![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Wojniann dobrze ze zdrowiejesz
![]()
#362 |
Konto usunięte
|
Rudaska pojechałam, bo to było 20km od domu a on mi powiedział, że będzie wracał pieszo. Dodam, że był mocno nietrzeźwy. Miałabym ogromne wyrzuty sumienia jakbym nie pojechała, a i tak się rozbudziłam, więc wsiadłam w auto i tyle.
Halwaya 17% to hit dzisiejszego dnia! ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53390746]Rudaska pojechałam, bo to było 20km od domu a on mi powiedział, że będzie wracał pieszo. Dodam, że był mocno nietrzeźwy. Miałabym ogromne wyrzuty sumienia jakbym nie pojechała, a i tak się rozbudziłam, więc wsiadłam w auto i tyle.
Halwaya 17% to hit dzisiejszego dnia! ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() No jasne rozumiem, na twoim miejscu też bym pewnie myślała co z nim, ale że miałaś siły tak rano... Ja bym pewnie szukała innego kierowcy ![]()
25.12.2015 Igor ![]() ![]() ![]() 17.09.2017 Olgierd ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-11-08 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Wy się śmiejecie z tych 17% a ja z takim tz muszę wytrzymać
![]() Wojniann. Trzymaj się. Mnie dwa razy dziś czyscilo, więc łączę się w bólu.
#365 |
Konto usunięte
|
Rudaska na tą chwilę w naszym towarzystwie jestem jedynym kierowcą
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Halwaya ale on tak na powaznie?
Tak serio serio |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
No pół żartem.. ale to nie mój humor ![]()
#368 |
Zadomowienie
|
udało mi sie nadrobić. Szalejecie dzisiaj jak w środku tygodnia :P
Śpię na siedząco, nie ma opcji żebym bezpiecznie mogła się położyć i zasnąć, nie mogę jeść i jestem już zmęczona. Rozpakowałam śpiworek do fotelika, tż od razu musiał go zamontować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Hej,
Jestem w połowie nowego watku, zaraz sie kładę do nadrabiania ![]() Wlasnie wróciliśmy z nad morza z dorocznego, krótkiego wypadu ze znajomymi na rybkę. Wysyłam Wam troche słońca, piachu, jodu i bałwanów w skali 10 stopni B ![]() Trzymajcie sie prosze ładnie wszystkie, bo wczoraj cos w nocy doczytalam, ze znowu troche kłopotów... Ale na szczescie pod kontrola!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Kalwinka widzę że Twój tz tak jak mój - coraz szybciej xhxe dziecię zobaczyć hehe
![]() AARTA miłego wieczorku ![]()
#371 |
Zakorzenienie
|
Aartaa super klimat ma ta fotka
![]()
#372 |
Zakorzenienie
|
Aartaa super. Tęsknię za morzem
![]()
#373 |
Zakorzenienie
|
Kalwinka on rak serio?
Miałam sie byczyć w wannie a sąsiedzi nam sie zwalili i dopiero poszli. Fajni są. Maja dwójkę chłopaków i ten starszy 4 letni potrafi zająć sie rocznym. Nos mam wciąż zapchany wiec dla dobrej nocy psikne sobie xylorin. Juz trudno
#374 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, którym choć trochę skracała się szyjka. Odczuwałyście to jakoś?
#375 | |
Rozeznanie
|
co za weekendowe szaleństwo! tyle stron
aż strach pomyśleć co będzie w tygodniu ![]() wczoraj po południu tż malował przedpokój i chociaż on nie czuł to mnie farba strasznie śmierdziała a nie miałam gdzie uciec... otworzyłam okno w sypialni i leżałam struta do późnej nocy tak się źle czułam, że myślałam że zejdę albo że się coś dzieje i to nie od farby tylko zacznę zaraz rodzić ![]() oczywiście jeszcze się nadźwigałam bo rozpakowywałam szafę i sprzątałam salon, bo mają przyjść meble i ciągle coś nienawidzę już tego remontu, bo i tak co posprzątam jeden kąt to kolejny rozgrzebany a ja światełka w tunelu nie widzę chociaż coraz więcej zrobione niby... a czas mi się kończy teraz sobie uświadomiłam, że zostały mi tylko dwa weekendy z TŻtem, potem już w trójkę... jestem straszna, że trochę mnie to przeraża? nie umiem sobie tego jeszcze wyobrazić, jakoś mój egoizm się wybija ostatnio- bo chciałabym pojechać gdzieś daleko i chciałabym iść bez wyrzutów na uczelnię i siedzieć tam od rana do nocy, czytać książkę do 4 rano a potem spać do 13... ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
ogólnie czułam dyskomfort w bożenie nadrobiłam! halwaya nie dziwię się, że 17% wkurza... padłabym gdyby mi rzucił takim hasłem- bądź silna, ty wg mnie masz więcej procent w wyborze imienia ze względu na trudy ciąży ![]() sylwoha i adka, dobrze że na ktg macie wszystko ok! wojniann zdrówka ![]() kalwinka no niech twój tż nawet nie żartuje ![]()
.kto płacze temu deszcz za oknem Edytowane przez mervie Czas edycji: 2015-11-08 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
MERVIE współczuję ci tego remontu, sprzątanie to jest jakaś neverending story. I jeszcze się tej farby nawdychałaś. Dzięki za odpowiedź. Dobrze że jutro wizyta, mam nadzieję że to tylko mój wymyślanie i wszystko jest ok. Nie mogę teraz leżeć bo już kupiłam bilety na wyjazd i powrót.
#377 |
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę, bo dziecko się tak kotluje, że mnie to budzi.. coraz bardziej bolesne to rozpychanie. Za niedługo i tak mamy pobudke, bo czeka nas wycieczka do Oxfordu na kontrolę.
Mervie - współczuję remontu. Fajnie jest robić unowocześnienia, ale sam proces dobija. Ja tz juz powiedziałam, że jak on daje nazwisko to ja decyduje o imieniu.. a ostatnio nawet zaczęłam coś przebakiwac, że pierwsze dziecko ma jego nazwisko to drugie powinno mieć moje ![]() ![]() W piątek 3 urodziny córki ![]()
#378 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Milego dzionka ;-)
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Ja tez dzisiaj wizytuje i to pierwszy raz z tz,bo lekarz zawsze mnie pytal czy jest na korytarzu bo chcial go prosic na usg a on zawsze byl w pracy,wiec tym razem umowilam wizyte na 19.
Odnosnie ktg to bede miec pierwsze w tym tyg w czwartek w przychodni u mojej poloznej.Jak wrocilam z tego szpitala to zadzwonilam do niej i dopiero sie dowiedzialam ze nam przysluguje od 20tc za darmo.Przychodzi do mnie raz w tyg,chociaz gdybym chciala to na tym etapie moglaby przychodzic i dwa razy.Ostatnio zrobila mi pogadanke o karmieniu i jak dobrze karmic,o okladach cieplych i zimnych kiedy stosowac na piersi i takie tam.Przychodzi zawsze z detektorem tetna.Sama zaproponowala ktg.Tak wiec dziewczyny co chca ktg najlepiej zglosic sie do swojej poloznej w przychodni,na pewno jakas macie bo to tak samo jak lekarz pierwszego kontaktu-kazda kobieta ma swoja polozna .. nawet ta co juz rodzic nie bedzie,bo polozne tez sie sprzydaja po roznych zabiegach ginekologicznych. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam skurcze (dużo ich było )
#381 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojemu w nocy urządziłam akcję... Wstałam w nocy do łazienki, a tam pająk! I to taki sam jak ten ostatnio przed którym uciekałam i upadłam ![]() ![]() ![]() Później nad ranem śniło mi się włamanie do naszego domu i, że ktoś mnie napadł i znów zaczęłam wrzeszczeć- tym razem przez sen ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wózek planuję wytrzeć wilgotną szmatką bo pewnie się trochę okurzył ![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53386356]My wczoraj na imprezie, oczywiście nie obyło się bez ekscesów, na szczęście nie ze strony mojego męża. Wróciliśmy o 1.30, nadrobiłam cały wątek przed pójściem spać i zasnęłam. O 5 zadzwonił telefon mojego męża i okazało się, że lolega, który odwalił wczoraj (wyszedł od znajomych z domu bez słowa i gdzieś sobie poszedł) dalej jest u nich na wiosce i spał na dworze. Wsiadłam w auto i po niego pojechałam, wróciłam o 6 i poszłam dalej spać już spokojnie. Młody wczoraj też mnie nie rozpieszczał ruchami, za to dzisiaj takie akrobacje odstawia, że nawet tż się zdziwił. Sylwoha dobrze, że pojechałaś, za duże ryzyko, żeby teraz siedzieć w domu i czekać co się będzie działo. Tu przynajmniej jak będzie trzeba to rozwiążą ciążę wcześniej i będziecie bezpieczni. Lepiej dmuchać na zimne. W ogóle koleżanka, u której byliśmy wczoraj rodziła w tym szpitalu co ja będę i opowiadała mi historię, że jedneg lekarza od nas oskarżyli, że doprowadził do śmierci dziecka przy porodzie. Okazuje się, że kobieta po 10 latach starań o dziecko doszła do szczęśliwego końca ciąży i pojechała rodzić. Po usg okazało się, że dziecko jest owinięte pępowiną, zaroponowali jej cc, nie zgodziła się. Po 2 godzinach nie było postępu porodu, znwu zaproponowali cc i znowu się jie zgodziła, "bo Bóg kazał rodzić naturalnie i ona da radę". Pępowina pękła i zanim zdążyli ją rozciąć, żeby wyciągnąć dziecko to ono zdążyło się udusić ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Straszna historia tej kobiety... swoją drogą smutne jest to, że czasem zapomina się o tym co jest ważniejsze, tym bardziej, że tyle czekali na to dziecko... ![]() Ja byłam podłączana 2 razy dziennie po 30 min. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tż czasem się nie droczy z tym imieniem? ![]() ![]() Dzień dobry! Niemożliwe jesteście, żeby w weekend tyle stron zapisać! Ale nadrobiłam ![]() Wczoraj cały dzień spędziliśmy na zakupach. Kupiłam buty i z tego jestem najbardziej zadowolona ![]() Stanik do karmienia też kupiłam (ale nie typowy do karmienia, tylko taki z miękkimi miseczkami) ładniejszy koronkowy, muszę jeszcze taki zwykły jeden kupić ![]() Dla Inki kupiłam jeszcze jedną czapeczkę zimową- rozmiar większą, bo mam obawy czy tamta wystarczy na całą zimę i skarpetki z grzechotką. W ogóle miałam już dość zakupów. Stopy bolą mnie jeszcze dziś. Brzuch miałam wczoraj cały dzień twardy! Co chwilę chodziłam do WC, Inka się mało ruszała (pewnie przez to, że ją kołysałam, bo na wieczór jak się położyłam to zaczęła fikać). I na sam koniec byłam już tak zmęczona i ledwo chodziłam, że robiło mi się gorąco i słabo ![]() No, ale na szczęście na tak daleki i długie zakupy się już nie wybieramy ![]() Dziś się ważyłam jak co tydzień i na wadze - 0,4 kg, więc waga z tamtego tygodnia była pewnie spowodowana zatrzymaniem wody czy czymś podobnym. Dobrze- bo się martwiłam ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]()
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
Ani_qa ja psychicznie wysiadlam po 5 dniach :P teraz to już mi chyba wszystko jedno...
Witam się spod ktg :P
#383 |
Zakorzenienie
|
Dobry, ja się właśnie próbuję podnieść z lóżka. Kciuki za dzisiejsze wizyty!
ANIQA czy pająk ostatecznie został ubity?
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Witam z rana jeszcze z łóżka ale już powoli wstajemy bo widzę że synek sie budzi.
Sylwoha i Adka współczuję Wam dziewczyny tych stresów z ruchami maluchów :/ teraz narazie jeszcze tak nie mam ale z pierwszym pamietam ze nieraz pare godzin czekałam w stresie na jakis ruch i to było okropne. Aniqa zimno się robi i pewnie pająki złażą do domu. Tez się boje panicznie! Tyle ze moj tż niewzruszony i nie chce ich dla mnie łapać i wybijać. Sama musze sobie radzić i ganiam z odkurzaczem ![]() Jeszcze sie pochwale ze kupiłam wczoraj koszule do szpitala i zamówiliśmy w końcu kołyskę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak! Gdyby nie został to żadne z nas nie poszłoby spać (zadbałabym o to) i pewnie musiałabym się wyprowadzić dopóki mąż nie przyniósłby mi jego zwłok ![]() Serio, z mniejszego bym tyle hałasu nie robiła (mimo, że wszystkich się boję), ale ze świadomością, że taki olbrzym jest gdzieś niedaleko mnie bym nie wytrzymała ![]() Cytat:
![]() No to brawo! ![]() ![]()
![]() |
#386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam tak jak mervie. Wczoraj znow to czulam wiec podejrzewam ze juz po szyjce. Cytat:
Moj ma to samo z pajakami. A w lato to jeszcze z tekstem ze pajak muchy bedzie lapal. Bleee. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Hej ![]() Ja dzis wstalam po 6 bo tz budzik dzwonil. Ale znow cala noc przespana wiec mu wybaczam. Za to dziwnie mnie brzuch bolal u samej gory. Szyla ktoras z Was kocyk minky ? Czym to mozna wypelnic ? Bede Hani szyla i wlasnie zastanawiam sie nad wypelnieniem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Jak jestem sama to muszę sobie sama radzić z pająkami, ale jak mąż jest w domu to musi je usuwać, bo bym mu żyć nie dała
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Witam sie przy śniadaniu w pracy. Kurczę coraz mniej jedzenia mogę pomieścić na raz.
Jeszcze 3 dni wstawania ![]() Cytat:
Poza tym brzuch mnie jak na okres pobolewal. Co gorsze w weekend znowu mnie bolał mam nadzieje ze szyjka sie jakos trzyma. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- U mnie w przychodni nie ma kto. Ostatnio jak chciałam żeby mi sprawdziła to wylądowałam na oddziale.
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Właśnie co do szyjki... Ja mam niby założony ten pessar, biorę nospę 3x1 i magnez 3x1, ale ostatnio non stop mam twardy brzuch i nie wiem co to może znaczyć...
Pessar powinien trzymać szyjkę, ale nie wiem dlaczego ten brzuch taki sztywny ![]() ![]() No i bóle jak na @ też się zdarzają, ale póki co rzadko.
#390 |
Zadomowienie
|
Mi na ostatniej wizycie gin powiedział że szyjka już króciutka no ale że na tym etapie tak może być. W każdym razie nie wiem kiedy się skróciła bo nic specjalnego nie czułam tzn. mnie ciągle to spojenie boli wiec może inne bóle zagłusza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.