![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Sylwuska bardzo fajny lekarz
![]() Ale kazal mi sie klasc do spzitala bez sensu ![]() Ale ty bezproblemowa to powinno byc oki |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Mervie - najwyzej jak juz sie trafi 26'ty to odczaruje ci datę
![]() ![]()
#933 |
Zadomowienie
|
Sylwuska elancyl kupowałam ostatnio w aptece Gemini przy okazji większych zakupów
![]() Widzę ze tu juz kolejki do rodzenia ustawiacie ja też się mogę gdzieś tam wepchac między Was mimo że nie cc;-) ale czuje ze moja mała juz chce ten świat zobaczyć Teraz czuję jakieś takie nie za przyjemne klucie/szczypanie w bozenie nie wiem czy to juz skorcze jakieś czy juz mi całkiem szyjka pada ostatnio była skrócona ale jeszcze zamknięta ale to było w środę tydzień temu wiec teraz różnie może być:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Rozeznanie
|
szykuję się! właśnie się zabieram za wyprawkę
![]() Cytat:
![]() dziś już mu też powiedziałam, że w ostatni nasz weekend we dwoje nie chcę nikogo w domu widzieć, bo mam zamiar nie wychodzić z łóżka ![]() a już były głosy, że znajomi przyjadą nas odwiedzić- sztuk 6. Może jestem zła, ale ni chooya, ja chcę mieć spokój, tym bardziej na dwa dni przed szpitalem... teraz jeszcze się podśmiewam z przerażenia, ale podejrzewam że za jakiś tydzień to zostanie mi samo przerażenie. Dziś sobie uświadomiłam, że ja nic nie wiem o takich małych dzieciach i od razu kolejna myśl, że przecież sobie nie dam rady. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() trzecia albo druga, jeśli się wbiję w kolejkę ![]() mam nadzieję, że Ci chociaż te lody smakowały !
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Instynkt robi swoje. My w ten weekend mamy gości. Właśnie robię imprezę na 3 urodziny córki. Zapraszam 4 najbliższych znajomych z dziećmi. O ![]() ![]() ![]()
![]() |
#937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do ![]() ![]() z tym instynktem... to tylko na to liczę,bo co przeczytam czy obejrzę jakieś filmiki to zaraz mi wylatuje, nie wiem czemu ale nie mogę się wdrożyć jakoś w te wszystkie poradniki i instruktaże.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale później jak przyjdzie co do czego to zobaczysz ze to co oglądałaś siedzi Ci w podświadomości i zaczniesz to robić z automatu ![]() Dla mnie najgorsze było znalezienie odpowiedniej pozycji do karmienia. Położne na oddziale nie pomogły w tej kwestii za bardzo niestety dopiero babeczka jak przyszła do mnie do domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
Malutka jest uznana za donoszoną, więc wg mojego lekarza mogę rodzić. Wolałabym jeszcze nie, córcia wg usg waży 2600. Ale ban na
![]() ![]() Byliśmy w ikei, wybraliśmy stół do kuchni i dywan po które tż pojedzie po wypłacie i kupiliśmy pierdoły, których nam brakowało. I dokupiłam kilka ozdób świątecznych ![]() Co do kolejek - w biedronce dzisiaj starsza pani mi zwróciła uwagę, ze nie powinnam stać, tylko od razu podejść do kasy, a ludzie niech wyzywają, bo to moje święte prawo. Miło z jej strony ![]() Za to w ikei podeszliśmy do kasy pierwszeństwa i jakaś babka zaczęła pyszczyć do tż, więc pokazał jej wielki napis nad kasą i obrażona poszła gdzie indziej, bo stwierdziła że nie będzie tyle czekać Za to w tesco ostatnio podeszłam do kasy pierwszeństwa, przy której nikogo nie było i babeczka odmówiła mi zamknęła kasę przed nosem. Miałam całe 2 rzeczy do skasowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Kalwinka pisz skargę do managera. Nie wiem jak w PL, ale u nas takie rzeczy są bardzo skierowane na klienta. Nawet jeśli pracę kończyła to skasowanie 2 rzeczy zajmuje chwilę. I mogła poświęcić minutę. Ja sama na kasie w poprzedniej ciąży robilam. Cały wózek zakupów można spokojnie w 5 min skasować.
#941 |
Wtajemniczenie
|
Kalwinka
![]() Dziewczyny muszę wam powiedzieć że proste pomysły to pomysły najlepsze. Jako że generalnie jestem człowiekiem który nienawidzi jak jest jasno poruszam się po domu nocą bez światła zastanawiałam się dzisiaj jak to zrobić żeby mi światło do przewijania małego czy cokolwiek jak w nocy odpale oczu nie wypaliło. No 2iec mam !!! I chwalę się ![]() ![]() ![]() ![]()
#942 |
Zakorzenienie
|
Adka fajnie
![]() ![]() Ale jak dla mnie za jasno mimo wszystko ![]()
#943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahha ja ostatnio tez wzielam tabletni nagrywalam, dumna z siebie juz chcialam tz pokazywac, a okazalo sie ze zamiast wlaczyc to ja nagrywanie wylaczylam i nagralo sie tylko 5pierwszych sekund ![]() Adka, pomysl z lampkami boski! Zobaczylam dzis niechcacy w lustrze to w jakim stanie jest moja skora na brzuchu, poplakalam sie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na fotkach ejst jasno owszem. Ale na żywo jest qkurqtm półmrok Czyli to co lubię najbardziej ![]()
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Adka fajny pomysł, bardzo klimatycznie to wygląda. Ja zamówiłam lampki led, chcę nimi okręcić podstawę w kształcie gwiazdki i zawiesić nad łóżeczkiem jako lampkę. Ciekawe czy moje też dadzą podobnie fajny efekt
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Ja mam póki co lampke specjalną - ma różne tryby.. reaguje też na ruch.. Więc nie trzeba włączać i gaśnie po chwili jak się od niej oddali.
Ale swiatelka to ja bardzo lubię. Dlatego mimo, że średnio obchodzony święta to choinka obowiązkowo jest - bo uwielbiam jak mi swieci ![]() Jeszcze kominka nie odpalialam, bo w sumie ciepło jest, ale zapalalam tam podrzewacze właśnie dla klimatu.
#947 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Juz pospane. Corka przyszla, polozyla sie, podciagnela pizamke i z tekstem ,, mama drap po pleckach " ![]() Tz na dworzu a obiecal ze zepbi sniadanie do lozka wiec czekam cierpliwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Wy niedobre, znowu nie nadążam za Wami :P ale nadrobiłam wszystko ![]() Byłam wczoraj na wizycie, wszystko jest w porządku, jak nie urodzę w dniu terminu to w ciągu 7 dni mam się zgłosić do szpitala. Dostałam od lekarza plan porodu, pobrał też próbki na GBS. Ja przytyłam sporo od ostatniej wizyty, ale większość to chyba woda, bo mam strasznie opuchnięte stopy i dłonie. Wymieniliśmy wczoraj fotelik do auta, teraz wszystko śmiga jak należy ![]()
#949 |
Zakorzenienie
|
MERVIE za chwilę będziesz tulić synka! Zazdraszczam!
ACAPELLA mam to samo. Pod kocem albo kołdrą mały szaleje. Odkryję go albo koszulkę podniosę - cisza. A dziś zastanawiałam się czy dziecko może się budzić na dźwięk budzika? Mam dosyć głośny i bez różnicy czy dzwoni o 5, 7 czy 9 rano po kilku sekundach czuję ruchy. Nawet jak ja otworzę tylko oczy. Aha i na stałe zaprzyjaźniłam się z poduszką rogalem. Nie umiem już bez niej spać. U rodziców będzie męka. MERVIE moja teściowa jest chyba od Skype uzależniona. Ze swoją córką to odpalają o 8-9 rano i tak kilka razy po godzinę, dwie. I teraz mnie męczy: Wejdź na Skype i pokaż brzuch, a ja go odpalam raz w tygodniu jak już wypada. Już mi zapowiedziała że jak się mały urodzi to ona chce go widzieć codziennie. No niepoważna jest ![]() Dziewczyny ja ciągle myślę o ![]() ![]() ![]() Właśnie ruszam w trasę. Rezerwacja miejsc w pkp i brak tłoku - nie sądziłam że doczekam takich dni. Jak pamięcią nie sięgnę, zawsze albo prawie zawsze w pociągu Kato-Gdynia stałam przy kiblach ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- ADKA bardzo fajny pomysł z lampkami. Ja tak rozkładam światełka na parapetach w czasie świąt
#950 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj nie śpię od 5... Teściowa postanowiła umyć 3 widelce, bo leżały w zlewie od wczoraj, a później wypić kawę siedząc w kuchni i trzaskając kubkiem o stół, po czym poszła spać. Wyszłam z łóżka o 6, włączyłam dość głośno tv, po czym sama zaczęłam trzaskać drzwiami i łyżkami
![]() ![]() ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
GRYZIA twoje opisy przeżyć z teściową to już dla mnie jak jakaś telenowela. Zastanawiam się co tym razem dzisiaj? Oj ćwiczy twoją cierpliwość. Oby do maja! Pomyśl sobie że to już będzie czas jak dziecko będziesz już raz dwa ogarniać i jeszcze błogi spokój na swoim
![]()
#952 |
Rozeznanie
|
Znam dokładnie sytuacje kiedy dziecko wchodzi i każe się masować drapac i wpycha się pomiędzy nas. Zresztą mój mąż jak.tylko zauważy wolne ręce to tez podstawie plecy. I.siedzimy tz drapie Piotrka a ja.jego. Heheh
Ja juz nie.mogę się doczekać żeby mieć z głowy poród bo.i tak nas.to nie.ominie. Boli mnie okolica nerki ale to chyba te mięśnie bo nerka nie ma.podstaw hehehe rozumiem gdyby były zastoje moczu. Ale ruszyć się.nie.mogę kichac kaszlec itd to.powoduje ból. Jak.leżę nieruchomo to.jest.ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Konto usunięte
|
Rudaska właśnie tak sobie myślę. A jak mi chociaż raz obudzi dziecko to jak babcię kocham zabiorę się do kawalerki mojej chrzestnej (mogłabym teraz, ale mąż nie rozumie mojego punktu widzenia).
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Białego Jelenia póki co mam kupione zwykłe mydełko ![]() I od razu żel pod prysznic też kupiłam Biały Jeleń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie ostatnio te 2,5 kg co przybyło w tydzień to była woda ![]() ![]() Dzień dobry ![]()
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Kalwinka powinny led dać podobny efekt ![]() Halwaya my na poprzednim mieszkaniu mieliśmy kominek. ![]() ![]() Czubasek to mamcia drap drap ![]() Evcia ![]() ![]() Rudaska dziękuję ![]() Gryzia z tą teściowa. Może Pogadajcie? Dzięki Aniqa ![]()
#956 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ją już sama nie wiem czy taka bezproblemowa, do tej pory tak myślałam, tylko lekarze maca mi w głowie, a to podwyższone ciśnienie się wzięło, teraz z tą szyjka niewiadomo, zobaczymy co Białystok na to. Cytat:
![]() Ej straszycie tymi kolejka mi, ze to na prawdę zaczyna być już ;P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje donoszenia ![]() To aż dziwne, ze w biedronce spotkałam taką kobietę, faktycznie milo ![]() Cytat:
![]() Ja to ogólnie lubię wszelkie świeczki, swieczuszki, kominki itd Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z nagrywaniem mam tak samo, one czują chyba podciaganie bluzki, może tak szybko zmianę temperatury odbierają i dają się nagrywac ;P Ja poduszkę rogala to kazalam nawet Tz do szpitala przywieźć, bo na łóżku bez niej leżeć nie umiem ![]() A Ciebie nie miał kumpel podrzucic? W każdym razie szybkiej podróży życzę! Hej ![]() Ja niedawno wstałam, już po śniadaniu, dzisiaj kolejny dzień sama, bo Tz w pracy. Ale ja miałam dzisiaj sny, przez to budzenie na siku, za każdym razem coś mi się śni ;/ SYLWOHA Ty mi się snilas, ale nie pamiętam już co, a jeszcze w nocy myślałam o tym, ze potem Ci napiszę ;P Jakieś góry, śniegu tyle, wypadek na wf jakbym chodziła do gimnazjum, no masakra ;/ A jeszcze pisalyscie coś o drapaniu, to ja Wam powiem, że uwielbiam jak Mąż mi rysuje po plecach palcami, takie byle co, aby przeciagal ręka w dół i w górę, jak oglądamy tv to zawsze chociaz troche go o to proszę i ostatnio się śmiał, ze niedługo będzie tak, że Mała Lila przyleci i ona też swoje plecki będzie nastawiala i Tato na dwie ręce będzie musiał działać, jak sobie to wyobrazilam to... :Love::Love: Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i one tak gadają codziennie... Kumpela odpala skypa, przed kamerką sadza dziecko i zajmuje się swoimi rzeczami jednocześnie gadając.. no ja jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić:p Tak w ogóle, to dzień dobry. Znowu od rana tragicznie się czuję, a przez całą noc dosłownie czekałam aż odejdą mi wody.. nie wiem co mi się wkręciło, bo nawet skurczy regularnych nie miałam:p Wczoraj kilka razy tak mnie zakuło w bożenie, że aż jeknelam.. pcha się synalek! A z tymi wodami to się jeszcze zastanawiałam pod prysznicem, co by było gdyby właśnie odeszły kiedy leci na mnie gorący strumień wody pod sporym ciśnieniem. Poczułabym? Jestem wariatką, ale poznałam na SR fajną dziewczynę i jutro jedziemy razem zapisać nasze dzieci na lutowy kurs ogólnorozwojowy:p Także 14 piątków mam już zaplanowanych:p W sumie się cieszę, bo gdyby nie ona, to pewnie cały urlop macierzyński przesiedziałabym w domu, bez szans na poznanie nowych ludzi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to samo myślę! Moja chyba czuje podniesienie bluzki, bo się ochładza brzuch i Ona cwaniara wtedy już tak nie fika ![]() Ja też lubię masaże czy drapanie po plecach, ale mój mąż to już całkiem. Czasem żyć nie daje ![]() W ogóle podrzucam świetną inspirację do pokoju dziecięcego ![]() ![]()
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Nie mówicie mi o skypie. Ja codziennie mam łączenia z 'dziadkami' bo oni w PL a my tutaj. Także czasami mam dosyć. Teraz jak mój ojciec jest tu a matka w kraju to Skype kilka razy dziennie chodzi. Czasami bratowa jeszcze, ciotka.. eh.. teściowa jest jeszcze taka njevierpliwa, że jak Skype nie odbieram to mi sygnały na komórkę puszcza.. :/
Wygrałam w tym konkursie beznadziejnosci?
#960 |
Zakorzenienie
|
SYLWUSKA no to pewnie ten budzik go budzi haha! Biedny maluch, jeszcze się nie urodził a już z budzikiem wstaje. A z tym nagrywaniem to też myślę że może o światło chodzić. Dzieciaczki przecież już dostrzegają światło przebijające przez ciało szczególnie to sztuczne. Poduszki nie brałam bo chciałam jak najmniejszy bagaż żeby nie dźwigać. Zwinę sobie koc w wałek, lepsze to niż nic
DOLINKA no to identyko u teściowej wygląda. Dziecko przed kamerą a szwagierka gada i się krząta po domu. A najlepiej jak dzieciaki coś przeskrobią i ona je ustawia a babcia przez Skype się drze: Głupia mama. I jak się kłóci z mężem tez jest ciekawie. No cóż każdy robi to co lubi. My z tż gadamy z nimi 5 minut i się wykręcamy że musimy wyjść ![]() A co do odejścia wód pod prysznicem: Nam położna mówiła że wód nie zauważymy bo one są bezbarwne i czyste. Więc jakby się zdarzyło w wannie albo pod prysznicem, to mamy obserwować czy po wyjściu coś jeszcze za jakiś czas nie pocieknie, bo podobno rzadko się zdarza że na raz odejdą wszystkie. No chyba że mocno chlusną to jest szansa poznać. Ja bardziej od drapania lubię głaskanie po wewnętrznej stronie dłoni ramionach i stopach. Kocham! ANIQA fajne owieczki ale ten wieszak nad łóżeczkiem do mnie nie przemawia. Tylko ja mam takie obawy że zawsze może coś spaść albo dziecko może pociągnąć?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.