Promocje -49%, 1+1 - Część II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-10, 15:25   #2641
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29
Dot.: Promocje -49%, 1+1 - Część II

Byłam dzis testować na twarzy bez makijażu podklady astora i rimmela . No wiec chwalony tutaj astor robi mi minimalna pomarańczke, może to tez kwestia dobrego roztarcia? Testowane w okolicach zamawiania broda/szyja . Rimmel mniej widoczny. No nie wiem juz sama
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 15:36   #2642
werek serek
no witam

Cytat:
Napisane przez Zuzanka3 Pokaż wiadomość
Dzięki Chyba zdecyduję się na N1. On ładnie wtapia się w skórę?
Uważaj, bo TM N1 jest różowy. A wydaje mi się, że HM 21 to żółtek.
werek serek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 15:40   #2643
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
No właśnie ja tez mam róży od groma , bronzerow tez sporo, a rozswietlaczy to juz nawet nie liczę, do śmierci nie zużyje , a i to nowości kusza otworzyłam dzis tą paletkę, zeby przyjrzeć sie odcieniom, nie macalam nic, tylko patrzyłam, fajne w miarę chłodne odcienie
Coś czuję że jak wejdzie na promo to wezmę go w ciemno
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 15:41   #2644
Moniika95
Zakorzenienie

Jaki polecacie mocno kryjacy podkład? Taki najlepiej ze średniej półki

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Moniika95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 15:47   #2645
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
jakie cienie z color tattoo polecacie?
kupiłam nude i jestem zachwycona jakie jeszcze upolowac?
One and one bronze (kocham i używam prawie codziennie od dobrych dwóch lat), Creamy Beige-dziś się na niego skusiłam, myślę że warto, bo wcześniej nabyłam też własnie nude i polubiłam. Nie polecam natomiast immortial choco(coś tam)taki szary-dla mnie jest okropnu, wylądował w śmietnniku po miesiącu od otwarcia. chciałam jeszcze skusić się na ten różowy, ale u mnie nie ma i raczej już nie kupię.
Cytat:
Napisane przez Moniika95 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o podkładzie Rimmel Stay Matte w tubce i Maybelline Affinitone tez w tubce?
Ja bardzo lubiłam ten podkład. Wg mnie kryje lepiej niż Revlon CS. Mając cerę tłustą z olbrzymimi problemami skórnymi (trądzik) naprawdę nieźle sobie radził, a kiedy użyłam na niego puder, mat trzymał się bez problemu te 5h, potem trzeba było znów się przypudrować. Nie zapychał mimo codziennego użytkowania (co potrafił po czasie czynić i Revlon i Manhattan Powder Matt Make Up). piszę o odcieniu 103 true ivory, wg mnie jest korzystniejszym odcieniem niż ten najjaśniejszy, gdyż tamten wpada w różowe tony. Nie oksyduje u mnie. Jedyne co mogę powiedzieć na minus to-rzeczywiście trochę wchodzi w zmarszczki i jest dość widoczny na twarzy. na pewno nie jest to taki lekki naturalny efekt. Teraz mam cerę suchą i przebarwienia potrądzikowe i zdarza mi się używać tego produktu punktowo, jako korektora-też daje radę, nie przesusza. Ze swojej strony-polecam.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Jaki polecacie mocno kryjacy podkład? Taki najlepiej ze średniej półki
Do jakiego typu cery?
Od siebie mogę polecić
wspomniany wyżej przeze mnie Rimmel Stay Matte oraz Manhattan Powder Mat Make Up-tyle że w przypadku tego drugiego w składzie jest parafina i codzienne użytkowanie może zapychać. Ma też specyficzny zapach i brudzi, brudzi naprawdę, ale krycie i mat ma fantastyczne. na minus-uboga dość ciemna gama kolorystyczna.
Ja nie polecam Revlonu CS uważam,że krycie ma słabsze od tych dwóch wymienionych, a jest droższy i u mnie pogarszał stan cery.
Dość przyjemny jest stosowany obecnie przeze mnie Rimmel Lasting Finish w butelce- krycie średnie, ale można stopniować, daje efekt bardziej naturalny,rozświetla cerę, daje uczucie nawilżenia,ale tak jak mówię- niestety kryje ciut słabiej.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 15:49   #2646
Zuzanka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
Uważaj, bo TM N1 jest różowy. A wydaje mi się, że HM 21 to żółtek.
Seeerio? :O Na swatch'ach nie wygląda (załączam zdjęcie) na różowy, ktoś ma może N1 i potwierdzi?
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 15:52   #2647
klapouszek29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Coś czuję że jak wejdzie na promo to wezmę go w ciemno

Ja czuje ze trzeba sie bedzie zameldować na otwarcie w sobotę (to samo pomyślało pół wizażu ) zeby produkty nie okazały sie być towarem widmo jak kredka z lovely czy kamuflaż w płynie z catrice :/
Stary 2015-11-10, 15:53   #2648
Moniika95
Zakorzenienie

bleuclair mam cerę raczej mieszaną, czasami świecąca w strefie T . Do tego często wyskakują mi małe, czerwone krostki które chcę zamaskowac

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Stary 2015-11-10, 15:58   #2649
xxee
Rozeznanie

Dziewczyny, miała może ktoraś Z Was podkłady: Rimmel Last Finish i Wake Me Up?
Obecnie mam Wake Me Up i jestem z niego zadowolona, tylko te rozświetlające drobinki średnie.
Zastanawiam się czy Last Finish ma podobne odcienie i krycie do Wake Me Up?
xxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 15:59   #2650
zieewam
Rozeznanie

Dziewczyny, czy w jakimś wrocławskim rossmannie znajdę szafę Catrice?
zieewam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:20   #2651
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez zieewam Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy w jakimś wrocławskim rossmannie znajdę szafę Catrice?
Tak, w Futurze/Factory.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:37   #2652
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miała może ktoraś Z Was podkłady: Rimmel Last Finish i Wake Me Up?
Obecnie mam Wake Me Up i jestem z niego zadowolona, tylko te rozświetlające drobinki średnie.
Zastanawiam się czy Last Finish ma podobne odcienie i krycie do Wake Me Up?
Ja zużyłam już prawie dwie butelki Lasting finish, natomiast Rimmel Wake me up używa moja mama i kilkanaście razy zdarzyło mi się też i tym podkładem pomalować
Uważam,że Rimmel Lasting Finish w butelce kryje znacznie lepiej niż Wake Me UP oraz daje lepsze uczucie nawilżenia, choć bardziej naturalny efekt moim zdaniem daje Wake Me UP (chociaż te drobinki znowu świadczą tu na niekorzyść). Mnie strasznie irytowały te drobinki dlatego użyłam tylko z parę razy. Jest też moim zdaniem mniej trwały. Uważam,że Lasting Finish jest lepszy. Z odcieniami nie pomogę, bo mama używa dość ciemnego koloru który o dziwo u mnie ładnie się wtopił mimo że ja stosuję 100 z Lasting Finish. Na [ewno LAsting Finish nie daje efektu matu, ja np nie wyobrażam sobie nie przypudrować go pudrem, bo cera się tak dziwnie błyszczy (bardziej niż przy Wake Me Up), ale co kto lubi.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
bleuclair mam cerę raczej mieszaną, czasami świecąca w strefie T . Do tego często wyskakują mi małe, czerwone krostki które chcę zamaskowac
Jeśli nie przeszkadza Ci mało naturalny efeklt i to że puder jest widoczny na twarzy polecam i Rimmel Stay Mate i Manhattan Powder Matt Make up ze wskazaniem na ten pierwszy
Dają naprawdę baaardzo dobre krycie
Bardziej naturalny, nawilżający i mniej obciążający cerę jest zaś Lasting Finish w butelce (w tubce nie miałam, podobno jest jeszcze lżejszy od swego starszego brata, choć krycie podobno tez gorsze co za tym idzie) tu krycie jest też na zadowlającym poziomie, średnie, ale można stopniować.
Czy ktoś w końcu wie, czy promocja na podklady obowiązuje od piątku czy od soboty??

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2015-11-10 o 16:34
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:43   #2653
xDOMINIKAx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuzanka3 Pokaż wiadomość
Seeerio? :O Na swatch'ach nie wygląda (załączam zdjęcie) na różowy, ktoś ma może N1 i potwierdzi?
ja mam próbkę i moim zdaniem żółty. C1 jest różowy
Stary 2015-11-10, 16:44   #2654
foksy
Raczkowanie

A czy w Warszawie jest gdzieś szafa essence i catrice?
foksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:47   #2655
xxee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ja zużyłam już prawie dwie butelki Lasting finish, natomiast Rimmel Wake me up używa moja mama i kilkanaście razy zdarzyło mi się też i tym podkładem pomalować
Uważam,że Rimmel Lasting Finish w butelce kryje znacznie lepiej niż Wake Me UP oraz daje lepsze uczucie nawilżenia, choć bardziej naturalny efekt moim zdaniem daje Wake Me UP (chociaż te drobinki znowu świadczą tu na niekorzyść). Mnie strasznie irytowały te drobinki dlatego użyłam tylko z parę razy. Jest też moim zdaniem mniej trwały. Uważam,że Lasting Finish jest lepszy. Z odcieniami nie pomogę, bo mama używa dość ciemnego koloru który o dziwo u mnie ładnie się wtopił mimo że ja stosuję 100 z Lasting Finish. Na [ewno LAsting Finish nie daje efektu matu, ja np nie wyobrażam sobie nie przypudrować go pudrem, bo cera się tak dziwnie błyszczy (bardziej niż przy Wake Me Up), ale co kto lubi.
Dzięki
Właśnie w Wake Me Up podoba mi się to, że daje taki fajny, naturalny efekt, a jednocześnie ładnie wyrównuje koloryt.
Boję się, że po użyciu Lasting Finish będzie efekt maski, a nie potrzebuję aż tak mocnego krycia...

A jakiś podkład podobny do Wake Me Up tylko bez drobinek? Kojarzy ktoś coś?
xxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:47   #2656
Zuzanka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xDOMINIKAx Pokaż wiadomość
ja mam próbkę i moim zdaniem żółty. C1 jest różowy
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:12   #2657
Jall
Zadomowienie

Pisałam ostatnio, że kupiłam całkiem zeschnięte tusze so couture. Byłam dzisiaj wymienić i nie udało się dali mi do zrozumienia, że tuszów nie da się zwrócić, bo nie wiadomo co z nim robiłam... czyli chcieli go z powrotem wystawić na sklep Jestem wkurzona...

Przy okazji płaciłam za inne zakupy. W pierwszym przypadku dałam kod na początku i odliczyło mi poprawnie. W drugim dałam na końcu i odjęło 2.50 zauważyłam dopiero w domu. Pecha mam jak nic... nie idę się upominać, bo znowu odeślą mnie z kwitkiem

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:16   #2658
Redhead__GIRL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lioele Pokaż wiadomość
Czy promocja obejmuje też pędzle do oczu/brwi?

Polecicie jakieś kredki/eyelinery dla początkującej osoby?
Ze swojej strony mogę polecić mój najnowszy nabytek eyeliner Eveline Celebrities (co prawda brązowy ale czarny też jest). Ma cieniutki i precyzyjny pędzelek, więc poradzi sobie z nim też na pewno osoba początkująca Trwałość ma naprawdę dobrą, wytrzymał na powiece cały intensywny dzień. Fajny czarny eyeliner był też z Wibo, ale nie wiem, czy już go wycofali czy po prostu był wyprzedany jak byłam ostatnio (kosztuje jakieś 6-7 zł w cenie regularnej, więc w promocji to już w ogóle wychodzą jakieś grosze).

Cytat:
Napisane przez sirulys Pokaż wiadomość
Wstawiam kilka zdjęć, ale o ile na telefonie wygląda to w miarę, o tyle na komputerze psuje się jakość...
Ja, patrząc na żywo, uważam, że Maybelline jest za ciemny dla mnie, wygląda to dość sztucznie i na razie nie jestem zbyt zadowolona. Na zdjęciach średnio to widać, bo kolory wydają się być zbliżone. Myślę, że typowe brunetki byłyby zadowolone. To kolor pasujący bardziej chłodnym typom urody.
Ten cień w kredce do niczego się nie nadaje, kruszy się niesamowicie i mimo, że użyłam go jedynie raz, mam wrażenie, że mało co tam zostało. Samą kredką też się niezbyt przyjemnie maluje, bo jest wykręcana i dość twarda.
Co do tego żelu to jest chyba w miarę ok, ale póki co nie wydaje ostatecznej opinii.
Jednak, jeśli miałabym jeszcze raz wybierać, wzięłabym kredkę Catrice i żel Loreal, czyli mój obecny zestaw.
na zdjęciach: Catrice+żel Loreal, Maybelline kredka-cień+żel.
kolejn.: Loreal, Maybelline, Loreal, Maybelline, Maybelline, bez niczego.

A tak w innym temacie; możecie wypowiedzieć się na temat tych podkładów, bo nie wiem, który wybrać. Szukam czegoś z niewielkim kryciem, co będzie fajnie stapiać się z cerą i wyglądać naturalnie. Nie zależy mi na żadnym macie, szukam podkładu z rodzaju "druga, lepsza skóra". Właśnie kończy mi się CC Cream z Bell, jestem z niego zadowolona, odcień Porcelain 01 jest dla mnie ok, a nawet mógłby być o ton ciemniejszy. Kupiłabym go ponownie, ale jako, że i tak jest tani jak barszcz, to mogę go wziąć i bez promocji.

1. Bourjois, 123 Perfect CC Cream
2. L`Oreal, True Match
3. Rimmel Wake Me Up
4. L’Oreal Paris, Infallible 24h - Matte Foundation (bardzo matowi?)
5. Revlon, PhotoReady BB Cream
6. Max Factor, Facefinity
7. Bourjois Healthy Mix

Polecacie któryś? Ktoś, coś?
Z wymienionych przez Ciebie używałam tylko Face Finity. Jeśli zależy Ci na delikatnym, naturalnym efekcie to raczej nie polecam. Nie jest może bardzo ciężki i kryjący, ale nie nazwałabym go też lekkim W dodatku bardzo podkreśla suche skórki, ma taka suchą i tępą konsystencję.

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
jakie cienie z color tattoo polecacie?
kupiłam nude i jestem zachwycona jakie jeszcze upolowac?
Jak lubisz błyskotki to on and on bronze
Redhead__GIRL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:18   #2659
Moniika95
Zakorzenienie

Chyba kupie dwa Rimmele I ten Stay Matte i Lasting Finish dodatkowo jeszcze dziś kupiłam Astora Mattitude, był w CND

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Stary 2015-11-10, 17:43   #2660
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Jall Pokaż wiadomość
Pisałam ostatnio, że kupiłam całkiem zeschnięte tusze so couture. Byłam dzisiaj wymienić i nie udało się dali mi do zrozumienia, że tuszów nie da się zwrócić, bo nie wiadomo co z nim robiłam... czyli chcieli go z powrotem wystawić na sklep Jestem wkurzona...

Przy okazji płaciłam za inne zakupy. W pierwszym przypadku dałam kod na początku i odliczyło mi poprawnie. W drugim dałam na końcu i odjęło 2.50 zauważyłam dopiero w domu. Pecha mam jak nic... nie idę się upominać, bo znowu odeślą mnie z kwitkiem
Ja bym jeszcze do nich napisała w sprawie tych tuszow. Napisz ze to wina tego ze baby otwieraja tusze a nikt z tym nic nie robi i przez to Ty kupilas zaschniete.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:48   #2661
madziaa2809
Zakorzenienie

Takie coś miałam w aplikacji blix
http://blix.pl/share/?i=JFKJJJKFNJN
madziaa2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:55   #2662
klapouszek29
Wtajemniczenie

Ehhh pogięło ich. Na plakatach ze od 13go i w gazetce, w sklepach mówią ze od 14.. Na dobra sprawę można iść 13 i sie kłócić.. :/
Stary 2015-11-10, 18:07   #2663
old cookie
Zakorzenienie

Poszukuję kryjącego podkładu o jasnym odcieniu (dla porównania - używałam HM w kolorze 51 i CS 110 Ivory). Mam cerę mieszaną, przetłuszczającą się w strefie T. Zastanawiam się nad Loreal True Match w kolorze 1N, co sądzicie?

8.07.2010r. <3
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:15   #2664
asullka00
Zakorzenienie

A czy dostane jeszcze rozowy pilnik szklany for your beauty? Szukalam jakis czas temu i znalazlam inny niebiedki
asullka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:25   #2665
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba kupie dwa Rimmele I ten Stay Matte i Lasting Finish dodatkowo jeszcze dziś kupiłam Astora Mattitude, był w CND
A ja za to dwa LF jeden z butelce jeden w tubce tak, żeby porównać je oba
No i chcę też bazę z LF
Oprócz tego korektor pod oczy z Astor PS i puder Wibo ten fiksujący :P Tak skromne, no i zobaczę odcień różu z Bouroijs(polecałyście mi odcień 95 tu albo na wątku Rossmanna więc muszę go zobaczyć i zamówię przez neta go wraz z tuszem Loreal, albo tusz kupię w Tesco z linerem nie wiem jeszcze bo zależy mi bardziej na tuszu tym w fioletowym opakowaniu) tak skromnie byłoby mniej skromnie jak bym wreszcie prace znalazła

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:35   #2666
Moniika95
Zakorzenienie

Co znaczy fiksujacy puder z Wibo? tez muszę jakiś kupić
A to LF w butelce i tubce jakoś się od siebie mogą dużo różnic? (wybaczcie za może głupie pytania ale ja ciemna ogólnie jestem w temacie makijażu )

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Stary 2015-11-10, 18:44   #2667
Jall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja bym jeszcze do nich napisała w sprawie tych tuszow. Napisz ze to wina tego ze baby otwieraja tusze a nikt z tym nic nie robi i przez to Ty kupilas zaschniete.
Do nich czyli na stronie oficjalnej? Nie sądzę, aby to coś dało, skoro taką mają politykę firmy.
Od dzisiaj otwieram każdy tusz przed zakupem, sorry dziewczyny

Dobrze, że podkładów rosmanowskich ani pudrów nie używam. Tym samym dla mnie promocja już się skończyła.

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:53   #2668
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Byłam dzis testować na twarzy bez makijażu podklady astora i rimmela . No wiec chwalony tutaj astor robi mi minimalna pomarańczke, może to tez kwestia dobrego roztarcia? Testowane w okolicach zamawiania broda/szyja . Rimmel mniej widoczny. No nie wiem juz sama
Jesli mowisz o astor perfect stay to u mnie robil sie pomaranczowy po jakimś czasie.

Cytat:

teraz tez jestem ciekawa tego stay Matte po tym co dzis przeczytalam

Cytat:
Ehhh pogięło ich. Na plakatach ze od 13go i w gazetce, w sklepach mówią ze od 14.. Na dobra sprawę można iść 13 i sie kłócić.. :/
Ja jak zdaze pojde 13, gazetka to gazetka

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

A ktos mial rimmela stay matte i rimmela LF ale w tubce i moze je porównać?
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:56   #2669
klapouszek29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
Jesli mowisz o astor perfect stay to u mnie robil sie pomaranczowy po jakimś czasie.

teraz tez jestem ciekawa tego stay Matte po tym co dzis przeczytalam

Ja jak zdaze pojde 13, gazetka to gazetka

Tak, o tym właśnie astorze. Mam na niego chrapkę bo podobno dobrze nawilżający ale .. No nie wiem. Widać było pod żuchwa różnice na załamaniu . Nie była to jakaś rażąca pomarańcz , jakby maźniac i trochę szyi nie byłoby pewnie tak zle , w końcu zima a ze mi zimno najwcześniej chodzę w golfach rożnych. No nie wiem. Rimmel lf w tubce mniej nwilzajacy ... Ciężko być kobieta

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Ja idę 13go z rana i zobaczymy co powiedzą. Niech dzwonią do centrali i to odkrecaja jak nie pasi
Stary 2015-11-10, 18:57   #2670
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Co znaczy fiksujacy puder z Wibo? tez muszę jakiś kupić
A to LF w butelce i tubce jakoś się od siebie mogą dużo różnic? (wybaczcie za może głupie pytania ale ja ciemna ogólnie jestem w temacie makijażu )
Puder fixing cos tam z wibo. Tez go chce kupic.

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości