|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
aga a dasz swoj sekretny przepis na nie ? ;D ;D
to moze bym zrobiła takie puszyste w tym roku ![]()
#3842 |
Zakorzenienie
|
Paula już gdzieś tutaj dawałam...Jest zdjęcie przepisu co Fidze pisałam...chyba w poniedziałek...
ja na proszku nigdy nie robiłam więc nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może się zmobilizuje jutro z tymi piernikami. A dziś mi się o rogalach przypomniało :p A wogóle to dziś po dłuższym czasie siedzenio leżenia w domu wyszłam na zewnątrz. Ładna pogoda około 14 stopni i co ja pacze? Dzieci w kurtkach i butach zimowych, czapkach, szalikach i rękawiczkach ![]() ![]() Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-11 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Zakorzenienie
|
Paula post 3654 str 122
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
Agata Ty je jakoś dodatokowo zdobisz potem? Ja takie proste ciastka to zawsze lukrem i jakimiś kuleczkami czy coś, bo łobuz ma chwilę zabawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja wizyta za ponad dwa tygodnie, ostatnio córeczka ważyła 600 6, więc teraz już na pewno będzie ponad kilogram ![]() Cytat:
![]() |
#3847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie. Lazienki nie okupuje ale czuje sie jak.. Nie wiem co jutro z uczelnia zrobic..
#3849 |
Zakorzenienie
|
Siedzę sobie w kuchni, dzieci na wieczornych bajkach...Zaraz słyszę...cisza...tv się wyłączył...coś mi tu nie gra bo dzieci mnie nie wołają...wchodzę do salonu a tam moje dzieci śpią oboje...Godzina równo 18...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście wzrost bardzo duży ![]() U mnie waga też dużo podskoczyła, niestety, tylko jak widać na wagę dziecka to się nie przekłada ![]() Co dziwne, od piątku ważę mniej o około półtora kg, do tej pory ważyłam sie na swojej wadze, potem u gina i było zawsze tyle samo,dziś wchodzę na wagę, bo widzę, że jakoś legginsy luźniejsze i się wałkują a tu mniej pokazuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do dzieci to ja chętnie bym i 3 chciała, ale mierząc siły na zamiary mam nadzieję, że u nas będzie dwójeczka ( to moja 1 ciąża ). Nie chciałabym żeby córcia była jedynaczką, no ale zobaczymy jak przeżyję poród. Są dziewczyny , które też miały ambicję na więcej niż 1 dziecko a po porodzie powiedziały " nigdy więcej". Tak więc pożyjemy , zobaczymy... ![]()
![]() |
#3852 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to chyba muszę wagę schować... a może baterie się wyczerpują i jakoś za dużo pokazuje? ![]() Mi to cycki znów urosły i zaczynam mieś poważną rozkminę nad stanikiem do karmienia. czarnooka- u mnie wczoraj były frytki ![]() ![]() A my dzisiaj mieliśmy nietypowo rybkę, ziemniaki i surówkę z kapusty (wieeeeki nie robiłam). Na jutro będzie to samo ![]() Dziewczyny- te co mają co najmniej dwójkę rodzeństwa- też chcecie mieć podobną ilość dzieci czy jednak 1-2 wystarczą? ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- ![]() ![]() Ja mam trzy siostry, ale sama nie chciałam mieć tyle dzieci, moja córka 6 lat jest jedynaczką, i wcale jej to widzę nie przeszkadza, ma dużo koleżanek, kolegów, jest bardzo towarzyska, wiadomość o bracie przyjęła z radością, ale szału nie widzę. Na pewno sie nie zgodzę z tym, ze jedynak to samolub i tak dalej, moja chętniej się dzieli tym co ma niż np. dzieci mojej siostry, które zawsze walczą o swoje w tej gromadce i dzielić się nie lubią. To może raczej kwestia wychowania a nie cechy charakteru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
Ja mimo że mój pierwszy poród nie należał do bardzo łatwych bo jednak wywoływane przez oksytocynę skurcze są podobno dużo gorsze od tych naturalnych (mówię podobno bo takich samych z siebie nie miałam nigdy) to i tak od razu wiedziałam że minimum jedno dziecko jeszcze chcę mieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Raczkowanie
|
Elena_22
Ja jeszcze na połówkowym usg które miałam dokładnie 14 października mam wagę bodajże 550 gramów i datę porodu późniejszą niż z daty om czyli ciąża młodsza o 1 tydzień, a 4 listopada na wizycie już blisko 1 kg . Nic się nie przejmuj, moja dzidzia też długo była drobniutka a jak nagle ruszyła to aż w szoku byłam. Do 24 tc byłam przekonana że drobinkę urodzę, a teraz się obawiam, żeby do 4 kg nie dobiła.
#3855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzis w polarze chodziłam, bo u nas też 14 stopni, teraz leje deszcz. moja czapki jeszcze nie nosi, dopóki temp. jest na plusie a bardzo wieje, to opaskę nakładam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
Moja Lilka w 26 tyg miała +/-894g i urodziła się 3580g a dzień przed porodem jak miałam usg wyliczyli mi ok 4040g...Ja twierdziłam że będzie mniejsze dzieciątko niz Mikołaj...i była mniejsza od niego dokładnie o 440g
![]() For you ja mam takiego akrobatę w brzuchu że 18 tyg- główkowe, 22- miednicowe, 23-główkowe a teraz raz czuję nóżki na dole a raz na górze... A Lilka w 26 główkowe, w 34 miednicowe i nie wiem w sumie kiedy się z powrotem obróciła na główkowe...bo u gina już usg nie miałam tylko w szpitalu Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-11 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Moja potrafiła zasnąć o 17ej, przenosiliśmy ją na łóżko bez mycia, i spała do rana ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Zakorzenienie
|
Elena będą do rana...Nieraz mi szły spac wcześniej a spały dłużej niż jak później ich kładłam...
Tylko jeszcze jakimś cudownym cudem musze Lilce zmienić pampka bo by mi się w nocy nie przemoczyła... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-11 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja i ta koleżanka, o której pisałam chodzimy do tego samego gina, usg robione na tym samym sprzęcie, miedzy nami 2 tyg. różnicy jeśli chodzi o tp, a w wadze dziecka taka rozbieżność ![]() No nic, poczekam do następnej wizyty- może tak jak piszesz, jeszcze nadgoni ?bo byłam święcie przekonana, że będzie więcej... Wg tych siatek centylowych to mały jest między 5 centylem a wagą średnią- może to nie jest tak źle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
Elena nie jest źle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam z tż od mamy.
Wczoraj kupiliśmy 2 dodatkowe półki do łazienki i myślałam, że tż je od razu zamontuje, ale okazało się, że pożyczył wiertarkę mojemu bratu ponad miesiąc temu. Dzisiaj po nią pojechaliśmy i oczywiście mój brat mnie wkurzył, bo przez ponad miesiąc głupiej dziury w ścianie nie wywiercił, a teraz ma raptem pretensje, że zabieramy wiertarkę jak on sobie akurat na jutro zaplanował wywiercenie tej głupiej dziury... dodam, że on nie pracuje, więc przez ten miesiąc czasu mógł wywiercić 1000 dziur. ![]() ech... dodatkowo mi się humor popsuł, bo mama mi przekazała przykrą informację. Nie chcę Wam psuć humory, więc wybielam tekst poniżej: Sąsiadka mojej mamy miała termin porodu na marzec/kwiecień 2016. Coś nie tak jej wyszło na badaniach prenatalnych tzn. na usg, lekarz zlecił badania z krwi i te wyszły dobrze, więc powiedział, żeby się niczym nie przejmowała. A ona uparła się na amniopunkcję. Lekarz odradzał, tłumaczył, że badania z krwi wyszły dobrze i nie ma potrzeby dodatkowych badań. Ta się jednak uparła. Lekarz kazał jej podpisać oświadczenie, że decyduje się na własną odpowiedzialność. I niestety po amniopunkcji poroniła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() O, to czeka Cię karkołomne zadanie, a może Lilka ma tak mocny sen w tej pierwszej fazie, to się nawet nie ocknie? ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
w pierwszej fazie tak...bo jak wcześniej wynoszę z mojego łóżka to się nawet nie poruszy...a jak dluzej poczekam to i plakac zacznie...
Szkoda ze wcześniej nie skapowałam bo jest teraz złodziej w sutannie na tvp1 😞 Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-11 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3867 |
Wtajemniczenie
|
Mam taką nadzieję, bo poza tym jest wszystko dobrze i ruchliwy jest bardzo.
Ehh.. teraz już sama nie wiem, w piątek weszłam w 27 tydzień w sumie, a on ma wymiary jak na 26 tydzień i to jeszcze średnie do tego... Ale gin mówił, że wszystko jest super. Tak sobie myślę, a może ja swojego dzieciaczka po prostu głodzę? ostatnio jem dużo mniej, nie pamiętam kiedy zjadłam jakąkolwiek kolację, od 14- 15ej nic już nie jem, bo nie mogę. na dodatek od tygodnia mam taką zgagę, jakiej jeszcze nie miałam, aż mnie gardło pali i język i jeszcze przez to dodatkowo jeść się odechciewa... Najchętniej żyłabym o wodzie i chlebie, bo nawet jak mam zachcianki, to tylko troszkę zjem i już jestem pełna ![]() No, ale z drugiej strony- waga mi podskoczyła znacznie a dzieciaczkowi mało co przybyło ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
dziekuje ![]() ![]() ![]() juz zapisalam fotke ![]() ![]() a to juz je robisz? to one tyle czasu maja lezec ? ![]()
#3869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z rana córka wzięła sobie książki do czytania, tylko takie dorosłe, typu atlas nieba i kosmos, to było pół biedy jak czytała na początku, ale jak potem była zmęczona, to jej takie cyrki wychodziły z niektórymi wyrazami, że płakałam ze śmiechu, ona zaczynała śmiać się ze mną, rżałyśmy obie i znów w koło Macieju i jakoś tv nie był nam po drodze. Teraz ona śpi,mąż czyta a ja z Wami jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Elena nie martw się niepotrzebnie 😘 po prostu Dzidzi mniejszy 😊 jak jest zdrowy i ruchliwy to sie nie zamartwiaj 😊 przeciez niektóre donoszone dzieciątka ważą 2500g a inne 4500...i wszystko jest ok 😊 jak gin mówi ze ok to mu wierz i bądź spokojna 😊 nie zakłócaj sobie sama radości z tego pięknego czasu 😘
Paula juz robiłam bo dzieci mi nieraz o ciastkach mówią.. A wolę im zrobić sama niz w sklepie kupować nie wiadomo z jaka ilością chemii...mozna je jeść od razu. Jak poleżą to sa lepsiejsze 😊 Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-11 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.