|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Moja jutro równy miesiąc ma, a dalej w 56 chodzi. Chociaż juz coraz bardziej dopasowane sie robią. W 62 sie, przeważnie, topi, ale czasem body w tym rozmiarze jej zakładam. Cytat:
Moja w 2 tygodnie przybrała około 250g. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Jeszcze ciężko o jakąś prawidłowość, ale czasami śpi a czasami sobie leży i się patrzy na świat. Za to do domu wracamy jak już zaśnie.O właśnie Elve pokaż Ewę jak urosła. Ja się jutro dowiem ile mój klocuszek waży. W ogóle jutro mnie wyzwanie czeka, będę musiała sama z dzieckiem samochodem do lekarza pojechać, ale dam radę pewnie trochę nieporadnie ale musi mi się jakoś udać
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-11 o 19:03 |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dość, że mąż widząc moje męczarnie w czasie porodu, stwierdził że kolejnego sobie nie wyobraża, to niestety konflikt z płytkami u małej i to co przeszliśmy po porodzie, drżąc o jej życie chyba całkowicie zamknęło temat ryzyko zagrożenia dla kolejnego dziecka nas paraliżuje.
|
|
#3484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3485 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Niestety ja nocne pobudki znoszę źle, nawet jeśli zdarzy mi się możliwość odespania w dzień razem z młodą, to i tak nie jest to to samo, co spanie jednym ciągiem większej ilości godzin. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Fotkę? OK, zaraz coś zrzucę z telefonu na kompa
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
U mnie odwrotnie niż u Was, to mąż jest ten bardziej cierpliwy i jak poproszę to się malym z usmiechem zajmuje ile trzeba, no ale on ma więcej sily bo nie wisi nad nim całą noc.
Mi się siły jakiekolwiek juz konczą, nie potrafię funkcjonowac bez snu z dzieckiem, które w ciagu doby nie zaśnie na dłuzej niż godzine Jest mega zywym egzemplarzem i jak nie ma kolek, najedzony i nic nie boli, to się paczy na swiat i spróbuj go odłożyc...Pisze x doskoku bo od kilku godzin po góra 15min od odłożenia do łóżeczka jest mega ryk jakby zarzynali... Czuje sie okropna matka
|
#3487 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ten zamęt z niejedzeniem plus stres dodatkowo Cię wykańczają ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że jego fochy dotyczą nas, a Emila może liczyć w pełni na jego troskę i jest w stosunku do niej delikatny. Nazywa ją Emileczką
|
|
#3488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uspokaja go, bo mu "natura poskąpiła narzędzi" . Ja z tym nie mam problemu - wiem, że łapie prawdziwy kontakt z dziećmi dopiero kiedy są bardziej interaktywne, hahahah, a poza tym dopóki mi starsze zdejmuje z pola widzenia, to i tak uważam to za wielką pomoc, no i o cokolwiek go nie poproszę, to zaraz jest zrobione (... ale muszę wyartykuować, bo sam to się o śmieci może potykać, a nie wpadnie, że trzeba by wynieść... )Ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też jutro idziemy ![]() a idź, kochana, jak możesz tak myśleć?... masz ocean cierpliwości i jesteś mega dzielna!! jesteś po prostu zmęczona i sfrustrowana, czemu się nie dziwię wcale - niech tylko maleńki wyrośnie z tego ciężkiego okresu, a zobaczysz światełko w tunelu trzymaj się tam
|
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka
|
|
#3490 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie bzdurz
Cytat:
Jak już musi mieć kryzys, to niech go ma w Waszą stronę, dobrze że młoda nie obrywa.
|
|
|
#3491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
ja @ dostałam na 5 miesiąc po porodzie wtedy, ciekawe jak teraz przyjdzie. wtedy karmiłam do 9 miesiąca
![]() seksu mi się chce ale odważę się tylko na pieszczoty ; p nie wiem kiedy sprobujemy tak normalnie... a co do tycia mojego syna to my w miesiąc kilogram, położna mówiła, że na tydzień powinno być 120-250g |
|
|
|
#3493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No oszalala kobita z tego zmeczenia. Jestes swietna matka. Nie jedna by juz dawno odpuscila w ogole kp durnoto!!! Ja to Cie szczerze podziwiam. Mam nadzieje ze teraz Maksiu bedzie ladnie jadl i bedziesz miala wiecej spokoju Cytat:
TOSIA to super ze braciszek tak zareagowal na siostre a foch w Waszym kierunku mu przejdzie w koncu
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jesteście kochane
Niczyje slowa tak nie pocieszą w tej sytuacji, jak Was również świeżo upieczonych matek ![]() Pocieszył mnie tez maly sukces: Maks ssie pierś bez nakladki Alei tak pewnie nie przespi w nocy ciągiem więcejniz pol godziny...toska, ja tez z tych co nie potrafia spacna dniu, prędzej zemdleje ze zmeczenia niz usne choc na 5min...
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pięknie cudnie przybraliście na wadze, lepiej od nas - Pan Sówka przykoksił w 4 tygodnie niecałe 800 od najniższej wagi / 580 od urodzeniowej, potem do 6 tygodni kolejne 250 g - czyli w wieku 6 tygodni ważył 3600, a teraz MOŻE dobiliśmy już do 4, hahahahah - jutro się dowiem ![]() Cytat:
WSPANIALE!
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-11-11 o 22:21 |
||
|
|
|
#3497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój właśnie mnie ostentacyjnie odepchął od siebie, bo sie chwilowo nażarł i zasnął. Ciekawe czy na 5 minut czy idziemy spać...
|
||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zastosowalam sposob SABONKI i najpierw przewinelam stworka. Zoczaczymy czy odbije i zasnie. Choc co chwile czka juz przy cycku to nie wiem czy odbije
|
#3499 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Pasztetnik, super że jest lepiej
Moja ma 6 tygodni i zaczyna powoli z niektórych 56 wyrastać, ale jeszcze trochę czasu jej zajmie dorastanie do 62
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki krasnalek jeszcze. W kombinezonie 62 sie topi.Zasnela ladnie nad ranem a kupke dopiero teraz cisnela w lozeczku wiec znowu najpierw pielucha i dopiero teraz karmienie
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi to moja Ala nie miescila sie w zadnych siatkach centylowych. Zawsze przybierala za malo. Natomiast Tomus wazy 4.200 majac 3tyg. Wychodzilismy z 3.380
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- A co do rozmiarow to prawie od poczatku nosimy 62. W 56 rekawy i nogawki za krotkie... |
|
|
|
#3502 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za to chudzina, a pajace i bodziaki w większości strasznie szerokie na nią są
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Była położna i my w ciągu 9 dni na samym cycu 337 g przybraliśmy. A co do przybierania to jest norma od 20 g na dobę. Do 23 g to takie średnie przybieranie i wymaga obserwacji. A od 24 jest git. My mamy 37,5
|
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
PO JAKIM CZASIE ZALOZYLYSCIE OBRĄCZKI?
Ja dziś spróbowałam, ale dalej nie da rady. Przez 5 dni znów mi zeszło 2kg. Niech schodzi jeszcze ta woda ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Jadę dziś na zdjęcie szwów. Mam nadzieje ze juz tak rwac nie będzie :/ Dla mnie wyzwaniem jest wstanie z łóżka z młodym. . Musze zawsze obok go położyć zanim go podniose z tego łóżka.. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- U mnie pewnie za mc będzie rozmiar 68 :
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie nadrobilam jeszcze. Wczoraj już spalismy na nowym super tu jest tylko narazie sajgon totalny! !! Wczoraj musialam dużo z siebie dać żeby się nie rozplakac;-) ale juz conieco ogarniete.
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
u nas od rana jakiś kryzys ma mały. A tż zaflukany cały. Może nas nie zarazi niczym.
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem co sie stalo, ale (nie zapeszając!) Maks jest calkiem znosny od wczoraj
Normalnie chyba go podmienili.Usnąl 00:40, obudzil sie 4:20, nakarmilam, usnal 5:30, obudzil 7:40, znow nakarmilam, usnal 8:30, obudzil 11:20, nakarmiłam usnal 12:00, obudzil 13:30, znowu nakarmilam, usnal 14:05 i do teraz sobie lezy u siebie. Co prawda nie spi, slysze przez nianie ze cos tam chrząka, pojekuje (chyba bączki troche go męcza) ale jakis taki wyciszony jest, bo zaskrzeczy dwa razy i zaraz odplywa. Z tym ze jedno robie dzis inaczej niz codziennie: nie przynosze go do salonu tylko karmie w sypialni. W sypialni, gdzie mam zasloniete okna, jest cicho, spokoj... I tak sobie mysle, czy on nie byl przestymulowany? Co prawda w salonie tez palimy tylko lampke nocna ale ogladalismy przy karmieniach tv, cicho ale jednak, no i gadalismy ze sobą, a w diagu dnia swiecilo slonce, plus te wszystkie odglosy z kuchni, stukanie talerzami... Banalne ale mozliwe, ze to dla niego po prostu za duzo. Dzieki Choć nie wiem czy nie przedwczesnie obwieścilam z tym sukces, bo chwyta samego suta tylko w niektorych pozycjach i to co ktores karmienie, tak to musze nakladke dalej uzywac bo sie tylko biedak męczy i zanosi placzem jak nie moze zassac A w mojej ulubionej nocnej czyli na leżąco tylko w nakładce daje rade ssac. Obawiam sie, ze problem jest tez w moich sutkach, troche sa plaskie i cięzko je zgniesc "jak kanapke" wsadzajac mu do buzi bo sąmega jedrne jak jakie silikony (odciagniecie laktatorem tez nic nie pomaga, juz taka ich uroda). No nic, sprobuje jeszcze umowic sie do poradni laktacyjnej, jak tam nic nie poradzą to juz trudno, najwazniejsze ze mleka mam pod dostatkiem. Bede karmic przez nakladki a podciecie wędzidelka i przy tym pomoglo bo teraz nakladke ladnie do buzi zasysa i szybciej wiecej mu leci Cytat:
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
PASZTETNIK nie wiem czy ten salon czy to wedzidelko i fakt ze sie ladnie teraz najada i nie kosztuje Go to az tyle wysilku
po to byl ten zabieg prawda? zeby poprawic komfort zycia ssakaMoja cos dzisiaj marudzila rano. No nic Jej nie pasowalo. Dziadek wzial na spacer i juz Go 3 h nie ma. Zaraz do Niego zadzwonie bo juz za dlugo ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- MAGGIE po 4 tygodniach zalozylam obraczke ale wczesniej nawet nie probowalam to nie wiem po ilu bym wcisnela
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe kiedy mi się uda wcisnąć obrączkę bo mi jej brak
:
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, kiedy wyszlyscie na pierwszy spacer z dzidziolem i na jak dlugo? Bo Maks jutro konczy 2tyg i w niedziele chcemy wyjsc i nie wiem na ile bo ta pogoda paskudna ciagle leje i wieje :/ A jak ubieracie na ta pogode? Gruby kombinezon czy podwojny cieply pajac, czapka i kocyk?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

: może jak podrośnie to się zmieni, ale tym razem zupełnie inaczej znoszę nocne pobudki i spokojnie przewijam i karmię na siedząco i jakoś funkcjonuję. Ale fakt, że częściej niż co 3 godziny Emila się w nocy nie budzi.
) Jeszcze ciężko o jakąś prawidłowość, ale czasami śpi a czasami sobie leży i się patrzy na świat. Za to do domu wracamy jak już zaśnie.
ryzyko zagrożenia dla kolejnego dziecka nas paraliżuje.

- Pan Sówka przykoksił w 4 tygodnie niecałe 800 od najniższej wagi / 580 od urodzeniowej, potem do 6 tygodni kolejne 250 g