![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Baby mój mąż to by obcej kobiecie w takiej sytacji pomógł nawet jakby w ciąży nie była, a nie mówiąc znajomej czy komuś z rodziny. Jak on mógł tak stać i się przyglądać. Dla mnie to cała rodzina jest nie normalna, a jak widać nawet chłopak nie należący do rodziny tez się do niej upodabnia. Uważam, że Twój mąż powinien z nimi porozmawiać i postawić sprawy jasno, co i kto jest dla niego ważny.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-11 o 00:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Baby dla mnie jest to nie do pomyslenia, Twoj tz cos zamierza z tym zrobic?
Obudzilam sie i nie chcialo mi sie isc do wc, a teraz sie mecze, zeby zasnac ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
BABY, musisz czuć się strasznie, co za masakra. .. ten facet powinien dostać ręczną nauczkę od Twojego męża, przecież mogłaś wywołać poród!
![]() Co do teściowej to tak chyba lubią robić, że u swojego nie widzą, a U synowej od razu nabiera to złego wymiaru. .. ważne, byś miała wsparcie w mężu, wtedy jakoś to będzie. .. mocno przytulam ![]() Ech, miałam jakiś zły sen (ale taki niezbyt), aż się cała mokra i z dusznościami obudziłam. I po spaniu... ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ---------- Cytat:
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Baby, a Ty nie mogłaś go wprost poprosić żeby Ci pomógł?
Za dźwiganie tej paczki powinnaś dostać łomot ![]() No cóż, moim zdaniem dopóki się nie odetniecie od rodziny męża,to zawsze tak to będzie wyglądać, a jak urodzi się dziecko, to będzie tylko gorzej - zero pomocy, za to mnóstwo pouczeń i 'dobrych rad'. Jezu, musiałam wstać, bo obudziłam się o 4 i mnie taki kaszel złapał, że masakra. Nie pomógł ani syrop ani leżenie wysoko na poduszkach, ani woda, ani spacer po domu ![]() TŻ jest kochany, bo wstał tylko po to, żeby zrobić mi herbatę i pokroić cebulę na nowy syrop - postawiłam koło pieca słoik, to może na rano mi się zrobi.. Bo po cebuli przynajmniej miałam suchy kaszel, a nie mokry, że prawie płuca wypluwam. W ogóle od tego kaszlu mnie tak boli w boku, że masakra :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Baby to jest jakaś tragedia. Co to za rodzina jest
![]() Nie mogę spać już od 2 godzin może. W sumie standard ![]() A z pozytywniejszych informacji to zaczynam dziś 33 tydzień ![]() Edytowane przez czarnulax Czas edycji: 2015-11-11 o 04:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Ja dziś dzień rozpoczynam pracowicie ![]() ![]() Czarnulax - ![]() Aaaa proszę mi wpisać wizytę na 1 grudnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ogólnie rzadko noszę bieliznę inną niż bawełnianą bo inaczej mam skłonności do infekcji, no więc koronkowe stringi tylko na specjalne okazje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie też dziś beznadziejna noc. Nie dość że ciągle wstawalam do łazienki i nie mogłam się ułożyć bo wszystkie kości mnie bolą to jeszcze TZ ma katar i budził mnie cały czas swoim smarkaniem i sapaniem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
BABY normalnie ręce opadają...
Tez miałam marna noc... Za każdym razem jak pielęgniarki przychodziły na odsłuch tak sie wybudzalam ze zasnąć buło cieżko... Koleżanka z ktora byłam 3 tyg w pokoju urodziła w nocy ![]() ![]() CZARNULA gratki ![]() U nas zaczyna sie 31 uff Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-11-11 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Kamilka mowia cos o wczesniejszym rozwiazaniu? Czy na razie nie ma sensu, bo jest dobrze?
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Ps. I gratki nowego tygodnia Umnie dzisiaj 34, jeszcze 3 tyg wytrzymac i moge sie rozwiazywac
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Dwa tygodnie temu w 31+3 moja dzidzia wazyla 1500 g a wczoraj na usg w szpitalu w 32+3 dzidzia miala 2100. Mozliwe ze tak urosla przez dwa tygodnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
MALWI rozmawiałam w poniedziałek z panią chirurg powiedziała ze ważne by wytrzymać jak najdluzej. Malutka i tak ma przed sobą bardzo trudna operacje i lepiej by jak najwiecej układów było gotowych podjąć czynna prace... W kiedy? Narazie nie, chyba ze zacznie dziać sie cos złego... I beda musieli ja ratować...
ANECZKA te pomiary sa dość orientacyjne- mnie jeden lekarz kiedyś powiedział ze wazy 1100 a na drugi dzień mierzył ktoś inny i powiedział 1300:p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Kamilka a sterydy dostalas na rozwoj pluc?
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Ciezko za Wami nadarzyc dziewczyny, wczoraj dalyscie czadu z postami
![]() Nadrobilam, ale zeby cytowac juz nie dalam rady. Gratulacje wizyt, jakie duze te nasze dzieciaczki już. Medeline gratulacje ustalenia terminu, na święta będziesz juz z dzieckiem ![]() Kamilka ja tez nieustająco trzymam kciuki. My wczoraj mieliśmy super aktywny dzień, odwiedziliśmy chyba z 10 sklepów bo szukaliśmy jedej paczki paneli, ale udalo sie ![]() Przyszły wczoraj rolety, kupiliśmy farbę do pokoju małej bo bedziemy malować pasy poziome ![]() Bylismy jeszcze ogladac raz wozki i nie moge sie zdecydowac czy bebetto holand czy adamex barletta wziąć ![]() Przeszlo mi tez przeziebienie co jest kolejnym sukcesem. Na koniec dnia bylam w szpitalu na spotkaniu z położną coś ala szkoła rodzenia. Fajnie opowiadala o sposobach radzenia sobie z bólem, bardzo bym chciala poród w wodzie ogólnie, ale ciekawe czy sie zakwakifikuje. Wspominala tez o nowości, moze cos slyszalyscie - podczas skurczu stosuje sie specjalne chusty za pomoca ktorych unosi sie brzuch- podobno to daje ulgę, ale na razie malo kto to stosuje. Napisalam elaborat, ciekawe czy ktos przebrnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
O,tu macie wielkosc pudla.
