Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-11, 18:58   #3481
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Moja wczoraj skończyła 4 tygodnie, a rozmiar 62 nosi od urodzenia

Pajace nosi na 62/68 lub 68 i jedne są na styk inne trochę za duże

Też tak robiłam, że najpierw zmiana pieluchy, a potem cyc, ale ostatnio mi zaczęła kupy robić w trakcie jedzenia :/ i mam problem, bo ulewa jak ją od razu przewijam.

Pisałam kiedyś, że przy synu Tż spał i nic go nie budziło i nie ruszało, choćby dziecko miało się zapłakać. Byłam pewna powtórki, a tu szok. Nie dość, że w 90% budzi się na dźwięki dochodzące z łóżeczka, to jeszcze od pierwszej nocy w domu zazwyczaj sam wstaje i pyta czy mi podać małą. Jak coś potrzebuję, żeby podał to też bez szemrania. Jakby mi ktoś wróżył, że tak będzie to bym wyśmiała

Jedynie jak mała marudzi i płacze, bo coś ją męczy więcej niż beknięcie, to Tż też się marudzenie włącza i najchętniej by uciekł No i nie przewija niestety.

Moja jutro równy miesiąc ma, a dalej w 56 chodzi. Chociaż juz coraz bardziej dopasowane sie robią. W 62 sie, przeważnie, topi, ale czasem body w tym rozmiarze jej zakładam.
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ile mniej więcej powinno przybrać dziecko w 2tyg? Jak Wasze maluchy przybierały na samym początku?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Ja chcę odczekać miesiąc i się rzucam na tżta

Moja w 2 tygodnie przybrała około 250g.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-11-11, 19:00   #3482
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby wszędzie piszą, że w pierwszym miesiącu maluch powinien przybrać średnio 112-225g tygodniowo.
Tylko nie jestem pewna czy liczą od wagi urodzeniowej czy najniższej.

O to mój Tż właśnie to samo. Irytuje się i słychać to zaraz w jego głosie, a to na pewno nie pomaga małej, którą np. brzuszek boli.

A pamiętasz jak pisałam o spaniu z pierwszym dzieckiem w łóżku? W szpitalu owszem brałam ją do siebie, ale w domu dopiero dwa razy nad ranem ze mną spała : może jak podrośnie to się zmieni, ale tym razem zupełnie inaczej znoszę nocne pobudki i spokojnie przewijam i karmię na siedząco i jakoś funkcjonuję. Ale fakt, że częściej niż co 3 godziny Emila się w nocy nie budzi.

Ja dokładnie nie pamiętam, ale dostałam okres jakieś 10-11 miesięcy po porodzie jak ograniczyłam karmienia młodemu

Siatki widziałam dopiero dla dzieci powyżej miesiąca.
Raczej skupiam się na przybieraniu, ale ja mam ciężką traumę po synku w tym względzie :/

A na spacerze Wiktor nie śpi? Bo ja małą karmię przed wyjściem gdzieś i zasypia włożona do wózka lub fotelika i mamy około 3 godziny zanim się obudzi wołając jeść.
Na spacerze też śpi, jak już wejdziemy na wertepy ) Jeszcze ciężko o jakąś prawidłowość, ale czasami śpi a czasami sobie leży i się patrzy na świat. Za to do domu wracamy jak już zaśnie.

O właśnie Elve pokaż Ewę jak urosła.

Ja się jutro dowiem ile mój klocuszek waży. W ogóle jutro mnie wyzwanie czeka, będę musiała sama z dzieckiem samochodem do lekarza pojechać, ale dam radę pewnie trochę nieporadnie ale musi mi się jakoś udać

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-11-11 o 19:03
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:00   #3483
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Już zapowiedziałam mu, że jak chce planować kolejne, to niech już zacznie planować z kim
A my mimo, że zawsze planowaliśmy dwójkę dzieci, jeszcze w ciąży zaczęliśmy rozważać trzecie, ale na marzeniach się skończy.
Nie dość, że mąż widząc moje męczarnie w czasie porodu, stwierdził że kolejnego sobie nie wyobraża, to niestety konflikt z płytkami u małej i to co przeszliśmy po porodzie, drżąc o jej życie chyba całkowicie zamknęło temat ryzyko zagrożenia dla kolejnego dziecka nas paraliżuje.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:06   #3484
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
A my mimo, że zawsze planowaliśmy dwójkę dzieci, jeszcze w ciąży zaczęliśmy rozważać trzecie, ale na marzeniach się skończy.
Nie dość, że mąż widząc moje męczarnie w czasie porodu, stwierdził że kolejnego sobie nie wyobraża, to niestety konflikt z płytkami u małej i to co przeszliśmy po porodzie, drżąc o jej życie chyba całkowicie zamknęło temat ryzyko zagrożenia dla kolejnego dziecka nas paraliżuje.
Mój tż coś tam przebąkuje o kolejnym, ale ja sobie póki co nie wyobrażam. Podziwiam Was mamusie dla których to nie pierwsze dziecko. Dla mnie ogarnięcie tego mojego jednego grzecznego grzdyla, jest wystarczającym wyzwaniem.
Stary 2015-11-11, 19:12   #3485
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
O to mój Tż właśnie to samo. Irytuje się i słychać to zaraz w jego głosie, a to na pewno nie pomaga małej, którą np. brzuszek boli.
No nie mogę mu tego wytłumaczyć :/
Cytat:
A pamiętasz jak pisałam o spaniu z pierwszym dzieckiem w łóżku? W szpitalu owszem brałam ją do siebie, ale w domu dopiero dwa razy nad ranem ze mną spała może jak podrośnie to się zmieni, ale tym razem zupełnie inaczej znoszę nocne pobudki i spokojnie przewijam i karmię na siedząco i jakoś funkcjonuję. Ale fakt, że częściej niż co 3 godziny Emila się w nocy nie budzi.
U mnie nie ma spania ze mną w łóżku, Ewa w ogóle najchętniej śpi w wózku.
Niestety ja nocne pobudki znoszę źle, nawet jeśli zdarzy mi się możliwość odespania w dzień razem z młodą, to i tak nie jest to to samo, co spanie jednym ciągiem większej ilości godzin.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Fotkę? OK, zaraz coś zrzucę z telefonu na kompa
Stary 2015-11-11, 19:19   #3486
Pasztetnik
Zadomowienie

U mnie odwrotnie niż u Was, to mąż jest ten bardziej cierpliwy i jak poproszę to się malym z usmiechem zajmuje ile trzeba, no ale on ma więcej sily bo nie wisi nad nim całą noc.
Mi się siły jakiekolwiek juz konczą, nie potrafię funkcjonowac bez snu z dzieckiem, które w ciagu doby nie zaśnie na dłuzej niż godzine Jest mega zywym egzemplarzem i jak nie ma kolek, najedzony i nic nie boli, to się paczy na swiat i spróbuj go odłożyc...
Pisze x doskoku bo od kilku godzin po góra 15min od odłożenia do łóżeczka jest mega ryk jakby zarzynali... Czuje sie okropna matka
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:28   #3487
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja się jutro dowiem ile mój klocuszek waży. W ogóle jutro mnie wyzwanie czeka, będę musiała sama z dzieckiem samochodem do lekarza pojechać, ale dam radę pewnie trochę nieporadnie ale musi mi się jakoś udać
Ja w poniedziałek jechałam sama z małą do pediatry, a że mamy przychodnię daleko, to wezwałam taxi. Nie mogłam ryzykować komunikacji miejskiej, żeby mała jakiegoś gorszego choróbska nie złapała.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
U mnie odwrotnie niż u Was, to mąż jest ten bardziej cierpliwy i jak poproszę to się malym z usmiechem zajmuje ile trzeba, no ale on ma więcej sily bo nie wisi nad nim całą noc.
Mi się siły jakiekolwiek juz konczą, nie potrafię funkcjonowac bez snu z dzieckiem, które w ciagu doby nie zaśnie na dłuzej niż godzine Jest mega zywym egzemplarzem i jak nie ma kolek, najedzony i nic nie boli, to się paczy na swiat i spróbuj go odłożyc...
Pisze x doskoku bo od kilku godzin po góra 15min od odłożenia do łóżeczka jest mega ryk jakby zarzynali... Czuje sie okropna matka
Nie jesteś okropna, tylko zmęczona. Rodziłaś nie tak dawno.
A ten zamęt z niejedzeniem plus stres dodatkowo Cię wykańczają

Cytat:
No nie mogę mu tego wytłumaczyć :/
U mnie nie ma spania ze mną w łóżku, Ewa w ogóle najchętniej śpi w wózku.
Niestety ja nocne pobudki znoszę źle, nawet jeśli zdarzy mi się możliwość odespania w dzień razem z młodą, to i tak nie jest to to samo, co spanie jednym ciągiem większej ilości godzin.
Ja nijak nie potrafię przespać się w dzień jak jestem sama z małą. A popołudniu to w ogóle nie ma opcji, bo muszę starszemu trochę czasu poświęcić. Młody ma kryzys w związku z pojawieniem się siostry i walczymy ze sobą i z jego humorami jednocześnie ogarniając niemowlaczkę
Dobrze, że jego fochy dotyczą nas, a Emila może liczyć w pełni na jego troskę i jest w stosunku do niej delikatny. Nazywa ją Emileczką dopytuje czy coś co jem jej nie zaszkodzi, przynosi jej zabawki i pokazuje obrazki itd. I oczywiście poza domem wózek mi zabiera.
Stary 2015-11-11, 19:37   #3488
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam kiedyś, że przy synu Tż spał i nic go nie budziło i nie ruszało, choćby dziecko miało się zapłakać. Byłam pewna powtórki, a tu szok. Nie dość, że w 90% budzi się na dźwięki dochodzące z łóżeczka, to jeszcze od pierwszej nocy w domu zazwyczaj sam wstaje i pyta czy mi podać małą. Jak coś potrzebuję, żeby podał to też bez szemrania. Jakby mi ktoś wróżył, że tak będzie to bym wyśmiała
Jedynie jak mała marudzi i płacze, bo coś ją męczy więcej niż beknięcie, to Tż też się marudzenie włącza i najchętniej by uciekł No i nie przewija niestety.
Mój w sumie nic przy Kubulku nie robi, w nocy ja wstaję, on nawet nie drgnie, nosić się Kubulek nie lubi, a do przewijania mężu strasznie długie zęby ma nie uspokaja go, bo mu "natura poskąpiła narzędzi" . Ja z tym nie mam problemu - wiem, że łapie prawdziwy kontakt z dziećmi dopiero kiedy są bardziej interaktywne, hahahah, a poza tym dopóki mi starsze zdejmuje z pola widzenia, to i tak uważam to za wielką pomoc, no i o cokolwiek go nie poproszę, to zaraz jest zrobione (... ale muszę wyartykuować, bo sam to się o śmieci może potykać, a nie wpadnie, że trzeba by wynieść... )
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ktoras juz probowala sexu ?
Ja
Cytat:
Generalnie mała przybiera mi na wadze bez szału i ta kwestia ciągle jest naszym zmartwieniem :/
tzn. ile? Kubuś kilogram w 6 tygodni - to też tak średniawo
Cytat:
No też byłam zaskoczona, myślałam że póki jest laktacja, to @ nie ma.
Gdybyś karmiła od początku TYLKO piersią i nie rzadziej niż co 3 h - to owszem, @ brak i antykoncepcja 100% - ale dłuższe przerwy lub karmienie mieszane to już inna bajka
Cytat:
Niby wszędzie piszą, że w pierwszym miesiącu maluch powinien przybrać średnio 112-225g tygodniowo.
Tylko nie jestem pewna czy liczą od wagi urodzeniowej czy najniższej.
Od najniższej oczywiście
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Moja jutro równy miesiąc ma, a dalej w 56 chodzi. Chociaż juz coraz bardziej dopasowane sie robią. W 62 sie, przeważnie, topi, ale czasem body w tym rozmiarze jej zakładam.
Kubuś ma 8 tygodni i dopiero 56 zaczął nosić
Cytat:
Ja się jutro dowiem ile mój klocuszek waży.
Też jutro idziemy
Cytat:
Czuje sie okropna matka
a idź, kochana, jak możesz tak myśleć?... masz ocean cierpliwości i jesteś mega dzielna!! jesteś po prostu zmęczona i sfrustrowana, czemu się nie dziwię wcale - niech tylko maleńki wyrośnie z tego ciężkiego okresu, a zobaczysz światełko w tunelu trzymaj się tam
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:41   #3489
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Czyli jaka bo nam sie komp zrypal i nie widze zdjec na wizazu:/

Szkoda ze nie moge zobaczyc:/ a na FB mozesz wstawic oba zdjecia?

No to bys dzieci wiecej nie miala a Wy tam chcecie jednostke wojskowa wyprodukowac przeciez:P

A w ciaze przeciez mozna zajsc w czasie laktacji a bez @ nie ma ciazy bo nie ma cyklow plodnych
No i cos Ci mialam jeszcze napisac i zapomnialam co:p dlatego nie cierpie pisac z tel grrrr
Aaaaa mialam pisac ze ja zdjec Gabi nie dawalam nawet na moj profil. Wklejam tylko do naszej grupy. W ogole nie uzywam FB do niczeho innego niz grupa nasza a wrzuc fotke Ewci
http://allegro.pl/mil-placenta-activ...784595907.html
taka
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:42   #3490
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Czuje sie okropna matka
Nie bzdurz

Cytat:
Młody ma kryzys w związku z pojawieniem się siostry i walczymy ze sobą i z jego humorami jednocześnie ogarniając niemowlaczkę
Dobrze, że jego fochy dotyczą nas, a Emila może liczyć w pełni na jego troskę i jest w stosunku do niej delikatny. Nazywa ją Emileczką dopytuje czy coś co jem jej nie zaszkodzi, przynosi jej zabawki i pokazuje obrazki itd. I oczywiście poza domem wózek mi zabiera.
O rany, co za emocje, na początku włos na ręku mi się podniósł, żeby potem kamień z serca zleciał z łoskotem Jak już musi mieć kryzys, to niech go ma w Waszą stronę, dobrze że młoda nie obrywa.
Stary 2015-11-11, 19:57   #3491
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie gadaj głupot. Twój synek to nie lada wyzwanie + jesteś w połogu, katowalaś się dziwną dietą i do tego jeszcze nie śpisz... Jesteś mega dzielną matką ! Cieszę się że tz się spisuje - tak trzymać )
Cytat:
Ja w poniedziałek jechałam sama z małą do pediatry, a że mamy przychodnię daleko, to wezwałam taxi. Nie mogłam ryzykować komunikacji miejskiej, żeby mała jakiegoś gorszego choróbska nie złapała.

Nie jesteś okropna, tylko zmęczona. Rodziłaś nie tak dawno.
A ten zamęt z niejedzeniem plus stres dodatkowo Cię wykańczają rzytul:

Ja nijak nie potrafię przespać się w dzień jak jestem sama z małą. A popołudniu to w ogóle nie ma opcji, bo muszę starszemu trochę czasu poświęcić. Młody ma kryzys w związku z pojawieniem się siostry i walczymy ze sobą i z jego humorami jednocześnie ogarniając niemowlaczkę
Dobrze, że jego fochy dotyczą nas, a Emila może liczyć w pełni na jego troskę i jest w stosunku do niej delikatny. Nazywa ją Emileczką : dopytuje czy coś co jem jej nie zaszkodzi, przynosi jej zabawki i pokazuje obrazki itd. I oczywiście poza domem wózek mi zabiera.
Bardzo dobrze zrobiłaś. Ja bym też do komunikacji póki co z grzdylem nie wsiadła.
Stary 2015-11-11, 20:07   #3492
emylka86
Zakorzenienie

ja @ dostałam na 5 miesiąc po porodzie wtedy, ciekawe jak teraz przyjdzie. wtedy karmiłam do 9 miesiąca

seksu mi się chce ale odważę się tylko na pieszczoty ; p nie wiem kiedy sprobujemy tak normalnie...

a co do tycia mojego syna to my w miesiąc kilogram, położna mówiła, że na tydzień powinno być 120-250g

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:16   #3493
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
tzn. ile? Kubuś kilogram w 6 tygodni - to też tak średniawo

Od najniższej oczywiście
Przed chwilą zważona przed kąpielą 4325g, czyli w 4 tygodnie 585g od urodzeniowej i 815g od najniższej wagi.

Cytat:
O rany, co za emocje, na początku włos na ręku mi się podniósł, żeby potem kamień z serca zleciał z łoskotem Jak już musi mieć kryzys, to niech go ma w Waszą stronę, dobrze że młoda nie obrywa.
Też jesteśmy pozytywnie zaskoczeni jego stosunkiem do małej
Stary 2015-11-11, 20:44   #3494
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

No oszalala kobita z tego zmeczenia. Jestes swietna matka. Nie jedna by juz dawno odpuscila w ogole kp durnoto!!! Ja to Cie szczerze podziwiam. Mam nadzieje ze teraz Maksiu bedzie ladnie jadl i bedziesz miala wiecej spokoju

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
To ja mam polowe tansza placente i zapominam smarowac. A w ogole to ja cala ciaze mialam do doopy wlosy. Cienkie i matowe a pod koniec ciazy zaczely blyszczec. Nie wiem czy to nie po wiesiolku i zamowilam sobie znowu. Gabi skorzysta bo kwasy omega bedzie miala w mleczku a ja za rybami nie przepadam wiec akurat i olej lniany bede pila

TOSIA to super ze braciszek tak zareagowal na siostre a foch w Waszym kierunku mu przejdzie w koncu
Stary 2015-11-11, 22:01   #3495
Pasztetnik
Zadomowienie

Dziewczyny, jesteście kochane Przepraszam, że nie cytuję ale rozwala mi sie na tablecie.
Niczyje slowa tak nie pocieszą w tej sytuacji, jak Was również świeżo upieczonych matek

Pocieszył mnie tez maly sukces: Maks ssie pierś bez nakladki Także podcięcie wędzidelka pomoglo i juz chyba go to nie boli Alei tak pewnie nie przespi w nocy ciągiem więcejniz pol godziny...

toska, ja tez z tych co nie potrafia spacna dniu, prędzej zemdleje ze zmeczenia niz usne choc na 5min...

Stary 2015-11-11, 22:17   #3496
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Przed chwilą zważona przed kąpielą 4325g, czyli w 4 tygodnie 585g od urodzeniowej i 815g od najniższej wagi.

Jak ja stosunkiem mojej Lili do Kubusia jest tak delikatna, tak inaczej "mówi" do Kuby, tak ją w sposób widoczny braciszek zachwyca i rozczula, że nigdy bym tego wulkanu energii, złości i przekory nie podejrzewała o to!!

No i pięknie cudnie przybraliście na wadze, lepiej od nas - Pan Sówka przykoksił w 4 tygodnie niecałe 800 od najniższej wagi / 580 od urodzeniowej, potem do 6 tygodni kolejne 250 g - czyli w wieku 6 tygodni ważył 3600, a teraz MOŻE dobiliśmy już do 4, hahahahah - jutro się dowiem
Cytat:
Pocieszył mnie tez maly sukces: Maks ssie pierś bez nakladki Także podcięcie wędzidelka pomoglo i juz chyba go to nie boli
Borze Zielony, toż to jest MEGA SUKCES, nie żaden mały!!!
WSPANIALE!
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-11-11 o 22:21
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 03:34   #3497
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

No to pięknie przybieracie i to na cycusiu, więc przestań panikować tylko zacznij się cieszyć
Cytat:
Dziewczyny, jesteście kochane Przepraszam, że nie cytuję ale rozwala mi sie na tablecie.
Niczyje slowa tak nie pocieszą w tej sytuacji, jak Was również świeżo upieczonych matek

Pocieszył mnie tez maly sukces: Maks ssie pierś bez nakladki Także podcięcie wędzidelka pomoglo i juz chyba go to nie boli Alei tak pewnie nie przespi w nocy ciągiem więcejniz pol godziny...

toska, ja tez z tych co nie potrafia spacna dniu, prędzej zemdleje ze zmeczenia niz usne choc na 5min...
No i to są fantastyczne wieści Jak już ładnie ssie to teraz będzie tylko lepiej i mam nadzieję że oksytocyna Ci uderzy do głowy i będziesz się w końcu w pełni cieszyć macierzyństwem.

Mój właśnie mnie ostentacyjnie odepchął od siebie, bo sie chwilowo nażarł i zasnął. Ciekawe czy na 5 minut czy idziemy spać...
Stary 2015-11-12, 04:43   #3498
mala29lll
Zakorzenienie

Ja zastosowalam sposob SABONKI i najpierw przewinelam stworka. Zoczaczymy czy odbije i zasnie. Choc co chwile czka juz przy cycku to nie wiem czy odbije
Stary 2015-11-12, 06:07   #3499
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Pasztetnik, super że jest lepiej

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Moja jutro równy miesiąc ma, a dalej w 56 chodzi.
Moja ma 6 tygodni i zaczyna powoli z niektórych 56 wyrastać, ale jeszcze trochę czasu jej zajmie dorastanie do 62
Stary 2015-11-12, 09:05   #3500
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Pasztetnik, super że jest lepiej

Moja ma 6 tygodni i zaczyna powoli z niektórych 56 wyrastać, ale jeszcze trochę czasu jej zajmie dorastanie do 62
Moja jutro 5 tygodni i to samo taki krasnalek jeszcze. W kombinezonie 62 sie topi.

Zasnela ladnie nad ranem a kupke dopiero teraz cisnela w lozeczku wiec znowu najpierw pielucha i dopiero teraz karmienie
Stary 2015-11-12, 10:06   #3501
Amelie04
Zakorzenienie

Co do wagi to moja Ala nie miescila sie w zadnych siatkach centylowych. Zawsze przybierala za malo. Natomiast Tomus wazy 4.200 majac 3tyg. Wychodzilismy z 3.380

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

A co do rozmiarow to prawie od poczatku nosimy 62. W 56 rekawy i nogawki za krotkie...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:09   #3502
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
No i pięknie cudnie przybraliście na wadze, lepiej od nas - Pan Sówka przykoksił w 4 tygodnie niecałe 800 od najniższej wagi / 580 od urodzeniowej, potem do 6 tygodni kolejne 250 g - czyli w wieku 6 tygodni ważył 3600, a teraz MOŻE dobiliśmy już do 4, hahahahah - jutro się dowiem
Moja urodziła się zdecydowanie większa niż Kubuś w wieku miesiąca

Cytat:
No to pięknie przybieracie i to na cycusiu, więc przestań panikować tylko zacznij się cieszyć
Ten strach siedzi zbyt głęboko niestety. Odetchniemy z mężem pewnie dopiero za kilka miesięcy, ale i tak wydaje mi się sukcesem, że się nie ugięłam i nie podałam mm odkąd mi małą z intensywnej terapii oddali

Cytat:
Ja zastosowalam sposob SABONKI i najpierw przewinelam stworka. Zoczaczymy czy odbije i zasnie. Choc co chwile czka juz przy cycku to nie wiem czy odbije
Mnie tak właśnie uczyły pielęgniarki z intensywnej i tak robię, że najpierw przewijam (i odciągam katar obecnie), a potem karmię

Cytat:
Moja jutro 5 tygodni i to samo taki krasnalek jeszcze. W kombinezonie 62 sie topi.
A moja długaśna za to chudzina, a pajace i bodziaki w większości strasznie szerokie na nią są
Stary 2015-11-12, 10:59   #3503
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Była położna i my w ciągu 9 dni na samym cycu 337 g przybraliśmy. A co do przybierania to jest norma od 20 g na dobę. Do 23 g to takie średnie przybieranie i wymaga obserwacji. A od 24 jest git. My mamy 37,5
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:31   #3504
88maggie88
Wtajemniczenie

PO JAKIM CZASIE ZALOZYLYSCIE OBRĄCZKI?

Ja dziś spróbowałam, ale dalej nie da rady.
Przez 5 dni znów mi zeszło 2kg.

Niech schodzi jeszcze ta woda

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Jadę dziś na zdjęcie szwów. Mam nadzieje ze juz tak rwac nie będzie :/
Dla mnie wyzwaniem jest wstanie z łóżka z młodym. . Musze zawsze obok go położyć zanim go podniose z tego łóżka..

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

U mnie pewnie za mc będzie rozmiar 68 :
Stary 2015-11-12, 12:45   #3505
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

No to u nas tez tak wygląda właśnie że fochy do mnie i tzta, pyskowki ale na szczescie na Madzi sie to nie odbija. Co prawda jego czułości czasem mnie przerażają;-) ale napewno z czasem sam będzie wiedział co wolno a co nie;-)

nie nadrobilam jeszcze. Wczoraj już spalismy na nowym super tu jest tylko narazie sajgon totalny! !! Wczoraj musialam dużo z siebie dać żeby się nie rozplakac;-) ale juz conieco ogarniete.
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:11   #3506
rita_k
Zadomowienie

u nas od rana jakiś kryzys ma mały. A tż zaflukany cały. Może nas nie zarazi niczym.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 14:52   #3507
Pasztetnik
Zadomowienie

Dziewczyny, nie wiem co sie stalo, ale (nie zapeszając!) Maks jest calkiem znosny od wczoraj Normalnie chyba go podmienili.
Usnąl 00:40, obudzil sie 4:20, nakarmilam, usnal 5:30, obudzil 7:40, znow nakarmilam, usnal 8:30, obudzil 11:20, nakarmiłam usnal 12:00, obudzil 13:30, znowu nakarmilam, usnal 14:05 i do teraz sobie lezy u siebie. Co prawda nie spi, slysze przez nianie ze cos tam chrząka, pojekuje (chyba bączki troche go męcza) ale jakis taki wyciszony jest, bo zaskrzeczy dwa razy i zaraz odplywa.
Z tym ze jedno robie dzis inaczej niz codziennie: nie przynosze go do salonu tylko karmie w sypialni. W sypialni, gdzie mam zasloniete okna, jest cicho, spokoj... I tak sobie mysle, czy on nie byl przestymulowany? Co prawda w salonie tez palimy tylko lampke nocna ale ogladalismy przy karmieniach tv, cicho ale jednak, no i gadalismy ze sobą, a w diagu dnia swiecilo slonce, plus te wszystkie odglosy z kuchni, stukanie talerzami... Banalne ale mozliwe, ze to dla niego po prostu za duzo.

Cytat:

Borze Zielony, toż to jest MEGA SUKCES, nie żaden mały!!!
WSPANIALE!
Cytat:
[B]-)
Dzieki
Choć nie wiem czy nie przedwczesnie obwieścilam z tym sukces, bo chwyta samego suta tylko w niektorych pozycjach i to co ktores karmienie, tak to musze nakladke dalej uzywac bo sie tylko biedak męczy i zanosi placzem jak nie moze zassac A w mojej ulubionej nocnej czyli na leżąco tylko w nakładce daje rade ssac. Obawiam sie, ze problem jest tez w moich sutkach, troche sa plaskie i cięzko je zgniesc "jak kanapke" wsadzajac mu do buzi bo sąmega jedrne jak jakie silikony (odciagniecie laktatorem tez nic nie pomaga, juz taka ich uroda). No nic, sprobuje jeszcze umowic sie do poradni laktacyjnej, jak tam nic nie poradzą to juz trudno, najwazniejsze ze mleka mam pod dostatkiem. Bede karmic przez nakladki a podciecie wędzidelka i przy tym pomoglo bo teraz nakladke ladnie do buzi zasysa i szybciej wiecej mu leci

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
PO JAKIM CZASIE ZALOZYLYSCIE OBRĄCZKI?

Ja dziś spróbowałam, ale dalej nie da rady.
Przez 5 dni znów mi zeszło 2kg.

Niech schodzi jeszcze ta woda

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Jadę dziś na zdjęcie szwów. Mam nadzieje ze juz tak rwac nie będzie :/
Dla mnie wyzwaniem jest wstanie z łóżka z młodym. . Musze zawsze obok go położyć zanim go podniose z tego łóżka..

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

U mnie pewnie za mc będzie rozmiar 68 :
Ja jeszcze nie zalozylam, ale jest juz na styk takze lada dzien sie uda. Wgl mimo ze bylam wykonczona po porodzie SN, to CC znioslam chyba calkiem dobrze, juz tydzien po bylam w zasadzie w pelni sprawna, moglam malego nosic i podnosic i ruszac sie swobodnie bez bólu. Tak w 5-tej dobie zaczęlo przechodzic. A teraz to juz ledwo pamietam o operacji, nic rana nie boli

Stary 2015-11-12, 15:20   #3508
mala29lll
Zakorzenienie

PASZTETNIK nie wiem czy ten salon czy to wedzidelko i fakt ze sie ladnie teraz najada i nie kosztuje Go to az tyle wysilku po to byl ten zabieg prawda? zeby poprawic komfort zycia ssaka

Moja cos dzisiaj marudzila rano. No nic Jej nie pasowalo. Dziadek wzial na spacer i juz Go 3 h nie ma. Zaraz do Niego zadzwonie bo juz za dlugo

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

MAGGIE po 4 tygodniach zalozylam obraczke ale wczesniej nawet nie probowalam to nie wiem po ilu bym wcisnela
Stary 2015-11-12, 15:26   #3509
88maggie88
Wtajemniczenie

Ciekawe kiedy mi się uda wcisnąć obrączkę bo mi jej brak :
Stary 2015-11-12, 15:30   #3510
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
PASZTETNIK nie wiem czy ten salon czy to wedzidelko i fakt ze sie ladnie teraz najada i nie kosztuje Go to az tyle wysilku po to byl ten zabieg prawda? zeby poprawic komfort zycia ssaka

Moja cos dzisiaj marudzila rano. No nic Jej nie pasowalo. Dziadek wzial na spacer i juz Go 3 h nie ma. Zaraz do Niego zadzwonie bo juz za dlugo

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

MAGGIE po 4 tygodniach zalozylam obraczke ale wczesniej nawet nie probowalam to nie wiem po ilu bym wcisnela
Mozliwe, choc przed podcięciem dostawal i tak ile chcial z butelki a marudzil. W kazdym razie spi dalej grzeczniutki u siebie juz 1,5h

Dziewczyny, kiedy wyszlyscie na pierwszy spacer z dzidziolem i na jak dlugo? Bo Maks jutro konczy 2tyg i w niedziele chcemy wyjsc i nie wiem na ile bo ta pogoda paskudna ciagle leje i wieje :/ A jak ubieracie na ta pogode? Gruby kombinezon czy podwojny cieply pajac, czapka i kocyk?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości