Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 09:59   #1171
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Właśnie, strasznie mnie niepokoi, że mi ciąża poczyniła trwałe zmiany w ciele, a zwłaszcza w mózgu
Oj tam cciało zawsze można naprawić. Gorzej jak w mózgu nieodwracalne zmiany nastąpiły

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:01   #1172
_karmazynova_
Zadomowienie

zaciekawa fajnie, że TŻ się interesuje badaniami
lobo super, że u Ciebie i maleństwa wszystko ok mam nadzieję, że z TŻ zaczniecie się lepiej dogadywać
sylwoha szkoda, że Cie nie wypuszczą dzisiaj, może jutro Cię wypuszczą

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:06   #1173
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Oj tam cciało zawsze można naprawić. Gorzej jak w mózgu nieodwracalne zmiany nastąpiły
U mnie nastąpiły myślałam że po ciąży wróce do normalności ale jednak nie do końca się udało

Przyszła nasza kołyska. Drugi dzień stoi na balkonie bo tak wali farbą. Mam nadzieje że uda się ją wywietrzyć na czas no ale co to za farba
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:12   #1174
sylwoha
Zakorzenienie

Aniqa u nas takie rzady ordynatora ze.. Zelazne rzeklabym
I nikt nie ma poza nim prawa glosu
Dlatego nie chcialam tu rodzic
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:15   #1175
syylwuska
Zakorzenienie

Ale z tymi gazikami to są jakies specjalne do pępka? Czy po prostu mam kupić jakieś jałowe czy co?

Co do słodkiego to jak powoli wraca mi apetyt to i ochota na słodkie, wczoraj jak na złość, jak pozamykana większość sklepów, Tz w pracy, to nic nie mialam, ale przypomniało mi się, ze Kiedy przez Mężem schowalam kilka kostek milki i były, czasami jest dobrze o czymś zapomnieć

SYLWOHA kurczę, to tak dziwnie, ze nie mówią dlaczego? Nawet jak zapytalas to nie odpowiedzieli??

A odnośnie tych badań na gbs to niby w 35 tyg się je robi, z racji tego ze trafiłam w wcześniej do szpitala, to zrobiłam je w 32, wyszło że ujemne, ale skoro wcześniej to powinnam jeszcze raz je zrobić??

OGOLNIE to super, ze między Wami już lepiej, oby tak dalej
I zazdroszczę przesłanych nocy

A z tym jedzeniem w przełyku to myślałam że to refluks właśnie jest a nie zgaga?

KARMAZYNOWA a no to faktycznie pracy dużo nie miałaś z takimi gośćmi to i lepiej dla Ciebie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:23   #1176
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Właśnie wstawiłam 2 pranie Lili, wczoraj jedno jakoś wyprasowalam i zlozylam, ale chowanie tego to będzie męka, wszystkie ubranka będę musiała rozłożyć i mierzyć, bo na metkach są rozmiary ale każdy inaczej wygląda ;/ jak Wy to robilyscie?
U mnie rozmiary są w cały świat, wcześniej już je segregowałam rozmiarami ale wyprałam wszystkie razem, tzn podzielone na kolory i teraz będę musiała robić to od nowa W szafie poukładam rozmiarami, w miarę możliwości z podziałem na body, pajace, itp
Stary 2015-11-12, 10:23   #1177
mujer
Zadomowienie

Sroka wcale nie poleca elancylu: http://www.srokao.pl/2011/04/analiza...alazam-na.html
O kurde, ale on drogi...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 10:26   #1178
arisah
Raczkowanie

dzień doberek

czytam was na bieżąco ale udzielać się nie mam weny za bardzo

odniosę się tylko do teściów. moi też jakoś tej ciąży nie "zauważają", ponoć teściu wielce zdziwiony był jak Wiki prababci zaczęła opowiadać że siostrzyczkę będzie miała, a informowaliśmy ich dużo wcześniej niż małą, no właśnie żeby takiej sytuacji nie było.
a najlepsza akcja była później. Wiki była u nich na weekend wróciła z jelitówką, zaraziła męża no i tam u nich też się pochorowali, teść dzwonił żeby zapytać co u niej czy zdrowieje, i jak usłyszał że TZ się zaraził to ważniejsze było poinformowanie nas że chłopak szwagierki też choruje, zero zainteresowania czy ze mną i maleństwem w związku z tym wszystko ok.
fakt nasze relacje polegają na tym że tolerujemy swoją obecność choć jest z tym co raz gorzej, no ale przykro się robi jak zero zainteresowania wykazują drugą wnuczką, a w pierwszą są wpatrzeni jak w obrazek

ufff nażaliłam się

a i laktator teraz kupiłam canpol ręczny z tą wajchą taką, nie wiem jak nazwać, ma wielki lejek ale wydaje mi się że będzie lepszy niż to co miałam wcześniej, lovi z gruszką, no ta gucha to masakra, często był problem z ciśnieniem w tym i musiałam powietrze spuszczać, czasem się zdarzyło że mleko zassało do tej rurki i problem był z czyszczeniem, także lovi ręczny z gruszką szczerze odradzam.
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:29   #1179
cienwiatru
Wtajemniczenie

SYYLWUSKA ja też miałam robiony gbs w 33 tygodniu bo jest ryzyko wcześniejszego porodu ale mi powiedzieli że skoro wyszedł wynik ujemny to ok i koniec w tym temacie.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Pisalyscie o laktatorach więc i ja dorzucę swoje parę groszy miałam reczny z tomme tippe i nic nie mogłam ściągnąć więc mąż mi kupił aventa elektrycznego i byl ekstra. Teraz też mam avent Philips elektryczny tyle że nowszy model. Ręczne nie są dla mnie.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:32   #1180
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Aniqa u nas takie rzady ordynatora ze.. Zelazne rzeklabym
I nikt nie ma poza nim prawa glosu
Dlatego nie chcialam tu rodzic
Masakra...
U nas ordynator jest... strasznie niemiły. Naprawdę.... dlatego mam nadzieję, że jeśli będzie musiał to przyjdzie na sam koniec

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ale z tymi gazikami to są jakies specjalne do pępka? Czy po prostu mam kupić jakieś jałowe czy co?

A odnośnie tych badań na gbs to niby w 35 tyg się je robi, z racji tego ze trafiłam w wcześniej do szpitala, to zrobiłam je w 32, wyszło że ujemne, ale skoro wcześniej to powinnam jeszcze raz je zrobić??
Gaziki mam kupione jałowe

Ja pierwszy wymaz miałam pobierany w 31t0d w dzień wyjścia ze szpitala właśnie, a drugi miałam pobierany w 33t4d, w 33t6d pobierałam sama z odbytu.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Sroka wcale nie poleca elancylu: http://www.srokao.pl/2011/04/analiza...alazam-na.html
O kurde, ale on drogi...
Już zamówiłam
Stary 2015-11-12, 10:34   #1181
rudaska
Zakorzenienie

SYLWUSKA pępek bardzo fajnie pielęgnuje się patyczkami do uszu. Kurczę nie zjadłam wczoraj nawet pół rogala
Stary 2015-11-12, 10:36   #1182
sylwoha
Zakorzenienie

Aniqa a u nas jest tak, ze poranny obchod od pon do pt jsst i on wydaje dyrektywy a weekend nie nap rawa nikt wypisac
Poza tym wszystkie decyzje nt cc i nakichs waznych spraw podejmuje tylko on
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:36   #1183
ogolnie
Zakorzenienie

A na co ten elancyl?

Sylwuska zgaga czy refluks to w sumie sama nie wiem w każdym razie treść żołądka podchodzila mi do gardła. Ale potem na szczęście przeszło.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:39   #1184
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Aniqa a u nas jest tak, ze poranny obchod od pon do pt jsst i on wydaje dyrektywy a weekend nie nap rawa nikt wypisac
Poza tym wszystkie decyzje nt cc i nakichs waznych spraw podejmuje tylko on
U nas decyzje co do wyjścia też podejmuje ordynator jeśli chodzi o CC to pewnie też.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A na co ten elancyl?

Sylwuska zgaga czy refluks to w sumie sama nie wiem w każdym razie treść żołądka podchodzila mi do gardła. Ale potem na szczęście przeszło.
Elancyl na rozstępy
Stary 2015-11-12, 10:47   #1185
mujer
Zadomowienie

Cytat:
A na co ten elancyl?

Na rozstępy. Ja się upieram, że kokos, shea, kakaowe, żel aloes oraz wewnętrznie dobre odżywienie.

Zgaga piecze, refluks to tylko wyłażenie żarła. Nie miałam w sumie zgagi ani razu, natomiast obiadek w przełyku często. Nawet jak się zbyt płasko położę, to rano mam wrażenie żołądka w przełyku.

Widzę, że trza po prostu się spionizować potem chwilę, wyprostować, pooddychać i przechodzi
Stary 2015-11-12, 10:48   #1186
czubasek20
Zakorzenienie

A co do cc. Jesli jade do szpitala na cc i bp lekarz na dyzurze kaze mi rodzic sn to moge donagac sie na pismie ze bierze odpowiedzialnosc jesli cos bedzie z dzieckiem nie tak albo ze mna?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:48   #1187
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
[/COLOR]Pisalyscie o laktatorach więc i ja dorzucę swoje parę groszy miałam reczny z tomme tippe i nic nie mogłam ściągnąć więc mąż mi kupił aventa elektrycznego i byl ekstra. Teraz też mam avent Philips elektryczny tyle że nowszy model. Ręczne nie są dla mnie.
miałam ten sam problem z ręcznym z tomme tippe i dlatego teraz albo w ogóle nie kupię, albo jeśli to elektryczny-ale cały czas się zastanawiam czy jest sens na pare dni, tygodni wydawać te 200 zł..bo sprzedać później będzie ciężko.
Stary 2015-11-12, 10:49   #1188
czubasek20
Zakorzenienie

Pytam bo podobno niektorzy gin maja gdzies wskazania i kaza sn.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:50   #1189
ogolnie
Zakorzenienie

Mi i tak wychodzą rozstepy więc nie kupuje cudów tylko jak zawsze smaruje się oliwka albo kremem z promocji
Wyleźć i tak wyleza.
A czemu sroka nie poleca tego elancylu? Nie chce mi się wchodzić przez tel do linka :p
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 10:54   #1190
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mi i tak wychodzą rozstepy więc nie kupuje cudów tylko jak zawsze smaruje się oliwka albo kremem z promocji
Wyleźć i tak wyleza.
A czemu sroka nie poleca tego elancylu? Nie chce mi się wchodzić przez tel do linka :p
Bo w składzie nie ma nic cudownego, a cena jest bardzo wysoka jak za takie składniki.
Stary 2015-11-12, 10:54   #1191
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Wyleźć i tak wyleza.
Dlatego, że tylko nawilża, a nie ma w sobie niczego co miałoby bezpośrednio zapobiegać rozstępom.

Czubasek moim zdaniem jeśli masz na piśmie, że masz zalecenia do CC to spokojnie możesz wymagać od lekarza, że na piśmie oznajmił, że się z tym nie zgadza i ponosi konsekwencje
Stary 2015-11-12, 10:55   #1192
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A co do cc. Jesli jade do szpitala na cc i bp lekarz na dyzurze kaze mi rodzic sn to moge donagac sie na pismie ze bierze odpowiedzialnosc jesli cos bedzie z dzieckiem nie tak albo ze mna?
nawet mi nie mów, bo ja mam wskazanie ze względów psychologicznych czy jak to tam nazwać:/ chociaż wskazanie wypisane przez ordynatora, to może nikt mu się nie przeciwstawi?? a tak swoją drogą..ja innego lekarza na cieciu nie chce widzieć:/ czemu zakładasz,że nie będzie cię ciął Twój lekarz?
Stary 2015-11-12, 10:55   #1193
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
O kurde, ale on drogi...
Może i nie poleca, ale albo on mi pomaga, albo mam dobre geny Drogi to on jest, ale mi wystarczy na całą ciąże i mam nadzieję, że na miesiąc po porodzie jeszcze styknie Stwierdziłam, że warto zainwestować, a nie oszczędzać, bo w ciąży będę max 2 razy, więc nie będę się tym drogim kremem smarować do końca życia
Nie znam się, ale laska nie napisała w jego składzie jednego składnika cyclohexasiloxane , a jeden z nich co napisała różnił się nazwą od tego co ja mam u siebie. Ona napisała Cyclomethicone, a u mnie jest cyclopentasiloxane. Ale tak jak napisałam nie znam się i to może być to samo, ale pod inna nazwą, a nie chce mi się szukać info na ten temat

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 11:00   #1194
zaciekawa
Raczkowanie

Czubasek a tak apropos to gdzie masz wpisane wskazanie do cc?bo mi napisał na pierwszej stronie karty ciąży..nic więcej nie mam przynajmniej na razie
Stary 2015-11-12, 11:01   #1195
syylwuska
Zakorzenienie

CIENWIATRU a no to ok, w takim razie jeden wystarczy
Ja to od początku jakoś nastawialam się na elektryczny, bo ze mnie taki slabiak, ze ręcznym pewnie nie dałabym rady ;/

Ile zaplacilas za swoj?

ANI_QA a ten z odbytu też jest konieczny? Bo mój gin nic mi o nim nie mowil.

RUDASKA czyli co? Spryskać Octeniseptem ten patyczek i tym delikatnie czyścić?

OGOLNIE bo ja to samo mam i dziewczyny właśnie mówiły ze to refluks ;/

CZUBASEK z tego co słyszałam to u nas właśnie jest tak że ordynator nie zawsze stosuje się do zaleceń jeśli jest cc i sam decyduje i często mimo wszystko namawia na sn ;/ niestety, ale to tylko u nas chyba taki ten ordynator...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:04   #1196
_karmazynova_
Zadomowienie

Najlepiej jak wskazanie do cc jest w karcie ciąży. Mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu w którym będę rodzić, on dokonuje zabiegów, więc mnie to trochę uspokaja..

Stary 2015-11-12, 11:06   #1197
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Może i nie poleca, ale albo on mi pomaga, albo mam dobre geny Drogi to on jest, ale mi wystarczy na całą ciąże i mam nadzieję, że na miesiąc po porodzie jeszcze styknie Stwierdziłam, że warto zainwestować, a nie oszczędzać, bo w ciąży będę max 2 razy, więc nie będę się tym drogim kremem smarować do końca życia
Nie znam się, ale laska nie napisała w jego składzie jednego składnika cyclohexasiloxane , a jeden z nich co napisała różnił się nazwą od tego co ja mam u siebie. Ona napisała Cyclomethicone, a u mnie jest cyclopentasiloxane. Ale tak jak napisałam nie znam się i to może być to samo, ale pod inna nazwą, a nie chce mi się szukać info na ten temat
Jedno i drugie podobnie działa tzn. to chyba faktycznie to samo

Ja osobiście uważam, że brak rozstępów to wypadkowa kilku czynników, głównie: odżywienie skóry od środka, predyspozycje jak np. geny, pielęgnacja z zewnątrz. Wierzyłabym mocno w geny, gdyby nie to, że ja mam skłonność ogromną (moja mama i siostra mają wielkie rozstępy, siostra nie po ciąży, ale po tyciu), a ja tez mam na tyłku rozstępy po przytyciu 10 lat temu, choć się wtedy solidnie smarowałam. Na razie od ciąży nie mam ani jednego. Może jeszcze wyjdą, to niewykluczone, ale podejrzewam, że i tak pewnie będzie ich mniej. No i jestem w szoku, bo spodziewałam się rozstępowej masakry. Dlatego tak bronię swojej tezy

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-11-12 o 11:09
Stary 2015-11-12, 11:12   #1198
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Jedno i drugie podobnie działa.

Ja osobiście uważam, że brak rozstępów to wypadkowa kilku czynników, głównie: odżywienie skóry od środka, predyspozycje jak np. geny, pielęgnacja z zewnątrz. Wierzyłabym mocno w geny, gdyby nie to, że ja mam skłonność ogromną (moja mama i siostra mają wielkie rozstępy, siostra nie po ciąży, ale po tyciu), a ja tez mam na tyłku rozstępy po przytyciu 10 lat temu, choć się wtedy solidnie smarowałam. Na razie od ciąży nie mam ani jednego. Może jeszcze wyjdą, to niewykluczone, ale podejrzewam, że i tak pewnie będzie ich mniej. No i jestem w szoku, bo spodziewałam się rozstępowej masakry. Dlatego tak bronię swojej tezy
Pewnie masz rację Ja skusiłam się na elancyl, bo miał dobre opinie w necie nie analizując jego składu, a Ty jednak znasz się na tym. Najważniejsze, że na razie nie wyskoczyły mi żadne rozstępy

Stary 2015-11-12, 11:14   #1199
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Pewnie masz rację Ja skusiłam się na elancyl, bo miał dobre opinie w necie nie analizując jego składu, a Ty jednak znasz się na tym. Najważniejsze, że na razie nie wyskoczyły mi żadne rozstępy
Nie no sorki Bo jak mawiają mi znajomi - ja to zaraz wszystko zepsuję, nawet najlepszy kosmetyk Czasem się dlatego nie odzywam

Ale nie, jakoś bardzo się nie znam, tylko mam wbudowaną podejrzliwość do produktów
Stary 2015-11-12, 11:16   #1200
mujer
Zadomowienie

Bosz... Gadałam z koleżanką o porodzie, to mnie nabluzgała, że "przesadzam" i "poród/szpital to nie wakacje". I żebym się "wyluzowała, a nie wymyślała". A dziś jak jej powiedziałam, że jeszcze nie wybrałam szpitala, to znów mi nabluzgała, że jestem przesadnie wyluzowana... Hm, zatem ja juz nie wiem, czy jestem spięta czy przeciwnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości