Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 13:22   #3571
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Kana - mam smoby catoons domek kształtów sorter. To dobra firma chyba

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-dzięki.. Sama nie wiem, czarny chyba najlepszy?? W bezowym mi sie tapicerka podoba ale te boczki mogłyby być czarne

Musze sie do lekarza wybrać i zrobic jakies badania bo podnoszeniu sie, schylaniu mi sie kręci w głowie i takie troche mroczki mam :/ juz od pewnego czasu a dzis ten okres w dodatku i sie skumulowało wszystko
mnie do czarnego przekonał kolor podnóżka ktory w innych jest jasny
Okres. Brrr. Ja malo kp i pewnie zaraz dostanę

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Tez leje :/ masakra :/ nawet na rekach jojczy :/

Mam wrazenie ze jej gorzej. Gil sam leci, ciagle ocieram nos bo az banki robi! Zaraz tempke zmierze bo glowe ma ciepla strasznie nadal :/
Współczuję zdrówka!
Moj starszy też ma wirusa. Dziś bez temp. Gardło go boli
Stary 2015-11-09, 13:24   #3572
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ja tez włączam się do grona mam walczących z marudami 😉
Mój marudnik-paskudnik aktualnie śpi poskromiony, zbiera siły zapewne na dalsze jojki. Ale się nie dam 😝 U nas też deszcz, spacer odwołany. Cale szczęście niedługo przybędą posiłki (babcia) 😉

Dzieciaki podobno są bardzo podatne na wpływ pogody... Wiec jeśli to masowe jęki, to może to to? 😉
u mnie piękne słoneczko i cieplutko z 15 stopni, a mała spi juz 2,5 godziny to pogody zycze!

GOSIAK trzymajcie się jakoś...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:25   #3573
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Mówią, że katar leczony trwa tydzień, nieleczony 7 dni... Ale ta temperatura jest niepokojąca.
może to na zeby?
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:25   #3574
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Mówią, że katar leczony trwa tydzień, nieleczony 7 dni... Ale ta temperatura jest niepokojąca.
U moich dzieci katary potrafia trwac kilka tyg.

Ale Julek śmiesznie wygląda z zębami. Girne jedynki coraz wieksze i taki zajączek hehe
Stary 2015-11-09, 13:27   #3575
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Majka-dzięki.. Sama nie wiem, czarny chyba najlepszy?? W bezowym mi sie tapicerka podoba ale te boczki mogłyby być czarne

Musze sie do lekarza wybrać i zrobic jakies badania bo podnoszeniu sie, schylaniu mi sie kręci w głowie i takie troche mroczki mam :/ juz od pewnego czasu a dzis ten okres w dodatku i sie skumulowało wszystko

Może anemia, ja też tak czasem mam

Filip spał 2 godziny zjadł 125 obiadku i bawi się w bujaczku
Na odwrót ma dzisiaj dobry dzień Też dziś nici ze spaceru bo pada :/
Stary 2015-11-09, 13:29   #3576
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez dzien marudy, wiec to musi być to !
Tzn maruda przed spaniem w lozeczku, układam do snu a Ala hop na brzuszek i impreza a za chwile marudzi ze śpiąca i tak w kółko...wzielam ja i przytuliłam do siebie to sie od razu wyciszyła i usypia
Obniżyliśmy juz łóżeczko, bo sie troche boje i dzis pierwszy raz przybrała pozycje do raczkowania
No brawo dla Ali!

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Tez leje :/ masakra :/ nawet na rekach jojczy :/

Mam wrazenie ze jej gorzej. Gil sam leci, ciagle ocieram nos bo az banki robi! Zaraz tempke zmierze bo glowe ma ciepla strasznie nadal :/
Bieduleczka mała

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
zapytaj jak możesz będę wdzięczna

my ze smyka nosimy 86 body.. są akurat a myślałam że będą za duże..

tak to prawda. mam świetnych rodziców. Bogu dziękować za nich )
teraz wymyślili ze kupią nam telewizor nowy na imieniny męża + prezent pod choinkę dla nas i nasze urodziny 'także nie zaglądaj pod choinkę ' mamy starą plazme 50" a ze brat sobie teraz kupuje to wpadli na taki pomysł :P a tata do tego "no to może jeszcze jakieś 40" do Was do pokoju (u nich w domu) żeby Piotruś mógł bajki oglądać " ma rozmach i jeszcze tekst "komu jak nie swoim dzieciom będę kupować" 💓💓💓 kocham ich strasznie i tu nie chodzi tylko o rzeczy materialne bo z tego co napisałam to można tak wywnioskować ale zawsze co by się nie działo są z nami, doradza, pomogą i wespra dobrym słowem w rodzinie siła ) eh aż się wzruszyłam :P
Wow, 86? No nieźle.
A rodzinka super

Kurde u nas pora obiadku była teraz więc szykuje tej mojej marudzie jarzynowa plus żółtko i co? tak mi się rozryczal na tym krzeselku ze szkoda słów. Widzę że śpiący to zaczęłam go na rękach lulac do spania i juz prawie się udało a tu się nagle obudził z rykiem. Wiec skapitulowalam i dałam cyca. Właśnie zasnął. No i kiedy ja mam te inne jedzenie dawać? Dziś od rana na samej piersi echhhh

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:35   #3577
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Ale Julek śmiesznie wygląda z zębami. Girne jedynki coraz wieksze i taki zajączek hehe
Ale Wam zazdroszczę tych zębów! 😜 Jakby Zosia miała takie uzębienie jak Julo juz bym coś z drugim daniem kombinowala 😉 jakieś nalesniczki czy coś w tym stylu... Bo ładnie juz przerzuwa tymi bezzebnymi dziaselkami. U nas ostatnio hitem są wafle ryzowe o smaku jablkowym hippa.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Majka, dzięki za odpowiedź w sprawie tych zabawek 😉 wczoraj na żywo widziałam pchacze tej firmy i porządne się wydawały. Ten jeździk ciężko upolować w sklepie, ale na YouTube wygląda fajowo, a najważniejsze jest 6m+, dla takich maluchów jak nasze i później dla większych dzieci, bo robi się z niego samochodzik 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:38   #3578
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Wam zazdroszczę tych zębów! 😜 Jakby Zosia miała takie uzębienie jak Julo juz bym coś z drugim daniem kombinowala 😉 jakieś nalesniczki czy coś w tym stylu... Bo ładnie juz przerzuwa tymi bezzebnymi dziaselkami. U nas ostatnio hitem są wafle ryzowe o smaku jablkowym hippa.
Julo nawet jak do ręki dostanie chrupka to mina pełna obrzydzenia. Wczoraj dostał zupke z grudkami i tak sie skrzywil. Potem zjadl kilkavlyzeczek i stop. Dojadl zupke jarzynowa o gładkiej konsystencji.
Rodzice mi przypomnieli ze starszy długo nie chcial grudek czego nie pamiętam. Ale nie pamiętali do jakiego wieku. Szkoda
Stary 2015-11-09, 13:40   #3579
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Julo nawet jak do ręki dostanie chrupka to mina pełna obrzydzenia. Wczoraj dostał zupke z grudkami i tak sie skrzywil. Potem zjadl kilkavlyzeczek i stop. Dojadl zupke jarzynowa o gładkiej konsystencji.
Rodzice mi przypomnieli ze starszy długo nie chcial grudek czego nie pamiętam. Ale nie pamiętali do jakiego wieku. Szkoda
Powinni się smakami wymienić... Hehe lub wyposażeniem, 😜
Stary 2015-11-09, 13:40   #3580
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No brawo dla Ali!

Bieduleczka mała

Wow, 86? No nieźle.
A rodzinka super

Kurde u nas pora obiadku była teraz więc szykuje tej mojej marudzie jarzynowa plus żółtko i co? tak mi się rozryczal na tym krzeselku ze szkoda słów. Widzę że śpiący to zaczęłam go na rękach lulac do spania i juz prawie się udało a tu się nagle obudził z rykiem. Wiec skapitulowalam i dałam cyca. Właśnie zasnął. No i kiedy ja mam te inne jedzenie dawać? Dziś od rana na samej piersi echhhh
Uparciuszek mały ;-) może tak samo ma zły dzień jak inne dzieciaczki, trzeba próbować , nie ma rady
Stary 2015-11-09, 13:43   #3581
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Majka, dzięki za odpowiedź w sprawie tych zabawek 😉 wczoraj na żywo widziałam pchacze tej firmy i porządne się wydawały. Ten jeździk ciężko upolować w sklepie, ale na YouTube wygląda fajowo, a najważniejsze jest 6m+, dla takich maluchów jak nasze i później dla większych dzieci, bo robi się z niego samochodzik 😉
Chyba wiem ktory. Mój synek mial tego typu ale zwykły. dlugo byl dla niego za szeroki i wysoki żeby mogl się odpychac nóżkami. Julo dostał na chrzciny jezdzik szczeniaczka fp

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Hanka - ja daję zupkę po spaniu. Wiem co czujesz. Filipek sie przestawi ale stresik jest na pewno
Stary 2015-11-09, 13:45   #3582
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wiem ktory. Mój synek mial tego typu ale zwykły. dlugo byl dla niego za szeroki i wysoki żeby mogl się odpychac nóżkami. Julo dostał na chrzciny jezdzik szczeniaczka fp
Właśnie chcę taki kupić, gdzie dziecko trzyma nóżki w górze (wyprostowane) i się do wozi 😉 później ściąga się tą nakładkę i jest samochód do odpychania 😉

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Na szczeniaczku chyba jeszcze długo nie pojezdzi... Przynajmniej jeśli chodzi o Zosie to najwcześniej około roczku by się dla niej nadał. Ale jeździk fajny 😉
Stary 2015-11-09, 13:46   #3583
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chcę taki kupić, gdzie dziecko trzyma nóżki w górze (wyprostowane) i się do wozi 😉 później ściąga się tą nakładkę i jest samochód do odpychania 😉
Taki miałam właśnie ale zwykly nie firmowy. W sumie mam. Brudny w garażu gdzies jest. Smoby jest fajny ale do odpychania dla takiego dzuecka do 2 lat fajny jest zwykly malutki jak sa często w marketach
Stary 2015-11-09, 13:53   #3584
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Uparciuszek mały ;-) może tak samo ma zły dzień jak inne dzieciaczki, trzeba próbować , nie ma rady
Ach ostatnio coraz bardziej tracę nadzieje ze to się zmieni. Każda kolejna nieudana próba coraz bardziej mnie dobija.

Cytat:

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Hanka - ja daję zupkę po spaniu. Wiem co czujesz. Filipek sie przestawi ale stresik jest na pewno
No tez bym dała po spaniu, ale on właśnie wypił mleko a pospi znając życie pół godziny. Dlatego chciałam ululac bez jedzenia żeby się głodny obudził. Dziś tak jak Domima musze sobie naparzyć dzban melisy chyba...

Stary 2015-11-09, 14:00   #3585
Majka232
Zakorzenienie

Kana - pewnie długo i nam w sumie on niepotrzebny ale tak to jest jak ktos kupuje prezent nie pytając i wiadomo ze przy drugim dziecku ma sie duzo po pierwszym

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Ach ostatnio coraz bardziej tracę nadzieje ze to się zmieni. Każda kolejna nieudana próba coraz bardziej mnie dobija.

No tez bym dała po spaniu, ale on właśnie wypił mleko a pospi znając życie pół godziny. Dlatego chciałam ululac bez jedzenia żeby się głodny obudził. Dziś tak jak Domima musze sobie naparzyć dzban melisy chyba...
A jak wstanie i sie pobawi troche i wtedy daj? Mnie tez niejedzenie doluje. Dzis Julek poplakiwal podczas zupki. Dałam ta swoją samorobke i jednak zjadl ok.130g a juz myslalam ze będzie bunt
Stary 2015-11-09, 14:13   #3586
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Kana - pewnie długo i nam w sumie on niepotrzebny ale tak to jest jak ktos kupuje prezent nie pytając i wiadomo ze przy drugim dziecku ma sie duzo po pierwszym

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

A jak wstanie i sie pobawi troche i wtedy daj? Mnie tez niejedzenie doluje. Dzis Julek poplakiwal podczas zupki. Dałam ta swoją samorobke i jednak zjadl ok.130g a juz myslalam ze będzie bunt
Juz wstał. Nie wyrabiam dziś :/

Stary 2015-11-09, 14:18   #3587
siempre
Wtajemniczenie

Zupka beee ale cycus pycha ehhh
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 14:22   #3588
madzixx88
Zakorzenienie

Ala pospala godzinę na łożku, niby leżała na środku ale cały czas zaglądałam do niej
Teraz obiadek jemy

Majka-zamówiłam do sklepu czarny i szary obejrzę sobie na żywo i podejmę decyzje )

Na weekend jedziemy do Poznania
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 14:24   #3589
violka848
Zakorzenienie

A my byłyśmy na spacerze z 2,5 godz aż I zero protestów Po kaszce tak długo wytrzymała i w trakcie trzasnęła 30 minutowkę Od kaszki minęły 3 godziny i jarzynki z królikiem chciałam dać, ale się dziecko rozpłakało i cyckiem poratowalam. Spróbuje za gorzinkę obiad.

Współczuje marudzących szkrabów

Mori świetną masz rodzinkę! To Twój Tż pracuje w tamtych okolicach?

Madzia fajnie że Ala się już tak przymierza Wspolczuje mroczków, zrób może podstawowe badania.

Cashmere Hania fajne ciuszki 👏🏻
Stary 2015-11-09, 14:26   #3590
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Juz wstał. Nie wyrabiam dziś :/
Ja myślę że zęby
mają w tym swoj udział :/

Cytat:
Ala pospala godzinę na łożku, niby leżała na środku ale cały czas zaglądałam do niej
Teraz obiadek jemy

Majka-zamówiłam do sklepu czarny i szary obejrzę sobie na żywo i podejmę decyzje )

Mi tez szary i czarny najbardziej się podobały
Stary 2015-11-09, 14:31   #3591
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

To musi być super widok

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Teraz obiadek jemy

Zazdroszcze wycieczki zawsze chciałam zobaczyć Poznań, a bylam tylko raz przejazdem.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

My na spacerze, ale deszcz nas przegania do domu. Niby nieduży, ale nie wzielam folii, zresztą dla mnie chodzić jak pada średnia przyjemność :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 14:41   #3592
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ostatnio hitem są wafle ryzowe o smaku jablkowym hippa.

---
u nas tez sa hitem! jagodowe tez

ajak mu dalam zupke pp 6 mscu bobocvity z kawalkami to odruch wymiotny i wszystko wypluwal.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 14:53   #3593
gosiak0512
Zakorzenienie

Mloda wlasnie zasnela. Zjadla pol sloika warzyw z krolikiem a wczesniej brzoskwin z morelam w twarozku tez pol sloika ale duzego wiec nie jest zle. Na kolacje dam kasze to moze lepiej pospi.
Chlopcy zjedli i odrabiaja lekcje

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

ajak mu dalam zupke pp 6 mscu bobocvity z kawalkami to odruch wymiotny i wszystko wypluwal.
Kupie na sprobowanie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 14:57   #3594
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

Właśnie Zosia zjadła mi ziemniaki z mojego obiadu (ugotowalam dwa nieposolone), hehe, smakowalo! 😀
Stary 2015-11-09, 14:58   #3595
Majka232
Zakorzenienie

Ugotowalam te zupki Julkowi. Zapomnialam olej dodać. Nie problem to bo mam lniany którego sie nie gotuje i bede dodawać przed jedzeniem ale dzis oczywiście zapomnialam :banghead:

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Właśnie Zosia zjadła mi ziemniaki z mojego obiadu (ugotowalam dwa nieposolone), hehe, smakowalo! 😀
Skubana
Stary 2015-11-09, 15:11   #3596
madzixx88
Zakorzenienie

Violka-fajnie, ze spacer sie udał u nas pada wiec srednio...:/
Badania zrobie, cos czuje, ze mam krew słaba

Cashmere-mam nadzieje, ze bedzie fajnie, bedziemy spac u kuzynki mojego męża i oprócz nas beda jeszcze trzy rodzinki z dziećmi(szwagier, kuzyn i kuzynka ) maja duży dom i każdy bedzie miał swój pokoj wiec spoko, przeraża mnie tylko branie tych tobołow ale zamówiłam dmuchana wanienkę :P

U nas obiadek tak sobie a jarzynowa z królikiem Alcia bardzo lubi, no dzis ledwo 120g zjadła w manifeście, ze juz nie chce wzięła ta usmarowana buźkę wrarla w oparcie leżaczka, nic śmiesznego ale sie śmiałam z niej strasznie a jak potem powiedziałam, ze koniec to sie cieszyła cwaniara

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Właśnie Zosia zjadła mi ziemniaki z mojego obiadu (ugotowalam dwa nieposolone), hehe, smakowalo!

No no niezle fajnie, ze Wy juz razem jecie obiadki
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 15:19   #3597
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kusicielki! Przez Was zamowiłam ze Smyka ten 3pack bodów co Black i Hanka Jaki brałyscie rozmiar? Ja wzielam na 80cm, ciekawe jak one rozmiarowo wypadają. I wziełąm 3pack skarpetek z Fisher Price http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p

Zamówiłam też niekapek z chicco
He he kusicileka ja! Tez wzielam 80 bo 86 byl drozszy.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 15:19   #3598
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
A my byłyśmy na spacerze z 2,5 godz aż I zero protestów Po kaszce tak długo wytrzymała i w trakcie trzasnęła 30 minutowkę Od kaszki minęły 3 godziny i jarzynki z królikiem chciałam dać, ale się dziecko rozpłakało i cyckiem poratowalam. Spróbuje za gorzinkę obiad.

Współczuje marudzących szkrabów

Mori świetną masz rodzinkę! To Twój Tż pracuje w tamtych okolicach?

Madzia fajnie że Ala się już tak przymierza Wspolczuje mroczków, zrób może podstawowe badania.

Cashmere Hania fajne ciuszki 👏🏻
Moj Tz na mobilna prace gdzie otworzy laptop i ma zasięg telefonu to tam jest jego miejsce pracy jest 'na swoim' wiec mamy ten 'luksus' ze nie ogranicza nas miejsce właśnie pakujemy się i trzeba pomieszkać trochę u siebie :P
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 15:21   #3599
violka848
Zakorzenienie

Próbę nr 2 z obiadkiem przegrałam, ale nie poddam się jak wstanie będzie podejście numer 3 Ciekawe jak jutro pójdzie, myślałam ze mama przejedzie na kaszce i obiadku, a teraz to niewiem hmm
Ale głodna jestem, zjadłam bułkę z dżemem wiśniowym i jeszcze mi sie cos chce. Kupiłam chrupki kukurydziane w czekoladzie mniam zapominałam ostatnio ciągle o nich

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

A ze spacerami to teraz mam spoko, codziennie z kimś chodzę, narobiło się u nas tych matek
Stary 2015-11-09, 15:22   #3600
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Moze anemia? Warzywka jesz ladnie? Czy tylko czekolady? 😉
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości