|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Promocje -49%, 1+1 - Część II
Byłam dzis testować na twarzy bez makijażu podklady astora i rimmela . No wiec chwalony tutaj astor robi mi minimalna pomarańczke, może to tez kwestia dobrego roztarcia? Testowane w okolicach zamawiania broda/szyja . Rimmel mniej widoczny. No nie wiem juz sama
|
|
|
|
#2642 |
|
no witam
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki polecacie mocno kryjacy podkład? Taki najlepiej ze średniej półki
|
#2645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)taki szary-dla mnie jest okropnu, wylądował w śmietnniku po miesiącu od otwarcia. chciałam jeszcze skusić się na ten różowy, ale u mnie nie ma i raczej już nie kupię.Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Od siebie mogę polecić wspomniany wyżej przeze mnie Rimmel Stay Matte oraz Manhattan Powder Mat Make Up-tyle że w przypadku tego drugiego w składzie jest parafina i codzienne użytkowanie może zapychać. Ma też specyficzny zapach i brudzi, brudzi naprawdę, ale krycie i mat ma fantastyczne. na minus-uboga dość ciemna gama kolorystyczna. Ja nie polecam Revlonu CS uważam,że krycie ma słabsze od tych dwóch wymienionych, a jest droższy i u mnie pogarszał stan cery. Dość przyjemny jest stosowany obecnie przeze mnie Rimmel Lasting Finish w butelce- krycie średnie, ale można stopniować, daje efekt bardziej naturalny,rozświetla cerę, daje uczucie nawilżenia,ale tak jak mówię- niestety kryje ciut słabiej. |
|||
|
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Seeerio? :O Na swatch'ach nie wygląda (załączam zdjęcie) na różowy, ktoś ma może N1 i potwierdzi?
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
bleuclair mam cerę raczej mieszaną, czasami świecąca w strefie T . Do tego często wyskakują mi małe, czerwone krostki które chcę zamaskowac
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, miała może ktoraś Z Was podkłady: Rimmel Last Finish i Wake Me Up?
Obecnie mam Wake Me Up i jestem z niego zadowolona, tylko te rozświetlające drobinki średnie. Zastanawiam się czy Last Finish ma podobne odcienie i krycie do Wake Me Up?
|
|
|
|
#2650 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy w jakimś wrocławskim rossmannie znajdę szafę Catrice?
|
|
|
|
#2651 |
|
Klientka w krawacie
|
Tak, w Futurze/Factory.
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam,że Rimmel Lasting Finish w butelce kryje znacznie lepiej niż Wake Me UP oraz daje lepsze uczucie nawilżenia, choć bardziej naturalny efekt moim zdaniem daje Wake Me UP (chociaż te drobinki znowu świadczą tu na niekorzyść). Mnie strasznie irytowały te drobinki dlatego użyłam tylko z parę razy. Jest też moim zdaniem mniej trwały. Uważam,że Lasting Finish jest lepszy. Z odcieniami nie pomogę, bo mama używa dość ciemnego koloru który o dziwo u mnie ładnie się wtopił mimo że ja stosuję 100 z Lasting Finish. Na [ewno LAsting Finish nie daje efektu matu, ja np nie wyobrażam sobie nie przypudrować go pudrem, bo cera się tak dziwnie błyszczy (bardziej niż przy Wake Me Up), ale co kto lubi. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() Dają naprawdę baaardzo dobre krycie Bardziej naturalny, nawilżający i mniej obciążający cerę jest zaś Lasting Finish w butelce (w tubce nie miałam, podobno jest jeszcze lżejszy od swego starszego brata, choć krycie podobno tez gorsze co za tym idzie) tu krycie jest też na zadowlającym poziomie, średnie, ale można stopniować. Czy ktoś w końcu wie, czy promocja na podklady obowiązuje od piątku czy od soboty??
Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2015-11-10 o 16:34 |
||
|
|
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
ja mam próbkę i moim zdaniem żółty. C1 jest różowy
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
A czy w Warszawie jest gdzieś szafa essence i catrice?
|
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie w Wake Me Up podoba mi się to, że daje taki fajny, naturalny efekt, a jednocześnie ładnie wyrównuje koloryt. Boję się, że po użyciu Lasting Finish będzie efekt maski, a nie potrzebuję aż tak mocnego krycia... ![]() A jakiś podkład podobny do Wake Me Up tylko bez drobinek? Kojarzy ktoś coś?
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam ostatnio, że kupiłam całkiem zeschnięte tusze so couture. Byłam dzisiaj wymienić i nie udało się
dali mi do zrozumienia, że tuszów nie da się zwrócić, bo nie wiadomo co z nim robiłam... czyli chcieli go z powrotem wystawić na sklep Jestem wkurzona...Przy okazji płaciłam za inne zakupy. W pierwszym przypadku dałam kod na początku i odliczyło mi poprawnie. W drugim dałam na końcu i odjęło 2.50
|
#2658 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(kosztuje jakieś 6-7 zł w cenie regularnej, więc w promocji to już w ogóle wychodzą jakieś grosze).Cytat:
W dodatku bardzo podkreśla suche skórki, ma taka suchą i tępą konsystencję.Cytat:
|
|||
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba kupie dwa Rimmele
I ten Stay Matte i Lasting Finish dodatkowo jeszcze dziś kupiłam Astora Mattitude, był w CND
|
#2660 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Takie coś miałam w aplikacji blix
http://blix.pl/share/?i=JFKJJJKFNJN |
|
|
|
#2662 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh pogięło ich. Na plakatach ze od 13go i w gazetce, w sklepach mówią ze od 14.. Na dobra sprawę można iść 13 i sie kłócić.. :/
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukuję kryjącego podkładu o jasnym odcieniu (dla porównania - używałam HM w kolorze 51 i CS 110 Ivory). Mam cerę mieszaną, przetłuszczającą się w strefie T. Zastanawiam się nad Loreal True Match w kolorze 1N, co sądzicie?
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
A czy dostane jeszcze rozowy pilnik szklany for your beauty? Szukalam jakis czas temu i znalazlam inny niebiedki
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i chcę też bazę z LF ![]() Oprócz tego korektor pod oczy z Astor PS i puder Wibo ten fiksujący :P Tak skromne, no i zobaczę odcień różu z Bouroijs(polecałyście mi odcień 95 tu albo na wątku Rossmanna więc muszę go zobaczyć i zamówię przez neta go wraz z tuszem Loreal, albo tusz kupię w Tesco z linerem nie wiem jeszcze bo zależy mi bardziej na tuszu tym w fioletowym opakowaniu) tak skromnie byłoby mniej skromnie jak bym wreszcie prace znalazła
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Co znaczy fiksujacy puder z Wibo?
tez muszę jakiś kupić A to LF w butelce i tubce jakoś się od siebie mogą dużo różnic? (wybaczcie za może głupie pytania ale ja ciemna ogólnie jestem w temacie makijażu )
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od dzisiaj otwieram każdy tusz przed zakupem, sorry dziewczyny Dobrze, że podkładów rosmanowskich ani pudrów nie używam. Tym samym dla mnie promocja już się skończyła.
|
|
#2668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz tez jestem ciekawa tego stay Matte po tym co dzis przeczytalam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- A ktos mial rimmela stay matte i rimmela LF ale w tubce i moze je porównać? |
|||
|
|
|
#2669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, o tym właśnie astorze. Mam na niego chrapkę bo podobno dobrze nawilżający ale .. No nie wiem. Widać było pod żuchwa różnice na załamaniu . Nie była to jakaś rażąca pomarańcz , jakby maźniac i trochę szyi nie byłoby pewnie tak zle , w końcu zima a ze mi zimno najwcześniej chodzę w golfach rożnych. No nie wiem. Rimmel lf w tubce mniej nwilzajacy ... Ciężko być kobieta ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Ja idę 13go z rana i zobaczymy co powiedzą. Niech dzwonią do centrali i to odkrecaja jak nie pasi |
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Puder fixing cos tam z wibo. Tez go chce kupic.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

)taki szary-dla mnie jest okropnu, wylądował w śmietnniku po miesiącu od otwarcia. chciałam jeszcze skusić się na ten różowy, ale u mnie nie ma i raczej już nie kupię.

dali mi do zrozumienia, że tuszów nie da się zwrócić, bo nie wiadomo co z nim robiłam... czyli chcieli go z powrotem wystawić na sklep 

tp