![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kalusia też ma założony pessar, nawet dłużej ode mnie, więc też długo pewnie nie... Cytat:
![]() Ja nie mogę też tego Palmersa do końca wycisnąć, staram się jak najwięcej ale końcówka zawsze zostaje ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Ja mam nadzieję, że przynajmniej ten Elancyl ładnie wybieli i może płytsze będą te, które się pojawiły. Na udach i pośladkach się spodziewałam. A na brzuchu to podejrzewam (o ile nie pojawią się inne), że mógł się pojawić przez tą bliznę, którą mam, bo akurat na niej jest.
![]() |
#873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed szpitalem też już 2 razy smarowalam, a teraz znowu nie mogę się zmobilizowac, w ogóle jak wróciłam to mialam bardzo wrażliwy brzuch, bo ostatniego dnia pielęgniarka tak szturchala mnie po brzuchu, żeby Mała się ruszala, aż mnie to bolalo ;/ Cytat:
![]() No właśnie ja też nie mogę i to dosyć sporo zostaje go na dole, a ja nie lubię tak wyrzucac kosmetyków ;/ Pisałam ostatnio, ze mi się siara zatrzymala i od jakiegoś czasu ani kropli, to już to odwołuje, chyba zaczyna wracać do normy, bo dzisiaj już i czuje i widzę, że stanik mam popełniony, więc pewnie antybiotyk tak na mnie działał, jak to któraś z Was do tego doszła ![]() Napiszcie mi co zrobić z tym Tantum Rosa, jak nie mam tego irygatora to nici z plukania? Bo nie wiem czy można to jakoś zastąpić ;/ Jeśli nie, to po jutrzejszym świecie muszę się wybrać i kupić, szkoda, ze tylko na raz, a to spore jest, bo kiedyś miałam, no ale może się przyda na kiedyś jeszcze... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska a kupiłaś sobie gaviscon?
A co do tej szyjki to jesteś pewna ze napieta chodziło mu właśnie o szyjke a nie macice?
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjkę niech Ci sprawdzi, pewnie po 38 tc da Ci spokój bo wtedy to już może się skracać ![]() Co do irygatora to nie pomogę, bo ja nigdy nie próbowałam ani tak ani czymś innym ![]()
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
A czemu masz zrobić irygacje?
#877 |
Zakorzenienie
|
FIONKA bardzo fajny prezent
nam dziś położna na Sr mówiła że zamiast psikania można robić sobie okłady albo psikać też oceteniseptem Właśnie skończyłam zajęcia. Dziś było o połogu, baby bluesie, odwiedzinach i trochę takiego wstępniaka o karmieniu piersią. I na sam koniec położna mówi do mnie: Pani to ma taką niewyraźną minę jak o tym karmieniu mówię a ja do niej: Bo temat karmienia piersią to dla mnie ciężka sprawa jest. Oczywiście się śmiejemy. A ona: Niech się pani nie nastawia na kłopoty, będziemy próbować i walczyć. A ja do niej: Tylko ja chyba nie chcę próbować ani walczyć. Stwierdziła że spróbuje mnie przekonać ale nic na siłę i jak chcę dawać butlę to ok, mama i dziecko mają być szczęśliwi. Pytałyśmy też o odwiedziny. Położna mówiła że potrafi do jednej sali przyjść 10 osób i że jak chcieli ograniczyć odwiedziny to rodzące miały pretensje. Także ten nie dogodzi
#878 |
Zakorzenienie
|
sylwuska a lekarz nie mowil Ci zeby dac sobie spokoj ze smarowanien brzucha skoro mialas skurcze ?
Tantum rosa mozesz sobie rozrobic w misce wiekszej i poprosty tylek tam wpakowac i pomoczyc. Ja tak robilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska co do irygacji to masz strzykawkę ?
#880 |
Zadomowienie
|
Fionka, ładne i praktyczne to wszystko
![]() Sylwuska, na moje to napięta jest przeciwieństwem miękkiej, z tego wnioskuję, że Twoja szyjka jest ok ![]() To z pessarem nie można ![]() ![]() Współczuję ![]() Sylwuska, też nie mam opakowania na tantum rosa, wiem, że można w internetach np. w zsk, ale jeszcze przesyłka... Chociaż może zamówię coś tam na prezent dla mamy/siostry, muszę przemyśleć ![]() Ten elancyl drogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Było tak, zeszlam z fotela, kazał się ubrać. Siadlam i coś zaczął pisać, więc pytam jak tam z moją szyjka, to odp że na tym etapie może być, zapytałam czy się nie skraca, to powiedział że jest napięta, no mówię Wam jedną wielką niewiadoma o co chodzi... Cytat:
Poproszę już w Białymstoku o ile sam lekarz nie będzie chciał sprawdzić, żeby ją obejrzał ![]() A żebym to ja wiedziala? Nic nie powiedział po co to. Domyslalam, że mam może jakąś delikatną infekcje, bo kazał zrobić dzisiaj irygacje i przepisał mi jeszcze globulki doniczkowe Hexagyn, myślałam, że to jakieś właśnie przeciw bakteryjne czy coś, ale w domu zobaczyłam że to kwas hialuronowy z mlekowym, wiec to takie ochronne raczej. Cytat:
O dzięki za pomysł, tak zrobię ;P tylko ze w większej misce będzie mniejsze stężenie tego środka, bo wody więcej będę musiała nalać, no ale coś tam podziała ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska, jak trafiłam do szpitala to miałam szyjkę miękką i wiotką, jeśli masz napiętą, tzn że ci dobrze trzyma
![]()
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Lokalna położna do mnie dzwoniła, bo odwolalam dzisiejsza wizytę.. uznałam, że bez sensu skoro w poniedziałek byłam w Oxfordzie i tam mnie sprawdzili. Położna chciała wiedziec czy wszystko u mnie ok. Zdziwiłam się, ale mile to.
Fionka -.super prezent Ci zrobili. Naprawdę fajnie. Ja zanioslam ciasteczka a la pieguski własnoręcznie robione.
#884 |
Zakorzenienie
|
Co do
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
O kurczę, widzisz? Nie pomyślałam, super pomysł i tani, ehh szkoda, ze nie kupiłam, a w domu nie mam. No nic, albo zrobię tak jak napisała Czubasek, albo poczekam i zrobię za 2 dni dopiero.
Cytat:
![]() Jakbym wiedziała, że na coś mi się potem przyda to kupilabym, a tak jakoś mi szkoda tych 15 zł, no zobaczę jeszcze. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Tez mi sie podoba. Zaskoczyli mnie aż sie wzruszylam. Ten komplecik jest na 68 wiec super bo na 56/62 nic juz nie potrzebuje.
Jutro wolne, ale się cieszę. Czym będziecie myly podwozie po porodzie? Kupujecie jakies inne specjalne plyny do higieny?
#887 |
Zakorzenienie
|
Pessar jest płytko, jak zakładam globulkę to muszę uważać, żeby o niego nie zawadzić, także tego, nie bardzo się da
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Sylwuska, a może masz w domu jakąś małą butelkę z dzióbkiem? Bo w sumie ten irygator to coś w tym stylu
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pessar mam od niedawna, a zakaz seksu jeszcze przed połową ciąży. Na początku ciąży miałam zakaz, później było może 2 razy i tyle naszego ![]() ![]()
![]() |
#889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- KALUSIA mam tylko taka butelkę po wodzie z dziubkiem takim do picia, ale tego to chyba do środka nie wloze ![]() Co do ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska tez sie zastanawiałam jak tz da rade przy obecności malej. Jak przez chwile mieszkaliśmy u rodziców to nawet pies go rozpraszal i wywalal z pokoju i zamykam drzwi
![]() Smialam sie ze będziemy kołyską lekko na przedpokój wyjeżdżać coby mala nie do konca byla w sypialni. A i tez mamy plan "sprzedawać" dziadkom aby weekend razem spędzić ale to później zdecydowanie
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do dziecka... jak będzie spało sobie w łóżeczku to mamy kilka innych pomieszczeń w domu, żeby ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Co do pielęgnacji to myślałam o szarym mydle + tantum+ maść cicadrinina
Ale jestem.ciekawa co wy planujecie
#893 |
Zakorzenienie
|
Ja bede moczyc tylek w misce z tantum rosa po porodzie. A tak to szare mydelko tylko, najlepsze jednak.
sylwuska niemowlak sobue spi spokojnie wiec mozna ![]() Z dziecmi to juz jednak inaczej. Mniej spontanicznie, chyba ze dziadki wezma do siebie na noc to wtedy jest szal jak gimbaza. Bynajmniej my mamy takie akcje czasem. Nawet jak dziecko ma.oddzielny pokoj to przeciez sypialni nie zamkniesz na klucz i dziecko moze Ci wejsc w kazdej chwili... |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Czubasek.. niemowlak ci nie wejdzie do pokoju
![]()
#896 |
Zakorzenienie
|
woda i szare mydło+ tantum rosa
#897 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska rozumiem.
Ja sobie z takimi typami radze nawalen pytan. I nie odpuszczam. A na jezyk tez nie choruje ![]() A po co masz Isc do 3 i 4? Poza tym mie martw sie tak ta szyjka, bo juz niewiele zostalo i mialam dluga wiec sie trxymaj tego co Ci mowi twoj gin. sylwuska nie plucz ![]() Lenczewski zmierzy Ci szyjke ![]() Fajny gosc |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Rozeznanie
|
Wróciłam do.domu. Na izbie spedzialam 6,5 godziny. Dostałam kroplowke, zrobili badania i właściwie dr stwierdziła że na.oddziale nie zaproponują mi nic poza nospa i przeciwbólowymi. Ale.gdyby coś.się działo.mam.natychmiast wrócić.
Ja.myślę ze to.mięśnie mnie bolą od kręgosłupa bo ciągle kaszle. Bo wyniki by cokolwiek.pokazały. Zastojow w nerkach nie.ma. Ale wiecie co zrobiłam??? Zsikalam ojcu siedzenie w.aucie. Złapał mnie kaszel, ból tej niby nerki i siku i nie ogarnelam. Biedny myślał że żartuje jak.mu powiedziałam ale już wie ze mówiłam poważnie hehhe ależ zadowolony. Hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
co do podmywania, to poprzednio położna radziła żeby używać tego samego co dotychczas bo sprawdzone, a coś nowego mogłoby nas uczulić, podrażnić i zrobiłoby się nieprzyjemnie, więc tak też zamierzam uczynić i teraz
aaa no i tantum rosa też polecała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.