![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Ua00, super że po wizycie wszystko okej. 2kg to duża pannica
![]() Tak, będziesz dostawać pieniądze od ZUSu ![]() Mojakaren, powinnaś mieć normy wpisane. Ja będę kłaść w rożku/otulaczu. A z ubrań to body + pajac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ta kwota przy becikowym to na osobę w rodzinie jest?
I czy ten 1000 dla bezrobotnych to dostanę pod warunkiem ze urodzę juz w styczniu? Ja juz powoli dochodzę do siebie, na razie nic nie wiem bo jak lekarz był u mnie to spałam jeszcze Ktoś o chusty pytał... Na początek wystarczy tkana- nati albo little frog sa wystarczające na początek... Poza tym używane tez sa Ok. Przynajmniej łamać ich nie trzeba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2) Już mam 2 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kupiłam sobie te witaminy które kazał mi łykać gin, globulki i ziołowe leki na bakterie (bez tych leków co brałam też wcześniej!), no i zapłaciłam ponad 100 zł... Za samych 6 globulek zapłaciłam ok 40 zł ![]()
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Ja też się boję, ze nie wysiedzę tyle w kinie, ze względu na brzuch. Ale liczę, że jakoś dam radę. Koleżanka z mężem idą z nami, a ona 3 tygodnie młodsza ciąża, to będziemy razem kombinować i stękać
![]() Jerzyczka jakieś 160-170km. Ja na listy do M się nie wybieram, bo nie jestem w stanie zdzierżyć Karolaka ![]() candy, uao graty za wizytę ![]() ewusia gratulacje ![]() baby rośnie ![]() iola graty za wyniki ![]() Dotka zdrówka ![]() Miałam to samo mówić... |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||||||
Raczkowanie
|
Me too
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do chust to najlepsze (podobno) są polskie chusty Tula. Zwyciężają nawet w rankingach światowych. Mają też bardzo dobre nosidełka. Ceny są wysokie jak dla mnie, ale z drugiej strony taka chusta czy nosidło muszą być ergonomiczne, bezpieczne i nie szkodzić kręgosłupowi mamy i maleństwa. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Hariett-jakie globulki dostalas jesli moge spytac?
I piona za włosy,jak je rano umyje i zostawie do schniecia naturalnego to jeszcze po poludniu przy skorze beda mokre
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Hariett, ja robię tak, że myję, odciskam w ręcznik, zawijam w ręcznik na moment, potem rozczesuję, unoszę górę palcami i idę się malować/zjeść itp i dopiero wtedy suszę, bo lepiej schną jak same chwilę podeschną
![]() Co do rodzin,gdzie występuje dziedziczenie biedy - skończylam pracę socjalną i się na to napatrzyłam. Naprawdę niesamowite jest to, że ludzie, którzy z trudem czytają (albo wcale) doskonale wiedzą co i ile im się należy. Na dodatek na papierze dochód 0, bieda aż piszczy, a na ścianie TV 50 cali ![]() Co do apteki to ja ostatnio 230zł zapłaciłam ![]() Ale sam Ursofalk na wątrobę - to moje drapanie, kosztował 90zł (a to tylko na miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Dotka zdrówka i kuruj się
Frontin ja zamierzam kłaść w śpiworku lub rożku uaoo gratuluje udanej wizyty, mała pięknie rośnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
żeby dostać becikowe to dzielimy te dochody na 3 osoby
![]() pytacie czemu miałabym nie iść do tego klubu ano dlatego ze głośna muzyka i dym papierosowy; ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
2. Nie, nie przemawia to do mnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie też nad tym rozmyślam
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Rozeznanie
|
A no to ja nie poszłabym bo uważam, że głupotą jest siedzieć w tym dymie i przy tak głośnej muzyce. To dla dziecka nic dobrego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chciałabym chustować ale sama nie wiem czy kupować , wiem też że można taką chustę wypożyczyć żeby popróbować...
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Ale w kinie tez nie ma takiej cichej muzyki. Ja uważam, że nic się dziecku nie stanie jak posłucha trochę głośniejszej muzyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Frontin, ja bede klasc spac w woombie na poczatku (takim spiworku). potem pewnie z kolderka delikatna 100% bawelny.
noszenie w chuscie jest MEGA. jak tylko sie zdecyduje na firme i chuste i dowiem sie na warsztatach jak to poprawnie wiazac, to na pewno cale dnie bede tak z malenstwem chodzic. co za wygoda, a i kangurkowanie w cenie ![]() Planuje tez zakup nosidelka Tula (to tak odnosnie chust tula) i korzystac z niego, gdy nie bedzie mi sie chcialo wozka taszczyc. poza tym, czasem wygodniej wyskoczyc na szybko z dzieckiem w nosidelku, a nie kombinowac z wozkiem, wiazaniem chusty itd itp. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-10 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Też byłam dziś w rossmanie, ale tylko dlatego, że mam z SR tam dosłownie 3 kroki i głównie to zależało mi na tym soku żurawinowym. Ale owszem trzeba było zajrzeć też na paletki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4848 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie czas schnięcia zależy od temperatury, czy je zepnę, czy się dużo ruszam itp., ale ogólnie jest podobnie. Cytat:
![]() ![]() Leki są magicznie drogie... Cytat:
Nie, ono działa wstecz, po prostu jak np. urodzisz w grudniu to będziesz to dostawać od stycznia do ukończenia przez dziecko roku ![]() Trzymaj się dobrze ![]() Co do Zawitkowskiego, bo któraś z Was pisała że on nie poleca chust - na warsztatach mówił że chusty poleca, ale tylko tkane, nie elastyczne. Z resztą dostałam dużą broszurę o wiązaniach i ogólnie o chustach i tam też jest pozytywny artykuł Zawitkowskiego na ten temat ![]()
![]() |
#4849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kupilas jakas paletke? ![]() ![]() Stare pudlo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka tak, z manhattan z fioletami. Ja też kocham beże i brązy
![]() Dostaliśmy na SR jakąś wielką paczkę z różnymi próbkami, jakimiś ulotkami, no ale serio wielkie, aż byłam w szoku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zalezne czy urodzisz w styczniu czy jeszcze w 2015 roku i tak będzie sie należało jeśli nie masz prawa do zasiłku macierzyńskiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam nasze zdjęcia kiedy miałam włosy po ramiona.. Scinam! Mega się kręciły wtedy a problemów chyba z nimi nie miałam aż takich bo przecież pracowałam normalnie i w kitce chodziłam czy tydzień
![]() Widzę że mi też wizaz nie działał godzinę Haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Mi też nie działał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zadomowienie
|
O, a ja winę zwaliłam na nasz kijowy router
![]()
#4856 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy chodzić do takiej przyszpitalnej, a że przyjaciółka teściowej jest w tym szpitalu główną położną to zadzwoniliśmy się umówić. Okazało się, że tylko dwie pary, w tym my jesteśmy zainteresowani SR i będzie do nas dzwonić jak się zbierze grupa. Już ponad miesiąc i coś się te ciężarówki nie zbierają ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- ja na początku też ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Bo elastyczne chusty polecane nie sa... TYLKO TKANE
Dziewczyny a nawet jesli zdecydujecie sie na droższa chustę to bez stresa- one nie tracą ma nośności ani cenie. Czasem nawet jak upolujemy z serii limitowanych pry odsprzedaży mozna wziąć za nie wiecej. Na Fb sa grupy odsprzedazowe. Polecam bo nie trzeba kombinować ze złamaniem chusty Co do nosideł, tula ma super ale trzeba pamietać ze dziecko musi samo siedziec. SAMO a nie ze je sadzamy i usiedzi 5 min zanim sie przewróci ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- LUNE dzięki A to od terminu porodu zależy? Bo miało to chyba obowiazywać dopiero od stycznia... A nie sadze byśmy tyle dotrwali ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka ja będę po SR tak zielona jak Ty jak dostanę w ręce maleństwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Viki, Dotka właśnie nie podali mi z boku norm, dziwne
![]() No nic pójdę w przyszłym tygodniu po wyniki commbsa to dopytam. Za to mocz w końcu ok! Bakterie i leukocyty praktycznie poznikały ![]()
#4860 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Brawa za wyniki! Z tokso nie pomoge, bo ja mam troche inaczej podane to u siebie na wynikach.. Coombsa teraz mialas robione w ktorym tygodniu? Ja na razie mialam dwa razy, przeciwcial brak, ale nie dostalam tego zastrzyku w 28 tygodniu i sie martwie, ze mnie gin na niego nie wyslal. Przy porodzie musze dostac juz prawda? Wlasnie ogladam program Porod w Dziczy, leci na Lifetime. Ja piernicze, jakie te baby sa glupie,ze az tak chca rodzic all natural. Teraz patrze na amiszke, ktora koniecznie mimo zimy chce rodzic w namiocie jakims smiesznym, mimo ze jest turbo zimno. I jej pozostale dzieci sa przy porodzie, mimo ze rycza i placza, ale przeciez takie wydarzenie to budowanie wiezi. No w glowie mi sie nie miesci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.