|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Jakieś problemy z forum były
![]() słyszałam, że woda może zatrzymywac się w organiźmie po 20 tygodniu. |
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzisiaj nawet ja zakupiłam kilka body, takich na 56 rozm, bo malutkich mam mało
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunmade uwazaj na siebie
pociesze Cie ze mialam taka sama sytuacje, tyle ze maz byl ze mna i ogarna w pore... Teraz sie nauczylam i zawsze przy sobie mam landrynki, cos do picia no i wchodzac do sklepu sciagam szalik i rozpinam wszystko co moge...RoseLady ja to bym tylko te na 56 cm kupowala bo najslodsze
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
mniam nie ma to jak koktajl truskawkowy
![]() dziewczyny dużo kupujecie ciuszków w rozm.56?bo ja się zastanawiam czy nie kupić z 2-3 sztuk a reszta na 62. |
|
|
|
#1656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj rano czułam mam wrażenie naszego pływaka takie inne uczucie...śmieszne i po południu cod mi zapukał ale doktor stwierdziła, że jeszcze dwa tygodnie i poczuje z brzuszka pukanie![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Sun made uważaj na Was, pogoda jest zdradziła i człowiek die wybiera a później wchodzi w pośpiechu do pomieszczenia i wszystko na biegu... dziękujemy za gratki dla synusia powiem Wam, że jestem tym faktem mega uradowany, od zawsze marzyłam o synku, nawet ubranka jak kupowałam juz w zeszłym roku i wcześniej to na chłopca i takim sposobem nasz pierworodny ma wszystkie ciuszki juz gotowe, leżą w przezroczystym pudelku i zachęcają żeby ciągle je ogladac wczoraj w h&m spędziłam trochę czasu (kupiłam legginsy ciazowe) oczywiście na dział dzieciowy nie mogłam nie skręcić i wypatrzylam niuńkowi takie świetne spodnie dresowe ale wąskie no piekne czekam do grudnia na wyprzedaże w Krakowskiej może będą taniej i wtedy poswiruje a bodziaki świetne są w Tesco f&f powiem Wam, że to będzie mój trugi po h&m punkt wyposażania dziecia Nawet nie wiecie ile mnie wczoraj kosztowało to, żeby jednak nie kupić tych spodenek heh... pod koniec listopada zamawiam 2 komplety pościeli synusiowi
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale smaka narobilas ![]() Ja mam 2 bodziaki na 50 cm bo...byly sliczne kilka ciuszkow typowo na 56 cm moze ze 5 sztuk razem ze spodenkami...ale jak juz wczesniej pisalam kupuje tez na 0-3 miesiace a tam w wiekszosci pisza tylko kilogramy a nie cm, wiec trudno powiedziec
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
I rozłożyło mnie po tej alergii
oczy pieka, slaba jestem, Glowa boli, czas na drzemkę pod pierzynką i kocem :P nie chce mi sie chorować znowu :P
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Wracam po weekendowej nieobecności i oczywiście tyyyyle do nadrabiania.
Ale pogoda paskudna, dzisiaj najchętniej cały dzień przesiedziałabym w domu. Niestety zakupy na obiad same się nie zrobią. Przy okazji wymieniłam też książki w bibliotece. Na taką pogodę przyda się coś nowego do czytania. Dziś mam dzień sprzątania. W sumie dopiero mogę odetchnąć, mieszkanie odkurzone, podłogi umyte, kuchnia i łazienka wyszorowane. Wy też tak szybko się męczycie? Teraz co jakiś czas muszę sobie usiąść i odpocząć. Chyba powoli pojawia mi się brzuszek, w dopasowanych ciuchach już coś tam widać. Sunmade uważaj na siebie. juz wszystko ok? Dobrze, że był ktoś kto Ci pomógł, teraz tyle sie mówi o tym, że ludzie są obojętni.Ja w niedzielę prawie zemdlałam w kościele. Całe szczęście w porę powiedziałam mężowi, że strasznie mi słabo i od razu wyszliśmy na powietrze. Kejka, ale elegant będzie z Waszego malucha. Gosiaczek jak tam po dentyście? Ból trochę minął? |
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy tak, dziekuje kochana
![]() Na pocieszenie i orzy okazji naszej rocznicy (za 2 tyg) dostałam od męża ukochane perfumki i boli jakby mniej ![]() Mam takie pytanie do was-nie wiecie czy prywatny ginekolog moze wystawić l4? Czy to musi byc państwowo? 23 listopada mam wizyte i chyba bede jiz go prosić o l4 bo juz mi coraz ciężej...0 |
|
|
|
#1661 | |
|
Mama Land
|
Ehhhh... Z tym zmęczeniem mam to samo... Czuję, ze szybciej się męczę, a TŻ śmieje się ze mnie, że wchodząc na drugie piętro sapię, jakbym przebiegła maraton
![]() Mnie dziś siłą TŻ odciągał od wszelkich sklepów, w których były ciuszki-maluszki. Sama też sobie ciągle powtarzam, że od 27.12 będą wyprzedaże, a do tego czasu i tak tych rzeczy nie wykorzystam ![]() Dbajcie o siebie, Dziewczyny! Nietrudno jest się zagalopować (tym bardziej, że brzuchy choć większe, to jeszcze nie aż tak duże ) z przemęczenia i potem padamy jak długie. A jak któraś z Was napisała: teraz jest mega znieczulica :/Mąż właśnie pichci obiadek ja absolutnie nie mam do tego ręki Polinezyjka: Ależ masz przekichane z tą alergią! A w dodatku że żyjesz w tym okrutnym smogu ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() Poprawcie mnie jeśli się mylę |
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jest róznica jak urodzi się 3 kg a 4,5 kg ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście, że może wystawić l4
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odnośnie znieczulicy... Głupio sie czułam w sobotę w auchan, kolejka jak ja cie... a jest taka kasa uprzywilejowana. No wiec poszłam do ńiej (byłam z mężem i szwagrem) no bo w końcu od ehos sa te kasy... Podeszłam do przedostatniej osoby i pytam, czy moge stanąć przed nią bo to kasa taka i taka a ja jestem w ciazy. Stała babka z dzieckiem, facet i dalej juz multum ludzi... No i nikt na moje pytanie nie odpowiedział od razu tylko stoją jak kołki, gapia sie na mnie i cisza. Ja coraz bardziej czerwona, wlazlam przed ta babę i zamieniłam dwa słowa z panem przede mną (starszy pan) i on chciał mńie puścić, ale miał juz wyładowane zakupy na taśmę to mu powiedziałam, zeby zostawił i ja sie za nim wyłożę. I on glosńo komentował, ze ludzie ślepi a najgorsze to właśnie te baby z dziećmi... Wiem, ze to mój przywilej, ale jakoś głupio sie czułam.... No i dziwnie to wyglądało bo poza moimi zakupami, szwagier miał 3 flaszki, wino, wódka i whiskey za które ja płaciłam .. Wiec musiałam naprawdę dziwnie wyglądać... Czy wy sie upominanie w kolejce o swoje? Mnie sami nigdy nie przepuścili. Ja nie będąc juz w ciazy zawsze puszczałem sama z siebie takie babki, bo pamietalama jak żenujące to uczucie
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek ja chodzę tylko prywatnie (mam pakiet z pracy) o od każdego dostawalam juz zwolnienie : Internista, gin, dermatolog i chyba ten od kości tez mi wystawial i zus przyjmuje
![]() Teraz tez bede miała od prywatnego i juz mnie pytała od kiedy chce
|
|
#1667 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. Czuje się cały dzień taka do kitu, słabo mi ciągle, duszno i nie mam na nic sił
![]() W sklepie ludzie bardzo się zainteresowali o dziwo, jak juz mną chwiało to od razu małżeństwo się zainteresowało, później pracownica. Także naprawdę o znieczulicy nie było mowy. Ale wiem, że jeśli od rana będę się czuła jak dziś to nie wychodzę nigdzie sama, może być różnie przecież. Ale tak na marginesie to myślałam, że takie samopoczucie jest raczej na początku ciąży, a nie juz na takim etapie. ---Zwolnienie--- Oczywiście prywatny lekarz może wystawić zwolnienie i nie ma to znaczenia w zusie. Ja z racji mojej wady kręgosłupa bywam na l 4 czasami a mój ortopeda przyjmuje tylko prywatnie i nigdy z tego powodu nie miałam problemu, a raz na zwolnieniu byłam pół roku. Teraz też mam zwolnienie od prywatnego bo tylko do takiego chodzę i jest ok ![]() ---Przywileje--- Ja jeszcze z żadnego nie skorzystałam. Chociaż ostatnio w banku bardzo się nad tym zastanawiałam ale ostatecznie poczekalam w kolejce. Myślę, że będę korzystać bo czemu nie? Po to są, a to może być moja jedyna ciąża wiec tym bardziej :p |
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
I nie upominam sie bo mi głupio:/ mysle sobie : Brzucha nie widac , w zasadzie dobrze się czuje to co t o za problem postać i stoję mimo ze np wiem ze w Rossmannie kobiety w ciąży maja pierwszeństwo no ale nie umie tego przezwyciężyć.
A teraz w tym miesiącu mam wizytę (prywatnie) u mojego endokrynologa i nie miała terminu bo ona to taka oblegana ale kazala mnie wpisać w ten dzien jakoś dodatkowo i mam przyjść miedzy 12-15 bez kolejki wejść bo ona tak przyjmuje ciężarne. I juz sie tym stresuje:P ze bede musiała kogoś zapytać czy mogę przed nim brrr. Dobrze ze teraz moje wizyty sa szybciutkie. Macie jakies sposoby czym plukac gardło? Dalej mnie swędzi i drapie i takie suche jest. To samo z nosem suchy ale jedna dziurka wiecznie zatkana wrr.. Pójdę zaraz do apteki bo jutro nieczynna i kupilabym cos do inhalacji (nie mam inhalatora kurczę bede musiała zrobic to starymi metodami hehe). Tylko nie mam pomysłu co kupic, zapytam w aptece ale moze cos możecie polecić? ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- AsiaPo och zazdroszczę takiego powietrza :-*8-)<3
|
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
kolejki/przywileje
nieee teraz to nie , normalnie stoję, jak mi nic nie jest ![]() Później jest gorzej, więc jakbym miała duszności i kasę taką to pewnie bym skorzystała ![]() ALe ludzie sa bezczelni, byłam świadkiem jak w kolejce na pobieranie krwi moher kłócił się o miejsce zzaawansowaną cieżarną, byłam po neij bo bym jej ustąpiła,a tu chodziło tylko o 1 osobę, czy za nią czy nie. Chyba moherowi należałoby się odświeżyć troszkę pamięć jak to było, tylko powie że wtedy nikt się nie użalał,ze ciężarne stały równiez w kolejkach ogromnych i było ok ![]() Mnei w lidlu rozjuszyła babka ostatnio 3 kasy,mi oczywiście gorąco, syn mój ,a wyjście z dwulatkiem to jak wejście na montewerest, a ona nawet sie nie zapytała, tylko pyk mi przed wózek,i stoi w kolejce |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Rose o kurde baba bezczelna! Ja zawsze staram sie wpuszczać mamy z małymi dziećmi bo domyślam sie jak to milo szybciej skończyć zakupy hehe
A co do moherów heheh moja babcia mi przy kazdej rozmowie powtarza ze ciaza to nie choroba i mam pracować do ostatniego dnia ze ja nikt nie oszczędzal i ona wszystko robila, no tak... Nawet palila w dwóch ciążach bo takie durne czasy były ze nikt jej nie wytlumaczyl jak to moze być szkodliwe, na szczęście mama i wujek sa zdrowi
|
|
#1671 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo ja umawiałam się 3 tygodnie wczesniej np. na 9:00 ide sobie , w pracy mówię ze max godzinę się spóźnię a tu mi popierdziela 3 ciężarne i to wchodzą sobie przed samą 9:00 wierzcie mi ciśnienie 200, niektóre nawet brzucha nie było widać, no powinno to być inaczej rozwiązane ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no jak ja sie dobrze czuje to ok, ale nogi mnie bolał wtedy a kolejka duża. Ze h nie było
i mnie juz widać ale dzis w rossmannie nikt nie puścił, ale spoko bo akurat tylko 3 osoby przede mną były. A mowilam wam jak ookerniczylam kolesia na oarkingu, ze staje na miejscu dla ciężarnych?! Darł sie na mnie a ja na niego ze ma sie nie drzeć bo sobie nie życzę haha a potem na zakupach tylko łypalam czy gdzies go nie ma zeby mi nic nie zrobił |
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
W kolejkach się nie upominam. Zazwyczaj nie są jakieś bardzo długie a często wolne są kasy samoobsługowe.
Może jak już brzuszek będzie widoczny i naprawdę będzie mi ciężko to będę się upominać o swoje. Gorzej jest moim zdaniem w komunikacji miejskiej. Tam jednak trzeba dłużej postać i dodatkowo tramwaj czy autobus może gwałtownie zahamować. Tu z pewnością na obecnym etapie nikt miejsca mi nie ustąpi, bo skąd może wiedzieć. Upominać się troche głupio. Ale i tak pogardliwe spojrzenia: "gówniara nawet nie wstanie" przebijają wszystko. A czasem naprawdę czuję, że nie dam rady przez te 20-30 minut stać. Ostatnio stanęła nade mną jakaś sapiąca babka ok. 50. Nie wstałam. Ja rozumiem, że ktoś grzecznie poprosi o miejsce, nie ma problemu, ale nic mnie tak nie wkurza jak sapiący uwieszeni nad siedzącą osobą ludzie (najczęściej panie 50-60). |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Rose - no właśnie i dlatego mi głupio! Nie cierpię tak! Wolałabym by mnie przyjela np jako ostatnią a nie przyjdź i sie wciśnij brrrr. No ale musze do niej chodzić dokladnie co miesiąc z tą tarczyca. Teraz się poumawiam na przód na następne kilka miesięcy
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Ja też tylko takie ubranka mogłaby kupować, bo są najsłodsze
Sunmade Uważaj na siebie Koleżanka chodzi prywatnie do gina i dostaje bez problemu zwolnienie Byłam dziś na zakupach, była kolejka do stoiska mięsnego, stoję w niej grzecznie i słyszę, że ekspedientka prosi mnie bez kolejki... w szoku byłam i trochę się głupio czułam, ale nie powiem miłe to było...
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
Początek ciąży.Badania,w labo.byłam ok 20 w kolejce ale załapałam sie na krzesełka.Po mnie następne 30 osób no i na końcu stoi młoda dziewczyna z duuużym bebzolkiem,siedze i kukam czy ktoś ja puści ale gdzie tam po co,niech czeka jak wszyscy aż nadeszła moja kolej i wołam ją do przodu bo sumienie by mi nie pozwoliło żeby dalej tam stała,no i zaczeły sie szepty typu a gdzie stała? a gdzie pani stała? a kto teraz ? Ja też należe do tych że ciąża to nie choroba ale bez przesady...Laska tak zadowolona że nie umiała sie nadziękować
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Nieidealna i to jest największe chamstwo ze to Ty wpuszczasz i To Twoja decyzja a ten tabun wsiurkow bedzie komentował ze ona byla za nimi i jak to wpuścić.
Ja kiedys w Krk za czasów studenckich w czerwcu stalam w kolejce po bilet na dworcu (tym starym budynku) i stalam dobre 10-15 min, do kazdej kasy potworna kolejka. Przede mną juz jedna babka, jedna właśnie płaci. Podchodzi kobieta w zaawansowanej ciąży i pyta tej przede mną czy mogłaby przed nią kupić bo się slabo czuje by stać w takich kolejkach. A ta babka (mloda) do niej: Nie, spiesze sie. Ja szok, mowie do tej ciężarnej , prosze przede mną stanąć, dla mnie to nie problem ![]() I ja rozumie ze moze tej pani zaraz pociąg odjeżdżać czy cos, ale mozna to grzeczniej powiedziec a ta tak chamsko fukła
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
Czołem. Wczoraj cały dzień spędziłam na kombinowaniu z zusem dzisiaj tez...
Agnessssa tez juz chce bardzo kupić wózek ale wszyscy w koło ze to za szybko. . Ostatnio jak byłam na zakupach i słabo się czułam stałam w kolejce i moja mama mówi ty idź bo w ciąży kolejka cie nie obowiązuje a babki przede mną skomentowaly ze teraz młode to wymyślają żeby je wpuścić w kolejkę. . Spojrzałam tylko na nie chamskim wzrokiem. . Właśnie tz wysłałam po jakiegoś loda
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Patryska a wózek nowy będziesz kupować? Bo jak tak to faktycznie trzeba poczekać by gwarancja nie leciała
![]() Waga Jestem w 18 tyg i jeszcze nic nie zmienila mi sie waga, brzuch rośnie waga stoi , to normalne prawda?
|
|
#1680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

zabieram teściową, żeby wiedziała jaki mam gust dzieciowy, żeby mi gówien nie znosiła

pociesze Cie ze mialam taka sama sytuacje, tyle ze maz byl ze mna i ogarna w pore... Teraz sie nauczylam i zawsze przy sobie mam landrynki, cos do picia no i wchodzac do sklepu sciagam szalik i rozpinam wszystko co moge...

juz wszystko ok? Dobrze, że był ktoś kto Ci pomógł, teraz tyle sie mówi o tym, że ludzie są obojętni.