![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
jaki pit?ten co składaliśmy do kwietnia?nie mam kopii :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ten od pracodawcy
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
becikowe jest do jakiegos progu dochodu na osobe w rodzinie wiec jakos ten dochod trzeba wykazac, jak nie pit to pewnie jakies zaswiadczenie z urzedu skarbowego? Szczerze to sie na tym nie znam ale wiem ze tż wlaśnie z pitem tam jechal jak załatwialismy przy pierwszym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||
Rozeznanie
|
dzień dobry!
gratuluję wczorajszych wizyt i dużych dzieciaczków!! ![]() Lili wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
powiedziałam tżtowi że raz na dwa miesiące będę nam robiła rezerwację w jakimś hotelu na weekend na seks a bobo będzie zrzucone do dziadków, bo chyba nikomu nie stanie się krzywda... ![]() Cytat:
-------------------- spałam dzisiaj u rodziców bo w mieszkaniu dalej malowanie, więc się ulotniłam- mam dość no i dziś wizyta kolejna a stąd mam nieznacznie bliżej, a teraz już każde kilkaset metrów robi mi różnicę ![]() a od kilku tygodni mam już co tydzień wizytacje u gin może dlatego, że skończyłam już 37tydzień ![]() może dziś się dowiem kiedy konkretnie będę miała cc... ![]()
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
no to ten mam..gdzieś
![]() Ja wczoraj na wizycie z Tż. Poględził, poględził, ale w końcu wpisał mi w kartę ciąży wskazanie do CC. Terminu mi nie dał, powiedział,że najlepiej żebym zaczęła sama rodzić albo robić CC po skończonym 39tc - nosz kuwaaaa ![]() ![]() później coś tam zaczął przebąkiwać,że na następnej wizycie zobaczymy jak dziecko rośnie, czy się łożysko nie starzeje i takie tam. Kolejna wizyta 30.11, dzień później skończę 37tc - obym wytrzymała do tego czasu ![]() Tż był na USG, oglądał oczywiście z zainteresowaniem. Mały wg USG waży niecałe 2kg, mam nadzieję,że jednak coś więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sie zastanawiam, czy becikowe dla dzieci urodzonych pod koniec roku będą obejmowały stare czy nowe przepisy. Bo zakładając, ze dziecko rodzi się w 2 połowie grudnia, raczej nie załatwi się becikowego do końca roku, a przepisy zmieniają sie od 2 stycznia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
Mervie jeśli tylko macie takich dziadków co będą chcieli zostawać z dzieckiem to pewnie że warto czasem gdzieś na chwile się ulotnić we dwoje
![]() ![]() Zaciekawa kiedyś właśnie słyszałam taką teorię że nawet jak ma być cc to lepiej jak się akcja sama zacznie bo niby to oznacza że dziecko gotowe na poród i mniejszy szok dla niego. No ale jak by wszyscy lekarze takie podejście mieli to nie chce wiedzieć co by się w szpitalach działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zadomowienie
|
Właśnie wyszła ode mnie położna. W sumie nic ciekawego nie miała mi do powiedzenia.. poza tym, że jak zacznie się teraz mocno krwawic, to nie jest to objaw porodu, tylko odklejajacego się łożyska i natychmiast trzeba jechać na CC.. ale powiedziała, że takie przypadki ma 2× w roku, także to rzadkość..
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Rozeznanie
|
Melduje się spod.kroplowki. Na izbie dostałam póki co i czekam na wyniki badań. Generalnie zastoju w.nerce nie ma ale mam to cały czas monitorować.
Jak przyjdą wyniki podejmiemy decyzje czy zostaje czy wracam do.domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Kalusia ja Ci napiszę o becikowym za moment. Pracuję w fachu więc jak coś pytaj
![]() Czekam tylko jeszcze chwilę na telefon od TŻ i opiszę co i jak. Mervie miałam taki sam plan co do wypadów na seks ![]() ![]() ![]() Lili wszystkiego naj naj najlepszego! ![]() Halwaya ło jeżu ale masz fajnie, że znasz dokładny termin wywołania porodu ![]() Wiecie co, od paru dni śni mi się, że chcę zdradzić TŻ, ale w ostatniej chwili się odmyślam i spie.dalam ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-11-10 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Ja już jestem w domu i trochę Jestem podlamana i w sumie sama nie wiem czym, nie lubię takich lekarzy co sama muszę ciągnąć ich za język, a oni nic nie mówią ;/
No więc pytał czy lepiej się czuje itd, obejrzał ktg i pytam się go, czy te skurcze jakieś poważne są, a on mówi jakie skurcze, no to mówię, że się nie znam, ale napisane jest ze były 4 a on na to, ze kobieta nie będąca w ciąży mogłaby tyle mieć, no to myślę sobie spoko. Potem badanie na fotelu, 1 minutę trwało. Zeszlam, ubralam się i nic nie mówi, więc pytam się jak szyjka wygląda, to mówi, że na tym etapie dobrze, nosz kurde wygadany ten lekarz, to pytam czy skrocila się, to mówi, że nie, ale jest napieta, cokolwiek to znaczy ;/ Przepisał mi dalej Spasmoline czyli to co w szpitalu rozkurczowego mi przepisami, kazał brać magnez, zrobić płukanie tantum rosa i jakieś globulki na noc raz dziennie, pewnie mam jakieś zapalenie, ale przecież nie wiem, bo nic nie powiedział. Na koniec dał mi kartkę, powiedział, że mam to wszystko brać, za tydzień na kolejną wizyte i LEZEC. To pytam ale jak to leżeć, czyli nie mogę nic robić? A on, jeśli chcę Pani, żeby było dobrze, to nie. Myślałam, że raz tu przyjdę i tyle, a tu kolejna wizyta? Kurde ;/ już nic nie wiem. No i jestem tym załamana, bo w sumie nic mi nie powiedział, sama o wszystko pytałam, niby nic nie jest zle a tu mam lezec? I znowu na wizytę przyjsc? Nic nie czaje i jestem tylko wystraszona po tej wizycie ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
no ale ten pit co my składamy w kwietniu?a co jesli ktos kopii nie mam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A te zaświadczenie o składkach zdrowotnych to skąd?ale papierologia..masakra...5 lat temu Tż załatwił wszystko od ręki, miał tylko zaświadczenie od gina,że chodziłam do niego od 10tc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Hej witam sie dopiero po poludniu.
Jaka mialam kiepska noc. Non stop parcie na pęcherz, co chwile biodro mnie bolalo i musiałam sie przekrecac ehhh. W pracy mnie milo zaskoczyli bo dostałam prezent- wyprawke Zastanawiam sir czy moze by w ostatni dzień z jakimś ciastem nie przyjść? Jak myślicie? Lili sto lat ![]() Co do wit d nam polozna mowila ze trzeba sie i dziecko suplementowac bo na prawdę ona ucieka nie wiadomo gdzie. Halwaya 10 dni o kurczę, ale fajnie ![]() Dobra czytam dalej ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Ja jeżdżę do pracy caly czas. Ciężko mi się wsiada i wysiada czasami ale daje rade. Póki nie mam żadnych skurczy to jakos sie nie obawiam. Od przyszłego tygodnia mam wolne wie pewnie samochód juz nie będzie taki potrzebny
#831 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o czas spędzany tylko we dwójkę, to mój TZ odkąd dowiedzial się o ciąży, to bada grunt gdzie by tu można było podrzucić bobsleja:p
Ostatnio wpadł na pomysł, że będziemy go zostawiali na placu zabaw w ikei na 2 h (że niby tyle czasu robimy zakupy) i w tym czasie pójdziemy grać w badmintona:p |
![]() ![]() |
![]() |
#832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fionka myślę że fajnie by było gdybyś z ciastem przyszła jak Cię tak miło prezentem zaskoczyli ![]() Jak tak Was czytam to trochę zazdroszczę ustalania terminów na cc bo ten mój poród sn co raz bardziej przerażający mi się wydaje zwłaszcza jak wczoraj wieczorem taka totalnie padnieta byłam i sobie myślę boże żebym tylko rodzic nie zaczęła bo siły nie mam;-) także jak rodzic to mam nadzieje ze rano mnie weźmie;-) a to czekanie to już w ogóle najgorsze będzie kiedy to się wszystko zacznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Rozeznanie
|
pocieszyłyście mnie, że nie jestem sama z takimi myślami
![]() ja nie zrezygnuję od czasu do czasu tylko z nas 2 ok, spadam bo muszę odsiedzieć swoje w przychodni uroki NFZ... wejdę do gabinetu o 16 a siedzieć muszę od 14, żeby być na początku jakoś ![]()
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże. Jak mnie TŻ czasem denerwuje. Jak już wygląda na to, że w pewnej kwestii wychodzimy powoli na prostą to nagle coś mu strzeli do łba i zaczyna psuć, autentycznie psuć... Ehh, czasem jestem załamana tym...Tyle czasu spędziłam na wyeliminowaniu z siebie cech, które niszczyły każdy mój związek...A TŻ czasem we mnie je budzi na nowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska brzmi jak moj lekarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Lacze sie z tymi co walcza z bolem spojenia.
Myslam ze mnie to ominie. Czuje ze sie sype. A o chodzeniu to moge pomarzyc chyba ze w szerokim rozkroku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Dokładnie Sylwoha, Twój lekarz, powiedz Ty mi jak Ty od niego tylu rzeczy się dowiadujesz? Kurde no przestraszył mnie dzisiaj i boję się już cokolwiek robić ;/ Na ktg wszystko super, nawet położna powiedziała że ok, no i on sam powiedział, że tego nie można skurczami nazwać, a kazał leżeć...? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
sylwuska a mi sie wydaje ze oni z tym lezeniem dlatego ze masz pobyt w szpitalu za soba. Czesto lekarze wola dmuchac na zimne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
Drzemkę sobie zrobiłam w południe i teraz jestem jak flak.
Pogoda też dobijająca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.