|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
A czemu sosu nie? Ja zrezygnowalam z rzeczy wzdymajacych , duzek ilosci nabialu i bialego pieczywa
Szpinak jadlam z Inga w ciazy i przy KP kilogramami i nic jej nie bylo a teraz sama by jadla tylko szpinak z makaronem O wlasnie nalozylam sobie placente mam nadzieje ze bede systematyczna... tylko te ampulmi sa bardzo nie wygodne jak myslicie czy jak przeleje te ampulki to buteleczki z psikaczem to cos sie stanie jakos sie utleni dzialac nie bedzie? Moje dzieci spia <3 jedna z prawej druga z lewej i nie mam jak wstac ale nie marudze bo chociaz mam wymowke aby nie sprzatac Jeszcze trzeba na zakupki jechac jutro cos na obiadek zrobic zupka jakas i placki po wegiersku mmm ale czas lesi Nel ma jutro 4 tygodnie :O Rosnie jak szalona zaraz 62 nedzie nosic Inga tyle nosila jak miala z 4 msc :P
|
#3422 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I się jednak z tym muszę zgodzić i pogodzić: dwa dni jedzenia ściśle wg. diety i co? Jest 16:00 a Maks juz sie zaczyna prężyc Także mam w dooopce te wszystkie psychodiety. Bede jesc jak wczesniej czyli unikac wzdymającego, smażonego i ostrego, bo kolki i tak beda.Rozmawialam jeszcze z matka i ponoc ze mna by,o to samo, kolki od poczatku (za to wczesniej sie skonczyly), przy czym od urodzenia podawala mi herbatke z kopru, dzieki czemu trwaly w ciagu doby gora 2-3h. A nie od popoludnia do polowy nocy ![]() Poza tym podawala mi ją ze szczyptą czystej glukozy zebym chętniej pila. Patrząc więc na to, ze przeżylam to i 26lat mam sie calkiem dobrze, zrobilam to samo, Maks przed chwila wypil duszkiem 30ml herbatki i usnąl jak zabity. Ciekawe na jak dlugo ale widac ze mu pomoglo. Cytat:
Troche jak dla koksiarza ![]() Cytat:
|
|
#3423 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
A u nas dziś będą goście, a młoda od rana jest marudna...boję się jak jeszcze na gości zareaguje :/ Dobrze że to nie będą ludzie "daj dzieciaczka na rączki" :/
No ale z chłopa pomocy pewnie dziś nie będę miała, po ostatnich nocach jest tak wykończony, że pewnie wypije dwa drinki i padnie i nie dobudzę go do rana ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#3424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mnie położna na pierwszym spotkaniu opieprzyła, że na śniadanie jadłam jajecznicę i kanapkę z pomidorem to ją olałam i więcej sie z nią nie spotkałam Cytat:
|
||
|
|
|
#3425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale z tym koniec i jutro zrobie i tak ![]() A do szpinaku dajesz troszke czosnku czy nic? Bo jakos tak nie moge sobie wyobrazic smaku bez ![]() Cytat:
Właśnie lula po herbatce juz 40min Cytat:
Trudno, trzeba przeczekac te kolki. Moge jedynie probowac mu ulzyc i sama starac sie nie oszalec ze zmeczenia przy kolejnych nieprzespanych nocach ![]() Co do poloznej, to ta moja ogolnie jest bardzo fajna, dostalam na nia namiar z polecenia a z dieta wyskoczyla dopiero jak zapytalam co sadzi o podaniu Maksowi kopru wloskiego na ten brzuszek. I mowila, ze ogolnie sa dzieci przy ktorych mozna wszystko jesc ale sa takie bardzo wrazliwe i trzeba diete, ale z samą dieta to już troche odpłynela
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Z innej beczki. Czy któraś z Was zgłębiała temat wydłużonego urlopu rodzicielskiego od 2016 ? Czy my się będziemy na to łapać czy nie bardzo ? Tak to jest opisane w artykułach że nie kumam a nie mam czasu zgłębiać tematy - może mamy to jakaś znawczynię prawa pracy ?
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.rodzicielski.gov.pl/aktualnosci
|
|
|
|
|
#3428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Pasztetnik mojej Gabi pomogl ten Lakcid. Przestala sie tak prezyc i cierpiec niemilksiernie przy baczkach i kupkach to nie zadne faszerowanie, bo to zywe kultury bakterii i bierze maluch 10 dni raz dziennie a nie caly czas juz pisalam na FB chyba ze moja polozna nawiedzona na kp i ogolnie wszytstko naturalnie a to polecila wiec to raczej nic zlego dzis 4 dzien bierze i serio widze poprawe. Pierdzioszki ida bez mordowania Jej uciskaniem nozkamj brzuszka itd. No ja tylko pisze jak u nas jest jak na razie super sie sprawdza. Jak na razie...![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
A Ty tez bedziesz jadla placka po wegiersku? Nie boisz sie ze to smazone i celula czosnek? Jak bym zjadla aaaaa ale sie boje Kurde tak zauwazylam wczesniej ze jak zjadlam groszek to na nastepny dzien Gabi sie meczyla a znowi jak pozniej jadlam same dozwolone rzeczy przez moja nawiedzona polozna to i tak sie w ktorys dzien meczyla wiec stwierdzilam ze to nie byl ten groszek pewnie tylko po prostu sie meczyla ale jednak nie mam odwagi z ta cebula:/ a ja tak lubie cebule eh
|
|
#3429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze jak zjesz teroche to dziecko nie poczuje ![]() Cytat:
jedna cebula nie zaszkodzi jadlam juz spagetti z cebulka i bylo ok
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to chyba nie od diety zależy..ja ost zaczęłam się ograniczać ze względu na brzuch małej ale i tak nic to nie dało.
A dziś m się aż,słabo zrobiło Trzrba jeść bo na prawdę siły będzie brak, a najgorsze to ze nieraz czaś brak wiec chociaż zjeść trzeba konkretniej. U nas na brzuszek najlepsze spanie u mnie na brzuxhu, już ponad godzinę tak leży i ani za kwili, a po odlozeniu było by jeczenie wiec na razie leży u nas brzuszek boli z rana, a potem po 14 się zaczyna..
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Kubuś ma kiepski dzień, trudno mu się zasypia nawet w kokonie ciasnym, ryczy rozdzierająco
![]() *** Laski, czy mówiąc "kochanie, wyglądasz na bardzo zmęczoną" mąż ma na myśli, że wyglądam jak zombie?
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja daję Nan HA i póki co odpukać młody nie ma kolek i praktycznie po każdym jedzonku kupka więc się nie męczy
![]() Byłam dzisiaj u mnie położna. Z ważniejszych rzeczy to mówiła jak karmię mm dawać dziecku wodę, czyli sprawdziło się to co mój mąż wyczytał. Mówiła że mm jest ciężkie i najlepiej po jedzonku dać trochę dziecku wody. No i młody ma uczulenie na pampersy ..... Zmieniłam na DADA Dziewczyny po cc, czy Was też tak boli kręgosłup ?? Mnie najbardziej między łopatkami ciągle pobolewa ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Położna kazała mi obserwować małego sutki są białe.. mówiła że to syndrom... ale nie pamiętam czego ;/ Może któraś coś wie co to może być ?? ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Jakoś boję się spać z dzieckiem, żebym nic maleństwu nie zrobiła. No i skończyło się na butelce..
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-11-10 o 20:16 |
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
MAGGIE ja pisalam juz nie raz ze mnie tak kregoslup boli. Teraz tez i bark przy okazji:/
|
#3434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
Maggie mnie tak bolały krzyże po cc teraz już mnie nie bolą ale między lopatkami mnienie bolało w ogole. Mi położna mowila ze dałam mlodej jakieś hormony bo miała duże sutki ale nic nie mówiła żeby cokolwiek z tym robić
|
#3436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie po cc z Inga plecy bola caly czas w jakos 4msc po musialam dostawac zastrzyki w kregoslup bo mi cos strzelilo ze ruszyc sie nie moglam. Teraz tez boli jak porobie za duzo :/ czasami czuje sie jak 70 latka przez plecy...
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle zawsze przewijam przed jedzeniem by później juz nim nie tarmosić by nie poulewał |
|
|
|
|
#3439 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Mam ten sam problem co MALA bo u mnie praktycznie zawsze po jedzeniu jest kupka albo 2 w 1 ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
Ona jest zdatna do użytku jedynie przez 15 minut. Ja niedługi tez się zabieram za włosy
|
|
|
#3440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3441 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No, jakoś przeżyliśmy wczorajszą imprezę, młoda co prawda nie schodziła mi z rąk i mam dziś zakwasy że omg, no ale jeśli dzięki temu się czuła bezpieczniej, to co zrobić...
Potem miała lekki problem z zaśnięciem, ale jak już się nam udało, to spała ładnie cztery godziny i po karmieniu padła od razu, teraz już ładnie śpi czwartą godzinę. Była u nas jej przyszła koleżanka ze szkolnej ławki starsza o 7 miesięcy Nasza przy tamtej to taka kruszyneczka...jeszcze zawsze jak mam ją na rękach to podkurcza nóżki, więc już w ogóle maleństwo totalne Aj, z jednej strony nie mogę się doczekać kiedy moje dziecko zacznie siedzieć, gaworzyć, udzielać się intensywnie w towarzystwie, ale z drugiej...trzeba się nacieszyć maleństwem póki można ![]() No i jestem pełna podziwu dla swojego lubego, jak zawsze po alkoholu śpi jak zabity, tak dziś w nocy zrywał się na baczność na najmniejszy kwik młodej Wiadomo, zajmować się nią mu nie pozwoliłam, nie będzie pijok mi dziecka brał na ręce, wózek mu tylko wolno było potrzymać ale jestem pod wrażeniem, myślałam że tylko matkom się tak czujność wyostrza ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Mnie też włosy lecą, ale mam wrażenie że mocno leciały tylko przez 3 dni, teraz to już wypadają tak...normalnie Zawsze mi ich sporo leciało, bo ogólnie sporo ich mam. Teraz mam rozkminę czy farbować, czy przypomnieć sobie jak wygląda mój naturalny kolor
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja wlasnie tez tak mysle czy nie wrocic do natury bo jak zobaczylam czuprynke Nel jakie ma piekne a wlasnie ja mam taki kolor to zachcialo mi sie zdrowych lsniacych wlosow ... teraz mam niby zdrowe ale krusza mi sie przy karku i mam takie odrastaja kikuty
![]() Nie bede za bardzo narzekac na noc bo wiem jak macie okropnie czasami ale o 5 rano zaczelam karmic, Nel walnela kupke no to przebralam... to sie ulalo i mokra pizamka przebieranie, troche cyca na sen i sie kreci patrze a jej siuski wyciekly z pampka i znowu cala mokra i znowu przebieranie :/
|
#3443 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja mam o tyle problem, że się farbowałam na blond, a wiadomo jak ciemny odrost wygląda...ale jak tak patrzę na ten który już mam i widzę swój kolor, to dumam czy by nie skorzystać z okazji, że już mam odrost większy niż zwykle
i spróbować to przeżyć ![]() Szkoda że nie da się pofarbować włosów nie ruszając odrostów...znaczy da się, ale nie znajdę nikogo kto by się tego podjął ![]() O tak, przebieranie...ja o 23 wstawiłam pralkę, bo moje dziecko podsumowało imprezę kupą z wyrzutni rakietowej
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ja tylko na chwilę z pytaniem do Oliath, jak długo stosowałaś tribiotyk na brodwakę i ile razy dziennie??? odciągałaś pokarm z tej piersi czy myłaś przed podaniem Kubusiowi??? moja trochę się podgoiła, ale ta rana ma już ponad dwa tygodnie i trochę się ropy wylewa, więc połozna zaleciła ten tribiotyk, że się może szybciej zagoi... ale szczerze powiedziawszy mimo sporego bólu przy przystawianiu małej wolałabym ją dalej tą piersią karmić...
a jak moja ma problemy z kupkami to tez jej ta herbatka z kopru włoskiego pomoże?!?!?!?! ile tego dawać????? |
|
|
|
#3445 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Daisy, jak jest ropa to niech Cię ręka boska broni przed karmieniem.
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po ciężkiej nocy...
Byliśmy wczoraj na szczepieniu i mały trochę to odchorował. Gorączkował ,marudził i ogólnie mu było źle więc praktycznie całą noc spędził na moich rękach.Na ojca się pogniewał bo to On go trzymał jak był kłuty.W ogóle to się pochwalę że mój żarłok podwoił masę urodzeniową i waży teraz 4650 gram,trochę się zdziwiłam jak to usłyszałam bo w dalszym ciągu wydaje mi się taki mały i kruchy no ale waga nie kłamie. W związku z tym odrzucam moją teorię jakoby się nie najadał i jak na razie chowam mm i butlę daleko w szafie i dzielnie karmię cycem.
|
#3447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też lecą kłaki, a takie były piękne!!! Elve ja sobie zdjęłam kolor Elgonem w domu - na 2 raty - po tym, jak fryzjer powiedział (w renomowanym salonie!!! oraz że barwienie henną to jakieś 4 h zabawy z kupą na głowie i kolejne 2 h spłukiwania i rozczesywania ![]() No ale Ty elgonem nie zdejmiesz koloru utlenionego ale trzymam kciuki za powrót do kolorku własnego, najwyżej się przemęczysz z naturalnym ombre ![]() Cytat:
2. za każdym razem gdy ściągnęłam mleczko 3. myłam wodą z mydłem przed odciąganiem 4. ja na początku sciągałam, potem przyszła do nas położna i kazała NORMALNIE KARMIĆ jeśli ból pozwoli, ale mi nic nie leciało z tego ropnia, nic się nie wylewało, tylko potwornie bolesna grudka nabrana była. Jeśli się wylewa, to nie karm na razie, kochana. Zalecz. I gdyby do mleczka odciągniętego się dostała ropa, to też musisz wylać . Smaruj, myj mydłem przed sciąganiem, dużo wietrz, możesz powoli podsuszać takim proszkiem do kupienia w aptece - DERMATOL http://alejka.pl/458-dermatol-proszek-2g.html - odkaża i suszy w oczach A jak się tylko przestanie sączyć/ wylewać, to możesz karmić ![]() Cytat:
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
AgatkaSz jakiej firmy Masz ta płacenie?Bo zamierzam zakupić bo pierwszy raz słyszę tu od Was i płacenie a podregenerowalabym moje wiorowate wlosy
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście to?...
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ch,185097.html
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Placente miało być eh ten telefon
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

Także mam w dooopce te wszystkie psychodiety. Bede jesc jak wczesniej czyli unikac wzdymającego, smażonego i ostrego, bo kolki i tak beda.

ja też nie wierzę, że to dieta, ale rozumiem Twój strach. A co gdybyś po konsultacji z lekarzem spróbowała nutridrinków na przykład?... są pyszne i wysokoodżywcze
Troche jak dla koksiarza
no i odpadł nam pępuszek

oraz że barwienie henną to jakieś 4 h zabawy z kupą na głowie i kolejne 2 h spłukiwania i rozczesywania