Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-10, 17:20   #871
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A to się pochwale co dostałam: Pampersy 1, octanisept - tu chyba koleżanka mnie sluchala jak wczesniej opowiadałam ze tylko tego nie mam i do tego z tkmaxx komplecik: Body, pajac, czapeczka, śliniak,skarpetki i zajac/krolik i skarpetki ze sliniakami i takie okrycie z kapturkiem bawelniane cienkie

Super

Ale fajne! Fionka super prezencik myślę, że ciacho możesz zanieść za taką miłą niespodziankę

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:23   #872
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
fionka wyprawka super. I masz z glowy pampki

aniqa z tego co pamietam to wago niemal ze identycznie moze tego samego dnia zechca wyjsc

Ktoa ma dluzszy szlaban na seks od nas ?
Może, może Byłaby wątkowa para z tego samego dnia

Kalusia też ma założony pessar, nawet dłużej ode mnie, więc też długo pewnie nie...

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No takie samo mam wrażenie. Ja dalej nie wiem co z ta szyjka,i co to znaczy że jest napięta, żałuję, że nie dopytalam, ale pytałam go praktycznie o wszystko, bo nic sam nie mówił i sama nie wiem czemu nie zapytałam co to znaczy? ;/

Patrzył w papiery ze szpitala, na ktg, które miałam pół godz wcześniej, w kartę ciąży, pytał o ostatnią miesiąc złe, który to tydzień i ogólnie jak się czuje i potem badał mnie minutę na fotelu.

Ja mam właśnie drugą butlę Palmersa, powiedz mi czy Ty ją do końca zuzywasz? Bo ja pod koniec nie mogę już wycisnąć tego balsamu ;/ jak skończę to druga, to po porodzie też zamierzałam kupić Elancyl, więc dasz znać jak się sprawuje
Za tydzień masz mieć wizytę, więc się nie martw. Jeśli Cię badał i byłoby coś nie tak to by zauważył (a przynajmniej powinien) i zareagował. Nie zamartwiaj się na zapas

Ja nie mogę też tego Palmersa do końca wycisnąć, staram się jak najwięcej ale końcówka zawsze zostaje

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne wszystko

Widzę zw pojawił się temat elancylu ja stosuję go od 4tego miesiąca i jak na razie odpukać jestem bardzo zadowolona bo jeszcze rozstępów żadnych nie mam oby tak zostało do końca a smaruje sumiennie i rano i wieczorem
Ja mam nadzieję, że przynajmniej ten Elancyl ładnie wybieli i może płytsze będą te, które się pojawiły. Na udach i pośladkach się spodziewałam. A na brzuchu to podejrzewam (o ile nie pojawią się inne), że mógł się pojawić przez tą bliznę, którą mam, bo akurat na niej jest.
Stary 2015-11-10, 17:41   #873
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne wszystko

Widzę zw pojawił się temat elancylu ja stosuję go od 4tego miesiąca i jak na razie odpukać jestem bardzo zadowolona bo jeszcze rozstępów żadnych nie mam oby tak zostało do końca a smaruje sumiennie i rano i wieczorem
I słód 4 miesiąca ile zuzylas opakowań? Bo on jednak trochę kosztuje ;/

Ja przed szpitalem też już 2 razy smarowalam, a teraz znowu nie mogę się zmobilizowac, w ogóle jak wróciłam to mialam bardzo wrażliwy brzuch, bo ostatniego dnia pielęgniarka tak szturchala mnie po brzuchu, żeby Mała się ruszala, aż mnie to bolalo ;/

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Może, może Byłaby wątkowa para z tego samego dnia

Kalusia też ma założony pessar, nawet dłużej ode mnie, więc też długo pewnie nie...

Za tydzień masz mieć wizytę, więc się nie martw. Jeśli Cię badał i byłoby coś nie tak to by zauważył (a przynajmniej powinien) i zareagował. Nie zamartwiaj się na zapas

Ja nie mogę też tego Palmersa do końca wycisnąć, staram się jak najwięcej ale końcówka zawsze zostaje

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Ja mam nadzieję, że przynajmniej ten Elancyl ładnie wybieli i może płytsze będą te, które się pojawiły. Na udach i pośladkach się spodziewałam. A na brzuchu to podejrzewam (o ile nie pojawią się inne), że mógł się pojawić przez tą bliznę, którą mam, bo akurat na niej jest.
No ja u swojego gina byłam po ostatniej zapisanej wizycie 2 razy, odnośnie tego samopoczucia, ale wtedy nie badał mnie, tzn ostatnio mnie nie badał, a przed szpitalem zrobił szybkie usg. W następnym tyg do niego idę i powiem, że jestem ta szyjka wystraszona i chce, żeby sprawdzał mi ja za każdym razem po prostu

No właśnie ja też nie mogę i to dosyć sporo zostaje go na dole, a ja nie lubię tak wyrzucac kosmetyków ;/

Pisałam ostatnio, ze mi się siara zatrzymala i od jakiegoś czasu ani kropli, to już to odwołuje, chyba zaczyna wracać do normy, bo dzisiaj już i czuje i widzę, że stanik mam popełniony, więc pewnie antybiotyk tak na mnie działał, jak to któraś z Was do tego doszła

Napiszcie mi co zrobić z tym Tantum Rosa, jak nie mam tego irygatora to nici z plukania? Bo nie wiem czy można to jakoś zastąpić ;/

Jeśli nie, to po jutrzejszym świecie muszę się wybrać i kupić, szkoda, ze tylko na raz, a to spore jest, bo kiedyś miałam, no ale może się przyda na kiedyś jeszcze...

Stary 2015-11-10, 17:45   #874
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwuska a kupiłaś sobie gaviscon?

A co do tej szyjki to jesteś pewna ze napieta chodziło mu właśnie o szyjke a nie macice?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:45   #875
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
I słód 4 miesiąca ile zuzylas opakowań? Bo on jednak trochę kosztuje ;/

Ja przed szpitalem też już 2 razy smarowalam, a teraz znowu nie mogę się zmobilizowac, w ogóle jak wróciłam to mialam bardzo wrażliwy brzuch, bo ostatniego dnia pielęgniarka tak szturchala mnie po brzuchu, żeby Mała się ruszala, aż mnie to bolalo ;/

No ja u swojego gina byłam po ostatniej zapisanej wizycie 2 razy, odnośnie tego samopoczucia, ale wtedy nie badał mnie, tzn ostatnio mnie nie badał, a przed szpitalem zrobił szybkie usg. W następnym tyg do niego idę i powiem, że jestem ta szyjka wystraszona i chce, żeby sprawdzał mi ja za każdym razem po prostu

No właśnie ja też nie mogę i to dosyć sporo zostaje go na dole, a ja nie lubię tak wyrzucac kosmetyków ;/

Pisałam ostatnio, ze mi się siara zatrzymala i od jakiegoś czasu ani kropli, to już to odwołuje, chyba zaczyna wracać do normy, bo dzisiaj już i czuje i widzę, że stanik mam popełniony, więc pewnie antybiotyk tak na mnie działał, jak to któraś z Was do tego doszła

Napiszcie mi co zrobić z tym Tantum Rosa, jak nie mam tego irygatora to nici z plukania? Bo nie wiem czy można to jakoś zastąpić ;/

Jeśli nie, to po jutrzejszym świecie muszę się wybrać i kupić, szkoda, ze tylko na raz, a to spore jest, bo kiedyś miałam, no ale może się przyda na kiedyś jeszcze...

Ja też nie lubię wyrzucać kosmetyków. Staram się tą pompkę odkręcać i wybierać nią, albo odwracam i ile się uda tyle wybiorę, ale jedna trochę zostaje :/

Szyjkę niech Ci sprawdzi, pewnie po 38 tc da Ci spokój bo wtedy to już może się skracać

Co do irygatora to nie pomogę, bo ja nigdy nie próbowałam ani tak ani czymś innym
Stary 2015-11-10, 17:46   #876
Fionka_31
Zakorzenienie

A czemu masz zrobić irygacje?

Stary 2015-11-10, 17:46   #877
rudaska
Zakorzenienie

FIONKA bardzo fajny prezent

nam dziś położna na Sr mówiła że zamiast psikania można robić sobie okłady albo psikać też oceteniseptem

Właśnie skończyłam zajęcia. Dziś było o połogu, baby bluesie, odwiedzinach i trochę takiego wstępniaka o karmieniu piersią. I na sam koniec położna mówi do mnie: Pani to ma taką niewyraźną minę jak o tym karmieniu mówię a ja do niej: Bo temat karmienia piersią to dla mnie ciężka sprawa jest. Oczywiście się śmiejemy. A ona: Niech się pani nie nastawia na kłopoty, będziemy próbować i walczyć. A ja do niej: Tylko ja chyba nie chcę próbować ani walczyć. Stwierdziła że spróbuje mnie przekonać ale nic na siłę i jak chcę dawać butlę to ok, mama i dziecko mają być szczęśliwi. Pytałyśmy też o odwiedziny. Położna mówiła że potrafi do jednej sali przyjść 10 osób i że jak chcieli ograniczyć odwiedziny to rodzące miały pretensje. Także ten nie dogodzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 17:55   #878
czubasek20
Zakorzenienie

sylwuska a lekarz nie mowil Ci zeby dac sobie spokoj ze smarowanien brzucha skoro mialas skurcze ?

Tantum rosa mozesz sobie rozrobic w misce wiekszej i poprosty tylek tam wpakowac i pomoczyc. Ja tak robilam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:59   #879
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwuska co do irygacji to masz strzykawkę ?

Stary 2015-11-10, 18:01   #880
acapella
Zadomowienie

Fionka, ładne i praktyczne to wszystko

Sylwuska, na moje to napięta jest przeciwieństwem miękkiej, z tego wnioskuję, że Twoja szyjka jest ok

To z pessarem nie można ?? Jak wy wytrzymujecie?
Współczuję

Sylwuska, też nie mam opakowania na tantum rosa, wiem, że można w internetach np. w zsk, ale jeszcze przesyłka... Chociaż może zamówię coś tam na prezent dla mamy/siostry, muszę przemyśleć

Ten elancyl drogi
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:09   #881
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska a kupiłaś sobie gaviscon?

A co do tej szyjki to jesteś pewna ze napieta chodziło mu właśnie o szyjke a nie macice?
Tak Fionka, kupiłam dzięki za rady, dzisiaj będzie testowy wieczór oczywiście jak stałam przed farmaceutka, to całkowicie zapomniałam nazwę i zaczęłam się jakac, ze na refluks co na ga, no ale domyslila sie

Było tak, zeszlam z fotela, kazał się ubrać. Siadlam i coś zaczął pisać, więc pytam jak tam z moją szyjka, to odp że na tym etapie może być, zapytałam czy się nie skraca, to powiedział że jest napięta, no mówię Wam jedną wielką niewiadoma o co chodzi...

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię wyrzucać kosmetyków. Staram się tą pompkę odkręcać i wybierać nią, albo odwracam i ile się uda tyle wybiorę, ale jedna trochę zostaje :/

Szyjkę niech Ci sprawdzi, pewnie po 38 tc da Ci spokój bo wtedy to już może się skracać

Co do irygatora to nie pomogę, bo ja nigdy nie próbowałam ani tak ani czymś innym
Też wybieram tą pompka właśnie, ale słabo idzie, a ten plastik dosyć gruby, więc chyba Tz poproszę, żeby mi czymś rozcial to opakowanie.

Poproszę już w Białymstoku o ile sam lekarz nie będzie chciał sprawdzić, żeby ją obejrzał
Cytat:
A czemu masz zrobić irygacje?
A żebym to ja wiedziala? Nic nie powiedział po co to. Domyslalam, że mam może jakąś delikatną infekcje, bo kazał zrobić dzisiaj irygacje i przepisał mi jeszcze globulki doniczkowe Hexagyn, myślałam, że to jakieś właśnie przeciw bakteryjne czy coś, ale w domu zobaczyłam że to kwas hialuronowy z mlekowym, wiec to takie ochronne raczej.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
sylwuska a lekarz nie mowil Ci zeby dac sobie spokoj ze smarowanien brzucha skoro mialas skurcze ?

Tantum rosa mozesz sobie rozrobic w misce wiekszej i poprosty tylek tam wpakowac i pomoczyc. Ja tak robilam
Nic nie pytał i ja sama też nie mówiłam, że go smaruję, staram się bardzo długo tego nie robić i nie chciałabym jakoś rezygnować z tego, ale jeśli trzeba by bylo to trudno ;/

O dzięki za pomysł, tak zrobię ;P tylko ze w większej misce będzie mniejsze stężenie tego środka, bo wody więcej będę musiała nalać, no ale coś tam podziała

Stary 2015-11-10, 18:13   #882
kalusia87
Zakorzenienie

Sylwuska, jak trafiłam do szpitala to miałam szyjkę miękką i wiotką, jeśli masz napiętą, tzn że ci dobrze trzyma
Stary 2015-11-10, 18:18   #883
halwaya
Zakorzenienie

Lokalna położna do mnie dzwoniła, bo odwolalam dzisiejsza wizytę.. uznałam, że bez sensu skoro w poniedziałek byłam w Oxfordzie i tam mnie sprawdzili. Położna chciała wiedziec czy wszystko u mnie ok. Zdziwiłam się, ale mile to.

Fionka -.super prezent Ci zrobili. Naprawdę fajnie. Ja zanioslam ciasteczka a la pieguski własnoręcznie robione.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:20   #884
kalusia87
Zakorzenienie

Co do to my ostatnio tak tyci tyci przynajmniej TŻ miał trochę przyjemności pessar mam od połowy sierpnia, czyli poprzedni raz był pewnie lipiec/sierpień
Stary 2015-11-10, 18:21   #885
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska co do irygacji to masz strzykawkę ?
O kurczę, widzisz? Nie pomyślałam, super pomysł i tani, ehh szkoda, ze nie kupiłam, a w domu nie mam. No nic, albo zrobię tak jak napisała Czubasek, albo poczekam i zrobię za 2 dni dopiero.

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Fionka, ładne i praktyczne to wszystko

Sylwuska, na moje to napięta jest przeciwieństwem miękkiej, z tego wnioskuję, że Twoja szyjka jest ok

Współczuję rosi:

Sylwuska, też nie mam opakowania na tantum rosa, wiem, że można w internetach np. w zsk, ale jeszcze przesyłka... Chociaż może zamówię coś tam na prezent dla mamy/siostry, muszę przemyśleć

Ten elancyl drogi
No nie wiem, wtedy tego leku rozkurczowego pewnie by nie wypisał. Zobaczymy co mi w czwartek powiedzą

Jakbym wiedziała, że na coś mi się potem przyda to kupilabym, a tak jakoś mi szkoda tych 15 zł, no zobaczę jeszcze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 18:22   #886
Fionka_31
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny. Tez mi sie podoba. Zaskoczyli mnie aż sie wzruszylam. Ten komplecik jest na 68 wiec super bo na 56/62 nic juz nie potrzebuje.

Jutro wolne, ale się cieszę.

Czym będziecie myly podwozie po porodzie? Kupujecie jakies inne specjalne plyny do higieny?

Stary 2015-11-10, 18:37   #887
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję rosi:
Pessar jest płytko, jak zakładam globulkę to muszę uważać, żeby o niego nie zawadzić, także tego, nie bardzo się da

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Sylwuska, a może masz w domu jakąś małą butelkę z dzióbkiem? Bo w sumie ten irygator to coś w tym stylu
Stary 2015-11-10, 18:38   #888
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Czym będziecie myly podwozie po porodzie? Kupujecie jakies inne specjalne plyny do higieny?
Ja planuję Białym Jeleniem, no i jak coś to jeszcze tradycyjnie Lactacydem Plus

Cytat:
Współczuję
Ja pessar mam od niedawna, a zakaz seksu jeszcze przed połową ciąży. Na początku ciąży miałam zakaz, później było może 2 razy i tyle naszego w ciąży
Stary 2015-11-10, 18:45   #889
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Sylwuska, jak trafiłam do szpitala to miałam szyjkę miękką i wiotką, jeśli masz napiętą, tzn że ci dobrze trzyma
Heh no właśnie już na prawdę nic nie wiem, czyli wyglądałoby na to ze dobrze, ze jest napięta, a powiedział to tak, jakby nie było dobrze.

Cytat:
Dzieki dziewczyny. Tez mi sie podoba. Zaskoczyli mnie aż sie wzruszylam. Ten komplecik jest na 68 wiec super bo na 56/62 nic juz nie potrzebuje.

Jutro wolne, ale się cieszę.

Ja się nad tym nie zastanawiałam, mam facelle, on taki delikatny i myślałam, że nim będę się myla, ale jeśli Wy zapodacie coś ciekawego to pewnie pójdę za Wami ;P

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

KALUSIA mam tylko taka butelkę po wodzie z dziubkiem takim do picia, ale tego to chyba do środka nie wloze ewentualnie mam taką z atomizerem, ze mogłabym próbować napryskac tam do srodka, myślicie, że coś by dolecialo do srodka?

Co do my zakazu nie mieliśmy, ale rzadko w ciąży to robiliśmy, na początku ze się czułam, potem nie było jak się złapać, ostatnio na naszą rocznicę było, ale było jakoś tak dziwnie i nawet jakby boleśnie, ze mi jak mi, ale chyba Tz też nie było przyjemnie tak jak zawsze, myślę że ze strachu czy wszystko ok i jak daleko może się posunąć, ze od tamtej pory nic i już tak zostanie, bo teraz to całkiem się boję ;/ mimo że oboje bardzo chcemy, ale liczę na to ze po porodzie, po połogu, jakoś znajdziemy na to czas swoją drogą to tak trochę dziwnie będzie z małym dzieckiem w pokoju, myslalyscie o tym?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 18:51   #890
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwuska tez sie zastanawiałam jak tz da rade przy obecności malej. Jak przez chwile mieszkaliśmy u rodziców to nawet pies go rozpraszal i wywalal z pokoju i zamykam drzwi

Smialam sie ze będziemy kołyską lekko na przedpokój wyjeżdżać coby mala nie do konca byla w sypialni.

A i tez mamy plan "sprzedawać" dziadkom aby weekend razem spędzić ale to później zdecydowanie

Stary 2015-11-10, 18:53   #891
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Heh no właśnie już na prawdę nic nie wiem, czyli wyglądałoby na to ze dobrze, ze jest napięta, a powiedział to tak, jakby nie było dobrze.

Ja się nad tym nie zastanawiałam, mam facelle, on taki delikatny i myślałam, że nim będę się myla, ale jeśli Wy zapodacie coś ciekawego to pewnie pójdę za Wami ;P

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

KALUSIA mam tylko taka butelkę po wodzie z dziubkiem takim do picia, ale tego to chyba do środka nie wloze ewentualnie mam taką z atomizerem, ze mogłabym próbować napryskac tam do srodka, myślicie, że coś by dolecialo do srodka?

Co do my zakazu nie mieliśmy, ale rzadko w ciąży to robiliśmy, na początku ze się czułam, potem nie było jak się złapać, ostatnio na naszą rocznicę było, ale było jakoś tak dziwnie i nawet jakby boleśnie, ze mi jak mi, ale chyba Tz też nie było przyjemnie tak jak zawsze, myślę że ze strachu czy wszystko ok i jak daleko może się posunąć, ze od tamtej pory nic i już tak zostanie, bo teraz to całkiem się boję ;/ mimo że oboje bardzo chcemy, ale liczę na to ze po porodzie, po połogu, jakoś znajdziemy na to czas swoją drogą to tak trochę dziwnie będzie z małym dzieckiem w pokoju, myslalyscie o tym?

Szczerze mówiąc to ja się boję tego 'pierwszego razu' po porodzie
A co do dziecka... jak będzie spało sobie w łóżeczku to mamy kilka innych pomieszczeń w domu, żeby zresztą my rzadko to robiliśmy w sypialni

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-10, 18:54   #892
Fionka_31
Zakorzenienie

Co do pielęgnacji to myślałam o szarym mydle + tantum+ maść cicadrinina

Ale jestem.ciekawa co wy planujecie

Stary 2015-11-10, 18:55   #893
czubasek20
Zakorzenienie

Ja bede moczyc tylek w misce z tantum rosa po porodzie. A tak to szare mydelko tylko, najlepsze jednak.

sylwuska niemowlak sobue spi spokojnie wiec mozna chociaz ciekawie jest jak w trakcie sie obudzi i bedzie plakac.
Z dziecmi to juz jednak inaczej. Mniej spontanicznie, chyba ze dziadki wezma do siebie na noc to wtedy jest szal jak gimbaza. Bynajmniej my mamy takie akcje czasem.
Nawet jak dziecko ma.oddzielny pokoj to przeciez sypialni nie zamkniesz na klucz i dziecko moze Ci wejsc w kazdej chwili...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:56   #894
Ani_qa
Zakorzenienie

Właśnie takie leżące dziecko to jeszcze mniejszy problem. Gorzej jak już chodzi i może w każdej chwili wejść

Stary 2015-11-10, 18:57   #895
halwaya
Zakorzenienie

Czubasek.. niemowlak ci nie wejdzie do pokoju

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 19:00   #896
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
woda i szare mydło+ tantum rosa
Stary 2015-11-10, 19:00   #897
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska rozumiem.
Ja sobie z takimi typami radze nawalen pytan.
I nie odpuszczam.
A na jezyk tez nie choruje

A po co masz
Isc do 3 i 4? Poza tym mie martw sie tak ta szyjka, bo juz niewiele zostalo i mialam dluga wiec sie trxymaj tego co Ci mowi twoj gin.
sylwuska nie plucz on to zleca wszystkim :p olej trzymaj sie tego co mowi twoj gin.

Lenczewski zmierzy Ci szyjke usg dopochowowym. Spokojnie
Fajny gosc
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 19:01   #898
Ani_qa
Zakorzenienie

Tantum Rosa tak samo mam zamiar używać po porodzie

Stary 2015-11-10, 19:12   #899
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Wróciłam do.domu. Na izbie spedzialam 6,5 godziny. Dostałam kroplowke, zrobili badania i właściwie dr stwierdziła że na.oddziale nie zaproponują mi nic poza nospa i przeciwbólowymi. Ale.gdyby coś.się działo.mam.natychmiast wrócić.
Ja.myślę ze to.mięśnie mnie bolą od kręgosłupa bo ciągle kaszle. Bo wyniki by cokolwiek.pokazały. Zastojow w nerkach nie.ma.

Ale wiecie co zrobiłam??? Zsikalam ojcu siedzenie w.aucie. Złapał mnie kaszel, ból tej niby nerki i siku i nie ogarnelam. Biedny myślał że żartuje jak.mu powiedziałam ale już wie ze mówiłam poważnie hehhe ależ zadowolony. Hehe
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 19:13   #900
arisah
Raczkowanie

co do podmywania, to poprzednio położna radziła żeby używać tego samego co dotychczas bo sprawdzone, a coś nowego mogłoby nas uczulić, podrażnić i zrobiłoby się nieprzyjemnie, więc tak też zamierzam uczynić i teraz

aaa no i tantum rosa też polecała
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości