Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-11, 19:12   #2551
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
A może w końcui coś ten Inofolic zadziałał? czytałam opinie dziewczyn też z POCS, którym picie tego wyregulowało cykl i sprawiło, że miały owulacje. Może zadziałał u Ciebie ?a ból jajnika to przecież nie tak bez przyczyny jest. Kiedy idziesz na wizytę ? umówiłaś się już czy dopiero jak będziesz mieć komplet badań w ręce będziesz się umawiać?
Być może coś zadziałał nie mam pojęcia. A idę w ten piątek do ginki
A wyniki mam już wszystkie okazało się że wcale nie trzeba czekać tyle.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
no tak, rzeczywiście. mi kazał zrobić w 20-21 dc.
No ja właśnie robiłam w 21 dc

Cytat:
Napisane przez aniusia49 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś doła.
Nie płakaj każdy organizm jest inny i nie warto czytać w necie
Choć ja też czytam a później się dołuje
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:13   #2552
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam dziś doła. Wiem, że internet to zło i nie powinnam czytać ale stało się. Już chyba wiem, że jednak w tym cyklu nic z tego nie będzie i w kolejnym też... Testy owu pozytywne, ale co z tego skoro temperatura wzrasta powoli i stopniowo, nie mam takiego gwałtownego skoku jak wszędzie piszą znowu o tym moim wzroście wyczytałam, że raczej pęcherzyk nie pęka, więc ciąży też nie będzie
Nie czytać internetów - tylko ten wątek można, reszta to zło i niepotrzebne nerwy. Monitoring cyklu by Ci wszystko wyjaśnił a nie internet.
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
E tam, diagnozowanie się w internecie w 99% wypadków oznacza raka, śmierć i totalną masakrę. Skąd internety mają wiedzieć, czy miałaś owulkę

Jak się martwisz, to skonsultuj się z jakimś specjalistą npr, oni się świetnie znają na interpretacji takich wykresów.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Zgadzam się w 100%
Stary 2015-11-11, 19:14   #2553
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dziś doła. Wiem, że internet to zło i nie powinnam czytać ale stało się. Już chyba wiem, że jednak w tym cyklu nic z tego nie będzie i w kolejnym też... Testy owu pozytywne, ale co z tego skoro temperatura wzrasta powoli i stopniowo, nie mam takiego gwałtownego skoku jak wszędzie piszą znowu o tym moim wzroście wyczytałam, że raczej pęcherzyk nie pęka, więc ciąży też nie będzie

nie panikuj tylko przejdź się do gina na monitoring i bedziesz wiedziała a nawet jak nie pęka to na to też są sposoby.
ja skok też mam słaby 0,2, ale po monitoringu wiem, że pękł.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:36   #2554
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
E tam, diagnozowanie się w internecie w 99% wypadków oznacza raka, śmierć i totalną masakrę. Skąd internety mają wiedzieć, czy miałaś owulkę

Jak się martwisz, to skonsultuj się z jakimś specjalistą npr, oni się świetnie znają na interpretacji takich wykresów.

........

mam 9 dni do testowania i już nie mogę wytrzymać
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:57   #2555
geosmina
Wtajemniczenie

Witam się po zmartwychwstaniu;-) wczorajsza impreza super się udała, nie pamiętam kiedy tak się bawiłam, chyba jeszcze przed ciążą ;-) wróciliśmy wpół do 5 rano, i do całego dzisiejszego tragicznego samopoczucia dołączyła na pełnej parze @ :'(, nie rozumiem tych cykli, plamienia potrafię mieć z 5 dni i dopiero bach! i okres. Może wiecie, czy wówczas liczyć pierwszy dzień miesiączki od pierwszego dnia plamienia, czy od pierwszego dnia tego mocnego krwawienia??

I gadałam wczoraj z koleżanką, miała iść z jedną parą na sylwestra, ale oni zrezygnowali, bo bardzo starają się o dziecko, dziewczyna już 5 razy poroniła, niedawno zdiagnozowano u niej wirusa HPV i musiała mieć usuniętą całą szyjkę macicy, a wirusa dalej ma, w ogóle jakaś masakra, szczepiła się też teraz chyba przeciwciałami męża czy czymś takim, i mają kilka miesięcy żeby zajść w ciążę. Z kolei jak ciąża się pojawi, to muszą pędzić ze śląska do Łodzi na skoncentrowany kolejny zastrzyk tych przeciwciał i zaszywanie macicy czy coś w tym stylu, żeby utrzymać ciążę. No i ciąża cała musi być przeleżana, ze wskazaniem, żeby nawet do ubikacji starać się nie wstawać, tylko robić siku do kaczki. Niewiarygodne to jest dla mnie, nie byłabym chyba w stanie podjąć się takich kroków, zwłaszcza z takim stanem narządów rodnych. Ale aż mną wstrząsnęło do jakich poświęceń są gotowi ludzie żeby mieć dziecko... I jakie przeciwności potrafią się pojawić, to są dopiero problemy:-(

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:14   #2556
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Witam się po zmartwychwstaniu;-) wczorajsza impreza super się udała, nie pamiętam kiedy tak się bawiłam, chyba jeszcze przed ciążą ;-) wróciliśmy wpół do 5 rano, i do całego dzisiejszego tragicznego samopoczucia dołączyła na pełnej parze @ :'(, nie rozumiem tych cykli, plamienia potrafię mieć z 5 dni i dopiero bach! i okres. Może wiecie, czy wówczas liczyć pierwszy dzień miesiączki od pierwszego dnia plamienia, czy od pierwszego dnia tego mocnego krwawienia??

I gadałam wczoraj z koleżanką, miała iść z jedną parą na sylwestra, ale oni zrezygnowali, bo bardzo starają się o dziecko, dziewczyna już 5 razy poroniła, niedawno zdiagnozowano u niej wirusa HPV i musiała mieć usuniętą całą szyjkę macicy, a wirusa dalej ma, w ogóle jakaś masakra, szczepiła się też teraz chyba przeciwciałami męża czy czymś takim, i mają kilka miesięcy żeby zajść w ciążę. Z kolei jak ciąża się pojawi, to muszą pędzić ze śląska do Łodzi na skoncentrowany kolejny zastrzyk tych przeciwciał i zaszywanie macicy czy coś w tym stylu, żeby utrzymać ciążę. No i ciąża cała musi być przeleżana, ze wskazaniem, żeby nawet do ubikacji starać się nie wstawać, tylko robić siku do kaczki. Niewiarygodne to jest dla mnie, nie byłabym chyba w stanie podjąć się takich kroków, zwłaszcza z takim stanem narządów rodnych. Ale aż mną wstrząsnęło do jakich poświęceń są gotowi ludzie żeby mieć dziecko... I jakie przeciwności potrafią się pojawić, to są dopiero problemy:-(

O masakra... Ale wiem po sobie, że to pragnienie, instynkt jest silniejsze niż wszystko inne, niż racjonalne myślenie itd

A co do cyklu, to wg mojego gina pierwszy dzień okresu to pierwszy dzień obfitego krwawienia?

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:22   #2557
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Ale aż mną wstrząsnęło do jakich poświęceń są gotowi ludzie żeby mieć dziecko... I jakie przeciwności potrafią się pojawić, to są dopiero problemy:-(

Fajnie że się tak wybawiliście!

Matko... strasznie jej współczuje jakie to życie jest niesprawiedliwe!

Tak. Jej sytuacja jest poważniejsza niż u każdej z nas. Ale pragnienie, chęć posiadania dziecka widać silniejsza. Oby im się udało

Ja na tą chwilę, gotowa jestem zrobić wszystko żeby mieć dziecko. Wszystko.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-11, 21:38   #2558
VelaLuca
Wtajemniczenie

Witam Was dziewczyny, również i nowe staraczki
Cały czas Was podczytuje i jestem na bieżąco, ale ostatnio mam ogromne problemy w pracy, rycze już drugi dzień i ogólnie jestem strasznie podłamana
Ale ogromnym wsparciem okazał się mój mąż - pierwszy raz tak na prawdę poczułam, że gdyby nie on to bym sobie nie poradziła!

Tak więc moją głowę zaprzątają teraz trochę inne sprawy
Ale już niedługo, mam nadzieję.

Dzisiaj dostałam @, co prawda z odstawienia, ale liczę, że jest to 1 dzień cyklu Mam nadzieję, że kolejny się już nie pojawi, ponieważ zaczynamy działać. Na razie beż żadnych testów i mierzenia temperatury.
Więc trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, którym w tym cyklu się nie udało
Justyna, Natlem - mamy tylko jeden dzień różnicy, więc będziemy testować razem Aj, już się nie mogę doczekać

P.S. Właśnie oglądam Miasto Kobiet na TVN Style i mówią o nowej ustawie In Vitro...

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2015-11-11 o 21:40
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 21:46   #2559
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja też się nie mogę doczekać Testuję w sobotę

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

W ogóle to nie mogę usnąć Ciągle miałam popołudniówki a jutro na 6:30 Ale i tak wolę na rano iść i mieć z głowy

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 00:18   #2560
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też mam TSH 3,5 i boję się, że ginekolog mimo mojej ciąży to zbagatelizuje.. Ale faktycznie, też jestem często senna i zmęczona.
Jak zbagatelizuje i mu nie ufasz, to zmień lekarza koniecznie!!!

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Trzymajcie kciuki za mojego TŻta rosi:

Mi się wydaję, że u Ciebie nawet nie ma co patrzeć na wyniki progesteronu, bo nie wiadomo w jakiej fazie jesteś. Tak sobie myślę, że może jak da Ci lekarka leki na owu to byś mogła powtórzyć wyniki.

Z tą owulacją to wiesz, różnie bywa...

Może wybrałabyś się typowo do endokrynologa, albo lepiej do ginekologa-endokrynologa? On może Ci uporządkuje hormony i coś ruszy.

Zdrówka dla TŻta

Tak, ale świeżak jeszcze jestem

za kolejne cykle dla potrzebujących!
Świeżak nie świeża, fajnie mieć położną na wątku!

Cytat:
Dziękuję za kciuki! POMOGŁY! Niżej napisałam o co mniej więcej chodziło

Podpytaj, może jak się ustabilizujesz hormonalnie to owulacja ruszy i dzieciaczek wkrótce się pojawi

Pisałam tylko, że do stycznia odpuszczamy starania, bo się pokłopotało u nas. Chodziło o pieniądze. Szef oszukał TŻta i nie dostał takiej wypłaty jak miał dostać. Ogólnie niemiła atmosfera w pracy. Kłamanie szefowi, że TŻ się wystarczająco nie stara. Uznaliśmy, że jedynym wyjściem jest zmienić pracę. Dzisiaj miał rozmowę i od poniedziałku zaczyna
Gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
To nie jest tak ze normy dla starajacych sie sa inne. Te nirmy sa po prostu stare i nieaktualne. Odkad technika i badania poszly do przodu, a techniki pomiarow staly sie dokladniejsze okazalo sie ze "normy" sie przesunely. Tak mi tlumaczyl i gin i endokrynolog mloda osoba powinna miec tsh do 2,5 (choc norma niby 4), a staraczka ok 1,5. Ja mialam 3 i ciagle bylam zmeczona, ospala, wlosy lecialy garsciami no i wiecznie bylo mi zimno. Na dniach robie badania po 2 mies brania euthyroxu. Ciekawe jak wyjda
Mam przeczucie ze nic nie wyjdzie w tym cyklu. Dosc placzow i smutkow. Mam plan sprawic sobie jakis nieprzyzwoicie drogi prezent na pocieszenie. Tak dla zapomnienia. Jakies pomysly?
Oj tam przeczucie! Trzeba mieć nadzieję!
Drogi prezent to np porządny kosmetyk, ciuch, albo wypad do kosmetyczki.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
witajecie!
oatatnio was zaniedbalam, bo trochę się pochorowałam... czytałam, ale nie pisalam. raczej nie mam na co liczyc, mam wszelkie objawy pms...

zdrowia dla tż!

mnie ten progesteron zastanawia, bo wydaje mi sie niski jakakolwiek by to faza nie byla?

gratki!

u mnie tez dzikie tłumy w sklepie jakby wojna miała być?? zawsze tak jest!
Objawy pms też mogą być objawami ciąży. .

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Hej!
A mnie się okres spóźnia. Ciężko mi powiedzieć ile, ponieważ pół roku miałam cykle 25-27 dni. A dzisiaj jest 29dc.
Zrobiłam test, ale negatywny wyszedł:-( ciekawe co się ze mną dzieje...
Może na test za wcześnie?

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Dobry ginekolog na pewno tego nie zbagatelizuje Ja mam TSH 3,4 i mam nadzieję, że tak jak Tobie uda mi się zajść w ciąże przy takim wyniku, jeśli okaże się, że z tego cyklu nici w przyszłym tygodniu pójdę do mojej ginekolog i może ona coś poradzi/ przepisze. Co do objawów to ja notorycznie jestem senna, zmęczona i mi włosy garściami wychodzą :/

Gratulację

[/COLOR]
Włosy w ciąży się poprawią, trzeba tylko dotrwać do połowy i będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
Witam Was Kobietki

Wasz wątek jest mi baardzo bliski bo od października 2015 staramy się o małego człowieczka Jesteśmy 6 m-c po ślubie i zamarzyło nam się powiększenie rodziny. Myślę, że nie udało się w cyklu październikowym bo za 2 dni planowany termin @ i wszyskie znaki wskazują że będzie, plus ciemnobrązowe plamienie ale nie jesteśmy jakoś mocno napięci "jak będzie to będzie" chociaż od kiedy zaczęliśmy się starać to psychika kobiety się przestawia i trochę zaczynam się nakręcąć

Gratuluję Wszystkim świeżutkim mamusiom!

Przyjmiecie do wątku? podobno szczęśliwy
Witaj

Cytat:

Byłabyś w stanie, gdybyś pragnęła dziecka bardzo. Na pewno.
Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny, również i nowe staraczki
Cały czas Was podczytuje i jestem na bieżąco, ale ostatnio mam ogromne problemy w pracy, rycze już drugi dzień i ogólnie jestem strasznie podłamana
Ale ogromnym wsparciem okazał się mój mąż - pierwszy raz tak na prawdę poczułam, że gdyby nie on to bym sobie nie poradziła!

Tak więc moją głowę zaprzątają teraz trochę inne sprawy
Ale już niedługo, mam nadzieję.

Dzisiaj dostałam @, co prawda z odstawienia, ale liczę, że jest to 1 dzień cyklu Mam nadzieję, że kolejny się już nie pojawi, ponieważ zaczynamy działać. Na razie beż żadnych testów i mierzenia temperatury.
Więc trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, którym w tym cyklu się nie udało
Justyna, Natlem - mamy tylko jeden dzień różnicy, więc będziemy testować razem Aj, już się nie mogę doczekać

P.S. Właśnie oglądam Miasto Kobiet na TVN Style i mówią o nowej ustawie In Vitro...
A czemu ryczysz??

Ja standardowo szalony tydzień mam... Właśnie cierpię na bezsenność mimo 4 godz snu i alkoholu we krwi

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 00:27   #2561
VelaLuca
Wtajemniczenie

Jak zwykle dwa nocne marki na wątku siedzą

A ryczę, bo mam strasznie złą sytuację w pracy, bardzo bliska i zaufana mi osoba chcę mnie orżnąć na ponad 40.000 zł, i ogólnie sytuacja między nami nie jest za fajna. Mogę tak po prostu odejść i zostawić wszystko na jej głowie, wiem, że sobie na poradzi i będzie miała ogromny problem, ale jeszcze walczę bo po pierwsze potrzebuje tych pieniędzy, a po drugie nie wyobrażam sobie zostawić tak klientów z dnia na dzień. Więc jak widać, nie jest lekko

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2015-11-12 o 00:29
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 04:46   #2562
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dobra, wstałam, ledwo bo ledwo ale wstałam dobrze że TŻ też na rano, to mnie obudził

Temperatura nadal wysoko

Panna Hanna, tak jak Panna Izabela pisze, prezent to może jakiś kosmetyk (może jakieś droższe fajne perfumy?) albo fajny zabieg kosmetyczny Albo może biżuteria?

Vela Luca
, współczuję sytuacji w pracy. Najgorzej gdy zaufana osoba zaczyna odstawiać jakieś numery

Zbieram się powoli, dzisiaj do 6:30 do 14:30 więc czas szybciutko zleci Miłego dnia!

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 05:33   #2563
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jak zwykle dwa nocne marki na wątku siedzą

A ryczę, bo mam strasznie złą sytuację w pracy, bardzo bliska i zaufana mi osoba chcę mnie orżnąć na ponad 40.000 zł, i ogólnie sytuacja między nami nie jest za fajna. Mogę tak po prostu odejść i zostawić wszystko na jej głowie, wiem, że sobie na poradzi i będzie miała ogromny problem, ale jeszcze walczę bo po pierwsze potrzebuje tych pieniędzy, a po drugie nie wyobrażam sobie zostawić tak klientów z dnia na dzień. Więc jak widać, nie jest lekko
Kurcze przecież to nie mała kwota - walczyła bym do upadłego o to. Myślę że koleżankę/kolegę możesz przekreślić. Niestety jeśli chodzi o pieniądze to nie jedna znajomość się o to rozbiła. Głowa do góry i kciuki za ten cykl.
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dobra, wstałam, ledwo bo ledwo ale wstałam dobrze że TŻ też na rano, to mnie obudził

Temperatura nadal wysoko

Zbieram się powoli, dzisiaj do 6:30 do 14:30 więc czas szybciutko zleci Miłego dnia!
Ja też wstałam bo siku musiałam
Oby ta temperatura nie malała - czekam w napięciu na wielki test
Panna Hanna ja bym na jakoś zabieg w SPA poszła - w ciąży nie będziesz mogła a tak sobie wcześniej odkorzystasz
Stary 2015-11-12, 05:58   #2564
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj jedziemy z TŻtem zawieźć wypowiedzenie. Oby nie robili problemów

Dzisiaj mamy 4 miesiące do ślubu!

Muszę kilka dni odsapnąć. Poczytałam co u Was i trzymam kciuki za wszystkie testujące i potrzebujące. Wczoraj byłam przy najgorszej sytuacji jaka może spotkać kobietę. Sama muszę to psychicznie przetrawić.Jak ktoś nie chce niech nie czyta kolejnego zdania. Rodziła u nas pacjentka martwe dziecko. Mam piękny zawód, a jednocześnie chwilami tak bardzo smutny
Stary 2015-11-12, 07:13   #2565
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Bardzo obiecujący wykres Trzymam kciuki
Mam nadzieję dzisiaj tempka znowu wzrosła do 36,77... Mam nadzieję, że jutro nie spadnie

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

Temperatura nadal wysoko

Panna Hanna, tak jak Panna Izabela pisze, prezent to może jakiś kosmetyk (może jakieś droższe fajne perfumy?) albo fajny zabieg kosmetyczny Albo może biżuteria?

Vela Luca
, współczuję sytuacji w pracy. Najgorzej gdy zaufana osoba zaczyna odstawiać jakieś numery

oby do soboty, potem to już z górki będzie

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Hej

Muszę kilka dni odsapnąć. Poczytałam co u Was i trzymam kciuki za wszystkie testujące i potrzebujące. Wczoraj byłam przy najgorszej sytuacji jaka może spotkać kobietę. Sama muszę to psychicznie przetrawić.Jak ktoś nie chce niech nie czyta kolejnego zdania. Rodziła u nas pacjentka martwe dziecko. Mam piękny zawód, a jednocześnie chwilami tak bardzo smutny
Bardzo współczuje mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała tego przeżywać... zawód bardzo fajny, jako jedna z pierwszych osób witasz na świecie nowego człowieczka . Gorzej jak jest tak wczoraj ... można się podłamać... trudno patrzeć na takie sytuacje, a jeszcze trudniej je przeżywać... (nawet sobie tego nie chce wyobrażać)
wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 08:01   #2566
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:

Podziwiam upór i poświęcenie, oby zaowocowało i doczekali się tego wymarzonego bobasa.

Cytat:
Hej

O rany rany!!jak przygotowania ślubne? suknie masz?obrączki macie już??no ubóstwiam śluby, ale bardziej chyba przygotowania

A czy uczą was jak sobie radzić w takich trudnych sytuacjach? Ja bym się bała, że zamiast pomóc pacjentce to bym sama potrzebowała pomocy ...
Stary 2015-11-12, 08:28   #2567
confused women
Zakorzenienie

Hej
Dziś odebrałam dopiero wynik bety z poniedziałku, wynik 6475,0 a tydzień temu w poniedziałek było 479. Chyba wzrost taki akurat, jak uważacie?
Stary 2015-11-12, 09:53   #2568
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam upór i poświęcenie, oby zaowocowało i doczekali się tego wymarzonego bobasa.

O rany rany!!jak przygotowania ślubne? suknie masz?obrączki macie już??no ubóstwiam śluby, ale bardziej chyba przygotowania

A czy uczą was jak sobie radzić w takich trudnych sytuacjach? Ja bym się bała, że zamiast pomóc pacjentce to bym sama potrzebowała pomocy ...
Spokojnie, my robimy małe przyjęcie ślubne Mamy salę i fotografa. Obrączki i zaproszenia wybrane. Ja mam sukienkę.

Nie uczą na czuja wczoraj wszystko robiłam. Odpowiednio ważyłam słowa. Nie zawracałam jej głowy niepotrzebnymi kwestiami. Dzisiaj na nocce będzie u mnie.

Cytat:
Hej
Dziś odebrałam dopiero wynik bety z poniedziałku, wynik 6475,0 a tydzień temu w poniedziałek było 479. Chyba wzrost taki akurat, jak uważacie?
Piękny przyrost!
Stary 2015-11-12, 10:14   #2569
aniusia49
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za sprowadzenie do pionu Już jest dobrze, a dziś temperatura poszła wysoko do góry, więc grzecznie czekam Nawet wczoraj okrzyczałam TŻ i się popłakałam za to, że zjadł ostatnią szynkę którą mieliśmy z Polski hahahah

confused women Beta super! Kropeczka rośnie sobie
aniusia49 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 10:14   #2570
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku Gratulacje jeszcze raz!
A ja juz chyba wymyslilam moj prezent pocieszenia. Reklamuja w tv te depilatory na swiatlo philips lumea. Ma moze ktoras z Was to cudo? Bo sie lekko napalilam
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:38   #2571
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny przyrost!
Cytat:
confused women Beta super! Kropeczka rośnie sobie
Podobno powyżej 6,5tys powinno być serduszko a to wynik z poniedziałku także prawie na pewno w przyszłym tygodniu powinno być serduszko
Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku Gratulacje jeszcze raz!
Dziękuję
Stary 2015-11-12, 10:45   #2572
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Spokojnie, my robimy małe przyjęcie ślubne Mamy salę i fotografa. Obrączki i zaproszenia wybrane. Ja mam sukienkę.

Nie uczą na czuja wczoraj wszystko robiłam. Odpowiednio ważyłam słowa. Nie zawracałam jej głowy niepotrzebnymi kwestiami. Dzisiaj na nocce będzie u mnie.

Piękny przyrost!
My też tak robiliśmy - przyjęcie dla rodziny i dzika impreza dla znajomych no to już prawie wszystko jest!pokaż suknie

Chyba nie da się na coś takiego przygotować - trzeba być w tym zawodzie z powołania a nie musu. Na pewno super sobie poradziłaś.

Cytat:
Hej
Piękny przyrost

Cytat:
Podobno powyżej 6,5tys powinno być serduszko a to wynik z poniedziałku także prawie na pewno w przyszłym tygodniu powinno być serduszko
Dziękuję
Mi się wydaję że miało być 65 000, żeby serduszko było widoczne, albo mi się pomieszało Z pewnością coś zobaczysz. A kiedy masz wizytę? bo oczywiście zapomniałam

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2015-11-12 o 10:47
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:56   #2573
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny przyrost

Mi się wydaję że miało być 65 000, żeby serduszko było widoczne, albo mi się pomieszało Z pewnością coś zobaczysz. A kiedy masz wizytę? bo oczywiście zapomniałam
Ja w poniedziałek zaczęłam 6tydz i beta 6,5tys odpowiada początkowi 6 tygodnia, także myślę, że serduszko też zazwyczaj się pojawia w tym czasie. Więc to chyba nie chodzi o 65tys Wizytę mam 18.11. także w 7tyg, nie mogę się doczekać
Stary 2015-11-12, 11:12   #2574
StayStylish
Raczkowanie

Dziewczyny nie mam kompletnie czasu pisac, ale melduje ze moja beta pieknie przyrasta, za tydzien mam pierwsza wizyte u lekarza i zdecydowalismy sie prowadzic ciaze prywatnie

Wysłano przy użyciu Tapatalk
Stary 2015-11-12, 11:17   #2575
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w poniedziałek zaczęłam 6tydz i beta 6,5tys odpowiada początkowi 6 tygodnia, także myślę, że serduszko też zazwyczaj się pojawia w tym czasie. Więc to chyba nie chodzi o 65tys Wizytę mam 18.11. także w 7tyg, nie mogę się doczekać
Ja byłam właśnie w 7tc - czyli po skończonym 6tc + 5d (według moich obliczeń) i było widać jak tam zastawki zasuwają Spokojnie do tego czasu bete będziesz mieć powyżej 65000 tylko już nie sprawdzaj bo nie ma sensu. Zapisz się do BellyBestFriend - tam jest taki kalendarz gdzie ci pokaże od kiedy serduszko może być widoczne. Ogólne spoko to jest więc polecam - bliźniaczy portal do owvfriend.
PS sprawdziłam i mi tam pokazało, że serduszko może być widoczne 6tc +4d

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mam kompletnie czasu pisac, ale melduje ze moja beta pieknie przyrasta, za tydzien mam pierwsza wizyte u lekarza i zdecydowalismy sie prowadzic ciaze prywatnie

A jak się czujesz? Daj znać jak po wizycie.

Czas edycji: 2015-11-12 o 11:17
Stary 2015-11-12, 11:21   #2576
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość

Super że beta ok Kciuki za wizytę
Cytat:
Ja byłam właśnie w 7tc - czyli po skończonym 6tc + 5d (według moich obliczeń) i było widać jak tam zastawki zasuwają Spokojnie do tego czasu bete będziesz mieć powyżej 65000 tylko już nie sprawdzaj bo nie ma sensu. Zapisz się do BellyBestFriend - tam jest taki kalendarz gdzie ci pokaże od kiedy serduszko może być widoczne. Ogólne spoko to jest więc polecam - bliźniaczy portal do owvfriend.
PS sprawdziłam i mi tam pokazało, że serduszko może być widoczne 6tc +4d
Zobaczę tę stronkę dzięki za info Nie, bety już nie robię odpuszczam już sprawdzanie, teraz czekam na USG To ja właśnie dziś jestem 6tc+4d Tylko oby wszystko było już dobrze i żeby lekarz zainteresował się moim TSH...

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2015-11-12 o 11:22
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:30   #2577
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Super że beta ok Kciuki za wizytę

Zobaczę tę stronkę dzięki za info Nie, bety już nie robię odpuszczam już sprawdzanie, teraz czekam na USG To ja właśnie dziś jestem 6tc+4d Tylko oby wszystko było już dobrze i żeby lekarz zainteresował się moim TSH...
Confused jeśli w poniedziałek zaczęłaś 6 tc to jesteś 5tc + 4d. Liczy się tygodnie ukończone + dni które mineły. Ja niby jestem w 8tyg a tak naprawdę 7tc +4d. Tak to się liczy. Ale jak lekarz Ci będzie mówił to się upewni czy mówi o tygodniach skończonych czy jakich. Bo u mnie mówił o 6 tyg. i owszem byłam w 6tc+ 5d
. Często lekarze operują tylko skończonymi - więc lepiej się dopytać niż później paznokcie obgryzać jak ja.
Zainteresuje si spokojnie - jak nie to krzycz, że masz podwyższone TSH bierz skierowanie na badania i innego szukaj.

Czas edycji: 2015-11-12 o 11:32
Stary 2015-11-12, 11:35   #2578
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Confused jeśli w poniedziałek zaczęłaś 6 tc to jesteś 5tc + 4d. Liczy się tygodnie ukończone + dni które mineły. Ja niby jestem w 8tyg a tak naprawdę 7tc +4d. Tak to się liczy. Ale jak lekarz Ci będzie mówił to się upewni czy mówi o tygodniach skończonych czy jakich. Bo u mnie mówił o 6 tyg. i owszem byłam w 6tc+ 5d
. Często lekarze operują tylko skończonymi - więc lepiej się dopytać niż później paznokcie obgryzać jak ja.
Zainteresuje si spokojnie - jak nie to krzycz, że masz podwyższone TSH bierz skierowanie na badania i innego szukaj.
Aaaa widzisz, człowiek niby taki mądry a nic nie wie
W tych kalkulatorach w takim razie podają wynik do przodu, dlatego tak łatwo się pomylić..
Jak mnie gin na NFZ oleje to zostaje mi ten do którego będę chodziła prywatnie, jemu jakoś bardziej ufam i mam nadzieję, że się zainteresuje moim TSH i da coś na obniżenie albo skieruje do endo
Stary 2015-11-12, 12:08   #2579
kasia_ruda
Zakorzenienie

No lekarze zawsze te zakończone liczą, w ciąży żyłam na podwójnym liczeniu, zawsze te zaczęte, bo mnie pozytywniej nastrajały podawałam, jak ktoś pytał, tylko lekarzowi zAwsze zakończone podawałam, z dokładnością co do dnia. Wiecie, że mój syn się urodził tak idealnie w terminie, że transfer miałam w piątek i urodziłam też w piątek dokładnie w dn zKończenia 40 tyg w tym terminie wyznaczonym przez lekarza na początku ciąży. Taki punktualny niestety u nas cięzkie chwile, synu z mega katarem i kaszlem

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:31   #2580
StayStylish
Raczkowanie

Ja sie czuje okropnie, boli mnie caly czas brzuch jak na okres, bez przerwy!!!
Ale lekarz powiedzial ze nie ma sie co martwic jezeli beta jest ok. Tylko sie bolesnie rozciaga wnetrze
Cierpie strasznie i w pracy siedze cale dnie bo chce isc za 3 tygodnie na L4 i zamykam wszystko powoli

W weekend mam szkole wiec nie wiem kiedy was nadrobie sprawdzam codziennie liste czy ktoras jeszcze nie zobaczyla 2 kresek

Dam znac po wizycie

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Ps. Ja jestem taka szczesliwa, ze nawet nie mysle o mozliwych komplikacjach co ma byc to bedzie, zyje z pozytywnym nastawieniem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości