Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 11:15   #391
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
A probowalas balustradę oblepić taśma dwustronna?
Nie. Myślisz, że nie będzie drapał taśmy?

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Viki, Uaoo zrobią Ja pytałam o ochraniacz bo nie mają na aukcjach i napisali, że nie ma problemu tylko trzeba podać im w jakich kolorach itp.
To super . Lepiej chyba wziąć ten większy kocyk? Będzie na dłużej.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:17   #392
kamilka
Zadomowienie

PIETRUSIOWATA Hahaha ale sie uśmiałam choć takiego snu bym miec nie chciała...
Ja po zabiegu, tym razem bez znieczulenia- przyjemne to to nie było...:/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:18   #393
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Też kocha swojego laptopa ma swoją ukochaną gre wojenną, ale nie lubi jak sama siedze a szału dostaje jak na dodatek jestem smutna.
Dobrze, że wojenną.. u mnie zaczeło się robić niebezpiecznie. Znalazł sobie grę taką co się gra na maszynach, nie wiem jak to się nazywa i zaczął w to grać.. ale za realną kasę.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:20   #394
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dobrze, że wojenną.. u mnie zaczeło się robić niebezpiecznie. Znalazł sobie grę taką co się gra na maszynach, nie wiem jak to się nazywa i zaczął w to grać.. ale za realną kasę.
Poważnie, to nie dobrze. Żeby mu się to nie spodobało, a w taki nałóg nie trudno wpaść, wygra raz drugi i będzie problem. Musisz go od tego odciągnąć jak najszybciej.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:21   #395
kogielmogiel
Rozeznanie

Kamilka super wieści! Kciuki za zabieg
Malwi oby Was jutro wypuścili
Kinga, mam nadzieję, że te cukry Ci się unormują i obejdzie się bez zastrzyków.

Dotka, Tygrysek to ja dołączam do tego klubu przerażonych
Na ten tydzień mam cel - zamówić łóżeczko i kocyki/rożek/ochraniacz i zdecydować się na wózek.
Też mamy dostać ubrania po synku kuzynki, ale nie wiem jak one wyglądają i czy nie są wszystkie mega chłopięce. Chociaż wszyscy się dziwią, że nie chce dziewczynki ubierać w samochody i typowo chłopięce rzeczy. Może jestem dziwna
Stary 2015-11-12, 11:23   #396
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie po bezsennej nocy
Duszno mi było, nie mogłam się ułozyć,twardniał brzuch, tysiac razy w łazience, praktycznie całą noc nie spałam
Widzę, że większość z nas już w domu siedzi i sie nudzi, czyli nie jestem sama
Ja kończe czytać książke "Spalona żywcem". Bardzo przejmująca i na faktach a takie lubie.
Wczoraj robiłam szarlotkę 1 raz w życiu i wyszła pyszna, już prawie jej nie ma
Magda pogadaj ze swoim TZ bo być może on sie niczego nie domyśli, faceci tak mają.
Mój mąż wie że codziennie siedze i robie to samo. Leże, czytam, obiad, wizaż, maluje paznokcie A codziennie przychodzi z pracy i pyta się co dziś robiłam Najlepsze że mu opowiadam a on słucha z taką ciekawością
Też kocha swojego laptopa ma swoją ukochaną gre wojenną, ale nie lubi jak sama siedze a szału dostaje jak na dodatek jestem smutna.
Co do szarlotki to polecam http://www.mojewypieki.com/post/szarlotka-sypana
łatwiej sie robi tylko piecze się dość długo ale działa, ostatnio nawet robiłam tylko z jedną warstwą jabłek w formie do tarty (wcięło mi gdzieś korytko) i też super wyszło
Ja sie ogólnie też opieprzam no ale to jedyna taka okazja w życiu bo poza tym to praca xd szkoda że taka beznadziejna pogoda, latem sobie czasem przed południem jeździłam nad morze a teraz to lipa, ciemno i pada
Cytat:
Ja planuje kocyk 100x135 bo te najmniejsze to chyba bez sensu a tak starczy na kilka najbliższych lat
Stary 2015-11-12, 11:25   #397
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Sen pierwsza klasa
Kogiel oby

Co do tych pseudoseriali, to ja mam juz dosyc. Bleee

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:28   #398
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie po bezsennej nocy
Duszno mi było, nie mogłam się ułozyć,twardniał brzuch, tysiac razy w łazience, praktycznie całą noc nie spałam
Widzę, że większość z nas już w domu siedzi i sie nudzi, czyli nie jestem sama
Ja kończe czytać książke "Spalona żywcem". Bardzo przejmująca i na faktach a takie lubie.
Wczoraj robiłam szarlotkę 1 raz w życiu i wyszła pyszna, już prawie jej nie ma
Magda pogadaj ze swoim TZ bo być może on sie niczego nie domyśli, faceci tak mają.
Mój mąż wie że codziennie siedze i robie to samo. Leże, czytam, obiad, wizaż, maluje paznokcie A codziennie przychodzi z pracy i pyta się co dziś robiłam Najlepsze że mu opowiadam a on słucha z taką ciekawością
U mnie dokładnie to samo. Siedzę Sama w domu od 7.30 do 20.00 robie obiad, sprzątam, piorę, idę z psem lub na zakupy a on codziennie pyta jak mi minął dzionek i dzwoni co u mnie słychać ; D czasami nie mam co opowiadać wiec po prostu wieczorem siadamy przed tv i się odmóżdżamy tak do 23 i szykujemy się spać. I tak codziennie od pół roku ale mi to nie przeszkadza Lubie ciszę i samotność. A i tak dni mi szybko mijają. Na szczęście mój nie gra ani komputer go w ogóle nie interesuje. Jest anty internetowy

Kinga jak przyjadę z zakupem to się pochwalę. taki spontaniczny zakup mam nadzieje ze to będzie najlepszy zakup dla dziecka
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:30   #399
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Uaoo to niebezpieczne. Nasz bliski znajomy gra w takie gry i często wygrywa ale też często przegrywa. Mój TŻ w pracy widzi, że potrafi cały dzień grać. Jego narzeczona myśli, że czasem tylko chwilę gra. Na dodatek zakłada konta na nowych użytkowników żeby mieć gratis kasę na początek i rodzina dostaje listy z różnych portali
Stary 2015-11-12, 11:33   #400
Dotka90
Zakorzenienie

Hazard to jest masakra. I niestety zaczyna się od błahych gierek.. A niestety znam przypadek grania i przegrywania kilkuset tysięcy..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:35   #401
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Uaoo to niebezpieczne. Nasz bliski znajomy gra w takie gry i często wygrywa ale też często przegrywa. Mój TŻ w pracy widzi, że potrafi cały dzień grać. Jego narzeczona myśli, że czasem tylko chwilę gra. Na dodatek zakłada konta na nowych użytkowników żeby mieć gratis kasę na początek i rodzina dostaje listy z różnych portali
Ja swojego czasu pracowalam w salonie gier właśnie takim z samymi automatami. I z perspektywy czasu tak patrzę że to jest okropny nałóg. Zaczyna się niewinnie od 5-10 zł a kończy na przesiedzianych całych nocach pod maszyna bez jedzenia picia i siku i przegranych grubych tysiącach. Ludzie nie znają umiaru wciąga ich kasa chęć odegrania się. Pracowałam tam przez 2 lata i nie wyrzuciła w automaty ani zlotowki

Uaoo ukroc mu lepiej to dopóki na dobre się nie zaczęło...

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-11-12 o 11:40
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:35   #402
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
omg strasznie dużo... ja w ogóle się zastanawiam czy taki ochraniacz w ogóle jest jakoś wielce potrzebny na poczatku, czy to bardziej taka "moda"
Na początku podobno nie są potrzebne, bo dzidziuś się nie rusza tak bardzo. Ja na razie planuje kłaść spać w rożku/otulaczu więc ochraniacza nie będę zakładać. A później mam ten komplet z LaMillou z ochraniaczem to na razie wystarczy. Potem pomyślę nad jakimś dodatkowym

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Ale miałam głupi sen, masakra. Mały był już z nami i na dodatek potrafił od razu mówić. Brałam go na ręce i karmiłam, mówił mi że tata lepiej go nosi a moje mleko smakuje cebulą I jak tylko chciałam go na ręce to mówił "daj sobie spokój, nie radzisz sobie". Ale durny sen

Cytat:
Ja mam ten 75x100 i on wcale nie jest taki malutki. Ten większy wydaje mi się za duży dla takiego maluszka

Wyjęłam pranko i nic się nie stało z kocykami Wypełnienie na swoim miejscu i wszystko wygląda super. Jak wyschnie to wyprasuję tylko po stronie bawełny, żeby nie był taki pomięty i tyle

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:39   #403
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Ewcia, pochwal się zdobyczą

DO mnie dziś przychodzi kocyk i robię właśnie zamówienie w aptece. Powiecie mi, czy gaziki jałowe, lub niejałowe są konieczne jeżeli kupuję waciki do przemywania pępka? Nie wiem po co one by miały być (wzoruję się na listach dziewczyn, co tutaj umieszczały).
póki co 450zł...hell yea.
Stary 2015-11-12, 11:45   #404
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość

DO mnie dziś przychodzi kocyk i robię właśnie zamówienie w aptece. Powiecie mi, czy gaziki jałowe, lub niejałowe są konieczne jeżeli kupuję waciki do przemywania pępka? Nie wiem po co one by miały być (wzoruję się na listach dziewczyn, co tutaj umieszczały).
Ja mam nie jałowe, bo używam ich teraz do zastrzyków i później małemu do pępka i do przemywania oczek innego zastosowania nie widzę.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Tzn w domu na jakieś rany czy otarcia normalnie się przydają. Ale małemu to do pępka i oczek właśne
Stary 2015-11-12, 11:48   #405
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

dzięki. to chyba kupię na próbę 50 szt jałowych. w razie co by nie latać po wszystko do apteki, gdyby była taka potrzeba
Stary 2015-11-12, 11:49   #406
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Powiecie mi, czy gaziki jałowe, lub niejałowe są konieczne jeżeli kupuję waciki do przemywania pępka? Nie wiem po co one by miały być (wzoruję się na listach dziewczyn, co tutaj umieszczały).
Ja będę używać do przemywania oczek i pępuszka

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-12, 11:49   #407
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku podobno nie są potrzebne, bo dzidziuś się nie rusza tak bardzo. Ja na razie planuje kłaść spać w rożku/otulaczu więc ochraniacza nie będę zakładać. A później mam ten komplet z LaMillou z ochraniaczem to na razie wystarczy. Potem pomyślę nad jakimś dodatkowym
No właśnie też mi sie tak wydaje że taki maluch się jakoś szczególnie nie wierci eh sama nie wiem czy kupować czy później dopiero
Cytat:

No ja te gaziki właśnie do pępka zamierzam używać wiec jak bierzesz coś innego w tym celu to chyba możesz sobie je odpuścić
Stary 2015-11-12, 11:49   #408
kinga1701
Zakorzenienie

One kilka zł kosztują, a jak nie dla dziecka to sobie przy skaleczeniu użyjesz
Stary 2015-11-12, 11:53   #409
niepozorna
Zakorzenienie

Viki wg. mnie ochraniacz na razie możesz sobie odpuścić ale za to gaziki bym kupiła. Nie kosztują dużo, a na pewno się przydadzą jak nie do dzieciaczka to po prostu w domu

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-12, 11:55   #410
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Viki wg. mnie ochraniacz na razie możesz sobie odpuścić ale za to gaziki bym kupiła. Nie kosztują dużo, a na pewno się przydadzą jak nie do dzieciaczka to po prostu w domu
Nie zrozumiałyśmy się mi chodziło o to że Nebula moze sobie gaziki odpuścić jeśli beirze coś innego w tym celu ja na pewno będę te gaziki brać ale na razie czekam ze złożeniem zamówienia żeby terminy ważności nie leciały
Stary 2015-11-12, 11:58   #411
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zrozumiałyśmy się mi chodziło o to że Nebula moze sobie gaziki odpuścić jeśli beirze coś innego w tym celu ja na pewno będę te gaziki brać ale na razie czekam ze złożeniem zamówienia żeby terminy ważności nie leciały
Norma Kalafior

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-12, 12:03   #412
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
zakładam, że te maści, typu sudocrem, czy alantan mają dość odległe terminy przydatności do użycia, więc pozwoliłam sobie zamówić

I tak sporo rzeczy odpuściłam. więc w razie potrzeby mąż będzie leciał do apteki. Najważniejsze, że zdecydowałam się w końcu na pieluchy, proszki do prania, żele do mycia i podsumowałam koszta. Najbardziej mnie przerażają te wszechobecne wydatki. :/ im więcej wydaję, tym bardziej czuję się zagrożona... to jakaś głupota, bo mamy tam conieco zaoszczędzone, więc nawet w razie utraty pracy poradzimy sobie przez kilka miesięcy, ale...dostaję paraliżu na myśl o jednorazowych zakupach za 500zł. Też tak macie, czy tylko ja jestem jakaś psychiczna?

Co do ochraniacza, to ja dostałam używany od dobrej mamy razem ze śpioszkami i innymi ciuszkami, które od niej kupowałam. Nie planowałam kupować, ale jakoś tak wyszło, że go od niej wzięłam. Jest zwykły niebiesko-zielony, w jakieś domki i ludziki. Ale uważam to za zbędny wydatek, zwłaszcza, jeżeli ma kosztować 150zł!
Stary 2015-11-12, 12:12   #413
hariett
Zadomowienie

O, na SR pani nam mówiła że oni do pupy używają Linomagu, może być też Bepanthen, ale Sudocrem lepiej sobie podatować bo noworodkom po nim płaty skóry potrafią schodzić. Według niej jest ok, ale na pewno nie dla takich maluszków i nie do ciągłego stosowania.

Dziewczyny Was też tak bolą kości przy wzgórku łonowym po chodzeniu/dzwiganiu? Byłam w Lidlu, nabrałam rzeczy i tak jakoś bardziej mnie boli niż zazwyczaj. Nie jakoś mocno, no ale...

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:26   #414
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
O, na SR pani nam mówiła że oni do pupy używają Linomagu, może być też Bepanthen, ale Sudocrem lepiej sobie podatować bo noworodkom po nim płaty skóry potrafią schodzić. Według niej jest ok, ale na pewno nie dla takich maluszków i nie do ciągłego stosowania.

Dziewczyny Was też tak bolą kości przy wzgórku łonowym po chodzeniu/dzwiganiu? Byłam w Lidlu, nabrałam rzeczy i tak jakoś bardziej mnie boli niż zazwyczaj. Nie jakoś mocno, no ale...
też o tym już czytałam, że do codziennej pielęgnacji bepanthen. I taki też kupiłam. Ale sudo też się przyda
Stary 2015-11-12, 12:27   #415
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Nie. Myślisz, że nie będzie drapał taśmy?

Większość kotów nie lubi jak im sie cos do łap klei wiec powinno podziałać.

Cytat:

Gaziki jak dziewczyny pisały do przemywania pępka i oczu. Przy wacikach mogą zostac niteczki/kawałki wiec ja bym ich do pępka nie używała.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:29   #416
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar Bepanthen używać Też czytałam, że Sudocrem nie jest polecany dla maluchów.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-12, 12:29   #417
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
też o tym już czytałam, że do codziennej pielęgnacji bepanthen. I taki też kupiłam. Ale sudo też się przyda

Ja do codziennej pielęgnacji nie stosowałam żadnych kremów. Tylko jak cos sie działo to wtedy bepanthen. Sudocremu przez ponad 1,5 roku ani razu nie musiałam użyć.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:32   #418
Dotka90
Zakorzenienie

Jezu, ale w tej TV są bzdury
Skaczę po kanałach, na TVN jakiś szpital czy coś.
"Pacjentowi ukruszył się ząb, panicznie boi się dentysty, więc przykleił go sobie klejem Ale przy przyklejaniu przykleił sobie język do podniebienia. Próbował odkleić klej zmywaczem do paznokci. Dziewczyna pacjenta go nie kocha, jest z nim, bo jest bogaty. Właśnie dzwoniła do jego rodziców - jeszcze nie wie, że kiedyś spała z jego ojcem". Ja pieprzę, co to jeeest!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:33   #419
czarnulax
Zakorzenienie

Mój mąż też zawsze jak wraca pyta co robiłam cały dzień mimo że wie, że raczej nic twórczego mu nie opowiem

pietrusiowata mega sen
Stary 2015-11-12, 12:35   #420
mojakaren
Zakorzenienie

magda dzięki za link ido tych aukcji! Zapisałam sobie

kamilka zabieg bez znieczulenia, naprawdę Cię podziwiam ale wieści super, kilka dni w domu na pewno naładuje Ci akumulatory

malwi te "programy", o których piszesz eh własnie dlatego nie żałuję, że jeszcze tv nie mamy

uaoo jak już zaczyna grać na pieniądze to musisz zainterweniować, okropny nałóg :/

Nebula wrzuć listę zakupów z Gemini
ja zamawiam bepanthen i sudocerem
Co do przerażenia kwotą hmm chyba przy okazji zakupów w Gemini każda przeżywa taki szok jednak kilka pierdół, a kwoty zbierają się kosmiczne!

hariett mnie od kilku dni pobolewają własnie kości tak jak mówisz, niezbyt to przyjemne :/

Odebrałam Księgę dziecka i powiem Wam, że to faktycznie KSIĘGA na razie tak pobieżnie przejarzałam, ale coś czuję, że będzie to moja Biblia w najbliższych dwóch latach

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości