2085
Lilithbb
Raczkowanie

Hej ja jestem po 3 cc i za każdym razem lekarze mówili NIE WOLNO ćwiczyć do pół roku po cc
rozumiem że brzuch i wygląd ci przeszkadza - ale zdrowie najważniejsze a tego co wewnątrz się goi nie widać.
Wg mnie na Chodakowską za wcześnie. Albo chociaż odpuść ćwiczenia na brzuch skoro się upierasz.
Może pomyśl o orbitreku skoro spacery nie wchodzą w grę? Używany można kupić za 200 zł.

Edytowane przez Lilithbb
Czas edycji: 2015-11-08 o 14:11
Lilithbb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 16:33   #2086
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]Ja zmotywowana nowa książka od Gackiej wzięłam się od razu za trening co prawda w pierwszym tygodniu jest info żeby ćwiczyc co drugi dzień, ale chyba to nie dla mnie jutro niedziela więc postawie na coś lżejszego

O Gackiej nigdy nie słyszałam ale chyba trzeba będzie się doedukowac A miałaś może do czynienia z książkami Chodakowskiej? Zastanawiam się nad zrobieniem sobie prezentu w postaci jednej z nich

Cytat:

A jak to wyglądało wcześniej zanim jeszcze zaczęłas ćwiczyć ? Myślę że na początek ten orbitrek i jakiś zestaw Ewki w zupełności by wystarczył. Nie ma sensu robić mega zrywu i zaraz potem stracić zapał przez przetrenowanie Lepiej powoli a sukcesywnie do celu.

Mogę Ci polecić krótkie zestawy Tiffany Rothe, Jilian Michaels tez ma ciekawe treningi.

Cytat:
Cześć
Czy mogłabym do Was dołączyć?
Jednocześnie mam zapytanie co mi polecacie.
Jestem 3 mc po porodzie przez cc, juz jest wszystko o.k super się czuje itd.
Lecz zostało mi sporo do zrzucenia około 20kg!! Do tego mam mega dużo celulitu, uda, łydki, brzuch, a nawet ręce ;(
Czytałam, że najlepszy program na spalanie tkanki tłuszczowej to Kiler Ewki, więc chciałabym zacząć go ćwiczyć od poniedziałku, no ale nie będę ukrywać że moja kondycja jest zerowa, sądzę że 10m bym nie przebiegła bez zadyszki
Zaraz powiecie, spacery z maluszkiem itd. Niestety, nie mogę z nim za bardzo na dwór ponieważ jest po zapaleniu płuc, więc wystarczy że pogoda jest wietrzna lub powietrze wilgotne i wyklucza to całkowicie wyjście na dwór ( czyli większość jesiennych dni
Baaardzo Was proszę o radę, bo już nie mogę patrzeć na siebie, mam załamki i to ostre... Nie wiem co robić naprawdę.
Dodam, że słodyczy w ogóle nie jem, tłustego też nie ( wczoraj co jedynie zgrzeszyłam i wypiłam ciepłe kakao )
Bardzo prosze o porady, fantastycznie by było gdyby ktoś chętny niesienia pomocy odezwał się do mnie na PW
Dziękuje z góry za wszystkie cenne rady

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Zapomniałam dodać, że rozmawiałam z ginekologiem już miesiąc temu na temat ćwiczeń i dał mi całkowicie zielone światło na ćwiczenia, nawet brzuszki i bieganie.
Więc pod kątem zdrowotnym mogę.
Dodam tylko, że mam lekkie problemy z kolanami, czasem mnie bolą i tak jakby się blokują, że sprawia mi ból aby wyprostować nogę do końca. Za młody rzepka mi wyskakiwała i wskakiwała sama, chodziłam na naświetlanie itd. Powiedzieli, że jeśli nie przejdzie to bedę mieć operacje na kolana i jedna noga w gipsie pół roku ! Oczywiście nie przeszło ( chociaż sie zmiejszyło, nie wyskakuje już na szczęscie jak wyrosłam z okresu dojrzewania), lecz nie chciałam operacji i lekarzowi juz nie wspominałam o bólu
Niestety w ciąży ciało bardzo dostaje w kość, ale nie jest niewykonalnym dojście do formy
Jeśli chodzi o cellulit - u mnie sprawdziło się picie dużej ilości wody (2 l dziennie ), ćwiczenia i balsam antycellulitowy od eveline. Co prawda nie było go jakoś strasznie dużo, ale uda i pośladki jeszcze latem uroczo się trzęsly gdy nosiłam szorty
Z uwagi na problemy z kolanami zalecałabym Ci ostrożność - żebyś nie zrobiła sobie większej krzywdy kosztem pozbycia się kilku kilogramów. Proponuje spróbować z lżejszymi zestawami Ewki, albo Mel B jednak ze szczególną uwagą jak znoszą to twoje stawy Najlepszym wyjściem byłaby wizyta u specjalisty który jasno określił by jakie ćwiczenia możesz uskuteczniac, a jakie nie są dla Ciebie wskazane, ale możesz też próbować z poznaniem swojego ciała i jego możliwości.

Cytat:
Hej ja jestem po 3 cc i za każdym razem lekarze mówili NIE WOLNO ćwiczyć do pół roku po cc
rozumiem że brzuch i wygląd ci przeszkadza - ale zdrowie najważniejsze a tego co wewnątrz się goi nie widać.
Wg mnie na Chodakowską za wcześnie. Albo chociaż odpuść ćwiczenia na brzuch skoro się upierasz.
Może pomyśl o orbitreku skoro spacery nie wchodzą w grę? Używany można kupić za 200 zł.
Może się czepiam, ale koleżanka wyraźnie napisała, ze juz miesiąc temu dostała zielone światło od Ginekologa w kwestii ćwiczeń
Stary 2015-11-08, 17:00   #2087
behealthyandfit
Raczkowanie

Stonka, mam 3 książki od Ewki, rok z Ewą Chodakowska, przepis na sukces i ta pierwsza z 30dniowym menu. Polecam ciekawe przepisy nie stosuje ich codziennie bo czasami są to przepisy czasochłonne. Z innych instruktorek posiadam książkę Lewandowskiej i od Gackiej

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-08, 17:12   #2088
Lilithbb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez StonkaaZiemniaczana Pokaż wiadomość

A jak to wyglądało wcześniej zanim jeszcze zaczęłas ćwiczyć ? Myślę że na początek ten orbitrek i jakiś zestaw Ewki w zupełności by wystarczył. Nie ma sensu robić mega zrywu i zaraz potem stracić zapał przez przetrenowanie Lepiej powoli a sukcesywnie do celu.

Mogę Ci polecić krótkie zestawy Tiffany Rothe, Jilian Michaels tez ma ciekawe treningi.

Ćwiczę dopiero od października dokładnie od 1.10
Robię głównie extra figura i choinskiego -wychodzi mi już bez problemu dlatego szukam czegoś ciekawego. Dziękuję za podpowiedzi zerknę sobie na ich ćwiczenia bo nie znam za bardzo innych pozycji po Chodakowskiej.
Stary 2015-11-08, 17:52   #2089
olunia2016
Raczkowanie

Cytat:
Ile lekarzy tyle opini.
Mi mój robił usg dopochwowo żeby zobaczyć jak się blizna goi, no i pare innych rzeczy, wiec myśle że wie co powiedział.
Zresztą nie wiem czy ma to coś wspólnego z tym ale rodziłam w porodówce prywatnej oni tam mięsni nie przecinają tylko rozsuwają, mają też inna technikę szycia ( mam porównanie po pierwszej cc w państwówce ).

01.11.2015r.

-6kg
jeszcze 14kg
Stary 2015-11-08, 19:13   #2090
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ile lekarzy tyle opini.
Mi mój robił usg dopochwowo żeby zobaczyć jak się blizna goi, no i pare innych rzeczy, wiec myśle że wie co powiedział.
Zresztą nie wiem czy ma to coś wspólnego z tym ale rodziłam w porodówce prywatnej oni tam mięsni nie przecinają tylko rozsuwają, mają też inna technikę szycia ( mam porównanie po pierwszej cc w państwówce ).
Mięśni się nigdy nie rozcina przy cc.
Jestem w szoku, że dwa miesiące po cięciu dostałaś pozwolenie na ćwiczenia. Podczas usg zobaczył jak wygląda blizna z zewnątrz, ale nie od środka.
Zaleca się pół roku wstrzymać od ćwiczenia mięśni brzucha po cięciu.
Stary 2015-11-08, 19:22   #2091
Lilithbb
Raczkowanie

Ja niestety po 3 CC kiepsko widze mój brzuch -
ogólnie moja sylwetka w miesiąc się bardzo zmieniła ale mięśnie brzucha nie pracują tak jak powinny.
np nie mogę oderwać pleców od podłogi - nie wiem czy to przez to że byłam cięta i pionowo i poziomo? Ciekawe czy one się kiedyś zregenerują.
A tak sie zmieniłam 1 zdjęcie 1.09 drugie 1.10 tylko plisss nie patrzcie na ślady rączek na lustrze już zmyte są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.10.jpg (73,6 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Lilithbb
Czas edycji: 2015-11-08 o 19:24
Lilithbb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 19:39   #2092
Lilithbb
Raczkowanie

Cytat:
Ile lekarzy tyle opini.
Mój synuś też z 2010 r i też Kuba
Stary 2015-11-08, 22:15   #2093
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Brakuje tu zielonych warzyw które są istotne dla nas kobiet: brokuły, szpinak, roszponka, brukselka. Warzywa strączkowe fasola, groch, soczewica.

Cytat:
Stonka, mam 3 książki od Ewki, rok z Ewą Chodakowska, przepis na sukces i ta pierwsza z 30dniowym menu. Polecam ciekawe przepisy nie stosuje ich codziennie bo czasami są to przepisy czasochłonne. Z innych instruktorek posiadam książkę Lewandowskiej i od Gackiej

W Twoich wcześniejszych postach zauważyłam wiele ciekawych pomysłów kulinarnych, wiec może podzielisz się jakimiś sprawdzonymi sposobami na brukselke, szpinak albo soczewice?

Hm ciekawie brzmi ten rok z Chodakowską. Może się skusze w najbliższym czasie.

Cytat:
ogólnie moja sylwetka w miesiąc się bardzo zmieniła ale mięśnie brzucha nie pracują tak jak powinny.
np nie mogę oderwać pleców od podłogi - nie wiem czy to przez to że byłam cięta i pionowo i poziomo? Ciekawe czy one się kiedyś zregenerują.
A tak sie zmieniłam 1 zdjęcie 1.09 drugie 1.10 tylko plisss nie patrzcie na ślady rączek na lustrze już zmyte są
Na zdjęciach w luźnym ubraniu ciężko dokładnie ocenić postępy ale na pierwszy rzut oka jest spora zmiana U mnie nie było takiego szału po pierwszym miesiącu Ale podobno im mniej ma się do zrzucenia tym wolniej i ciężej to idzie 😕

Edytowane przez StonkaaZiemniaczana
Czas edycji: 2015-11-08 o 22:17
Stary 2015-11-08, 22:36   #2094
olunia2016
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Ci, że moja koleżanka jest po 3cc. Pierwszą miała jakieś 18 lat temu i własnie też ją cieli pionowo, ostatnia jej cesarka to była 3 lata temu i również pionowo.
Dziwię się, że Ciebie raz tak raz tak pocieli, moim zdaniem jest to szpecenie ciała.
Chyba, że pytali Cię o zdanie i sama chciałaś.
Ja bym im wytoczyła sprawę w sądzie.

01.11.2015r.

-6kg
jeszcze 14kg
Stary 2015-11-09, 05:50   #2095
behealthyandfit
Raczkowanie

Cytat:
W Twoich wcześniejszych postach zauważyłam wiele ciekawych pomysłów kulinarnych, wiec może podzielisz się jakimiś sprawdzonymi sposobami na brukselke, szpinak albo soczewice?

Hm ciekawie brzmi ten rok z Chodakowską. Może się skusze w najbliższym czasie.

Na zdjęciach w luźnym ubraniu ciężko dokładnie ocenić postępy ale na pierwszy rzut oka jest spora zmiana U mnie nie było takiego szału po pierwszym miesiącu Ale podobno im mniej ma się do zrzucenia tym wolniej i ciężej to idzie 😕

Stonka, chętnie dziś po pracy, bo aktualnie jem na szybko śniadanie, miałam nadzieję, że trening zejdzie mi szybciej i się nie wyrabiam

Jeżeli chodzi o rok z chodakowską, to jest głównie kalendarz w którym wpisujesz swoje treningi i mierzysz się, oceniasz swoje samopoczucie, więc moim skromnym zdaniem, lepiej jest sobie wydrukować plan całego miesiąca i powiesić gdzieś w widocznym miejscu np. na lodówce w celu motywacji.

A przepisy wrzucę, ale po pracy bo mam ich kilka.

Budzik zadzwonił przed 5, wstałam zrobiłam 3xA1 od Gackiej, teraz szamam budyń z wczorajszej kaszy jaglanej, gotuję kurczaka na obiad i ryż oraz warzywa. Na drugie śniadanie idę na łatwiznę zabieram ze sobą do pracy koktajl, z banana, szpinaku i zarodków pszennych. A na kolację wrzuciłam sobie roszponkę do pojemnika, wędzonego łososia i ogórek do tego dorzucę też troszkę ryżu.

Miłego dnia dziewczyny

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-09, 10:52   #2096
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Stonka, chętnie dziś po pracy, bo aktualnie jem na szybko śniadanie, miałam nadzieję, że trening zejdzie mi szybciej i się nie wyrabiam

Jeżeli chodzi o rok z chodakowską, to jest głównie kalendarz w którym wpisujesz swoje treningi i mierzysz się, oceniasz swoje samopoczucie. (...)

A przepisy wrzucę, ale po pracy bo mam ich kilka.

Budzik zadzwonił przed 5, wstałam zrobiłam 3xA1 od Gackiej, teraz szamam budyń z wczorajszej kaszy jaglanej, gotuję kurczaka na obiad i ryż oraz warzywa. Na drugie śniadanie idę na łatwiznę zabieram ze sobą do pracy koktajl, z banana, szpinaku i zarodków pszennych. A na kolację wrzuciłam sobie roszponkę do pojemnika, wędzonego łososia i ogórek do tego dorzucę też troszkę ryżu.

Miłego dnia dziewczyny
Super! Czekam z niecierpliwością
Hm faktycznie książka bardziej przypomina kalendarz i indywidualny plan z tego co piszesz.
U mnie dzisiaj (póki co) względnie zdrowo - na śniadanie owsianka z dżemem porzeczkowym i jabłko, a teraz zjadłam w pracy sałatkę z kaszy jaglanej i pomidora z ogórkiem konserwowym, a na 'deser' owoc khaki
Mały grzeszek zaliczony - kawałeczek tortu - koleżanka z biurka obok ma urodziny
Stary 2015-11-09, 11:38   #2097
behealthyandfit
Raczkowanie

Cytat:
Super! Czekam z niecierpliwością
Hm faktycznie książka bardziej przypomina kalendarz i indywidualny plan z tego co piszesz.
U mnie dzisiaj (póki co) względnie zdrowo - na śniadanie owsianka z dżemem porzeczkowym i jabłko, a teraz zjadłam w pracy sałatkę z kaszy jaglanej i pomidora z ogórkiem konserwowym, a na 'deser' owoc khaki
Mały grzeszek zaliczony - kawałeczek tortu - koleżanka z biurka obok ma urodziny
Stonka, wybaczam
Ja dziś w pracy do 21. Drugie śniadanie zjadłam o 9.30, za godzinę czeka na mnie obiad: kurczak smażony na łyżeczce oleju kokosowego z przyprawa słodka papryka, do tego 60g ryżu pelnoziarnistego i 100g marchewki gotowanej. O 16,30 czeka na mnie przekąska w postaci serka wiejskiego z nasionami słonecznika i pestkami dyni. O 19,30 jem kolacje łosoś wędzony, z ryżem pelnoziarnistym ogorkiem i roszponka.

Po pracy mam nadzieję, że uda mi się zrobić relaks dla siebie. Mam zamiar pofarbowac wlosy, nałożyć na nie maskę z Waxu i mam dziś w planach jeszcze body wrapping

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-09, 14:04   #2098
Lilithbb
Raczkowanie

Miłego relaksu i farbowania
Olunia jak tam pierwszy dzień nowego życia
Stary 2015-11-09, 14:08   #2099
behealthyandfit
Raczkowanie

Relaks i farbowanko dopiero po pracy a do 21 jeszcze strasznie dalekooooo!!! :-(

aktualnie -> 67 kg
wymiary;
biust - 80cm
talia - 78 cm
brzuch - 87 cm
uda - 56/57

Stary 2015-11-09, 14:25   #2100
olunia2016
Raczkowanie

Cytat:
Miłego relaksu i farbowania
Olunia jak tam pierwszy dzień nowego życia
Jeszcze nie ćwiczyłam. Czekam aż mąż wróci żeby młodym się zajął bo tak to z nim by było ciężko

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

No i zastanawiam się czy zacząć od skalpelu chodakowskiej czy może coś innego? Jest coś jeszcze lżejszego?
Słyszałam, że ten skalpel to na wyrabianie mięsni bardziej a nie na redukcje tkanki tłuszczowej. Jak to w końcu jest?

01.11.2015r.

-6kg
jeszcze 14kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości