|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Moja dzidzia już od dłuższego czasu leży główką w dół,co wizytę lekarz sprawdza w jakiej pozycji jest. A jej namiętne kopanie pod żebrami ewidentnie potwierdza jego teorię
|
|
|
|
#4412 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie tez myślę o rożku do spania [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53387976]Dobra, bo w Tesco za to samo 1.8 kg krzyknęli sobie 23, no proszę Was. A ja mam pytanie z innej beczki - ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja postanowiłam od dzisiaj, bo nigdy mi się nie chciało ale jak sobie uświadomiłam że dzisiaj jest już 8 listopad to się przeraziłam [/QUOTE]muszę poczytać i o tym i o masażu krocza ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4413 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za życzenia Cytat:
![]() Cytat:
Ma jeszcze czas, więc nie denerwuj się
|
|||||||
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez juz glowka w dol. Maly obrocil sie dokladnie 31t0d, do 34 tc ma dziecko czas. Chociaz czasami to i dzien przed porodem obroci.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj umieram. Mój mały podlejec tak mi skopał żołądek, że cały dzień nie wyrabiam z bólu. W nocy z kolei ćwiczył szpagaty i nie dał mi spać Jestem padnięta...Wzięłam dwa z Lovely , MaxFactor 2000 calories i Rimmel Lash Accelerator czy jakoś tak ![]() Kupiłam kredkę do brwi z Loreala ![]() Iola spełnienia wszystkich marzeń Dotka ja biorę walizkę do szpitala Super zakupki od milutkiej ![]() Zdrówka Zmykam wziąć ciepły prysznic i zmykam do łóżka. Może do jutra mi przejdzie ![]() Buziaki i dobrej nocy |
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko mój tak niejednoznacznie ułożony?
![]() Główka po prawej stronie pępka, pupka na dole, nogi po lewej stronie
|
#4418 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o ile uda mi się do niej jakoś sensownie spakować, jak nie to będę kombinować z kilkoma mniejszymi torbami, które TŻ będzie donosił i zabierał Cytat:
![]() też dziś robiłam zamówienie u Milutkiej, ale tylko rożek wzięłam, powstrzymałam się przed kupowaniem kolejnego kocyka ![]() Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53387976]Dobra, bo w Tesco za to samo 1.8 kg krzyknęli sobie 23, no proszę Was. A ja mam pytanie z innej beczki - ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja postanowiłam od dzisiaj, bo nigdy mi się nie chciało ale jak sobie uświadomiłam że dzisiaj jest już 8 listopad to się przeraziłam [/QUOTE]ja ćwiczę jak sobie przypomnę czyli rzadko Cytat:
No więc teraz czekam czy się odwróci czy będzie cc Byliśmy w odwiedzinach u chrześniaka TŻa i dostaliśmy od jego rodziców karuzelę na łóżeczko, podgrzewacz i torbę termiczną do butelek nie planowałam na razie kupować żadnej z tych rzeczy, no ale skoro dostaliśmy to wzięliśmy, może sie przydadzą
|
|||||
|
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
Iola14 sto lat !
Ja planuje zwykłą torbe do szpitala, ale mam 5 min piechota wiec jak cos to TZ dowiezie. Hariett fajna nagroda ![]() Moja na ostatnim Usg byla glowa na dół, ale czuje ze nadal sie kreci, wiec ciekawe w jakiej pozycji skonczy ![]() Ewusia fajne prezenty, a nóż sie przydadza. Ja juz mam dosc tego przeziębienia, juz mnie tydzien trzyma, chyba jutro pojde do lekarza znowu
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu nie mogę spać
![]() ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Druga próba zaśnięcia zakończona niepowodzeniem.. Spałam od 22:30 do 00:30, ekstra. Piję drugie ciepłe kakao, ale pewnie już nie zasnę dziś ![]() No nic, jadę rano do tej patologii ciąży na wizytę, a potem dom i spanie. Kogiel, ja też chora. Co mi się poprawi przez pół dnia, to potem jest dramat. Nie mogę spać m.in. dlatego, że kaszlę, mimo że podłożyłam sobie 3 poduszki, żeby na płasko nie spać. Herbata z sokiem malinowym, herbata z imbirem i cytryną, napar z lipy, majeranek - nic nie działa.. |
|
|
|
#4422 |
|
Rozeznanie
|
Dotka to jest jakiś dramat, współczuję problemów ze spaniem.
Mam nadzieje że Ci coś przepisza w tej poradni
|
|
|
|
#4423 | |||
|
Zakorzenienie
|
kamilka dziękuję
fajnie, że w końcu mogłaś ich wszystkich zobaczyć ![]() Jerzyczka tak, ale na szczęście fałszywy alarm. Chyba. ewusia dziękuję iola najlepszego niepozorna i jak tam? Cytat:
Cytat:
Moja tak właśnie siedziała z miesiąc temu. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja chcę spać, leżeć i odpoczywać czuje jakbym w żyłach miała ołów conajmniej takie ciężkie uczucie.. Masakra nogi mi spuchly wczoraj, ledwo wchodzę w jesienne botki Wczoraj brzuch mi twardnial mega u góry i jeszxze żeby mi było mało to mały próbował sobie to twardnienie jakoś zmiekczyc więc mi tam zaczął kopać a po chwili jakby wypychac... Myślałam że wyjdę z siebie. Ile było klniecia to moje później mi było głupio że tak się odzywam do dziecka ale mega bolało Tanio lovele ma biedro i Kaufland zawsze w Tesco i rossie praktycznie się nigdy nie opłaca |
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kogiel zmykaj do lekarza dzisiaj, bo się biedna zamęczysz Dotka za wizytę.Czarnula dziękuję, już dzisiaj (odpukać) jest w porządku Mam nadzieję, że Mały znalazł sobie inną wygodną pozycję i da odpocząć żołądkowi. Magda to widzę, że wczoraj obie byłyśmy zamęczane przez maluchów Dzisiaj już jest okej?
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-11-09 o 08:20 |
|
|
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Dzien dobry, Dotka powodzenia dzis na wizycie, ja tez mam dzisiaj i to z nowym lekarzem. Mam nadzieję że uda się go namówić na USG i zrobi mi fotkę ![]() Magda masz dziś szansę trochę wypocząć?
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
magda o jezuniu, znam to
Jak mi brzuch zacznie twardnieć i jeszcze mała mi zacznie akurat tam okładać, to nic tylko się położyć i płakać niepozorna to dobrze |
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna - tak dziś lepiej już mi tak brzuch nie twardnieje pewnie dlatego że pospalam no i teraz leżę w pracy na dywanie
Coraz bardziej mam dość tej ciąży.. Ja wiem ze mam lepiej niż cześć z was, bo w szpitalu nie jestem, noce przesypiam w większości mimo pobudek i nie muszę leżeć na kanapie, ale i tak sobie ponarzekam. Jak nie plecy bolą to brzuch, cycki mnie tak zalaly dziś w nocy ze miałam pół brzucha mokre i całe prześcieradlo wokół siebie, śluzu tyle że mnie to już wkurza ciągle jakbym się zsikala i jeszcze to ciągle zmęczenie masakra. Spać się nie da dłużej niż 10h a wstaje i pochodzę godzinę i znowu bym poszła spać. Jestem notorycznie zmęczona masakra... No i te bole w plecach jak mi zablokuje nogę to się ruszyć nie mogę ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- do 12:30 Olka będzie lazic, a później się zdrzemne chyba razem z nią na te 2h. Potem do 16 i w domu już luzik nic nie muszę robić Część talerzy umylam rano to chociaż tyle.. Pranie muszę zrobić i pasowałoby wyprasowac coś.. Ale od środy wolne i tylko to mnie trzyma przy życiu Haha Cytat:
Jeszxze na pedagogice zabawy gość stwierdził że nas polki nauczy poudawalam trochę i w ogóle ale mimo wszystko ruszać się trzeba było ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Wiem że sobie pewnie myślicie że mam się cieszyć, że w ogóle mogę się ruszać, chodzić itd i nie mam co narzekać ale mam dzień marudy, bo zmęczona jestem ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- To tak odchodząc od marudzenia - Pampersy w Tesco na promocji są
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten deszczowy dzień!
Ja jakoś się wyspałam mimo, że spałam dwie godziny. Wczoraj wieczorem się pokłóciłam z tż i zasnąć nie mogłam. Ah..
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Dotka, a może twoje dziecko planuje funkcjonować w nocy i już Cię przestawia na niespanie?
A tak na serio to współczuję. Może lekarz mógłby jakoś pomóc?Magda, to chyba w końcu na dobre wyjdzie, że wcześniej niż planowałaś skończysz opiekę nad Olą. Widzę po twoich wpisach, że jednak ciąża daje o sobie coraz bardziej znać. Ja od dziś na L4 więc mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco. Choć tak naprawdę tyle jest do zrobienia i młoda będzie wcześniej do domu wracać, że nie wiem czy się uda... |
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett
za wizytę ![]() Magda każdej czasem się zdarza dzień marudy Uaoo A o co Wam poszło?---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Tygrysek to odpoczywaj i ciesz się L4 Ja możliwe, że w tym tygodniu też już będę mogła odejść na zwolnienie, bo wszystko wskazuje na to, że dziewczyna która przyszła na moje miejsce już z nami zostanie. Jeszcze dziś i jutro ze mną będzie w pracy, a później może już sama |
|
|
|
#4432 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny. Chyba dzisiaj wiekszosc z nas ma kiepski dzień, a i ja dołączam do tego grona.. Zaczynają mi w nocy towarzyszyć skurcze łydek, gdzie wcześniej nigdy coś takiego mi się nie zdarzało i boje się, że to przed ten niedobór witamin.. Boje się jutro iść do gina i usłyszeć, że anemia nadal się utrzymuje...
|
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby tak i w sumie też się trochę cieszę, ale pewnie też to wynika z tego, że chce robić wszystko tak jak przedtem, a ciąża jednak mi na to nie pozwala i narasta we mnie frustracja czasem za ciamajdowtosc, zmęczenie, zapomnianie itp.. A do tego fakt że Olka mnie wykancza coraz bardziej mi uświadamia że mój plan posiadania dzieci w krótkim odstępie czasu jednak chyba nie wypali, bo fizycznie nie daje rady A niech mi któraś powie, że ma gorzej i powinnam się cieszyć z tego co mam.. Ja się nie chce pocieszać waszym nieszczęściem Cytat:
sama siebie nie poznaje..
|
||
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53393391]Hej dziewczyny. Chyba dzisiaj wiekszosc z nas ma kiepski dzień, a i ja dołączam do tego grona.. Zaczynają mi w nocy towarzyszyć skurcze łydek, gdzie wcześniej nigdy coś takiego mi się nie zdarzało i boje się, że to przed ten niedobór witamin.. Boje się jutro iść do gina i usłyszeć, że anemia nadal się utrzymuje...
[/QUOTE]A bierzesz jakies witaminki? Bo skurcze, to brak magnezu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53393391]Hej dziewczyny. Chyba dzisiaj wiekszosc z nas ma kiepski dzień, a i ja dołączam do tego grona.. Zaczynają mi w nocy towarzyszyć skurcze łydek, gdzie wcześniej nigdy coś takiego mi się nie zdarzało i boje się, że to przed ten niedobór witamin.. Boje się jutro iść do gina i usłyszeć, że anemia nadal się utrzymuje...
[/QUOTE]A śpi z tobą tz? Jeśli tak to budz go w nocy i niech próbuje ci naciągnąć
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach
![]() niepozona super tygrysek to ciesz sie L4 teraz ![]() Kliknęłam zamówienie od milutkiej
|
|
|
|
#4437 |
|
Konto usunięte
|
Teoretycznie skurcze to brak magnezu, tak. Nie stoje długo przez dzień, nie siedzę z założoną nogą na nogę by jakoś prowokować te skurcze. Biorę i magnez i żelazo z przepisu gina, ale najwyraźniej g*wno to pomaga.
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna i tygrysek super ze wolne będzie
Powodzenia na wizytach Ciekawe czy moja paczka z koszula dziś dojdzie do mamy.. |
|
|
|
#4439 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ten ból już jakoś mogłabym przeżyć, ale powod dlaczego (czy to przed niedobór) tak się dzieje powoduje ten strach.
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53393485]Rano nogi mnie nie boją, skurcze łapią mnie przy rozciąganiu - powinnam tego unikać, ale jak wstać i się nie rozciągnąć
ten ból już jakoś mogłabym przeżyć, ale powod dlaczego (czy to przed niedobór) tak się dzieje powoduje ten strach.[/QUOTE]Niedobór magnezu to główny powód skurczy i nie ma nic wspólnego z anemia, bo ja anemii nie mam, a głupie skurcze średnio 3-4 na tydzień w nocy tylko jak mnie złapie to cały następny dzień czuje napięcie w łydce.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

[/QUOTE]

Ma jeszcze czas, więc nie denerwuj się 

Jestem padnięta...

nogi mi spuchly wczoraj, ledwo wchodzę w jesienne botki
A o co Wam poszło?