Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-10, 10:58   #4801
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Baby, ale masz malutki brzuszek! lekko zazdroszcze, choc sama nie mam wiele wiekszego. Ale jednak co facet to facet :P
Stary 2015-11-10, 10:59   #4802
niepozorna
Zakorzenienie

A tak w ogóle to gdzie się Casaa podziewa?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 11:04   #4803
Dotka90
Zakorzenienie

Uff, wróciłam od lekarza.

Rano jak się obudziłam to niby było okej, ale jak wstałam to tak kaszlałam jakbym miała gruźlicę i zapalenie płuc jednocześnie :/ Więc szybko prysznic, w auto i do lekarza.

Na szczęście po osłuchaniu nic nie wyszło, tylko przeziębienie, więc zapisał mi na kaszel syrop Stodal, no i leżeć w łóżku, odpoczywać, duuuużo pić.

Wskoczyłam właśnie w piżamkę, przykryłam się kocem, obstawiłam herbatą, wodą i kanapkami, bo jeszcze śniadania nie zdążyłam zjeść. Do końca tygodnia pewnie mi przejdzie.

I upewniłam się wczoraj w tym,że słabe ruchy, to kwestia pozycji małego. Jak był główką do dołu, to czułam go świetnie, potem się obrócił główką w górę i ruchy jak Wam pisałam, bardzo słabe, martwiłam się okrutnie. A teraz znowu jest główką w dół i czuję go jak wcześniej, wczoraj znowu cały brzuch falował, czuję stópki wpychane pod żebra, czuję jak się przesuwa, jak się denerwuje przy czkawce albo po moim kaszlu
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 11:07   #4804
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka kuruj sie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 11:30   #4805
Dotka90
Zakorzenienie

Jerzyczka, bo jest homeopatia i homeopatia Ja nie mówię o homeopatii z apteki, leki typu Drosetux, Oscillococcinum itp. tylko o specjalnych kombinacjach w jakimś tam stężeniu, często leki recepturowe.

Mnie dla odmiany wykończyła prawie rodzinna, która mnie tak leczyła, że wylądowałam na 3 tygodnie w szpitalu z zapaleniem płuc, jako 10-letnie dziecko Więc nie ma reguły.

Kamilko, trzymam kciuki!

Candy, powodzenia na wizycie
Super, że u diabetologa okej

Kinga, ja dzisiaj dla odmiany spałam dobrze, zasnęłam ok. 23:30, a wstałam o 9:30. Ale przeziębienie zrobiło swoje.

Magda, ja też miałam bardzo długie włosy, takie do talii i ścięłam niedawno na takie przed ramiona i czuję się super
Mnie już męczyło mycie tych włosów i suszenie, które jednak długo trwało, teraz umycie to sekunda, a wysuszenie też dosłownie moment.

Co do końcówek, to mi się od daawna nie rozdwajają, ale jednak włosy się o niebo lepiej układają jak się je regularnie podcina Ja chodzę raz na 2-3 m-ce

Mojakaren, trzymam kciuki za wyniki Strasznie długo na Coombsa czekasz, u mnie 3 dni robocze.

Ua00, powodzenia na wizycie

Viki, my właśnie z ubezpieczenia TŻta z pracy dostaniemy hajsy, on za siebie i ja za siebie

Nebula, coś mi się to nie wydaje prawdą z tym NFZ Nawet na NFZ masz prawo do nieograniczonej liczby wizyt, jesli się coś dzieje.

Baby, ale mała wyskoczyła
Stary 2015-11-10, 11:38   #4806
niepozorna
Zakorzenienie

Dotka zdrówka!

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 11:47   #4807
baby montana
Zakorzenienie

Ej o co chodzi jak piszecie ze z ubezpieczenia w pracy dostaniecie kase?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 11:51   #4808
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
co prawda to nie ja pisalam, ale powiem jak to u mnie wyglada. Jestem ubezpieczona w ZUS, bo mam umowe o prace. WIec teraz bedac na zwolnieniu, ZUS wyplaca mi moja pensje (zasilek chorobowy). Po porodzie, jako ze ide na macierzynski, ZUS nadal bedzie mi wyplacac wynagrodzenie, tak zwany zasilek macierzynski (tak dlugo, jak chce, ale nie dluzej niz 12 miesiecy).

Mysle, ze to o to dziewczynom chodzilo.
Stary 2015-11-10, 11:53   #4809
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
o, ciekawey temat, mmyslalam, ze becikowe mi sie nie nalezy. Czy jezeli rodze w styczniu to mam przyniesc PIT za 2014? bo za 2015 jeszcze nie bede miec...

W ogole wkurzylam sie. Zaslablam w przychodni na badaniu tej glukozy i gdy lezalam na kozetce przyszla polozna i owiedziala, ze NFZ NIE CHCE oplacic mojej dzisiejszej wizyty. bo bylam 2 razy w pazdzierniku. Nie interesuje ich, ze krawie, mam skurcze i jezdze do szpitala.
Ciaza jest fizjologiczna, ale nie interesuja ich problemy z jakimi sie borykam. Wiec mam wyniki badan, i musze nadal czekac. ech. I za co ja place te cholerne skladki?! musialam sie wyzalic :/ bo czuje, ze nie dosc, ze moja ciaza jest zagrozona, to NFZ nie traktuje mnie powaznie. Ma przeciez wszystkie moje wizyty w szpitalu w sytstemie. Dupki .
:sciana: dlatego chodze prywatnie. Place skladki a nfz i tak ma wszystkich w pompie :/

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Rano jak się obudziłam to niby było okej, ale jak wstałam to tak kaszlałam jakbym miała gruźlicę i zapalenie płuc jednocześnie :/ Więc szybko prysznic, w auto i do lekarza.

Na szczęście po osłuchaniu nic nie wyszło, tylko przeziębienie, więc zapisał mi na kaszel syrop Stodal, no i leżeć w łóżku, odpoczywać, duuuużo pić.

Wskoczyłam właśnie w piżamkę, przykryłam się kocem, obstawiłam herbatą, wodą i kanapkami, bo jeszcze śniadania nie zdążyłam zjeść. Do końca tygodnia pewnie mi przejdzie.

I upewniłam się wczoraj w tym,że słabe ruchy, to kwestia pozycji małego. Jak był główką do dołu, to czułam go świetnie, potem się obrócił główką w górę i ruchy jak Wam pisałam, bardzo słabe, martwiłam się okrutnie. A teraz znowu jest główką w dół i czuję go jak wcześniej, wczoraj znowu cały brzuch falował, czuję stópki wpychane pod żebra, czuję jak się przesuwa, jak się denerwuje przy czkawce albo po moim kaszlu
No i super! Zdrowka zycze

Cytat:
grupowe ubezpieczenie w pracy ja mam takie i wtedy za urodzenie dziecka przysluguje np. 1500 zl, ale ja sie nie ubezpieczalam w tym dodatkowym ubezpieczeniu nie zaluje, bo liczac, ze zabieraliby mi 80 zl z wyplaty to mi sie to nie kalkulowalo wzgledem dziecia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 11:54   #4810
baby montana
Zakorzenienie

A no czyli normalnie,bo ja myślałam ze one w pracy maja jakies prywatne ubezpieczenie ktore wyplaca kase :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-11-10, 11:54   #4811
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dodam, ze bylam w rossmanie i kupilam sobie tusz do rzes na promo, jakas nowosc z astora
Mala rzecz dla siebie, a cieszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 11:58   #4812
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
co prawda to nie ja pisalam, ale powiem jak to u mnie wyglada. Jestem ubezpieczona w ZUS, bo mam umowe o prace. WIec teraz bedac na zwolnieniu, ZUS wyplaca mi moja pensje (zasilek chorobowy). Po porodzie, jako ze ide na macierzynski, ZUS nadal bedzie mi wyplacac wynagrodzenie, tak zwany zasilek macierzynski (tak dlugo, jak chce, ale nie dluzej niz 12 miesiecy).

Chodzi o prywatne ubezpieczenie grupowe, które mamy oboje u TŻta w pracy.
Stary 2015-11-10, 11:59   #4813
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja właśnie rozmyślam nad paletką czy się wybrać do Rossa (dylematów ciąg dalszy ) ale do 13 mam czas więc luzik
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:06   #4814
frontin
Raczkowanie

Czołem dziewczyny! Ostatni raz napisałam chyba coś w wątku numer 4 A Tu już część szósta .
U mnie - u nas - wszystko w porządku. Jestem teraz w 28 tygodniu, zaliczyłam tygodniowe przeziębienie, dopadła mnie ciążowa panika "aaaaa nie jestem gotowa, nic ine mam kupione, co to będzie" . Zostały mi jeszcze trzy tygodnie pracy i idę na urlop wypoczynkowy. Nie mogę się doczekać, bo jest mi coraz ciężej - schylanie się, kucanie, duży ruch w sklepie. Czasem jest taki zapieprz, że mam ochotę się popłakać. No ale im dłuzej pracuję, tym dłużej będę z dzieckiem na płatnym macierzyńskim. W UK jest znacznie gorzej niż w Polsce pod tym względem.

W zeszłym tygodniu dostałam zastrzyk z przeciwciałami, ponieważ mam konflikt seroologiczny. Przy okazji wizyty w przychodni zważyłam się i mam 8 kg na plusie. Mam nadzieję, że nie przekroczę 15 kg . Ale co ma być, to będzie...

Z fajnych rzeczy to ciągle śni mi się moja córeczka - taka uśmiechnięta i szczęśliwa. Wybrałam też wózek - Baby Design Dotty. Widziałam, że chyba 3 z Was też kupiły Baby Design. Czy nie skrzypią Wam kółka?

Rozpoczynam też kompletowanie wyprawki. Na szczęście jest Primark, więc jestem w stanie kupić dużo, tanio i 100% bawełna. Mam też do Was dwa pytana, mam nadzieję, że nie będę się powtarzać:

1) co macie dla dzieci do spania? będą spały na początku w rożkach i śpioszkach bawełnianych, czy kupujecie jakieś cieplejsze welurkowe wdzianka?
2) czy rozważacie kupno chusty? jeśli tak, to jakie bierzecie pod uwagę.

Pozdrawiam Was serdecznie!
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:07   #4815
pietrusiowata
Rozeznanie

Witam dziewczyny

W temacie ubezpieczenia prywatnego, to też mam takie w pracy ale mój szef wybrał wariant inny i nic kasy po porodzie nie dostanę Mamy takie z większą wypłatą w przypadku poważnej choroby, czy wypadku.
Stary 2015-11-10, 12:10   #4816
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Frontin ja zamierzam klasc dziecia w rozku ewentualnie w spiworku

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-10, 12:13   #4817
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Ja w rozku, ewentualnie pod lekka kolderka czy kocykiem a co do spania to nie myslalam, pewnie spioszki jakies albo pajacyki
Ja chusty nie kupuję wolę wozek i mam nadzieje,ze moje dziecie rowniez

Stary 2015-11-10, 12:15   #4818
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość
Rozpoczynam też kompletowanie wyprawki. Na szczęście jest Primark, więc jestem w stanie kupić dużo, tanio i 100% bawełna. Mam też do Was dwa pytana, mam nadzieję, że nie będę się powtarzać:

1) co macie dla dzieci do spania? będą spały na początku w rożkach i śpioszkach bawełnianych, czy kupujecie jakieś cieplejsze welurkowe wdzianka?
Hej Mam nadzieję że nie uciekniesz teraz
1) moje mam nadzieję będzie spało w otulaczu - a jak nie to bodziak i śpiochy i tyle. Na początku boję się że zakryje sobie buzie kocykiem
2) Przekonuje mnie idea, zastanawiam się nad nosidłem, ale chustować można od początku i kurde nie wiem
Stary 2015-11-10, 12:16   #4819
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Kochana to Ty chyba nie wiesz jak socjal dostają w DE, dużo lepiej żyją niż przeciętna rodzina. Czasami to mam takie nerwy, że mój robi całymi dniami, a nie stać nas na to co znajomi na socjalu mają, ehh...
Słyszałam opowieści o socjalu w De tylko zę Niemcy są jednak znacznie bogatszym państwem niż Polska
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Tylko ten 1000 zł to w sumie nowość , jak się urodziła córka to tylko mąż pracował i łapaliśmy się na zasiłek rodzinny. Pamiętam, że zebranie dokumentów zajęło mi dwa tygodnie a dostałam 68 zł miesięcznie Potem poszłam do pracy i przy dwóch dochodach nie dostałam już nic Teraz od listopada wzrosło kryterium dochodowe jeśli chodzi o zasiłki rodzinne no i weszła ta zasada złotówka za złotówkę, więc przy narodzinach 3-go dziecka załapię się na zasiłek rodzinny No ale na jakąś powalającą sumę nie liczę Ja wolę pracować bo nie wiem jak ludzie potrafią z tych zasiłków wyżyć
Wiesz tak ogólnie to ja jestem za tym żeby jakiś socjal był, ale z praktyki wiem że sporo tych socjali dostaje po prostu pijacka patologia, a ludzie którym faktycznie "podwinęła się noga" mało kiedy dostają znaczące zapomogi

Cytat:
Cytat:

Chodzi o prywatne "ubezpieczenie zbiorowe" w zakładzie pracy - z tego co kojarzę u mnie są 2 tysie za urodzenie dziecka a macierzyńskie to swoją drogą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 12:17   #4820
mojakaren
Zakorzenienie

iola za wyniki

uaoo powodzenia na wizycie

baby montana urósł brzuszek! fajnie się zaokrągla

Dotka
kuruj się kuruj dużo zdrówka

frontin mój będzie spał w rożku

Dziewczyny mam na razie wynik toxo igm i w ogóle nie kumam dodatni czy ujemny, pomożecie?
Jest napisane 0,205 S/CO na google też nie mogę znaleźć interpretacji tego...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:21   #4821
baby montana
Zakorzenienie

Ej fajne te ubezpieczenie :-D

Frontin-ja na twoim miejscu poszukalabym grup sprzedazowych ba fejsie zamiast primarka,ciuszki z primarka podobno slabe sa,siostra mieszka w uk i powiedziala ze po trzech praniach do wywalenia :-( Ja mam duzo rzeczy ale nic nie gotowe bo remont dopiero sie zaczal,wiec nie przejmuj sie :-D a date porodu mamy podobna.
Moja córka bedzie spala w woombie i beciku a pozniej pod kocykiem badz w spiworku,dużo tego towaru mam do wyboru :-D a no i kupilam Trzy ciepłe welurowe wdzianka ale to dlatego ze ogrzewania nie mamy w domu.

Chusty tradycyjnej sie boje,kupiłam close caboo. Do zakupow tego typu gadzetow polecan ci eBay uk,ja trafilam super okazje na nianie angelcare i na woombie

Stary 2015-11-10, 12:23   #4822
uaoo
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Wszystko dobrze. 100% dziewczynka Rośnie w szybkim tempie, ma już 2 kg. Dalej mam brać no-spę. Jak z brzuchem będzie się często powtarzało i będzie twardy jak skała, mam nie czekać i jechać do szpitala. Oby wytrwać do 37 tyg.

Cytat:
A i w klubie nie moge dodać z telefonu :-P ale cos ostatnio pisalyscie czy ciekawe czy w ogole bede miala duzy brzuch-aktualnie mam wrażenie ze w ciagu dwoch tygodni urosl trzykrotnie haha. I zła na siebie jestem bo do poczatku wrzesnia co Tydzien maz mi robil zdjecia zebym miala pamiatke a od dwoch miesiecy jedno czy dwa zrobilismy,nie mamy zadnej bialej gladkiej pustej sciany :-(
A ja nie mam ani jednego zdjęcia..

Cytat:
Czy mi się też będzie należał macierzyński skoro umowa wygasła mi we wrześniu tzn. mam przedłużoną do dnia porodu?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:24   #4823
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole wkurzylam sie. Zaslablam w przychodni na badaniu tej glukozy i gdy lezalam na kozetce przyszla polozna i owiedziala, ze NFZ NIE CHCE oplacic mojej dzisiejszej wizyty. bo bylam 2 razy w pazdzierniku. Nie interesuje ich, ze krawie, mam skurcze i jezdze do szpitala.
Ciaza jest fizjologiczna, ale nie interesuja ich problemy z jakimi sie borykam. Wiec mam wyniki badan, i musze nadal czekac. ech. I za co ja place te cholerne skladki?! musialam sie wyzalic :/ bo czuje, ze nie dosc, ze moja ciaza jest zagrozona, to NFZ nie traktuje mnie powaznie. Ma przeciez wszystkie moje wizyty w szpitalu w sytstemie. Dupki .
bez sensu przecież jak się coś dzieje to powinni Ci pomóc mimo wszystko
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
No staram się robić wszystko, żeby nie przekroczyć 120 i to mi się jakoś udaje Cholesterol mam trochę wysoki, ale to podobno norma w ciąży, no i kwestia tego że jestem przeziębiona i jadłam tłustą kolację przed badaniem
ja tez się staram jak moge, nie pozwalam sobie na żadne wyskoki a i tak czasem mam przekroczone...
najgorsze jest to że czasami mi się zdarza przekroczenie po czymś co już jadłam milion razy i miałam dobry cukier... chyba czasem posiłku z całego dnia, odstępy między nimi itp mają też wpływ
Cytat:
Co do becikowego, mam takie samo podejście Nie chciałabym być na utrzymaniu państwa. Chociaż denerwują mnie osoby, które mogą pracować ale nie chcą, bo przecież państwo im da zapomogi...

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

Ja sie im nie dziwie, najniższa płaca wychodzi chyba jakoś 1300 zł netto , no to jak ktoś ma 1000 zł zasiłku nic nie robiąc to też by mi się nie chciało ruszyć dupy do pracy....
a ja się dziwię, bo wolałabym sama zapracować niż wyciągać rękę (i nie mówię tu o sytuacji hipotetycznej bo miałam taki wybór i wybrałam pracę), no ale co kto lubi
Cytat:

Ewusia - gratki kolejnego tygodnia

Cytat:
A i w klubie nie moge dodać z telefonu :-P ale cos ostatnio pisalyscie czy ciekawe czy w ogole bede miala duzy brzuch-aktualnie mam wrażenie ze w ciagu dwoch tygodni urosl trzykrotnie haha. I zła na siebie jestem bo do poczatku wrzesnia co Tydzien maz mi robil zdjecia zebym miala pamiatke a od dwoch miesiecy jedno czy dwa zrobilismy,nie mamy zadnej bialej gladkiej pustej sciany :-(
nadal malutki-zgrabniutki masz brzusio
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
No właśnie 3 razy miałam dawkę dźwiganą a TSH cały czas 3 Czasami mam wrażenie, że moja tarczyca żyje swoim życiem
No ale odebrałam wyniki i w końcu:
TSH 2,160 norma 0,1-2,65;
FT4 0,91 norma 0,71-1,23
Pięknie
to to już lepiej aczkolwiek idealnie byłoby ok 1
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to gdzie się Casaa podziewa?
dobre pytanie
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

kuruj się

co do ruchów to ja mojego równie intensywnie czuję jak jest głową do góry, chyba nawet mocniej, bo kopie mnie tymi swoimi kończynkami po narządach, szczególnie po pęcherzu

ale to pewnie zależy od wielu czynników

Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość

ja mam do spania rożki i planuję normalne bawełniane ubranka
kupno chusty rozważam, ale raczej później i nie zgłębiałam jeszcze tematu
witaj po przerwie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:26   #4824
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko dobrze. 100% dziewczynka Rośnie w szybkim tempie, ma już 2 kg. Dalej mam brać no-spę. Jak z brzuchem będzie się często powtarzało i będzie twardy jak skała, mam nie czekać i jechać do szpitala. Oby wytrwać do 37 tyg.

super że wszystko dobrze i kciuki żeby wytrwać

No to szukaj foto i idź porobić parę rodzinnych zdjęć Ja zawsze chciałam zobaczyć jak moja mama wyglądała w ciąży, ale nie ma ani jednego zdjęcia z 3 ciąż
Stary 2015-11-10, 12:28   #4825
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
super że wszystko dobrze i kciuki żeby wytrwać

No to szukaj foto i idź porobić parę rodzinnych zdjęć Ja zawsze chciałam zobaczyć jak moja mama wyglądała w ciąży, ale nie ma ani jednego zdjęcia z 3 ciąż
Mama mi mówiła, że w jej czasach był przesąd (totalnie głupi), że ciężarnym nie powinno się robić zdjęć, ale nie mam bladego pojęcia o co chodziło

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:30   #4826
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Uaoo tak, nalezy Ci sie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Mama mi mówiła, że w jej czasach był przesąd (totalnie głupi), że ciężarnym nie powinno się robić zdjęć, ale nie mam bladego pojęcia o co chodziło
Kiedys uwazali, ze zdjecia zabieraja kawalek duszy

Stary 2015-11-10, 12:30   #4827
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
W temacie ubezpieczenia prywatnego, to też mam takie w pracy ale mój szef wybrał wariant inny i nic kasy po porodzie nie dostanę Mamy takie z większą wypłatą w przypadku poważnej choroby, czy wypadku.
kurcze to kiszka
my mogliśmy sobie wybrać wariant ubezpieczenia sami no i ja mam taki gdzie się chyba 2 tys za urodzenia dziecka dostaje. A że ja i TŻ mamy to ubezpieczenie to trochę kaski wpadnie
Cytat:

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:31   #4828
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Chodzi o prywatne "ubezpieczenie zbiorowe" w zakładzie pracy - z tego co kojarzę u mnie są 2 tysie za urodzenie dziecka a macierzyńskie to swoją drogą
a to sorry za zamieszanie.

CZEMU JA TAK NIE MAM!? :P grr :P
Stary 2015-11-10, 12:31   #4829
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy mi się też będzie należał macierzyński skoro umowa wygasła mi we wrześniu tzn. mam przedłużoną do dnia porodu?

Nalezy Ci sie nazywa sie to wtedy zasilkiem macierzynskim, a nie urlopem macierzynskim nalezy sie jak najbardziej
2kg rosna nam te maluszki, super!

Stary 2015-11-10, 12:32   #4830
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam na razie wynik toxo igm i w ogóle nie kumam dodatni czy ujemny, pomożecie?
Jest napisane 0,205 S/CO na google też nie mogę znaleźć interpretacji tego...
A nie masz tam z boku podanych norm? Faktycznie jakieś dziwne oznaczenie
Cytat:
Mi się wydaje że wtedy w ogóle przysługuje "normalnie" macierzyńskie w kwocie jaką zarabiałaś w pracy, ale głowy nie dam
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a ja się dziwię, bo wolałabym sama zapracować niż wyciągać rękę (i nie mówię tu o sytuacji hipotetycznej bo miałam taki wybór i wybrałam pracę), no ale co kto lubi
Tylko że to zwykle ludzie wychowani w takich patologiach , "państwo da" itp. i oni myśla w taki sposób, ja też wolę pracować , zawsze to daje jakieś możliwości i rozwoju i zarabiania z czasem większych pieniędzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości