![]() |
#542 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
![]() Generalnie człowieki są tak cudownie skonstruowane, że zwykle nie potrzebują takich ulepszeń jak chodziki, dziwne buciki itp. Jeśli dzieciak się nie rozwija jak powinien, wtedy trzeba uważnie ingerować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Jezu, dentysta zapisał mi żel którego nie można stosować w 3 trymestrze
:/ Super, czyli zostaje mi tylko szałwia :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam was od południa.. I co odejde to milion nowych postów. Chyba jednak nie rozpakuje się w tym wątku przy tym tempie
![]() Porozmawialam dziś długo z położna. M.in. o witaminę K, bo w planie porodu jest pytanie czy zgadzam się na podanie dziecku po porodzie. Dostałam dużo informacji po co jak i dlaczego.. Pytalam się dlaczego ludzie odmawiają. Najczęściej argumentują to, że "tak natura chciała" i nie widza potrzeby suplementacji dodatkowej. Oni szanują decyzję pacjentek i stąd te pytanie w planie porodu. Ja jednak zdecydowanie chce wit K. Zwłaszcza po tej rozmowie ![]() Pytalam się jak wyglądają sale porodowce.. Ponoć jest w sieci jakis video tour. Poszukam ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Kaczuszka super waga. Gotowy niemowlak już ![]() ![]() ![]()
#546 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
bożeeeeeeeee wkoncu siadłam !!!
od rana jeździłam z tż .. byłam też u dentysty - wszystkie zeby zdrowe ![]() odebraliśmy też wózek ale jest narazie u babci w kartonach w srode go złozymy i bede jezdzic ![]() ![]() ![]() ![]() nie mam mocy zeby Was nadrobić .. poczytam pare stron wstecz ;p ogarnęłam chatkę i juz dzisiaj z kanapy nie wstaje ![]()
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam gdzieś, to był już drugi dentysta. Będę plukac szałwia i tyle. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Wy już mówicie o porodzie a ja mimo że wszystko mam to nadal zapakowane i nawet szpitala jeszcze nie byłam obejrzeć. Może uda się za dwa tyg w sobotę po wizycie, a jak nie no to żywioł. Dopiero do mnie dociera że za chwilę będziemy już w trójkę, zawsze już, a przynajmiej dużą część życia...Czy ktoś może mi powiedzieć kto mnie do tego namówił? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłam sobie w biedrze bardzo fajne papcie do szpitala. Na gumowej podeszwie a to dla mnie ważne, za 16 zł
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
ja mam też wiele rzeczy nie zrobionych lub niekupionych
- ciuchy, pościele niepoprane, materac z łóżkiem na strychu, nosidełka jak już pisałam wcześniej nie mamy, wózek chce kupić po porodzie, nawet nie mam wszystkich rzeczy kosmetycznych - dla siebie mam na razie tylko jedną paczkę podpasek:P, stanika do karmienia niet... laktatora też nie mam i nie wiem czy kupię, szkoda mi trochu kasy-kiedyś się nie sprzydał:/ mam wanienkę, ale ostatnio wymyśliłam,że pasowałoby do niej kupić stelaż a nie schylać się do wanny na początku (przy starszym miałam komodę kąpielową), więc pokazałam Tż-towi i mówię,że pasuję taki stelaż kupić a nie schylać się a ten do mnie:NO NIE WIEM..TO CHYBA NIE JEST RZECZ PIERWSZEJ POTRZEBY...ja nie wiem co się z nim porobiło..nie dość,że całą wyprawkę jak na razie robię ze swojej kasy (nawet nie kupił wacików) to jeszcze mnie w☠☠☠☠ia tymi komentarzami. Baaardzo często mi przychodzą myśli,że On nie chce tego dziecka:/ w starszym zakochany po uszy..a tego małego traktuje...w zasadzie chyba w ogóle nie traktuje:/ zobaczymy jak się zachowa na wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój TZ na szczęście nie wtrąca się w wyprawkę.. dziękuje mi, że sama się tym zajmuję. Ja też nie jestem jakaś zawiedziona, że on sam nie wyrywa się do oglądania dzieciaczkowych rzeczy. On będzie ogarniał inne rzeczy- pediatrów, meldunki, ubezpieczenia, żłobk i inne ustrojstwa o których nawet nie chce mi się słuchać:p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Zaciekawa. Mój TŻ podobnie czasami na takie gadżety reaguje. Ale on oszczędny i ma fobie przed zagracaniem się. Tak więc znam to niestety
#555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ze wszystkim do tyłu, jak wcześniej miałam siłę i chęci żeby to wszystko ogarnąć, wręcz doczekać się nie mogłam, to nie miałam gdzie tego trzymać (chodzi mi o pranie np) jak teraz już jest gotowe miejsce, to ja nie dam rady, czuje się taka niepotrzebna i wiecznie zmęczona, to się kiedyś skonczy? Przecież ja nie dam rady dzieckiem się zająć, jak tak będę się czuła ;/ Dzisiaj z pożytecznych zm rzeczy ugotowałam zupę i byłam w sklepie i więcej nie daje rady, a miałam w planach nastawić kolejne pranie i popracować to co już suche ;/ Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-11-09 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi juz nie pomaga. Plucze nos sola fizjo/woda morska, wysmarkuje, psikam jakas kompozycja olejków eterycznych i flawonoidow i czegos tam jeszcze, wysmarkuje, później znowu woda/sol, ta kompozycja i olej sezamowy, czasem pomaga ale czasem jak mnie przytka to koniec. Jak zyc pytam? Wróciłam z pracy. Przerabiam rosół na pomidorową. Nawet mam sily wiec wstawiłam pranie. Jakos ostatnio zaczęłam sie obawiać ze się nie wyrobie ze wszystkim ![]() Biorę to żelazo. Bąki mam straszne i nie mam problemów z zaparciami a wręcz odwrotnie. Mój organizm chyba glupieje. Juz sama nie wiem czy to skurcze czy jelita :/ Kiedy masz wizytę? Mi gin praktycznie szyjke tylko obmacywala. Dopiero z 1.5mca temu jak jej powiedziałam o pulsowaniu to zmierzyla. Teraz tez wie ze jest krotka i miekka ale nie mierzy. Stwierdzila ze na tym etapie i tak nic nie mozna zmienić. Za tydzień juz ciaza donoszona wiec pozostaje tylko czekac
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Dołączam, mój TŻ też dziwnie czasem reaguje na to co mówię że chciałbym kupić. A ja po prostu obmyślam tak wszystko żeby było mi i dziecku wygodnie. Też chciałam stelaż pod wannę, stwierdził że nie potrzeba. No to nie, zobaczymy gdzie będziemy stawiać wanienke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholera a ja wczoraj wyrzuciłam. No nie pomyślałam eh. W ogóle ile postów natrzaskalyscie. Nowy wątek nabral rozpędu. Jeszcze sie okaże ze rzeczywiście hurtowe rozpakowywanie będzie w 10 części ![]()
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
No ja na pewno w 10 się rozpakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie ze tak. Musze to robic bardzo powoli i z wyczuciem. No jakby nie patrzeć to jakies 5-6kg przerzucamy
![]() |
#563 |
Zadomowienie
|
My będziemy stawiali wanienkę na pralce. U nas na odwrót-TZ chce stelaż, ale dla mnie to zagracanie mieszkania:p
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak dziewczyny mówią, jak zobaczy to zakocha się od pierwszego wejrzenia, jednak mimo wszystko nie fajnie z jego strony ze teraz ma taki stosunek i sprawia Ci tym przykrość.. ![]() Cytat:
to mój tylko pyta czy jest ta rzecz konieczna ![]() ![]() musiałabym siąść jeszcze i zrobic koszyk z jakimiś duperelami .. ale jakos nie umiem sie za to zabrac.. chce jeszcze tż wyciągnąć do h&m i kupić pare wyjściowych ubranek bo sie w nich zakochałam:P mam nadzieje ze jutro znajdzie chwile
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostalas jakiś syrop na to? Ja często tak mam, u mnie to refluks. Kupiłam sobie syrop gaviscon podobno super jest i można w ciąży. Moja siostrę nie raz uratował. Jeszcze nie próbowałam bo żeby bylo śmiesznie odkąd go mam dolegliwości ustaly haha
![]() |
#566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
pomaga .. ale ja mam problem z wypiciem go ;/ staje mi w gardle , ta konsystencja wogóle mi nie podchodzi.. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Sylwuska mi sie też wydaje ze to refluks ;>
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
u mnie dzis jakas masakra z twardnieniem brzucha i jeszcze maly sie niewiele rusza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nawet obiadu dziś nie mam. Zrobię mężowi hot dogi z piekarniku... Dziś mi mama z nieba spadła z obiadem na jutro i środę, bo robi bigos z kapusty i powiedziała, że zrobi więcej żebym sobie wzięła. Bo ja już kombinowałam co zrobić dobrego, a mąż od jakiegoś czasu miał ochotę na bigos to będzie jak znalazł. Ja zrobię jakiś deser i zaproszę ją w środę na kawę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() Ja wczoraj się bardzo stresowałam bo cały dzień chodziłam i przez to Mała się mało ruszała. Na szczęście wieczorem mnie uspokoiła.
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Tesciowa mi przyniosla kapusty kiszonej
![]() Caly talerz pochlonelam, pozniej popilam.barszczykiem czerwonym a na koniec herbata z cytryna. Mam rewolucje w zoladku a maly czka jak szalony. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- I jutro wypad do miasta. Mialam.jechac w czwartek ale ja juz nic nie odkladam na pozniej, bo nie znam dnia ani godziny... I robie wlasnie liste zakupow a tz mowi ,, nie zapomnij o lusterku " Mysle po jakie licho lusterko a pozniej mi sie przypomnialo ze ja juz sie tam na dole nie zobacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się wydaje ze to aż takiego znaczenia nie ma. Ja mam skrocona i miekka szyjke od 1.5 miesiąca i tak o nic sie nie zmienia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.