Jak dla mnie ten facet jest juz calkowicie skreslony,do konca listopada bede im mowic czesc i do widzenia, jesli to ze maz z nimi porozmawia (Bo sie mocno zdenerwowal) nie zmieni sytuacji to wprost przy calej rodzinie poqiem powiem co o nim mysle i dlaczego przestaje zachowywac sie kulturalnie wobec nich. STRAZAK OD SIEDMIU BOLESCI. Dotka-moglam poprosic,tak samo jak mogłam poczekać az jakiś obcy facet sie pojawi w pobliżu i poprosic o pomoc. Tylko tak jak napisalam-koles mi nie odpowiada na nic,kilka tygodni temu prosilam go o wyniesienie worka z 20kg karmy dla psow z mojego auta to też nie pomogl,zarcie czekalo kilka godzin az kuzyn meza sie pojawil (jest tylko drobna roznica-facet siostry wazy minimum 100kg,kuzyn niecale 60) Malwi-3 tygodnie.... Aaaaaa!!! Az przed oczami stanal mi taki gif z napisem PANIC i figurka latajaca q kolko hahaha. Ja mam wszystkie ubrania dla malej w workach i kartonach,jakbym urodziła za Trzy tygodnie to nawet Pieluszki tetrowej nie mialabym wypranej zeby ja owinac. Zaczelam sie zastanawiac czy nie powinnam sie za to zabrac juz teraz mimo remontu :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-11 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Apropo jeszcze pomidorowej, to nie moge sie powstrzymac żeby tego nie wkleić: https://m.youtube.com/watch?v=RleTwu7ueac
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Baby rzeczywiście straszny ten facet, to prawda ze powinien Ci pomóc. Ale on może właśnie czekał zebys go poprosiła, niektórzy ludzie sa dziwni i dopóki nie powiesz dosadnie to sie nie domysla |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny - ale ten czas leci, naprawdę... Nim się obejrzymy, będzie już połowa grudnia, a potem już z górki.
Wczoraj miałam pierwsze KTG. Na zapisie ani jeden skurcz się nie pojawił, więc wszystko w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Baby ja bym ich w ogole calkiem olala, przestala reagowac na cokolwiek, a jak siostra tz znowu by przylazla, to wyrzucilabym z domu robiac awanture.
Kogiel rozwalilas mnie tym klipem!! Ooojaaacie ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Baby nooo wlasnie ja mam czesc rzeczy popranych, ale te nowe rzeczy, ktore kupowalam niestety nie :-( iii nie wiem kiedy to zrobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
KOGIELMOGIEL, nam położna opowiadała o tym, że podtrzymywanie brzucha pomaga w czasie porodu na ból więzadeł zdaje się, i pokazywała jak partner może kobiecie podtrzymywać brzuch rękami, stojąc za nią, mówiła też, że można się posłużyć jakimś materiałem np ręcznikiem. Może to o to chodzi.?
#49 |
Zadomowienie
|
Na grudniowych mamusiach jest taka lista ubranek:
Body bawełniane z długim rękawem 10 szt Pajacyki bawełniane 10 szt Bawełniane bluzeczki zapinane z przodu 10 szt Kompleciki 4 szt Śpioszki 10 szt Skarpetki 10 szt Czapeczki osłaniające uszy i czoło 5 szt Niedrapki 3 szt Kombinezon 1-2 szt. Ciepła czapka zimowa 1-2 szt. Ja to mam połowę z tego i to jeszcze w ilości dwukrotnie mniejszej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Candy mysle, ze po poprostu bedziesz czesciej prac. Ja tez nie mam duzo ciuszkow, nie ma sensu.
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Kogiel, ja zrezygnowałam z adameksow jak się naczytalam o tym jak ta firma przyjmuje reklamacje. I o wozkach tez opinie sa slabe, mimo że wizualnie bardzo mi się podobaly.
Baby, jak wy będziecie mieszkać obok siebie? Masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
No to chyba jednak wolę jeszcze coś dokupić, bo przeraża mnie wizja bardzo częstego prania. Ale chyba poczekam już na jakieś poświąteczne wyprzedaże. Może zdążą ubranka dotrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
MALWI tak juz kilka tyg temu...
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Too dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |||||
Zakorzenienie
|
oby Maluch posiedział jak najdłużej
![]() ja planuje od początku grudnia być juz gotowa na poród w każdej chwili ![]() Cytat:
![]() ale tak 400-500 g mogła urosnąć w 2 tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio tylko wpadłam w panikę ze mam większość bodziaków wkładanych przez głowę, a nie kopertowych i ze nie będę umiała w nie Malucha ubrać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Przyszły te koszule, co zamówiłam do porodu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Ja na 56 mam same body kopertowe. Ale myślę, że zakładanie przez głowę wcale nie będzie trudno. Przecież dekolt jest dość szeroki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
kamilka gratulacje, to kolejny tydzień małej więcej w brzuszku
![]() malwi gratki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A body też mam większość przez głowę, kupiłam tylko na 56 kilka kopertowych gdyby się okazało, że tamte na początek przekraczają nasze umiejętności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Już? ![]() ![]() Nadal nie mam nic przygotowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.