Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-11, 11:53   #3451
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Daisy, jak jest ropa to niech Cię ręka boska broni przed karmieniem.
na szczęście jest tyci tyci i wystarczy wymyć przed nakarmieniem...

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
W ogóle to się pochwalę że mój żarłok podwoił masę urodzeniową i waży teraz 4650 gram,trochę się zdziwiłam jak to usłyszałam bo w dalszym ciągu wydaje mi się taki mały i kruchy no ale waga nie kłamie. W związku z tym odrzucam moją teorię jakoby się nie najadał i jak na razie chowam mm i butlę daleko w szafie i dzielnie karmię cycem.
no pięknie
moja kruszyna po 4 tygodniach przybrała 1kg

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
mój mąż za to miał imprezę firmową, zarzekał się że nie ma ochoty iść i wyjdzie o 10, po czym wrócił faktycznie po 10... ale rano. Mocno zmarnowany. Nigdy mu się to nie zdarzyło wcześniej, więc byłam już lekutko zdenerwowana, bo nie odbierał... powiedziałam mu tylko że z nim W OGÓLE nie rozmawiam, pobłąkał się po kuchni i poszedł spać. Nie wiem, czy bardziej jestem rozbawiona, ciekawa gdzie był czy wściekła, że nie dał znaku życia

Mi też lecą kłaki, a takie były piękne!!!

Elve ja sobie zdjęłam kolor Elgonem w domu - na 2 raty - po tym, jak fryzjer powiedział (w renomowanym salonie!!! ), że nie da się zdjąć bez potwornego zniszczenia włosów - tiaaaa, guzik prawda - elgon mi nic a nic nie poharatał włosków, zdjął czerń do rudawego brązu i zaczęłam wtedy oryginalną indyjską henną khadi na kasztanowo barwić. Piękne, błyszczące, grube włoski plus w ciązy hormonami stuningowane - no bajka szkoda trochę, że mi teraz połowa wyleci oraz że barwienie henną to jakieś 4 h zabawy z kupą na głowie i kolejne 2 h spłukiwania i rozczesywania

No ale Ty elgonem nie zdejmiesz koloru utlenionego ale trzymam kciuki za powrót do kolorku własnego, najwyżej się przemęczysz z naturalnym ombre

1. Długo, coś ze 2 tygodnie
2. za każdym razem gdy ściągnęłam mleczko
3. myłam wodą z mydłem przed odciąganiem
4. ja na początku sciągałam, potem przyszła do nas położna i kazała NORMALNIE KARMIĆ jeśli ból pozwoli, ale mi nic nie leciało z tego ropnia, nic się nie wylewało, tylko potwornie bolesna grudka nabrana była. Jeśli się wylewa, to nie karm na razie, kochana. Zalecz. I gdyby do mleczka odciągniętego się dostała ropa, to też musisz wylać . Smaruj, myj mydłem przed sciąganiem, dużo wietrz, możesz powoli podsuszać takim proszkiem do kupienia w aptece - DERMATOL http://alejka.pl/458-dermatol-proszek-2g.html - odkaża i suszy w oczach .
A jak się tylko przestanie sączyć/ wylewać, to możesz karmić

Cudnie!!! Twój okruszek waży więcej od Kubusia!! a przecież maleńki się urodził, ile to było - 2300? super wynik, GRATULACJE!!
to pojechał Twój męzuś, ja bym nie była taka wyrozumiała i zrobiła mu karczemna awanturę

dzieki za odp, u mnie wyglada to trochę łagodniej, więc postosuję z 7dni i zobaczę co z tego wyniknie, czyli mogę smarować więcej niż 3razy a ile odciągać aby sobie krzywdy nie zrobić, bo nadal u mnie nawał trwa, cyce twarde jak kamienie i nie chcę się przestumulować, wystarczy 70ml?????
czyli jak ropy nie ma za wiele to mogę cycusia umyć porządnie i karmić małą cycem?

Cytat:
i co tu robić szczepić czy nie?!?!?!?!
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 11:59   #3452
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Ja najpierw przewijam, karmię i odbijam a potem odkładam do łóżeczka. Śpi jak zabita a zabiera mi to max 30 minut. Zdarza się że podczas jedzenia kupę zrobi to bezczelnie jej przerywam i ją przewijam. Bo gdybym zmieniała jej pieluche po jedzeniu to by się rozbudzila i wszystko zarzygala i musiałabym bawić się od nowa w karmienie.
Ciekawe sprubuje. Tylko jak bedzie kupka po jedzeniu jak przewaznie to lipa:/

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Sprobuje* mozg mi nie wrocil po ciazy hihi i byki strzelam az wstyd;P
Stary 2015-11-11, 12:00   #3453
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie wiem, czy bardziej jestem rozbawiona, ciekawa gdzie był czy wściekła, że nie dał znaku życia
Też miewam czasem problem z własnymi reakcjami w takich wypadkach Nie wiem czy się wściekać, czy pękać ze śmiechu
Cytat:
Elve ja sobie zdjęłam kolor Elgonem w domu(...)
Dobra rzecz ale niestety nie dla mnie Ja to nawet nie wiem jak to jest z kolorem na moich włosach, bo nie miałam ich stricte rozjaśnianych, a po prostu używam farb, ale one też na pewno kolor jakoś tam wytrawiają...

Do henny nie mam cierpliwości W młodości zawsze robiłam sobie na zimę hennę w czerwieni ale wkurzała mnie, bo nie dość że nakładało się toto...bez komentarza, to jeszcze kolor się spierał szybciej niż chemicznymi farbami.

Cytat:
Witam się po ciężkiej nocy...
Byliśmy wczoraj na szczepieniu i mały trochę to odchorował.
Gorączkował ,marudził i ogólnie mu było źle więc praktycznie całą noc spędził na moich rękach.
Nastawiam się psychicznie i fizycznie na szczepienie i najchętniej bym się na ten czas po zapadła pod ziemię
Stary 2015-11-11, 12:08   #3454
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam o tyle problem, że się farbowałam na blond, a wiadomo jak ciemny odrost wygląda...ale jak tak patrzę na ten który już mam i widzę swój kolor, to dumam czy by nie skorzystać z okazji, że już mam odrost większy niż zwykle i spróbować to przeżyć
Szkoda że nie da się pofarbować włosów nie ruszając odrostów...znaczy da się, ale nie znajdę nikogo kto by się tego podjął

O tak, przebieranie...ja o 23 wstawiłam pralkę, bo moje dziecko podsumowało imprezę kupą z wyrzutni rakietowej
Ja zapuscilam swoj a tez mialam blond. Zrobilam sobie pasemka brazowe jasne i jakos latwiej bylo brzebolec

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Witam się po ciężkiej nocy...
Byliśmy wczoraj na szczepieniu i mały trochę to odchorował.
Gorączkował ,marudził i ogólnie mu było źle więc praktycznie całą noc spędził na moich rękach.Na ojca się pogniewał bo to On go trzymał jak był kłuty.W ogóle to się pochwalę że mój żarłok podwoił masę urodzeniową i waży teraz 4650 gram,trochę się zdziwiłam jak to usłyszałam bo w dalszym ciągu wydaje mi się taki mały i kruchy no ale waga nie kłamie. W związku z tym odrzucam moją teorię jakoby się nie najadał i jak na razie chowam mm i butlę daleko w szafie i dzielnie karmię cycem.
No pieknie sobie poradziliscie z przybieraniem. Jaki masz dobry pokarm az szkoda dawac MM
Stary 2015-11-11, 12:10   #3455
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ciekawa jestem jak się ten proces potoczy.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ja zapuscilam swoj a tez mialam blond. Zrobilam sobie pasemka brazowe jasne i jakos latwiej bylo brzebolec
Próbowałam tak rok temu, ale pasemka mi wyblakły do marchewki więc skończyło się na ujednoliceniu do blondu znowu
Stary 2015-11-11, 12:34   #3456
Pasztetnik
Zadomowienie

Dziewczyny,
podcieliśmy wczoraj wieczorem to wędzidełko i koszmar, koszmar, koszmar, cały wieczor ryku, noc niespana Nie wiem jak sie nazywam po tylu dniach niespanych... Godzinę temu dopiero usnął na dłużej
Miał dosc mocno ukrwione to wędzidelko, troche krwi się polalo i laryngolog orzewidując, ze go moze bolec, zalecil podac paracetamol w czopkach w razie bólu. No i wykrakal, bo po powrocie probowalam przystawic do golego suta - zassal na chwile Po czym skrzywil się i ryyyk i to samo jak dawalam cyc w nakladce i nawet mleko z butli, z bólu języczkiem nie ruszał nic nie zasysal, tylko placz... ryk, ze boli, ryk, że glodny Maż polecial po czopki, oczywiscie Maks go obkupkal trzy razy i strzelil fontanne na ściane zanim czopek w doopce pozostal. Po czopku troche pomoglo, przestal sie drzec ale nadal krzywil jak dawalam mleko... W koncu do rana wypijal z butelki coraz wiecej, az rano 150ml na raz Dobrze, ze mam tyle mleka, bo na żądanie mu odciagalam 100ml w 10min. Takze caly wieczor, noc i poranek na butli... I włsanie slysze ze sie budzi znwou glodny Bede mu dawac z butelki i po poludniu poprobuje przystawiac oby juz go nie bolalo.

Cytat:
Pasztetnik mojej Gabi pomogl ten Lakcid. Przestala sie tak prezyc i cierpiec niemilksiernie przy baczkach i kupkach to nie zadne faszerowanie, bo to zywe kultury bakterii i bierze maluch 10 dni raz dziennie a nie caly czas juz pisalam na FB chyba ze moja polozna nawiedzona na kp i ogolnie wszytstko naturalnie a to polecila wiec to raczej nic zlego dzis 4 dzien bierze i serio widze poprawe. Pierdzioszki ida bez mordowania Jej uciskaniem nozkamj brzuszka itd. No ja tylko pisze jak u nas jest jak na razie super sie sprawdza. Jak na razie...

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

No i niby jak Ty masz miec sile. Uwazaj bo to sie moze zle skonczyc dla Ciebie. Z tabletek tyle witamin i mineralow nie wchloniesz:/ jak to pieczone nie? A dlaczego niby? A jablko mozna pieczone? Bez sensu. Przeciez sie wykonczysz dziewczyno na takiej diecie. Jeszcze nie jesz miesa:/

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Haha no wymowka niezla do niesprzatania. Musze sobie dziecko dorobic bo Gabi tylko z jednej strony mnie blokuje a druga moge wstac;P
A Ty tez bedziesz jadla placka po wegiersku? Nie boisz sie ze to smazone i celula czosnek? Jak bym zjadla aaaaa ale sie boje

Kurde tak zauwazylam wczesniej ze jak zjadlam groszek to na nastepny dzien Gabi sie meczyla a znowi jak pozniej jadlam same dozwolone rzeczy przez moja nawiedzona polozna to i tak sie w ktorys dzien meczyla wiec stwierdzilam ze to nie byl ten groszek pewnie tylko po prostu sie meczyla ale jednak nie mam odwagi z ta cebula:/ a ja tak lubie cebule eh
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Tak to chyba nie od diety zależy..ja ost zaczęłam się ograniczać ze względu na brzuch małej ale i tak nic to nie dało.
A dziś m się aż,słabo zrobiło
Trzrba jeść bo na prawdę siły będzie brak, a najgorsze to ze nieraz czaś brak wiec chociaż zjeść trzeba konkretniej.
U nas na brzuszek najlepsze spanie u mnie na brzuxhu, już ponad godzinę tak leży i ani za kwili, a po odlozeniu było by jeczenie wiec na razie leży u nas brzuszek boli z rana, a potem po 14 się zaczyna..
Ja juz tez mam w doopce te diety wszystkie. Kolki jak mają byc to i tak będą. Póki co widze ta herbatka z kopru pomaga

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ja daję Nan HA i póki co odpukać młody nie ma kolek i praktycznie po każdym jedzonku kupka więc się nie męczy

Byłam dzisiaj u mnie położna. Z ważniejszych rzeczy to mówiła jak karmię mm dawać dziecku wodę, czyli sprawdziło się to co mój mąż wyczytał. Mówiła że mm jest ciężkie i najlepiej po jedzonku dać trochę dziecku wody.

No i młody ma uczulenie na pampersy .....
Zmieniłam na DADA

Dziewczyny po cc, czy Was też tak boli kręgosłup ??
Mnie najbardziej między łopatkami ciągle pobolewa

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Położna kazała mi obserwować małego sutki są białe.. mówiła że to syndrom... ale nie pamiętam czego ;/

Może któraś coś wie co to może być ??

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Ja ostatnio miałam przeboje z kp od 22 do 3 i już tak odlatywałam, że mnie mąz kilka razy budził.
Jakoś boję się spać z dzieckiem, żebym nic maleństwu nie zrobiła. No i skończyło się na butelce..
Ja mam jakiś niedowład mięśni w prawym ramieniu po CC, nie moge ręki do gory unosic bo tracę w niej silę i boli :/

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja juz czosnku uzywałam, i wszystko ok. Zresztą dla mnie dieta matki karmiącej nie istnieje.

Wczoraj na obiad jadłam schab duszony w cebuli. Zresztą w szpitalu dostałam taką książeczkę i przy jadłospisach wyczytałam, ze jak się spożywało w ciąży czosnek i cebulę to spokojnie można jeść, bo dziecko juz jest przyzwyczajone i jest małe prawdopodobienstwo ze będzie mu przeszkadzać.
Też o tym slyszalam. I calą ciązę jadlam wszystko na co mialam ochote a sa to glownie rzeczy typu czosnek, cebula, fasola, wszystko co smażone, pikantne Wszystko co teoretycznie zakazane przy KP

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mam dokładnie taką samą kolejność.
w ogóle zawsze przewijam przed jedzeniem by później juz nim nie tarmosić by nie poulewał
Mi ciężko przebrac przed karmieniem, bo Maks głodny tak się rozedrze że pól kamienicy bym pobudzila zanim go przewine i dam jesc Za to robie tak, ze karmie najpierw jednym cyckiem, wtedy przewijam takiego pólspiącego i dopycham drugim cyckiem.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 12:58   #3457
mala29lll
Zakorzenienie

Elve ja mialam robione Lorealem i ladne do konca byly pasemka tylko tym profesionalnym a nie sklepowym

PASZTETNIK mam to samo z reka i ramieniem od CC plus bol plecow. Czyli to jednak jakies powiklanie po CC z ta reka? Kurde ja nie wyrabiam juz jak maz poszedl donpracy wczoraj to cala noc i do 15 ja sie zajmowalam Gabi a wieczorem myslalam ze zdechne tak mnie ramie rwalo. Staralam sie w ogole nie nosic Jej na tej rece i lewej nic nie bylo a ta prawa to tragedia byla:/

Biedny ten Twoj Maksiu. Bolalo bidulka mam nadzieje ze dzis bedzie ok i Mu pomoze ten zabieg;*
Stary 2015-11-11, 13:00   #3458
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Pasztetnik, o rany Biedactwa, oby było już tylko lepiej

Mała, ja właśnie takie płowienie mam zawsze po profesjonalnych, sklepowe się na moich włosach lepiej trzymają Nigdy nie byłam normalna
Stary 2015-11-11, 13:29   #3459
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Mała, ja właśnie takie płowienie mam zawsze po profesjonalnych, sklepowe się na moich włosach lepiej trzymają Nigdy nie byłam normalna
A idz Ty dziwologu hehe;*

A ja sprobuje dzisiaj zjesc kawaleczek schabowego bo juz nie wiem co mam jesc i zobaczymy. Usmaze go na oleju rzepakowym tloczonym na zimno wiec zdrowym wiec moje jakis jeden kwasik omega zostanie po podgrzaniu go. Fuck juz nie wiem gdzie rece wlozyc ze sprzataniem tak mi zaroslo brudem mieszkanie po przelezanej ciazy. Tzn na pierwszy rzut oka czysto ale w szafkach itd to tragedia:/
Stary 2015-11-11, 13:30   #3460
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
PASZTETNIK mam to samo z reka i ramieniem od CC plus bol plecow. Czyli to jednak jakies powiklanie po CC z ta reka? Kurde ja nie wyrabiam juz jak maz poszedl donpracy wczoraj to cala noc i do 15 ja sie zajmowalam Gabi a wieczorem myslalam ze zdechne tak mnie ramie rwalo. Staralam sie w ogole nie nosic Jej na tej rece i lewej nic nie bylo a ta prawa to tragedia byla:/

Biedny ten Twoj Maksiu. Bolalo bidulka mam nadzieje ze dzis bedzie ok i Mu pomoze ten zabieg;*

Chyba powiklanie, bo mnie zaczelo bolec zaraz nastepnego dnia po CC. Ponoc te wszelkie bole maja minąc ok 6tyg po CC. A strasznie to wkurza, bo wez pompuj ciagle laktator taka niedowladna reka a potem jeszcze trzymaj dziecko do odbicia, niemam sily jeszcze tyle dni bez snu

Cytat:
D

Laryngolog mowill ze nawet kilka dni moze go to bolec Że tez nie zrobili tego podcięcia odrazu w szpitalu
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 14:11   #3461
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam o tyle problem, że się farbowałam na blond, a wiadomo jak ciemny odrost wygląda...ale jak tak patrzę na ten który już mam i widzę swój kolor, to dumam czy by nie skorzystać z okazji, że już mam odrost większy niż zwykle i spróbować to przeżyć
Szkoda że nie da się pofarbować włosów nie ruszając odrostów...znaczy da się, ale nie znajdę nikogo kto by się tego podjął

O tak, przebieranie...ja o 23 wstawiłam pralkę, bo moje dziecko podsumowało imprezę kupą z wyrzutni rakietowej

dziwni Ci fryzjerzy ,ze sie tego nie podejma. Jedyne wyjscie to pofarbowac sobie wlosy na Twoj naturalny kolor wiadomo z blondu sie wyplucze troche ale zawsze mozesz pozniej tylko na blond polozyc
Ja farbuje sie lorealem majirel ale wiem ze braz sie nie trzyma za dobrze na rozjasnianych z brazów profesjonalnych chyba najlepiej trzyma sie matrix

Cytat:
mój mąż za to miał imprezę firmową, zarzekał się że nie ma ochoty iść i wyjdzie o 10, po czym wrócił faktycznie po 10... ale rano. Mocno zmarnowany. Nigdy mu się to nie zdarzyło wcześniej, więc byłam już lekutko zdenerwowana, bo nie odbierał... powiedziałam mu tylko że z nim W OGÓLE nie rozmawiam, pobłąkał się po kuchni i poszedł spać. Nie wiem, czy bardziej jestem rozbawiona, ciekawa gdzie był czy wściekła, że nie dał znaku życia

Mi też lecą kłaki, a takie były piękne!!!

Elve ja sobie zdjęłam kolor Elgonem w domu - na 2 raty - po tym, jak fryzjer powiedział (w renomowanym salonie!!! ), że nie da się zdjąć bez potwornego zniszczenia włosów - tiaaaa, guzik prawda - elgon mi nic a nic nie poharatał włosków, zdjął czerń do rudawego brązu i zaczęłam wtedy oryginalną indyjską henną khadi na kasztanowo barwić. Piękne, błyszczące, grube włoski plus w ciązy hormonami stuningowane - no bajka szkoda trochę, że mi teraz połowa wyleci oraz że barwienie henną to jakieś 4 h zabawy z kupą na głowie i kolejne 2 h spłukiwania i rozczesywania

No ale Ty elgonem nie zdejmiesz koloru utlenionego ale trzymam kciuki za powrót do kolorku własnego, najwyżej się przemęczysz z naturalnym ombre

1. Długo, coś ze 2 tygodnie
2. za każdym razem gdy ściągnęłam mleczko
3. myłam wodą z mydłem przed odciąganiem
4. ja na początku sciągałam, potem przyszła do nas położna i kazała NORMALNIE KARMIĆ jeśli ból pozwoli, ale mi nic nie leciało z tego ropnia, nic się nie wylewało, tylko potwornie bolesna grudka nabrana była. Jeśli się wylewa, to nie karm na razie, kochana. Zalecz. I gdyby do mleczka odciągniętego się dostała ropa, to też musisz wylać . Smaruj, myj mydłem przed sciąganiem, dużo wietrz, możesz powoli podsuszać takim proszkiem do kupienia w aptece - DERMATOL http://alejka.pl/458-dermatol-proszek-2g.html - odkaża i suszy w oczach .
A jak się tylko przestanie sączyć/ wylewać, to możesz karmić

Cudnie!!! Twój okruszek waży więcej od Kubusia!! a przecież maleńki się urodził, ile to było - 2300? super wynik, GRATULACJE!!

bo Ci fryzjerzy w salonach to by rozjasniacz nalozyli po calosci a nie srodek do sciagania koloru :P ja sciagalam kolor kilka razy i nigdy nic mi nie bylo

A mąż by mial awanture za to ze nie dal znaku zycia nienawidze tego ...

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
AgatkaSz jakiej firmy Masz ta płacenie?Bo zamierzam zakupić bo pierwszy raz słyszę tu od Was i płacenie a podregenerowalabym moje wiorowate wlosy

chyba elidor wstawie zaraz zdjecie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 14:12   #3462
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Taka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447247511932.jpg (51,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-11-11, 14:37   #3463
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
na szczęście jest tyci tyci i wystarczy wymyć przed nakarmieniem...

no pięknie
moja kruszyna po 4 tygodniach przybrała 1kg

to pojechał Twój męzuś, ja bym nie była taka wyrozumiała i zrobiła mu karczemna awanturę

dzieki za odp, u mnie wyglada to trochę łagodniej, więc postosuję z 7dni i zobaczę co z tego wyniknie, czyli mogę smarować więcej niż 3razy a ile odciągać aby sobie krzywdy nie zrobić, bo nadal u mnie nawał trwa, cyce twarde jak kamienie i nie chcę się przestumulować, wystarczy 70ml?????
czyli jak ropy nie ma za wiele to mogę cycusia umyć porządnie i karmić małą cycem?

i co tu robić szczepić czy nie?!?!?!?!
Możesz w takim wypadku karmić ja też miałam wątpliwości, ale posłuchałam położnej i wszystko było ok
Ja mimo wszystko szczepię. Szczepić źle, nie szczepić źle... a im więcej czytasz, tym bardziej głupia się stajesz w tym temacie

Cytat:
to jeszcze kolor się spierał szybciej niż chemicznymi farbami.
A to zależy od henny i od sposobu nakładania
Khadi indyjska z amlą się nie spiera prawie w ogóle jeśli po zalaniu gorącą wodą odstawi się ją na 8 godzin, a pootem doprawi cytryną - ale nie wolno włosków potem tydzień myć szamponem no gehenna ale włoskom baaaardzo służy moim
Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
podcieliśmy wczoraj wieczorem to wędzidełko i koszmar, koszmar, koszmar, cały wieczor ryku, noc niespana Nie wiem jak sie nazywam po tylu dniach niespanych... Godzinę temu dopiero usnął na dłużej
Miał dosc mocno ukrwione to wędzidelko, troche krwi się polalo i laryngolog orzewidując, ze go moze bolec, zalecil podac paracetamol w czopkach w razie bólu. No i wykrakal, bo po powrocie probowalam przystawic do golego suta - zassal na chwile Po czym skrzywil się i ryyyk i to samo jak dawalam cyc w nakladce i nawet mleko z butli, z bólu języczkiem nie ruszał nic nie zasysal, tylko placz... ryk, ze boli, ryk, że glodny Maż polecial po czopki, oczywiscie Maks go obkupkal trzy razy i strzelil fontanne na ściane zanim czopek w doopce pozostal. Po czopku troche pomoglo, przestal sie drzec ale nadal krzywil jak dawalam mleko... W koncu do rana wypijal z butelki coraz wiecej, az rano 150ml na raz Dobrze, ze mam tyle mleka, bo na żądanie mu odciagalam 100ml w 10min. Takze caly wieczor, noc i poranek na butli... I włsanie slysze ze sie budzi znwou glodny Bede mu dawac z butelki i po poludniu poprobuje przystawiac oby juz go nie bolalo.

Mi ciężko przebrac przed karmieniem, bo Maks głodny tak się rozedrze że pól kamienicy bym pobudzila zanim go przewine i dam jesc Za to robie tak, ze karmie najpierw jednym cyckiem, wtedy przewijam takiego pólspiącego i dopycham drugim cyckiem.
Biedulinek niech się goi szybko!!!

Ja tak samo robię, bo też niecierpliwy Pan Sówka

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Hej, wracajcie baby na Wizaż, odpuścić tego fejsa!!!! Fejsbuczek do zdjęć i wyznań niepublicznych !!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 14:47   #3464
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Możesz w takim wypadku karmić ja też miałam wątpliwości, ale posłuchałam położnej i wszystko było ok
Ja mimo wszystko szczepię. Szczepić źle, nie szczepić źle... a im więcej czytasz, tym bardziej głupia się stajesz w tym temacie
dzieki Twoje zdanie jest dla mnie bardzo ważne
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 14:52   #3465
gosiek0388
Zadomowienie

Dzięki AgatkaSz 😙.

Mi się lepiej pisze na Fb.Laptop mi padł pisze przez przeglądarkę na tel nie mogę cytować i mnie to wkurza.
Stary 2015-11-11, 14:59   #3466
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak się urodził ważył 2300 ale w szpitalu ciągle spadał z wagi i ostatecznie puścili nas do domu jak miał 2230. Oglądam właśnie zdjęcia i oczom nie wierzę że był taki "wypasiony" . Wstawię wam dla porównania dwa zdjęcia,pierwsze ze szpitala drugie robione jakiś tydzień temu .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00126.jpg (96,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151111_105754.jpg (62,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2015-11-11, 15:02   #3467
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
dziwni Ci fryzjerzy ,ze sie tego nie podejma. Jedyne wyjscie to pofarbowac sobie wlosy na Twoj naturalny kolor wiadomo z blondu sie wyplucze troche ale zawsze mozesz pozniej tylko na blond polozyc
Po prostu się fryzjerom nie chce, bo to jednak sporo roboty, farbować nie od skóry, a od odrostu...kilka razy już o to prosiłam :/
Farbować na mój naturalny też próbowałam, zawsze wychodził dużo ciemniej, no i właśnie, zawsze było to zamalowywanie też odrostu, a tak to nie chcę.
Spróbuję się pomęczyć, jak już odrost będzie większy, to będzie mniej bolało, będzie motywacja

Cytat:
A to zależy od henny i od sposobu nakładania
Wiśniowa czerwień wypiera się zawsze, to nie jest chyba naturalnie występujący barwnik...ale nie pamiętam już, ostatnio taką czerwień robioną henną rubiną miałam w maturalnej klasie Potem odkryłam Ferię l'oreala i tak mi zostało

Cytat:
Hej, wracajcie baby na Wizaż, odpuścić tego fejsa!!!! Fejsbuczek do zdjęć i wyznań niepublicznych !!!
Ja nie czytam już fejsa, widzę wpisy na tablicy, ale nie mam do tego cierpliwości. Zero chronologii :/
Stary 2015-11-11, 15:17   #3468
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak się urodził ważył 2300 ale w szpitalu ciągle spadał z wagi i ostatecznie puścili nas do domu jak miał 2230. Oglądam właśnie zdjęcia i oczom nie wierzę że był taki "wypasiony" . Wstawię wam dla porównania dwa zdjęcia,pierwsze ze szpitala drugie robione jakiś tydzień temu .
O jaaaaaaaaaaa!!!! jakie fałdeczki Kubuś nadal chudy jak szczapka tzn. jakichkolwiek fałdek brak, wygląda jak w szpitalu, tylko na długość rośnie kurczę, nie mam foty gołych nóżek z wtedy, a szkoda, bo też bym porównanie zrobiła nasze maluszki w sumie rówieśnicy
Cytat:
Po prostu się fryzjerom nie chce, bo to jednak sporo roboty, farbować nie od skóry, a od odrostu...kilka razy już o to prosiłam :/
Farbować na mój naturalny też próbowałam, zawsze wychodził dużo ciemniej, no i właśnie, zawsze było to zamalowywanie też odrostu, a tak to nie chcę.
Spróbuję się pomęczyć, jak już odrost będzie większy, to będzie mniej bolało, będzie motywacja

Wiśniowa czerwień wypiera się zawsze, to nie jest chyba naturalnie występujący barwnik...ale nie pamiętam już, ostatnio taką czerwień robioną henną rubiną miałam w maturalnej klasie Potem odkryłam Ferię l'oreala i tak mi zostało

Ja nie czytam już fejsa, widzę wpisy na tablicy, ale nie mam do tego cierpliwości. Zero chronologii :/
A jak dobrze zapłacisz to też nie chcą odrostu samego?

EDIT: ja też bojkotuję raczej fejsa :p
foty sobie do albumów na profilu wrzucam, bo traktuję fb jak chmurę - na wypadek gdyby mi dysk poszedł albo inne diabelstwo zdjęcia zniszczyło ;-)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-11-11 o 15:20
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 16:55   #3469
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
ale czas lesi Nel ma jutro 4 tygodnie :O
Rosnie jak szalona zaraz 62 nedzie nosic Inga tyle nosila jak miala z 4 msc :P
Moja wczoraj skończyła 4 tygodnie, a rozmiar 62 nosi od urodzenia
Pajace nosi na 62/68 lub 68 i jedne są na styk inne trochę za duże

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mam dokładnie taką samą kolejność.
w ogóle zawsze przewijam przed jedzeniem by później juz nim nie tarmosić by nie poulewał
Też tak robiłam, że najpierw zmiana pieluchy, a potem cyc, ale ostatnio mi zaczęła kupy robić w trakcie jedzenia :/ i mam problem, bo ulewa jak ją od razu przewijam.

Cytat:
No i jestem pełna podziwu dla swojego lubego, jak zawsze po alkoholu śpi jak zabity, tak dziś w nocy zrywał się na baczność na najmniejszy kwik młodej Wiadomo, zajmować się nią mu nie pozwoliłam, nie będzie pijok mi dziecka brał na ręce, wózek mu tylko wolno było potrzymać ale jestem pod wrażeniem, myślałam że tylko matkom się tak czujność wyostrza
Pisałam kiedyś, że przy synu Tż spał i nic go nie budziło i nie ruszało, choćby dziecko miało się zapłakać. Byłam pewna powtórki, a tu szok. Nie dość, że w 90% budzi się na dźwięki dochodzące z łóżeczka, to jeszcze od pierwszej nocy w domu zazwyczaj sam wstaje i pyta czy mi podać małą. Jak coś potrzebuję, żeby podał to też bez szemrania. Jakby mi ktoś wróżył, że tak będzie to bym wyśmiała
Jedynie jak mała marudzi i płacze, bo coś ją męczy więcej niż beknięcie, to Tż też się marudzenie włącza i najchętniej by uciekł No i nie przewija niestety.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 17:03   #3470
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja wejde zobaczyc co slychac czasami odpisze , pozniej mam powiadomienia a i tak nie moge odszukac tego kto gdzie napisal :/

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Moja wczoraj skończyła 4 tygodnie, a rozmiar 62 nosi od urodzenia
Pajace nosi na 62/68 lub 68 i jedne są na styk inne trochę za duże

Też tak robiłam, że najpierw zmiana pieluchy, a potem cyc, ale ostatnio mi zaczęła kupy robić w trakcie jedzenia :/ i mam problem, bo ulewa jak ją od razu przewijam.

Pisałam kiedyś, że przy synu Tż spał i nic go nie budziło i nie ruszało, choćby dziecko miało się zapłakać. Byłam pewna powtórki, a tu szok. Nie dość, że w 90% budzi się na dźwięki dochodzące z łóżeczka, to jeszcze od pierwszej nocy w domu zazwyczaj sam wstaje i pyta czy mi podać małą. Jak coś potrzebuję, żeby podał to też bez szemrania. Jakby mi ktoś wróżył, że tak będzie to bym wyśmiała
Jedynie jak mała marudzi i płacze, bo coś ją męczy więcej niż beknięcie, to Tż też się marudzenie włącza i najchętniej by uciekł No i nie przewija niestety.
O matko to duza juz a urodzila sie mniejsza od mojej :P czym Ty ja tam karmisz

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Ktoras juz probowala sexu ?
Stary 2015-11-11, 17:16   #3471
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wejde zobaczyc co slychac czasami odpisze , pozniej mam powiadomienia a i tak nie moge odszukac tego kto gdzie napisal :/

O matko to duza juz a urodzila sie mniejsza od mojej :P czym Ty ja tam karmisz

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Też mam problem się połapać na fb.

Moja urodziła się z takimi długimi nogami, że pajace w rozm 62 były na styk, a nie lubię mieć wrażenia że nie może nóżek wyprostować.
Generalnie mała przybiera mi na wadze bez szału i ta kwestia ciągle jest naszym zmartwieniem :/
Stary 2015-11-11, 17:22   #3472
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczynki ile mniej więcej powinno przybrać dziecko w 2tyg? Jak Wasze maluchy przybierały na samym początku?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:

[/COLOR]Ktoras juz probowala sexu ?

Ja chcę odczekać miesiąc i się rzucam na tżta

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 17:30   #3473
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wlasnie zamowilam cotton balle z chin ciekawe kiedy przyjda

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:

Moja urodziła się z takimi długimi nogami, że pajace w rozm 62 były na styk, a nie lubię mieć wrażenia że nie może nóżek wyprostować.
Generalnie mała przybiera mi na wadze bez szału i ta kwestia ciągle jest naszym zmartwieniem :/
Moja 60cm i tez nogi dlugie bo body to malutkie nosi w sumie body 50/56 sa dobre a spodnie 62 po mamusi nogi ma:P

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ile mniej więcej powinno przybrać dziecko w 2tyg? Jak Wasze maluchy przybierały na samym początku?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Ja chcę odczekać miesiąc i się rzucam na tżta
No u mnie dzis 4tyg i niby mozna po cc jak kobieta sie dobrze czuje ale chyba sie boje ze bedzie bolec :P trzeba sprawdzic
Stary 2015-11-11, 17:35   #3474
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
EDIT: ja też bojkotuję raczej fejsa :p
foty sobie do albumów na profilu wrzucam, bo traktuję fb jak chmurę - na wypadek gdyby mi dysk poszedł albo inne diabelstwo zdjęcia zniszczyło ;-)
Ja wolę używać do tego innych wynalazków, np. Picasa. Jakoś fejsa się boję jednak...luby wrzuca fotki dzidziola, a ja mam opory :/

Cytat:
Ja widzę po swoim, że nie spodziewał się, że to będzie taki zapiernicz. I że dopiero teraz do niego dotarło konkretnie, że przy dziecku nie jest wcale cały czas słodko i z uśmiechem. Trochę miał chyba wizję dziecka z reklamy Pampers i teraz przeżywa szok ale dzielnie sobie stara z tym radzić. Pomaga bardzo, ale mało ma cierpliwości i nie bardzo umie to ukryć przed dzidziolem...a nie rozumie, że to małe wyczuwa każde zniecierpliwienie, każdą złość i reaguje nerwowością. Nie kuma że toto jeszcze nie rozumie i że chce przede wszystkim ciepła, spokoju i poczucia bezpieczeństwa, już by wychowywał że ojca się nie obsikuje w trakcie przewijania
No i panicznie się boi pieluchy z kupą, nie wie co z tym zrobić

Cytat:

Ja miałam mega plan...i dostałam @ w dniu przyjazdu lubego
Stary 2015-11-11, 17:43   #3475
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wolę używać do tego innych wynalazków, np. Picasa. Jakoś fejsa się boję jednak...luby wrzuca fotki dzidziola, a ja mam opory :/

Ja widzę po swoim, że nie spodziewał się, że to będzie taki zapiernicz. I że dopiero teraz do niego dotarło konkretnie, że przy dziecku nie jest wcale cały czas słodko i z uśmiechem. Trochę miał chyba wizję dziecka z reklamy Pampers i teraz przeżywa szok ale dzielnie sobie stara z tym radzić. Pomaga bardzo, ale mało ma cierpliwości i nie bardzo umie to ukryć przed dzidziolem...a nie rozumie, że to małe wyczuwa każde zniecierpliwienie, każdą złość i reaguje nerwowością. Nie kuma że toto jeszcze nie rozumie i że chce przede wszystkim ciepła, spokoju i poczucia bezpieczeństwa, już by wychowywał że ojca się nie obsikuje w trakcie przewijania

Oooo tak szybko :O
Ja dostalam po 6msc ale caly czas KP
Wogole smiesznie bo pierwsza @ dostalam w dniu urodzin i pierwsza po porodzie tez w dniu urodzin ciekawe jak teraz bedzie moge wogole nie miec bylo by cudownie.
Stary 2015-11-11, 17:48   #3476
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No też byłam zaskoczona, myślałam że póki jest laktacja, to @ nie ma. Ale może to dlatego, że moja laktacja do mega nędznch należy, nie wiem...w każdym razie @ jak trza, bo nie wierzę że raptem by wróciło takie krwawienie jak świeżo po porodzie

Mnie @ nie przeszkadza, w sumie dobrze, bo już do gina pójdę na pełen przegląd
Stary 2015-11-11, 18:25   #3477
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Dzięki AgatkaSz 😙.

Mi się lepiej pisze na Fb.Laptop mi padł pisze przez przeglądarkę na tel nie mogę cytować i mnie to wkurza.
Zainstaluj sobie Tapatalk. Z przeglądarki to też by nie bylo a moje nerwy. Ja wizaż z laptopa po porodzie odpalilam z 2 razy Tak tylko z apki przy karmieniu i jestem na bieżąco
Cytat:

O matko to duza juz a urodzila sie mniejsza od mojej czym Ty ja tam karmisz

Ja na razie czuję jak mi się wew. szwy wchłaniają... U mnie to nie bedzie po 6 tyg... Tak czuję że jeszcze trochę gojenia przede mną :/

Cytat:

Ile to jest mało ? Jak się łapie w siatki centylowe to chyba nie ma się co martwić.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

O @ jak słodko - można planować kolejne dziecko

I zdecydowanie wracajmy na wizaż.

Mała odpowiadając na Twoje pytanie z fb - tak chodzę na spacer mniej więcej o tej samej porze. Po spacerze Wiktor śpi 2-3 h, więc mogę zrobić i zjeść w spokoju obiad i ogarnąć coś w domu )

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-11-11 o 18:27
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 18:32   #3478
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

O @ jak słodko - można planować kolejne dziecko
Już zapowiedziałam mu, że jak chce planować kolejne, to niech już zacznie planować z kim
Stary 2015-11-11, 18:52   #3479
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Niby wszędzie piszą, że w pierwszym miesiącu maluch powinien przybrać średnio 112-225g tygodniowo.
Tylko nie jestem pewna czy liczą od wagi urodzeniowej czy najniższej.

Cytat:
Pomaga bardzo, ale mało ma cierpliwości i nie bardzo umie to ukryć przed dzidziolem...a nie rozumie, że to małe wyczuwa każde zniecierpliwienie, każdą złość i reaguje nerwowością. Nie kuma że toto jeszcze nie rozumie i że chce przede wszystkim ciepła, spokoju i poczucia bezpieczeństwa, już by wychowywał że ojca się nie obsikuje w trakcie przewijania

O to mój Tż właśnie to samo. Irytuje się i słychać to zaraz w jego głosie, a to na pewno nie pomaga małej, którą np. brzuszek boli.

A pamiętasz jak pisałam o spaniu z pierwszym dzieckiem w łóżku? W szpitalu owszem brałam ją do siebie, ale w domu dopiero dwa razy nad ranem ze mną spała może jak podrośnie to się zmieni, ale tym razem zupełnie inaczej znoszę nocne pobudki i spokojnie przewijam i karmię na siedząco i jakoś funkcjonuję. Ale fakt, że częściej niż co 3 godziny Emila się w nocy nie budzi.

Cytat:
Ja dokładnie nie pamiętam, ale dostałam okres jakieś 10-11 miesięcy po porodzie jak ograniczyłam karmienia młodemu

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ile to jest mało ? Jak się łapie w siatki centylowe to chyba nie ma się co martwić.

Mała odpowiadając na Twoje pytanie z fb - tak chodzę na spacer mniej więcej o tej samej porze. Po spacerze Wiktor śpi 2-3 h, więc mogę zrobić i zjeść w spokoju obiad i ogarnąć coś w domu )
Siatki widziałam dopiero dla dzieci powyżej miesiąca.
Raczej skupiam się na przybieraniu, ale ja mam ciężką traumę po synku w tym względzie :/

A na spacerze Wiktor nie śpi? Bo ja małą karmię przed wyjściem gdzieś i zasypia włożona do wózka lub fotelika i mamy około 3 godziny zanim się obudzi wołając jeść.
Stary 2015-11-11, 18:54   #3480
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Taka

Czyli jaka bo nam sie komp zrypal i nie widze zdjec na wizazu:/

Cytat:

Szkoda ze nie moge zobaczyc:/ a na FB mozesz wstawic oba zdjecia?

Cytat:
Wogole smiesznie bo pierwsza @ dostalam w dniu urodzin i pierwsza po porodzie tez w dniu urodzin ciekawe jak teraz bedzie moge wogole nie miec bylo by cudownie.

No to bys dzieci wiecej nie miala a Wy tam chcecie jednostke wojskowa wyprodukowac przeciez:P

Cytat:
No też byłam zaskoczona, myślałam że póki jest laktacja, to @ nie ma. Ale może to dlatego, że moja laktacja do mega nędznch należy, nie wiem...w każdym razie @ jak trza, bo nie wierzę że raptem by wróciło takie krwawienie jak świeżo po porodzie

Mnie @ nie przeszkadza, w sumie dobrze, bo już do gina pójdę na pełen przegląd
A w ciaze przeciez mozna zajsc w czasie laktacji a bez @ nie ma ciazy bo nie ma cyklow plodnych
No i cos Ci mialam jeszcze napisac i zapomnialam co:p dlatego nie cierpie pisac z tel grrrr
Aaaaa mialam pisac ze ja zdjec Gabi nie dawalam nawet na moj profil. Wklejam tylko do naszej grupy. W ogole nie uzywam FB do niczeho innego niz grupa nasza a wrzuc fotke Ewci

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości