Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 10:55   #451
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ANIQA no właśnie ostatnie usg dopochwowe to miałam chyba w 12 tc

SYLWUSKA nie martw się wagą, ja też chudnę i lekko nadrabiam, znowu chudnę. I efekt jest taki że od 8 tygodni mam praktycznie tą samą wagę w karcie ciąży a ile mały przez ten czas przybrał na wadze

CIEN kciuki za szybkie wyjście do domu
To koniecznie się upomnij

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Czosnek, płukanie, olejki odpadają?

Byle antybiotyk dobrze dobrać i rozsądnie brać itp. Osobiście w tej ciąży nie wzięłam 3 przepisanych mi antybiotyków i akurat bardzo dobrze na tym wyszłam. Ale to wzgledne.

Wiadomo, zapytam o szyjkę, ale to i tak mnie niepokoi, jeszcze mam masę roboty przed porodem. I jakoś nie bardzo chciałabym już się rozpakować Leżenie też mnie słabo zachęca. Dobrze, że to jednak końcówka...
No ja już w I trymestrze w szpitalu miałam podany antybiotyk, ale bardzo mi pomógł
Później jeszcze brałam Duomox na bakterię, która wyszła w posiewie moczu. Mam nadzieję, że na tym koniec.

No, leżenie to chyba żadnej z nas nie pasuje (a na pewno nie to przymusowe). Może nie jest źle, tylko to już taki etap i coś boli, coś dolega

Cytat:
Czy w nocy jak się przekręcacie bolą Was brzuchy?
Drugą noc z rzędu się obudziłam, przy zmianie pozycji. Chyba chciała to zrobić odruchowo za szybko i konkretnie zabolało.
Albo nie wiem co.

Mam wrażenie, że młody mi skacze po bożenie... Wcześniej tak nie robił
Zdarza się. Chociaż przy przekręcaniu to najbardziej (i najczęściej) boli mnie spojenie.
Stary 2015-11-09, 10:55   #452
rudaska
Zakorzenienie

SYLWUSKA trochę położna kręciła nosem, ale mówi że to może być taka reakcja na dietę. Dopóki dziecko rośnie i się rozwija gin nie kazał się martwić. Dziś rano się ważyłam i znowu waga taka sama jak dwa tygodnie temu tylko brzuch większy
Stary 2015-11-09, 10:55   #453
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
MUJER mnie boli brzuch w nocy szczególnie że teraz jak zasnę w jedne pozycji to we śnie się nie przekręcę. I jak śpię za długo to się budzę z bólem brzucha i bólem pleców:/.
Mam to samo. Chociaz teraz przekrecam sie tylko razw nocy.
Dobrze ze jestem taka zmeczona to od razu zasypiam i sie bie rozbudzam.

sylwuska ja nie mam ochoty na jedzenie bo strasznie mi sie odbija normalnie czuje jak dolatuje do przelyku tresc z zoladka.
Dzis od rana. Zjadlam jedna kanapke i wypilam szklanke mleka...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:00   #454
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
hejka
syylwuska skoro z małą jest wszystko ok to myślę, że nie musisz się tak martwić wagą. Rozumiem, że tylko Cie mdli? nie wymiotujesz teraz?

u mnie też deszczowo, przygnębia mnie ta pogoda, miałam iść rano do rossmanna obczaić promocje, ale jeszcze się nie zebrałam

Kumpela mnie przestrzegła, żeby naszykować sobie ubrania na wyjście - w żadnym wypadku nie zostawiać tego dla tż! Ona mówi, że powiedziała swojemu żeby wziął jej coś ładnego z domu to wiecie co jej zabrał? sylwestrową małą czarną, na ramiączka, z cekinami i do tego szpilki ledwo jej tyłek zakrywała do jeszcze przecież miała te wielkie podpaski poporodowe
hehe coś czuje, że mój podobnie by zrobił
Tak AGRITA, teraz tylko mdłości, no i uczucie stania jedzenia w gardle, jakby w ogóle nie mieściło się w żołądku i sobie w przełyku siedziało. Całe szczęście, ze wymiotow nie ma, bo pewnie też dalej w szpitalu bym siedziała ;/

Na ktg u w szpitalu mówili, ze dobrze jest jej w brzuchu, na usg jak mnie przyjmowali to też przybrała około 200 g, a to nie było długo od wizyty, no ale te pomiary to wiadomo jakie są, tylko teraz już dawno jej nie widziałam, a zobaczyłam że na wadze poszło w dół i przez to się martwię, ale może niepotrzebnie oby

U nas jeszcze nie pada, Ale w pogodzie zapowiadali brzydki tydzień, deszczowo ma być ;/

O mamo, sukienka i szpilki, to musiało wyglądać groteskowe, już chyba w koszuli szpitalnej wolałabym wyjść

A tak szczerze to nawet ani razu o tym nie myślałam, co zamierzacie założyć na wyjście ze szpitala? Jakie ubranie?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:03   #455
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
hejka
Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty i wszystkie szyjki
Aniqa współczuje nocnych atrakcji z pająkami! dobrze, że miałaś tż przy sobie
zabierasz Tamtum Rosa do szpitala?
miałam dzisiaj sprzątać szafki kuchenne, ale przypomniała mi się Twoja historia i chyba jednak zagonie tż do roboty

u mnie też deszczowo, przygnębia mnie ta pogoda, miałam iść rano do rossmanna obczaić promocje, ale jeszcze się nie zebrałam

Kumpela mnie przestrzegła, żeby naszykować sobie ubrania na wyjście - w żadnym wypadku nie zostawiać tego dla tż! Ona mówi, że powiedziała swojemu żeby wziął jej coś ładnego z domu to wiecie co jej zabrał? sylwestrową małą czarną, na ramiączka, z cekinami i do tego szpilki ledwo jej tyłek zakrywała do jeszcze przecież miała te wielkie podpaski poporodowe
Planuję wziąć, bo dużo miejsca nie zajmuje, a może się przydać. Biorę też Octenisept (niby Małej mają położne pępek przemywać, ale podobno na ranę po nacięciu też dobrze działa, więc może mi się przydać) i szare mydło - to jeśli chodzi o pielęgnację miejsc intymnych w szpitalu.

Dobra decyzja! Ja póki co żadnych szafek nie ruszam. Mimo założonego krążka wolę uważać, a szafki nie zając. Jak będę chciała Małą wygonić to się wezmę hurtowo za sprzątanie

Noo ja mojemu bym na pewno dokładnie powiedziała co ma wziąć. Na pewno nie zostawiłabym mu możliwości wyboru.

Co do Rossmanna to ja chyba na koniec tygodnia pojadę jak będą podkłady itp. bo mi się pan stick z Maxfactora kończy, a on mnie zawsze ratuje w kryzysowych sytuacjach jak coś trzeba mocno przykryć
Stary 2015-11-09, 11:04   #456
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
SYLWUSKA trochę położna kręciła nosem, ale mówi że to może być taka reakcja na dietę. Dopóki dziecko rośnie i się rozwija gin nie kazał się martwić. Dziś rano się ważyłam i znowu waga taka sama jak dwa tygodnie temu tylko brzuch większy
A no tak, zapomniałam, ze Ty słodka mama jesteś i masz dietę, czyli to ona ma taki wpływ. A u mnie po prostu dużo mniejsze jedzenie, no nic zobaczymy na wizycie, czy Mała przybiera.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mam to samo. Chociaz teraz przekrecam sie tylko razw nocy.
Dobrze ze jestem taka zmeczona to od razu zasypiam i sie bie rozbudzam.

sylwuska ja nie mam ochoty na jedzenie bo strasznie mi sie odbija normalnie czuje jak dolatuje do przelyku tresc z zoladka.
Dzis od rana. Zjadlam jedna kanapke i wypilam szklanke mleka...
A no to witaj w klubie, mam to samo z tym odbijaniem, aż czasami czuje jakby to już taki ustawiony pokarm był, taki kwas z żołądka bleh ;/ tylko oprócz tego ja czuje cały czas ze stoi mi w gardle, tak jakby na dół nie mogło spaść ;/

A ja zjadłam miskę płatków i tyle, idę robić ten kisiel, może też sobie zrób, mi trochę po nim lepiej.

Stary 2015-11-09, 11:05   #457
czubasek20
Zakorzenienie

Ja na wyjscie szykuje sobie getry i tunike ciazowa. Wszystko fajne, luzne.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:06   #458
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Co do Rossmanna to ja chyba na koniec tygodnia pojadę jak będą podkłady itp. bo mi się pan stick z Maxfactora kończy, a on mnie zawsze ratuje w kryzysowych sytuacjach jak coś trzeba mocno przykryć
Na całą twarz go używasz czy raczej punktowo jako korektor?
Nie podkreśla suchych skorek? Kiedyś miałam w planach go kupić, ale jakoś nie kupiłam ;/
A jak to teraz z tymi promocjami jest od kiedy są i na co, bo ja nic nie wiem ;/

Stary 2015-11-09, 11:06   #459
Ani_qa
Zakorzenienie

Sylwuska ja chyba powiem mężowi (albo przygotuję) żeby mi zabrał boyfriendy- jedne mam takie luźniejsze w kroku i do tego bluzę. Z butami to zobaczę jeszcze- na pewno takie, żeby się lekko zakładały.
Zakładam, że będę nacięta więc nie chcę zakładać niczego co by mnie gniotło tam.
Stary 2015-11-09, 11:08   #460
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
ANIQA no właśnie ostatnie usg dopochwowe to miałam chyba w 12 tc

SYLWUSKA nie martw się wagą, ja też chudnę i lekko nadrabiam, znowu chudnę. I efekt jest taki że od 8 tygodni mam praktycznie tą samą wagę w karcie ciąży a ile mały przez ten czas przybrał na wadze

CIEN kciuki za szybkie wyjście do domu
Dzięki kochana a ja trzymam kciuki za dzisiejszą twoją wizytę i żeby z szyjka było wszystko w porządku

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:09   #461
mujer
Zadomowienie

Cytat:
hejka
Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty i wszystkie szyjki
Aniqa współczuje nocnych atrakcji z pająkami! dobrze, że miałaś tż przy sobie
zabierasz Tamtum Rosa do szpitala?
miałam dzisiaj sprzątać szafki kuchenne, ale przypomniała mi się Twoja historia i chyba jednak zagonie tż do roboty

Adka powodzenia na rozmowie masz racje - jak tylko wytrzymasz nerwowo to nie warto palić mostów
syylwuska skoro z małą jest wszystko ok to myślę, że nie musisz się tak martwić wagą. Rozumiem, że tylko Cie mdli? nie wymiotujesz teraz?

kalusia87 dobrze, że idziesz do lekarza nie ma sensu tak się męczyć. Nie wyrzucaj sobie, że przerwałaś antybiotyk, może teraz dostaniesz cos lepszego?

Hm a to ze szpitala nie jedziecie prosto do domu? Znacz, ja się nad tym nie głowiłam zanadto, bo mam w planie wsiąść do samochodu, a potem wysiąść w domu, dlatego stroić się nie planuję, wciągnę pierwsze lepsze ciuchy ciążowe. TŻ pewnie da radę wziąć mi dżinsiory, tunikę i sweter. Oczywiście, pewnie mu przygotuję, ale tak w razie czego się tym raczej nie martwiłam. Względnie wrócę w tym, co przyjechałam, tragedii nie powinno być
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 11:11   #462
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak samo. Nie wiadomo jak mój brzuch będzie się na wyjście czuł, więc wolę coś wygodnego. A do domu muszę sobie kupić jakiś fajny dresik
Stary 2015-11-09, 11:12   #463
mujer
Zadomowienie

Cytat:
To koniecznie się upomnij

No ja już w I trymestrze w szpitalu miałam podany antybiotyk, ale bardzo mi pomógł
Później jeszcze brałam Duomox na bakterię, która wyszła w posiewie moczu. Mam nadzieję, że na tym koniec.

No, leżenie to chyba żadnej z nas nie pasuje (a na pewno nie to przymusowe). Może nie jest źle, tylko to już taki etap i coś boli, coś dolega

Zdarza się. Chociaż przy przekręcaniu to najbardziej (i najczęściej) boli mnie spojenie.
Hm, czyli to sie pewnie mieści w normie... Spojenie w sumie nie wiem gdzie jest, bo chyba mnie nie boli hm.

Młody chyba lubi wypinać tyłek, ciągle mi kościstą kulę robi z boku

Dobra, dziś na razie nie jest zły dzień. Wczoraj było ciężko, padłam ze zmęczenia blah.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:16   #464
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Na całą twarz go używasz czy raczej punktowo jako korektor?
Nie podkreśla suchych skorek? Kiedyś miałam w planach go kupić, ale jakoś nie kupiłam ;/
A jak to teraz z tymi promocjami jest od kiedy są i na co, bo ja nic nie wiem ;/
Od 7-13 jest promocja na tusze do rzęs cienie do powiek, kredki do oczu i eyelinery.
A od 13-19.11 pudry, podkłady, róże, bronzery, korektory.

Nakładam głównie na miejsca, które chcę zatuszować. Czyli teraz głównie broda, trochę na górną część policzków, bo mam zaróżowioną skórę i czasem na czoło jak jest coś do przykrycia.
Co do suchych skórek, nigdy nie miałam z tym jakiegoś większego problemu, ale np.teraz mam te plamy na brodzie i jak były bardzo suche, a je przykryłam pan stickiem to wyglądały ok
Bo on w sumie nie wysusza przynajmniej u mnie A kryje super- wiele razy już mi tyłek uratował i mogłam wyjść do ludzi, więc teraz zawsze jest w kosmetyczce

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Hm, czyli to sie pewnie mieści w normie... Spojenie w sumie nie wiem gdzie jest, bo chyba mnie nie boli hm.

Młody chyba lubi wypinać tyłek, ciągle mi kościstą kulę robi z boku

Dobra, dziś na razie nie jest zły dzień. Wczoraj było ciężko, padłam ze zmęczenia blah.
Ja też wcześniej nie wiedziałam co to ból spojenie, dopóki się nie zaczęło...

Moja tak samo Zazwyczaj ma jakiś ruch karate, z jednej strony wielka kula (tyłek) z drugiej strony mała kulka (zakładam uparcie, że to nóżka).
Stary 2015-11-09, 11:19   #465
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Sylwuska ja chyba powiem mężowi (albo przygotuję) żeby mi zabrał boyfriendy- jedne mam takie luźniejsze w kroku i do tego bluzę. Z butami to zobaczę jeszcze- na pewno takie, żeby się lekko zakładały.
Zakładam, że będę nacięta więc nie chcę zakładać niczego co by mnie gniotło tam.
Cytat:
Ja tak samo. Nie wiadomo jak mój brzuch będzie się na wyjście czuł, więc wolę coś wygodnego. A do domu muszę sobie kupić jakiś fajny dresik
Ja te planowałam właśnie coś wygodnego i luznego, tylko tak myślę czy nawet getry będą ok, bo to jednak spodnie, no ale takie przyduze chyba muszą wystarczyc, bo w sukience to się nie wybieram ;P
Cytat:
Od 7-13 jest promocja na tusze do rzęs cienie do powiek, kredki do oczu i eyelinery.
A od 13-19.11 pudry, podkłady, róże, bronzery, korektory.

Nakładam głównie na miejsca, które chcę zatuszować. Czyli teraz głównie broda, trochę na górną część policzków, bo mam zaróżowioną skórę i czasem na czoło jak jest coś do przykrycia.
Co do suchych skórek, nigdy nie miałam z tym jakiegoś większego problemu, ale np.teraz mam te plamy na brodzie i jak były bardzo suche, a je przykryłam pan stickiem to wyglądały ok
Bo on w sumie nie wysusza przynajmniej u mnie A kryje super- wiele razy już mi tyłek uratował i mogłam wyjść do ludzi, więc teraz zawsze jest w kosmetyczce

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Ja też wcześniej nie wiedziałam co to ból spojenie, dopóki się nie zaczęło...

Moja tak samo Zazwyczaj ma jakiś ruch karate, z jednej strony wielka kula (tyłek) z drugiej strony mała kulka (zakładam uparcie, że to nóżka).
A to w takim razie też zajrzę, opłaca się oblowic wtedy w kilka rzeczy, najlepiej na początku, bo już pierwszego dnia rzeczy poprzebierane są. A jakiego koloru uzywasz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 11:19   #466
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Czy w nocy jak się przekręcacie bolą Was brzuchy?
Drugą noc z rzędu się obudziłam, przy zmianie pozycji. Chyba chciała to zrobić odruchowo za szybko i konkretnie zabolało.
Albo nie wiem co.

Mam wrażenie, że młody mi skacze po bożenie... Wcześniej tak nie robił
Mnie przy przekrecaniu się w nocy tez brzuch pobolewa:/

Edytowane przez limonka_86
Czas edycji: 2015-11-09 o 11:24
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:28   #467
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja te planowałam właśnie coś wygodnego i luznego, tylko tak myślę czy nawet getry będą ok, bo to jednak spodnie, no ale takie przyduze chyba muszą wystarczyc, bo w sukience to się nie wybieram ;P

A to w takim razie też zajrzę, opłaca się oblowic wtedy w kilka rzeczy, najlepiej na początku, bo już pierwszego dnia rzeczy poprzebierane są. A jakiego koloru uzywasz?
Właśnie dlatego chcę luźne spodnie
Myślałam o legginsach, ale przy nacięciu to byłby mega głupi pomysł moim zdaniem, więc wolę spodnie. Prawdę mówiąc to na wyjście spokojnie mogą też być spodnie dresowe

Ja używam 12 TRUE BEIGE nawet jak używam tylko tego, bo nie chcę robić pełnego makijażu, to żeby na twarzy się nie odznaczał to przykrywam mocniej miejsce, które chcę zakryć i lekko brzegi na twarzy rozcieram, a resztę pudrem transparentnym i często w ogóle nie widać, że coś robiłam
A przy pełnym makijażu to w ogóle nie widać, że coś mocniej maskowałam

Dokładnie- najlepiej iść pierwszego dnia, bo później to już nic nie ma
A z podkładów polecam albo Bourjois albo Dr.Irena Eris Irenę Eris kupiłam kiedyś w promocji (2 w cenie 1) i jestem mega z niego zadowolona
Stary 2015-11-09, 11:35   #468
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego chcę luźne spodnie
Myślałam o legginsach, ale przy nacięciu to byłby mega głupi pomysł moim zdaniem, więc wolę spodnie. Prawdę mówiąc to na wyjście spokojnie mogą też być spodnie dresowe

Ja używam 12 TRUE BEIGE nawet jak używam tylko tego, bo nie chcę robić pełnego makijażu, to żeby na twarzy się nie odznaczał to przykrywam mocniej miejsce, które chcę zakryć i lekko brzegi na twarzy rozcieram, a resztę pudrem transparentnym i często w ogóle nie widać, że coś robiłam
A przy pełnym makijażu to w ogóle nie widać, że coś mocniej maskowałam

A z podkładów polecam albo Bourjois albo Dr.Irena Eris Irenę Eris kupiłam kiedyś w promocji (2 w cenie 1) i jestem mega z niego zadowolona
Ja w sumie wszystkie dresy mam trochę takie opiete i dlatego nie wiem czy się nadadzą, bede musiała popatrzeć co Man w szafie jeszcze

Poogladam sobie, a teraz w promocji to ile by kosztował mniej więcej?

Z Bourjois dużo dobrego o tym healthy Mix słyszałam ale też się jeszcze nie skusiłam, a z Eris to jakoś nie kojarze, obe w każdym rossmannie sa?

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-11-09 o 11:39
Stary 2015-11-09, 11:42   #469
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki polecasz z Bourjois? Mi z Ireny Eris jakoś kolory nie podchodzą. Teraz używam Mary Kay, miałam nim robiony ślubny makijaż i bardzo mi się spodobał, tylko konsystencji nie lubię bo jest rzadki. No i kupuję na allegro bo u konsultantki kosztuje prawie 80 zł

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Sylwuska, Lirene to marka Ireny Eris
Stary 2015-11-09, 11:44   #470
adka_19
Wtajemniczenie

Melduje sie z roboty, boze jakie nasroje posepne... czuje sie tu az dziwnie

Aniqa nie dziekuje
Moze ich nie pozabijam ;D Ahahaha

rudaska borelioza mozna sie zarazic od pajak?!

karmazynova Twoj Tz widze to jak i moj sie zacyzna stresowac, nie da po sobie poznac, ale same pytanie jak tam Krzysio? ktore wystepowaly wczesniej raz na kilka dni, a teraz od wczoraj po KTG wystepuja bardzo czesto wiem ze sie zmartwil wczoraj, mimo ze ostro do mnie ze panikara jestem. I rano pierwsze co sie przebudzil reka mi na brzuch - jak tam synu? wszystko okej ?

Wlasnie mi uswiadomilyscie, ze nam zostalo 5 weekendow dla siebie oczywiscie tak jak piszecie jesli maly nie bedzie chcial wyjsc wczesniej...

I wg jakie hormony ja chyba nie mam hahaha

Gryzia Jakie sny !

kalusia Nie powinnas byla odstawiac leku... zwlaszca antybiotyku..

mujer oczywiscie masz racje w kwestii lekow, ale niestety czasem mniejsze zlo to antybiotyk anizeli powiklania chocby pochorobowe.
Jestesmy spoleczenstwem wychowanym na antybiotykach wiec niestety. Dlatego ja bardzo chwale wychowanie w UK gdzie na wzystko paraetamol, dla nas Polakow to dziwne, bo jak on moze pomoc, ale z drugiej strony dzieci nie chorujace, albo wrecz z cieknacymi nosami tutaj w szkole to norma. I nikt jeszce nie umarl od tego. wrecz sie uodparnia. Ja mieszkajac tutaj, przezwyciezywszy to ze jest chlodno( ale ja lubie zimno) choruje raz w roku na pier.do.lke, w Polsce bylam chora/zaziebiona co sezon.

agrita dziekuje

wgl dziewczyny wazylam sie wczoraj... 5kg tylko

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:45   #471
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A jaki polecasz z Bourjois? Mi z Ireny Eris jakoś kolory nie podchodzą. Teraz używam Mary Kay, miałam nim robiony ślubny makijaż i bardzo mi się spodobał, tylko konsystencji nie lubię bo jest rzadki. No i kupuję na allegro bo u konsultantki kosztuje prawie 80 zł

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Sylwuska, Lirene to marka Ireny Eris
Podrzuc jak wygląda ten Mary Kay? Drogi na allegro?

Ale Irena Eris ma tez typowo swoje kosmetyki w tym podkłady do twarzy.

Stary 2015-11-09, 11:46   #472
dorosea
Rozeznanie

hej

Ja nadal leże chora i jeszcze tz tez zakatarzony, nigdy z tego nie wyjdziemy

Widziałyście że w biedronce na poczatku grudnia znów mają być cotton ballsy ?
Ja mam te z poprzedniego rzutu i polecam, kupie chyba drugi komplet
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:57   #473
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
hej

Ja też mam cotton ballsy z biedronki będą zamiast lampki nocnej dla Ignasia, jak będziemy w nocy pieluchy zmieniać

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 11:57   #474
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie wszystkie dresy mam trochę takie opiete i dlatego nie wiem czy się nadadzą, bede musiała popatrzeć co Man w szafie jeszcze

Poogladam sobie, a teraz w promocji to ile by kosztował mniej więcej?

Z Bourjois dużo dobrego o tym healthy Mix słyszałam ale też się jeszcze nie skusiłam, a z Eris to jakoś nie kojarze, obe w każdym rossmannie sa?

Powinien kosztować jakieś 23 zł w pormocji. Ale wystarcza na bardzo długo

Miałąm healty mix z Bourjois i akurat ten się u mnie nie sprawdził. U mnie sprawdził się 10 hour sleep effect (ale jego już nie ma w Rossmannach, a przynajmniej dawno go już nie wiedziałam) I pasuje mi jeszcze CC cream

Co do Ireny Eris to w tych większych chyba już wszędzie są, nie wiem jak z mniejszymi Rossmannami- możliwe, że już teraz w każdym są
Z Ireny Eris mam Provoke Matt - on jest drogi, ale w promocjach opłaci się go kupić

Cytat:
Z Bourjois pasuje mi CC cream
healty mix się u mnie np.nie sprawdził
uwielbiałam też 10 hour sleep effect, ale już go nie ma wiem, że na all jeszcze można kupić.
Stary 2015-11-09, 12:00   #475
rudaska
Zakorzenienie

ADKA według lekarzy tak

DOROSEA dużo zdrowia dla ciebie i promocje w Rossmanie mówicie? Chyba się wybiorę bo mi się witaminki kończą. Weszłam ostatnio po magnez, była meega kolejka. Poczekałam aż kasjerka skończy kasować i się jej pytam: Czy mogę podejść bez kolejki? Ona że tak oczywiście i czuję jak mnie babka za kurtkę szarpie i mi krzyczy: Tu jest jedna kolejka do wszystkich kas! Jak ona walczyła o to miejsce w kolejce aż ją kasjerka upomniała że ciężarne mają pierwszeństwo. Teraz w okresie przedświątecznym to dopiero będzie czad
Stary 2015-11-09, 12:02   #476
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Podrzuc jak wygląda ten Mary Kay? Drogi na allegro?

Ale Irena Eris ma tez typowo swoje kosmetyki w tym podkłady do twarzy.

http://www.marykay.pl/pl-PL/products...tteFound_H.png one są w takich zwykłych tubkach. Na allegro z wysyłka wychodzi ok 50 zł. Są dwa rodzaje - matujące i rozświetlające.
Podkład jest mega wydajny tylko najlepiej mieć możliwość wcześniej dobrać kolor bo w ciemno szkoda by mi było tyle kasy wydawać

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-11-09 o 12:04
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:03   #477
Ani_qa
Zakorzenienie

A ja wczoraj w H&M poszłam do przymierzalni z Tżtem mierzyć staniki. Zaglądam czy jest gdzieś wolne i widzę, że nie więc stanęłam jak stałam i czekam. Było też kilka innych osób. I podchodzi do mnie ochroniarz i mówi, że tam jest kolejka (te inne osoby, które nie wyglądają jak ustawione w kolejce, tylko rozsypane i czekające tak jak i ja...
No więc ja ledwo stojąca z ciążowym brzuchem poszłam na koniec 'kolejki'

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 12:15   #478
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
ADKA według lekarzy tak

DOROSEA dużo zdrowia dla ciebie i promocje w Rossmanie mówicie? Chyba się wybiorę bo mi się witaminki kończą. Weszłam ostatnio po magnez, była meega kolejka. Poczekałam aż kasjerka skończy kasować i się jej pytam: Czy mogę podejść bez kolejki? Ona że tak oczywiście i czuję jak mnie babka za kurtkę szarpie i mi krzyczy: Tu jest jedna kolejka do wszystkich kas! Jak ona walczyła o to miejsce w kolejce aż ją kasjerka upomniała że ciężarne mają pierwszeństwo. Teraz w okresie przedświątecznym to dopiero będzie czad
Dlatego właśnie nie korzystam z żadnych ciążowych przywilejów. Wolę postać jeśli ktoś ma na mnie wyskoczyć z mordą. Chociaż ostatnio w mpk myślałam, że mnie coś trafi jak babka sobie usiadła tak, że miejsce od okna było wolne a ja stałam obok. Jedna listopadówka ostatnio opisywała sytuację, gdzie jakiś babsztyl domagał się od niej, żeby jej ustapiła miejsca. To już wg mnie szczyt wszystkiego
Stary 2015-11-09, 12:17   #479
benita84
Zadomowienie

eh chciałam z synkiem na spacer pójść i ledwo z bloku wyszliśmy zaczęło lać

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Benita - jaka kołyskę?
a taką zwykłą drewnianą jak dotrze to wrzucę fotę... tż trochę stawiał opór bo w sumie mamy już dwa łóżeczka ale łóżeczko to nie kołyska zresztą łóżeczko stoi u dziadków i przywieziemy je dopiero jak młody z kołyski wyrośnie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Wczoraj Tz ćwiczył zakładanie nosidełka w samochodzie żeby sprawnie to robić zwłaszcza z dzieckiem w środku;-)
mój ciągle gada że musi sobie przypomnieć jak się ten fotelik montuje ale jak go znam to będzie sobie to przypominał pod szpitalem jak młody będzie już w foteliku pierwszym razem też tak było

Cytat:
Z pająkami nie ma żartów. Ja akurat nie mam oporów, żeby zatłuc takiego, ale teściową jak była na wyspach u córki dwa lata temu to taki pająk w nocy ukąsił i skończyło się boleriozą do tej pory się buja po lekarzach
serio?!
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:18   #480
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
hej

Słyszałam właśnie o tym, ze znowu mają być, ale u nas rozeszły się jak świeże bułeczki, a skoro mają być drugi raz, to myślę że jeszcze gorZej będzie
Ile kul i za jaką cenę wtedy były?
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ja też mam cotton ballsy z biedronki będą zamiast lampki nocnej dla Ignasia, jak będziemy w nocy pieluchy zmieniać
Ja zamówiłam z tydzień temu na Ali cotton ballsy bo znalazłam bardzo fajny kolor, są ledowe i na baterie, więc nie będę musiała szukać na nie miejsca do gniazdka, ciekawe kiedy przyjdą

Cytat:
ADKA według lekarzy tak

Mnie jeszcze nikt nie przepuscil i nie ludze się, ze to się zmieni, ale nastawienie innych ludzi jest straszne ;/

Cytat:
http://www.marykay.pl/pl-PL/products...tteFound_H.png one są w takich zwykłych tubkach. Na allegro z wysyłka wychodzi ok 50 zł. Są dwa rodzaje - matujące i rozświetlające.
Podkład jest mega wydajny tylko najlepiej mieć możliwość wcześniej dobrać kolor bo w ciemno szkoda by mi było tyle kasy wydawać
Ty masz matujacy? Utrzymuje się długo na twarzy? Jak z kryciem? Cena jest do przyjęcia jeszcze.

Cytat:
A ja wczoraj w H&M poszłam do przymierzalni z Tżtem mierzyć staniki. Zaglądam czy jest gdzieś wolne i widzę, że nie więc stanęłam jak stałam i czekam. Było też kilka innych osób. I podchodzi do mnie ochroniarz i mówi, że tam jest kolejka (te inne osoby, które nie wyglądają jak ustawione w kolejce, tylko rozsypane i czekające tak jak i ja...
No więc ja ledwo stojąca z ciążowym brzuchem poszłam na koniec 'kolejki'
Idiota albo ślepy ;/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości