|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
a, zapomniałam wam napisać...wczoraj ta druga siostra męża zaczęła na mnie krzyczeć (bo była w złym humorze) że nikt nigdy nie zmywa naczyń itd - no wcale nie, albo ja albo mąż zmywamy mimo że ja prawie nigdy nic tu nie jem. baby z menopauzą są straszne.
na stronie biedronki http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...nych-prezentow katalog z zabawkami dla niemowlaków
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-09 o 15:44 |
|
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś tez po wizycie. Bez usg i niestety dopiero na początku grudnia będzie. .. Także przerwa od początku września do grudnia bez usg... no cóż. . NFZ. ...
![]() Jednak dostałam żelazo bo moje Omega med nie daje rady i morfologia delikatnie gorsza. .. musze tez zacząć jeść więcej jajek. Przez pół ciąży jadłam codziennie 2-3 jajka. Teraz mam fazy na owsianki z jogurtem. .. Szyjka długa i gin mówiła że aż lekko wygięta wiec super z długością. I przytyłam tylko kilogram od ostatniej wizyty. Dziś zaczynam 31 tydzień. ..
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula - super ze wszystko ok
|
|
|
|
#4595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Rozeznanie
|
Pocieszylaś mnie. .. myślałam że tylko ja tak mam. Mam fajną gin. Pilnuje wszystkiego. Ale czasami chciałabym podglądać maluszka. .. no Cóż. Ciąża wymaga cierpliwości. ..
![]() Dobrze ze L4 nie żałuję
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam najpóźniej pierwsze usg z dziewczyn bo dopiero w lipcu i wtedy w ogóle miałam pewność że wszystko jest dobrze z dzidziusiem. Później we wrześniu i teraz czekam z niecierpliwością na grudzień ale serduszka słuchamy co wizytę co prawda tylko minute ale zawsze to coś hah Uroki NFZ
|
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona jakaś chora jest jak ma zły dzień, na wszystkich krzyczy co się nawiną pod rękę
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki udanej wizyty Mi się przytyło ciut więcej Baby widziałam ten katalog Podobają mi się klocki drewniane, pendrive STAR WARS dla tż (w grudniu ma urodziny, hmm ) i ta książeczka "Szary domek". Tylko nie wiem czy jest sens brać już klocki... Niby tanio i w ogóle, ale jednak Mały zbyt szybko się nimi bawić nie będzie... Najwyżej poprosimy dziadków o klocki drewniane na pierwsze urodziny ![]() Przyszła torba z Baby-Merc W środku tylko dwie małe kieszonki, ale w sumie jak mam więcej to się gubię
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett nie kupuj teraz klocków
lepiej później dziadkom zostawić taki prezent Edit: ładna torba |
|
|
|
#4602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie klocki to pewnie i tak wcześniej czy później od kogoś dostanie, a jak nie to na to akurat nie będzie mi szkoda kasy ![]() Dziękuję
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
od 7 rano dopiero wlazłam do domu. Czuję się jakby mnie coś rozjechało. Próbowałam się dostać do lekarza, oczywiście się nie da. Tzn. da się - przyjsc, prosić o przyjęcie i czeać aż przyjmie wszystkich (do 18) - pozdro..
Jutro podjadę do znajomego lekarza żeby mnie osłuchał, bo na patologii ciąży powiedzieli, że mogę Duomox wziąć - pytanie brzmi, czy jest sens brać antybiotyk, czy to tylko przeziębienie, ale po osłuchaniu wyjdzie.. Jutro odpuszczam SR i w ogóle do końca tygodnia zostaję w łóżku
|
|
|
|
#4604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do grudnia szybko zleci Ja mam znowu tak, że mi robi co wizytę USG, ale on chyba nie ma czym samego serduszka posłuchać
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście że jej odpowiednio odpowiedziałam
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
80 postów do narobienia miałam. Swoją drogą za chwilkę następny watek trzeba zakładać.
hariett gratuluję wizyty, mam nadzieje że wyniki moczu i żelaza szybko Ci się poprawią Cytat:
viki my będziemy mieć choinkę, ale tutaj są takie małe choineczki żywe w doniczce do kupienia i takie coś kupimy, na dużą po przemeblowaniu nie mam miejsca. Cytat:
Dotka super, że wizyta udana i mały główka w dół. ![]() tygrysek Halloween słabo obchodzą, są stroje i jakieś dodatki ale to nie jest jeszcze ich klimat. Wszystkich świętych nie ma. Chyba, że w jakimś katolickim mieście może. O tak ja tez lubię te kalendarze, w tym roku nie mogę ze słodyczami to kupię sobie z kosmetykami ewula faktycznie długo na usg czekasz, ale jak z szyjką jest wszystko dobrze to super
|
||
|
|
|
#4608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wielkanoc, Dzień Dziecka, Boże Narodzenie Wydaje mi się, że dzieci i tak bawią się nimi dopiero około roczku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taaa.. Jak będzie gorączka powyżej 37,0 stopni to wziąć paracetamol, a tak to iść do rodzinnego i niech Duomox przepisze. Kur.wa w ogóle to powiem mojemu ginowi, że wiecej do tej poradni patologii nie pójdę, bo szkoda mojego czasu. Dzisiaj siedziałam tam od 9:30 do 13:30. Zapłaciłam 18zł za parking Po to, żeby mieć 2minutowe USG i żeby się dowiedzieć, że Duomox mam sobie wziąć (=jechać do lekarza i tak, bo 'oni leków nie przepisują').Jedyny plus, to 26.11 mam konsultację z genetykiem, jakiś pan profesor. Bo ja w PPC jestem niby z powodu rozszczepu podniebienia u mnie, no i mamz prof. pogadac, czy u dziecia też może być (ale przyczyny rozszczepu to raczej niedobór kwasu foliowego, nie genetyka). Graki udanych wizyt dziewczyny! Co do tej torby tu wrzuconej - myślałam, że to torba do szpitala |
||
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepsze od takich drewnianych klocków są te takie zwykłe wkladane tylko w wersji maxi bo dziecko układa i się nie rozwala jak chce podnieść jak drewniane No ale to tak jak ma 1.5 roku przynajmniej.. A tak dla roczniaka to takie jak w załączniku - Olka Uwielbiała się tym bawić a do tej pory puzzli używa
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Mistrzowie pakowania lvl hard
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomnialyscie mi wlasnie,ze do dzieciowych wydatkow dochodza w przyszlym miesiacu wydatki prezentowo-gwiazdkowe..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Udalo mi sie dzis odpalic pracowego laptopa. ZObacyzlam, ze dostalam odroczenie napisania doktoratu do pazdziernika 2016
Wiec mam troche czasu. Chociaz chcialabym wyslac dokonczony przed porodem. Dobry news.Dzis jednak nie czuje sie najlepiej, leze caly czas, a brzuch jakos sie sam napina i to bolesnie Jutro ide na badanie krwi, w tym na te nieszczesna glukoze. mam rowniez wizyte u gina, ale pewnie nic ciekawego sie nie dowiem. Planuje isc na USG, ale prywatnie, do lekarza, ktory wiem, ze jest swietny i jak cos bedzie nie tak z dzieckiem, to mi powie. Najpewniej w przyszlym tyg. a co do wydatkow zwiazanych ze zblizajaca sie gwiazdka, my powiedzielismy rodzinie, ze w tym roku nie dajemy prezentow i takowych nie oczekujemy. Mamy na koncie remont lazienek, kupno samochodu, wydatki na nasze dziecko, mysle, ze zrozumieja mozemy co najwyzej kupic i zapakowac jakies czekolady, czy bombonierki, by z pustymi rekami nie isc. Kupilam kocyk z minky to bedzie drugi. mam w planach zakup jeszcze tylko jednego 100% bawelny, albo bambusa. Jeszcze sie nie zdecydowalam.
|
|
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki wszystkim za dobre słowo
tak, co wizytę mam spr serduszko wiec juz wytrzymam do tego usg. Miałam iść prywatnie, ale jak wy macie podobnie to sobie odpuszczę. Maluch rośnie bo kopniaki mocne to nie ma co się martwić. ![]() Współczuję wam tych chorób. Boje się tej jesieni bo zawsze coś łapie, a poranny katar mam od początku ciąży. Mam nadzieje ze mnie nic nie rozłoży. Profilaktycznie codziennie dodaje miód gryczany do herbaty i domowy soczek malinowy lub z czarnej porzeczki. Polecam też na choroby miód wrzosowy ale drogi jest .. :/ I współczuję wam też dziewczyny relacji z rodziną. (Baby montana, lune 1992) Kurcze nie dałabym rady słuchając takich tekstów. Trzymałabym się z daleka od takich osób. Moja rodzinka jest bardzo zrzyta. Mam 3 rodzeństwa. Ale męża niestety średnio. Teść tez się mnie nigdy nie spytał czy wszystko ok z ciążą. Wiem ze to taki typ, starej daty gdzie kobieta ma rodzić i zajmować domem. Brat Tż tez mało towarzyski. Nie odwiedzają nas w ogóle. Byli tylko raz zobaczyć mieszkanie jak się wprowadziliśmy. Także tego. .. wiem ze męża to boli ... bardzo lubi odwiedzać moja rodzinę brakuje mu zainteresowania ze strony swojej. Na jego urodziny nikt nie zadzwonił z życzeniami. Ani tata ani brat. .. za to moi co roku przychodzą dają mu w kopercie kasę na prezent. Całe moje rodzeństwo tez przychodzi. Jest tort itd...;/ Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-09 o 17:12 |
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel daje czadu z zachciewajkami, ale rosol kocham od poczatku ciazy, na frytki mnie wzielo tak od 5 miesiaca, a ze chcialam jedno i drugie no to zjadlam.
Aaaa w ogole tz dostal prace
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak samo, zero prezentów dla nas i od nas, nie jesteśmy w stanie wszystkiego opłacić.
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy problem z głowy z prezentami, na święta nie jedziemy nikt do nas nie przyjeżdża, więc i prezentów nie będzie.
Nebula to jeszcze sporo czasu masz na napisanie, dobrze, na spokojnie napiszesz, a nie w biegu i w stresie, a to bardzo powazna sprawa jest Malwi gratulacje dla tż praca jaką chciał, czy taka się trafiła ?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga no niestety jaka sie trafila i niestety po znajomosciach, ale wazne ze zaczyna od jutra
nie bedzie czekal no i z tymi kwalifikacjami, ktore ma. Uff moze sie uda szybko splacic kredyt i tego komornika i bedziemy szybko na czystko, ale sie nadmiernie nie ciesze, bo zas cos sie spierniczy.Aaa i gratuluje udanych wizyt
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie spłaciłam 1000zł z karty kredytowej, została jedna hiszpańska do spłacenia i juuuuż. mam nadzieję że do końca miesiąca dotrwam z tym co mam na koncie
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
86ewula najważniejsze, że wszystko ok!
Jajka kocham ![]() Dotka moja siostra chorowała ponad tydzień, leczyła się domowymi sposobami i nic, poszła do lekarki i dostała antybiotyk bo w ciąży w sumie nic innego nie jest w stanie pomóc, jeśli przeziębienie silne i uciążliwe, po tygodniu brania jest zdrowa jak ryba malwi89 gratulacje dla TŻ! Co to za praca? ![]() A ja miałam taką mega ochotę na tiramisu ![]() No i w trakcie robienia skapnełam się, że tam wchodza surowe jajka - totalny kalafior
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Gratki udanej wizyty
Podobają mi się klocki drewniane, pendrive STAR WARS dla tż (w grudniu ma urodziny, hmm
) i ta książeczka "Szary domek". 
Do grudnia szybko zleci
Po to, żeby mieć 2minutowe USG i żeby się dowiedzieć, że Duomox mam sobie wziąć (=jechać do lekarza i tak, bo 'oni leków nie przepisują').