|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
Wygrazanie się, że nie chciałabys mi tego powiedzieć wcale nie jest meliniarskie XD. Boże dziewczyno uspokoj się, to tylko internet XD
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
BAN stały
|
Czego Tobie bym nie chciała powiedzieć?
Dobra ale trzeba być Pffe żeby powiedzieć komuś kto stracił ciążę, że pewnie jest 15 latką, która się wyskrobała -_- |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Konto usunięte
|
To był Twój cytat, a nie ze miałabyś mnie cos mówić. Trzeba być tobą, żeby się wygrazac w internecie i ostrzegac, że nie będzie się spokojnym. Ogarnij się, bo to też ładna patologia, której to forum nie toleruje. A jak ci posty Pffe nie pasują to zgłaszaj, a nie zachowujesz się jak gimbusiara z nizin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Konto usunięte
|
Mascarpoone, wczoraj juz wychodzilas z wątku, podobno, dluga droga do drzwi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez MalarskiSen Czas edycji: 2015-11-04 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |||
BAN stały
|
Cytat:
A ze mną tak, wytrzymuje i to nie ja mam ból w necie. Już mówiłam, chętnie Ci powiem prosto w twarz. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() To Ty masz problem i to TYLKO CIEBIE na tym forum nikt nie może zdzierżyć ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja
Wszystkie posty nie na temat (wycieczki personalne chociażby) będą usuwane z odpowiednia nagroda punktowa. Melise proponuje wypić.
Chyba ze mam czasowo, w ramach uspokojenia nerwów zamknąć wątek? Wriccie di tematu, ale KULTURALNIE.
![]() |
#4239 |
Konto usunięte
|
Wiecie czym się różni twórcza dyskusja od zwykłej dyskusji? Twórcza jest nastawiona n rozwiązanie problemu, zwykła na gdybanie i przerzucanie się wyzwiskami. Proponuję przeczytać i przyswoić sobie zasady twórczej dyskusji, po czym wrócić na wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2015-11-04 o 18:22 Powód: ciach wycieczki personalne + OT |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;53346194]Jest mi z tym bardzo wszystko jedno. Jeszcze wyborami wiedziałam, że nie można się nastawiać na usuwanie jakiejkolwiek ciąży w Polsce. Wprowadzanie takich zakazów jest guano warte, bo Polska ma dookoła państwa z legalną aborcją na życzenie. Z góry jest wiadome, że taki zakaz dotknie tylko ludzi niezaradnych i bez kasy.[/QUOTE]
Nawet jeśli ogólny dostęp będzie to za taką samą kasę bo lekarze będą się powoływać na klauzulę sumienia. Skoro tabletki po mogą odmówić to i aborcji farmakologicznej odmówią + cena leków, które pacjentka musi kupić z własnej kieszeni. Wniosek taki, że realnie patrząc nie zmieni się nic. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Edit : tak jak na początku wątku jedna z wizażanek wspomniała a co mnie samej wcześniej się pomyliło (zwracam honor Zakonnej) przecież kobieta nie odpowiada karnie za aborcję tylko lekarz, w naszym kraju też jesteś w stanie ją przeprowadzić tylko wcześniej musisz dobrze poszukać lekarza, który się tego zabiegu podejmie i przy aborcji legalnej byłby ten sam problem, tak samo jaki mają dziś kobiety przy legalnej możliwości przerwania ciąży z powodu znaczących uszkodzeń płodu czy zagrożenia, życia ich samych. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Konto usunięte
|
Taki wątek - etycy podnoszą głos, że jeśli wprowadzono by sztuczną macicę do powszechnego użytku to kobieta chcąca abortować powinna być zmuszona do przedwczesnego porodu z odebraniem płodu (czyli swego rodzaju aborcja ale przeżyciowa) i inkubowaniem w sztucznej macicy, bo skoro można go (płód) - niezależnie od decyzji o aborcji kobiety - uratować, to trzeba. Co sądzicie na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Konto usunięte
|
Zaleszczotku
mamy dywagować o tym co jest w sferze dywagacji? doobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: poza tym gdyby taka macica istniała to sądzę, że zarodek ludzki w ogóle nie rozwijałby się w żadnej kobiecie, bo i po co. Tutaj środowisko ściśle kontrolowane, większa pewność, że dziecko urodzi się zdrowe itd.
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2015-11-10 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Konto usunięte
|
Bioetyka przede wszystkim...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Konto usunięte
|
Taka metoda byłaby raczej dosyć kosztowna i dająca mniejszą przeżywalność, niż naturalna ciąża. Wątpię, by stała się totalną normą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To czyste sf niestety.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zadomowienie
|
Na początku: na pewno. Później wraz z rozwojem technologii pewnie przeżywałoby coraz więcej zarodków. Na początku korzystaliby z tej opcji bogaci, później z czasem coraz biedniejsi aż w końcu wszyscy. Ale to nie za naszego życia coś mi się zdaje.
#4250 |
Konto usunięte
|
A która kobieta chciałaby się narażać na ryzyko porodu jeżeli miałaby taka alternatywę? Chyba żadna - o ile byłoby ją na to stać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4252 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, pierwszy krok to wymyślenie 100% pewnej metody antykoncepcji i na tym wielu by skorzystało.
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2015-11-10 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
BAN stały
|
Testy na posiadanie dziecka. I slowo "patologia" znikneloby ze slownika *.*
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zadomowienie
|
Teraz tak, ale tendencja idzie ku poprawie możliwości medycyny, a co za tym idzie wydłużeniu życia. Coraz wyższa przeżywalność wcześniaków, ludzi może i będzie tyle samo, ale będą żyć dłużej. A następni będą się wciąż rodzić. I za 150-300 lat będzie problem. W Chinach już jest.
Wg mnie (i z tego, co wiem nie tylko) świat kiedyś się zmierzy z takim problemem.
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2015-11-10 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że wszystko zmierza na świecie w stronę technokracji i jakiejś formy nowego niewolnictwa. Demokracja nie jest w tej chwili w stanie opierać się potędze ekonomii i jeśli szybko tego nie zrobi to wyladujemy w świecie rzadzonym przez korporacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Konto usunięte
|
To o czym mówicie, wygląda mniej więcej tak, że ''za dużo'' ludzi jest w krajach rozwijających się, natomiast kraje wyżej rozwinięte prowadzą bardziej konsumpcjonistyczną gospodarkę, bardziej wyniszczając środowisko i marnując jego zasoby, niż te bogate w ludność kraje rozwijające się. Nie ma takiej możliwości, by wszyscy ludzie na świecie, przy tylu miliardach, mieli tak samo dobre warunki, jak choćby my tu w Polsce, nie ma tylu zasobów. Możemy dalej niszczyć środowisko w celu ich zdobywania, ale wówczas szybciej przestanie ono wystarczać na zaspokajanie ''wyższych potrzeb''. Można mówić o poprawie warunków w różnych, biednych krajach, ale często ''fizycznie niemożliwe'' jest ich poprawienie przy takiej liczbie ludności w obu Amerykach czy Chinach i Indiach oraz przy takim konsumpcjonizmie jaki panuje w Europie czy USA. Obok przeludnienia największym problemem jest konsumpcjonizm w wielu krajach. Coś paskudnego i z czym w skali siebie samego staram się walczyć.
Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-11-11 o 01:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
BAN stały
|
A tak ogólnie, to co Was interesuje przeludnienie? Za naszego życia do tego nie dojdzie. Tak serio pytam. Przejmujemy się tym, co wydarzy się za X lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przemawia do mnie takie podejscie do zycia i innych ludzi, jesli mam wybor wole innym, tak, obcym osobom, ktorych nigdy na oczy nie zobacze, nie utrudniac zycia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.