Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 19:32   #2521
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Scarlett, weszłam na pierwszy link o adenowirusie i

Protokół protokołem ale imho one wyglądają tragicznie. Jak za karę.

Ja pamiętam protesty rolników, blokady itp przeciw polityce rolnej ue cuda wianki, a potem tych samych rolników w kolejce po dopłaty z ue
Napisałam "tylko" w tym kontekście, że gorzej by było jakby jednak msz. A tak to pojęczy 4 lata o smoleńsku, podniesie wydatki na wojsko i nara.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Scarlett wybacz dobra czeko nie jest zła

Moderna, może. Ale skąd ta luźna qpka się okaże.
Może dasz coś przeciwzapalnego?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Co do promocji to mnie wkurzyli, że podwyższyli trochę cenę i teraz -49%. Czekam na pudry bo chcę burżuła. Tuszu mam zapas.
Eeeee tam, takie rota z przeziębieniem, dużo jest takich wirusów

Mam burżuła, wkurza mnie w ogóle kolorówka, musiałaby mieć 10x dłuższą datę przydatności żebym dała radę cokolwiek zdenkować. Marnowanie pieniędzy. Mnie kusi bronzer Eris, bo mi się wizualnie ta czekolada podoba takie mam zboczenie, jak na wypiekanych kosmetykach fajny wzorek to ja je chcę, potem użyję raz i stwierdzam, że nie dla mnie w ogóle.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:39   #2522
BYou
MBZ♥

To uff. Może coś z sali zabaw przywlekła. Oby na tym się skończyło.
Nie umiem bronzerami:/
Ja chcę cień do brwi Anastasia ale dolar tragicznie stoi i cena skoczyła

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:42   #2523
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
:

Spokojnej nocy!
Stary 2015-11-09, 20:00   #2524
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Eee tam nie przejmuj się
Ja miałam termin własnie na połowę grudnia - 15-go
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i ja i moja siostra jestesmy z grudnia, nie pmaietam bysmy mialy jakiekolwiek problemy w klasie
takie gadanie, pewnie innych tematow brak
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Sorce a ja na odwrót ostatnio sobie myślałam, że szkoda że F. nie jest z grudnia 2012 bo tylko 2,5m-ca różnicy a załapał by się do przedszkola a tak to dopiero za rok. Więc się nie przejmuj takim gadaniem.

Prawdę pisząc to się nie przejmuję, nie zamartwiam tylko wkurzam i irytuję. Dla mnie to naprawdę bez różnicy. I właśnie patrząc na Filipa rok temu, gdzie w grupie był jednym ze starszych i ciągnął równo w dół (czyli nie ciągnął w górę tak, jakbym sobie tego życzyła ) to naprawdę chcę mieć dziecko z końca roku.
Nie mniej pamiętajcie - nie baraszkujcie z tż na przełomie maj/kwiecień bo potem dziecko z końca roku się rodzi
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Sorce, wygląda pięknie. Ba! przepięknie! (makijaż miała cu-do-wny!). "plandeka" jest ślicznym płaszczydełkiem... do czego zmierzam? internet kłammmiieee!
GRACIAS Na moje usprawiedliwienie mogę dodać tylko tyle (żeby nie było, że jestem kłamczucha), że zwykle wyglądam gorzej Naprawdę. Dużo gorzej. Zwykle jak się pomaluję to automatycznie z ust wylatuje mi komentarz "Kur... i od razu wyglądam jak człowiek".

Internet nie kłamie, Panika ściemnia! sesesese
Ola dziecię anioł! Przebawiła się na podłodze cały czas. I jaka śliczna bestyjka. Cały Michaś. I w sumie oboje podobni do pana ojca bo miałam przyjemność poznać osobiście. I nie wiem czy można mi pisać publicznie, ale chłop Paniki nie dość, że sympatyczny i zabawny to jeszcze przystojniacha!!!
I jak to na forum - 5min rozmowy z Paniką i boli brzuch ze śmiechu.
Pani, skąd Ty się taka optymistka wzięłaś? Zarażaj!
Fifi właśnie książeczkę"dla geniuszy" wziął do łóżka. Czuję, że szybko nie uśnie. Ba, słyszę, że szybko nie uśnie.

Cytat:
Sorce bedziesz sama szyla komin i czapke? Jaki material wybralas?
taki mam plan. Materiał już kiedyś pokazywałam zdaje mi się, ale teraz wrzucę w załącznik.
Wziełąm kawał materiału 1,6m x 1,0m i jest tego kuuuupa, bo w pierwszej wizji chciałam szyć podwójnie, ale okazuje się, że jest gruby (taki jakby bajowy). W związku z czym komin podwójny, czapka pojedynczo, a z resztą nie wiem co zrobię

Cytat:
Wyglądają jakby przyjechały na pogrzeb, a tu suprajs: papież żyje
http://www.pudelek.pl/artykul/85518/...iszka_zdjecia/
chyba niefortunnie zdjęcie zrobione. Kojarzę Komorowską u Benedykta, że też z taką "koronką" czarną na głowie paradowała - wnioskuję, że protokół tego wymaga.

Cytat:
Zuzanka ma dwa pierwsze ząbki Dolne jedynki
uhuhu... no się zaczęło...

Cytat:
Na mokry kaszel co robilyscie?
Eh... mokry kaszel...
Wersja lajtowa kaszlu- inhalacje z soli i nieśmiertelna maść ze świstaka (czyli rozgrzewająca).
Wersja ostra kaszlu - inhalacje, maść ze świstaka, oklepywanie, bańki i syrop wykrztuśny w dzień. No i higiena nosa bo u nas katarzysko było głównym winowajcą.

Zamówiłam Fifowi dzisiaj książkę o Mikołaju (tą, którą polecała Scarlett - przejrzałam w Empiku i się uśmiałam, ubaw po pachy szczególnie jak zagląda się Mikołajowi co ma pod brodą). A na dodatek Inwentarz Drzew (w ramach kształcenia małego arborysty).

I na koniec mojej wypowiedzi chciałam jeszcze raz, na forum publicznym podziękować pani Panice oraz pani Kwiatuszkowi za podarunki dla Pchełki.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Co do promocji to mnie wkurzyli, że podwyższyli trochę cenę i teraz -49%. Czekam na pudry bo chcę burżuła. Tuszu mam zapas.
Róż z burżuła jest dla mnie nieśmiertelny! Pamiętam jak dawno temu moja mama miała. I miała... i miała... i miała... a on tak pachniał i pachniał i pachniał...

Ah, no i przede wszystkim zdrówencja dla Z. Oby to była "chwilówka".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM03314.jpg (138,3 KB, 11 załadowań)

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-11-09 o 20:03
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 20:04   #2525
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nie umiem bronzerami:/
Ja chcę cień do brwi Anastasia ale dolar tragicznie stoi i cena skoczyła
Ja nie umiem różem.

Drogie cholerstwa w ogóle są - ale ktoś na YT, chyba nieesia albo katosu, ale pewna na 100% nie jestem, porównywał, że w sumie z Catrice są całkiem niezłe ospowiedniki.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-09, 20:12   #2526
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Sorce oklepywania jak? Przez kolano, głowa lekko w dół? Poklepywać od dołu do góry czy odwrotnie?
Maść ze świstaka - nie wiem czy tutaj to znajdę będę szukać ( czy można rozgrzewająca przy podwyższonej temperaturze?)
Z nosem chyba nic nie zrobię bo to ten spływający do gardła (?), nic nie wyciągnę.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Internet nie kłamie, Panika ściemnia! sesesese

Ola dziecię anioł! Przebawiła się na podłodze cały czas. I jaka śliczna bestyjka. Cały Michaś. I w sumie oboje podobni do pana ojca bo miałam przyjemność poznać osobiście. I nie wiem czy można mi pisać publicznie, ale chłop Paniki nie dość, że sympatyczny i zabawny to jeszcze przystojniacha!!!

I jak to na forum - 5min rozmowy z Paniką i boli brzuch ze śmiechu.

Pani, skąd Ty się taka optymistka wzięłaś? Zarażaj!

Fifi właśnie książeczkę"dla geniuszy" wziął do łóżka. Czuję, że szybko nie uśnie. Ba, słyszę, że szybko nie uśnie.

taki mam plan. Materiał już kiedyś pokazywałam zdaje mi się, ale teraz wrzucę w załącznik.

Wziełąm kawał materiału 1,6m x 1,0m i jest tego kuuuupa, bo w pierwszej wizji chciałam szyć podwójnie, ale okazuje się, że jest gruby (taki jakby bajowy). W związku z czym komin podwójny, czapka pojedynczo, a z resztą nie wiem .

Fajnie poczytać o Was

Zazdroszczę talentu, załącznik pooglądam jutro na kompie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-11-09 o 20:09
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 20:18   #2527
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moderna, próbowałam oklepywać zgodnie z zasadami (ręka w łódeczkę, odpowiedni kierunek) i Filip tylko mi się darł. A poszłam do takiego znachora (świetny lekarz pediatra, który jest uważany za rodziców za geniusza i potwora [potrafi zjechać rodziców tak, że wychodzą zapłakani], diagnozy w punkt, leczenie w punkt), który powiedział, żeby tylko klepać po klacie i pleckach, byle nie po serduszku. Zawsze to coś da i pomoże. Ów lekarz był ostatnim lekarzem, u którego byłam z FIlipem w marcu - od tamtego czasu zdrowy, albo infekcyjki takie, z którymi sobie daję radę sama w 2-3 dni. I oczywiście, żeby nie było - to nie jakiś lekarz samozwańczy, znachor, szaman tylko normalny lekarz przyjmujący już tylko prywatnie. To on nam zarzucił świstakiem i bańkami... i flegaminą
Nie wiem jak to jest z rozgrzewaniem i temperaturą. Filip praktycznie nie miewał gorączki, czego o kaszlu powiedzieć nie mogę.

A na katar to inhalacje chyba najlepsze, żeby rozrzedzić.

Terry Pratchett

Czas edycji: 2015-11-09 o 20:19
Stary 2015-11-09, 21:47   #2528
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Piona! U nas tez

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 21:50   #2529
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

bezobjawowo?

Cytat:
ale garderobiane do zwolnienia

Cytat:
ciekawa zawsze byłam czy ci głosujący za granica głosują tylko by cos zaznaczyć czy interesują sie bo planują powrót
wkurza mnie to straszliwie

Cytat:
Ale kaszle mokro
inhalowanie i oklepywanie

Cytat:
pamiętam protesty rolników, blokady itp przeciw polityce rolnej ue cuda wianki, a potem tych samych rolników w kolejce po dopłaty z ue
ot to to!

Cytat:
Zwykle jak się pomaluję to automatycznie z ust wylatuje mi komentarz "Kur... i od razu wyglądam jak człowiek".
zjawiskowo
cały czas miałam wrażenie, że masz soczewki koloryzujące. podbiłaś świetnie tęczówki! (czym?????)

Cytat:
a z resztą nie wiem co zrobię
gadżety dla Pchełki
albo sobie mufkę do wózka

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Piona! U nas tez
Torpeduje!!!kl aski:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 22:29   #2530
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Wyglądają jakby przyjechały na pogrzeb, a tu suprajs: papież żyje
http://www.pudelek.pl/artykul/85518/...iszka_zdjecia/
O bez kitu...
Cytat:
U nas tez teraz szał na Myszkę Miki

--
Jola Demeter
Cytat:
BYou a te czekoladki i róże bez okazji?

Na mokry kaszel co robilyscie?
tak jak laski pisały...z syropów szwagier faramceuta poleca pulmeo i flegamine..U nas banki bezogniowe sprawdzaja się zawsze...czasami wieczorem zacznie smarkać lub kaszleć- postawimy bańki jak u jezyka, zostają kropeczki biedroneczki a rano jak Młody Bóg- także ja polecam!
Swoj droga Wam napiszę- nie ufajcie farmaceutom! Sama chodziłam czasem i prosiłam, zeby cos doradzili na xyz dolegliwosc. Podobno takie maja narzucane limity i normy, że często Ci nieuczciwi(a uczicwych niewielu) polecają najdroższy szit, bo za sprzedanych 500 syropów mają bon do Tesco, a 70 innych(droższych) pióro znanej marki na przykład...A czasem tanich leków kierownicy "nie pozwalaja" sprzedawać, bo marzza niska i apteka nie zarabia... Róznych historii się już nasłuchałam z tej branźy...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 22:52   #2531
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Byou, zyje, jeszcze....aczkolwiek dzis za kazdym razem jak czulam ze mi goraco albo zaczyna cmic leb to se mierzylam i mialam to drugie powyzej setki.
Ale mi sie klania tez gin i endo, tylko czasu brak. A chroniczne zmeczenie robi swoje. Musze sie pracowo ogarnac do konca listopada bo Oli idzie na oddzial 31.11

Klementyna, wiem o tym. Dlatego u nas platki robione na katar, do tego swistak i sok z aceroli. I przechodzi.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 23:56   #2532
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Byou, zyje, jeszcze....aczkolwiek dzis za kazdym razem jak czulam ze mi goraco albo zaczyna cmic leb to se mierzylam i mialam to drugie powyzej setki.
Ale mi sie klania tez gin i endo, tylko czasu brak. A chroniczne zmeczenie robi swoje. Musze sie pracowo ogarnac do konca listopada bo Oli idzie na oddzial 31.11

Klementyna, wiem o tym. Dlatego u nas platki robione na katar, do tego swistak i sok z aceroli. I przechodzi.
Musisz dostać leki jak najszybciej, nie mozna z takim ciśnieniem sobie dreptać po swiecie jakby nigdy nic.

W arosie promocyja

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-10, 07:50   #2533
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Demeter, Jola brawa dla zebatkow

Moderna, Byou zdrówka dla Marcelka i Zosi

A szóstki nie rosną dopiero jak mleczaki zaczną wypadac?
Na mokry kaszel to chyba jakis syrop wykrztusny

I tu mam pytanie: nabudose czyli ta 3% sól fizjologiczna to w końcu na suchy czy na mokry kaszel?

Sorce wiedziałam, że Wasi geniusze ogarna tą książkę

Byou a Twój mąż zadowolony, że pis wygrał? Bo nasz sąsiad żołnierz najpierw był za Duda, później za pisem, bo mówił, ze za czasów pisu wojsko miało podwyżki

Co do wizyty u Papieża, to samo pomyślałam co Ty. Jak na pogrzebie
Ale całkiem ładna ta Dudowna

Mam dziś towarzystwo. Pan robi nam pokoje na gorze

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

A! Jeszcze o te sowki mialam spytać. Duże to to? Widzialyscie już gdzieś? Tylko cwierkaja czy cos jeszcze robią?
Stary 2015-11-10, 08:26   #2534
scarlett26
Zakorzenienie

Kwiatuszek taka sól to już nie jest fizjologiczna, bo fizjologiczna ma 0,9% i w zasadzie bez kontroli lekarza nie powinna być stosowana.

Sówki nie widziałam, ale widziałam ptaszki - od głowy do ogona jakieś 15cm, świergolą na kilka sposobów, poza tym gwiżdżą jakieś krótkie sekwencje melodyjek. Zresztą sama sobie obejrzyj https://www.youtube.com/watch?v=W3oHsRl9af0

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-10, 09:05   #2535
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Piona! U nas tez

Cytat:

bezobjawowo?

-----
A ja wczoraj się czymś strułam
Nie miałam sił dziś wstać i szykować K, także sieze z dzieciakami w domku dziś. Oby mi dali troche odpocząc...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:06   #2536
Moderna
Zakorzenienie

Popatrzcie jakie sliczne pudla - moze utalentowane mamy same moglyby przyozdobic z filcu?

dziekuje wszystkim za rady dotyczace kaszlu
(swiastaka u nas znalazlam, ale tam pisze, ze to na urazy np. stawow czy bole miesni ) i sa rozne z mentolem, eukaliptusem, albo sam olej ze swistaka (moj maz zszokowany, ze to okropne taki olej ze zwierzat )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3_sprouts_lifestyle_dragon_storage_boxes_2.jpg (165,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2015-11-10, 09:07   #2537
Moderna
Zakorzenienie

Demeter zdrowka (myslisz ze dzieci dadza Ci wolne ? hihi )

BYou jak Zosia?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Kwiatuszku co to za genialna ksiazka?

sol fizjologiczna to 0,9%
Stary 2015-11-10, 09:08   #2538
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrzcie jakie sliczne pudla - moze utalentowane mamy same moglyby przyozdobic z filcu?
wbrew pozorom takie fajne to nie jest, mam filcowy gazetownik i jak znajdę coś fajniejszego to go wywalę, zbiornik kurzu i poza przejechaniem odkurzaczem nie ma jak tego czyścić

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-10, 09:14   #2539
Moderna
Zakorzenienie

JolanT gratuluje pierwszego zabka

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

cottonball i inne sowie kurzolapki nie zbieraja za to kurzu

to niech utalentowane mamy wybiora plastikowe PVC, plastik rulezzz w pokoju dzieciecym, na zdrowie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 09:16   #2540
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Piona! U nas tez
zęby w natarciu!

Cytat:
cały czas miałam wrażenie, że masz soczewki koloryzujące. podbiłaś świetnie tęczówki! (czym?????)
dzięki
wystarczy, że ubiorę niebieską bluzkę i trochę się pomaluję (mam jakieś stare paletki, drugie od lewej http://www.beautybox-crompton30.co.u...des-4688-p.jpg) i mam intensywniej niebieskie oczy. Mało tego - najbardziej (i powiem to nieskromnie) za☠☠☠iste oczy mam na kacu

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
tak jak laski pisały...z syropów szwagier faramceuta poleca pulmeo i flegamine..
Pulneo chyba jest przeciwkaszlowy, nie wykrztuśny. I niestety ma w składzie żółcień pomarańczową.
Wykrztuśna na pewno jest flegamina, flavamed i ambroksol. I u nas ten ostatni w użytku bywa.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
I tu mam pytanie: nabudose czyli ta 3% sól fizjologiczna to w końcu na suchy czy na mokry kaszel?

Sorce wiedziałam, że Wasi geniusze ogarna tą książkę
Ja na mokry inhaluję, żeby rozrzedzić, a na suchy, żeby nawilżyć

A daj spokój z książką Poszła dzisiaj do żłobka

Wczoraj w przypływie emocji uprałam część ciuszków- miałam wrażenie, że wieszam ubranka na lalek.

Terry Pratchett
Stary 2015-11-10, 09:19   #2541
Moderna
Zakorzenienie

Sorce pamietam ze mnie rozmiar 68 na początku wydawał sie ogromny w porównaniu do tych maleńkich rozmiarów
Stary 2015-11-10, 09:21   #2542
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
JolanT gratuluje pierwszego zabka

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

cottonball i inne sowie kurzolapki nie zbieraja za to kurzu

to niech utalentowane mamy wybiora plastikowe PVC, plastik rulezzz w pokoju dzieciecym, na zdrowie
Cokolwiek napiszę, Ty się oczywiście dla zasady musisz nie zgodzić. Sowy są regularnie prane, cottonball można dokładnie wyczyścić, filcu nie - nie wypierzesz, a przecierając na mokro tylko wciskasz kurz do środka.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-10, 09:23   #2543
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cokolwiek nie wstawię ty dla zasady musisz napisać kontre, jakie to niepraktyczne czy badziewne
Stary 2015-11-10, 09:25   #2544
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

dziekuje wszystkim za rady dotyczace kaszlu
(swiastaka u nas znalazlam, ale tam pisze, ze to na urazy np. stawow czy bole miesni ) i sa rozne z mentolem, eukaliptusem, albo sam olej ze swistaka (moj maz zszokowany, ze to okropne taki olej ze zwierzat )
fajne!

Świstak rozgrzewa (bo to z sadła biednego ssaka, które przecież grzeje) i pewnie stąd opisane, że na bóle stawów, mięśni. Ja mam z mentolem - pachnie delikatnie.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
wbrew pozorom takie fajne to nie jest, mam filcowy gazetownik i jak znajdę coś fajniejszego to go wywalę, zbiornik kurzu i poza przejechaniem odkurzaczem nie ma jak tego czyścić
mnie się podoba jako fajny sposób na ozdoebienie prostych, białych, gładkich (a co z atym idzie tanich) pudeł.

Ja pasuję z nowym rękodziełem. Po szpitalu trochę osiadłam na laurach, ale wracam do świata żywych + ten zestaw dla Fifka i kupiłam bawełenkę na poszewki na jaśki w świąteczne gwiazdki.

Ja mam napis FILIPEK z filcu i łódeczkę przy napisie - wystarczy, że toto wytrzepię.

Terry Pratchett

Czas edycji: 2015-11-10 o 09:28
Stary 2015-11-10, 09:29   #2545
Moderna
Zakorzenienie

ah Sorce widze zalacznik, bardzo ladny wzor, taki zimowy
i nawet na zdjeciu wydaje sie byc gruby, sama bawelna czy cos ze sztucznosci?

Ostatnio bylam w sklpeie z materialami ze wzorami dla dzieci, tysiace przeprzepieknych wzorow gdybym tylko szyc potrafila

sama sie nauczylas?
Stary 2015-11-10, 09:31   #2546
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Cokolwiek nie wstawię ty dla zasady musisz napisać kontre, jakie to niepraktyczne czy badziewne
wcale nie zawsze, ale jak wiem, że takie jest to piszę - jak masz azs powinnaś eliminować takie kurzołapy, a nie myśleć o kolejnych

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-10, 09:32   #2547
Sorceresss
Wtajemniczenie

Buahaha, a propos wczorajszych Dudów u Papieża - znalazłam jakiś mem gdzie jest właśnie zdjęcie rodziny prezydenta, Papieża i jakiegoś duchownego i podpisane: Andrzej Duda znowu skrompromitował nasz kraj. Na spotkanie z Papieżem jako jedyny przyszedł w spodniach

I fakt Kwiatuszku, Dudówna przy samolocie wyglądała super. Dla mnie ten golfik, spódnica takiego kroju i długości - super!

Terry Pratchett
Stary 2015-11-10, 09:34   #2548
Moderna
Zakorzenienie

ah tego swistaka musze jeszcze zamowic, bo to na pewno nie ostatnia infekcja.

Pytanie z dzialu mody moj M. jest bardzo szczuply, jeansy z h&m rozmiar 86 pasuja idealnie w pasie, sa juz natomiast troche za krotkie, 92 sa na dlugosc dobre ale w pasie wisza i musze zapinac pasek lub szelki, ale one sa i tak za szerokie - jak wypadaja jeansy z Zary i Nexta, beda na mojego szczuplaka lepsze?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
wcale nie zawsze, ale jak wiem, że takie jest to piszę - jak masz azs powinnaś eliminować takie kurzołapy, a nie myśleć o kolejnych
ale ja nie mam w domu kurzolapek

uwazam natomiast, ze te przyozdobione pudla sa urocze
Stary 2015-11-10, 09:37   #2549
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ah tego swistaka musze jeszcze zamowic, bo to na pewno nie ostatnia infekcja.

Pytanie z dzialu mody moj M. jest bardzo szczuply, jeansy z h&m rozmiar 86 pasuja idealnie w pasie, sa juz natomiast troche za krotkie, 92 sa na dlugosc dobre ale w pasie wisza i musze zapinac pasek lub szelki, ale one sa i tak za szerokie - jak wypadaja jeansy z Zary i Nexta, beda na mojego szczuplaka lepsze?
Z nexta lecą z tyłka jak już są za krótkie, najmniejszy problem jest w tych z kappahla

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
ale ja nie mam w domu kurzolapek

uwazam natomiast, ze te przyozdobione pudla sa urocze
każdy ma, a ciągoty kurzołapnicze masz wielkie patrz ostatnia chcica na maskotki z ikei, czy poducha chmura

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-10, 09:43   #2550
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moderna, niestety jest sztuczność (nie wyczuwam pod rękami na szczęście) - 80% bawełna, 20% poliester.
http://www.fabrykamalychcudow.pl/ tutaj można pooglądać.
Szyję na głupa na maszynie - ona szyje za mnie. ANi to równe, ani jakieś piękne, pewnie bez zasad, ale takie proste rzeczy nie wyglądają źle. Maszyna mojej mamy, więc pewnie ma ponad 30 lat. Jako dziecko dostawałam jakieś ścinki i się bawiłam maszyną (pamiętam jedną zasadę - nie zmieniać nic ustawinieach :P ). Podobno dobre maszyny są w lidlu, kosztują 300zł.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

W next jest zawyżona numeracja. Filip nosi tam ubrania 1,5 - 2 lata. Ma dresy 2-3 lata i są szerokie dość w pasie (z dupinki na szczęście nie lecą za bardzo), na długość podwijam o ściągacz szerokości 5cm.

A już dajcie spokój z kurzem! Pozwólmy mu żyć!

Terry Pratchett
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości