![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Fionka nie wiem, może planuje dla mnie jakąś gorącą kąpiel i gorący seks w tym tygodniu
![]() Cytat:
Wstałam, ogarnęłam salon, zjadłam śniadanie i piję herbatkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Mervie nie boj zaby
![]() SV ja zostalam przegoniona z telefonem z ktg :p Ja juz po obchodzie, ordynator sie smial ze chyba ich polubilam. Jutro mam usg i pewnie do domu i sie bede bujac to w prawo to w lewo ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Wlasnie rodzi laska w 28tc :" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Prawie przespana noc. Czuje ze coraz bliżej porodu mały się wiercił z powrotem i wstaje 4 nie 2 razy na siku ![]() Mervie nie przemeczaj się bo się okaże że wam tylko jeden weekend samym został! Oby nie. Ale lepiej dmuchać na zimne na tym etapie ! Halwaya powodzenia w oxfrodzie ![]() Kaszuszka ![]() Zaciekawa ![]() Aniqa kolorowe sny widzę ahahah ![]() SweetViolet trzymaj się tam ! ![]() Rudaska ja też właśnie próbuję wstac... nie xhxe mi się jak pomyślę że ta wariatka - szefowa- będzie wielkie rozmowy z nami dziś prowadzić. ![]() Benita - jaka kołyskę? ![]() Fionka miłego dnia w pracy ![]() ![]() Wstajeeeem. Trzymajcie kciuki żebym dzisiaj nikogo nie zabiła i nie powiedziała kilku słów za dużo ![]()
#396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Adka nie daj się tam!! Walcz z szefostwem ![]() 20dni do porodu u mnie ale coś czuje ze będzie mniej wczoraj wieczorem juz normalnie wszystko mi się działo i brzuch i mała szalała i niedobrze mi było już mowilam tz ze pewnie dziś rodzic będziemy ale na szczęście rano wszystko ok ![]() Wczoraj Tz ćwiczył zakładanie nosidełka w samochodzie żeby sprawnie to robić zwłaszcza z dzieckiem w środku;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi kazały się kłaść na boku- w sumie dobrze, bo jak na płasko leżałam to skurcze miałam ![]() Dobrze, że masz jutro USG bo będziesz wiedziała co i jak. Może trochę spokojniejsza do domu wrócisz ![]() Cytat:
![]() Ostatnio mam same 'mądre sny'... Albo ktoś mnie napada i kopie po brzuchu, a ja nie mogę później urodzić... Albo ostatnio śniło mi się, że poszłam w szpitalu do łazienki wziąć prysznic i mnie ciężarne napadały ![]() Ciekawe co ta Twoja szefowa wymyśliła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() W sumie 20 dni do porodu to już niedużo i nic by się nie stało, ale jak jeszcze wytrzymasz to też dobrze ![]() My też musimy poćwiczyć przypinanie fotelika i ja muszę sobie przypomnieć jak się wózek składa ![]()
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko, przed chwilą zaczynaliśmy SR, a to juz tylko 2 z 7 spotkań zostały... jestem przerażona jak ten czas szybko leci! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
KALWINKA to żarty Twojego Tz??
![]() HALWAYA powodzenia w Oxfordzie ![]() ![]() MERVIE podziwiam Cię z tym remontem to na prawdę już późno na coś takiego, ja po szpitalu jestem tak osłabiona, ze najłatwiejszych prac nie dam rady robić i bywa, ze przeleze cały dzień ;/ I też zaczynam jakoś się bać tego co będzie jak będziemy we 3, czy damy radę itd, ale myślę, że każda z nas ma takie obawy ![]() ![]() ANI_ QA ale miałaś noc! Uśmiałam się z tej akcji z kołdrą, niezły ten Twój Rycerz! ![]() ![]() Ni ni gratulacje udanych zakupów ![]() SYLWOHA ale daleko nie masz, więc jak coś Cię niepokoi to możesz przyjechać. O kurczę, tak wcześnie... ;( Hej ![]() To chyba ja jako jedyna nie mogę pochwalić się przespana noca? Odkąd wróciłam ze szpitala cieszę się, jeśli pół nocy śpię, a tak to z reguły do 3 godziny nie śpię i wstaje co chwilę siku, potem jakoś zasypiam i wstaje rzadziej. Najdziwniejsze jest to, ze rano bardzo nie chce mi się spac, chyba Lila mnie już przygotowuje na to, co będzie się działo jak będzie z nami... To sikanie też mnie wkurza, bo wstaje i czuje ze cały pęcherz mam scisniety, siadam a tam kilka kropel ;/ Dziewczyny kciuki za wizyty ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
No jasne
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Ja podejrzewam, że tak dobrze spalam, bo miałam dość po zakupach, już przed TV usnęłam ![]() Co do sikania to mam to samo ![]() ![]()
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No miejmy nadzieje ze do grudnia wytrzymasz żeby chociaż donoszona byla ![]()
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ci do pessara skoro w następnym tyg Ci go zdjemuja to chyba wtedy już będziesz miała donoszona, czy nie? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Adka powodzenia w rozmowie z szefową. Dyplomacja cie uratuje
![]() Kciuki za wiztyty dziewczyny
#406 |
Wtajemniczenie
|
Aniqa no właśnie hihi
![]() Fionka niestety ja i dyplomacja to dwa przeciwne słowa Hahaha ![]() Jestem dobra na odległość. Stwierdziłam że niech mi da ten tydzień przepracowac żebyśmy kasy podgonili żeby nie być na minus i będzie cacy ![]() Bo nadrobić rachunki i wgl. Żeby byx na czysto ![]()
#407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według mojej gin.od 36 tc gdyby się zaczęła akcja to mogę rodzić. U mnie 36 tc zaczyna się 20.11 (ja liczę skończone tygodnie, według kalendarzy ciążowych będę mieć wtedy zaczęty 37tc). A według mojego kalendarza BBF ciąża donoszona będzie 27.11 ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na rozmowie! ![]()
![]() |
#408 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Coraz bardziej się martwię
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#409 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój nic się nie wypowiada na temat porodu, na szczęście. Widzi, że się powoli zaczynam stresować, ale sam stara się tego nie okazywać, choć jak mu mówię, że mnie coś boli to widzę jak zatrzymuje się w pół ruchu z lekkim strachem w oczach.. Jak miałam atak kolki nerkowej i zwijałam się z bólu przy przyjęciu na IP, to szkoda mi go było. Nie wiedział jak się zachować.... Nawet nie wiedział co mi mówić. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2 weekendy z TŻ bez maleństwa to coraz bliżej... Ja staram sie jak najwięcej teraz odpoczywać, mieć czas dla siebie, bo później już nie będzie tak spokojnie. Dzięki Tobie uświadomiłam sobie, że my mamy max 3 weekendy dla siebie z TŻ o ile Adaś nam na to pozwoli i nie zadecyduje, że wcześniej chce zobaczyć rodziców. ![]() Cytat:
![]() Opisz później reakcję Twojego TŻ ![]() Zazdroszczę położnej. U mnie położna powiedziała, żeby się odezwać do niej jak Młody się urodzi ![]() Cytat:
współczuje nocnych akcji! przebrzydłe pająki ![]() ja z dnia na dzień mam coraz to gorsze koszmary, a najgorzej jest mi później po nich zasnąć ![]()
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-11-09 o 09:26 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#410 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje zakupów ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dobre wyniki USG, żeby wód było nie mniej niż ostatnio ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że wszystko minęło. Niech mała jeszcze troszkę poczeka ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Adka powodzenia na rozmowie ![]() ![]() sylwuska też miałam napisać o co Aniqa, że za miesiąc możesz już spokojnie rodzić ![]() ![]()
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem. Jejku pozmywalam trochę naczyń i padam, nic nie dam rady robić i jeszcze od wczoraj zatykaja mi się uszy, ktoś też tak ma? Nienawidzę tego uczucia ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaką ostatnio miałaś długość szyjki? Na pocieszenie napiszę Ci, że na Belly jest dziewczynka, która od 34 tc chodzi z 5mm szyjką ![]() Ja właśnie bałabym się, że mnie taki wielki ugryzie w nocy ![]() ![]() Swoją drogą nie wiedziałam, że pająki przenoszą boreliozę ![]() Współczuję teściowe, bo pewnie bardzo się z tym męczy :/ Cytat:
![]() Z jednej strony dobrze, że wstałam wtedy w nocy i go znalazłam bo tak to by grasował po domu, a najgorzej jakbym sama została ![]() Już raz musiałam się z takim wielkim sama rozprawić i myślałam, że się popłaczę ![]() Wiesz, że ja też mam durne sny co chwilę... a najgorzej jak się przestraszę we śnie, to później czasem muszę prosić żeby mąż wyszedł ze mną do łazienki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() A mnie dziś mdli... w sumie rano czułam się ok, a teraz mi niedobrze ![]() I brzuch non stop twardnieje w dalszym ciągu ![]() Powinnam się wziąć za coś pożytecznego, ale chyba sobie odpuszczę póki co, może później poczuję się lepiej...
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
KARMAZYNOWA no mogę, mogę ale nie muszę ;P a z tego co widzę, to chyba tylko ja tak często w nocy latam siku, w ogóle przez ten mój apetyt schudłam i martwię się trochę, czy z Małą wszystko ok...
Mi się po prostu już nic nie mieści w tym brzuchu, on się nie chce powiększyć i wszystko mi usiska ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- ANI_QA ale miałaś tak z uszami? Ze Ci się zatykaly? I co zrobiłaś, samo przeszlo? Ja odkąd biorę leki to ciśnienie mam książkowe właśnie. A Ty odpoczywaj, wczoraj miałaś ciężki dzień i jeszcze chcesz cos robić, daj na luz. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ani nie jest ciężka, ani nie jest pulchna (według pomiarów). Gin.mówi, że jak na moje problemy żołądkowo-jelitowe to Mała ładnie sobie radzi. U Ciebie też na pewno pobiera tyle wszystkiego ile potrzebuje. Mi ostatnio nawet warzywa zaszkodziły ![]() ![]() A kiedy masz teraz USG?
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po koszmarze potrafię się nie ruszać przez dłuższą chwilę by ogarnąć rzeczywistość ![]() Jak twardnieje Ci brzuch to odpoczywaj lepiej dzisiaj ![]() Co do tamtum rosa nie musi być spryskiwacz, może wystarczyć butelka po wodzie mineralnej ze sportową końcówką do picia ![]()
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Aniqa dziś mam wizytę właśnie się zbieram. Nie wiem jaką miałam szyjkę ostatnio, lekarz ani razu nie podał mi długości, a bada mnie co dwa tygodnie na fotelu i mówi że wszystko dobrze. Ale wcześniej nie miałam też stawiania czy twardnienia brzucha, a teraz coraz częściej, czuję mocne napieranie w środku i ten kłujący ból jest już dosyć częsty i taki silny, że jak idę to muszę się zatrzymać.
Też nie wiedziałam że pająki przenoszą to dziadostwo, ale okazało się że to ogólnie pajęczaki, więc nie tylko kleszcze
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie martw się o Małą.. na pewno jest wszystko ok i ładnie rośnie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Konto usunięte
|
Mi się dzisiaj śniło, że wzięliśmy kociaka na budowę, żeby myszy odstraszał. I mąż stwierdził, że on nie będzie miał kuwety, bo będzie się załatwiał raz dziennie na podwórku jak go przyjedziemy wypuścić - taaa jasne. Pół nocy go przekonywałam, że koniecznie musimy w garażu postawić kuwetę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co z tego, ze rano zjadłam płatki na mleku, na które nawet miałam ochotę, jak teraz normalnie stoją mi w gardle, jak mi się odbija, to i jedzenie mi wraca, jeju... a najgorzej jest wieczorem, wczoraj już tylko piłam, żeby zepchnąć te jedzenie w dol, nie wiem czy ono w żołądku mi się nie mieści i stoi w przełyku, stąd takie uczucie czy co... Teraz wizytę mam 12 listopada, ale to jadę pierwszy raz do Białegostoku, myślę że tam też zechcą zobaczyć Małą, a u swojego gina w następnym tyg 18.11. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie z tym nigdzie nie byłam. Ale moja siostra była o laryngologa bo miała skierowanie przy okazji innych problemów i ona też miała takie zatykanie w uszach, ale uszy czyste i laryngolog mówiła, że to prawdopodobnie od ciśnienia. Ja niby też nie mam problemów z ciśnieniem, ale myślę, że to faktycznie może być związane z tym. Może czasem zmiana pogody? Póki co właśnie nic nie robię. Może później spłynie na mnie więcej energii, a jeśli nie to trudno, jutro też jest dzień.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.