Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-10, 09:36   #4771
iola14
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że dochód dzieli się na członków rodziny, czyli jak nie jesteście z TŻ małżeństwem to teoretycznie jesteś samotną matką i wtedy dzielisz tylko swój dochód na siebie i dziecko? A TŻ nie jest w tym wszystkim uwzględniony?
Samotną matką jesteś wtedy gdy ojciec dziecka nie żyje, albo jest nieznany, jeśli jest wpisany w akt urodzenia to trzeba mieć albo wyrok sądowy o alimenty, albo jego zarobki. Pewnie są inne wyjścia no ale mi zawsze partnera liczyli
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:36   #4772
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ma za mało czasu. A do mops możesz podejść to wszystko Ci powiedzą jak to w twojej sytuacji
Muszę się zorientować gdzie tu takie coś jest.. Nienawidzę chodzić po urzędach hahah
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:37   #4773
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość

A to nie jest tak, że dochód dzieli się na członków rodziny, czyli jak nie jesteście z TŻ małżeństwem to teoretycznie jesteś samotną matką i wtedy dzielisz tylko swój dochód na siebie i dziecko? A TŻ nie jest w tym wszystkim uwzględniony?

nie wiem wlasnie

Cytat:
Gdzieś czytałam że liczą również na to, iż mniej osób zechce odebrać świadczenia, jeśli będą wypłacane bezpośrednio w mops do ręki, a nie na konta
Mnie tam wszystko jedno, ja sie nie wstydze, nigdy nic od panstwa nie dostalam, a tylko place cholerne skladki. Pojde jak mi sie nalezy.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:37   #4774
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Siejecie we mnie nadzieję.. Nawet nie wiecie jaka byłabym spokojna gdyby się należało.. I wesele by było na spokojnie i mielibyśmy za co jeść i za co mieszkać...
Stary 2015-11-10, 09:39   #4775
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No ja wiem - ale w ustawie pisze ze jeśli jednemu z rodziców się coś należy z powodu mienia umowy o pracę to się nie dostanie 1000 zł.
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ja sie dopytywałam w urzedzie i to jest juz wprowadzone od 1 stycznia mozna składać wnioski.
Jeśli twój tz jest zatrudniony na umowę a Ty jestes bezrobotna, studentka to nie należy się urlop macierzyński więc należy wam się te 1000 zł.
Też mi się tak wydaje No ale najlepiej iść do MOPS bo oni na prawdę każdego inaczej wyliczają
Stary 2015-11-10, 09:43   #4776
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Ma za mało czasu. A do mops możesz podejść to wszystko Ci powiedzą jak to w twojej sytuacji
Ja się dopytywałam właśnie, mam podobną sytuacje do Magdy.
Mój mąż ma umowę o pracę ja ubezpieczona u niego i nie jestem nawet w UP zarejestrowana, tyle że my po ślubie a magda przed ale to bez roznicy
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:44   #4777
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
To by było super ale nie nastawiam się na to wcale, bo pewnie coś jeszcze wymyśli ten głupi PiS do stycznia
PiS nic nie wymyśli, bo to zostało zaakceptowane przez wszystkich posłów i nawet akcept prezydenta Dudy był. Także spoko loko.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 09:46   #4778
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ja się dopytywałam właśnie, mam podobną sytuacje do Magdy.
Mój mąż ma umowę o pracę ja ubezpieczona u niego i nie jestem nawet w UP zarejestrowana, tyle że my po ślubie a magda przed ale to bez roznicy
Ale ja jestem po ślubie cywilnym (przed kościelnym) więc wg prawa jesteśmy małżeństwem i ja też jestem u niego w pracy zarejestrowana, w pupie mnie nie ma i nie mam umowy
Stary 2015-11-10, 09:47   #4779
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

o, ciekawey temat, mmyslalam, ze becikowe mi sie nie nalezy. Czy jezeli rodze w styczniu to mam przyniesc PIT za 2014? bo za 2015 jeszcze nie bede miec...

W ogole wkurzylam sie. Zaslablam w przychodni na badaniu tej glukozy i gdy lezalam na kozetce przyszla polozna i owiedziala, ze NFZ NIE CHCE oplacic mojej dzisiejszej wizyty. bo bylam 2 razy w pazdzierniku. Nie interesuje ich, ze krawie, mam skurcze i jezdze do szpitala.
Ciaza jest fizjologiczna, ale nie interesuja ich problemy z jakimi sie borykam. Wiec mam wyniki badan, i musze nadal czekac. ech. I za co ja place te cholerne skladki?! musialam sie wyzalic :/ bo czuje, ze nie dosc, ze moja ciaza jest zagrozona, to NFZ nie traktuje mnie powaznie. Ma przeciez wszystkie moje wizyty w szpitalu w sytstemie. Dupki .
Stary 2015-11-10, 09:48   #4780
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

P.S. Odkąd wróciłam, to mnie psina nie opuszcza na krok.
Także tak sobie razem chorujemy
słodziak
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Dzis potrzebujemy kciuków duzo... Kolejny zabieg...

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

my dziś po południu mamy iść ze znajomymi na bilarda do jakiegoś klubu myślicie że to dobry pomysł w połowie 33 tygodnia? ?
jak się dobrze czujesz to czemu nie
kwestia czy dasz rade pograć ja ostatnio byłam na bilardzie jakoś w sierpniu i już wtedy miałam za duży brzuch i strasznie szybko się zmęczyłam graniem
Cytat:
Pierwsza część wypłaty na koncie.. Idę do fryzjera scinac po ramiona czy nie?
jak masz chęć na zmiany to pewnie ze ścinać, odrosną

chociaż ja to przed ślubem do oporu zapuszczałam
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość

Ja dopiję kawę i idę odebrać wyniki bo wieczorem mam wizytę u endo. Trzymajcie kciuki za moje TSH bo od początku ciąży nie chce mi poniżej 3 spaść a norma dla kobiet w ciąży to 2,7

i zamiana dawki Ci nie pomaga?
powinniście zwiększać dawkę aż spadnie......
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Za to idziemy na Bonda jutro Mój troskliwy mąż martwi się tylko jak ja tyle czasu wytrzymam bez siku
to jest poważna sprawa

ja tez bym na Bonda poszła, ale po ostatnim wypadzie do kina nie jestem przekonana czy dam rade wysiedzieć ostatnio już z trudem wytrzymałam, nie tyle przez chęć pójścia siku co raczej przez ból kręgosłupa
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Wróciłam od diabetologa. Pani doktor pochwaliła za ładne wyniki i nawet nie nakrzyczała, że 3 razy miałam cukier 120. Powiedziała, że to normalne i żeby się nie stresować. Bo to też może być efekt mojej infekcji przeziębieniowej. Dietę mam kontynuować i będzie git
super
i tylko 3 razy miałaś przekroczone? no to świetnie ja mimo trzymania się wszystkich zasad raz na kilka dni obowiązkowo mam przekroczone

Cytat:
I na pewno jest kryterium dochodowe. Przy czym nie wiem czy dzielić już na 3 osoby w rodzinie czy 2 ,bo teoretycznie w momencie ubiegania sie jest 3, a pod uwagę biorą pit z roku poprzedniego?
dochody dzieli sie na 3 osoby w rodzinie
My na pewno przekraczamy próg, wiec w ogóle nie interesowałam się becikowym bo nam sie nie należy. No ale mi to nie przeszkadza, uważam że zapomogi są dla tych którzy gorzej finansowo stoją my nie mamy o do żalu do państwa ani do nikogo

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

I gratuluję nowych tygodni
ja dziś zaczynam 33 strasznie szybko mi to leci ostatnio

Pogoda beznadziejna, nic tylko pod kocem siedzieć ale może wrzucę jakieś kolejne pranie (jedną porcję już wyprałam i wyprasowałam w zeszłym tygodniu )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:49   #4781
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nebula dawaj ich tu zrobimy z nimi porządek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 09:52   #4782
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja jestem po ślubie cywilnym (przed kościelnym) więc wg prawa jesteśmy małżeństwem i ja też jestem u niego w pracy zarejestrowana, w pupie mnie nie ma i nie mam umowy
No ja też po cywilnym Czyli jeśteśmy w takiej samej sytuacji
Znaczy ja od poczatku ciąży jestem na zwolnieniu bo mi sie firma zamknęła a potem zaszłam i mam przedłużone do kwietnia świadczenie z ZUS 100% wypłaty tak mi sie pofarciło ale pytałam w urzędzie czy bedzie mi sie nalezalo od stycznia te 1000zł przez rok, babka powiedziala ze tak bo to nie jest zalezne od dochodu, liczy się tylko to czy należy mi sie macierzyński. Mi się nie należy bo w ciąże zaszłam po tym jak firma się zamknęla, czyli się załapuje.
Więc Magda wyluzuj i sie nie stresuj
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:54   #4783
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Nebula dawaj ich tu zrobimy z nimi porządek
haha, moj maz to samo kazal mi powiedziec, ze NFZ to K, H, P, D itd :P powiedzialam, ze jestem za slaba na awantury i po prostu pojde za tydzien czy dwa... to przeciez nie wina poloznej, ze przekazala mi taka wiadomosc.

ale fakt, postrzelalabym
Stary 2015-11-10, 09:56   #4784
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
o, ciekawey temat, mmyslalam, ze becikowe mi sie nie nalezy. Czy jezeli rodze w styczniu to mam przyniesc PIT za 2014? bo za 2015 jeszcze nie bede miec...

W ogole wkurzylam sie. Zaslablam w przychodni na badaniu tej glukozy i gdy lezalam na kozetce przyszla polozna i owiedziala, ze NFZ NIE CHCE oplacic mojej dzisiejszej wizyty. bo bylam 2 razy w pazdzierniku. Nie interesuje ich, ze krawie, mam skurcze i jezdze do szpitala.
Ciaza jest fizjologiczna, ale nie interesuja ich problemy z jakimi sie borykam. Wiec mam wyniki badan, i musze nadal czekac. ech. I za co ja place te cholerne skladki?! musialam sie wyzalic :/ bo czuje, ze nie dosc, ze moja ciaza jest zagrozona, to NFZ nie traktuje mnie powaznie. Ma przeciez wszystkie moje wizyty w szpitalu w sytstemie. Dupki .
Tak chyba będą chcieli pit za 2014, ale jeśli coś się w 2015 zmieniło to będzie trzeba dać zaświadczenie. Ja miałam tak, że miałam umowę na okres próbny a potem dostałam świadectwo pracy i kolejną umowę(w tej samej firmie), więc musiałam przedstawić świadectwo pracy i zaświadczenie o zarobkach za pierwszy przepracowany miesiąc.

Z tym NFZ sytuacji nie rozumiem
Stary 2015-11-10, 09:56   #4785
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
s
i tylko 3 razy miałaś przekroczone? no to świetnie ja mimo trzymania się wszystkich zasad raz na kilka dni obowiązkowo mam przekroczone

dochody dzieli sie na 3 osoby w rodzinie
My na pewno przekraczamy próg, wiec w ogóle nie interesowałam się becikowym bo nam sie nie należy. No ale mi to nie przeszkadza, uważam że zapomogi są dla tych którzy gorzej finansowo stoją my nie mamy o do żalu do państwa ani do nikogo

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

I gratuluję nowych tygodni
ja dziś zaczynam 33 strasznie szybko mi to leci ostatnio

Pogoda beznadziejna, nic tylko pod kocem siedzieć ale może wrzucę jakieś kolejne pranie (jedną porcję już wyprałam i wyprasowałam w zeszłym tygodniu )

No staram się robić wszystko, żeby nie przekroczyć 120 i to mi się jakoś udaje Cholesterol mam trochę wysoki, ale to podobno norma w ciąży, no i kwestia tego że jestem przeziębiona i jadłam tłustą kolację przed badaniem

Co do becikowego, mam takie samo podejście Nie chciałabym być na utrzymaniu państwa. Chociaż denerwują mnie osoby, które mogą pracować ale nie chcą, bo przecież państwo im da zapomogi...
Stary 2015-11-10, 09:57   #4786
hariett
Zadomowienie

Dzień dobry

Kamilka kciuki mocne, trzymaj się!

Magda, nie siej niepokojów, 1000 przez rok musi być i tyle

Nie ide jednak na to spotkanie do chuścioków... Za późno wstałam i mi włosy nie doschną. Poza tym fatalna pogoda jest ale i tak musze wyjść z domu, odebrać przesylki z poczty i kupić lekarstwa. Ciekawe ile za nie dam :/

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:00   #4787
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też nie czaje, jak za 2014 to moze mi będzie przysługiwać, za 2015 raczej nie....

Cytat:
NFZ w ciąży to jakieś ogólne nieporozumienie ....

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Co do becikowego, mam takie samo podejście Nie chciałabym być na utrzymaniu państwa. Chociaż denerwują mnie osoby, które mogą pracować ale nie chcą, bo przecież państwo im da zapomogi...
Ja sie im nie dziwie, najniższa płaca wychodzi chyba jakoś 1300 zł netto , no to jak ktoś ma 1000 zł zasiłku nic nie robiąc to też by mi się nie chciało ruszyć dupy do pracy....
Stary 2015-11-10, 10:04   #4788
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale skarbowy nie wystawi wam za obecny rok nic tylko za poprzedni.. Tak mi babka mówiła jak chciałam zaświadczenie o dochodach do kredytu z tego roku i powiedziała że nic takiego nie dostanę i że tylko za poprzedni rok

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Co do utrzymywania przez państwo - gdyby nie moje studia i wesele w planie to bym się niczego nie bała Ale tak to perspektywa miliona wydatków mnie dobija
Stary 2015-11-10, 10:13   #4789
kinga1701
Zakorzenienie

Dzień dobry
Gratuluję nowych tygodni, powodzenia na wizytach i proszę pisać później, co tam u was i u maluszków

kamilka za was kciuki cały czas

candy gratulacje, tylko 3 przekroczenia, jak Ty to robisz, ja mam przekroczeń więcej, a ostatnio na czczo nie wiem im wyżej tym mi się zmienia. A przecież jem rygorystycznie, w dzień to mam przekroczenia jak coś nowego chcę spróbować

koktajlowa też bym chciała pójść na List do 2, ale muszę zaczekać aż online będzie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ej wkurzyłam się serio w tym kraju nie opłaca się pracować.... jak widzę ile TŻ co miesiąc oddaje do ZUSu i do US (więcej niż moja wypłata) to żal doope ściska, a teraz jeszcze się okazuje że niestety za dobrze mamy i nawet głupiego 1000 zł nie dostaniemy....
Kochana to Ty chyba nie wiesz jak socjal dostają w DE, dużo lepiej żyją niż przeciętna rodzina. Czasami to mam takie nerwy, że mój robi całymi dniami, a nie stać nas na to co znajomi na socjalu mają, ehh...
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 10:25   #4790
candyyfloss
Zadomowienie

Kamilka - ja też trzymam mocno kciuki

Ewusia - gratki kolejnego tygodnia

Kinga - hmm... staram się jeść to, co mi nie szkodzi. Jeśli wprowadzam coś nowego, to w małych ilościach. U mnie te przekroczenia to 2 razy po 120 mg/ dli 1 raz 132 mg/dl. Dlatego diabetolog nie kazała się martwić.

Aaa i czasami między posiłkami jeżdże 5 minut na rowerku stacjonarnym.
Stary 2015-11-10, 10:30   #4791
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
M A S A K R A

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:30   #4792
kinga1701
Zakorzenienie

Candy naprawdę Ci zazdroszczę, Ty możesz dużo zjeść. Ja przekroczenia mam kilka jednostek tylko. Raz miałam też 138 ale to doskonale wiem po czym. Wczoraj znalazłam w piekarni chlebek orkiszowy, cholernie drogi 4,25 euro za 600 gram, ale mówię kupię na próbę i zaszalałam zjadłam dwie kromki z pieczarkami i cukier 126. Już nie będę kombinować bo szkoda moich nerwów, już nie dużo zostało.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:37   #4793
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:

Slucham? Jak to nfz nie chce zapłacic? Absurd jakiś.

Widziałam temat o wlosach-magda,nie scinaj,piekne je masz! Ja miałam kiedys sliczne a pozniej zamieszkalam na wyspach z chlorowana woda i nadmiarem slonca i sie skonczylo :-D

Ja dzisiaj wstałam o 6.30,o 8 bylam w mieszkaniu i...robotnicy juz czekali!:-D w szoku jestem. Od razu sie do roboty zabrali. Jak tak dalej pojdzie to na koniec listopada bedzie wszystko skonczone <3 ja wiem ze to glupota ale już dzisiaj miałam wizje porodu wsrod gruzu :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 10:45   #4794
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby pogratulować rzetelnych robotników oby tak dalej mieli
Stary 2015-11-10, 10:45   #4795
candyyfloss
Zadomowienie

Kinga - a to może ze stresu przed pomiarem wyszło więcej? Bo mnie diabetolog mówiła, że tak może czasami być Albo nawet od tego, że w nocy śniło się coś nieprzyjemnego i na czczo cukier może wyskoczyć
Stary 2015-11-10, 10:46   #4796
baby montana
Zakorzenienie

A i w klubie nie moge dodać z telefonu :-P ale cos ostatnio pisalyscie czy ciekawe czy w ogole bede miala duzy brzuch-aktualnie mam wrażenie ze w ciagu dwoch tygodni urosl trzykrotnie haha. I zła na siebie jestem bo do poczatku wrzesnia co Tydzien maz mi robil zdjecia zebym miala pamiatke a od dwoch miesiecy jedno czy dwa zrobilismy,nie mamy zadnej bialej gladkiej pustej sciany :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447152310516.jpg (33,6 KB, 45 załadowań)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:47   #4797
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
i zamiana dawki Ci nie pomaga?
powinniście zwiększać dawkę aż spadnie......
No właśnie 3 razy miałam dawkę dźwiganą a TSH cały czas 3 Czasami mam wrażenie, że moja tarczyca żyje swoim życiem
No ale odebrałam wyniki i w końcu:
TSH 2,160 norma 0,1-2,65;
FT4 0,91 norma 0,71-1,23
Pięknie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja sie im nie dziwie, najniższa płaca wychodzi chyba jakoś 1300 zł netto , no to jak ktoś ma 1000 zł zasiłku nic nie robiąc to też by mi się nie chciało ruszyć dupy do pracy....
Tylko ten 1000 zł to w sumie nowość , jak się urodziła córka to tylko mąż pracował i łapaliśmy się na zasiłek rodzinny. Pamiętam, że zebranie dokumentów zajęło mi dwa tygodnie a dostałam 68 zł miesięcznie Potem poszłam do pracy i przy dwóch dochodach nie dostałam już nic Teraz od listopada wzrosło kryterium dochodowe jeśli chodzi o zasiłki rodzinne no i weszła ta zasada złotówka za złotówkę, więc przy narodzinach 3-go dziecka załapię się na zasiłek rodzinny No ale na jakąś powalającą sumę nie liczę Ja wolę pracować bo nie wiem jak ludzie potrafią z tych zasiłków wyżyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 10:53   #4798
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wstałam o 6.30,o 8 bylam w mieszkaniu i...robotnicy juz czekali!:-D w szoku jestem. Od razu sie do roboty zabrali. Jak tak dalej pojdzie to na koniec listopada bedzie wszystko skonczone <3 ja wiem ze to glupota ale już dzisiaj miałam wizje porodu wsrod gruzu :-D

Mam nadzieję, że niedługo zakończysz swoją przygodę z remontami

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:56   #4799
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Baby cudnie, za chwile bedziesz sprzatac poleczki, ukladac ciuszki. Ach i tylko bedziesz czekac na Olivke

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:57   #4800
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A i w klubie nie moge dodać z telefonu :-P ale cos ostatnio pisalyscie czy ciekawe czy w ogole bede miala duzy brzuch-aktualnie mam wrażenie ze w ciagu dwoch tygodni urosl trzykrotnie haha. I zła na siebie jestem bo do poczatku wrzesnia co Tydzien maz mi robil zdjecia zebym miala pamiatke a od dwoch miesiecy jedno czy dwa zrobilismy,nie mamy zadnej bialej gladkiej pustej sciany :-(
No widzisz jednak mała się rozpycha śliczna piłeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości