Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-10, 21:44   #931
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Sylwuska bardzo fajny lekarz
Ale kazal mi sie klasc do spzitala bez sensu takze wiesz
Ale ty bezproblemowa to powinno byc oki
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 21:46   #932
halwaya
Zakorzenienie

Mervie - najwyzej jak juz sie trafi 26'ty to odczaruje ci datę ja sama nie wiem kiedy u mnie się rozkreci.. Czy 21 czy 22.. Już mi wszystko jedno.. TŻ i tak ma przeczucie, że będzie wcześniej.. Nawet już nie chce drinkowac w razie W

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 21:51   #933
limonka_86
Zadomowienie

Sylwuska elancyl kupowałam ostatnio w aptece Gemini przy okazji większych zakupów

Widzę ze tu juz kolejki do rodzenia ustawiacie ja też się mogę gdzieś tam wepchac między Was mimo że nie cc;-) ale czuje ze moja mała juz chce ten świat zobaczyć

Teraz czuję jakieś takie nie za przyjemne klucie/szczypanie w bozenie nie wiem czy to juz skorcze jakieś czy juz mi całkiem szyjka pada ostatnio była skrócona ale jeszcze zamknięta ale to było w środę tydzień temu wiec teraz różnie może być:/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 21:55   #934
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
MERVIE co takiego znowu mój słownik napisal?
Zapytałaś czym możesz przeprowadzić irytację pochwy :p

Mervie- aaaa..2 tygodnie! To Ty jako trzecia się rozpakowujesz!

No ta lodzia przesadziła, ale dla świętego spokoju wybrałam coś innego:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 22:00   #935
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Nononono. Mamuśka szykuj się!
szykuję się! właśnie się zabieram za wyprawkę

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mervie - najwyzej jak juz sie trafi 26'ty to odczaruje ci datę ja sama nie wiem kiedy u mnie się rozkreci.. Czy 21 czy 22.. Już mi wszystko jedno.. TŻ i tak ma przeczucie, że będzie wcześniej.. Nawet już nie chce drinkowac w razie W
ja muszę mojemu o tym drinkowaniu też wspomnieć, żeby przez przypadek żadnego kuku nie było
dziś już mu też powiedziałam, że w ostatni nasz weekend we dwoje nie chcę nikogo w domu widzieć, bo mam zamiar nie wychodzić z łóżka
a już były głosy, że znajomi przyjadą nas odwiedzić- sztuk 6. Może jestem zła, ale ni chooya, ja chcę mieć spokój, tym bardziej na dwa dni przed szpitalem...
teraz jeszcze się podśmiewam z przerażenia, ale podejrzewam że za jakiś tydzień to zostanie mi samo przerażenie.
Dziś sobie uświadomiłam, że ja nic nie wiem o takich małych dzieciach i od razu kolejna myśl, że przecież sobie nie dam rady.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Zapytałaś czym możesz przeprowadzić irytację pochwy :p

No ta lodzia przesadziła, ale dla świętego spokoju wybrałam coś innego:p
noo hahaha irytacja pochwy czasem się przydaje
trzecia albo druga, jeśli się wbiję w kolejkę
mam nadzieję, że Ci chociaż te lody smakowały !
Stary 2015-11-10, 22:04   #936
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
szykuję się! właśnie się zabieram za wyprawkę

ja muszę mojemu o tym drinkowaniu też wspomnieć, żeby przez przypadek żadnego kuku nie było
dziś już mu też powiedziałam, że w ostatni nasz weekend we dwoje nie chcę nikogo w domu widzieć, bo mam zamiar nie wychodzić z łóżka
a już były głosy, że znajomi przyjadą nas odwiedzić- sztuk 6. Może jestem zła, ale ni chooya, ja chcę mieć spokój, tym bardziej na dwa dni przed szpitalem...
teraz jeszcze się podśmiewam z przerażenia, ale podejrzewam że za jakiś tydzień to zostanie mi samo przerażenie.
Dziś sobie uświadomiłam, że ja nic nie wiem o takich małych dzieciach i od razu kolejna myśl, że przecież sobie nie dam rady.
Dasz radę!! Trzeba zadaniowo podejść. Karmić, odbijac i przewijac
Instynkt robi swoje.

My w ten weekend mamy gości. Właśnie robię imprezę na 3 urodziny córki. Zapraszam 4 najbliższych znajomych z dziećmi. O to już w sumie od kilku tyg zapomniałam. I jakoś nie chce mi się podziwiam was za libido

Stary 2015-11-10, 22:13   #937
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Dasz radę!! Trzeba zadaniowo podejść. Karmić, odbijac i przewijac
Instynkt robi swoje.

My w ten weekend mamy gości. Właśnie robię imprezę na 3 urodziny córki. Zapraszam 4 najbliższych znajomych z dziećmi. O to już w sumie od kilku tyg zapomniałam. I jakoś nie chce mi się podziwiam was za libido
na urodziny córy goście mogą być
a co do to jeszcze mi się nie chce, ale w ten ostatni weekend nie odpuszczę za nic. Tak na zapas

z tym instynktem... to tylko na to liczę,bo co przeczytam czy obejrzę jakieś filmiki to zaraz mi wylatuje, nie wiem czemu ale nie mogę się wdrożyć jakoś w te wszystkie poradniki i instruktaże.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 22:24   #938
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
na urodziny córy goście mogą być
a co do to jeszcze mi się nie chce, ale w ten ostatni weekend nie odpuszczę za nic. Tak na zapas

z tym instynktem... to tylko na to liczę,bo co przeczytam czy obejrzę jakieś filmiki to zaraz mi wylatuje, nie wiem czemu ale nie mogę się wdrożyć jakoś w te wszystkie poradniki i instruktaże.

Ale później jak przyjdzie co do czego to zobaczysz ze to co oglądałaś siedzi Ci w podświadomości i zaczniesz to robić z automatu

Dla mnie najgorsze było znalezienie odpowiedniej pozycji do karmienia. Położne na oddziale nie pomogły w tej kwestii za bardzo niestety dopiero babeczka jak przyszła do mnie do domu.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 22:29   #939
kalwinka
Zadomowienie

Malutka jest uznana za donoszoną, więc wg mojego lekarza mogę rodzić. Wolałabym jeszcze nie, córcia wg usg waży 2600. Ale ban na zdjęty, więc zapowiada się gorący weekend

Byliśmy w ikei, wybraliśmy stół do kuchni i dywan po które tż pojedzie po wypłacie i kupiliśmy pierdoły, których nam brakowało. I dokupiłam kilka ozdób świątecznych

Co do kolejek - w biedronce dzisiaj starsza pani mi zwróciła uwagę, ze nie powinnam stać, tylko od razu podejść do kasy, a ludzie niech wyzywają, bo to moje święte prawo. Miło z jej strony
Za to w ikei podeszliśmy do kasy pierwszeństwa i jakaś babka zaczęła pyszczyć do tż, więc pokazał jej wielki napis nad kasą i obrażona poszła gdzie indziej, bo stwierdziła że nie będzie tyle czekać
Za to w tesco ostatnio podeszłam do kasy pierwszeństwa, przy której nikogo nie było i babeczka odmówiła mi zamknęła kasę przed nosem. Miałam całe 2 rzeczy do skasowania
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 22:34   #940
halwaya
Zakorzenienie

Kalwinka pisz skargę do managera. Nie wiem jak w PL, ale u nas takie rzeczy są bardzo skierowane na klienta. Nawet jeśli pracę kończyła to skasowanie 2 rzeczy zajmuje chwilę. I mogła poświęcić minutę. Ja sama na kasie w poprzedniej ciąży robilam. Cały wózek zakupów można spokojnie w 5 min skasować.

Stary 2015-11-10, 22:35   #941
adka_19
Wtajemniczenie

Kalwinka

Dziewczyny muszę wam powiedzieć że proste pomysły to pomysły najlepsze. Jako że generalnie jestem człowiekiem który nienawidzi jak jest jasno poruszam się po domu nocą bez światła zastanawiałam się dzisiaj jak to zrobić żeby mi światło do przewijania małego czy cokolwiek jak w nocy odpale oczu nie wypaliło. No 2iec mam !!! I chwalę się )

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 22:40   #942
halwaya
Zakorzenienie

Adka fajnie tak swiatecznie i klimatycznie
Ale jak dla mnie za jasno mimo wszystko

Stary 2015-11-10, 22:43   #943
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Haha. Noo cwane dzieci.

A ja ostatnio tez sie cieszylam ze mala sie tak wierci i ja nagrywam a okazalo sie ze przelaczylam aparat na kamerę ale juz nie wcisnelam nagrywania, takze ten no

Hahha ja ostatnio tez wzielam tabletni nagrywalam, dumna z siebie juz chcialam tz pokazywac, a okazalo sie ze zamiast wlaczyc to ja nagrywanie wylaczylam i nagralo sie tylko 5pierwszych sekund

Adka, pomysl z lampkami boski!

Zobaczylam dzis niechcacy w lustrze to w jakim stanie jest moja skora na brzuchu, poplakalam sie...
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 23:01   #944
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Adka fajnie tak swiatecznie i klimatycznie
Ale jak dla mnie za jasno mimo wszystko

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Hahha ja ostatnio tez wzielam tabletni nagrywalam, dumna z siebie juz chcialam tz pokazywac, a okazalo sie ze zamiast wlaczyc to ja nagrywanie wylaczylam i nagralo sie tylko 5pierwszych sekund

Adka, pomysl z lampkami boski!

Zobaczylam dzis niechcacy w lustrze to w jakim stanie jest moja skora na brzuchu, poplakalam sie...
Dziękuję
Na fotkach ejst jasno owszem. Ale na żywo jest qkurqtm półmrok
Czyli to co lubię najbardziej

Stary 2015-11-10, 23:21   #945
kalwinka
Zadomowienie

Adka fajny pomysł, bardzo klimatycznie to wygląda. Ja zamówiłam lampki led, chcę nimi okręcić podstawę w kształcie gwiazdki i zawiesić nad łóżeczkiem jako lampkę. Ciekawe czy moje też dadzą podobnie fajny efekt
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 23:28   #946
halwaya
Zakorzenienie

Ja mam póki co lampke specjalną - ma różne tryby.. reaguje też na ruch.. Więc nie trzeba włączać i gaśnie po chwili jak się od niej oddali.
Ale swiatelka to ja bardzo lubię. Dlatego mimo, że średnio obchodzony święta to choinka obowiązkowo jest - bo uwielbiam jak mi swieci
Jeszcze kominka nie odpalialam, bo w sumie ciepło jest, ale zapalalam tam podrzewacze właśnie dla klimatu.

Stary 2015-11-11, 06:37   #947
czubasek20
Zakorzenienie

Hej

Juz pospane. Corka przyszla, polozyla sie, podciagnela pizamke i z tekstem ,, mama drap po pleckach "
Tz na dworzu a obiecal ze zepbi sniadanie do lozka wiec czekam cierpliwie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 06:45   #948
evciap0
Wtajemniczenie

Bry

Wy niedobre, znowu nie nadążam za Wami :P ale nadrobiłam wszystko

Byłam wczoraj na wizycie, wszystko jest w porządku, jak nie urodzę w dniu terminu to w ciągu 7 dni mam się zgłosić do szpitala. Dostałam od lekarza plan porodu, pobrał też próbki na GBS. Ja przytyłam sporo od ostatniej wizyty, ale większość to chyba woda, bo mam strasznie opuchnięte stopy i dłonie. Wymieniliśmy wczoraj fotelik do auta, teraz wszystko śmiga jak należy

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 07:16   #949
rudaska
Zakorzenienie

MERVIE za chwilę będziesz tulić synka! Zazdraszczam!

ACAPELLA mam to samo. Pod kocem albo kołdrą mały szaleje. Odkryję go albo koszulkę podniosę - cisza. A dziś zastanawiałam się czy dziecko może się budzić na dźwięk budzika? Mam dosyć głośny i bez różnicy czy dzwoni o 5, 7 czy 9 rano po kilku sekundach czuję ruchy. Nawet jak ja otworzę tylko oczy. Aha i na stałe zaprzyjaźniłam się z poduszką rogalem. Nie umiem już bez niej spać. U rodziców będzie męka.

MERVIE moja teściowa jest chyba od Skype uzależniona. Ze swoją córką to odpalają o 8-9 rano i tak kilka razy po godzinę, dwie. I teraz mnie męczy: Wejdź na Skype i pokaż brzuch, a ja go odpalam raz w tygodniu jak już wypada. Już mi zapowiedziała że jak się mały urodzi to ona chce go widzieć codziennie. No niepoważna jest

Dziewczyny ja ciągle myślę o Ale co z tego jak mnie od kilku miesięcy tak tam wszystko boli, że przyjemności z tego żadnej. Głowa mówi A ciało

Właśnie ruszam w trasę. Rezerwacja miejsc w pkp i brak tłoku - nie sądziłam że doczekam takich dni. Jak pamięcią nie sięgnę, zawsze albo prawie zawsze w pociągu Kato-Gdynia stałam przy kiblach

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

ADKA bardzo fajny pomysł z lampkami. Ja tak rozkładam światełka na parapetach w czasie świąt
Stary 2015-11-11, 07:20   #950
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dzisiaj nie śpię od 5... Teściowa postanowiła umyć 3 widelce, bo leżały w zlewie od wczoraj, a później wypić kawę siedząc w kuchni i trzaskając kubkiem o stół, po czym poszła spać. Wyszłam z łóżka o 6, włączyłam dość głośno tv, po czym sama zaczęłam trzaskać drzwiami i łyżkami teściowej to nie przeszkodziło spać do teraz, ale nie odezwała się do mnie słowem chyba znowu mamy ciche dni

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 07:26   #951
rudaska
Zakorzenienie

GRYZIA twoje opisy przeżyć z teściową to już dla mnie jak jakaś telenowela. Zastanawiam się co tym razem dzisiaj? Oj ćwiczy twoją cierpliwość. Oby do maja! Pomyśl sobie że to już będzie czas jak dziecko będziesz już raz dwa ogarniać i jeszcze błogi spokój na swoim
Stary 2015-11-11, 07:30   #952
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Znam dokładnie sytuacje kiedy dziecko wchodzi i każe się masować drapac i wpycha się pomiędzy nas. Zresztą mój mąż jak.tylko zauważy wolne ręce to tez podstawie plecy. I.siedzimy tz drapie Piotrka a ja.jego. Heheh

Ja juz nie.mogę się doczekać żeby mieć z głowy poród bo.i tak nas.to nie.ominie. Boli mnie okolica nerki ale to chyba te mięśnie bo nerka nie ma.podstaw hehehe rozumiem gdyby były zastoje moczu. Ale ruszyć się.nie.mogę kichac kaszlec itd to.powoduje ból. Jak.leżę nieruchomo to.jest.ok.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 07:31   #953
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rudaska właśnie tak sobie myślę. A jak mi chociaż raz obudzi dziecko to jak babcię kocham zabiorę się do kawalerki mojej chrzestnej (mogłabym teraz, ale mąż nie rozumie mojego punktu widzenia).

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-11, 08:01   #954
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Co do elancylu to teraz właśnie kończę pierwsza butelka ta 500 ml wiec naprawę bardzo wydajny druga kupiłam bo teraz na końcówkę i jeszcze wiadomo po porodzie na tyle na ile mi czasu wystarczy będę smarować

Ja kupiłam tego bialego jelenia do higieny intymnej a jak nie to szare mydło chociaż to chyba dość podobne składem jest
Ja właśnie też taką dużą zamówiłam, bo bardziej się opłaci i liczę, że wystarczy na dłużej po porodzie

Ja Białego Jelenia póki co mam kupione zwykłe mydełko
I od razu żel pod prysznic też kupiłam Biały Jeleń

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Adka odechciało mi się jak TŻ wrócił z grobowa mina i palnal takim tekstem że siedziałam w łazience i 15 minut wyłam.

Cytat:
aniqa super, że gbs ujemny- kolejny problem z głowy

melduję, że po dzisiejszej wizycie jestem przerażona.
16 w poniedziałek jadę do szpitala na usg i ktg, 19 w czwartek mam wizytę- na której to dostanę już skierowanie na cc
najbardziej prawdopodobne, że 23.11 mnie położą a 24.11 będzie Iwo
(powiedziała mi dziś, że najpóźniej to będzie 26.11)

TO ZA DWA TYGODNIE.

☠☠☠☠a, z tego stresu jak tylko przyszłam do domu to rzuciłam się na sprzątanie...power jak nigdy, nawet nic mnie nie zabolało.
Dokłądnie, bardzo się ucieszyłam, bo u mnie co chwilę coś było...

Ale fajnie Ja też już bym chciała wiedzieć kiedy urodzę, no ale nie da się no

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Malutka jest uznana za donoszoną, więc wg mojego lekarza mogę rodzić. Wolałabym jeszcze nie, córcia wg usg waży 2600. Ale ban na zdjęty, więc zapowiada się gorący weekend
Kolejna gotowa Ja za 1,5 tygodnia będę gotowa, ciekawe czy Mała też

Cytat:
Dziewczyny muszę wam powiedzieć że proste pomysły to pomysły najlepsze. Jako że generalnie jestem człowiekiem który nienawidzi jak jest jasno poruszam się po domu nocą bez światła zastanawiałam się dzisiaj jak to zrobić żeby mi światło do przewijania małego czy cokolwiek jak w nocy odpale oczu nie wypaliło. No 2iec mam !!! I chwalę się )

Super to wyszło Ślicznie i nastrojowo

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na wizycie, wszystko jest w porządku, jak nie urodzę w dniu terminu to w ciągu 7 dni mam się zgłosić do szpitala. Dostałam od lekarza plan porodu, pobrał też próbki na GBS. Ja przytyłam sporo od ostatniej wizyty, ale większość to chyba woda, bo mam strasznie opuchnięte stopy i dłonie. Wymieniliśmy wczoraj fotelik do auta, teraz wszystko śmiga jak należy
Same konkrety Oby GBS ujemny wyszedł
U mnie ostatnio te 2,5 kg co przybyło w tydzień to była woda Bo schudłam 0,5 kg czyli reszta już się rozłożyła na dwa tygodnie

Dzień dobry
Stary 2015-11-11, 08:05   #955
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Kalwinka powinny led dać podobny efekt

Halwaya my na poprzednim mieszkaniu mieliśmy kominek. teraz w bloku już nie

Czubasek to mamcia drap drap

Evcia sup3r że wszystko w porzadeczku )

Rudaska dziękuję

Gryzia z tą teściowa. Może
Pogadajcie?

Dzięki Aniqa *

Stary 2015-11-11, 08:13   #956
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska bardzo fajny lekarz
Ale kazal mi sie klasc do spzitala bez sensu takze wiesz
Ale ty bezproblemowa to powinno byc oki
No to zobaczymy

Wiesz ją już sama nie wiem czy taka bezproblemowa, do tej pory tak myślałam, tylko lekarze maca mi w głowie, a to podwyższone ciśnienie się wzięło, teraz z tą szyjka niewiadomo, zobaczymy co Białystok na to.

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Sylwuska elancyl kupowałam ostatnio w aptece Gemini przy okazji większych zakupów

Widzę ze tu juz kolejki do rodzenia ustawiacie ja też się mogę gdzieś tam wepchac między Was mimo że nie cc;-) ale czuje ze moja mała juz chce ten świat zobaczyć

Teraz czuję jakieś takie nie za przyjemne klucie/szczypanie w bozenie nie wiem czy to juz skorcze jakieś czy juz mi całkiem szyjka pada ostatnio była skrócona ale jeszcze zamknięta ale to było w środę tydzień temu wiec teraz różnie może być:/
A zapomniałam, ze w aptekach też można dostać

Ej straszycie tymi kolejka mi, ze to na prawdę zaczyna być już ;P

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Zapytałaś czym możesz przeprowadzić irytację pochwy

No ta lodzia przesadziła, ale dla świętego spokoju wybrałam coś innego
Hehe a dobre, a co Wasze się nigdy nie irytuja?

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Byliśmy w ikei, wybraliśmy stół do kuchni i dywan po które tż pojedzie po wypłacie i kupiliśmy pierdoły, których nam brakowało. I dokupiłam kilka ozdób świątecznych

Co do kolejek - w biedronce dzisiaj starsza pani mi zwróciła uwagę, ze nie powinnam stać, tylko od razu podejść do kasy, a ludzie niech wyzywają, bo to moje święte prawo. Miło z jej strony
Za to w ikei podeszliśmy do kasy pierwszeństwa i jakaś babka zaczęła pyszczyć do tż, więc pokazał jej wielki napis nad kasą i obrażona poszła gdzie indziej, bo stwierdziła że nie będzie tyle czekać
Za to w tesco ostatnio podeszłam do kasy pierwszeństwa, przy której nikogo nie było i babeczka odmówiła mi zamknęła kasę przed nosem. Miałam całe 2 rzeczy do skasowania
Cóż to będzie za weekend

Gratulacje donoszenia

To aż dziwne, ze w biedronce spotkałam taką kobietę, faktycznie milo
Cytat:
Kalwinka

A super!! Ja zamierzam identycznie zrobić z cotton ballsami, po to je zamówiłam, tylko czepiać chce trochę wyżej, nie na dole, ale zobaczymy jak przyjdą co wykombinuje
Ja to ogólnie lubię wszelkie świeczki, swieczuszki, kominki itd

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Bry

Wy niedobre, znowu nie nadążam za Wami ale nadrobiłam wszystko

Oklaski za wizytę

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
MERVIE za chwilę będziesz tulić synka! Zazdraszczam!

ACAPELLA mam to samo. Pod kocem albo kołdrą mały szaleje. Odkryję go albo koszulkę podniosę - cisza. A dziś zastanawiałam się czy dziecko może się budzić na dźwięk budzika? Mam dosyć głośny i bez różnicy czy dzwoni o 5, 7 czy 9 rano po kilku sekundach czuję ruchy. Nawet jak ja otworzę tylko oczy. Aha i na stałe zaprzyjaźniłam się z poduszką rogalem. Nie umiem już bez niej spać. U rodziców będzie męka.

MERVIE moja teściowa jest chyba od Skype uzależniona. Ze swoją córką to odpalają o 8-9 rano i tak kilka razy po godzinę, dwie. I teraz mnie męczy: Wejdź na Skype i pokaż brzuch, a ja go odpalam raz w tygodniu jak już wypada. Już mi zapowiedziała że jak się mały urodzi to ona chce go widzieć codziennie. No niepoważna jest

Dziewczyny ja ciągle myślę o Ale co z tego jak mnie od kilku miesięcy tak tam wszystko boli, że przyjemności z tego żadnej. Głowa mówi A ciało

Właśnie ruszam w trasę. Rezerwacja miejsc w pkp i brak tłoku - nie sądziłam że doczekam takich dni. Jak pamięcią nie sięgnę, zawsze albo prawie zawsze w pociągu Kato-Gdynia stałam przy kiblach

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

ADKA bardzo fajny pomysł z lampkami. Ja tak rozkładam światełka na parapetach w czasie świąt
Rudaska oczywiście, że słyszy budzić, przecież już od 20ktoregos tyg dziecko słyszy

Z nagrywaniem mam tak samo, one czują chyba podciaganie bluzki, może tak szybko zmianę temperatury odbierają i dają się nagrywac ;P

Ja poduszkę rogala to kazalam nawet Tz do szpitala przywieźć, bo na łóżku bez niej leżeć nie umiem więc nie męka, tylko bierz ją ze sobą do rodziców!

A Ciebie nie miał kumpel podrzucic? W każdym razie szybkiej podróży życzę!

Hej
Ja niedawno wstałam, już po śniadaniu, dzisiaj kolejny dzień sama, bo Tz w pracy. Ale ja miałam dzisiaj sny, przez to budzenie na siku, za każdym razem coś mi się śni ;/ SYLWOHA Ty mi się snilas, ale nie pamiętam już co, a jeszcze w nocy myślałam o tym, ze potem Ci napiszę ;P
Jakieś góry, śniegu tyle, wypadek na wf jakbym chodziła do gimnazjum, no masakra ;/

A jeszcze pisalyscie coś o drapaniu, to ja Wam powiem, że uwielbiam jak Mąż mi rysuje po plecach palcami, takie byle co, aby przeciagal ręka w dół i w górę, jak oglądamy tv to zawsze chociaz troche go o to proszę i ostatnio się śmiał, ze niedługo będzie tak, że Mała Lila przyleci i ona też swoje plecki będzie nastawiala i Tato na dwie ręce będzie musiał działać, jak sobie to wyobrazilam to... :Love::Love:

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 08:19   #957
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak byłam w Polsce, to mama mojej przyjaciółki (która urodziła rok temu i mieszka w szkocji) zatrzymała mnie na klatce schodowej i zaprosiła wieczorem do siebie, żeby pogadać. Spoko, fajnie! Ja wchodzę, a ona skypa odpala i gadałyśmy we czwórkę-ja, sąsiadka, przyjaciółka i synek..
i one tak gadają codziennie... Kumpela odpala skypa, przed kamerką sadza dziecko i zajmuje się swoimi rzeczami jednocześnie gadając.. no ja jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić:p

Tak w ogóle, to dzień dobry. Znowu od rana tragicznie się czuję, a przez całą noc dosłownie czekałam aż odejdą mi wody.. nie wiem co mi się wkręciło, bo nawet skurczy regularnych nie miałam:p Wczoraj kilka razy tak mnie zakuło w bożenie, że aż jeknelam.. pcha się synalek! A z tymi wodami to się jeszcze zastanawiałam pod prysznicem, co by było gdyby właśnie odeszły kiedy leci na mnie gorący strumień wody pod sporym ciśnieniem. Poczułabym?

Jestem wariatką, ale poznałam na SR fajną dziewczynę i jutro jedziemy razem zapisać nasze dzieci na lutowy kurs ogólnorozwojowy:p Także 14 piątków mam już zaplanowanych:p
W sumie się cieszę, bo gdyby nie ona, to pewnie cały urlop macierzyński przesiedziałabym w domu, bez szans na poznanie nowych ludzi..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 08:39   #958
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A super!! Ja zamierzam identycznie zrobić z cotton ballsami, po to je zamówiłam, tylko czepiać chce trochę wyżej, nie na dole, ale zobaczymy jak przyjdą co wykombinuje
Ja to ogólnie lubię wszelkie świeczki, swieczuszki, kominki itd

Z nagrywaniem mam tak samo, one czują chyba podciaganie bluzki, może tak szybko zmianę temperatury odbierają i dają się nagrywac ;P

A jeszcze pisalyscie coś o drapaniu, to ja Wam powiem, że uwielbiam jak Mąż mi rysuje po plecach palcami, takie byle co, aby przeciagal ręka w dół i w górę, jak oglądamy tv to zawsze chociaz troche go o to proszę i ostatnio się śmiał, ze niedługo będzie tak, że Mała Lila przyleci i ona też swoje plecki będzie nastawiala i Tato na dwie ręce będzie musiał działać, jak sobie to wyobrazilam to... :Love::Love:
Ja miałam nie kupować cotton ballsów, ale ostatnio się nad nimi zastanawiam. Któaś z Was pisała, że mają być w Biedronce znów?

Ooo to samo myślę! Moja chyba czuje podniesienie bluzki, bo się ochładza brzuch i Ona cwaniara wtedy już tak nie fika

Ja też lubię masaże czy drapanie po plecach, ale mój mąż to już całkiem. Czasem żyć nie daje

W ogóle podrzucam świetną inspirację do pokoju dziecięcego
Stary 2015-11-11, 08:55   #959
halwaya
Zakorzenienie

Nie mówicie mi o skypie. Ja codziennie mam łączenia z 'dziadkami' bo oni w PL a my tutaj. Także czasami mam dosyć. Teraz jak mój ojciec jest tu a matka w kraju to Skype kilka razy dziennie chodzi. Czasami bratowa jeszcze, ciotka.. eh.. teściowa jest jeszcze taka njevierpliwa, że jak Skype nie odbieram to mi sygnały na komórkę puszcza.. :/
Wygrałam w tym konkursie beznadziejnosci?

Stary 2015-11-11, 08:58   #960
rudaska
Zakorzenienie

SYLWUSKA no to pewnie ten budzik go budzi haha! Biedny maluch, jeszcze się nie urodził a już z budzikiem wstaje. A z tym nagrywaniem to też myślę że może o światło chodzić. Dzieciaczki przecież już dostrzegają światło przebijające przez ciało szczególnie to sztuczne. Poduszki nie brałam bo chciałam jak najmniejszy bagaż żeby nie dźwigać. Zwinę sobie koc w wałek, lepsze to niż nic

DOLINKA no to identyko u teściowej wygląda. Dziecko przed kamerą a szwagierka gada i się krząta po domu. A najlepiej jak dzieciaki coś przeskrobią i ona je ustawia a babcia przez Skype się drze: Głupia mama. I jak się kłóci z mężem tez jest ciekawie. No cóż każdy robi to co lubi. My z tż gadamy z nimi 5 minut i się wykręcamy że musimy wyjść

A co do odejścia wód pod prysznicem: Nam położna mówiła że wód nie zauważymy bo one są bezbarwne i czyste. Więc jakby się zdarzyło w wannie albo pod prysznicem, to mamy obserwować czy po wyjściu coś jeszcze za jakiś czas nie pocieknie, bo podobno rzadko się zdarza że na raz odejdą wszystkie. No chyba że mocno chlusną to jest szansa poznać.

Ja bardziej od drapania lubię głaskanie po wewnętrznej stronie dłoni ramionach i stopach. Kocham!

ANIQA fajne owieczki ale ten wieszak nad łóżeczkiem do mnie nie przemawia. Tylko ja mam takie obawy że zawsze może coś spaść albo dziecko może pociągnąć?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości