|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Hej i ja się witam z rana
Zaraz śmigam do racy zwolnienie zawieść i wracam szybko bo pogoda okropna brrrRano jak wstaje to brzucha w ogóle nie mam, ale wieczorem to już pokaźna sztuka ![]() Tak już bym chciała wózek zamówić, ale boje się, że to za wcześnie
|
#1622 |
|
Mama Land
|
U mnie dokładnie tak samo! Rano Mąż się pyta dokąd poszło nasze dziecko
a wieczorem brzucho wraca
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam za to fajne porównanie na kurtce jesiennej. Kilka tyg temu zapinałam ją na sweter, a teraz na gołe ciało ledwo daję radę. Czekam aż w ogóle jej nie zapnę i wtedy będę spełniona |
|
|
|
|
#1624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez tak mam wieczorem większy a rano maleńki ze osoby niezorientowane niczego nie zauważa
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Nunus ale ekstra! Który to tydzień masz?
czujesz juz ruchy synka?![]() I trzymam kciuki byście sie szybko wprowadzili :-* Lulka - dokladnie tak samo, to przez to chyba ze jelita sa bardziej napakowane? Velika hehehe cudowny ten Twój chlop <3 hihihi
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
A co ja mam powiedzieć, jak mój zakupiony powóz jest od 3 miesiąca ciąży
|
#1628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak byłam w szpitalu to bałam się obrączkę itp gdzieś tam położyć, więc w nich spałam. I właśnie mi tak odparzyło. Jeden dzień nie nosiłam i doszło do siebie. W dzień noszę, na noc nigdy ![]() Jak jesteś go pewna to bierz,co zmieni czy weźmiesz teraz czy za 2 miesiące? Ja w sobotę od rana jadę do Poznania z mężem i zabieramy teściową, żeby pooglądać wózki zabieram teściową, żeby wiedziała jaki mam gust dzieciowy, żeby mi gówien nie znosiła ![]() Dałam radę w labo, ale kiepsko było, że hoho. Zaszłam do lumpa ale tylko 4 rzeczy kupiłam ![]() Muszę sie pochwalić swoją drogą...gdybym miała mieć córke to bym w lumpie dziś z 400 zł zostawiła takie perełki były...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-10 o 11:06 |
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
Ja na nogach od 6:30 😜
Brzuch wieczorem to wydaje mi się ogromny! 😲 przynajmniej w porównaniu z tym porannym 😁 My mieliśmy my kota. Przygarniętego dachowca. Ale jakoś w wakacje mu odbiło i szczał nam na okrągło do łóżka i łaził w nocy i miauczał, że spać się nie dało. Przez to sikanie mąż go zawiózł do swoich rodziców, choć strasznie za nim płakałam bo jednak kochany był mimo to i dwa lata go mieliśmy. Choć teraz się wydaje dużo szczęśliwszy bo może na dwór wychodzić, a u nas nie miał takiej możliwości niestety. No i wcina tam teraz same rarytasy 😁 chyba jednak nowy członek rodziny zaczął mu przeszkadzać, nie miał spokoju bo ciężko upilnować takiego raczkującego, a potem chodzącego dzieciaczka, a kot go bardzo interesował. Choć miałam straszne wyrzuty sumienia, i dalej mam w sumie, wiem, że teraz mu jest lepiej 😊 Jutro jedziemy go odwiedzić 😁 bo teściowie mają rocznicę ślubu 😊
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, no tak już mam
Dlatego od razu jak poznam płeć zaczynam konkretne zakupy
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym poczekała. Jeśli to ma być nowy z salonu. Po co ma stać i się kurzyć i ma mu lecieć gwarancja? Natomiast jeśli chcesz nówkę to szukaj już teraz jak najbardziej, bo masz wtedy więcej czasu na wyszukanie czegoś fajnego w dobrej cenie.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pochwaliłabym się moimi, ale leżą jeszcze nie gotowe głęboko w szafie. Mam rózne sweterki w serek i koszule sprzątam dziś, a potem robię pizzę |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki! Co do ciuchów dla dziewczynek - ja niedawno dla szefa kupowałam dla dziewczynki i sporo rzeczy było granatowych, czerwonych, albo np. szary z brudnym różem, fiolet .. wszystko takie stonowane, piękne ![]() ---termometr--- Te do ucha trzeba umieć stosować. .. a niektóre sie trochę trudniej układają i wtedy światełko nie trafia tam gdzie trzeba a tym samym temperatura pokazana będzie z kosmosu. Ja chyba kupię taki na czoło z dobrymi opiniami, miałam gdzieś już coś na oku. Ale u młodego stosowałam taki elektro do pupci, bo mierzył idealnie i szybko. I dokładnie. A to było najważniejsze. .. jednak dla kontroli kiedy dziecko śpi, albo kiedy jest juz większe i się tak nie daje, to koniecznie trzeba mieć coś bezproblemowego
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka ! Dobry pomysl
aczkolwiek mam juz maly uraz:P
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja wstaje codziennie o 5.30-40 wiec nie narzekajcie ![]() Zrobiłam nalewkę z pigwy 1,5 godz obieralam pigwe masakra.Teraz w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie robią sie pulpety w sosie pomidorowym na obiad ![]() Ząb (tzn dziura po nim) mniej boli, ale jednak ciągnie...i szczeka od tego rozdziawiania paszczy. Ja córkę ubierałam w różowy ale nie od stop do głów. I na szczęście je wyrosła z ciuszków z postaciami z bajek, ja sie tez z tego wyleczyłam i juz takich nie kupuje. Hania teraz tak srednio z różowym, ewentualnie jako element. ale całej różowej bluzki juz chyba nie ma. Takie 8 latki mozna jiz fajnie ubierać Mojemu Kubie juz tez nie kupuje ciuchów z postaciami z bajek, przejadło mi sie to i wogole mi soe to nie podoba. Najbardziej lubię, gdy jest ubrany podobnie do męża U was tez tak wieje? U mnie nawet prąd wyłączyli TERMOMETR no fakt musze poczytać o tych na podczerwień. Ten do ucha jest spoko ale tak jak cloche pisze-trzeba umieć uzywac a do takiego małego uszka cieżko dobrze włożyć. |
|
|
|
#1640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem przekonana na milion procent Wlasnie dobrze ze mowisz o przystawianiu, bo slyszalam ze to konieczne baaardzo![]() Cytat:
To wez je zrob na gotowo i pakaz a nie pizze bedziesz robic widzisz ze pizza nie wszystkim sluzy ja dzis nie sprzatam..piernicze Ja do obraczki jestem tak przywiazana, ze nie umiem jej nie nosic w domu owszem, jak sprzatam czy gotuje a tak to ni hu hu
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek uff na szczęście leciutko zawialo i smog troszkę zwialo :P
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
Wózek mamy upatrzony i nawet cenowo jest bardzo dobry
Tylko z kolorem nie możemy się zdecydować bo ja chce czarny, a małż czerwony No i właśnie gwarancja mu leci i to mnie zniechęca bo lepiej zamówić nawet w lutym/marcu i mam wtedy gwarancję zawsze dłużej ![]() A ja dzisiaj na obiad robie zapiekankę ziemniaczaną
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na starszą dziewczynkę to już w ogóle są piękne "dorosłe" ubranka w różnych kolorach. Ja mogę na palcach policzyć ile córka ma różowych ubranek a w lidlu tez kupowałam wtedy kurtkę ale ja wzięłam granatową w kotki ![]() ja mam cały czas ogromny brzuch i wcale w nocy nie znika |
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
My szukamy caly czas wózka używanego. Jak tylko znajdę i sie zdecydujemy to od razu kupujemy.
Nie mogę sie juz doczekać jak bede miec wszystko co mi potrzeba :P
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
brzuch
Mi tez pod wieczor wywala, chociaz teraz juz rano tez cos widac. Wiem ze to glupie ale srednio sie z tym czuje ![]() nastroj Ale mam od wczoraj zly humor. Schrzanilam eksperyment i przedluzylo mi to robote dodatkowo na kolejna sobote ), luszczace sie sutki i inne cudownosci... Maz mnie probuje pocieszac ale nic na mnie nie dziala. Powiedzcie ze to niedlugo przejdzie ![]() kejka sliczne ciuszki, jak zwykle nunus za wizyte i potwierdzenie synusia
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() córcia dziś została ze mną w domku bo rano źle się czuła,więc troszkę bałam się ją do szkoły puścić. Obrączkę przy pierwszej ciąży ściągnęłam dopiero przy porodzie bo bałam się że zgubię,a teraz jak na razie jeszcze też noszę. Różowy fajny kolor,ale u nas nigdy nie było go w nadmiarze,córka obecnie skończyła 7 lat i nigdy nie miała bzika na punkcie różu. Laktator bez niego bym chyba zwariowała,teraz też pomyślę o zakupie. Dziewczyny kupujecie same cudeńka dla maluszków już też bym chciała znać pleć.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cały urok w poszukiwaniu/kupowaniu wyprawki :P---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- a moja mała posżła na drzmkę o jak dobrze trochę ciszy w domu. na obiad dziś kotlety mielone z serem i sałatka jarzynowa też już zrobiona
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Ja nadal prawie nic nie mam dla syna, będziemy od stycznia juz się ogarniać. Może dziwne, ale Narazie nie mam jeszcze motywacji do tego. Może przez ciągłe kiepskie samopoczucie po prostu mi się nic nie chce...
Dzisiaj tez, poszłam do biedronki na zakupy i bach... Zaslablam. Ratowali mnie ludzie obok. Posiedziałam chwilę i było lepiej. Ehh.. Kiedy w końcu ta ciąża zacznie być przyjemniejszym stanem... To już 20 tydzień przecież
|
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Agnesssa super wieści i super, zakupy! Pajacyk świetny
Lulka jak dla mnie ciuszki z tesco są fajne...dziś oglądałam body 5-6 szt po 22 zł Polinezyjka jakiś tydzień temu miałam też takie drgania brzuszka i podobno to maleństwo Cloche, ale super, że będziesz mieć dziewczynkę ![]() Nunus super, że z synkiem wszystko ok ![]() Kejka super koszula dla małego mężczyzny ![]() Też nie lubię różu wszędzie u dziewczynki... Puchnięcie pulchną mi palce i stopy...obrączkę czy pierścionek ściagam na noc, bo rano potrzebowałabym chyba piły
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

Zaraz śmigam do racy zwolnienie zawieść i wracam szybko bo pogoda okropna brrr

. A dzis rano sie budzę i piecze mnie palec pod obrączka hehe, jakos udalo mi sie ściągnąć (rano mam klopot bo sa napuchnięte najbardziej) i patrzę a na palcu taki ślad jak po poparzeniu i tak samo piecze. Wiec znalazłam juz mój właściwy moment na zdjęcie obrączki 
1,5 godz obieralam pigwe masakra.
widzisz ze pizza nie wszystkim sluzy

za wizyte i potwierdzenie synusia