![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
![]() Nie mówię, że pomoże ten olej, ale u mnie dał radę. Tylko się na tłusto po nocy osmarkałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
U nas sa i na patologii i na polozniczym. Patologie jeszcze rozumiem bo moznaby chyba z nudów pasc ale na polozniczym troche będzie mnie irytowalo. Jak jestem zmęczona to nienawidzę tv
![]()
#723 |
Zakorzenienie
|
Niby w po 30 tyg wizyty powinny byc czesciej
Moj gin stwierdzil ze nie ma potrzeby sie spotkac co dwa tyg jesli ciaza przebiega ok. Teraz bede miec co dwa tyg wizyty. Moj portfel juz sie krzywi. Zreszta jak cos sie dzieje to ja i tak wczesniej jade niz wypada wizyta. Nie pochwalilam sie dzis swoim tz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
No to ładnie jej sie zachciało. Ewidentnie wbija ni sie w pecherz teraz akurat przed snem.
#725 |
Zadomowienie
|
Wiadomo, żę nie ma co histeryzować, kilka razy oxy w wysokiej ciaży zapewne nie zaszkodzi. Ale to nie jest do końca tak, że to działa miejscowo. Błony śluzowe są bardzo chłonne. Nawet przez skórę się wiele wchłania, a błony śluzowe mocno wciągają. Ćpuny wiedzą o tym sporo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
No właśnie na to licze. Poza tym to ta slabsza wersja 0,05% ala dziecieca czy jakos tak
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja dzisiaj bada wytrzymałość moich żeber ;/
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propo ćpunów a co myślisz o tabace? ![]()
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wow, nieźle TŻ wyszkoliłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
macie jakieś sprawdzone przepisy na ciasto z gruszkami ? bo mi się zachciało ... :P
#731 |
Zakorzenienie
|
Czubasek nieźle
![]()
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Olej jest mieńciutki, to zniesę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie jadłam ciasta z gruszkami. W ogóle gruszki jakos w cieście nie widzę. Prędzej w galaretce
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie te wizyty co dwa tygodnie denerwują już. A co miesiąc badania krwi i moczu. Nosz kurde. ledwo mi się jedne wkłucia goją już mam następne :/
![]() |
#735 |
Konto usunięte
|
Dla tych co nie śpią Harry Potter i Zakon Feniksa na tvn7
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak na razie wcale nie chce mi się spać..
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
Dorosea no widzisz co mama to inna ☺ moja też mnie gonił a żebym sobie odpoczela a nie szalała jak zwykle
![]() Ogólnie mi brzuch tak dziwnie twardnial i za krótka chwilę puszczal. A bol może dlatego że nie wylapalam od razu bo coś robiłam i np źle się ruszyłem. Ale już spoko ![]() Enedue wiesz co moim zdaniem możliwe bo gdybym nic nie robiła w tym czasie to bym nie wykryla. Sylwoha ! Super myszko ! ![]() Halwaya ale to chyba tak jest człowiek jak nie ma nic takiego do roboty to się rozleniwua i marudny robi ![]() Czubasek to miło coś takiego usłyszeć ![]() Do mnie istatnio mówią grubasie. Ale tak pieszczotliwie że nie mam się do czego przyczepić heheh ![]() Brzuchol mam wielki q reszta naprawdę chuda aż szok. Chudsza niż przed ciąża ![]() Sylwoha i Ty o ty :p wywaxhaj je ![]() Wiesz co mujer na pewno. Ale tak prozaiczne pytanie - czego oczekujesz od proodu ? A czego można oczekiwać? Zwłaszcza że co innego kiedy to konkretne pytania - zy podać dziecku witaminę k ? Czy chcesz znieczulenie ? Jakiego typu. Okej. Ale pierdzielenie w stylu jak wyobrażam sobie badanie ginekologiczne? Zero pytań w stylu kto ma decydować w razie czegoś czy zgadzam się na jakieś zabiegi w stosunku do dziecka. No nic. Napisałam że chxe basen. Epidural na życzenie ale wolałabym sam gaz że TŻ ma być ze mną cały czas i w razie czego on podejmuje decyzje i że ma przeciąć pepowinr. Ciekawe co mi położna powie w piątek jeszcze. No bez przesady albo jak chce żeby mnie badali. No przepraszam ale w danym momencie to niech grzebia niech dziecko się rodzi zdrowe. Bardziej pytania stricte środowiskowe czy masz specjalne potrzeby co do pokoju? Jedzenie? Poduszki? Bean bags ? Moim zdaniem pytania okej. Ale jeśli pochodzisz tak jak ja - że chcesz urodzić godnie czysto i żeby dziecko było zdrowe to te pytania są do kitu. Zresztą mujer - nie mam pojęcia jak plan wygląda w Polsce! Macie przykład? Chętnie zerknę. Bo ja dosłownie mam 5 pytań. Moim zdaniem fajny pomysł z bransoletka ![]() Fionka - tabaka rewelacyjna na czyszczenie nosa! Polecam. Chociaż nie wiem czy 2 ciąży można. Pamiętam jak moja siostra 8 lat miała wtedy a ja miałam fazę na tabake - taka moda ![]() ![]() Gryzia miłego oglądania ja oglądałam wczoraj czare ognia ![]() Idę lulac bo rano mechanik będzie czekał już na mnie i Krzysia bo mamy priorytet i jedziemy zmienić vectrze buciki! ![]()
Krzysio 13.12.2015 <3 <3 Nie pale od 26.05.2015! Jestem Ruda, projektuje cuda ! ![]() ![]() Edytowane przez adka_19 Czas edycji: 2015-11-09 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Konto usunięte
|
A ja właśnie nagrałam jakie pagórki Aleks robi jak leżę na boku
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Adka wypraszam sobie,! Mam dużo do roboty
![]() ![]() Co do planu porodu to ja nie wzięłam w pierwszej ciąży tego że sobą.. I tak się o wszystko pytają. Do kleszczowego musialam podpisać zgodę, chyba do epiduralu też.. Nie pamiętam. Na bank mi jakieś ulotki wtedy przynieśli do zapoznania się. TŻ przy końcowej fazie się spytali czy chce przeciąć pępowine. O wit K wtedy nikt nie pytał. A le o zastrzyk na rodzenie łożyska już tak.
![]() |
#740 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
super że jest po Twojej myśli ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Melduje się ze jedt 3 a u mnie to jedt równoznaczne z siku i jabłkiem. Nosz.... Nie.wiem skąd.to moje przyzwyczajenie ale.tak.mam i nie.chce.być inaczej.
Rano jadę do.dr z ta nerka i bardzo prawdopodobne ze zasile szpitalne forumowiczki. Mam nadzieje ze zdiagnozować tylko ucisk i mnie wypuszcza. Ale torbę i tak wezmę ze sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Nie ma to jak zasnąć po 1 i obudzić się po 4 ... :/:/
Wojniann kciuki za nerke !! ![]()
#743 | ||
Zakorzenienie
|
Część!
Dziewczyny zanim nadrobię to mam pytanie: W którym tc robiłyście pierwsze ktg? I słodkie mamy: Jaki wynik miałyście po obciążeniu glukozą? Wyobraźcie sobie, że była u mnie położna środowiskowa wczoraj i wg niej nie mam cukrzycy bo się jakiś miesiąc temu normy zmieniły. I już jest od 8,5 cukrzyca a ja mam przecież 8,1. ---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- Kiepską nockę dzisiaj mamy. Młody się już dwa razy budził aż wylądował z nami w łóżku. Ja coś spać nie mogę. Do tego weekend bez neta mieliśmy ![]() halwaya Iga to śliczne imię! Jeden z moich typów kiedyś ![]() Limonka ![]() U mnie skończony 32tc ![]() Fionka_31 ja piorę ubranka bez dodatkowego płukania. andriuszka77 rany jakie cuda tworzysz i szyjesz! Jako prezent rewelacja dla dziecka! Naprawdę ![]() syylwuska ja ciuszki e szmateksu wyprałam najpierw w proszku dla dorosłych ![]() ---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba się to spokojniej odbywa. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Lili tez nie umiesz spać
![]() Co do cukrzycy to co Ci diabetlog powiedział ?
#745 | ||||
Zakorzenienie
|
halwaya spory brzusio już masz
![]() ![]() ijaa mój gin też mówi, że z usg różnie bywa. Przy pierwszym dziecku dzień przed porodem usg pokazywało wagę 3,300 a młody następnego dnia urodził się z wagą 3,600. No więc... ![]() Z tego co słyszałam to wahania mogą być do pół kg w jedną jak i drugą stronę. sylwoha moja się nie rusza cały czas. I nie odpowiada z szturchania ![]() Raczej maluszki nie ruszają się na zawołanie. Musisz się trochę uspokoić bo Twój stres wpływa na dziecko ![]() Na pewno wszystko jest w porządku. Edit: Doczytałam, że u Ciebie małowodzie.. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok ![]() wojniann ja też bardzo lubię jal mały do nas do łóżka w nocy przychodzi. Ostatnio rzadko się to zdarza... Ale jak już jest to też się strasznie rozpycha i wierci ![]() ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- Cytat:
![]() Do tego młody jest u nas, wiercą się z tż i mi jakoś niewygodnie. Wolałam wstać ![]() Diabetolog najpierw zalecił mi samą dietę i mierzenie glukometrem. I mocz badam rano. Kilka razy miałam cukier podwyższony ale to głównie po różnych małych grzeszkach jedzeniowych. Po drugiej wizycie było tak samo a po trzeciej dał mi insuline, mimo że generalnie cukier był tylko czasem po jedzeniu podwyższony. Ale powiedział, że da mi małe dawki insuliny tym bardziej, że zaczęły się pojawiać ciała ketonowe w moczu. Ale tak jak piszę, od początku tak miałam. Raz miałam cukru 160 a tak to niewiele ponad 120 czy 130. Na czczo mam cały czas ok, poniżej 90. ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Fionka_31 ja przewijałam małego na łóżku. Ostatnio widziałam jak bratowa przewijała w mydelniczce ![]() Ja w szpitalu pewnie będę używała chusteczek nawilżonych a w domu pewnie będę wodą przemywać. Po kupie zwłaszcza. ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- 0enedue zgrabniutki brzusio ![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Aartaa zazdroszczę morza! ![]() My musimy całą Polskę do morza przejechać ![]() rudaska mi się póki co szyjka nie skraca ale koleżanka mi mówiła, że ją w kroku/pachwinie uciskało to wtedy się jej szyjka skracała. Mnie też tak swego czasu napier*dzielało ale u mnie szyjka ok. mervie współczuje Ci remontu. Niedawno remontowaliśmy pokój i spaliśmy prawie miesiąc na ziemi na materacu. Koszmar. Syf w całym mieszkaniu. Nienawidzę remontów! Do mnie położna będzie teraz przyjeżdżać co tydzień. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2015-11-10 o 04:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale u nas wichura dziś, chyba wezmę ze sobą mamę na zakupy. Dziś będę piec rogale! Mniam Dziewczyny jeżdżące autem, do kiedy zamierzacie jeździć? Pytam z ciekawości. Wczoraj się się wściekłam bo byłam w biurze w pracy sobie zrobić ksero dokumentów do wysyłki i ledwo weszłan to koleżanka mówi że dzwoniła do niej nasza znajoma POINFORMOWAĆ że miałam wypadek i że mają mi przekazać że na tym etapie ciąży już nie jeździ się samochodem najlepiej siedzieć w domu. Ludzie... ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- A ktoś pytał o wizyty, mi gin na razie nie kazał przychodzić częściej bo skoro ciąża przebiega ok to nie trzeba. Nie wiem jak będzie od kolejnej wizyty bo będę już w 35 tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie boli bożena jak przekładam nogi.. ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
![]() Ja do tej pory wizyty mam co 4 tygodnie. Następną mam jak już będę miała skończony 35tc. ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Ja od dwóch miesięcy nie przytyłam ani kilograma, aczkolwiek ja mam spory nadbagaż ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
Wiesz co, jak to przeczytałam to pierwsze co pomyślałam to: ca za gnój! W rossmanie kasjerki jak mnie widzą to same mnie do kasy bez kolejki wołają ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() Inhalator my mamy taki: http://allegro.pl/inhalator-omron-ne...777171836.html Dużo dziewczyn na pierwszym wątku polecało. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Lili spory nadbagaż to mam ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby się nami lepiej zajęły ![]() U nas takie coś działa. Cytat:
Cytat:
Musisz tylko deklaracje podpisać a każda położna taką ze sobą wozić. Ja przy pierwszym dziecku miałam inną, okropną położną. Przyjechałą do nas po porodzie z wielką łaską. Przepisałam się zaraz to innej i mam ją do teraz. A ta obecna to nawet nadgorliwa jest ![]() I tak jak pisałam, sama zaproponowała czy mi co tydziń pasują jej wizyty. Generalnie przy pierwszym dziecku bym bardzo chciała bo byłam wystraszona, teraz jestem dużo spokojniejsza ale jak jest możliwość, że ona przyjedzie, serca posłucham i mogę się o coś zapytać to czemu mam nie skorzystać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
To tak jak u mnie
![]() 26 dni... wczoraj na SR położna powiedziała, żeby korzystać z tych ostatnich tygodni jako para, bo już nigdy więcej tylko parą nie będziemy.. jakoś tak mi się smutno zrobiło.. Demonstrowala też TZ-om (w sumie kobietkom tez)jakie dźwięki wydaje z siebie rodzaca kobieta w różnych fazach porodu- jeden stwierdził, że to bestialskie.. w sumie nie wiem kto miał większe oczy z przerażenia-ja czy TZ.. TZ-owi już po tych zajęciach jest mnie szkoda, także nie wiem co będzie przy porodzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.