Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-11, 17:36   #1051
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Mujer, ja planuję rodzić w wodzie. Oczywiście jak dam radę bez zzo. No i jak będzie wolna sala z basenem.
Jak nie no to chociaż pierwszą fazę chcę w wannie, na szczęście zwykła wanna jest w każdej sali w Narutowiczu

No i jeszcze nie wiem jak to będzie z moim GBSem, bo nie ma oficjalnych p/wskazań do porodów w wodzie w tym względzie, to zależy od szpitala...

Halwaya dobrze, że mówisz o tych kąpielówkach, koniecznie dopakuję

Co do aliexpress ja zamawiałam ubrania i mogę jedynie powiedzieć, że naprawdę różna jest jakość. W niektórych przypadkach nawet lepiej niż na zdjęciach a w niektórych no cóż... Teraz czekam na czapki dla małego i pieluchy, zobaczymy co przyjdzie

I chyba w razie czego w planie napiszę, że nie chcę, żeby był kąpany dzieć, jakby mi mieli go zabrać i zaszczepić gdzieś przy okazji
W Ujastku mówili, że trzeba sie zgłosić 2 tyg (jeśli nie pokręciłam) przed terminem, żeby położna szpitalna zrobiła kwalifikację do porodu w wodzie. Nie wiem, czy to tak wszędzie jest...
Kurcze, Narutowicz ma fajne warunki w sumie... Ale jak wywlekę TŻ oglądać czwarty szpital, to chyba mnie zamorduje No dobra, to przesada, ale jestem niezdecydowana.

No ja właśnie chcę mieć swojego na oku cały czas, a nie że mi jak za prl wezmą, wykąpią, zaszczepią, nakarmią...

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja też chcę I fazę porodu spędzić w wannie. Tylko nie wiem jak to wygląda, czy się w tej wannie leży nago czy jak hmm...
Też nie wiem właśnie, muszę dopytać.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 18:13   #1052
rudaska
Zakorzenienie

HALWAYA no chyba sobie dopakuję taki cienki sportowy top. I jeszcze na sr dopytam
Stary 2015-11-11, 18:39   #1053
simka234
Wtajemniczenie

U mnie jeszcze 48 dni do godziny zero ale patrząc na was wzięłam się za pakowanie torby..
I jakaś nostalgia mnie dopadła ..Chyba najgorzej rozstanie z starszym zniosą

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 18:48   #1054
cienwiatru
Wtajemniczenie

U mnie pokazuje 51-48 dni do porodu ale torba też dalej nie spakowana. Spakuje na początku grudnia jak już będzie bezpieczniej

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 18:54   #1055
Fionka_31
Zakorzenienie

U nas w wannie na golasa w sali rodzinnej za parawanem

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 18:55   #1056
Ani_qa
Zakorzenienie

U mnie 39 dni

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-11, 18:57   #1057
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
U mnie mąż nie będzie mógł do mnie na salę przychodzić, bo jest zakaz takich odwiedzin. Do odwiedzin jest osobne pomieszczenie do którego idę z dzieckiem, więc pewnie nie będziemy się zbyt długo widzieć, bo ja pewnie nie wysiedzę

U nas tez jest niby sala ale nie pozwalają z noworodkiem sie szwedac po korytarzu wiec odwiedziny sa przy łóżku

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

U mnie 24 dni

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:10   #1058
mujer
Zadomowienie

Hm macie czerwoną bożenę?
Nic mi nie dokucza, nie boli, nie napuchło, a w poniedziałek na dodatek robiłam biocenozę, wyszła idealnie, więc nie sądzę, żeby to infekcja była jakaś, bo nawet nie bardzo mam skąd... I jak mówię, nic mi nie dokucza. Tylko normalnie zburaczana bożena

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A poza tym, jakoś pewniej bym się czuła przewijając dziewczynkę. Boję się, że o chłopa cos skaszanię i dostanie zapalenia pęcherza
Stary 2015-11-11, 19:16   #1059
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hm macie czerwoną bożenę?
Nic mi nie dokucza, nie boli, nie napuchło, a w poniedziałek na dodatek robiłam biocenozę, wyszła idealnie, więc nie sądzę, żeby to infekcja była jakaś, bo nawet nie bardzo mam skąd... I jak mówię, nic mi nie dokucza. Tylko normalnie zburaczana bożena

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A poza tym, jakoś pewniej bym się czuła przewijając dziewczynkę. Boję się, że o chłopa cos skaszanię i dostanie zapalenia pęcherza
Widzisz swoją bozene?? Gratsy!

No przewijanie chłopca też mi się nie widzi. . Tesciowa mnie ostrzega, że jak przy przewijaniu robi się wzwod (nieźle, co?) to mam szybko zakrywać pupę, bo to oznacza, że zaraz pójdzie sik prosto na mnie i niby dosyć często chłopcy sikaja przy przewijaniu..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:24   #1060
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby mi ktoś zabrał dziecko z sali podczas mojej nieobecności to bym niezły dym zrobiła... nie wyobrażam sobie wrócić do sali i nie zobaczyć swojego dziecka w niej... raz, że umarłabym na zawał, a dwa, że przecież muszę być poinformowana o tym, że chcą zabrać i co mają zamiar robić
miałam raz taką sytuację, na szczęście zanim padłam na zawał sąsiadka powiedziała że wzieli dzieci na badania. Takie to było przestrzeganie praw rodziców...

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
no właśnie u chłopca łatwiej nic się nie da skaszanić
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:26   #1061
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Widzisz swoją bozene?? Gratsy!

No przewijanie chłopca też mi się nie widzi. . Tesciowa mnie ostrzega, że jak przy przewijaniu robi się wzwod (nieźle, co?) to mam szybko zakrywać pupę, bo to oznacza, że zaraz pójdzie sik prosto na mnie i niby dosyć często chłopcy sikaja przy przewijaniu..
Moja siostra ma dwóch synów i jeśli chodzi o sikanie przy przewijaniu to u nich oznaką wiecie co bylo? Ja w życiu bym na to nie wpadła, skrzydełka nosa robiły się białe, tzn jaśniejsze, nie takie różowe jak normalnie i po chwili było sikanie ;P

Ja to pierwszy raz będę miała doczynienia z taką małą dziewczynka, no u nas sami chłopcy, nawet nie widziałam nigdy rozebranej takiej malej a co do zapalen, to niby od zawsze kobiety bardziej podatne, więc myślę, że nie macie czego się bać
Jedynie kojarzę odciaganie napletka u chłopców, ale od kiedy to się robi to nie pamiętam, położna na pewno o tym będzie mowila...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:26   #1062
benita84
Zadomowienie

Cytat:
hehe czasem się zdarza, dziewczynkom pewnie też tylko u dziewczynek to mniej niebezpieczne
Stary 2015-11-11, 19:55   #1063
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
U nas tez jest niby sala ale nie pozwalają z noworodkiem sie szwedac po korytarzu wiec odwiedziny sa przy łóżku
A u nas włąśńie nie pozwalają odwiedzającym na sale wchodzić
Na jedno to dobrze, bo nikt nie będzie mnie oglądał podczas karmienia itp., ale z drugiej strony będę tęsknić za mężem, a pewnie będę potrzebowała jego obecności

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
miałam raz taką sytuację, na szczęście zanim padłam na zawał sąsiadka powiedziała że wzieli dzieci na badania. Takie to było przestrzeganie praw rodziców...
Serio bym się wściekła
Zawsze można poczekać 5 minut

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Moja siostra ma dwóch synów i jeśli chodzi o sikanie przy przewijaniu to u nich oznaką wiecie co bylo? Ja w życiu bym na to nie wpadła, skrzydełka nosa robiły się białe, tzn jaśniejsze, nie takie różowe jak normalnie i po chwili było sikanie ;P

Ja to pierwszy raz będę miała doczynienia z taką małą dziewczynka, no u nas sami chłopcy, nawet nie widziałam nigdy rozebranej takiej malej a co do zapalen, to niby od zawsze kobiety bardziej podatne, więc myślę, że nie macie czego się bać
Jedynie kojarzę odciaganie napletka u chłopców, ale od kiedy to się robi to nie pamiętam, położna na pewno o tym będzie mowila...

Ja za to odwrotnie Także bardziej komfortowo będę się czuła zajmując się małą dziewczynką. Ale może tak myślę tylko dlatego, że nie będę miała synka, może gdyby było inaczej to nastawiłabym się na opiekę nad chłopcem
Stary 2015-11-11, 19:56   #1064
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuska wg tego co mi wiadomo obecnie odchodzi sie już od odciągania napletka. Lepiej ponoć tam nie grzebać.

Mojej córce zdarzało sie siusiać w czasie przewijania, ale nie tryskała fontanną.

Co do chłopca to wiem ze siusiak musi być ułożony w dół bo jak w gore będzie to jest szansa ze wysika z pampersa na brzuch :P koleżanka na własnym synu sprawdziła jak zasikał brzuch
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:17   #1065
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za to odwrotnie Także bardziej komfortowo będę się czuła zajmując się małą dziewczynką. Ale może tak myślę tylko dlatego, że nie będę miała synka, może gdyby było inaczej to nastawiłabym się na opiekę nad chłopcem
Pisząc to, ze nie widziałam takiej małej dziewczynki i nigdy nie przewijalam nie miałam na myśli tego, ze się obawiam tego, właśnie jakoś nie, myślę że spokojnie poradzę sobie z moją Małą Dziewczynką

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuska wg tego co mi wiadomo obecnie odchodzi sie już od odciągania napletka. Lepiej ponoć tam nie grzebać.

Mojej córce zdarzało sie siusiać w czasie przewijania, ale nie tryskała fontanną.

Co do chłopca to wiem ze siusiak musi być ułożony w dół bo jak w gore będzie to jest szansa ze wysika z pampersa na brzuch koleżanka na własnym synu sprawdziła jak zasikał brzuch
Koritsia bardzo możliwe, napisałam tylko ze pamiętam, że przy ktoryms z synów mojego rodzeństwa było coś takiego, a jak jest teraz to pojęcia nie mam.

U dziewczynek to tyle dobrze, ze nie leci niewiadomo gdzie, do góry, no i ciśnienie jest inne itd, nie tak jak przy siusiakach u chlopcow

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:20   #1066
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Pisząc to, ze nie widziałam takiej małej dziewczynki i nigdy nie przewijalam nie miałam na myśli tego, ze się obawiam tego, właśnie jakoś nie, myślę że spokojnie poradzę sobie z moją Małą Dziewczynką
Tak wiem Tylko ja pisałam już ze swojego punktu widzenia, że na początku zanim poznałam płeć zastanawiałam się jak to będzie zajmować się małym chłopcem, bo nigdy nie miałam do czynienia z takim malutkim
W sumie później oswoiłam się z tą myślą
Stary 2015-11-11, 20:32   #1067
limonka_86
Zadomowienie

Rany ale mam hustawke nastrojow z jednej strony mam dość tej ciąży z drugiej jeszcze nie chce rodzic:/ w dodatku znowu mama mnie wqrza bo ona nic tylko do szpitala mała przyjedzie zobaczyć ją już nie wiem jak mam jej tłumaczyć ze poza mężem nie chce nikogo widzieć ona dalej swoje ze przecież przyjedzie wnuczka i szpital zobaczyć nosz qrde. Tz mówi ze powiemy jej dopiero jak do domu wrócimy jak sobie nie da przegadac grrr:/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:37   #1068
Lili 83
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53418082]Ja poskładałam wg rozmiarów z metek. Nie chciało mi się przykładać wszystkiego do siebie i badać czy jedno 56 to jest takie samo jak inne, czy to inne to już raczej 62. A jak będę zakładać i okaże się, że coś jest za duże to odłożę do większych i tyle.[/QUOTE]

Też tak zrobiłam

Cytat:
A jak segregowalyscie ubranka to np robilyscie że 1 szuflada to 1 rozmiar czy np w 1 szufladzie same pajace, w drugiej body? Czy mieszalyscie?
Ja mam wszystko rozmiarami w szufladach poukładane
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:44   #1069
halwaya
Zakorzenienie

Eh.. Weszłam na focha i zalamalam ręce, cycki opadły.. i wszystko inne też..

http://foch.pl/foch/1,132906,1916377...mpaign=FB_foch

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 21:01   #1070
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A oczka to od poczatku sie przemywa?
Ja przemywałam w domu od razu oczka. I język też żeby się pleśniawki nie robiły od mleka.

Krem tylko do pupy zabiorę.

sylwoha mi Mała też wysoko siedzi i uciska co może Cięzko mi się oddycha i sapie jak parowóz.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Ja dziś nic nie robię. Jak coś trzeba to mąż robi

Ja miałam wczoraj taki dzień

A dzisiaj odwiedziła nas koleżanka z dwójką dzieci.
Super się wszyscy bawili... do momentu kiedy jej synek zaczął wymiotować.
Rany mamy nadzieję, że to nie wirus bo my jakieś 3 tygodnie temu mieliśmy i mój mały bardzo ciężko ją zniósł....

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Ja tam się bardzo nie martwię o szpital bo od domu mamy go 5 km więc w razie czego tż wszystko co potrzebne to dowiezie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Tu zdania są podzielone. Jedni mówią żeby odciągać, inni żeby nie ruszać.
Ja odciągałam i młody ma już ponad 4 lata a napletek nie schodzi. Cały czas mamy kontrole u chirurga i najprawdopodobniej skończy się zabiegiem

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Co do chłopca to wiem ze siusiak musi być ułożony w dół bo jak w gore będzie to jest szansa ze wysika z pampersa na brzuch :P koleżanka na własnym synu sprawdziła jak zasikał brzuch
Dokładnie tak i u nas było
Stary 2015-11-11, 21:11   #1071
czubasek20
Zakorzenienie

padam na pyszczek, nie wiem czy dam rade nadrobic.

poskładalismy z tz stare meble w pudła ( moze uda sie sprzedac ) rozstawilismy nowe.
wózek ze strychu zniesiony i wyprany, lezaczek tak samo. Ogarnełam cała kuchnie na błysk i padam.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 21:11   #1072
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja przemywałam w domu od razu oczka. I język też żeby się pleśniawki nie robiły od mleka.

Krem tylko do pupy zabiorę.

sylwoha mi Mała też wysoko siedzi i uciska co może Cięzko mi się oddycha i sapie jak parowóz.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Ja miałam wczoraj taki dzień

A dzisiaj odwiedziła nas koleżanka z dwójką dzieci.
Super się wszyscy bawili... do momentu kiedy jej synek zaczął wymiotować.
Rany mamy nadzieję, że to nie wirus bo my jakieś 3 tygodnie temu mieliśmy i mój mały bardzo ciężko ją zniósł....

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Ja tam się bardzo nie martwię o szpital bo od domu mamy go 5 km więc w razie czego tż wszystko co potrzebne to dowiezie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Tu zdania są podzielone. Jedni mówią żeby odciągać, inni żeby nie ruszać.
Ja odciągałam i młody ma już ponad 4 lata a napletek nie schodzi. Cały czas mamy kontrole u chirurga i najprawdopodobniej skończy się zabiegiem

Dokładnie tak i u nas było
Plesniawki od mleka? A mi z kolei położna mówiła, że mleko to taki fantastyczny wynalazek, że niektóre kobiety przeżywają nim oczy i buzke dzieci. Ze niby bakteriobójcze właściwości ma..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 21:12   #1073
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

O nie... Mi też wszystko opada
Stary 2015-11-11, 21:16   #1074
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Plesniawki od mleka? A mi z kolei położna mówiła, że mleko to taki fantastyczny wynalazek, że niektóre kobiety przeżywają nim oczy i buzke dzieci. Ze niby bakteriobójcze właściwości ma..
Zbiera się dziecku taki właśnie biały osad na języku, dlatego przynajmniej mi mówili żeby go przecierać.
Stary 2015-11-11, 21:21   #1075
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

ktos tu chyba nie doszedł do siebie po porodzie. Cierpietnica jak siemasz.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 21:59   #1076
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Rany ale mam hustawke nastrojow z jednej strony mam dość tej ciąży z drugiej jeszcze nie chce rodzic:/ w dodatku znowu mama mnie wqrza bo ona nic tylko do szpitala mała przyjedzie zobaczyć ją już nie wiem jak mam jej tłumaczyć ze poza mężem nie chce nikogo widzieć ona dalej swoje ze przecież przyjedzie wnuczka i szpital zobaczyć nosz qrde. Tz mówi ze powiemy jej dopiero jak do domu wrócimy jak sobie nie da przegadac grrr:/
A czemu nie chcesz zeby mama Was odwiedziła?

Cytat:

jakie straszne... aż nie dotrwałam do końca tego wywodu

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
a to prawda też o tym słyszałam że można mlekiem przemywać oczka, ponoć nawet pomaga na ropiejące oczka!
Stary 2015-11-11, 22:04   #1077
adka_19
Wtajemniczenie

Dobry wieczór wybaczcie ale będę mniej aktywna. Dni z cyklu - coraz bliżej co to będzie jak to będzie. Ehh. Ale podczytuje Was regularnie.

Trzymajcie się wszystkie

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:05   #1078
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
A czemu nie chcesz zeby mama Was odwiedziła?

jakie straszne... aż nie dotrwałam do końca tego wywodu

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

a to prawda też o tym słyszałam że można mlekiem przemywać oczka, ponoć nawet pomaga na ropiejące oczka!

Ponoć pleśniawy mogą się robić w przypadku karmienia mm, natomiast przy kp nie trzeba czyścić paszczy dzieciowi, bo pokarm jest faktycznie cudowny
Stary 2015-11-11, 22:06   #1079
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Czytałam książkę dziecku i znów mnie krtan łapie. Plecy mnie napier.... Nie tylko bolą. Jakbym mogła to bym przelezala na.kanapie do.samego porodu. Nie sądzę żeby to była nerka a.od kręgosłupa mam ucisk. Mięśnie po lewej stronie mam tak napięte ze szok. Ani to rozmasowac ani samo przejść nie chce. A ból idzie od kręgosłupa do.samej nerki od żeber aż po sam tylek.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:14   #1080
halwaya
Zakorzenienie

Wojniann - współczuję lekarz nic nie zdiagnozowal? Dużo zdrowia życzę.

Mój tz od pół roku skarży się na lekki dyskomfort w okolicach wątroby. Teraz zrobił jakieś badania i mu dali antybiotyk na infekcje układu moczowego.. dziwne trochę.. ale miał USG wątroby i było ok.. za to w moczu mu jakieś białka wyszly.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości